Hastánc

linda11

Állandó Tag
Állandó Tag
sziasztok
én is nagyon szeretem az arab zene mellett az indiai zenét -és filmeket is
ha lehet nem írnátok pár indiai film címet mit érdemes megnézni
köszi előre is
 

hetbetu

Állandó Tag
Állandó Tag
sziasztok
én is nagyon szeretem az arab zene mellett az indiai zenét -és filmeket is
ha lehet nem írnátok pár indiai film címet mit érdemes megnézni
köszi előre is
Sziasztok!
Bollywood kedvelőknek: http://www.bollywoodextra.hu/
sok filmhír, kritika, képek, klippek, magyar felirat.
Kedvencem: Aaja Nachle http://www.youtube.com/watch?v=Q0RkPxC1XHg
Jodhaa Akbar http://www.youtube.com/watch?v=ceaSsxdKxCg&feature=related csodaszépek a kosztümök, ékszerek
Dhoom2 http://www.youtube.com/watch?v=QhF834Ari3I&feature=channel az 1.-nek jobb a sztorija sztem, de Hrithik Rosan miatt ez is jó és viccesek az akciójelenetek.
Ka Ho Naa Ho http://www.youtube.com/watch?v=4mHgNYVJpe0 ha rossz kedvem van ez tuti felvidít, főleg ha velük "ugrálok".
És így tovább....
 
M

maugly77

Vendég
Bollywood

Szia linda11!
Én is ajánlok neked pár filmet a kedvenceim közül:
Devdas, Dil Se, Salaam Namaste, Chori Chori Chupke Chupke, Aaja Nachle, Umrao Jaan, Rab Ne Bana Di Jodi,

Vagy magyar szinkronosban ezek:
Mátkaság és legényélet, Esküvő monszun idején, Szerelemmel fűszerezve, Káma Szútra - A szerelem meséje,
 

macsek65

Állandó Tag
Állandó Tag
Ezeket találtam:::

Bollywood (
hindi: बॉलीवुड, urdu:بالی وڈ) a köztudatban elterjedt beceneve a Mumbaiban található hindi nyelvű filmgyártás egyik legnagyobb központjának. A fogalmat gyakran helytelenül az egész indiai filmgyártással azonosítják. Az elnevezés maga Mumbai régi nevének, Bombaynak valamint az amerikai filmgyártás fellegvára, Hollywood nevének összevonásával keletkezett.
Mumbaiban
található hindi nyelvű filmgyártás egyik legnagyobb központjának. A fogalmat gyakran helytelenül az egész indiai filmgyártással azonosítják. Az elnevezés maga Mumbai régi nevének, Bombaynak valamint az amerikai filmgyártás fellegvára, Hollywood nevének összevonásával keletkezett.
Mi is az a BOLLYWOOD? Az elnevezés a HOLLYWOOD és a BOMBAY szavak összetételeböl születik. A Bombay-ban, hollywoodi mintára gyártott zenés, musical-szerü filmek elnevezése. A BOLLYWOOD tánc stílus az e filmekben látható fergeteges, dinamikus, vidám táncok keveréke. Évezredes tánc-alap( indiai klasszikus templom táncok) és mai modern mozdulatok érdekes fúziója
Bizonyára hallottál a bollywood-táncstílusról, amely külföldön évek óta népszerű táncforma és testedzési lehetőség. A klasszikus indiai templomi táncok, indiai népi táncok, más keleti és nyugati szóló és csoportos táncok speciális egyvelege, amelyet az indiai filmvilág, "Bollywood" hívott létre.

Bollywood-i táncok
A modern indiai táncok koreográfiáit a bollywood-i (a bombay-i filmiparra utaló megnevezés) filmstúdiókban dolgozzák ki. Fő jellemzőjük a klasszikus és népi motívumok keverése a nyugati műfajokkal.
India táncainak sokfélesége hűen igazodik az ország kulturális összetettségéhez: a törzsi-népi csoportos táncoktól a templomi, szakrális szólótáncokon át a kifinomult klasszikus táncdrámáig széles a paletta. Az Indián kívül, még tánctörténeti szakkönyvekben is gyakran használt „indiai tánc” kifejezés tehát valójában nem hordoz sok információt, hiszen egyaránt jelenthet egymástól függetlenül kialakult, más-más funkciót betöltő, technikailag is teljesen különböző klasszikus, illetve népi táncokat. Maga a „tánc” kifejezés sem teljesen egyértelmű, hiszen az ezt jelölő szavak legtöbbször a „dráma” jelentést is hordozzák. Talán ez is rávilágít arra, hogy Indiában nem válik el élesen egymástól az európai értelemben vett tánc és dráma.
A bollywood-i táncstílusban, a Pandzsáb államból származó bhangra néptánc elemei ötvöződnek a mai modern pop, hip-hop elemekkel,mellyel a bollywoodi filmipar világszerte ismertté és népszerűvé vált .A tánc lett a bollywood-i filmek fémjelzése.
A filmekben általában a hős illetve a női főszereplő gyakran két külön táborra válva, egy női és egy férfi táborra , csoportosan, egymásnak mintegy felelgetve táncolnak. A dalok mondanivalója tipikusan illeszkedik a film jeleneteihez sokféle módon(képpen). Némely esetben az ének a karakter gondolatait fejezi ki, máskor pedig beleszövődik a cselekmény bonyolításában, vagy esetleg előre vetít egy olyan jelenetet mely következni fog a film során.
Általában a téma két karakter szerelemi bonyodalma körül forog, intrikákkal fűszerezve. Gyakran szerepelnek táncjelenetekben, mint fő táncosnők un. tawaif, vagyis kurtizánok.
Gyönyörű kosztümök, csinos táncosok sora, vidám, érzelmes, kifejező és nagyon látványos tánc-show jellemzi ezt a stílust


<EMBED height=344 type=application/x-shockwave-flash width=425 src=http://www.youtube.com/v/4C3nXEGYsS4&hl=en_US&fs=1& allowfullscreen="true" allowscriptaccess="always"></EMBED>
 

Dindy

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!

Én június óta hastáncolok, és nagyon szeretem, azt hiszem megftaláltam a nekem való mozgásformát.
Azt hiszem sok érdekes nekem való dolgot találok majd ezen a topic-on :)
 

macsek65

Állandó Tag
Állandó Tag
Szia Dindy! Szeretettel köszöntlek a hastánc oldalon téged ,/és minden vendéget :) ckatalin, monti :)/!
Várunk a hastáncosok klubjában is! Csatlakozz te is!!:)
Köszöntésül fogadd a Blanca táncát!

<EMBED height=344 type=application/x-shockwave-flash width=425 src=http://www.youtube.com/v/HGpV3wuNLMU&hl=en_US&fs=1& allowfullscreen="true" allowscriptaccess="always"></EMBED>
 
M

maugly77

Vendég
Sadie & Kaya Bellydance

Ez nagyon jó, nézzétek meg! :)
Sadie & Kaya:
<object width="445" height="364"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/uVvuXvMSe-0&hl=en_US&fs=1&color1=0x006699&color2=0x54abd6&border=1"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/uVvuXvMSe-0&hl=en_US&fs=1&color1=0x006699&color2=0x54abd6&border=1" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="445" height="364"></embed></object>

Csatolom a zenét is:
 

IPSZILON

Állandó Tag
Állandó Tag
QENCX0tvAwIDX18eFgVR

NAGYON BOLDOG ÚJ ÉVET!
 
M

maugly77

Vendég
Keresem

Tudna nekem valaki segíteni? Keresek egy zenét.

A Ya Bahaia: Belly Dance Music With Samer Issa című albumról kellene nekem a Solo Tabla 1 című dobszóló zene.
De ha valaki az egész albumot fel tudná tenni az is nagyon jó lenne.
Előre is köszönöm a segítséget! :)

Boldog Új Évet Kívánok mindenkinek! :)
/ Ez a szám a Ya Salam Ya Jillina című albumon található. Csak ezt az egy számot sikerült beszereznem róla. Ha esetleg megvan valakinek tegye fel ezt is légyszi./
 

szászsára

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!
Engem is nagyon érdekel a hastánc, jó ez a topic, már egy csomó muzsikát letöltöttem innen, és lehet a jövőben még hastáncolásra adom a fejem, annyira tetszik.
Valahol olvastam, hogy keleten a nők azért táncolnak,hogy felkeltsék a férjük kíváncsiságát, vagy legalábbis folyamatosan nőiesnek és erotikusnak találják őket OTTHON. Kár, hogy nálunk épp az ellenkezője igaz, a nők csinosak és szépek de leginkább csak akkor ha kimozdulnak otthonról.
Jövök ide sokszor!
Üdv:Sára
 
Oldal tetejére