Aki a kutyát szereti...

wgabor

Új tag
Tavaly fogadtunk örökbe egy beagle párt egy menhelyről. Véleményem szerint az ilyen, mondjuk úgy lelkileg sérült állatok a megszokotthoz képest még jobban ragaszkodnak, hiszen tudják mi az ami rájuk várhat, a negatív tapasztalatok nagyon benne maradnak szegény állatokban...
 

wgabor

Új tag
A kutyus 10 kérése a gazdihoz

1. Minden elválásunk - még ha rövid időre is hagysz magamra - fájdalmas nekem. Kérlek vedd ezt fontolóra, mielőtt magadhoz veszel.
2. Ne szidj és ne büntess szigorúan. Neked van munkád, szórakozásod, barátaid és céljaid - de nekem csak Te vagy.
3. Kérlek, adj elegendő időt arra, hogy megértsem mit vársz tőlem.
4. Mielőtt megütnél, gondolj arra, hogy könnyedén összeroppanthatnám a kezedet - még sem tennék olyat soha.
5. Kérlek, néha beszélj hozzám. Ha szavadat nem is mindig értem,a hangodat és a hangsúlyodat jól ismerem.
6. Gondolj arra, hogy valamikor szabadon éltem. Engedd, hogy időnként erdőn-mezőn mozoghassak, futkározhassak - ez jót tesz Neked is.
7. Kérlek, ne sajnáld tőlem a jó falatokat. Legjobban akkor ízlenek, amikor Tőled kapom - s igyekszem megszolgálni érte.
8. Te vagy az én gazdám, és nem mások. Ezért kérlek, ne kényszeríts arra, hogy idegeneknek is szót fogadjak vagy nekik bohóckodjak - s ne alázz meg előttük.
9. Ne feledd, hogy idővel nekem is kialakulnak az egyéni tulajdonságaim, szokásaim és érzelmeim. Fogadd el, hogy számomra ezek ugyanolyan fontosak, mint Neked a sajátjaid.
10. Kérlek, gondoskodj rólam, ha beteg vagy öreg leszek - hisz Te is öreg leszel egyszer...

Ezt már az "Állatokról fotók" topikban egyszer feltettem, de szerintem nem lehet elégszer hangsulyozni, hogy az állatokat tisztelnünk kell.

Ezzel pedig teljesen egyetértek, még akkor is ha a hétköznapokban nem mindig fognak eszembe (eszünkbe) jutni ezek a mondatok. De igyekezzünk...
 
I

ionon

Vendég
Kedves Mezo-n ott a vadász mezőkön is jó helyed van, bizton tudom a volt gazdád.
 

petya_1990

Állandó Tag
Állandó Tag
én mióta a szomszéd sorra ölte a kutyáinkat már nem szeretem őket:D van azt el fér szinten állok velük.Kóstolni idáig még nem kóstoltam:)
 

apaszka

Állandó Tag
Állandó Tag
Mi is egy elveszett kutyust fogadtunk be nem rég! Még kicsit vad néha,de már szelidül! Képek a honlapomon vannak róla! A fényképek/ kutyánknál!
 

marciera

Állandó Tag
Állandó Tag
Egy éve, hogy befogadtunk egy tündéri kiskutyát. Azóta akkora, mint egy ház. A neve: Musu (Mint a Mulánban a sárkány). Még most is játékos, kedveskedő, viszont minden alkalommal úgy eszik, mint aki majdnem éhen hal.
 

naplopo1

Állandó Tag
Állandó Tag
Az én kutyusom is menhelyről befogadott tünemény és szintén addig eszik amíg kaját lát azt is habzsolva. Szerintem beleívódott, hogy ha nem eszik gyorsan eleszik előle. Hiba egyedüli kutya nálunk, erről nem tud leszokni.
 

faraway

Állandó Tag
Állandó Tag
Kutya nelkul lehet elni,de nem erdemes.....

sziasztok!
de szép! még nem hallottam ez az idézetet. by bogyómama? :)

a barátom németjuhászának nem régen születtek kiskutyái :) úgy szeretném az egyiket örökbefogadni, de még nem sikerült anyát meggyőznöm, hogy igen, nekünk KELL egy kutya :D mondjuk kellene neki építeni kennelt vagy kialakítani egy területet csak neki. az lenne a legjobb, ha szabadon kóricálna az udvaron, de sajnos olyan a kerítésünk, hogy nagyon hamar utcakutya válna belőle, pedig én szívesen kisajátítanám. :p
 

zambi

Állandó Tag
Állandó Tag
Kutyus barát

Sziasztok! Vettem egy új kutyust, bemutatom nektek a kis gazfickót.
Pár évvel ezelött meghalt az öreg kutyusom 14 évesen és már nagyon akartam egy kis új jövevényt. Nagyon aranyos, és úgy gondoltam megosztom veletek az örömömet.
Üdvözlök minden állattartót! lohngarten


Szia, nagyon szép kutyust vettél, nekem ez a fajta kutyám van. Nagyon szeretem.
 

dsue

Állandó Tag
Állandó Tag
Ő az én kiskutyám, akit két hónapja fogadtunk örökbe, nagyon kedves és játékos. Úgy nő, mint gomba!:)
 
Oldal tetejére