Könyvek rabságában

J

jantar

Vendég
Sziasztok!

Sok könyvet olvastam már életemben, de mégis a történelmi könyvek ragadtak meg igazán.:) Ha te is szereted a könyveket, akkor meséljél róla és oszd meg a fórum tagjaival az észrevételeidet a könyv kapcsán.

Nagy szívfájdalmam az is, hogy a könyves boltokban egy-egy könyv ára az egekben van. Ha van rá módód oszd meg velük kedvenc könyved.:p

Canadahun will not allow the display of content protected by copyright law, unless they have the necessary legal rights to display or direct traffic to that content.

A canadahun nem fogja engedni, bemutatni, vagy megtalalashoz iranyitast adni olyan tartalmu anyagot ami a copyright altal vedett,
csak ekkor ha van szukseges legalis engedely van ra.
 

eliniki

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!
Az én kedvenc könyveim a Harry Potter kötetek :p, szerintem egyszerűen fantasztikus fantáziája van az írónőnek. De nem olyan régen olvastam el Julian Rubinstein-től A wiszkis rabló balladáját. Nagyon-nagyon jó! Ajánlom mindenkinek!
Továbbá szeretem az Arthur királyról szóló könyveket is. Valamiért lenyűgöz az a korszak.
Régen rendszeresen jártam könyvtárba, minden hónapban 5-6 könyvet fogyasztottam el, csak azt sajnáltam, hogy nem maradhatott nálam 1-2. :D
Az antikváriummal nekem nincs bajom, de sajnos még ott sem mindig tudok megvenni egy-egy jó könyvet. A könyvesboltokról pedig ne is beszéljünk. Nem tudja esetleg valaki, hogy mit tartalmaznak konkrétan a könyvárak? Értem itt alatta az adókat, meg előállítási költséget, mennyi jár az írónak, kiadónak, ilyenek. Persze csak kb megközelítőleg százalékosan kérdeztem.
Üdv mindenkinek!
 

aghirua

Állandó Tag
Állandó Tag
Gasparovich László
Ma donna mia - Zsoldosszerenád

Gasperini olasz lovag és Magyar Benigna, Kinizsi Pál özvegye a két főszereplője ennek a szinte Merle-i mértékkel mérhető történelmi regénynek. A Mátyás király udvarából induló fiatal lovag magyarországi kalandjai során részt vesz minden olyan eseményen, amely befolyásolja az ország történelmét. Kaland, ármány, szerelem, gyilkosságok és barátságok, viszály és békekötés kíséri végig a szereplőket, egészen Buda török általi elfoglalásáig, amikor már öregen és betegen menekülnek üldözőik elől. A történelmi hitelességgel megírt mű amellett, hogy rendkívül szórakoztató olvasmány, megismertet bennünket azokkal a körülményekkel, amelyek a virágzó országot romlásba taszították.
 

carolvagyoken

Állandó Tag
Állandó Tag
Az én kedvencem jelenleg Erich Maria Remarque-tól az A Diadalív Árnyékában. Olyan könyv, amin el kell gondolkodnia az embernek. Érzákletes, megkapó, jól kidolgozott mű.

Még béke van, ám a háború árnyéka már ott lebeg Európa felett. Párizsban gyülekeznek a menekültek, akik kénytelenek voltak elhagyni hazájukat. Közöttük van doktor Ravic, német emigráns. Az ő sorsának követésével tárul elénk az akkori párizsi élet: szerelem és halál; becsület és csalás; tobzódás és a legszörnyűségesebb nyomor.
 

Gabó85

Állandó Tag
Állandó Tag
Tudjátok én nem régóta olvasok...
Sokáig nem találtam olyan könyvet, ami teljesen lekötött volna, mondjuk gondolom ebben az is benne volt, hogy nem is igazán kerestem..
De tavaly decemberben találkoztam a Twilight saga köteteivel, amik nagyon megtetszettek...
Teljesen lekötöttek, elrepítettek egy másik világba :D
Azóta egyre több és több olyan könyvet találok, amik a kedvemre valók :D
A legújabb kedvencem, a Fekete tőr testvériség ...
Szintén vámpíros, és nekem nagyon tetsző történet...
Csak nagy szomorúságomra a 4. részt sehol sem találom magyarul...
Pedig már nagyon kíváncsi vagyok rá :)
És ami a könyvek iszonyatos árát illeti, én is teljesen egyet értek..
Annyi fantasztikus könyv lenne, amiknek örülnék a polcomon, de hát....
 

emo74

Állandó Tag
Állandó Tag
sziasztok!
Ajánlom midenkinek. Én előbb a filmet láttam, de a könyv jobb.
Los Angeles a háború után. Mindenki egyet akar: befutni. Ellis Loew, a fiatal, ambiciózus zsidó ügyész, Ed Exley, a jó családból származó rendőrtiszt, Bud White, az izomember, Jack Vincennes, a hajdani árvagyerek, Pierce Patchett, a legexluzívabb callgirl-hálózat feje, Sid Hudgens, a Pszt! magazin sztárriportere, Ray Dieterling, a filmcézár - valamennyien a csúcsra törnek.
Nincsenek csodák. Mindent az alvilág pénze mozgat. Lehet szó szerelemről, üzletről, művészetről, politikáról, heroinról vagy bármi egyébről. Minden tündökletes karrier mögött hazugságok, árulások, csalások, megalkuvások sora rejtőzik. És legalább egy hulla.
A szereplők sorsa összefonódik. Barátságok, szövetségek köttetnek és bomlanak fel, az álmok beteljesülnek és szertefoszlanak, százszor is fel kell állni a padlóról, és mégse lehet abbahagyni. Előbb vagy utóbb mindenki rálép a palacsintára, de bármely pillanatban lehetőség van tiszta lappal kezdeni. Van, aki elkopik ebben a játékban, van, aki bedobja a törölközőt, és olyan is akad, akit megedz a folyamatos, gyilkos küzdelem.
Semmit sem adnak ingyen. James Ellroy pedig pontosan tudja, mi mennyibe kerül, és kinek mennyi az ára. Ahogy a regény mottója is mondja: "A dicsőség valójában semmit se jelent, és mégis mindent megér."
 

km576

Állandó Tag
Állandó Tag
Egy napon elolvastam egy könyvet

"Egy napon elolvastam egy könyvet, és ettől az egész életem megváltozott.
… láttam a másik életre nyíló ajtó küszöbénél kiszivárgó fényt; láttam mindent, amit már ismertem, és mindent, amit még nem…
Mindaz, amit addig tanultam, minden amiben addig hittem, megszűnt érték lenni… de azért csak folytattam az olvasást, mert minél inkább előrehaladtam a könyvben, annál jobban megértettem, hogy olyan útra tévedtem, ahonnan nem lehet visszafordulni.”

Orhan Pamuk

Nekem ez jutott eszembe a topikindítóról...
 

naravna

Állandó Tag
Állandó Tag
rengeteg könyv megfordult már a kezemben, nekem az olvasás a legfőbb kikapcsolódás. azonban most épp egy szokványostól eltérő könyvet olvastam ki:
Bartis Attila: A nyugalom
a történet elbeszélője e/1-ben mondja el saját történetét. egy olyan férfiról van szó, aki az anyjával élt egész életében, mióta a nővére disszidált, kettesben. az anyja, aki hajdan színésznő volt, 15 éve nem lép ki a lakásból. látszólag normális életet élnek, azonban hamar kiderül, hogy valójában nem családi szeretet, hanem családi gyűlölet mozgatja a szálakat. a főhős a valóságot nehezen fogadja el, magának is hazudik, és ez adja a konfliktus alapját. közben azzal teszi színesebbé a történetet, hogy anekdotákat sző bele, de közben azok szereplőinek bőrébe bújik. igazán izgalmas, helyenként megrázó olvasmány, ami az ember esendőségét helyezi előtérbe, a magyarországi szocializmus fénykorában-alkonyán.
 

cinci68

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok! Lenne egy kérdésem a 40-es ,és feletti korosztályhoz elsősorban( de fiatalabb is válaszolhat ,ha tudja) :)) Olvastam vagy 30 éve egy mesét, de a köny ,vagy a mese címére már nem emlékszem. Kacsákról szólt, akik békésen úszkálgattak, míg egy vidra alulról, a lábuknál fogva a víz alá húzta, és megette őket. Emlékszik rá valaki???
 

Kissu

Állandó Tag
Állandó Tag
Hú hát ha már szóba kerültek a vámpíros könyvek... :) Én is imádom őket, és már elég sokat el is olvastam közülük, szóval most jöjjön egy kis összefoglaló azokról amiket nekem a legjobban tetszettek (és amik így hirtelen eszembejutnak:p)

Laurell K Hamilton Anita Blake sorozata: Ezzel kezdődött nálam a vámpír-mánia még évek ezelőtt, iszonyú jó - bár a legutóbbi kötetekről nem mindenkinek ez a vélemény, és tény hogy valamivel gyengébb a színvonaluk, de a sorozat elejét mindenképpen tudom ajánlani, mert baromi jók ;)
Aztán a nagy klasszikusnak mondható Anne Rice: Több könyvet olvastam tőle is, és bár valóban nagyon jók a könyvei engem mégsem fogtak meg annyira. Ennek ellenére néhány könyve szinte kötelező olvasmány a vámpír történetek kedvelőinek.
Stephenie Meyer - Twilight: Azt hiszem mostanság ez a legnépszerűbb, és azt hiszem nem is nagyon vesződök a bemutatásával.
J. R. Ward - Fekete tőr testvériség: Nos hát anyagi okokból el vagyok maradva a sorozattal, de amit eddig elolvastam belőle, az nagyon jó volt. Nem egy szokványos vámpír történetnek tartom, mert a hagyományostól eltérő a szemléletmódja, és persze ez egy igazi szerelmes történet vámpírokkal fűszerezve. ;)
Charlie Huston - Félholtak: Izgalmas könyv, én nagyon élveztem - és persze sokkal férfiasabb szemléletmódú bemutatása a vámpíroknak. Igazából nem tudom, hogy miért állt le a kiadó, és miért nincs még második rész (vagy csak ezzel is le lennék maradva?) kár érte, mert szívesen olvasnám a folytatást.
Charlaine Harris - Inni és élni hagyni: Aki látta a sorozatot és szeret olvasni az tuti a kezébe vette már. Én még csak beleolvastam, de szerintem ez megint egy olyan könyv, amit érdemes elolvasni.

Most így ennyi jutott eszembe, ha lesz még valami majd bővítem a listát. ;)
 

maryjane007

Állandó Tag
Állandó Tag
Majdnem elfelejtettem: akit érdekelnek a történelmi regények és még nem tette, olvasson Umberto Eco-t is!
Bán Mórnak a Hunyaidakról szóló (eddig) háromrészes könyv sem rossz, bár nekem kicsit sok benne az erőszak és öldöklés. Nyilván olyan volt a kor is, na de akkor is... Vannak vértől kevésbé csöpögő könyvek, amelyek ugyanúgy hitelesek.
Legújabban pedig Monaldi&Sorti Imprimatur-ja és Secretum-a varázsolt el, várom is a mielőbbi folytatást!
Ifjúságinak nevezett kategória, de én máig előveszem néha Thea Beckman Keresztes hadjárat farmerban című könyvét is.
 

Darleyeen

Állandó Tag
Állandó Tag
16 éves korom óta olvasok olyan könyveket, amik nem állatokról szólnak. azelőtt csak állatregényeket és ismeretterjesztő könyveket bújtam. Akkor fejet ugrottam a fantasyba, és bibliofil lettem. Ki szobámat is kb 500 kötettel osztom meg. Sokat olvasom, és élvezem. Kedvenceim a Harry Potter típusú könyvek (mint még a Darren Shan, Északi fény, Percy Jackson stb), Gerald Durrell majd' összes könyve, Fekete István könyvei, pöttyösök, csíkosak, indiános könyvek (Cooper, Karl May), az olyan könyvek, mint Laura Ingalls Wilder vagy L. M. Montgomery regényei. És az elmaradhatatlan Dragon Lance sorozat. A magyarul megjelent kötetek majdnem mind megvannak, vagy hat könyv kivételével .(Persze, ami két kiadás is megjelent, az csak egyszer van meg).
Több könyvet szoktam egyszerre olvasni. Ez a több jelenleg három, Szabó Magdától az Álarcosbál, Kertész Erzsébettől a Szonya professzor és E.T.A. Hoffmantól a Fantáziadarabok Callot modorában első kötetét.
 

Jeani

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!
Nekem nagyon sokáig Bulgakov: Mester és Margarita volt a kedvencem.
Pár éve elkezdtem újra olvasni, és teljesen elszomorodtam: egyszerűen már nem tudott lekötni. Nincs energiám komolyabb, elgondolkodtatóbb könyveket olvasni:(
 

Wednesday75

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!
Legjobban a Guy de Maupassant regényeket és novellákat szeretem. Azok közül is a Szépfiú c. írása a kedvencem.
De minden olyan szépirodalmi írást kedvelek, ami realista és naturalista stílusban íródott.
Szép napot kíván mindenkinek:
Wednesday75;)
 

Erona

Állandó Tag
Állandó Tag
Imádom a könyveket! :) Olvasásuk közben az ember olyan helyekre juthat el, ahova talán sosem lenne rá lehetősége, még ha ezek az utazások csak a képzeleteinkben zajlanak is le. Sokat lehet belőlük tanulni, olyan kérdésekre is választ kaphatunk, amiket talán másoknak nem merünk feltenni. Vannak könyvek melyek mosolyt vagy könnyeket csalnak ki belőlünk... Természetesen vannak kedvenc szerzőim és témáim, de nem zárkózom el semmilyen új dologtól:) Nyugodt szívvel állíthatom, hogy bizony a könyvek rabja vagyok... de nagyon élvezem.. remélem hogy még sok-sok kedves percet élhetek át általuk....
 

MaMark

Állandó Tag
Állandó Tag
James Clavell: A Sógun
Eddig ha jól emlékszem háromszor olvastam el. Most tervezem, hogy nekiülök negyedjére. 1600-as években játszódó, valós történelmi tényeken alapuló, kalandregény. Mindenkinek csak ajánlani tudom akit kicsit is érdekel a Japán kultúra.
 

Ridita

Állandó Tag
Állandó Tag
Nancy Verde Barr: Az utolsó falat című könyvét olvasom éppen. Ahogy az alcím is írja egy főzőműsor kulisszái mögé pillanthatunk be egy előkészítő szakácsnő szemszögéből. Nagyon szeretem a főzős műsorokat, főleg a brit tévés szakácsok sorozatait a TV Paprikán, de a Stahl konyháját is megnézem, ha tehetem. Érdekes látni, hogy mi zajlik a háttérben. Persze a főzésen kívül van szerelem és zsarolás és dráma is ebben az izgalmas regényben.
 

zzsuzsa

Állandó Silver Tag
Állandó Tag
kedvencek

Sziasztok!
Mostanában a romantikus könyveket szeretem,talán mert igénylem,hogy legalább papíron legyenek jó dolgok.

Egyik kedvencem:Judith McNaught :Whitney kedvesem.

Talán mert először ezt olvastam tőle.
A XIX. századi Angliában egy vadóc,eleven lány nővé érését,küszködését,boldogságkeresését követi.Szerintem jó humorral,pergő párbeszédekkel.Szórakoztató olvasmány.

Mindenkinek ajánlom a többi könyvét is!Vannak amik mostanában játszódnak,ugyanolyan jók azok is.
Az E-BOOK II a legtöbb letölthető,így pénzbe sem kerül.
 
Oldal tetejére