Auto verseny F1

tamas96

Állandó Tag
Állandó Tag
A fiam és a férjem minden évben elmennek a magyar nagydíjra. Én még soha nem voltam, de ők azt mesélték, hogy fergetegeés nagyon látványos! Meg vannak érte őrülve. 2007 óta lehet már kangaroo tv- t is bérelni, azon még több minden nézhető,m int azn igazi tv-ben. 50 Euróért lehet kölcsönözni, de csak bankkártyával.
 

tamas96

Állandó Tag
Állandó Tag
Egyik évben vettünk egy hatalmas F1-es zászlót is, azt lengeti, miközben az autópályán araszolgatnak a nagydíjra. Pest után már csak lépésben lehet menni.
 

tamas96

Állandó Tag
Állandó Tag
Olyan jó ott a hangulat és más autók is versenyeznek, amíg nem megy a futam. Tehát nem unatkoznak a nézők.
 

tamas96

Állandó Tag
Állandó Tag
A kisebbik fiamat még nem engedem el, mert ez egész napos program, ő pedig ennyit nem bírna ki. Még csak 7 éves.
 

afca

Kitiltott (BANned)
Räikkönen összeomlott.

VALENCIA — A Forma–1-es futamot utoljára áprilisban nyerő Kimi Räikkönen (28) csak szenved a Ferrarival. Hihetetlen jelenet volt. Miközben az üzemanyagot töltötték az autójába, az elé tartott tábla tiltása ellenére hirtelen elindult, s elsodorta a tankolást végző Pietro Timpinit (35).
d0002EF736a7e510cb6f1.jpg
A Ferrari motorja elromlott, a kocsi füstölni kezdett, leállt, Kimi feladta


A földre rogyó és felállni képtelen szakembert azonnal hordágyra tették, kórházba szállították, ahol kiderült, eltörött a lábujja.

Mi mást mondhatnék, mint hogy nagyon sajnálom a történteket? Az én hibám volt, túl korán adtam gázt – ismerte el Kimi Räikkönen, ám a világbajnoki címvédő kritikusai nem érik be ennyivel.

Szerintük teljesen maga alatt van a finn sztár, dekoncentráltnak tűnik, úgy viselkedik, mint akit már nem érdekel a munkája.

Figyelmetlen volt Kimi, nagyot hibázott – ingatta a fejét a Ferrari tanácsadója, a hétszeres vébéelső Michael Schumacher (39), de testvére, a hat F1-es futamsikert számláló, jelenleg a német túraautó-bajnokságban (DTM) próbálkozó Ralf (33) sem rejtette véka alá a véleményét.

d0002EF74fd6875f4b2f3.jpg
Korábban indul, mint kellene, magával rántja a benzincsövet tartó szerelőjét


Nagyon gyengén teljesít, rá sem lehet ismerni – kritizált a kis Schumi.

A háromszoros vb-győztes Niki Lauda (59) is elégedetlen a világbajnoki sorozatot vezető Lewis Hamiltont (23, McLaren-Mercedes) tizenhárom pontnyi távolságból üldöző Ferrari-sztárral.

Mélyen a tudása alatt teljesít Kimi – bírálta Räikkönent az osztrákok legendája. – Az áprilisi Spanyol Nagydíjon nyert utoljára, miközben csapattársa, Felipe Massa egyre jobb formában van.

Nehéz időszak vár rá, ha nem szedi össze magát.

P. Z.
<!-- /cikk cache -->
 

afca

Kitiltott (BANned)
Hamiltont megbüntették, Massa nyerte a futamot, a McLaren fellebbezne.

sportfelügyelők megfosztották Lewis Hamiltont (McLaren-Mercedes) a Forma-1-es Belga Nagydíjon aratott győzelmétől. Az angol versenyző 25 másodperces büntetést kapott, így a harmadik helyre sorolták vissza, mivel előnyt szerzett egy kanyar levágásával a finn Kimi Raikkönen (Ferrari) elleni küzdelemben. A spái futamot a döntés után a brazil Felipe Massa (Ferrari) nyerte a német Nick Heidfeld (BMW-Sauber) előtt.
A rajt után a száradó aszfalton Raikkönen megelőzte honfitársát, rémesen kezdő Heikki Kovalainent (McLaren-Mercedes), majd remek érzékkel Massát is maga mögött tudta.

A második körben az élről induló és ott is haladó Hamilton megpördült, és még vissza tudott jönni Raikkönen elé, de a finn könnyedén megelőzte. Massa kissé lemaradt riválisaitól.

A hajráig nem változott az állás, majd az esőben az utolsó három körre szenzációsan kiélezett verseny következett. A felzárkózó Hamilton első kísérletére levágott egy sikánt, és így előzte meg Raikkönent, majd maga elé engedte, de azonnal támadásba lendült és visszaelőzte a címvédőt.

Hamilton lecsúszott a pályáról, és a finn egy pillanatra ismét elé került. Mindkettejüket zavarták a lekörözöttek - és az egyre szaporodó esőcseppek. Raikkönen nem sokkal később kicsúszott, és összetörte Ferrariját.

Hamilton ért elsőként célba, Massa és az átmeneti esőgumit alkalmazó Heidfeld előtt, de az angolt utólag 25 másodperces büntetéssel sújtották, így a harmadik lett.

A McLaren jelezte, hogy fellebbez a döntés ellen. A Nemzetközi Automobil Szövetség illetékes testülete először majd arról dönt, hogy megtárgyalja-e érdemben a wokingiak beadványát.

A világbajnoki pontversenyben Hamilton előnye két pontra csökkent Massával szemben.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
NAGYON HELYES:)
 

bkata

Állandó Tag
Állandó Tag
Nekem Raikkönen!..... még akkor is ha mostanában olvadozik a jégember.
(nem bánom ha Massa lesz az idén a Vb., megérdemli olyan sok-sok éve ott van az elsők között és alázattal kiszolgált minden társát)
De azért még mindig szurkolok Rai-nek, hátha csoda történik......!
(és a ferrarisok összerakják végra az autóját)
 

Bundy1984

Állandó Tag
Állandó Tag
F1

Nem hiszem el, hogy a kis köcsögnek (Hamilton) ilyen szerencséje van! A Ferrarival mindig történik valami, vele meg sose!
 

visnics

Állandó Tag
Állandó Tag
Schumi és Jean Tott nagyon hiányzik a Ferrariból! Remélem jövőre összeszedetebb lesz a csapat! Hajrá FERRARI!!!
 
Oldal tetejére