Megvegyem ezt a játékot?

Azelfafage

Állandó Tag
Állandó Tag
A 7 éves lányom az AquaBeads-ért (gyöngyök, amik vízzel érintkezve összeragadnak) van oda, van valakinek tapasztalata?
A másik meg a Moon-Sand, de ennek a beszerzésével kapcsolatban nagyon erős ellenérzéseim támadtak (sztem ez is csak egyszer használatos - ahhoz képest, hogy aranyárban van -, ha a színes homokot összekevered, Hamupipőke keresztanyja fogja csak szétválogatni, és a vége a kutyakaka színű homok....)
 

szmarta

Állandó Tag
Állandó Tag
Mi a véleményetek a 2és féléves unokaöcsimnek,ha fajátékot /építő/ vennék,amit felépít-lebont,felépít-lebont,ez most pont az ő korosztálya,ugye??
ötleteket várok attól,aki tud okos ajándékot ekkora gyerkőcnek:)


Sizasztok!

A tavaly a kislányom pont ennyi idős volt, és a szakirodalmat megszivlelve olyan játékokat kapott, amit ő maga hoz mozgásba, igy egész este búgócsigázott, csattogó lepkézett és babakocsit tolt (kisfiónak jó a talicska kockával megrakva, amiből épiteni is lehet). Nekünk beváltak ezek a játékok. Az elemmel, maguktól múködők viszont nem, olyat is kapott, de el is rontotta, mivel ő maga akarta mozgatni, és semmi érdekeset nem talált abban, hogy azok maguktól mozogtak.
Remélem segitettem!
 

Kaosmagier

Állandó Tag
Állandó Tag
A 7 éves lányom az AquaBeads-ért (gyöngyök, amik vízzel érintkezve összeragadnak) van oda, van valakinek tapasztalata?
A másik meg a Moon-Sand, de ennek a beszerzésével kapcsolatban nagyon erős ellenérzéseim támadtak (sztem ez is csak egyszer használatos - ahhoz képest, hogy aranyárban van -, ha a színes homokot összekevered, Hamupipőke keresztanyja fogja csak szétválogatni, és a vége a kutyakaka színű homok....)

Igazából szerintem ez a kettő pont abba a játékcsoportba tartozik, ami csak a reklámon néz ki jól...
bár az aquabeads még talán elmegy, mert amennyit golyócskát kapsz egy csomagban, mire az elfogy, kb addigra unják meg, szóval a kihasználhatósága egész jó
de a moonsand-et nem ajánlom mert amellet hogy végül kakaszínű lesz, homokszerűségének köszönhetően az egész szobában szétszórható...

Én személy szerint a legot ajánlom (kicsiknek a duplo vezióját), mert újrabővíthető és az új darabok kombinálhatóak a régiekkel, ráadásul nem lehet kinőni :)
 

ace79

Állandó Tag
Állandó Tag
A lego szerintem is nagyon jó. Lányom 8 éves és minden karácsonyra kér vmilyen legot. Neki a belville sorozat tetszik belőle, de a fiam (6 éves) szintén nagyon szereti. Ő inkább a házakat, autókat kedveli belőle.
Az aqua beads gyöngyök szerintem nagyon drágák és ugyanúgy sérülékenyek mint a vasalós gyöngy, ami viszont olcsóbb. Vasalós gyöngyből kezdésnek legalább a 10.000 db-os kell. Én 15.000 db-osat vettem tavaly karácsonyra belőle és 1 hét alatt elfogyasztotta a két gyerkőc. Azóta is sokat játszanak vele és már többször pótoltuk. Ráadásul szín szerint is lehet kapni gyöngyöket. Forma is rengeteg van hozzá.
Ezenkívül ajánlanám az alábbi oldalakat is.
www.toystore.hu
www.gemklub.hu
www.compaya.hu
www.okosjatek.hu

Az elsőn szinte minden márka megtalálható és nagyon jó árban vannak. Az utolsó három oldalon rengeteg készségfejlesztő játék van, ami nálunk nem kapható.
Ajánlani tudom közülük a rush hour-t, tip over-t, mini lük sorozatot stb.
Ezenkívül a Találd ki extra is nagyon jó társasjáték.
 

malacmuki

Állandó Tag
Állandó Tag
Az én fiam 4 éves, nekünk a tesco-s favonat nagyon bejött, már két éve nyúzza őket. És nem utolsó szempont, hogy a Thomas fasínes változatával összeilleszthető és az ehhez való vonatokkal használható.
 

tynus12

Állandó Tag
Állandó Tag
Valóban a duplo és a lego a legjobbak. A mi lányunk 1 éves volt karácsonykor, akkor kapta az első kis dobozott szettet, csak kockákkal, ma már az ágy alatt tele van egy óriásdoboz, mert mindig veszek hozzá figurákat, állatokat, ami éppen van, és érdekli.
Én a 14 hós kisfiúnak is bátran merném ajánlani, a lányom az elején 1 évesen még az összedöntéssel kezdte, aztán fokozatosan belejött, és az egyetlen játék, ami mindennap előkerül. Most 3 éves, és már óvodát, babaházat épít belőle, állatkertet, úgyhogy nagyon hasznos dolog, és közben nagyon jót lehet beszélgetni, énekelni..
 

Schmici

Állandó Tag
Állandó Tag
Köszönöm szépen a tippet. :)
Építője már van, a szülinapjára kapta.

De kitaláltam valamit, csak azt nem tudom mennyire használná ki.
Játszóház (kb.100×110cm) és hozzá vannak labdák (nagyon sok, színes).
Szerintetek? Értékelné?
Valakinek van ilyen?
 

boiler

Állandó Tag
Állandó Tag
Szia!
Az én lányom lassan két és fél éves. A nyáron vettem neki egy ilyen labdaházat, mert a játszóházban is van, ahova járunk, és meg volt őrülve érte. A mai napig imádja, szinte el sem tudom tenni.
A 15 hónapos unokaöcsémnek is vettek egyet. Ő először félt tőle, de hamar megszerette.
Szerintem jó ajándék.
A már említetteken kívül szerintem az ilyen idős gyerekeknek meg lehet venni az első szánkót, hintalovat, "motort" (ez nem éppen téli játék), kreatív készletet (gyurma, ceruza, zsírkréta, ujjfesték, pl.: Crayola mini kids), hangszereket, mesekönyveket, ha szereti. Így hirtelen ennyi jutott eszembe.
 

Adriblack

Új tag
Szia.
Az én 15 hónapos lányom imád babázni, eteti, öltözteti a babáját, beteszi a babakocsiba és sétálnak, vagy éppen a dömperjét pakolja tele és rendezi át a lakást, a labda is jöhet minden mennyiségben. Mi karácsonyra megvettük az első szánkóját, egy építőkocka készletet, fürdős kis malmot, és egy mágnestáblát.
 

kvecalkoatl

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!
A lányunk (6 éves) tavaly a sagaland nevű társast kapta. Remek! Fejteszti a memóriát, az összeadást, a mesemondást, a szabálytanulást. Már a 2 és fél éves is szívesen játszik vele.
 

zsikzsik

Állandó Tag
Állandó Tag
Azoknak akik óvodáskorú gyerekeik karácsonyi ajándékait könyvekkel is gazdagítanák! Hároméves kisfiam, kedvencei: a Boribon sorozat és minden Marék Veronika könyv, meg az Anna, Pe éves és ti és Gergő könyvek.
Társasjátékból nálunk a legnépszerűbb (10 éves és 8 éves gyerekeim és barátaik körében) a Zooloretto, Aquaretto és Cartagena. Idén a gémklub Nemzetközi gyerekjátékdíj-nyertes játékai közül választottunk, remélem beválnak.
 

Azelfafage

Állandó Tag
Állandó Tag
A könyvek listájához én mindenképpen hozzáírnám a Böngésző könyveket(Téli, Tavaszi, Nyári és Őszi Böngésző) , ezt minden gyerek imádja 1 éves kortól - ja, és most jelent meg az Éjszakai Böngésző is, még én is vigyorogva szoktam lapozgatni.
 

ariel76

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok

Lehet hogy így karácsony után már elkéstem, de én is ajánlanék egy pár dolgot. Három gyermek mellett szeresztem én is egy kis tapasztalatott. /5+7+9/. Minden ami távirányitos általában jó ha egy hetet megél. A gyereklaptopok 4éve folyamatosan minden nap elől vannak. Ja és hoszzú autó utnál nélkülözhetetlenek. A másik ami mellette szól nálunk a középső nem tudot még olvasni mikor kapta / nem számozva vannak a programok, hanem levan irva a nevűk/ 10 perc után önállóan játszot vele. A legkisebb oktoberbe kapta azóta 20-ig összead és kivón. a fa játékok örökéletüek és újra és újra előkerülnek / építőkocka, sín/.
Ajánlom ezen kivül a Bobocar nevű autót. Igaz ára drága, de megéri érdemes a honlapján utána nézzni. Nem ellem és nem láb hajtja így 3 éves kortól használható. Nagyon sok érzékszervet és finommotorikus funkciót fejleszt. Elsődlegesen az egyensúlyt. Ajánlom még a miniLük illetve a kicsiknek a Banbinó Lük logikai fejlesztőket 3 éves kortól 2. osztályos korig lehet füzeteket kapni hozzá. Tábla Kb 3000Ft/db feladatos füzetek 500Ft/db. Ajánlom még a Logico Primo és Picoló logikai fejlesztőket 4 éves kortól iskolásoknak is. Tábla kb 4000ft/ db feladatlapok 1500ft/db / A logopédusok előszeretettel használják a Logikot és a Lüköt is/.
A könyvek közül Bartos Erika a menő. A kilenc évesnél is.
A mieink a legot ki nem álhatják első perctől kezdve, de imádják a lovagi vár építő játékot. Idén újra elkezdték gyártani az ára 7500ft. A sikérét és tartosságát az is igazolj, hogy ami jelenleg megvan belőle már majdnem 30 éves.

Mindenkinek kellemes ünnepeket és kellemes és tartalmas szórakozást kívánok.

Üdv ariel76
 

darton82

Állandó Tag
Állandó Tag
Nálunk a 4 éves kislányomnak idén a babák és a babaellékek voltak a nyerő játékok, este még az ágyba is bevitte (játék közben aludt el az angyalom).
A másik mindig nyerő ajándék a disney hercegnős könyvek meg a puzlek
 

ace79

Állandó Tag
Állandó Tag
Karácsonyra a ravensburger Wo war's társasjátékot vettem meg a gyerekeimnek (6 és 8 évesek) és nekünk nagyon bevált. Még nekem és a férjemnek is nagyon tetszik, élvezetes, fordulatos játék.
 

Csatolások

  • pict.jpg
    pict.jpg
    198.8 KB · Olvasás: 41

dormus

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok! Nekem egy 13 hónapos kislányom van. Már szereti a lapozgatós könyveket is nézegetni (elsősorban a Nagyszemű lapozó sorozat Állatkert részét), de ha én olvasok neki, akkor a kedvence a Bóbita verseskötet. A játékok közül ami nekünk bevált, az a formabedobáló zenélős csiga (FP), ill. a fa építőkockák.
 

bmonikaa

Állandó Tag
Állandó Tag
Nekem egy 5 éves és egy 1 éves fiam van. A szobájuk tele van sok apró játékkal (kacattal) amit nem is nagyon használnak, ezért megkértem a rokonságot (keresztszülők, nagyszülők, családi barátok) közösen vegyünk nagyobb értékű és tartósabb játékot. Most diavetítőt és hozzá diafilmeket vagy csúszdát, hintát, (mivel kertes házban lakunk) és szóba jöhet még az 5 évesnek a bicikli.
 
Oldal tetejére