Mit álmodtál? - Gyere meséld el!

Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.

Szamira

Állandó Tag
Állandó Tag
05.gif


Mielőtt Csillagvirág feltette a klassz elemzését, az álmodról kivételesen a Ji Kinget kérdeztem meg, mert tudom, hogy szereted ezt az Ősi Bölcseletet.
Ritkán térek el a megszokott módszeremtől: Csillagvirágnak és a barátnőjének néztem még meg régebben Rúnákkal az álmait, mert azoknak az energetikája úgy kívánta.
Hozzád is illik a Ji King kiss

Sajnos még nem volt időm értelmezni a Jelet, amit kaptam, mert most rengeteg a munkám,
de sort fogok keríteni hamarosan erre.
Viszont érdekességképpen felteszem Neked a Kuát ide.
5. HSZÜ / A VÁRAKOZÁS (A TÁPLÁLÁS)
3 változó vonással...
5 / 1,3,5.

i-ching-coins-3.jpg

Köszönöm és nagyon várom KUA kibontásátkiss

Azért az a három változó, már jelzi, hogy több lehetőség, út is vezet a végeredményhez.
Ez elég izgi:p:p

Most nem kérdeztem a Ji kinget, ritkán faggatom, de akkor mindig döbbenetes válaszokat kapok.
 

Baranka16

Állandó Tag
Állandó Tag
Multkori álomban az osztályfőnökünk két oszitársam ( és egyben barátom) at a szemem láttára végezett ki: gyümölcslevessel mérgezte őket meg.Ezt egy középkori vár alagsori termében tette. Ezek után engemfelfektetett a termünk tanári asztalára és a legjobb barátnőmet ( aki oszitársam is ) kérte meg hogy egy hatalmas bárddal fejjezzen le. A barátnőm erre képtelen volt, így az oszifő húzta a rövidebbet és mi megmenekültünk.
 

schmo

Állandó Tag
Állandó Tag
Szia! Nagyon szépen köszönöm a válaszodat. Sokat segítettél. Ugyan csak nemrég tudtam elolvasni az üzenetedet, de az álmom óta sikerült beszélnem egy pszihológussal is, és te is megerősítettél a valóságban. Mégegyszer köszönöm! Üdv, Móni
 

dreamaya

Kitiltott (BANned)
Szia! Nagyon szépen köszönöm a válaszodat. Sokat segítettél. Ugyan csak nemrég tudtam elolvasni az üzenetedet, de az álmom óta sikerült beszélnem egy pszihológussal is, és te is megerősítettél a valóságban. Mégegyszer köszönöm! Üdv, Móni
Nagyon szívesen és örülök neki, ha tudtam segíteni kiss
 

dreamaya

Kitiltott (BANned)
Multkori álomban az osztályfőnökünk két oszitársam ( és egyben barátom) at a szemem láttára végezett ki: gyümölcslevessel mérgezte őket meg.Ezt egy középkori vár alagsori termében tette. Ezek után engemfelfektetett a termünk tanári asztalára és a legjobb barátnőmet ( aki oszitársam is ) kérte meg hogy egy hatalmas bárddal fejjezzen le. A barátnőm erre képtelen volt, így az oszifő húzta a rövidebbet és mi megmenekültünk.
Ez a horrorisztikus mini telemese az agresszivitásod nem megfelelő megélését, feldolgozatlanságát tükrözi.
Az jön le belőle, hogy egyidejűleg érzel vonzódást a kegyetlenség iránt, ugyanakkor picit dacolsz is ellene és közben lényed 1 része érzéketlen marad.
Ebből a felemás állapotból okvetlenül ki kellene jönnöd.
Ezt a könyvet tudom ajánlani számodra útmutatóul: ez más kamaszkori kérdésedre is választ adhat.
Hihetetlen megértéssel, emberséggel, szeretettel ír a női agresszivitás megszelíditéséről IS (kiáltásterápia, harcművészetek stb.).

Dr.Christiane Northrup: Női test, női bölcsesség

121953.jpg

Az írónő, gyakorló szülész és nőgyógyász, több évtizedes tapasztalatait ötvözi a pszichológia, a természetgyógyászat és a hagyományos orvoslás legújabb eredményeivel. Nyílt és közvetlen hangon ad választ mindazokra a kérdésekre, amelyek valamennyi nő életének különböző szakaszain felvetődhetnek. Tabukat dönt le, évtizedek óta megrögzült dogmákat vet fel. A témaköröket számos esetleírás tarkítja, teszi izgalmassá.
 

ladiva

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!

Én már többször írtam ide és Dreamaya sokat segített az álmaim elemzésében. Azóta próbálom magam elemezgetni az álmaimat, de az alábbi három mostani álmommal nem nagyon tudtam mit kezdeni, bár többször is végiggondoltam az álmaimat és úgy történt minden, ahogy leírtam. Megköszönöm ha tudtok segíteni.

Álom 1.
Ez az álmom elég viccesnek tűnik és pironkodva is írom le, mert egy vadliba voltam álmomban és egy vadliba csapat tagjaként egy tenger partjánál felsorakoztunk és vártuk, hogy felrepüljünk. A vezető liba adta meg a jelet, hogy mikor szállhatunk fel és egy csodálatosat repültünk a tenger felett. A vezető libánál hangosabban nem lehetett "szólni". Nekem személy szerint egyszerre volt felemelő és ijesztő is a tenger feletti repülés, mintha féltem volna a magasságtól, aztán valamilyen oknál fogva belecsapódtam a tengerbe és itt lett vége az álomnak.

Álom 2.
Egy lakásban vagyok, melynek két szobája van. Az egyikbe a volt kollégistatársammal és a jelenlegi egyik kolléganőmmel éppen beköltöztünk. A szoba minden sarkában dupla heverők voltak, kivéve az én sarkomat, ott csak egy sima heverő volt. Nagyon szerettem volna én is dupla heverőt, ezért szóltak, hogy a másik szobából hozzak át egyet, de cserébe a mi szobánkban lévő két emeleteságyat vigyük át. Megtettük, de nagyon csodálkoztunk, hogy a másik szoba padlóját víz borítja és nem nagyon akartam bemenni, mert a bakancsommal nagyon besároztam volna a padlót. Aztán mégis bementem. Ezzel a cserével immáron nekem is egy duplaheverőm lett.

Álom 3.
Egy havas, sziklás hegyvidéki tájon férjemmel egy szakadékban vagyunk. Ő megsérült, és a nagy hideg ellenére is észrevettem, hogy rövidnadrágban van. Felkapaszkodtam a szakadékból, hogy segítséget kérjek. Jött három szánon közlekedő ember, de mintha láthatatlan lettem volna, nem akartak észrevenni. Később mégiscsak megálltak, de valahogy nem nagyon akartam segíteni. Adtak egy pohárban egy nagyon kevés vizet, de éreztem, hogy meg akarnak mérgezni, ezért a hóra akartam kiborítani, de észrevették. Emiatt megharagudtak és otthagytak. Ekkor jött egy magányos nő a távolból, aki szintén nem akart megállni, őt ugyanezek az emberek megmérgezték a vizzel. Ezután döntöttem úgy, hogy inkább saját magam, gyalogosan fogok segítség után nézni. Itt felébredtem.

Elnézést, ha hosszú lett volna, de csak így tudtam szemléletesen leírni.

Minden segítséget megköszönök.
L.
 

dreamaya

Kitiltott (BANned)
Egy kis előzmény az álomhoz.

Öt évvel ezelőtt összebarátkoztam a lányom elsős angoltanárával M. Judittal.
Ez alapjában véve mindkettőnk számára furcsa volt, mert én nagyon nem szeretem a tanárokat, a múltbéli rossz tapasztalatok miatt, ő pedig már jó pár éve tanított, de még soha nem fordult elő vele, hogy szülővel ilyen szoros kapcsolatba kerüljön.
Gyerekkoromban se nagyon voltak barátaim, és egy nagy vágyam volt, hogy összehozzon a sors olyan valakivel akivel egy hulláhosszon vagyunk teljes mértékben.

Aztán kibontakozott ez a kapcsolat és én nagyon örültem neki.
Végre akadt az utamba egy olyan nő nemű személy akivel igazán jól éreztem magam, és ő is velem.

Az én életem nyugis, akinek mindenre van ideje, az övé viszont túlhajszolt és semmire sincs.
Itt ott tudott számomra időt szakítani, és csak nagy ritkán váltak valóra a tervezett programok.
Ez klonfiktusokhoz vezetett, majd a kapcsolat csúnyán ért véget.

Én legalább két évig sirattam belül, átgondolva hogy kellett volna másképp csinálni, milyen hibákat követtem el.

Ez alatt a két év alatt számtalan olyan álmom volt mikor én békítgetem őt és hosszas unszolás után végre kibékülünk, megöleljük egymást.
Aztán az azt követő évben megfordultak az álmok, ő kezdett békíteni engem.

Most húsvét után új fordulatot vettek az események. Otthagyta a tanítói állását és eljött titkárnőnek az erőműbe.
Egy emeleten dolgozunk és bizony előfordul, hogy összefutunk a folyosón.
Olyankor kényszeredetten köszön, de nem mer rám nézni.
Akkora ez az erőmű, vajon miért pont oda hozta a véletlen ahol én dolgozom? Biztos dolgunk van még egymással.

Ma reggel a következő álmom volt.

A volt általános iskolai osztályfőnökömnél voltunk páran. (Novemberben valóban voltunk nála születésnapját köszönteni, és utána januárban meghalt.)
Zsóka néni az álomban ágyban fekvő beteg volt aki fel akart kelni, hogy uzsonnát készítsen magának.
Én visszafektettem és betakartam, majd kimentem a konyhába elkészíteni az uzsonnát. A férje Pista bácsi segített megkeresni a pástétomot amivel megkentem a friss ropogós kenyeret.

Itt ugrik az álom és a következő jelenet az udvaron van, ahol épp kimondom azt, hogy szegény Pista bácsi, ő törölgeti a könnyeit, nagyon hiányzik neki a felesége.
Majd arra leszünk figyelemesek, hogy az apám és az anyám a traktorjukkal beállnak a szemközti ház udvarába, az apám vastag farönköket dobál le.
Pistabácsi rákérdez, hogy hány éves, mondom neki, hogy 78 és mindketten ámulunk milyen jó kondiba van az apukám.
Majd arra leszek figyelmes, hogy a Judittal beszélget az anyukám.
Ki idő múlva Judit elindul felénk hoz két kávét, a kávés poharak félig vannak töltve.
Az egyiket elveszi Pista bácsi, a másikat a kezembe adja. Kérdezem kié a másik kávé, de ő nem felel.
Én nagyon ideges leszek és ráöntöm a kávét, közben üvöltök, hogy nem tudsz megszólalni te hülye picsa!
Pitsabácsi nagyon meglepődik a kirohanásomon, majd a következő pillanatban már megölelem a Juditot és azt mondom, úgy vagyok vele, mint az anya a rossz gyerekével. Akkor is szereti, ha rossz.
Közben kiderül, hogy a másik kávé az apukámnak kellett volna, és főzünk is neki másikat a kiborított helyett, de az nem lesz olyan. Egy nagy pohárban van hatalmas adag és valami különleges ízesítése van, és nagyon sajnáljuk, hogy nem tudunk olyan egyszerű fél adag kávét adni neki mint amilyent kiborítottam.
Az álom az udvaron fejeződik be az apukámmal megyünk az egyik cseresznye fától a másikig. Az egyiken még nem elég érettek a cseresznyék, a másikon pedig már túlérettek, poshadtak.
Én a Richard Wilhelm-féle Ji King A Változások Könyvéből (Kelet Szent Könyvei Sorozat) tanultam a Mesterem vezetése mellett, de a populárisabb Liu Ji-Ming: Taoista Ji King c. könyvéből idézek elemzés közben (ezt dőlt betűkkel jelzem).

A Kua tehát, amit érméket dobva találtam az álmodra
(itt a Változó Vonások nincsenek jelölve):
05.gif
5. A HSZÜ / A Várakozás azt jelenti, hogy az ember vár valamire. Ami a hexagram jellegét illeti, felül van a Víz - ami kelepce - alul pedig az Ég, amely stabil és erős.
Az ember stabil és erős, és a veszély esetén is meg tudja állni a helyét, ezért nevezik ezt a Jelet Várakozásnak.
Ez a hexagram azt jelképezi, hogy az ember táplálja az erőt, miközben vár a megfelelő időre.

Mozzanataira bontom az elemzést: egyfajta lebutított leírást alkalmazva, de az igazság az, hogy a valóságban ez nem ilyen tudatosan, egészen másképpen zajlik le: pörgősebben, bevillanásokon keresztül, ösztönösebben stb.

Ki az aki várakozik...? Nyilvánvalóan Te. Vagyis én ezt úgy értelmezem, hogy lehet valami magasabbrendű célod, elképzelésed, amit még nem valósítottál meg.
Ehhez gyűjtöd várakozás közben az erőt.

Miért nem érted még el a célodat? Vagy fogalmazhatunk úgy is: miért nem találtad még meg valódi életfeladatodat?
Mivel 3 Változó Vonást kaptam, nyilván ott kell az okokat keresni.

A 3 Változó Vonásra nemcsak úgy tekintek, mint az idő sodrában megjelenő valamilyen célratartó taktikád, stratégiád módozataira, hanem a Kua képét a tested csokrainak (csakráinak) leképezéseként is megvizsgálom.
Az 1. vonás a gyökércsakrának felel meg és így folytatva a számozást: a koronacsakra maga az alapjel.

Az álom bizonyos elemeinek tükröznie kell a Változó Vonások üzeneteit úgy, hogy az álom hozzátesz_kiemel_rámutat_cenzúráz_színez és a szinkronicitás elvén oda - vissza megerősödik így az igazságtartalom; a felesleg kihull a rostán: csak a lényeg marad.
Szó nincs itt 1 az 1-ben megfelelésről, ugyanolyan időbeli sorrendről, hiszen az álom_világ teljesen más: de ezt majd konkrét példán mutatom be.

Vegyük akkor sorra a Változó Vonásokat (tehát 1, 3 és 5).

¤ jang az elején (1)
A HATÁRBAN VÁRAKOZVA ELŐMOZDÍTÓ ÁLLHATATOSSÁGOT TANÚSÍTANI; AKKOR NINCS HIBA.
Magyarázat:
Ha valaki erős és szilárd, mégis szerény, van ereje, de nem használja, világi életet él, de képes arról lemondani, továbbá nem érdekli a hírnév és a haszon, akkor ez olyan, mint a határban várakozni. Az erős emberek azonban, akiknek bőven kijutott a tehetségekből és képességekből, rendszerint nem szeretnek mások alá tartozni; ilyenkor megeshet az a hiba, hogy nem kitartóak a várakozásban, pedig itt "előmozdító állhatosságot tanúsítani", mert az ember csak így tudja véghezvinni, amit korábban elkezdett, nem követve el azt a hibát, hogy félúton megváltozik.
Ez a szilárd és állhatatos várakozás.

Keressünk akkor bizonyítékot erre az álmodban.
Mi az, ami alátámasztja ezt?
Mondjuk ez a nyugis életkép:
"A volt általános iskolai osztályfőnökömnél voltunk páran. (Novemberben valóban voltunk nála születésnapját köszönteni, és utána januárban meghalt.)
Zsóka néni az álomban ágyban fekvő beteg volt aki fel akart kelni, hogy uzsonnát készítsen magának.
Én visszafektettem és betakartam, majd kimentem a konyhába elkészíteni az uzsonnát. A férje Pista bácsi segített megkeresni a pástétomot amivel megkentem a friss ropogós kenyeret."

¤¤ jang a harmadik helyen (3)
A SÁRBAN VALÓ VÁRAKOZÁS RÁNK HOZZA AZ ELLENSÉGET.
Magyarázat:
Amikor a kőkemény erő előrelódul, mert képtelen kivárni a megfelelő időt, és mohón eredményre tör, akkor a az ember - bár eredetileg előre akart jutni - mégis lemarad.
Ez a "sárban való várakozáshoz" hasonlít. A sárban várakozó erő veszélyt von magára még ott is, ahol nincs veszély: "ránk hozza az ellenséget".
Ezt a helyzetet fel kellene oldani. Ez az a fajta várakozás, amelyik szilárd, és nincs tudatában a veszélynek.

Ez már indirektebben követhető az álmodban.
Amikor a kőkemény erő előrelódul:
"...arra leszünk figyelemesek, hogy az apám és az anyám a traktorjukkal beállnak a szemközti ház udvarába, az apám vastag farönköket dobál le."
...akkor a az ember - bár eredetileg előre akart jutni - mégis lemarad:
"Kis idő múlva Judit elindul felénk hoz két kávét, a kávés poharak félig vannak töltve."
Ez a mondat azt jelképezi, hogy a barátnőd lejjebb csúszott presztizsben, mert tanárnőből titkárnővé: mintegy kávéfőző kisasszonnyá vedlett.
A félig telt pohár tükrözheti az ezzel a helyzettel való elégedetlenségét.
Itt már nagyon gyanús, hogy lélekdarabok lehettek esetleg a barátnőddel.
Biztosan ismered azt az Elfelejtett szó c. LGT slágert, amiben ez a mondat hangzik el:
megbotlok 1 kőben és te fogsz elesni...
Te a barátnőd HELYETT lötykölted ki a kávét!!!!
Majd még erre visszatérek.

¤¤¤ jang az ötödik helyen (5)
VITATKOZZ! EZ NAGYON KEDVEZŐ LESZ.
Magyarázat:
A szilárd erő kiegyensúlyozott és a helyes irányba mutat: az ember erényével meg tud fékezni másokat, és meg tudja változtatni mindazokat, akik körmönfontak és hatalomra vágyók, úgyhogy azok vég nélkül nem viszálykodnak.
Ezért ebben az esetben nagyon kedvező vitatkozni, mert ezzel megjavítjuk magunkat és másokat is, és el tudjuk érni, hogy ne legyen viszálykodás.
:idea: "Én nagyon ideges leszek és ráöntöm a kávét, közben üvöltök, hogy nem tudsz megszólalni te hülye picsa!
Pitsabácsi nagyon meglepődik a kirohanásomon, majd a következő pillanatban már megölelem a Juditot és azt mondom, úgy vagyok vele, mint az anya a rossz gyerekével. Akkor is szereti, ha rossz." :idea:
És itt már az álmod / a Ji King tanácsot is ad: nem lesütött szemmel kell a barátnőd mellett elosonni az erőmű folyosóján, hanem le kell ülnötök 1 félreeső helyen, ahol akár kiabálni is lehet. Mindenképpen meg_ki kell beszélnetek ezt az ügyet.

Ha a Változó Vonásokat átalakítod, akkor a 7. SI / A HADSEREG Kuát kapod meg.
Hogy a hadseregnek jó vezére legyen, egy érett személyre van szükség; akkor nem lesz semmi hiba.

Apukád szerepét vizsgáld meg ebben az összefüggésben.
Sokat nyomhat a latban a véleménye, hiszen nyomást gyakorol Rád az életcélod minősítésében (itt a cseresznyefa valami áttételezés miatt a Feng Shuit jelképezi):
"Az álom az udvaron fejeződik be az apukámmal megyünk az egyik cseresznye fától a másikig. Az egyiken még nem elég érettek a cseresznyék, a másikon pedig már túlérettek, poshadtak."
Ugyanakkor lebegtetett a hatása most az életedben:
"Pistabácsi rákérdez, hogy hány éves, mondom neki, hogy 78 és mindketten ámulunk milyen jó kondiba van az apukám."
"Közben kiderül, hogy a másik kávé az apukámnak kellett volna, és főzünk is neki másikat a kiborított helyett, de az nem lesz olyan. Egy nagy pohárban van hatalmas adag és valami különleges ízesítése van, és nagyon sajnáljuk, hogy nem tudunk olyan egyszerű fél adag kávét adni neki mint amilyent kiborítottam."

Ígéretem szerint még a csakráidra is visszatérek picit.
Bár Te nyugisnak mondod magadat, még sincs biztonságérzeted, mert a Változó Vonások a gyökércsadrád és a napfonatod helyére esnek.
Ez a magadra erőltetett ellentmondásos nyugalom torokcsakrád működésére is hat: Te nagyon értékes ember vagy, profi a saját érdeklődési területén, de ebből keveset kommunikálsz kifelé.

Az álmod megfejtése: küldtek Hozzád 1 angyalt a Te tulajdonságaiddal amiatt, hogy nézz a tükörbe és az önhátráltatásról az önmegvalósításra térj át a megfelelő stratégiával.

Szeretettel dreamaya
 

Szamira

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves dreamaya,
köszönöm szépen a munkádat amit az álmom megfejtésére, értelmezésére fordítottál.kiss
Többször is át fogom még olvasni.
Igyekszem elkezdeni dolgozni magamon, hogy előbb utóbb sikerüljön önmagam megvalósítani.:p:p
Meg az a fránya kommunikáció is működjön előbb utóbb:):)
 

dreamaya

Kitiltott (BANned)
Kedves dreamaya,
köszönöm szépen a munkádat amit az álmom megfejtésére, értelmezésére fordítottál.kiss
Többször is át fogom még olvasni.
Igyekszem elkezdeni dolgozni magamon, hogy előbb utóbb sikerüljön önmagam megvalósítani.:p:p
Meg az a fránya kommunikáció is működjön előbb utóbb:):)
Nagyon szívesen kiss
 

tunderlako

Kitiltott (BANned)
Kedves Mindenki:)! Egy régebbi álmomat szeretném megosztani veletek, méghozzá a következőt: nagyon ritkán álmodok gyerekekkel, főleg ha álmomban a saját gyerekeim, de nemrég azt álmodtam, hogy a barátaimhoz mentem szokásos meditálásunkra, elbeszélgettünk, elvoltunk, aztán egyszercsak ott "termett" egy kisfiú, ráadásul az én kisfiam. Tündéri gyermek volt, lehetett olyan 4-5 éves, barna hosszúkás haja volt, csicsergett, érdeklődött, aztán felemeltem, ő átkarolt kis kezével, lábaival, mondtam mennünk kell, még valamit kérdezett, én pedig úgymond "beszóltam" neki, de ő csak vigyorgott, és én is, mintha külön kommunikációnk lett volna, amit csakis mi értünk meg. A következő gondolatokkal ébredtem: "olyan jó anya vagyok!", illetve "olyan jó anyának lenni!".
26 éves vagyok, és nincs gyermekem, de mindenképp szeretnék:)! Szép napot Mindenkinek!
 

Wulfi

Állandó Tag
Állandó Tag
Szia, köszönöm, hogy ismeretlenül és ilyen kevés információ alapján válaszoltál. Az én értelmezésemben ez a felelősségvállalásról szólt. A közelmúltban a valós életemben szembesültem 3-4 olyan nehéz helyzettel, amikor -régi hozzáállásommal ellentétben - ki kellett állnom a meglátásom, véleményem mellett. Szerencsére ezek a lépések- az álommal ellentében - heppy enddel zárultak. :D
kiss Wulfi

Szia :)
Ez 1 hamvában holt újjászületési kísérletnek tűnik.
A kisbaba Te magad lehetsz. Mivel nem saját indíttatásból jöhetett az ötlet, kicsit kívülről szemlélhetted az egészet
(valaki megkért arra, hogy kisbabáját vigyem el egyik helyről a másikra),
nem éppen komfortosak a körülmények
(Mivel hideg tél volt, a baba pedig csak egy vékony takaróba volt csavarva, úgy döntöttem, hogy a télikabátom alatt fogom melegen tartani),
így ez a próbálkozásod most szomorú véget ért.
Szeretettel dreamaya
 

dreamaya

Kitiltott (BANned)
Szia, köszönöm, hogy ismeretlenül és ilyen kevés információ alapján válaszoltál. Az én értelmezésemben ez a felelősségvállalásról szólt. A közelmúltban a valós életemben szembesültem 3-4 olyan nehéz helyzettel, amikor -régi hozzáállásommal ellentétben - ki kellett állnom a meglátásom, véleményem mellett. Szerencsére ezek a lépések- az álommal ellentében - heppy enddel zárultak. :D
kiss Wulfi
Szívesen kiss

Én nem így látom :)
Éppen arra figyelmeztet az álmod, hogy siettetsz, mindenáron ki akarsz pipálni 1 folyamatot és ez hosszabb távon hová vezethet.
Higgadtságra, a túlbuzgóságod lehűtésére int az üzenet.
Légy türelmes és adj elég időt magadnak a fejlődésre.

Az álom soha nem hazudik: nem hat rá az ego önámító dramaturgiája.

Ritkán álmodok olyat, ami rossz érzéssel tölt el, de a ma éjszaka egy része ilyen volt.
Álmomban valaki megkért arra, hogy kisbabáját vigyem el egyik helyről a másikra. Mivel hideg tél volt, a baba pedig csak egy vékony takaróba volt csavarva, úgy döntöttem, hogy a télikabátom alatt fogom melegen tartani. Amikor megérkeztem a kívánt helyre valaki arra kért, hogy azonnal vegyem ki a babát a kabát alól, mert megfulladhat. Én úgy gondoltam, hogy feleslegesen aggódik, minden rendben van. De amikor megnéztem, a baba halott volt! Az érzéseim pedig rettenetesek.... Felébredtem, és rövid ideig a valóságban is átéltem mindazt, amit az álomban. A döbbenetet, a fájdalmat, a félelmet, A fejemben sorakoztak a miértek és a hogyanok, amikre nem volt válasz.
<!-- / message --><!-- sig -->
 

dreamaya

Kitiltott (BANned)
Sziasztok!

Én már többször írtam ide és Dreamaya sokat segített az álmaim elemzésében. Azóta próbálom magam elemezgetni az álmaimat, de az alábbi három mostani álmommal nem nagyon tudtam mit kezdeni, bár többször is végiggondoltam az álmaimat és úgy történt minden, ahogy leírtam. Megköszönöm ha tudtok segíteni.

Álom 1.
Ez az álmom elég viccesnek tűnik és pironkodva is írom le, mert egy vadliba voltam álmomban és egy vadliba csapat tagjaként egy tenger partjánál felsorakoztunk és vártuk, hogy felrepüljünk. A vezető liba adta meg a jelet, hogy mikor szállhatunk fel és egy csodálatosat repültünk a tenger felett. A vezető libánál hangosabban nem lehetett "szólni". Nekem személy szerint egyszerre volt felemelő és ijesztő is a tenger feletti repülés, mintha féltem volna a magasságtól, aztán valamilyen oknál fogva belecsapódtam a tengerbe és itt lett vége az álomnak.
Na lássuk akkor azt a medvét. ill. libát :lol:

Veled néha 1 kissé kegyetlen vagyok, mert az érdekem azt kívánja, hogy ilyen termékeny álomélettel önállósítsalak :D
Ezt az álmot pl. a szimbólumtár segítségével is meg lehet fejteni:
http://www.bkiado.hu/netre/Net_szimbolum/szimbolumszotar.htm

liba/lúd:
Mindkét vízimadár ambivalens szimbólum: általában szoláris, mert azt tartják, hogy vonulásakor a Napot követi, de lunáris jelleggel is felruházzák.
Az észak-ázsiai népeknél közvetítő ég és föld között; a sámánok révületükben gyakran érzik lúdnak magukat.

Ezt én úgy fordítanám le magyarra, hogy miközben keresed az utadat a spiritualitás területén: eközben mire kellene ügyelned.
¤ A vezető libánál hangosabban nem lehetett "szólni".
¤ ¤ valamilyen oknál fogva belecsapódtam a tengerbe

Szándékosan nem fogalmazom meg a lényeget.
Inkább beidézek 1 meseelemzést, ami igaz a Vadhattyúkról szól, de hihetetlenül idevág:
#1968

A másik 2 álmodat rébuszozás nélkül megfejtem majd, de gondoltam: soha nem árt 1 kis házi feladat kiss
 

dreamaya

Kitiltott (BANned)
Álom 2.
Egy lakásban vagyok, melynek két szobája van. Az egyikbe a volt kollégistatársammal és a jelenlegi egyik kolléganőmmel éppen beköltöztünk. A szoba minden sarkában dupla heverők voltak, kivéve az én sarkomat, ott csak egy sima heverő volt. Nagyon szerettem volna én is dupla heverőt, ezért szóltak, hogy a másik szobából hozzak át egyet, de cserébe a mi szobánkban lévő két emeleteságyat vigyük át. Megtettük, de nagyon csodálkoztunk, hogy a másik szoba padlóját víz borítja és nem nagyon akartam bemenni, mert a bakancsommal nagyon besároztam volna a padlót. Aztán mégis bementem. Ezzel a cserével immáron nekem is egy duplaheverőm lett.
Ez az álom nagyon érdekes. Felületesen szemlélve jelentheti azt, hogy ragadd meg a lehetőséget, tedd próbára magadat stb.: sikerre van esélyed.

De ugyanakkor a történet abszurd: a sok hűhó semmiért project eredménye
"Nagyon szerettem volna én is dupla heverőt, ezért szóltak, hogy a másik szobából hozzak át egyet, de cserébe a mi szobánkban lévő két emeleteságyat vigyük át. Megtettük, de nagyon csodálkoztunk, hogy a másik szoba padlóját víz borítja és nem nagyon akartam bemenni, mert a bakancsommal nagyon besároztam volna a padlót."
az, hogy 2 szobás lakásban 2 nő mellett 2 részes fekhelyen, dupla heverőn vagy egyedül (a dupla fekhely elég direkten valamiféle párkapcsolatra, intimitásra utalhat).

Ezt én úgy fordítanám le, hogy elképzelhető: a párkapcsolatodban valami intermezzo lépett fel (pl. elhidegülés) és Te ez elől valamibe belemenekülsz.
Tehát nem azon a síkon próbálod a problémát megoldani, amelyen keletkezett!
A megoldást nehezíti, hogy a menekülési útvonalad valamiféle sikerélménnyel kecsegtethet.
Vagyis az álmod üzenete az, hogy ragadd meg ugyan a lehetőséget ezen a területen, de ezzel párhuzamosan szervizeld a kapcsolatodat IS!
Nem nyerhetsz úgy, hogy ezen az áron veszítesz.

UTÓIRAT:
A kulcs ebben az álomban a 2 szám: ennek utána nézhetsz, mi mindent jelenthet számmisztikailag stb.
Érdemes külön - külön is megvizsgálni, mérlegre tenni 1 - 1 elemet (bakancs, sár, vizes padló, emeletes ágy stb.).
Mi jut eszedbe legelőször róla? Ez a legfontosabb! Így tudod az álmot a saját jelrendszeredben a legpontosabban átkódolni.
 

Wulfi

Állandó Tag
Állandó Tag
Szia, tiszteletben tartom a véleményed, de ebben az esetben a sajátomat is fenntartom.... 5-6 hónap múlva, ha eszembe fog jutni az eszmecserénk, megírom, hogy ebben az esetben a tudás, vagy a megérzés volt-e helyes.
Szép napot Neked! kiss
 

dreamaya

Kitiltott (BANned)
Szia, tiszteletben tartom a véleményed, de ebben az esetben a sajátomat is fenntartom.... 5-6 hónap múlva, ha eszembe fog jutni az eszmecserénk, megírom, hogy ebben az esetben a tudás, vagy a megérzés volt-e helyes.
Szép napot Neked! kiss
Ez nagyon korrekt válasz és ha eszedbe jut, akkor fél év múlva örülni fogok a jelentkezésednek kiss
 

ladiva

Állandó Tag
Állandó Tag
Szia Dremaya!

Én nem bánom, ha "kegyetlen" vagy velem, bár én ezt nem annak fogom fel, szükséges is a karakánságod, hogy helyrebillents az álmaim jelentése által. A libás álmomat illetően elég hülyén éreztem magam, hogy ismét egy állatként látom magam, de köszönöm, hogy útmutatást adtál a megfejtést illetően. Köszönöm a szimbólumszótárat is, meg a linkelt elemzést, mindkettőt hasznosnak találtam.

Köszönöm a második álmom elemzését is, igaz, én másra gondoltam. A kettes számból és a vizes padlóból (megint víz, mint oly sok álmomban) kiindulva születési helyzetre asszociáltam (elveszett és keresett ikerfél), de a Te megfejtésednek is van igazságtartalma. Köszönöm és igyekszem hasznosítani.

Ezek után kíváncsian várom a harmadik álmomról a véleményed, nekem is van egy halványka gondolatom ezzel kapcsolatban, de nagyon érdekel a Tiéd.

Amúgy elárulom, hogy - akár hiszed, akár nem - ezt a hármat mind egy éjszaka álmodtam. Hogy ennek van-e jelentősége, nem hiszem, de egy biztos, szeretek álmodni, mert olyan vicces és mégis érdekes egész történeteket sikerül "összehoznom".

Köszönettel.
L.
 

dreamaya

Kitiltott (BANned)
Szia Dremaya!

Én nem bánom, ha "kegyetlen" vagy velem, bár én ezt nem annak fogom fel, szükséges is a karakánságod, hogy helyrebillents az álmaim jelentése által. A libás álmomat illetően elég hülyén éreztem magam, hogy ismét egy állatként látom magam, de köszönöm, hogy útmutatást adtál a megfejtést illetően. Köszönöm a szimbólumszótárat is, meg a linkelt elemzést, mindkettőt hasznosnak találtam.

Köszönöm a második álmom elemzését is, igaz, én másra gondoltam. A kettes számból és a vizes padlóból (megint víz, mint oly sok álmomban) kiindulva születési helyzetre asszociáltam (elveszett és keresett ikerfél), de a Te megfejtésednek is van igazságtartalma. Köszönöm és igyekszem hasznosítani.

Ezek után kíváncsian várom a harmadik álmomról a véleményed, nekem is van egy halványka gondolatom ezzel kapcsolatban, de nagyon érdekel a Tiéd.

Amúgy elárulom, hogy - akár hiszed, akár nem - ezt a hármat mind egy éjszaka álmodtam. Hogy ennek van-e jelentősége, nem hiszem, de egy biztos, szeretek álmodni, mert olyan vicces és mégis érdekes egész történeteket sikerül "összehoznom".

Köszönettel.
L.
Az álomelemzésben éppen az az izgalmas, hogy nincsenek sémák.
Előfordul, hogy a gyakori álmodás tükrözheti azt: sok feldolgozandó problémád akad.
De arra is figyelmeztethet: 1 nagy problémádat elkendőzöd a mesefolyammal; a fától nem látod az erdőt.
Viszont ez életmentő is lehet: gondolj Seherezádéra, aki mennyi éjszakát átmesélt, hogy időt nyerjen; megmeneküljön a kivégzéstől...

Lássuk akkor a 3. álmod megfejtését:
Álom 3.
Egy havas, sziklás hegyvidéki tájon férjemmel egy szakadékban vagyunk. Ő megsérült, és a nagy hideg ellenére is észrevettem, hogy rövidnadrágban van. Felkapaszkodtam a szakadékból, hogy segítséget kérjek. Jött három szánon közlekedő ember, de mintha láthatatlan lettem volna, nem akartak észrevenni. Később mégiscsak megálltak, de valahogy nem nagyon akartam segíteni. Adtak egy pohárban egy nagyon kevés vizet, de éreztem, hogy meg akarnak mérgezni, ezért a hóra akartam kiborítani, de észrevették. Emiatt megharagudtak és otthagytak. Ekkor jött egy magányos nő a távolból, aki szintén nem akart megállni, őt ugyanezek az emberek megmérgezték a vizzel. Ezután döntöttem úgy, hogy inkább saját magam, gyalogosan fogok segítség után nézni. Itt felébredtem.

Elképzelhető, hogy a házasságoddal kapcsolatban nem mersz szembenézni valamivel.
Mondjuk én a szakadékos snittet követően - ahol 1 rendkívüli helyzetben kilóg a (ló)láb: a férjed télen rövidnadrágot visel - leültetném apucit a konyhában 1 sarokban körbesáncolva.
Közben nem elhanyagolhatóan kis mértékben egyik kezemben a sodrófával a másik tenyeremet lazán ütögetném heves szemforgatások közepette és idézném Vámos Miklós tévéműsorának címét:
hogy is van ez...?! :D

Félretéve a tréfát az álom olyan útrakelést jelent, aminek iniciátora, gyújtópontja a férjed, de a döntés nagyrészt Téged illet. Kicsit ijesztő is lehet a helyzet, mert nem látni a végkifejletet.
Az útrakelés végbemehet kívül - tényleg elindulsz konkrétan valamerre - de jelentheti az együttélésetek újonnan kidolgozott és egyeztetett játékszabályait is.
 

dreamaya

Kitiltott (BANned)
Kedves Mindenki:)! Egy régebbi álmomat szeretném megosztani veletek, méghozzá a következőt: nagyon ritkán álmodok gyerekekkel, főleg ha álmomban a saját gyerekeim, de nemrég azt álmodtam, hogy a barátaimhoz mentem szokásos meditálásunkra, elbeszélgettünk, elvoltunk, aztán egyszercsak ott "termett" egy kisfiú, ráadásul az én kisfiam. Tündéri gyermek volt, lehetett olyan 4-5 éves, barna hosszúkás haja volt, csicsergett, érdeklődött, aztán felemeltem, ő átkarolt kis kezével, lábaival, mondtam mennünk kell, még valamit kérdezett, én pedig úgymond "beszóltam" neki, de ő csak vigyorgott, és én is, mintha külön kommunikációnk lett volna, amit csakis mi értünk meg. A következő gondolatokkal ébredtem: "olyan jó anya vagyok!", illetve "olyan jó anyának lenni!".
26 éves vagyok, és nincs gyermekem, de mindenképp szeretnék:)! Szép napot Mindenkinek!
Ez az álmod az életigenlésedet, szeretetreméltó kis lényedet tükrözi.
A nicked - TündérLakó - már önmagában sok mindent elárul ebből :)
Figyeld meg, hogy az álombeli kisfiút is ezzel a jelzővel illeted:
"Tündéri gyermek ".
Vagyis az álom egyidejűleg fejezi ki a gyermek utáni vágyadat és azt:
megtaláltad a saját belső középpontodat; a belső gyermeket magadban.
Stílszerűen 1 Osho meditációval kívánok Neked sok boldogságot ehhez kiss


"Ahogy eléred a negyedik központodat - a szívedet -, egész létedből áradni fog a szeretet.
A harmadik központ létrehozta benned a túláradó szeretetet.
Amint elérted a harmadik központot a meditációban, annyira megtelsz szeretettel és együttérzéssel, hogy meg akarod osztani másokkal.
A negyedik központhoz - a szívhez - érve pedig meg is osztod.
Ezért van az, hogy még a hétköznapi életben is úgy tartják az emberek, hogy a szeretet a szívünkből jön.
Ők ezt csak hírből tudják, csak hallottak róla; ez nem az ő tapasztalatuk, hiszen ők még sosem értek el a szívükig.
Aki meditál, előbb-utóbb elér a szívhez.
Amint eléri lénye középpontját - a harmadik központot -,
a szeretet, a könyörület, az öröm és a boldogság hirtelen olyan erővel robban fel benne,
hogy elér a szívhez, és meg is nyitja azt.
A szív a hét csakra közül pont a középső: három van alatta és fölötte is.
Akkor pont középen vagy."
OSHO

szeretettel dreamaya
 

szail56

Állandó Tag
Állandó Tag
Kicsit furcsa álom

Kedves Dremaya!

Gyorsan géphez ültem hogy mit álmodtam, mert ez érdekesnek tűnt.

Több helyszín volt:egy munkahelyemen a fiatalok takarója tele volt apró barnás bogarakkal. Mondtam főnökömnek, kiellene rázni, és levegőztetni a takarókat.
Aztán tovább mentem álmomban, a volt menyemmel kapcsolatosan csak annyira emlékszem hogy főztünk, de olyan sok szaftja volt az ételnek, hogy félő volt hogy kifolyik. De jó érzés vele mindig találkoznom,még ha csak álmomban is sikerül.
A másik álmom színhelye, bátyám meghalt, egy ilyen kis taligán árult mindenféle magokat. Én néztem a dobozok tartalmát, benne ananász, aszalt szilva. Másik dobozban szárított bab.
Egy asszony mondta nekem hogy mennyire szerették, és hogy a kisgyereket felvitte már valaki magához, mert itt halt meg az árokparton. Nem sírtam, csak néztem hogy meg ne zsizsikesedjen a bab.
Jó sok érzelmekkel teli álmom volt, azért is írtam pirkadatkor le.

Köszönöm ha kielemzed.
 
Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.
Oldal tetejére