Szóláncfűrész

Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.

nemelek

Állandó Tag
Állandó Tag
ááá, szétlövitek az egészet. Itt a szabály:

Egy kis játékra hívlak benneteket:

A lényeg az, hogy egy háromszorosan összetett szóból kell egy újabb, összetett szót létrehozni; méghozzá úgy, hogy a második összetett szóban felhasználjátok az első szó valamelyik tagját, ahhoz illesztitek az újabb tagot, ami így szintén egy értelmes összetett szót alkot, majd összefűzitek a három szót. Egy snassz példával élve: fűnyíró+nyírógép=fűnyírógép, ebből lehet: géppuskaláb, de azért érdemes ennél ennél kreatívabb szókapcsolatokat megálmodni. Pl: szólánc+láncfűrész -> szóláncfűrész; a következő hozzászólásban szerepelnie kell valamelyik elemnek, pl. óralánchíd, vagy fűrészbakkecske, esetleg szópárbaj (az sem olyan nagy baj, ha véletlenül értelmes, még mindig ki lehet hozni belőle azt a szót, hogy havibajkeverő, és utána meg sem állunk a hímvesszőparipáig.:p

Tehát a megadott szókorcs három tagjából kell kiválasztani egy szimpit, és ahhoz hozzápasszítani két másikat. Hogy az előző hozzászólásból kiválasztott szó hol helyezkedik el az általad létrehozott szókorcsban, az hótt mindegy, lényeg, hogy benne legyen.

Nyelvtani szempontból biztosan lesznek zűrösebb ügyek, pl. a padló, fűszer stb. nem feltétlenül tekintendő összetett szónak, de végül is belefér.:razz:

Hát akkor kezdjük:

első szó: láb+köröm=lábköröm+pörkölt=lábkörömpörkölt

nem kell így szétbontani, elég, ha csak a végeredményt írjátok, majd a következő ízekre szedi az összetett szót, kiválasztja belőle azt a tagot, amelyik tetszik, lehet az akár a láb, akár a köröm, vagy a pörkölt és újabb 3 részből álló szót alkot.

Súgok, de mégegyszer írni nem ér: pl: körömágyláb
Minél viccesebb szavak jönnek ki, annál jobb.
 
Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.
Oldal tetejére