Fogyizzunk együtt, biztassuk egymást, így sikerülni fog, én tudom.

Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.

sydneygirl

Állandó Tag
Állandó Tag
Ünnepek alatt nem fogtam vissza magam, mondjuk nem is főztem semmi zsírosat. Furcsa érzés, de most még a majonézes cuccok se kellettek. A bűnünk a sütievésben merült ki, de az vesse rám az első követ, aki nem kíván meg ilyenkor egy kis gesztenyés kiflit. :D Mostan üres a hűtő, jöhetnek a gyümölcsök.

HEEEEELLLLOOOOO :D kiss

Hogy sikerult a salatas karacsony??? Melyiket csinaltad meg es mekkora sikere volt? :)
 

Éva asszony

Állandó Tag
Állandó Tag
Gyakorlott csíráztató és csíra fogyasztó

Mindenkinek nagyon ajánlom az otthoni csíráztatást. Nekem négy emeletes, műanyag csíráztató tálam van, könnyen tisztítható és a magok gyökerei szabadon tudnak lefele terjeszkedni. Naponta kétszer megspriccelem őket - ennyi törődést igényelnek. Nagyon finom pirítos kenyérre (alatta vaj st.) szórva, és sajttal lefedve.
 

Kretiti

Állandó Tag
Állandó Tag
HEEEEELLLLOOOOO :D kiss

Hogy sikerult a salatas karacsony??? Melyiket csinaltad meg es mekkora sikere volt? :)
SZia, Sydney és üdv köztünk az újaknak! Waldorf salátát csináltam, ipari mennyiségben, de Karácsony előtt egy nappal...hááát, nem érte meg a Szentestét. Úgy megettük, ahogy volt. Isteni lett!!!! A Párom eleinte gyanakvással szemlélte a hozzávalókat külön-külön, aztán mikor elkészült, azt se várta meg, hogy összeérjenek az ízei. :) Meg franciasali volt, meg a Kisasszony kedvéért kukoricasaláta. Meg volt még nagyon zöldséges fasírtgolyóka, meg nagyon zöldséges pisztráng. Attól nagyon féltem, mert most készült először, de mindenkinek ízlett. A Waldorf salid még Anyóskámat is elbűvölte. Köszönet érte! Mostanság meg jönnek a zöldséges kaják, könnyű levesek. NÁlad mi volt a menü? Igaz, elmúlt a Karácsony, de gyűjtöm az ötleteket.kiss
 

Cintia87

Állandó Tag
Állandó Tag
Csíráztató edényt kaptam, kb 3-4 literes lehet és a tetején ilyen háló van, hogy levegőzni tudjon. Először be kell áztatni kevés vízbe a magokat 4-6-8-12 órára (a magtól függően) és célszerű este csinálni, mivel természetes körülmények között a magok is sötétben vannak.
Majd ezt követően átmosni és 45 fokos szögbe fordítani az edényt, hogy a felesleges víz kifolyhasson és napi kétszer vízzel kell permetezni.
Nagyon gyorsan nőnek, 3-4 nap múlva lehet szedni...
Ajánlott desztillált vagy szűrt vízzel csinálni, mivel a csap víztől bepenészedhet/berohadhat.

Az egészségre azért van jó hatással, mert a csíra a növekedéséhez szükséges vitaminokat és ásványi anyagokat koncentráltan tartalmazza, ezáltal sokkal több van benne mint bármely más zöldségben.

Saláta készíthető belőle, kenyérre, pirítósra, vagy csak önmagában fogyasztva, de kenyeret is lehet sütni belőle...Ha valakit bővebben érdekel keresgélhetek....
 

Santane

Állandó Tag
Állandó Tag
Hűha.. Lányok! Hogy vagytok így a nagy zabálások után? :D

BUÉK nektek! És kitartást a fölösleges - újabb - kilók ledarálásához... :)
 

hunor90

Állandó Tag
Állandó Tag
Ha valakit bővebben érdekel keresgélhetek....

Engem :D Koszi kiss

Hűha.. Lányok! Hogy vagytok így a nagy zabálások után? :D

BUÉK nektek! És kitartást a fölösleges - újabb - kilók ledarálásához... :)

YYYYAAAYYY! :) Eppen most akartam neked irni hogy hova tuntel el ennyire??? Hianyollak!! kiss

nagyon zöldséges fasírtgolyóka,

NÁlad mi volt a menü? Igaz, elmúlt a Karácsony, de gyűjtöm az ötleteket.kiss

Receptet kerek :)

Hat...elszomorito de nalam semmilyen menu nem volt. Karacsony este itt nem szamit semmi kulonos unnepnek, es a parom este 9-ig dolgozott. Fat se vettem, hangulatom sem volt. Masnap karacsonyi ebedre meg anyosekhoz mentunk. Ott az itt szokasos pulyka (amibol nem is ettem :), sonka, garnelarak (az isteni :) gorog- es vegyes salata, krumplisalata volt. Meg voltam elegedve magammal, mert megtomtem magam rakkal es salataval, abbol annyit lehet enni, hogy csak na :) Aposom olasz, igy a parom huga csinalt isteni panna cottat, na annak sosem tudok ellenallni, de a fuszeres karacsonyi pudingbol (ilyen tortafele) nem ettem mert szornyu rossz :) Es alkoholt sem semmit :)

Mostanaban a sos palacsintatortaimmal hoditok. Ne ijedjetek meg, nem olyan egeszsegtelen mint amilyennek hangzik :) Ebedre jobb ha este mar semmi szenhidratot nem akartok enni.

Kb 8 sos palacsintat sutok fele teljes kiorlesu es fele hajdinalisztbol. Tolteleknek amit szerettek: nalunk hodit a feta-spenot es a ricotta-spenot keverek (hagymat gyorsan megpiritunk a spenottal es osszekever a sajttal es hello) aztan rasimitom az egesz palacsintara, mig el nem fogynak. A legtetejen mindig palacsinta es arra szorok reszelt sajtot. Isteni. A masik a fustolt lazacos amit szoktam csak az eleg draga. Baromi laktato en egy szeletet birok belole enni es csokolom.

Az a lényeg , hogy egyél majdnem mindent de mértékkel. A szervezetnek mindenféle táplálékra szüksége van, az hogy nem iszol vagy iszol kávét nem jelenti , hogy fogyni fogsz.

Ez nagyon jó, csak arra kell vigyázni, ha a sport abbamarad a kilók sajnos visszajönnek....
 

Kretiti

Állandó Tag
Állandó Tag
YYYYAAAYYY! :) Eppen most akartam neked irni hogy hova tuntel el ennyire??? Hianyollak!! kiss
Ahhhhoooj, Santane, Neked is BÚÉK!!!!!kiss épp azt taglaltam Sydneynek, hogy Karácsonyhoz mérten nem is túloztam el annyira az energiabevitelt.:D Persze azért most csak könnyűségek jöhetnek. Tegnap pl. összedobtam kútfejből egy kis rakott zöldséges krumplis valamit, amit mára főztem.....volna....a gyerek is rászokik a kajáinkra.
A fasírtka: minden 20 dkg húshoz (pulyka, csirke, hal) 1 rozsos zsömle (megáztat, kifacsar vagy ledarál), fokhagyma, vöröshagyma reszelve, só, őrölt kömény, őrölt bors, kicsi majoranna meg rengeteg petrezselyemzöld nagyon aprítva, tojás. Összegyúr, bepaníroz-akár zabkorpába, kisüt.A többi mennyiséget azért nem írom, mert ízlés dolga.:cool:
 

Éva asszony

Állandó Tag
Állandó Tag
Lehet valami finom és egészséges és nem hízlaló egyszerre?

Valóságos művészet lehet az olyan étkezés, ami egyszerre egészséges, finom és nem hízlaló. Nagyon szeretnék ilyen irányba menni. Ez egy hosszú út, de remélem nem leszek egyedül. Arra gondoltam, hogy mindég csak 1-1 dologban kellene változtatni, hogy egymásra épülhessenek a változtatások. Közben nem engedem meg magamnak a lelkiismeret furdalást, ha kudarc ér, ill. tudom, hogy a kivétel erősíti a szabályt.
Most a csíra ételeknél tartok, ami nagyon egészséges és biztos nem hizlaló. Biztonsággal tudok csíráztatni. Hogy lesz finom? Hát itt tartok most. Pl. pirítoskenyérre szórom a csírákat (előtte vajjal vagy hidegen sajtolt olajjal megkenem) nagyon vékony szelet sajttal beborítom. Finom még rá a paprika, otthon a hagyma stb.
Mindezek előtt a több folyadék pótlását igyekeztem beépíteni. Még nem automatikus, oda kell figyelnem. Mindég biztatom magam, hogy nagymosást sem lehet kevés vízzel megcsinálni.
 

Cintia87

Állandó Tag
Állandó Tag
Csírás receptek

Csíra saláta (búza)

Hozzávalók 4 személy részére:

  • 1 tojás sárgája
  • 1 k.k. mustár
  • 1 pohár tejföl
  • 1/4 doboz búzacsíra
  • pár csepp citromlé
  • só, fűszerek ízlés szerint

A tojás sárgáját a mustárral, sóval, borssal habosra kikeverjük, hozzáadjuk a citromlevet, tejfölt és a búzacsírát, majd jól összeturmixoljuk. Az így kapott öntetet majonéz helyett használjuk.

<!-- /KETTES HATTERSZINU CIMHEZ TARTOZO SZOVEG --> <table valign="top" align="center" border="0" cellpadding="0" cellspacing="0" width="100%"><tbody><tr><td class="szoveg_hatterrel2" height="17" valign="top">Csírás túró (retek, brokkoli, mustár)</td> </tr> <tr> <td height="5">
spacer.gif
</td> </tr> </tbody></table>
Hozzávalók 4 személy részére:

  • 25 dkg tehéntúró
  • 1 e.k. hidegen sajtolt növényi olaj
  • 1 pohár joghurt
  • 1/2 doboz csíra
  • 1-2 gerezd tört fokhagyma
  • só, fűszerek ízlés szerint

A hozzávalókat a csírával óvatosan összekeverjük, s az így kapott túrókrémet szendvicsre vagy hidegtálak elkészítéséhez használjuk.


<table valign="top" align="center" border="0" cellpadding="0" cellspacing="0" width="100%"><tbody><tr><td class="szoveg_hatterrel2" height="17" valign="top">Hagymaleves (hagymacsíra)</td> </tr> <tr> <td height="5">
spacer.gif
</td> </tr> </tbody></table> <!-- /CIM KETTES HATTERSZINNEL --> <!-- KETTES HATTERSZINU CIMHEZ TARTOZO SZOVEG -->
Hozzávalók 4 személy részére:

  • 10 dkg hagyma (egy, vagy többfajta)
  • 4 e.k. hagymacsíra
  • 1 pohár tejföl
  • 5 dkg sajt
  • 2 e.k. olívaolaj
  • só, fehér bors

A nagyon apróra vágott vagy megdarált hagymát olajon rózsaszínre pároljuk, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk majd felöltjük 7 dl vízzel, és 10-12 percig lassú tűzön főzzük. A lereszelt sajtot tejföllel összekeverjük és óvatosan belecsorgatjuk a levesbe. Kevergetve még néhány percig főzzük. Tálaláskor friss, ropogós hagymacsírát szórunk rá.

<table valign="top" align="center" border="0" cellpadding="0" cellspacing="0" width="100%"><tbody><tr><td class="szoveg_hatterrel2" height="17" valign="top">Töltött, sült paradicsom (retek, brokkoli, mustár, hagyma)</td> </tr> <tr> <td height="5">
spacer.gif
</td> </tr> </tbody></table> <!-- /CIM KETTES HATTERSZINNEL --> <!-- KETTES HATTERSZINU CIMHEZ TARTOZO SZOVEG -->
Hozzávalók 2 személy részére:

  • 6 e.k. csíra
  • 4 e.k. oliva olaj
  • 4 nagy paradicsom
  • 20 dkg darált hús
  • 1 csésze főtt rizs
  • 10 dkg parmezán sajt
  • só, fűszerek

A darált húst az olajon megpároljuk, tetszés szerint sózzuk, fűszerezzük. A párolt rizst összekeverjük a készre pirított hússal, majd a kivájt paradicsomokba 2/3 részig beletöltjük. A fennmaradó részt csírával púposan megtöltjük. Parmezánt reszelünk a tetejére és előmelegített sütőben 180 C fokon 20 percig sütjük. Tálaláskor friss csírával díszítjük.

Folyt. köv. :)
 

csilucika

Állandó Tag
Állandó Tag
Ekezdtem én is a fogyokurát tegnap elött,de én nagyon le akarok fogyni -15kg ezért nagyon durva vagyok magamhoz ma eddig 4tojásos rántottát meg egy almát ettem és nem is akarok enni mást mert le kell fogynom,tán a tojás az fogyaszt remélem így is lesz,kinek mi a tapasztalat???
 

Cintia87

Állandó Tag
Állandó Tag
Ekezdtem én is a fogyokurát tegnap elött,de én nagyon le akarok fogyni -15kg ezért nagyon durva vagyok magamhoz ma eddig 4tojásos rántottát meg egy almát ettem és nem is akarok enni mást mert le kell fogynom,tán a tojás az fogyaszt remélem így is lesz,kinek mi a tapasztalat???

Szia!

Csak ésszel fogyózzál. Rendesen egyél, ne éhezzél. Kerüld a cukros, lisztes ételeket. Nem jó ha egyik napról a másikra mindent megvonsz a szervezetedtől. Egy csomó étel van ami nem hizlal és még egészséges is. :) Naponta többször keveset és változatosan étkezzél a különböző vitaminbevitel miatt...
Ne akarj pár nap alatt ledobni 15 kg-t, mert egyrészt egészségileg sem tesz jót, másrészt meg fog nyúlni a bőröd. Én 2 hónap alatt fogytam le 10 kg-t és nincs megnyúlva a bőröm...és még most is fogyózok, mivel 5-8 kilót szeretnék még legyűrni...
Ja és persze mindenekfelett a mozgás!!! Anélkül nehezen lehet lefogyni...
Erősen ajánlom figyelmedbe a Norbi update-et. Ha nincs hozzá anyag, akkor tudok küldeni.

Ne vedd sértésnek, amiket leírtam, csak segíteni próbálok :)

Üdv
 

Nissi

Állandó Tag
Állandó Tag
Kb 1-kg fogyás hetente ami ajánlott. Mert ha gyorsan fogysz gyorsan vissza is hizod. Nem csak az a fontos hogy lefogyjunk hanem hogy ezt meg is tudjuk tartani. Nem lehet egész életen át fogyokurázni inkább életmodot kell váltani amit aztán továbbra is be lehet tartani. Leszokni a szénsavas üditökröl. Tea, kávé cukor nélkül. stb.
 

cmax

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!
Cintia87-hez szeretnék egy kéréssel fordulni. Én is elkezdtem a fogyókúrámat. Próbálok nem drasztikusan, de hatásosan fogyni. Most 10 kg-nál tartok - heti két x 1 órás tornával - és még -5-öt szeretnék legalább, hogy jól érezzem magam így 45 után is a bőrömbe.
Kérlek, hogy nekem küldd el a Norbi update anyagodat, ha lesz rá időd. Én szívesen venném. Előre is köszönöm.

Kitartást minden fogyókúrázónak!!!

cmax
 

romesz

Állandó Tag
Állandó Tag
haha :) 3 nap alatt 4 kilot adtam le :) az igaz ez szinte mind viz :) de jot nevettem a dolgon.
Gondolom az elkovetkezo egy hetben leadok majd meg 2-3 kilot igy hirtelen.
Addigre minden feleslegesen tarolt viz lemegy a szervezetembol.
Egy szamitogepes progival megneztem es ha fogyni akarok a nelkul hogy aktiv eletet elnek, akkor napi 2047 caloriat fogyaszthatok. Termeszetesen ahogy elkezdek mozogni a fogyaszthato caloria erteke emelkedik. Egyenlore nem fogok mozogni mert nehezemre esik cipelni az extra sulyt. Kb egy hetmulva elviselheto lesz a terhem es akkor hajra, cardio es suly emeles lesz a kepessegeimnek megfeleloen. Mivel a zsir egeteshez szukseg van izomra igy mindenfele kepp kell sulyt is emelni. Nincs meghatarozott tervem, de azert nyarra szeretnek leadni kb 15-20 kilot. :)
Aki fogyni szeretne az szerintem nem szabad, hogy kihagyjon eteleket, hanem a felvett caloriat kell figyelni e, akkor lesz igazan hatasos a tervbe vett fogyas.


Nem fogyokurazni kell, hanem eletmodot valtoztatni. Egyetlen fogyokura sem vezet sikerre.
 

Eraa

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!

Én már jó pár fogyókúrán túl vagyok, mindig ilyen 15 kilókat adtam le. Szerencsésnek mondható vagyok, hogy ilyen súly ellenére sem éreztem sose, hogy ne lennék nőies, ezért is sikerül már nem egyszer ennyinek visszajönnie! De most újra készülök belevetni magam, mert a mérleg mér megint nem a barátom :D Anno csináltam 90 napos diétát, vércsoportszerinti diétát, mindegyiket tudom ajánlani, de igazából a tartós hatást az életmódváltás eredményez csak és a rendszeres mozgás. Most a savtalanításról olvasok könyvet, amit ajánlok mindenki figyelmébe, ha fogyókúrázik ha nem, megéri, hogy sokáig éljünk egészségesen: Kurt Teppewein - Savtalanítás. Szeretnék erről a témáról beszélni, kinek milyen a tapasztalata, mit hogyan követ eszik iszik stb. Én egyre több folyadékot iszok már nem csak 2 litert hanem 4 litert, és nagyon jó hatása van.

Várom válaszaitokat :)

E
 

hifineni

Állandó Tag
Állandó Tag
Szia Eraa!

Én is hasonló cipőben járok, fogytam már 15 kg. a 90 napossal is, olvastam a könyvet a savtalanításról, ittam a bázis-port is. Elég savas vagyok sajnos, erre tuti rátesz a napi 2-3 kávé is. Ennek ellenére most almaecet-kapszulával próbálkozom, mert anyukám 110 kg, és ettől kezdett el fogyni, úgy 1 hónapja. Inni én is sokat iszok, állandóan szomjazom. Örök kérdés, hogy savtalanítani vagy savasítani.....
 

Jenn

Állandó Tag
Állandó Tag
Szevasztok!
Akinek sok a sava,próbálja ki a fehérakác virág teát,nálam már az első nap müködött!Egy bögre vízre/2.5-3 deci/számítva,1 púpozott evőkanál virág kell.
Leforrázod,legalább 5 percig lefedve ázik,majd szürd le és kortyolgasd el.
Finom és mellékhatások nélküli.
 

Eraa

Állandó Tag
Állandó Tag
Hello!

Én nyáron leszoktam a cigiről (ezért a sok kiló) egy nagyon jó szerrel, nem iszok kávét, odafigyelek mit eszek, ez köszönhető a sok fogyókúrának :) délelőtt csak zöldség gyümölcs, sok folyadék, minél kevesebb stressz, és az utóbbi időben rengetek pozitív gondolkodással kapcsolatos könyvet olvasok. Kezd az egész életszemléletem megváltozni.
Sokkal több az energiám, és egyre inkább hiszek magamban. Még csak a kilók leolvasztása nem kezdődött el, de ami késik, még nincs itt :)

E
 
Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.
Oldal tetejére