Fogyizzunk együtt, biztassuk egymást, így sikerülni fog, én tudom.

Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.

sydneygirl

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!!!

Visszajottem, oriasi bolondokhaza van az egyetemen, mindjart vege a felevnek. Egesz hetvegen konferencian voltam es ket hetmulva is van egy, aaa, kellett nekem meg tovabbtanulni 29 evesen...:)

Na, a juharszirupos dolgot olvasom csak nem ertem. Mirol is beszeltek?? :) En azt max a reggeli muzlis-gabonas cuccokra szoktam tenni. Zabkasan isteni. Itt sokan palacsintara teszik. De hogy ez a fogyihoz, mit kell csinalni?

Rixy draga, nekem hasonlo aranyaim vannak tunderboszihoz csak kicsit magasabb vagyok. Hidd el, az a suly (54-55 kg) ehhez a magassaghoz rengeteg, aterzem a problemajat. Szerintem az is baj hogy a tarsadalom annyira egeszsegtelen mar, hogy azert mondjak neki hogy az nem sok mert akinek "csak" 5 kilot kell fogyni arra csak legyintenek h ugyan mar...Pedig az ugyanugy nem egeszseges egy alacsony embernek mint a 30 kilo a 180 centisnek. En szemely szerint nem veszem fel a testrefeszulos topokat mert konkretan ugy nezek ki mint aki terhes. Egyszeruen nevetsegesen! En mindig a derekam es hasam kornyekere hizom, ugy nezek ki mint egy golyo! :12: Es hat voltam en vekony lapos hassal! Es itt mar reg nem az onelfogadasrol, hanem az egeszsegemrol van szo. Mert erzem hogy nincs energiam, kifulladok ha fel kell menni 3 emeletet! Es tudom hogy amikor 50 kilo vagyok akkor erzem jol magam, tele vagyok energiaval es szep a borom. Most meg...Szoval elegge neki vagyok keseredve most, plane hogy en mar feladtam az osszes gyorskajat, cukrot, szemetet. Ugy tunik, a szervezet egy ido utan az egeszsegesebb eletmodhoz is hozzaszokik. nekem pl sokkal tobbet kene tornaznom mert a yoga jot tesz az idegeimnek, de az alakomhoz intenzivebb mozgas kene. Elhanyagoltam mostanaban :(
<input id="gwProxy" type="hidden"><!--Session data--><input onclick="jsCall();" id="jsProxy" type="hidden">
 

orsika77

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!
Sydneygirl,ez a hasprobléma nálam is fennáll.
Egészében véve arányos rajtam minden,de a hasam nekem is olyan,mintha 3 hónapos terhes lennék..már diétáztam sokfélét,de a hasam nem mozdul.Legutóbb szolidaritásból(mert már nem nagyon hittem benne)a férjemmel végigcsináltunk egy két hetes diétát.Nála persze láthatóan hatásos volt,nálam persze nem.
Pedig én tornázom is,callanetics,kick box bicikli,futás stb.
A terhes állapot viszont maradt.
Olvastam,hogy a hasra hízás lehet puffadástól,stressztől,szóval én most valami tisztítókúrán töröm a fejem.:D
Van valami jó ötleteteh tea stb?
Üdv mindenkinek!;)
 

sydneygirl

Állandó Tag
Állandó Tag
most valami tisztítókúrán töröm a fejem.:D
Van valami jó ötleteteh tea stb?
Üdv mindenkinek!;)

Szia Orsika,

Koszi a gyors valaszt kiss

En is csinaltam mar detox hetet es jo arra h meregtelenitsuk a szervezetet es felkeszitsuk az eletmodvaltasra. De elvileg az nem fogyasra van kitalalva hanem tisztitasra, de sok esetben mindenkinel lemegy 2-3 kilo.

Ha nincs sok idod, csinalj 3 naposat: a leirast megtalalod egy nemregen irt bejegyzesemben.

Az egyhetes az meg igy nez ki:

felkeszitonap: semmi hus es tejtermek, cukor, feherliszt, csak zoldseg, gyumolcs, hal, komplex szenhidrat. no alkohol. kave, tea OK

A meregtelenito het:
elhagyni: minden hus, tejtermek, kave, feketetea, cukor, bolti gyumolcsle, cukros ital, minden buzatermek (kenyer, muzli stb)
Nem hasznalhatsz bolti fuszerkevereket (pl vegeta) es sot (paprika OK), csakis zoldfuszereket, es citromot. jol lehet fuszerezni ilyenkor is, hasznalj fokhagymat, chilit, lime-ot, friss gyombert, petrezselymet, vagy amit szeretsz.

Delig csak gyumolcs (banan kilove, egyebkent amennyit akarsz) Tipp erre a hetre: ne egyel narancsot es grepfrutot, tul sok savat csinal es gyomorfajast okoz. nagyon jo a dinnye, szolo, ananasz pl.

a szenhidrat az csak a kovetkezokbol johet: barnarizs, zab, hajdina, koles. azt is csak ebedre, de aki eros akaraterovel rendelkezik az a szenhidratot is kiiktatja.

Zoldsegeket parolva es nyersen is edd. Salatara csakis pici hideg olivaolaj. nem suthetsz semmit olajban. De a zoldsegeket grillen is megcsinalhatod, vagy sutoben - es finom is. Cska egy kis kreativitas kell hozza. Zoldsegleves pl jo gazdagon - teszta nelkul.

Igyal naponta 2-3 l folyadekot, sok zoldtea lehet benne uresen, es jo meg a menta vagy a kamilla. a cickafark jo fejfajasra.

Ha esetleg szereted a gyorskajat, hagyd el a meregtelenites elotti heten, akkor kevesbe lesznek elvonasi tuneteid. Lehetoleg ne vegezz nehez melot, (ne erre tervezd a nagytakaritast :D es max setalj.

Ez sokaknak neheznek tunik, de en meglepodtem h nem is voltam ehes. Azert mert nincs megszabva mennyit ehetsz. De pl egy kilo brokkoliban alig van kaloria, igy meg ha egesz nap eszel is, nem olyan a hatasa mintha rendesen vegigzabalnank a napot :)

Ha puffadsz, akkor nem artana megnezni mitol. Tuti valami okozza. Nekem el kellett hagynom a tehentejet. Pedig sosem voltam rosszul, fogalmam sem volt rola hogy a szervezetem utalta a tejet is, a feherlisztet es a cukrot is. Neha nem allergiakent jon ki, hanem fejfajas, borproblemak, puffadas vagy akar almatlansag formajaban. En is pislogtam mikor a doki ezeket elmondta. Van Magyarorszagon valami Scan ami ezeket is kiszuri. A santane irt rola itt a forumon, a kereso talan kidobja.

Minden jot! kiss
<input id="gwProxy" type="hidden"><!--Session data--><input onclick="jsCall();" id="jsProxy" type="hidden">
 

sydneygirl

Állandó Tag
Állandó Tag
Na megkerestem en: Ezt irta Santane:

ESG ( ElektroSomatoGráf ), újabb néven EIS ( ElektroInterstitial Scan ) szűrés



(googléban rákereshetsz, akár a doki nevére is)
Olyan herkentyű ez, amivel teljesenen átnézett és rengeteg dolgot elmondott rólam. Amolyan mindentudó gépecske a somatoinfrával együtt.
Nagyon sokban segített. Többet tudtam meg saját egészségi állapotomról, mintha napokig orvosról-orvosra jártam volna - azaz laborokba.<input id="gwProxy" type="hidden"><!--Session data--><input onclick="jsCall();" id="jsProxy" type="hidden">
 

Kretiti

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok, Emberkék!
Én is vagyok, pedig engemet senem említett senkise. :) Ez a kézisúlyzó tetszik. Azt én is csinálhatom, ugye? Mert amit lábbal kell az nálam kilőve. :(((
De szeretnék én 178 centisen 55 kg lenni.... Persze mindenkinek megvan a testtudata, amit nagyon nehéz ám megváltoztatni, kívűlről nem is lehet sztem. Csak ha saját maga úgy gondolja, hogy rendben van ennyi kg-mal és jól érzi magát a bőrében. A sok idióta megjegyzés, ami az érzéketlen vagy akár rosszindulatú "jóakaróktól" jön, csak ront a helyzeten.
Lassan a 90 nap végéhez közeledünk mi meg a Párommal és képzeljétek azt mondja, hogy ezután is így főzzek. :) Pl. főzeléket rántás nélkül, növényi tejszínnel, husit sok salival meg ilyenek. Én úgydeúgy örültem, mikor láttam, hogy minden kaja elfogy, amit eléteszek.
AMiért nem írtam mostanság: kicsit megzuhantam....én úgy gondoltam, hogy ez a diéta a kilók mellet a májat is rendbe teszi. Most voltam ellenőrzésen és kiderült, hogy a koleszterinszintemmel már semmi baj (ennek tehát örülörül) de a májsejtjeim valamiért pusztulnak tovább. Hiába a diéta, nemiszom alkoholt, nem főzök fűszeresen, nem szedek gyóccert, nem élek stresszesen. Francba az egésszel.
 

sydneygirl

Állandó Tag
Állandó Tag
De szeretnék én 178 centisen 55 kg lenni....
de a májsejtjeim valamiért pusztulnak tovább. Francba az egésszel.

158 nem 178 :) az nagy kulonbseg :)

Huha, az komolyan hangzik...Talan neked is meg kene nezni a scant, ott megmondjak mi a helyzet - tetotol talpig.
<input id="gwProxy" type="hidden"><!--Session data--><input onclick="jsCall();" id="jsProxy" type="hidden">
 

dwicky

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!!!
Na, a juharszirupos dolgot olvasom csak nem ertem. Mirol is beszeltek?? :) En azt max a reggeli muzlis-gabonas cuccokra szoktam tenni. Zabkasan isteni. Itt sokan palacsintara teszik. De hogy ez a fogyihoz, mit kell csinalni?

Rixy draga, nekem hasonlo aranyaim vannak tunderboszihoz csak kicsit magasabb vagyok. Hidd el, az a suly (54-55 kg) ehhez a magassaghoz rengeteg, aterzem a problemajat.
<input id="gwProxy" type="hidden"><!--Session data--><input onclick="jsCall();" id="jsProxy" type="hidden">

Szia,

Íme a diéta:

Hogyan működik?<!-- Kep ID: 6583 (534x800), nagyitando 0006/0006583 -->
A kúrát Stanley Burroughs hawaii természetgyógyász fejlesztette ki. Feltételezése szerint minden betegség kialakulásában szerepet játszanak a testben felhalmozódott salakanyagok és nyákok, ezért egy intenzív méregtelenítő kúra a szervezetünk segítségére lehet abban, hogy az megtisztuljon, és javuljon a betegségekkel szembeni ellenállóképessége.Egészségügyi problémáink kialakulásáért legtöbbször az elfogyasztott élelmiszerekkel bekerült káros anyagok felelősek, amelyek nem ürülnek ki a testünkből. Emiatt felborul az egyensúly a szervezetünkben, mentális vagy fizikai rendellenességek léphetnek fel, kimerültek, fáradékonyabbak leszünk, és ilyenkor könnyebben megbetegszünk. A kúra alapanyagai (citromlé, juharszirup, cayenne bors) nemcsak a tisztulást segítik elő, de serkentik az öngyógyítási folyamatokat is, ugyanakkor a szilárd tápláléktól mentes időszakban is ellátják a szervezetet a szükséges nyomelemekkel, ásványi anyagokkal és vitaminokkal. Tapasztalatok szerint a kúra tíz napja alatt öt-tíz kilótól lehet megszabadulni.
Kiknek ajánlott?
Sokan kizárólag a fogyás érdekében vágnak bele ebbe a méregtelenítő-tisztító kúrába, de azoknak is tanácsos elkezdeni, akik már észlelik magukon a méreganyag-felhalmozódás jeleit, a kimerültséget, a gyenge emésztést, a rendszertelen bélmozgást. A juharszirupos kúrát minden egészséges felnőtt elvégezheti, aki azonban valamilyen betegséggel küzd, annak érdemes kikérnie az orvosa véleményét.
Láss neki!
1.Állítsd össze a kúrához szükséges italtjuharszirupból, frissen facsart citromléből, ásványvízből és cayenne borsból. Tetszés szerint fogyaszthatod hidegen vagy melegen.Egy adag: 2 evőkanál frissen facsart citromlé, 1-2 evőkanál juharszirup (például bioboltokban beszerezhető Neera fantázianevű), ízlés szerinti cayenne bors, egy pohár (2 dl) szénsavmentes ásványvíz. Alaposan rázd össze. Az a legcélszerűbb, ha reggelente egy műanyag flakonban elkészítesz egy egész napra elegendő adagot, vagyis kb. 2 liternyi mennyiséget.
2. A kúra alatt ne egyél semmilyen szilárd ételt. Ha megéheztél, igyál az italból!
3. Legalább hat pohárral fogyassz belőle naponta, és ügyelj arra, hogy a napi mennyiség semmiképp ne legyen kevesebb két liternél.
4. A kúra ideális időtartama tíz nap, de akár két hétig is folytatható. Ennél tovább viszont már csak szigorúan orvosi ellenőrzés mellett ajánlott végezni.
5. A kúraital mellett korlátlanul fogyaszthatsz frissen facsart grépfrút- vagy narancslevet, csipkebogyó-, kamilla- és borsmentateát.
6. A szervezet tisztulását fokozza, ha minden este elkortyolsz egy pohár méregtelenítő hatású teát, amely feloldja a salakanyagokat. Ezután reggel fogyassz tengeri sóval ízesített meleg vizet, ami kimossa őket a szervezetedből. Ha nem bírod a sós vizet, ihatsz helyette ismét tisztító teát.
<!-- beszúrás -->
Hatékonyságfokozó tippek:
– A cayenne borsot kiválthatod bármely más zsírégető hatású fűszerrel, például erős paprikával vagy gyömbérrel. Ha megszomjazol, igyál szénsavmentes ásványvizet vagy gyógynövényből készült teát.
– Használj B minősítésű juharszirupot, vagyis keresd a címkén a Grade B-feliratot! A juharszirupról tudni kell, hogy minél sötétebb a színe, annál erőteljesebb, testesebb az íze és több benne a vitamin. Ezt az osztályozási rendszerében is feltüntetik a világostól (A) haladva a legsötétebbig (D) színig. Az édesítőszerekkel ellentétben nem terheli meg a szervezetet, és számos fontos vitamint (B2-, B5-, B6-vitamint, folsavat, biotint, A-vitamint), aminosavat és ásványi anyagot tartalmaz.
– A diéta alattne használj Grade A jelzésű juharszirupot, mivel ez túlfinomított, emiatt a színe is világosabb és kevesebb ásványi anyagot tartalmaz. Ne használj juharszirup ízesítésű (maple-flavoured) cukorszirupot sem, mert ebben kevés a juhar, ellenben magas a cukortartalma és nem tartalmaz elegendő ásványi anyagot sem. Sajnos a legtöbb boltban ez utóbbi kapható, mivel jóval olcsóbb a tiszta juharszirupnál.
A kúra befejeztével fokozatosan kell visszatérned a korábbi étrendedre. Mivel a gyomrod és az emésztőrendszered tíz napig pihent, a hagyományos ételekre való visszaállásnak fokozatosan kell megtörténnie. Légy erős, és ne kezdj el össze-vissza habzsolni.

<!-- beszúrás vége --> Visszaépítő étrend:
1-2. nap: igyál frissen facsart narancslét kevés vízzel hígítva, hogy a gyomrod elkezdjen felkészülni a szilárd ételek befogadására.
A 2. nap délutánjától fogyassz zöldséglevest, de inkább csak a levét edd, kevés zöldség kíséretében. Elkészítéséhez használj többféle zöldséget: sárgarépát, petrezselyemgyökeret, céklát, zellert, babféléket, burgonyát, hagymát. Ízesítheted curryvel, chilivel, paradicsommal és szórhatsz bele egy maroknyi barnarizst is.
A 2. nap este a leves mellé már puffasztott rizs-szeleteket is ehetsz.
A 3. napon reggelire igyál narancslevet, juharsziruppal ízesítve, ebédelj zöldséglevest vagy nyers gyümölcsöt, és vacsorázz salátát, gyümölcsöt és levesben főtt zöldségeket.
A 4-5. napon fokozatosan térj vissza a megszokott étrendedhez. Ne feledd, a kúra utáni első három napban tilos a hús, a tojás, a hal, a tésztafélék, a kenyér, az édesség és a kávé fogyasztása!


A súlygondot meg tudom érteni, én is 161 cm alacsony vagyok. és rajtam is meglátszik még 1 kg plusz is. Én is főleg hasra hízok, ezért mérges szoktam lenni, ha átadják a helyet a buszon. :mad:

És évek óta küzdök a plusz kettő-három kilókkal. Lemegy, feljön...de csak akkor megy le, ha nem eszek rendesen, mondjuk csinálom a fehérjeturmix-kúrát. És tornázok mellette. Ez már a korral jár...:(

Puszi mindenkinek, Viki
 

Kretiti

Állandó Tag
Állandó Tag
158 nem 178 :) az nagy kulonbseg :)

Huha, az komolyan hangzik...Talan neked is meg kene nezni a scant, ott megmondjak mi a helyzet - tetotol talpig.
<INPUT id=gwProxy type=hidden><!--Session data--><INPUT id=jsProxy onclick=jsCall(); type=hidden>
Hűha, bocs!!! De én 158centisen is szeretnék 55 kg lenni. :) AZt a scant csak Pesten lehet elintézni? Majd utánajárok itten Eger városában is. Köszi a tippet.kiss
 

istvan_06

Állandó Tag
Állandó Tag
Szia! :)

Mennyi ido alatt lehet elerni latvanyos eredmenyt - konkretan hogy ne legyuk annyira dagadtkezuek, hanem beleferjunk kisebb ruhakba is, ezen vagyok mostanaban kiakadva, olyanok most a karjaim, hogy ami jo lenne ruha meretben, az nem jo mert dagikezu lettem szoval nem megy at a belesselymen - ha naponta 20 percet tehat 6X3X15 gyakorlatokat csinalok masfel vagy ket kilos sulyzoval?

Rixy


Szia! :)

Akartam írni tegnap is de a szerver behalt... :(
Szóval én inkább fitneszezek mint testet építek. Vettem egy flexi-bart. Ez nem eredeti,csak utángyártás, de elvileg ugyanaz. Állítólag heti 3x12-15 perc kell látványos fogyáshoz mert annyira intenzív. Működött is, de amikor beszereztem a kézisúlyzókat hirtelen nagyot javultam. Konkrétan hasamon a bőr sokkal feszesebb lett. A zsírréteg meg szépen lement. Még zsírleadásban is van fejlődni valóm persze. :)
Az előtt meg hónapokig csináltam a felüléseket ilyen egyhuzamban 60-150 felülés dózisban és mégsem fejlődtem a szinttől tovább... :)

3x10-es dózisba edzek egyik majd másik karra felváltva. Ez pasis súlyzó, mert 16 kg-os, egykezes, de gondolom a kisebb súly is működik csak kevésbé látványosan.

Amúgy a súly és magasságtól fontosabb a zsírszázalék. Inkább csak azt nézzétek.

Ja még annyi, hogy nézegettem fogyós képeket és a karról szinte utoljára megy le a zsír...
 

RixavanDerMaat

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok, Emberkék!
Én is vagyok, pedig engemet senem említett senkise. :) Ez a kézisúlyzó tetszik. Azt én is csinálhatom, ugye? Mert amit lábbal kell az nálam kilőve. :(((
De szeretnék én 178 centisen 55 kg lenni.... Persze mindenkinek megvan a testtudata, amit nagyon nehéz ám megváltoztatni, kívűlről nem is lehet sztem. Csak ha saját maga úgy gondolja, hogy rendben van ennyi kg-mal és jól érzi magát a bőrében. A sok idióta megjegyzés, ami az érzéketlen vagy akár rosszindulatú "jóakaróktól" jön, csak ront a helyzeten.
Lassan a 90 nap végéhez közeledünk mi meg a Párommal és képzeljétek azt mondja, hogy ezután is így főzzek.

Kretiti kedves kiss hat na, Te vagy az "akit nem emlitettem" nevu :D (kulonben is, nem is tudom a neved meg :) )
Kezisulyzo szerintem nem arthat, foleg ha pici a suly.
Megcsinaltatok a kilencvennapost? Hogy ment?

Most ezen gondolkodtam, hogy kellene ilyet nekem is, de neha van hogy egy hetig zoldseget akarok csak enni hussal, az meg jobb is, eh, problemam van a szabalybetartassal. :D

Olivaolajizesitesre egy sajat recept:
Extraszuz (nem sansa, ugye tudjatok, hogy az nem is olivaolaj hanem lotty amiben van nei igazi olaj, ne hasznaljatok) olivaolajba preselt fokhagymat es bazsalikomot teszunk, jo sokat, mondjuk egy kisebb befottesuveg egynegyedeig, es tiz napig vagy inkabb ket hetig erleljuk, sotet helyen, kap az olaj egy enyhe izt ettol, nagyon finom lesz! :)

Szóval én inkább fitneszezek mint testet építek. Vettem egy flexi-bart. Működött is, de amikor beszereztem a kézisúlyzókat hirtelen nagyot javultam. Konkrétan hasamon a bőr sokkal feszesebb lett. A zsírréteg meg szépen lement. Még zsírleadásban is van fejlődni valóm persze. :)
Az előtt meg hónapokig csináltam a felüléseket ilyen egyhuzamban 60-150 felülés dózisban és mégsem fejlődtem a szinttől tovább... :)

Amúgy a súly és magasságtól fontosabb a zsírszázalék. Inkább csak azt nézzétek.
Ja még annyi, hogy nézegettem fogyós képeket és a karról szinte utoljára megy le a zsír...

Szia! :)

Koszike a valaszt, most direkte megneztem ezt a flexibart, hmm, nekem csak masfel-ketkilos sulyzoim vannak.
De nem ertem az osszefuggest, hogy van hogy feszes a hasad ha karra dolgozol? Vagy lebegoulesben mindenre mehet?
Ezt fejtsd meg ki picit, mert nem ertem.

Koszonom! :)
kiss
Rixy
 

istvan_06

Állandó Tag
Állandó Tag
Szió Rixy!

Hát úgy, hogy pl. fogom a súlyzót és a vallamtól felfele emelem (magyarul kinyomom). Vagy ha oldalra emelem, akkor tartani kell az egyensúlyt, éppen ezért megfeszülnek a másik oldalon az izmok. Pont a hasnál is. Bicepsznél is ugyanígy működik. Az a lényeg, hogy sok izom megfeszüljön egyszerre. Így több kalóriát égetsz el.

Hogy tetszik a flexi-bar?;)

kiss
Pisti
 

sydneygirl

Állandó Tag
Állandó Tag
És évek óta küzdök a plusz kettő-három kilókkal. Lemegy, feljön...de csak akkor megy le, ha nem eszek rendesen, mondjuk csinálom a fehérjeturmix-kúrát. És tornázok mellette. Ez már a korral jár...:(

i

Viki, koszi a leirast!!! Hat asszem ehhez nincs batorsagom :) Maradok a gyumolcs-zoldsegnapos cuccnal :D

Viszont igazad van, lehet hogy akik par kiloval szenvednek, a tornaval mennek valamire. Hallottam tobbszor h az utolso 5 kilot a legnehezebb leadni. Ha jutok valamire, megirom hogy csinaltam. Szerencse hogy jon a nyar, es nem leszek rosszul a sok nyers zoldsegtol. Telen hideg salatat enni, hat nem epp arra vagyom...

Ja,és piszkosul irigyelek,hogy Sydneyben élsz.Ausztrália a világ egyik legkülönlegesebb és legszebb helye!kiss
OKÉ,ez már nem a témához tartozik.Bocsi!
Szép napot mindenkinek!

Nem mindig csak a fogyirol szoktunk am beszelni :D Hat az igaz hogy jo hely, de h mennyire nyugodt...:D Legalabbis en ennyit eletemben nem stresszeltem, na de ez meg igy lenne akarhol elnek, mert a valasztott kurzusommal jar - hat igy jartam :)

De hogy a temahoz is kapcsoljam, valoban szerencsesnek erzem magam mert itt sokkal tobb mindenhez hozzajutok mint otthon. Otthon is attol fugg hol elsz, mert Pesten minden van, de videken mindig teptem a hajam ha hazamentem szuleimhez, h semmit nem lehet kapni. Itt egyedul a turot hianyolom, de azt nagyon. Plane hogy most kapartam elo egy regi magyar ujsagomat amiben turodieta van leirva es azt nagyon imadom, nem is lenne nehez betartani!

KRETITI, a scan-nel kapcs: a dokikra is ra lehet keresni. Kecskemeten is van egy, nemcsak Pesten. Talan mashol is. De szerencses vagy h Egerben elsz egyebkent, gyonyoru hely :)
 

zsozso26

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok
30 éves vagyok 159 centi és 70 kiló. Sajnos mikor terhes voltam jött fel és bármit próbáltam sajnos nem akar lemenni. Pedig szeretném, mert szeretnénk még egy babát de azt nem akarom addig bevállani míg le nem mennek a kilóim.(ja és világ életembe vékony voltam mikor férjhez mentem akkor is 46 kiló voltam) Mivel könyvelő vagyok rengeteget ülök, igaz a mozgást általában bepótolom délután a kisfiammal, de rossz mert hamar kifulladok. Nem szoktam sokat enni, de az az igazság, hogy az édességet szeretem :(.
Ajánlottak sokféle módszert meg ilyen-olyan tablettát, fogyókúrás eszközt, de mivel a már kétszer voltam gyoorfekély gyanús, nem mertem kipróbálni őket és az igazság az, hogy az anyagi kereteim is szükősek.
Tudnátok ajánlani valamit amivel neki induljatok? A kaja csökkentés meg volt, igaz a tornával külön hadilábon állok, mivel mire este lenne időm tornázni addigra hullafáradt vagyok.
Ugye azért nem vagyok teljesen reménytelen eset?
 

ányesz74

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!
Nekem egy kicsit összetettebb probléma a fogyás – tudom, nem vagyok egyedül ezzel.
Tipikus esete vagyok a jo-jo effektusnak. Mindig is kövér ember voltam, és sajnos jöttek vele az egészségügyi problémák.
Tisztába vagyok vele, hogy fogynom kell, de 22-es csapdába vagyok:novemberben lesz 1 éve, hogy másodszor műtöttek gerincsérvvel, és sajnos úgy néz ki, hogy megyek stabilizációs műtétre. Mozogni nem tudok (torna), mert az egyszerű séta, ülés, állás is fájdalommal jár. Februárba trombózisom lett, ami szintén akadályoz, ugyanis a mai napig dagad a lábam, most megyek majd vizsgálatra, hogy egyszeri alkalom volt, vagy öröklött hajlam. Két hetente vérvételre járok miatta. Az orvos közölte, hogy nem ehetek sok zöldséget, gyümölcsöt, mert azok nagyon felhigitják a véremet, és az is baj. Ja, és cukros vagyok!
Egyébként régebben kipróbáltam a 90 napost, nekem bevált, csak aztán leraktam a cigit, és akkor nem tudtam uralkodni magamon. Voltam már akupunktúrán is, és kórházba is feküdtem.
Most hallottam valami olyasmiről, hogy egyforma mennyiségben kell enni a szénhidrátot a fehérjével.
Majd ha elolvastam a könyvet, akkor majd jelentkezem! :)
Mindenféle jótanácsot szivesen fogadok! :p
Szép napot!
 

sydneygirl

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok
30 éves vagyok 159 centi és 70 kiló. Sajnos mikor terhes voltam jött fel és bármit próbáltam sajnos nem akar lemenni. Pedig szeretném, mert szeretnénk még egy babát de azt nem akarom addig bevállani míg le nem mennek a kilóim.(ja és világ életembe vékony voltam mikor férjhez mentem akkor is 46 kiló voltam) Mivel könyvelő vagyok rengeteget ülök, igaz a mozgást általában bepótolom délután a kisfiammal, de rossz mert hamar kifulladok. Nem szoktam sokat enni, de az az igazság, hogy az édességet szeretem :(.
Ajánlottak sokféle módszert meg ilyen-olyan tablettát, fogyókúrás eszközt, de mivel a már kétszer voltam gyoorfekély gyanús, nem mertem kipróbálni őket és az igazság az, hogy az anyagi kereteim is szükősek.
Tudnátok ajánlani valamit amivel neki induljatok? A kaja csökkentés meg volt, igaz a tornával külön hadilábon állok, mivel mire este lenne időm tornázni addigra hullafáradt vagyok.
Ugye azért nem vagyok teljesen reménytelen eset?

Kedves zsozso,

Ne viccelj, hogy lennel mar remenytelen! :) Masok is lefogytak, nyugi! Az elhatarozas a legfontosabb, utana pedig a kitartas. Lenyeg, hogy ne valassz drasztikus dietakat amik gyorsak de aztan a duplaja jon vissza, mint ami lement.

Jol teszed, hogy elkerulod a bogyokat, azok is veszelyesek es meg tobb jon vissza azoktol is, nem beszelve hogy tonkreteszik a majat. Az is pozitiv, hogy varsz a babaval amig le nem fogysz: sokszor olvastam, hogy aki terhesseg elott is tulsulyos, utana sokkal nehezebben adja le es a gyerek is nagyobb merettel szuletik. Mikor legutobb otthon jartam, egy nogyogyasz beszelt a TV-ben es azt mondta, hogy ma a gyerekek sokkal nagyobb sullyal szuletnek mint 20 eve, a tarsadalom tultaplaltsaga miatt. O nem a fogyi, hanem a szules nehezsege miatt tert erre ki mondjuk...Egy 4 kilos gyereket azert nem semmi megszulni - gondolom, nem probaltam :D (bocsi a kiteroert)

Apro valtozasokkal erdemes kezdeni, es ha azokhoz hozzaszoktal, akkor mindig konnyebb megtenni a kovetkezo lepest. Nem irtad, milyen etrenden elsz. Ird le legkozelebb, akkor tanacsot is konnyebben tudunk adni :)


<input id="gwProxy" type="hidden"><!--Session data--><input onclick="jsCall();" id="jsProxy" type="hidden">
 

judd86

Állandó Tag
Állandó Tag
novemberben lesz 1 éve, hogy másodszor műtöttek gerincsérvvel, és sajnos úgy néz ki, hogy megyek stabilizációs műtétre. Mozogni nem tudok (torna), mert az egyszerű séta, ülés, állás is fájdalommal jár.


Szia! Gyógytornászhoz nem próbáltál járni? Az anyósjelöltemnek is gerincsérve van, elég komoly, többször műtötték és jár különféle kezelésekre is. A lánya gyógytornász, és amikor még együtt laktak, minden nap tornáztatta, és olyan látványos volt a javulás, hogy az orvosai is elámultak. Aztán sajnos elköltözött a lány, és az anyja abba is hagyta a tornázást, azóta megint sokat szenved. Szerintem kérdezz rá az orvosodnál, még talán a trombózisod miatt is jó lehet a mozgás, nem beszélve arról, hogy a fogyókúrádhoz is jól jöhet. Saját tapasztalatom szerint sosem voltam olyan jó formában, mint amikor gyógytornáztam, tele voltam energiával, és nagyon szépen formálódtam is.

Na és jöttem beszámolni! :) Ugye említettem, hogy öt kilót szeretnék leadni, de mivel már három lement, így úgy döntöttem, hogy megpróbálok inkább hetet. Remélem sikerül! :)
 

ányesz74

Állandó Tag
Állandó Tag
Szia! Gyógytornászhoz nem próbáltál járni? Az anyósjelöltemnek is gerincsérve van, elég komoly, többször műtötték és jár különféle kezelésekre is. A lánya gyógytornász, és amikor még együtt laktak, minden nap tornáztatta, és olyan látványos volt a javulás, hogy az orvosai is elámultak. Aztán sajnos elköltözött a lány, és az anyja abba is hagyta a tornázást, azóta megint sokat szenved. Szerintem kérdezz rá az orvosodnál, még talán a trombózisod miatt is jó lehet a mozgás, nem beszélve arról, hogy a fogyókúrádhoz is jól jöhet. Saját tapasztalatom szerint sosem voltam olyan jó formában, mint amikor gyógytornáztam, tele voltam energiával, és nagyon szépen formálódtam is.
Az első műtétem után jártam nagyon sokáig, sajnos látványos javulás nem volt. Aztán úgy hozta az élet, hogy nem tudtam járni. A mostani mjűtétem után 2 héttel már visszatértek a fájdalmak, és gyógytornáztam, csak abba kellett hagynom a trombózis miatt. Utána csak sétálni lehetett, és szép lassan olyan szinten visszajött a fájdalmam, hogy hosszú távon – ami 1-2 órát jelent – nem tudok csinálni semmit. Hol jobban fáj, hol kevésbé, de idegileg készít ki az állandó fájdalom! :-(
Próbálkozok a fogyókúrával, de nem egyszerű történet, a sok „szabály” miatt. (cukor; trombózis; epe)
 
Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.
Oldal tetejére