Fogyizzunk együtt, biztassuk egymást, így sikerülni fog, én tudom.

Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.

RMarcsi

Állandó Tag
Állandó Tag
ma pont 20 fontnal tartok :):) az majdnem 10 kg :) jupiii :) es beleferek a farmerba, amit egy eve kozvetlen azutan vettem, hogy leszoktam a cigirol (es utana hiztam 10 kg-t) Szoval eddig konnyu volt, mert ez volt a cigizsir... most jon a jo oreg regi ragaszkodo zsir... de nem adom fel :)
Sydney, tudom mit erzel... Nalunk szerencsere kezd lehulni az ido. A folyamatos 42-43 fokok a nyaron kikeszitenek amugy is, hatha meg karacsonykor lenne. De nekem is kellett mennem poloban rovidnadragban ajandekot venni, hat az nagyon mellbevagott. Jo kis hoesesben agyonfagyva forralt bort es sult gesztenyet fogyasztva. Havat trappolva a csizmarol... Hjjajjj, de jo is az :)
En, miota fogyizok afonyas muffint keszitek, hogy legyen mivel csillapitani az edesehseget. 12 muffin jon ki, es nem tobb mint 100 kaloria egy darab. nagyon telepakolom fagyasztott afonyaval, fele massza, fele afonya :) cukor helyett mez es kicsi edesito (splenda), feher liszt heleytt teljes kiorlesu buzaliszt, olaj heleytt cukrozatlan almaszósz, es eleg fini :) A sok afonya miatt nagyon jo az allaga es az ize is.
ma pedig husileves lesz az ebed :) most tettem fel, kb 9 orat fog foni :)Nyami
 

dwicky

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok,

Én itt vagyok, csaknem volt gépünk pár napig.

Szóval a kenyér receptje:

1 kg-hoz:

2,5 kk olaj
355 ml víz
2 kk só
2,5 kk cukor
240 g liszt
365 g teljes kiőrlésű liszt
1,5 kk élesztő

Mi 750-eset szoktunk csinálni:

2 kk olaj
300 ml víz
1,5 kk só
2 kk cukor
250 g liszt
250 g teljes kiőrlésű liszt
1 kk élesztő

A teljes kiőrlésű lisztet és a rendes lisztet kedvedre variálhatod, ahogy tetszik, nekünk ez a fele-fele jött be, ha sok benne a tk liszt, akkor nem túl fincsi. De én barna kenyérsütéshez való lisztet szoktam mellé rakni, és az annyira nem vészes. Mi a vízet tejjel helyettesítjük, így puhább lesz a kenyér.

A tigris máz:

65 ml mele víz
1 dkg élesztő (1,5 tk szárított)
pici cukor
60g rízsliszt

De ez egy nagyobb kilós kenyérhez való, ha jól átkened. Ezt a sütés előtt kell rákenni, de figyelni kell, könnyen megég a teteje. Nem kell vastagon kenni.

Jó étvágyat mindenkinek!!! :D

Én most fogyókúra ügyben mélyen hallgatok, mert a hétvégén vett csodaszép nadrágom se jön rám, mert fel vagyok puffadva. :(
 

Butterflymanic

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok fogyizók!
Lehet még csatlakozni? Én most kezdeném el (már megint...). Egyszer már sikerült lefogynom 15 kg-t, csak aztán visszatért minden a régi kerékvágásba és vissza is szedtem, meg még plusz 2-t kb... Na igen beleestem a kezdő fogyózók tipikus hibáiba, ahogy a nagy könyvben meg van írva.
Most meg az van, hogy folyton elhatározom magam, csak aztán valahogy mégsem elég erős az elhatározás. Lehet, hogy még az agyammal nem álltam rá teljesen a dologra?
Azért odáig már eljutottam, hogy vettem egy aerobic bérletet, és el is jártam rendszeresen, csak aztán lesérült a térdem, meg beteg is lettem, szóval most három hét kimaradt sajna...
De hálistennek már jól vagyok, és holnap reggel megyünk is a kondiba a párommal, mert már nagyon érzem, hogy visszapunnyadtam. Már csak egy kis biztatás meg pár sorstárs kéne, hogy ne adjam fel folyton. :)
 

Butterflymanic

Állandó Tag
Állandó Tag
Zsuzzska: Nem is tudom... Inkább lassan kicsiket, mint hirtelen sokat, aztán meg vissza az egész. 176 centi vagyok, kb egy 20-ast simán szeretnék leadni. Nemrég értem haza a kondiból, jól esett nagyon 1,5 óra mocorgás :)
 

dwicky

Állandó Tag
Állandó Tag
Zsuzzska: Nem is tudom... Inkább lassan kicsiket, mint hirtelen sokat, aztán meg vissza az egész. 176 centi vagyok, kb egy 20-ast simán szeretnék leadni. Nemrég értem haza a kondiból, jól esett nagyon 1,5 óra mocorgás :)

Na igen. Én inkább a gyorsan sokat híve vagyok. Már nem úgy, hogy úgy gondolom,hogy az jó. Mert egyáltalán nem. Csak nekem az megy, hogy ha készülünk valahova, akkor egy hét alatt kb. formába tudom hozni magam. De hosszú távon képtelen vagyok lemondani az evésről, és kínozni magam. Megjegyzem nem követendő példa. :D
 

Butterflymanic

Állandó Tag
Állandó Tag
Na igen. Én inkább a gyorsan sokat híve vagyok. Már nem úgy, hogy úgy gondolom,hogy az jó. Mert egyáltalán nem. Csak nekem az megy, hogy ha készülünk valahova, akkor egy hét alatt kb. formába tudom hozni magam. De hosszú távon képtelen vagyok lemondani az evésről, és kínozni magam. Megjegyzem nem követendő példa. :D

Na igen a pocakomat én is nagyon-nagyon szeretem. Nem tudnám beáldozni azt az érzést mikor a különféle ízek kavalkádja és hmm és jajj :) Ezért is választottam a 90napost. Az viszonylag változatos, ha utánajár az ember és számomra ez a legkevésbé megterhelő. Majdnem mindent lehet enni végül is, csak a megfelelő időben. Persze azért itt is, mint minden fogyiban a MAJDNEM-en meg a MÉRTÉK-en van a hangsúly :p
 

soulsearcher

Állandó Tag
Állandó Tag
Én a 168 centimmel és az 50 kilómmal nem vagyok túlsúlyos vagy hasonló, mégsem érzem magam olyan jól a bőrömben... :p Szalagavatóra szeretnék 1-2 kilócskát leadni derékról, hátsóról, combról, dehát már igen sokszor elterveztem, mégis ugyanúgy állok. Baj van a kitartásommal... Meg nem is igazán fogyni szeretnék, hanem formálódni, izmosodni kéne. Nyilván nem fogom sanyargatni magam, azt senkinek nem ajánlom. A tudatos étkezés a nyitja a dolognak, azt hiszem :)
 

and-rea

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!

A fogyókúrán lévők táborát erősítem, ezért csatlakoznék hozzátok.
158 centivel 72 kilót nyomok. Ez eléggé lohasztó számomra. Az igazi álom az lenne, ha 20 kilót le tudnék adni, de már egy tizessel is megelégednék. 64-66 kiló körül voltam, aztán a gyermekáldás bekövetkeztével 82 kilósan mentem szülni. A csúcs 89 kiló volt, ami ráébresztett arra, hogy ez így nem mehet tovább. Szépen lassan (3 év alatt) lementem 84 kilóra. Szóval nem siettem el a dolgokat, na. De megjött az elhatározás és a segítség, és immáron 12 kilót fogytam 3 hónap alatt. Most egy hónap szünet, aztán újabb 3 hónap. Szóval kitartás mindenkinek, sikerülhet, csak kitartás és elhatározás kérdése. :)
 

Butterflymanic

Állandó Tag
Állandó Tag
Van olyan gyümi ami jöhet míg jól esik. Főleg a délelőtti órákban ugyebár. De nyilván a szőlőt, a banánt és a magas cukitartalmű gyümiket ésszel érdemes fogyasztani. Viszont hasznos az agynak a reggeli órákban a benne lévő rost/cukor. MÉRTÉK MÉRTÉK MÉRTÉK ez a varázsszó ^^

(Tyűű de izomlázam van, tegnapi edzi jó volt :p)
 

tunderboszi

Új tag
:)

Sziasztok!

Olvasgatom itt a jobbnal-jobb otleteket, hogyan is lehet itt fogyni... :) Egyszer mar irtam ide, es most azon oknal fogva irok megint, hogy megosszam Veletek, nekem hogy sikerult lefogynom. :) Az en bevalt modszerem: reggeli es ebed boseggel, utana mar csak folyadek, es este torna. :) Ezzel eleg jol le lehet fogyni. :) Neha kicsit nehez volt betartani, meg most egy ideje nem csinaltam a kulso tenyezok eros hatasa miatt, de ehhez fogok visszaterni, mert az elmult 10 ev alatt ez volt szamomra a leheto legjobb valasztas. :)
Ami a nehez benne, hogy a parom szeret vacsorazni, es nem szeret egyedul enni... Ezert is volt nehez mostansag betartani a "nem vacsorazom" dolgot. :) Viszont ha vacsorazom, akkor rosszat almodom ejjelente... :S Igy aztan parom is el fogja megint fogadni, hogy nem fogok vacsorazni. :) Szoval nekem ez a modszer valt be. :) Fitten ereztem magam tole, nem almodtam ejjelente mindig rosszat, es odafigyeltem arra, hogy megfelelo mennyisegu folyadekot igyak naponta (mert regen ez is gond volt). :) Hatranya, hogy az ember neha ugy erzi, majd meghal az ehsegtol, de hozza lehet szokni, es ugy 2 het utan mar fel sem tunik az embernek, hogy ebed utan nem eszik semmit. :)
Nem tudom, hogy ez a modszer egeszseges-e, igy aztan nem is ajanlom senkinek, de talan szolgalhat esetleg otletkent valakinek egyeni fogyokura-terv kialakitasahoz. :)
Szep estet Nektek!
:)
 

labanczki

Állandó Tag
Állandó Tag
Szia Kretiti, es szia mindenkinek!
Kitartast es vas-idegeket kivanok minden fogyizni akaronak!
2 alkalommam 9 ho alatt en is jocskan felvettem 20-25 kilot.Szerencsere hatarozott szemelyiseg vagyok es meg kell nyerjek minden csatat, igy,ezt is megnyertem, megszabadultam a tulsulytol. Termeszetesen nem volt konnyu.
Altalaban a fogyizni akarok tudjak hogyan kell ezt csinalni, ennek ellenere leirnek en is egy par otletet, tippet,velemenyt.
Egyszeruen csak 2 dologra kell odafigyelni:
1.mozgas
2.etrend
Ezeket mindenki a sajat jelleme szerint adaptalja.
1. mozgas - a leghatekonyabbak a kardio-edzesek, de jol jon barmilyen mozgas, sport, bicikli,fittnesz, uszas,szaladas stb. vagy a kisgyermekkel tornaszas,sok seta (en szemelyesen sokat gorkoriztam babakocsival, a fiam is nagyon elvezte ). Figyelni kell arra is,hogy a szabadba,friss levegon toltsunk tobb idot.
2.etrend - Enni kell!- es a szervezetnek szuksege van cukorra is, feherjere is, meg zsiradekra is.
En sosem tudtam betartani az elore megirt fogyokura recepteket, 2-szer lefogytam 25-25 kilot es edtem neha szalonat is meg csokikremes tortat is, mikor mit kivantam,deeee... keveset. 3-3 orankent edtem keveset pl.fel szelet vajaskenyer, vagy 1 gyumolcs, 1 jaurt, 2 kiskanal fagyi,1 fott tojas, 1 szelet hus stb.stb.stb. annak fuggvenyebe, hogy mi volt itthon es mit kivantam.
Lenyeg:
Fontos a kiegyensulyozott, valtozatos, tobbszori eves naponta.A leghelyesebb 5-szor enni minden nap, de termeszetesen kicsi mennyiseget es kaloria-szegeny eteleket. A hosszabb ideig tarto,tobb oran at valo nemeves lelassitja a metabolizmust,az anyagcseret. A szervezet ellustul, es mikor legkozelebb picit is nagyobb mennyisegu etelhez jut, a java reszet elraktarozza(=zsirraktar=hizas).

Megegyszer sok sikert kivanok akaratotok megvallositasahoz!
 

AndiC

Kormányos
Kormányos
Sziasztok

:pEgyetértek az előttem szólóval, több mozgás és kevesebb kaja, a kilók szép lassan elmaradoznak. Ugyan nem eszem 5x 1nap, csak amikor éhes vagyok, (nem hullaéhes :shock:), és akkor keveset, sokx az ebédem csak levesből áll, mert több már le sem menne... Még a "mozgás ponton" kellene javitanom, de a lustaság szobrát rólam mintázták, volna, ha nem lennék ahhoz is lusta... :confused::confused:

Szép álmokat!
Tarta_cu_fructe.jpg
 

bucibigyo

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok, én vékony vagyok, csak a hasomon maradtak hukák a szülés után - azt hiszem leginkább felüléseket kellene csinálnom, de nem szeretem.
 

AndiC

Kormányos
Kormányos
Sziasztok, én vékony vagyok, csak a hasomon maradtak hukák a szülés után - azt hiszem leginkább felüléseket kellene csinálnom, de nem szeretem.

Hát, azt igen, legalább 100-at minden nap, persze lehet kevesebbel kezdeni. Az édességet és a kenyeret is le kell redukálni :confused:, ezek rakódnak le a hasra...:)

brazilad1.jpg
 
Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.
Oldal tetejére