T-Tapp a gyakorlatban

Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.

zsuzso100

Állandó Tag
Állandó Tag
Ügyi vagy!
Melyik az a PBS?

Este írni akartam, de a szerver nem értett velem egyet!
Mindenki írja a kajákról, hogy nem kívánja...remélem nem csinálok valamit rosszul, hogy nekem a kajáláshoz való hozzáállásom nem változott.
 

Zula

Kitiltott (BANned)
Body brushing , Celluit

The truth about the celluit (audio)

Body brushing


Ha mar ugy is szoba kerult.
 

ZiD

Állandó Tag
Állandó Tag
tök jó, hogy ilyen nagy a lelkesedés:)
Én holnap elutazom másfél hétre, nemigen leszek net közelében, de addig csak tappogjatok szorgalmasan:), kiváncsi leszek a sikerekre! Aztán ha visszajöttem, akkor én is teljes gőzzel nekikezdek
 

zsuzso100

Állandó Tag
Állandó Tag
Hú, tegnap este írni akartam, egy dolgot észrevettem a Twist-nél, persze lehet, hogy nektek ez nyilvánvaló, csak én vettem észre most, hogy tükör előtt csináltam.
Mikor oldalra hajoltam, nem tartottam a másik oldali térdem, hanem kicsit befordult.
Csak azért írom le, hogy hátha más is tud belőle tanulni.
 

Szamira

Állandó Tag
Állandó Tag
A kajálásom nekem se változott semmit, ettem édességet is, de ebben a melegben inkább a gyömölcsöket kívánom.
A vacsorát simán ki tudom váltani dinnyére.

már páran észrevették a melóhelyen is rajtam a változást:)
 

Rinci55

Állandó Tag
Állandó Tag
Rinci55,

A no, akit ott a kepen lattatok, 43 eves. Nem mondanam kifejezetten fiatalnak, megis inkabb 30 korulinek tippelnem miutan lefogyott.

Ezeket a hatalmas zsirmennyisegeket, kb. mindenki legalabb egy ev alatt dobja le (+-). A borod szerintem nem lesz olyan, mint 18 evesen, de egy ev sok ido, 20kg meg nem sok, ha a tobbi csajt nezed.
Nezz korul a kozmetikusnal, beszelj a borgyogyoval. A borgyogyasz szerint a tekercseles csodat tesz, a striakat lezerrel tudjak halvanyitani.
Es no panic. Meglatod, ha leadod a 20 kg-ot, a borod feszessegenek fokozata mar huszadrangu kerdes lesz, annyira fogsz orulni.

Köszönöm, egyenlőre bízom a természet bölcsességében és nem parázok többet mert az lehet hogy többet árt :)
 

Rinci55

Állandó Tag
Állandó Tag
Tudom, hogy ez nem a fogyokuras topic, de csak a segitseg vegett ajanlanam a kajatudatossag erositesere a fentebb emlitett amerikai pszichologus hanganyagat es/vagy konyvet, vagy az otreszes tevemusorat.
O pl. a tudatos eves technikajaval fogyaszt le rengeteg embert es nem csinal mast, csak enni tanit (mint ahogyan Theresa is azt probalja a konyveben).

Na szal, aki akarja talan ebben is talal hasznos dolgot maganak amig elkeszulok a forditassal.

amit Zula ajánlott magyarul megjelent könyv, letölthető:
http://fenykert.uw.hu/ innen (is, gondolom még sok helyen elérhető)
Fórum / Anyagok/ Hangoskönyvek (most éppen felülről a 3., de ez idővel változik)
 

Sati15

Állandó Tag
Állandó Tag
Tudatos táplálkozás és egyéb tudatos dolgok

Minden leszoktatáshoz vagy átszoktatáshoz vagy úgy egyébként valóban a tudatosság behozatala a legjobb választás.
Így mozgásnál (tapp) így a táncnál (hastánc - legalábbis az én óráimon), vagy bármely táncnál, és akár egy egyszerű súlyemelésnél is a konditeremben, szóval MINDIG ÉS MINDENHOL ÉS MINDENKOR a tudatosság, tudatosítás a nyerő!

Nemcsak az említett uriember tud azzal fogyasztani embereket, hogy tanítja őket enni. (missziós munkát végez ez egyértelmű!)
A dohányzásról is így lehet leszokni, vagy akár a drogokról, vagy bármely rossznak ítélt szokásról.

Pld. ha beviszed a tevékenységedbe a tudatosságot (megfigyelővé válsz, ugyanakkor minden egyes pillanatát átéled a dolognak), akkor egyfajta teljesség állapotába kerülsz. A teljességből pedig nem hiányzik semmi. Tehát kerek, egész, élő, létező, jelenlévő. Itt és Most.
És mivel a teljességből nem hiányzik semmi, nincs hiányérzeted, nincs "túlkívánás". Akkor egységben vagy saját magaddal az adott pillanatban és ott megéled a saját teljességedet, jelenlétedet és hiánytalanságodat, boldogságodat.

Mivel eléggé leszakadtunk erről az állapotról a rohanó életünkben, ezért úgymond tréningelni kell magunkat, hogy tudjuk hogyan érhető el (több úton is) ez a teljesség. Az első lépcső a figyelem. Ahogy Yoda mester mondja: Légy szemlélődő. ;)
Amikor a légzésedre figyelsz, akkor az agyad nem tud elkalandozni. Próbáld ki. Amikor IGAZÁN a légzésedre figyelsz, eltűnnek az össze-vissza háttérgondolatok. Akkor jelen vagy a légzésednek. Minden figyelem- és tudatossági gyakorlat ezzel dolgozik első körben.

És kicsit visszatérve a gyakorlati példához. Ahogy korábban is említettem már, ha pld. szobabiciklizel és közben tévét nézel, akkor nem annyira hatékony a tekerés eredménye. Ha azonban odafigyelsz a tekerésre és TEKERSZ, akkor kétszer annyit is érhet.
A tapp ezért (is) tetszik nekem, mert maximáltan igényli a figyelmet, ezáltal befókuszálja a tudatunkat is arra, ami éppen van.
(Mondjuk én azért szeretem a testen át megközelíteni a tudatosságot, mert az embernek erős kapcsolata van a testével és talán könnyebben megért, átél bizonyos dolgokat pusztán a megfigyelésével. Másrészt azért, mert én ehhez értek :D)

A figyelem, az összpontosítás nem erős koncentráció, hanem egy ellazult figyelmi állapot, szemlélődve jelen levés - hú ez nem volt túl magyaros :)

Egyszóval a Tapp isteni lehetőség mindennek a megtapasztalására, hiszen eleve egy fókuszált figyelmet kér tőlünk.

[néha nemcsak a tanárnéni, hanem a filozófus is előtör belőlem :D]
 

ritapiri

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok! Ma reggel megcsináltam a fit and fabulous dvd-t. Ahhoz képest, hogy alig néhány gyakorlatot csinál, az első blokkban OIP+HF+... igencsak megéreztem a jótékony hatását ezeknek a gyakorlatoknak. Itt különösen látszik, hogy minél lassabb, annál jobb.
A BC esetén elég valamelyik rövid programot csinálni minden nap? Én váltogatom a BWO+ (15 perces) és az instr1-t. Az elég?
Persze tegnap még elmentem spiningelni és az edző azt mondta, hogy "slankultam" :) Ami azért is jó hír, mert a múlt heti cserkésztáboron kívül, amikor másra nem volt energiám, előző kb. 10 napban csak tappogtam a nagy meleg miatt. És így is látszik! :)
 

zsuzso100

Állandó Tag
Állandó Tag
Ezt én is kérdeztem, ha valaki kezdő annak elég a rövid program BC esetén, egyébként azalatt a pár nap alatt teljes programot érdemes csinálni.

Eszembe jutott, hogy mivel igaz, hogy szombaton kezdtem el a T-Tapp BC-t, de előtte pénteken is volt edzés, 1,5 órás kickbox, és edzőtáborral lesz vége, úgyhogy 9 napos lesz a BC-m a tervezett 4 nap helyett, ez csak jó! Igaz, hogy az edzőtábor végére ki fogok nyúlni, de nem baj...igazából jól esik!
 

Sati15

Állandó Tag
Állandó Tag
ritapiri, zsuzso... szerintem olvassátok át újra a BC-ről szóló fordítást!
ott minden le van írva! a rövid programról is!

A BC teljes edzésekből áll, de ha azt nem bírod, akkor 6 nap egymás utáni rövid edzés+1 nap teljes pihenő megfelel a teljes edzéses BC-nek.
Olvasásra fel! ;)

zsuzso, ha az edzőtábornak vége, ajánlatos két nap teljes mozgásmentességben pihenni és csak utána nekikezdeni minden másnap.
szintén BC fordításban a részletek.

---------

Nekikezdtem fordítani a BWO-t ha már csinálni még nem tudom.
Anyám! :) Még csak a PBS-en vagyok túl, de már 2 órája szöszmötölök vele, és ez még csak a fordítás, az időzítés nincs benne.
Próbáltam fordítva is, hogy direktben időzítéssel együtt fordítok, de úgy macerásabb. Valójában a szinkronozásnak lenne több értelme, de így legalább rávesszük az embereket az olvasásra a jobb megértés érdekében! :D

Eddig is észrevettem, hogy T. végig beszél, de így, hogy mindezt átteszem magyarra, 2x annyinak tűnik :)
Szóval ember legyen a talpán, aki ilyen gyorsan tud olvasni, ahogy ő gyorsan beszél :) Végrehajtás előtt egyértelműen legalább 2x meg kell nézni a teljes anyagot végigolvasva mindent annak, aki nem tud angolul. Ez nem baj, szintén segíti a megértést :)
 

zsuzso100

Állandó Tag
Állandó Tag
ritapiri, zsuzso... szerintem olvassátok át újra a BC-ről szóló fordítást!
ott minden le van írva! a rövid programról is!

A BC teljes edzésekből áll, de ha azt nem bírod, akkor 6 nap egymás utáni rövid edzés+1 nap teljes pihenő megfelel a teljes edzéses BC-nek.
Olvasásra fel! ;)

zsuzso, ha az edzőtábornak vége, ajánlatos két nap teljes mozgásmentességben pihenni és csak utána nekikezdeni minden másnap.
szintén BC fordításban a részletek.

Én úgy gondolom, képben vagyok a BC-vel kapcsolatban! Azért is írtam, hogy teljes program tanácsos.

Ok, akkor tartok majd 2 nap szünetet!

Grat a fordításhoz, nem kis munka! Le a kalappal!
 

Anamaya

Állandó Tag
Állandó Tag
El is felejtettem írni nektek. Az egyetlen bibim a beginnerben a runner stretching. Na ez az a lazítás, ami már a suliban sem ment. :)
Még kettlebell edzésen tanultunk alternatív nyújtást, amíg a többiek a futók nyújtását csinálták, addig nekünk volt egy könnyített változat.
Azért nem adom fel a harcot, próbálom csinálni, csak amikor már nem megy, akkor könnyítek, ez az egyetlen ahol fáj a térdem, ha erőltetem.
 

Aliceria

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Tapp-Társak!

Szuper nő a mi Teréz Anyánk és jó ez a tapp, de bennem ma megfogalmazódott az is, hogy talán nem tartanánk ott ahol, ha nem lenne ez a lelkes és egymást bíztató csapat.

Szeretlek Benneteket olvasni, szeretem, hogy mindenki pozitívan és támogatóan áll a másikhoz, kitartást, lendületet adva.
Hétfőn és kedden mindig este hétre érek haza, és máskor ilyenkor mindig magamra szoktam rántani a hűtőszekrényt. Tegnap és ma viszont csak egy könnyű salátát készítettem magamnak -Rátok gondolva- mert hát mit szólnátok hozzá, hogy ha mindent magamba tömnék. ;)
A Csapat összetertásában van az Erő!
Lelki szemeim előtt már azt látom, hogy egyszer lesz majd egy riport a TV-ben, ahol Sati, a Tapp magyarországi Nagyasszonya fog előadást tartani, és a háttérben mi tornázunk majd! :)
Istenbizony, ha erre sor kerülne, én szeretnék ott lenni.
 

Anamaya

Állandó Tag
Állandó Tag
A Csapat összetertásában van az Erő!

így van. sokszor nekem is az ad erőt, hogy mit szólnátok, ha....

Lelki szemeim előtt már azt látom, hogy egyszer lesz majd egy riport a TV-ben, ahol Sati, a Tapp magyarországi Nagyasszonya fog előadást tartani, és a háttérben mi tornázunk majd! :)
Istenbizony, ha erre sor kerülne, én szeretnék ott lenni.

én is, én is, én is, én is, én is, én is, én is, én is, én is, én is, én is, én is:D
 
Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.
Oldal tetejére