Száműzik a dohányfüstöt

Kirax

Állandó Tag
Állandó Tag
Hát én már nagyon várom azt anapot amikor a buszra ugy tudok várni hogy egy 11 és halál közti -öreg-se fujja rám a füstöt
 

balageevp

Új tag
én, mint nem dohányzó is alig várom a percet, amikor nem úgy megyek haza egy szórakozóhelyről, hogy a ruhámat nem kell azonnal a mosógépbe dobni, mert úgy bűzlik a füsttől mint a trágya föld.
 

Lihi

Állandó Tag
Állandó Tag
Az egyik szórakozóhelyen azt mondta a pultos, hogy csak akkor van értelme ezt bevezetni, ha mindenhol érvényes lesz, nem csak egyes helyeken vagy köztereken. Na ezzel egyet értek. Bátaszéken például 15 helyet jelöltek ki a városban, ahol lehet dohányozni köztereken. Minden más helyen büntetnek érte - kivéve otthon :)
 

balageevp

Új tag
az biztos, ha nem úgy vezetik be, hogy mindenütt egyszerre, akkor azok a helyek, ahol kizárják a dohányzókat, akkor az halálra van ítélve.
 

Esztyke84

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves forumozok! Ahogy olvasom a bejegyzeseiteket, ti mindannyian nemdohanyosok vagytok. Viszont kerlek titeket, gondoljatok bele a masik oldalon allok helyzetebe is... Ok diszkriminalva vannak tulajdonkeppen azert, mert dohanyoznak. A torvenyhozoknak rajuk is kellene gondolniuk, hiszen az allami penzek egy eleg nagy hanyadat kepezik a dohanytertmekekbol befolyt ado.
 

Bonnes

Állandó Tag
Állandó Tag
Sajnos a dohányzó emberek még nem jutottak tovább a saját önös érdekükön. Nem látják be, hogy ha ő dohányzik az másik 5-10 embert zavar, és ezzel még nem mondtam sokat. Úgy vélekednek, hogy joguk van hozzá, nekem pedig ahhoz, hogy füstmentesen tudjak élni, szórakozni. Miért legyen nekem is kötelező szívni az ő füstjét.
 

mazzic

Állandó Tag
Állandó Tag
Sajnos a dohányzó emberek még nem jutottak tovább a saját önös érdekükön. Nem látják be, hogy ha ő dohányzik az másik 5-10 embert zavar, és ezzel még nem mondtam sokat. Úgy vélekednek, hogy joguk van hozzá, nekem pedig ahhoz, hogy füstmentesen tudjak élni, szórakozni. Miért legyen nekem is kötelező szívni az ő füstjét.

Háááát... Én is dohányzom, de érdekes módon a füstöt nem szeretem. Eszembe se jutna otthon rágyújtani, sőt, kedvenc sörözőmbe se lehet bagózni. Ha dohányozni akarok, kimegyek. Nem látom be hogy másnak miért kelljen szívnia az én füstömet. Társaságomban, családomban sem dohányzik senki, megtisztelem őket azzal, hogy társaságukban nem gyújtok rá.
 

biszusz

Állandó Tag
Állandó Tag
A dohányzás egy olyan káros szenvedély, amely nem hordoz erkölcsi tartalmat. Ez azt jelenti, hogy az, aki nem dohányzik, nem jobb annál, aki dohányzik! A dohányzásnak nincs erkölcsromboló hatása! A legtöbb káros szenvedélynek erkölcsromboló hatása van, vagyis embertelenné tud tenni! Mivel a dohányzás, káros szenvedély, ezért tudatosan vét az önszeretet ellen, amikor valaki erre rászokik. A cigaretta kétségtelen, hogy megkötözöttség, és ez ellen is, mint minden megkötözöttség ellen, küzdeni kell, de egyáltalán nem kell akkora hangsúlyt tenni erre, mit amekkorát tesznek. Amennyire rajtunk áll, törekedni kell arra, hogy másoknak ezzel ne okozzunk problémát! Tehát ne mások kárára dohányozzunk! Zárt helyiségben, ahol emberek vannak, ne dohányozzunk! Aztán mivel pénzedbe is kerül, ezért mindenki azzal fizeti meg szenvedélyének adóját, hogy jobban figyelni kell az emberek ilyen irányú érzékenységére, és szenveded azt, hogy elfüstölöd azt a pénzt, amivel másokon esetleg segíteni tudnál. E kettő tényből származó pszichikai leterheltség nem szabad, hogy erkölcsivé váljon, tehát bűntudatot hordozzon. Éppen elég a pszichikai ár e szenvedély kiegyenlítésére. Törekedni kell a dohányzás szenvedélyéről is leszokni, de az, aki dohányzik, azért mert dohányzik, ne éljen bűntudatban! A cigarettázás nem bűn. Akkor volt bűn, amikor elkezdte. Most már nem az, csak káros szenvedély.<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" /><o:p></o:p>
 

gyugyo5

Új tag
Úgy gondolom, ennek a nemdohányzók nagyon örülnek, míg a dohányzók prüszkölnek ellene. Nemdohányzó vagyok, így én megválasztom milyen helyiségekbe megyek be, és nem replikázok.......
 

gaboca041

Állandó Tag
Állandó Tag
Hát nem tudom... Én nem dohányzok.
Mondjuk ebben a külön szobában van valami igazság...
Így legalább a dohányosok nem füstölik be a termet, és így azt akit a dohányfüst irritál, szabadon fellélegezhet.
 

nicki88

Állandó Tag
Állandó Tag
Én nem dohányzom, de annyira nem zavart soha a füst, pedig sok ismerősöm cigizik körülöttem. Gondolom a legtöbben azért örülnek neki, és a dohányosok is egész jól viselik a döntést.
 

oshee

Állandó Tag
Állandó Tag
Pécsen próbálták bevezetni, hogy közterületeken nem dohányozhatnak, ment pár hétig, de mivel nem büntettek érte mostanra a legtöbben le se bagózzák:) Én társasági dohányos vagyok, szóval bárban, szórakozóhelyen simán rágyújtok, de semmi bajom nem lenne azzal, ha külön, elszigetelt terület lenne dohányosoknak...
 

klarissa_ro

Állandó Tag
Állandó Tag
Mi nagyon nehezen tudunk a kicsi babankkal olyan helyre menni, ahol nincs fust, de azert megis talalunk. Jo lenne ha lenne egy kicsit tobb. De a dohanyosokat sem kell kizarni a tarsadalombol. Csak tenyleg legyen realis valasztasi lehetosege mindenkinek, h fust v nem fust
 

szunyogh

Állandó Tag
Állandó Tag
Az én véleményem az a füstről, hogy akkor a bosszantó leginkább, ha nem a sajátunk. Velem is előfordul, hogy rágyújtok, kint a szabadban, sőt autózok is , ontom a kipufogógázt úgy mint a nemdohányzók, talán még sajnálkozom is, hogy mért a legnagyobb szmogban úszó Margit körúton tologatják maszk nélkül kisbabáikat kismamáik. Tudnék az életből még néhány ilyen példát írni, de most a dohányosok okítása a divat, közben a kipufogógáztól betegszenek meg sokan. Na persze azt sajnos nem kiabálja senki, hogy tegyük le a kocsikat mert nemcsak a tüdőnk, de a FÖLD is beteg!!
 

ibranyij

Állandó Tag
Állandó Tag
Én gyermekkoromban sajnos sok dohányfüstöt voltam kénytelen eltűrni. Amikor felnőtté váltam, megpróbáltam rászokni, de megfogadtam osztályfőnököm tanácsát és nem is szoktam rá. Osztályfőnököm pedig "dohányreklám"-nak is látszott, mert egyiket szívta a másik után. Még is már akkor igyekezett másokon segíteni ezen a téren. Ez olyan 40 éve történt. Felőlem a dohányipar nem létezne, ahogy a kocsmák is mind bezárnának. Mondom ezt szociális ivóként.
 

xarafax

Állandó Tag
Állandó Tag
Voltam dohányzó is, most nemdohányzó vagyok.
Szertintem mindkét félnek meg kell hagyni a kellő életteret.
Dohányzóként nem szerettem nemdohányzók körében füstölögni, mert zavaró.
De a nemdohányzók is kezelhetik jól a szituációt. Már rettenetesen zavar a füst. Ha szükséges félreállok, vagy addig más helyiségbe megyek, amig körülöttem dohányoznak. Nem feltétlenül mindig a dohányosoknak kell alakalmazkodniuk.
 

mjuli

Állandó Tag
Állandó Tag
A cigi

Osztozom azzal véleménnyel, hogy hülye voltam amikor elkezdtem, na meg fiatal. Így az élet alkonyán már tudom, hogy mennyire nem kéne, de nem tudom letenni, gyenge vagyok. Pedig még engem is nagyon zavar a füst.Igyekszem olyan helyen rágyújtani, ahol mások nem szenvedik kárát. Bízom benne, hogy egyszer le tudok szokni és talán reménykedem, hogy még nem lesz késő.:rolleyes:
 

szokja

Új tag
Mindenki máshogy látja... Aki dohányzik azt mondja hogy akármikor lehet, meg hülyeség etiltani, viszont aki nem dohányzik egyértelmű hogy nem akar magának rosszat, ezért védi magát.
 
Oldal tetejére