Sárkányok kicsiben és nagyban

mamaci1

Állandó Tag
Állandó Tag
Kert.jpg


A Faültetés szépen halad mindenki serénykedik, köszönet a kert szépitésben való részvételért.

www.tvn.hu_be8ca5f5f8239752d133c8155ab0f93b_k.gif
www.tvn.hu_c7d876a494c11d97283c9e59daf2aa98_k.gif


Serénykedett mindenki, kicsik és nagyok.
Főkertész is verselt:confused: mig az ásó a kezében forgott.
:)Örülhet most mindenki mamaci a hétvégére
gondoskodott róla.
Lesz majd árnyék ahol, játszat nyáron
sok dragonmanócska.
A sok cica és kutyus is velük tart majd a
kertbe
Játszótársak lesznek Ők minden dragon-landi megelégedésére.

Ennyi volt a kertész dolga mára, elbucsúzik, pihenni tér
ilyen nap után szép lesz majd az álma.:D



 

Rebarbara31

Állandó Tag
Állandó Tag
Állati jók ezek a sárkányos képek.
Valamiért állandóan előtérbe kerül nekem mostanában a Sárkány. Rá is kerestem a neten és egy érdekes leírást találtam:
A NAGY LUNG


2008. 11. 18.

Míg az ókori és középkori Európában már csak nevének puszta hallatára hanyatt-homlok menekültek az emberek, és csak a legbátrabb legények és legkisebb királyfik mertek megküzdeni vele (igaz, többnyire ármánnyal és furfanggal), addig Keleten máig reményteljes bölcs mosollyal várják megjelenését, s mit nem adnának egy házi-változat meglétéért.


A rettegett

Sárkányképünk eredete ma már szinte kibogozhatatlan, de már a legkorábbi írásos forrásokban is szerepel. Az európai elképzelésben démontulajdonságokkal felruházott, többnyire kígyótestű, többfejű és tüzet okádó félelmetes szörny volt, mi forrásokat, vizeket, hegyeket vagy épp kincseket őrzött, királylányokat rabolt, embereket és állatokat egyaránt tizedelt. Gyakran barlangokban élt, de a fellegekben is elképzelhető volt, vihart keltett, és hatalmas repülő teste gyakran az eget is elsötétítette, rettegésben tartva a megrémült embereket, kiket később megszánt és alkuba bocsátkozott velük. Ám olyankor mindig csúfos véget ért az az eredendően jó szíve, mert egy arra járó vitéz - többnyire valamilyen megbűvölt karddal - alaposan levágta a fejét, s mielőtt másik nőhetett volna helyébe, a biztonság kedvéért a szívébe is döfött, mire a szegény pára végképp kilehelte lelkét. A tét ilyenkor gyakran a szabadság, a víz elérhetősége vagy az épp aktuális királylány élete volt, melyért többnyire fele királyságot, boldog házasságot és közmegbecsülést adtak cserébe. Barlangokban talált fogának és csontjainak pedig gyógyító- és varázserőt tulajdonítottak.

A mesebeli sárkányokat gyakran igen együgyűnek, könnyen kicselezhetőnek tüntették fel, míg a hiedelemvilág sárkánya mindig komoly félelemre és aggodalomra adott okot. Azonban a klasszikus sárkány és annak kínai rokona között számos különbség volt felfedezhető.
A szeretett

A kínai sárkány (Lung) "kiváló értelmű lény", mely a legfőbb bölcsesség (A Változások könyvében is így tüntetik fel), a halhatatlanság és a gyógyító erő birtokosa. Hozzá kapcsolódik a kínai istendinasztia megalapítása, valamint az írás és a tudományok feltalálása. Jelenléte nem kelt riadalmat a kínai emberekben, hiszen általános jóakarat fűzte hozzájuk, vizet adott, szelet fogott számukra, és általában mindig a jó, a béke, a jólét és a virágzás szimbólumaként tündökölt.

A sokféle legendák egyikében az "Első sárkány" Fu-hsi, a mitikus uralkodó történetében bukkan fel, melyben a föld közepén álló Kína (szó szerinti értelmezésben is) elvesztette az ég közepén (egykor pontosan fejünk fölött) álló sarkcsillag helyét. Eszerint Kung-kung, a gonosz kígyó (mely más mítoszok szerint épp kultúrhérosz volt, akit a taoisták a fémművesség feltalálójaként tiszteltek) elpusztította az eget tartó kilenc oszlop egyikét: az északnyugatit, a Pucsou hegyet. Ezért mozdult el helyéről a sarkcsillag, ezért lett ellipszis a csillagok pályája a Föld körül kör helyett, és a folyók is ezért folynak délkeleti irányban a tengerbe. Mivel az "Első sárkány" betöltötte a Kung-kung által létrehozott égi lyukat, megkülönböztetett tiszteletnek örvend.

Egy másik mitikus elképzelés szerint a Sárga-folyó vizéből egykoron egy Sárkány, illetve egy Ló-Sárkány tűnt fel, megmutatva azt a kör alakú ábrát, melyet ma mindannyian a Jin és a Jang egybefonódó játékát jelképezve ismerünk. A kínai kozmogónia szerint ugyanis a világ (a Tízezer Lény) két örök, egymást kiegészítő elem, a Jin és a Jang ritmikus játékából született. A Jinhez tartozik az összpontosítás, a sötétség, a passzivitás, minden páros szám és a hideg, jelképezi a nő, a föld, a narancs¬szín, sok völgy és folyómeder, valamint a tigris. Másik feléhez, a Janghoz pedig a növekedés, a fény, a lendület, minden páratlan szám és a meleg tartozik. Jelképe a férfi, az égbolt, a kék szín, a hegyek és oszlopok, valamint a Sárkány. Tehát itt is találkozhatunk vele.
Valóban, szinte mindenhol és mindenben jelen van a Sárkány, melyet a négy mágikus állat egyikeként (az Egyszarvú, a Főnix és a Teknőc mellett) is számon tartanak.
Néhány kultúrában a kibontakozó vallások isteneit kezdetben különféle állatalakban jelenítették meg aszerint, hogy az isten milyen testi vagy lelki tulajdonságát szándékoztak hangsúlyozni. Nem volt ez másként Kínában sem, ahol ezek az állatok később egyes testrészeikkel járultak hozzá a Sárkány megtestesítéséhez. Wang Fu kínai filozófus szerint a halhatatlanság és a gyógyító erő birtokosaként ismert, szárnyak nélküli repülésre is képes, alakváltó, felhők tetején utazó, vizek fölött uralkodó sárkány kilenc állathoz hasonlít. Külsejét szigorú szabály határozta meg: a teve feje, a szarvas szarva, a démon szemei, a bika fülei, a kígyó nyaka, hasa, mint egy kagylóé, (bár egyes változatok a teknős belső részeit említik), karmai, mint egy sasnak, míg lábainak talpai egy tigriséhez kellett hasonlítson. Testét - mint a pontynak - pikkely fedi, méghozzá 117 darab. Jellemző volt még rá, hogy a hangokat nem füleivel, hanem a szarvaival hallotta. Ábrázolásából nem hiányozhatott a gyöngy sem, melyet többnyire épp lenyelt vagy kiköpött, mivel gyöngyében rejlett az ereje. Ha ezt elvették tőle, ártalmatlanná vált.
Többféle sárkányt is számon tartottak. Az égben élők az esőt adták, a föld alatt lakók pedig a föld méhének kincseit oltalmazták. A vizeknek (folyóknak, tavaknak és tengereknek) pedig a Sárkánykirályok (longwang) voltak a gazdáik. Míg a kék sárkányok jószívűek, a fehérek erényesek, addig a sárgák pedig könyörületesek voltak. A Peking környéki négy templomban tisztelt négy Lung pedig feltehetően a császári palota és a főváros Fung-shui-ának szabályozásáért felelős.
<TABLE cellSpacing=0 cellPadding=3 align=right><TBODY><TR><TD>
sarkanny.jpg
</TD></TR></TBODY></TABLE>
Császári jelvény
Ezek után talán már az sem számít meglepőnek, hogy az istenként tisztelt sárkányokat számos legenda a császárokkal is összefüggésbe hozta. Sőt, nem csak a legendák, hanem maguk a császárok is büszkén vallották magukat a Sárkány leszármazottjának. Már egészen az első Han császártól kezdve a Sárkány mindig a császárt szimbolizálta, évszázadokon keresztül császári jelvényként is szerepelt. A császár trónját Sárkány-Trónnak volt szokás nevezni, arcát pedig Sárkány-Arcnak. Amikor pedig az uralkodó jobb létre szenderült, azt mondták, hogy a Sárkány hátán az égbe ment.

A nép barátja
Amikor pedig a nép az eget kémlelte, gyakran szállt fel az a sóhaj, hogy "Vajon mikor egyesül a Föld a Sárkánnyal?", azaz, vajon mikor esik az eső?
A kínai zodiákus ötödik állata így az esőhozás szimbólumává is vált, mely sárkánykultusz fő ünnepnapját, a Sárkánycsónak-ünnepét ("sárkány ébredésé"-nek is nevezik) az ötödik holdhónap ötödik napján tartják. Ilyenkor a folyókat vörös színű sárkányorrú csónakok lepik el, a bennük ülők pedig a vízi sárkányistennek áldoznak megköszönve a védelmet, kifejezve elégedettségüket. Ám a Sárkánycsónak-ünnepnek másik vonatkozása is ismeretes. A hagyomány szerint ugyanis a kegyvesztett ókori költőóriásra, Qu Yuan-ra emlékeznek, aki bánatában -277-ben a Miluo folyóba ölte magát. A vele kapcsolatos szokások a vízbefúlt szimbolikus keresésére, illetve kiengesztelésére irányulnak. Ezt a hagyományt ma főként Dél-Kínában, Tajvanon és Hong-Kongban ápolják.
Míg a buddhista felfogás szerint nyolc sárkánykirály létezik, addig a taoisták négyet tartanak számon, a négy tengernek megfelelően. Később Kína négy fő folyójának sárkánykirályairól is alakultak ki képzetek. A népmesék legkedveltebb alakja pedig a leghatalmasabbnak tartott Ao Duang, a Keleti-tenger sárkánykirálya volt. A késői néphit a sárkánykirányt gyakran az őselemek fejének is tekinti. Így tehát hatalma alá tartozik a mennydörgés (Leinong), a villámlás (Tian mu), a szél (Fengbo) és az eső (Yushi) is.
A még későbbi folklórhagyományban a sárkánykirályt öregemberként képzelték el, aki víz alatti kristálypalotájában lakik, megszámlálhatatlanul sok kincset őriz, és saját tengeri hadsereggel rendelkezik, melynek tagjai teknősbékákból, tintahalakból, rákokból és más tengerlakókból áll. (Mindezek közös jellemzője az átváltozás képessége.)
A művészetekben is így ábrázolják, botra támaszkodó öregemberként, kinek botjának díszgombja sárkányfejet formáz. Az irodalomban gyakran ejtenek szót fiairól és lányairól is, az építészet pedig szinte minden faluban és városban áldozott neki egy-egy templommal, melyeket többnyire patakok partján, gázlóknál és kutaknál állítottak fel. A szobrászat is szintén számtalan módon képzelte el és alkotta meg. A tengerészek, halászok, földművesek, vízhordók a szobrok közbenjárását kérték az esőért. Aszály idején a szobrokat kivitték a templomból és a tűző napra állították. Áradáskor pedig végigvitték a földeken, hogy lássa: mekkora kárt okozott. S ha még ez sem segített, a szobrot gyakran vízbe is "fojtották".

Hogy vélekedtek máshol, máskor?
Az ókori népek mitológiájában és a bibliai jelképrendszerben többnyire a gonoszt, esetleg Isten választott népének ellenségét jelképezi. Az Ószövetség csak ritkán említi. Ott Isten - hatalma által - leölte és megkötözte a tengeri szörnyet. Az Újszövetségben Izraelt vagy Egyiptomot szimbolizálta, és a Jelenések Könyvében is szerepel, ahol egyértelműen a Sátánt jelképezi. A kereszténység korában tehát a Sátán, a Kísértő szerepére kényszerült, a káoszt, a nyers pusztító erőt, az anyagi világban lakozó gonoszt kezdte jelképezni. Keleten pedig változatlanul a legfőbb bölcsesség, a halhatatlanság és a gyógyító erő szimbóluma maradt. Ott mindvégig a sárkány ősi energiájának pozitív tulajdonságait hangsúlyozták, mert szerintük ahol ez a szeretett lény elhalad, ott megelevenedik a föld. Vagyis az anyag és a szellem találkozását jelképezi. Addig Európában jó esetben önmagában nem jelentett se jót se rosszat, mert az anyagi világot fenntartó ősenergiát szimbolizálta, ami jó és rossz célokra egyaránt fordítható. Ám akadtak olyan területek is (és talán ez volt a nagyobb számú), ahol ellentétes jelentéseket hordozott, amivel pedig a létezés paradoxonját jelképezte. Ilyen volt a fény-sötétség, a férfi-nő, és az alkotás-rombolás kölcsönös egymásrautaltsága.
A négy ősi elem megtestesítője volt, tűzokádó és sötét barlangban lakó, halpikkelyű, mi mindenképp megmozgatja képzeletünket, és álmainkra is rátelepszik. Sok ábrázolásban láthatjuk úgy, hogy az ember és a rejtett kincs (a szellem bölcsessége) közé áll, vagy épp az ártatlanságot jelképező hajadont hurcolja föld alatti birodalmába. Az elrabolt vagy feleségül vett királylány talán az emberáldozat emlékeként jelenik meg, a föld alatti birodalom pedig lehet a titkok világa, de az emberben megbúvó vadállatiság szimbóluma is, mi - ha nincs kordában tartva - az állat szintjére süllyedhet.
A hiedelmek legtöbb sárkányalakja a kígyóhoz áll a legközelebb, ősibb változatokban őrzőszellemként is funkcionál. Azonban rendelkezik a vihardémon jellemvonásaival is, hiszen repül, és szoros kapcsolatban áll a vízzel (a teremtés és pusztulás ősi vize is az eleme). A lángokádó példány pedig a tűzzel és a Nappal is kapcsolatban áll. Így pedig az alvilági kígyó és az égi madár (fény) jegyeit is egyesíti magában. Fejének sokasága a megsokszorozott testi és szellemi erő kifejeződése. A kezdet és a vég őreként csak ő tudhatja a kezdet előtti és a vég utáni titkokat.
A thébai mítosz szerint a megölt sárkány fogait elvetették, melyből a spártaiak ősei keltek ki.
A germán mitológiában pedig a legyőzött sárkány Fánfir, a kincs őrzője gonosz sárkány volt, kinek legyőzője megette a szívét, majd a vérében is megfürdött, minek következtében mindent tudóvá és sérthetetlenné vált.
A reneszánsz persze megint gonosszá avatta a sárkányt, mi a magyar hitvilágban leginkább a viharfelhőkben mutatta meg magát és a forgószelekben jelent meg, de a jégverésben is látható volt, és kizárólag leányáldozatért cserébe engedett inni a tulajdonában lévő vízből. S úgy tartották róla, hogy olyan ragadozó halból (harcsa vagy csuka), esetleg kútban rejtőző kakasból keletkezik, ami hét éven keresztül fejlődött láthatatlanul, mialatt kígyókat falt.
Persze mi leginkább egy jóval jámborabb sárkányt ismerünk, azt is csak a legújabb kori meséknek köszönhetően, ki jószívű és még a légynek sem tudna ártani, hiszen királyfi barátjával legszívesebben a lepkekergetésnek hódol.

Csomós Éva
 

garibaldi

Állandó Tag
Állandó Tag
Garibaldi7_www.kepfeltoltes.hu_.gif

e9115311b02522a81bbb1cf3d71ea916_13068.gif



Drágáim!

Már megint mennyi minden!
A faültetés kifárasztott mindenkit, ugye?
picture.php

Köszönjük Mamaci tündérnek és az összes segítőnek áldozatos munkáját!
Na de Dani főkapitány úr nagyszerű összeállítása felüdíthet mindenkit,
nekünk djElke tündér sárkány discója tetszett legjobban,
meg az a kép, ami Cathy hercegnő békája és
Aanne hercegnő lepkéje közötti románcot örökíti meg :)
De Fülesmaci felcicomázott tyúklábja is nagyon tetszett nekünk.
Dani főkapitánynak egyúttal kellemes iskolahetet kívánunk
és ne feledje, hogy egy egész ország áll mögötte,
egy rakás tündér, no meg egy angyal és sok manó,
meg hát szerény személyünkben egy sárkány is,
úgyhogy rajta aztán nem foghatnak ki!

Jönni fog egy kedves új dragon is, ő brekeke6,
még a foglalkozását nem tudjuk, de nagyon
nagy tudású tündérfiú, vagy lány, még ezt sem tudjuk,
mindenesetre fogadjátok őt szeretettel.
Még az is meglehet, hogy személyében lesz
végre egy varázslónk? :)

Mindenkit sárkányosan ölelünk és szép időt, jó kedvet kívánunk:

Dragonking
sk.

987cdf52531a88d7d00d6489beb10013_14030.jpg
 

erinéni

Állandó Tag
Állandó Tag
Szép jó estét Sárkány Landkiss

Köszönjük a gyönyörű vidit:00:és a sok szépséget,érdekességet:D
igyekeztünk segédkezni Mamaci főtündérkének
a faültetésben,de annyira szépek a virágok,
hogy nem tudtunk ellenállni
0000129218.jpg

Inatir mézesfőtündérke csodálatos mézeiből
eszegettünk és nem bírtuk abba hagyni
0000129220.jpg

Mindenkinek nagyon szép hetet kívánunk
0000123025.gif

23vxlsh.gif
 

babaci72

Állandó Tag
Állandó Tag

Lilith Dark Főangyaluk
őrzi nyugodt állmunk.
Ide-oda libben
szerte az országba,
itt-ott megjelenik
sötét éjszakába.
Állomport szór éjjel
mindenki szemére,
táncot lejt DragonLand
gyönyörűségére.
miscellaneous_496.gif

divider2-s.gif
<!-- / message --> <!-- sig -->
 

babaci72

Állandó Tag
Állandó Tag

Tájdi a főkutyász és a táncmester,
tündértáncot tanít nekünk nagy örömmel.
Megtanít minket a sárkányi táncra,
csak kerülne már elő végre valahára.
Nem tudjuk hova lett,merre táncikált ,
Hiányolunk Téged,gyere vissza hát.
bz01496_kutyus_bet__T_www.kepfeltoltes.hu_.gif
miscellaneous_496.gif

divider2-s.gif
<!-- / message --> <!-- sig --> <!-- / message --> <!-- sig -->
 

babaci72

Állandó Tag
Állandó Tag

Pipec a Főlovász ,
léptet fakó lován.

Megnézi mien lett
e Sárkány tartomány.
Amerre elvágtat
süvít a szél messze,
Büszkén belovagol
ide DragonLandbe.
pferde00005.gif
miscellaneous_496.gif

divider2-s.gif
<!-- / message --> <!-- sig --> <!-- / message --> <!-- sig --> <!-- / message --> <!-- sig -->
<hr>
 

babaci72

Állandó Tag
Állandó Tag

Szemi a kellékes rendezi a várat,
hoz minékünk mindig
szebnélszebb műtárgyat.
Gyertyatartók,szobrok ,
poharak és tálcák,
csodálatos díszek
szinte egymást váltják.
A sok szépség láttán,
boldog a vár népe,
Műkincsei a vár
dicső ékessége.
t_l_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
miscellaneous_496.gif

divider2-s.gif
 
F

fülesmaci93

Vendég
DRAGONKING! Dragonland Nemes Népe!

Minden Dragonnak szép napot és Dragonos hetet kivánok!

sarkany2.jpg


Weöres Sándor: A hétfejű sárkány

sarkany.png


Iszapos tóból
száz karika száll,
a hétfejű sárkány
odalenn pipál,
folyton füstöl,
hét fekete szája,
fűzfagyökérből
hét öblös pipája,
békalencséből
vágott dohánya,
vízitök-levélből
hét hálósapkája.
Amikor haragos,
kavarog a katlan,
hét pipakupakja
nagyot csattan.

Dragonland időjárása a héten rekkenő hőséget jelez.Mamaci Hercegnő és Dani Főkapitány tervezte hűsitőt ajánlanám Felségednek és Minden Dragonnak!

sarkanyok1.JPG


Babaci és Bea Hercegnőknek küldemény érkezett a Dragon Játék Centerből,hogy a kis Dragonoknak legyen min lubickólni...és néhány más játék...

INTEX-56523.jpg


2009_01_18.png
447-1199-home.jpg



unas_729117.jpg

Aranyosak a kis Dragon Gyerekek...

sarkany01.jpg
sarkany02.jpg
mld439156B.jpg
_thumb_100x100.jpg
 

babaci72

Állandó Tag
Állandó Tag
Jelentésem küldöm Dragon királynőnek,
sajnos a kis lurkók megléptek mellőlem. :(
Míg a versikéket rímbe farigcsáltam,
Őket kisurranni bizony nem is láttam.
Megtalálásukért köszönetem küldöm,
remélem azért még nem kellessz repülnöm ?! :)
Bizony van bölcsöde,iskola ,óvoda,
de egyedül sajnos kevés vagyok a posztra.
Ezúton szeretnék segítséget kérni,
kis sárkányainkat néha felügyelni.
Köszönetem járja még fülesmacinak,
örülünk mind a sok játékainak.
Legfőképp a fürdőzésnek örülünk,
így mostantól a melegben lessz ahol hűsölünk.
Köszönet illeti a lovagot ,s minden tündért,
a sok szépségért és szeretetükért.
Jelentésem végén veszem most csak észre,
hogy ezis egy versbe lett most lejegyezve.

Kívánok minden DragonLandinak kellemes ,boldog és békés Dragonos hetet. kiss
 

babaci72

Állandó Tag
Állandó Tag

Marisza elefántja hátán,
dübörögve köszönt be
néha-néha hozzánk.
A nagy behemótok
őt el nem rémísztik,
csodás elefántok ,
s mind megszelidíti.
tiere_013.gif
mini_smiles_583.gif
miscellaneous_496.gif

divider2-s.gif
<!-- / message --> <!-- sig --> <!-- / message --> <!-- sig -->

 

babaci72

Állandó Tag
Állandó Tag

Végül a főcukrász maradt a végére,
hiába vár őrá egész D.Land népe.
Nem süt,nem hoz édes finomságot,
holott Ő kapta a főcukrászi posztot.
Pedig már sárkánynép alig várja,
hogy édességeit gyorsan bepuszilja.
Másodállásban főkakas a drága,
immár a tyúkjait is nagyon hanyagolja.
Ezért hát megkérjük ő kegyelmességét,
jelezvén az udvarnak hírül adva jöttét.
birds_268.gif
miscellaneous_496.gif

divider2-s.gif
<!-- / message --> <!-- sig --> <!-- / message --> <!-- sig -->

<!-- / message --> <!-- sig -->

 

daniel0201

Állandó Tag
Állandó Tag
Hódolatom GRAGONKING FELSÉGEDNEK és DRAGONLAND HŰ NÉPÉNEK!

ITT A SÁRKÁNYOK ÉLNEK!
20090113080000.jpg


szeeep2.JPG


Iskolai hajrá miatt csak most adatik néhány percem üdvözölni szeretet Felségedet és Dragonland Hercegnőit,Hercegeit.A tanulmány sajnos most minden időmet elraból de igyekszem azért Főkapitányi posztomat is ellátni.
Kivánok Mindenkinek kellemes hetet és Dragonos pihenést!

Engedjétek meg,hogy ma CATHY HERCEGNŐNEK küldjem ajándékomat mielőbbi gyógyulása érdekében és,hogy minnél előbb vissza térjen a Dragon Birodalomba!

CATHY BREKI HERCEGNŐNEK:


beka1.gif





Fagyis Torna Mesterünknek is ajánlom e mozgás sorok gyakoroltatását!


eragon.jpg



Dragonland Kiképzett Időjárás Harcosa

sarkany.jpg



FELSÉG! Megterveztem az uj Főkapitányi Ruházatomat,kérem Felséged és a Dragonland Magisztrátusának véleményét!

lovas.gif



sarkany.jpg


Sárkány járgány házilag a Dragon Óvisoknak

sarkany.gif



murloc%20fanart.JPG
455px-Dragon.jpg



DRAGON STRANDOLÁSHOZ MINDENKINEK!

Galerie_Drache_2_jpg.jpg
 

brekeke6

Állandó Tag
Állandó Tag
Üdvözlet Sárkányföld összes lakóinak!

Dragon King felszólításának engedelmeskedve bemutatkozom:

B. Bagoly vagyok, Minden Felesleges Tudományok Doktora.
Többek unszolására (mint pl. Brekeke6) elvállaltam Sárkányföld legfőbb tudományos intézménye, a Huhogányos Akadémia elnöki tisztjét.
Doktori disszertációmat a keletázsiai sárkányológia tárgykörében írtam, "A Gellért Szálló szabadtéri uszodájában észlelhető hullámjelenségek és a kiotói Mizudera templomban előforduló sárkány (draco kiotoiensis mizuderaii) farkának pikkelyszáma közötti okozati kölcsönhatás meghatározása heurisztikus módszekkel" címen.
Munkásságom felöleli a tudományok egész területét és elnökségi tagja vagyok számos nagynevű társaságnak ( Primitív Atomfizikusok Szövetsége, Batrachological Roadkill Research Society, Gesellschaft für Mittelalterlichen Elektronik, Société du Hara-Kiri Experimental, stb., stb.)
Közismertebb szabadalmaim közül megmlíteném a zuhanyesernyőt, amely meggátolja a zuhanyozó személy megnedvesedését, a művesében alkalmazható művesekövet és a mentolízű kúpot.

Elsőrendű feladatommá tűzöm ki, hogy Sárkányföld népének minden kérdését megválaszoljam. Ezúton kérek mindenkit, hogy rendkívüli tudásom felett érzett mély csodálatuk ellenére ne habozzanak szerény kérdéseikkel és egyszerű problémáikkal felkeresni.

Ősárkánysága azon óhajának, hogy egyben ellássam Sárkányföld varázslói feladatait is, örömmel teszek eleget. Ezért a jelen alkalmat felhasználva bemutatom az e munkakör gyakorlati részét a jövőben ellátó varázslovamat.

Csatolás megtekintése 292238

A varázsló a kép közepén látható és Peek-A-Boo (Bújócska) névre hallgat. Rendkívül tehetséges: akármilyen mennyiségű konvertibilis valutát képes szénabálákká és cukorkává átváltoztatni. Híres trükkje, hogy az egyik fülébe beteszi a szénát és a másikból kipotyog a citrom (vagy valami hasonló). Igen jóindulató varázsló, eddig még senkit se változtatott békává (erre Brekeke6 a tanúm). Főleg azt szereti, ha megnyergelik, vagy az állatorvos a fogait csinálja, ilyen esetekben nemegyszer szórakoztató mentőautós utazással és kórházi üdüléssel ajándékozza meg az illetőt. Kérem, hogy varázslási ügyekben mindenki forduljon hozzá bizalommal.

B. Bagoly
Minden Felesleges Tudományok Doktora
A Huhogányos Akadémia elnöke
 

daniel0201

Állandó Tag
Állandó Tag
FELSÉGES DRAGONKING! DRAGONLAND NEMES NÉPE!



Hosszas tervezésem után elkészült DRAGONLAND Lovagrendje!



picture.php



A munka nemesit igy DRAGONLAND egyen PÓLOJA is elkészült,ajánlom a használatát a nagy meleg miatt, egyéb iránt büszkén viselheti minden DRAGONLAND hűséges tagja!

picture.php
Kellemes Délutánt Kivánok!
Dani.Főkapitáy.
 
Oldal tetejére