Halászlé

pacek

Állandó Tag
Állandó Tag
hahó

Oh szante, ezeknek gondolod, hogy ellen tudnek allni? Jo etvagyat kivanok azoknak akik nezik ezeket a finomsagokat.
Helló Hannoka!
Ha különleges élményben akarsz részesülni,akkor látogass el nyáron Bajára,ahol a halfőző népünnepélyen több mint 2000!!!-nem tévedés-kétezer bográcsban fől a csodálatos hallé!
Kívánom,hogy legyen részed benne!
üdv:pacek
 

barika128

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!
Tudom hogy nem itt kellene könyvet kérnem, de ebben az esetben azt hiszem itt hamarabb sikerrel járok:
Czifray István szakácskönyveit keresném különös tekintettel a vad ételekre (vad érlelésére).
A szakdolgozatomhoz lenne rá szükségem és sehol nem találom.
Előre is köszi a segítséget
 

barika128

Állandó Tag
Állandó Tag
(nem tudom, hogy egy könyvben atlálható-e a halászlevekkel, de eddig úgy tünt, ráadásul volt aki 2 receptet is ebből a könyvből másolt...S:)
 

Joza

Állandó Tag
Állandó Tag
Egyetértek Pacekkal, a legjobb halászlevet bizonyosan Baján főzik és igazi élmény az évente megrendezésre kerülő bajai halászléfőző népünnepély.
 

csikri75

Állandó Tag
Állandó Tag
Nagyon különleges és finom halászleveket főznek minden augusztusban Túristvándiban. Érdemes ellátogatni, mert ettem ott már túrógombócosat, hagymás-tésztásat.
 

Enigmanpan

Állandó Tag
Állandó Tag
Ha nem tudunk mosolyogni, nem lesz beke a vilagon. Nem ugy teremtjük meg a beket, hogy felvonulast szervezünk az atomraketak ellen. Ahogyan mosolyogni, lelegezni tudunk, ahogyan "beke" tudunk lenni azzal teremthetünk beket.
- Thich Nhat Hanh
 

alexandrakiado

Állandó Tag
Állandó Tag
én nagyon szeretem a halészlevet


tudják egyszer én is meg akarok tanulni halászlevet főzni, mert nagyon szeretem és szeretném mások arcán látni hogy ízlik a főztöm.
 

bitubitibi

Állandó Tag
Állandó Tag
a Halászlé csak tésztával jó, máshopgyan meg sem bírnám enni
javaslom mindenkinek,
nemhiába azok a híres Halászlé "termő" vidékek, ahol így eszik
 

Lyna53

Állandó Tag
Állandó Tag
Olvasom itt a tippeket és a halászlé is olyan mint minden más étel, a családi hagyomány alapján jár kézről kézre a receptje. Nekem a tésztás nagyon furán hangzik, mert én nem ezt szoktam meg gyerekkoromból, de biztosan másnak az a csúcs.
Én már harmadik napja halászlét ebédelek, amit én főztem és a családomnak is ízlik. A receptem egyszerű, ha van apró hal, több féle még jobb akkor ezeket szépen sok hagymával pirospaprikával és erőssel is megsózva felteszem főni. Ha van hal bőven, akkor a szeletelésre váró halnak a végét ami már nem patkó alakú is belefőzöm. Ha kellően megfőtt normális konyhai paszírozón szálkamentesítem. A lét újabban egy-két gyors kézimixeléssel simává teszem és ebbe főzöm bele a belsőségeket (ikra,tej) és a halszeleteket. Szép sűrű lesz, nem áttetsző mint a pocsék éttermek halléje:D Mi így szeretjük és így szoktuk meg. Friss kenyérrel degeszre tudom enni magam belőle.
Ja és azért eszem három napja, mert sokat készítettem és sokáig megmaradjon az íze, mert jóízű halat ritkán kapni. :(
 

zsorzset

Állandó Tag
Állandó Tag
én egyszer kikaptam a legtetejét [nem volt összekeverve] és iszonyatosan csípett.... persze senki nem hitte el, hiszen az övéké nagyon finom volt :D azóta kétszer meggondolom mit eszek, és megnézem össze van e keverve :D
 

seawest

Állandó Tag
Állandó Tag
mennyi halászlé fajta:| régebben nem szerettem a halászlét de mostmár nyáron ha vendéglöbe megyünk mindig azt kérek ;)
 
Oldal tetejére