Küzdősportok

T

TH6777

Vendég


Visszavonul a korábbi nehézsúlyú világbajnok
2010. 04. 27. 08.41

<RIGHT>
bokszkesztyu.jpg

Bejelentette visszavonulását John Ruiz, korábbi nehézsúlyú világbajnok bokszoló.


A 38 éves amerikai sportoló hétfőn közölte, hogy lezárja 18 éves karrierjét.
Ruiz kétszer hódította el a Boksz Világszövetség (WBA) vb-övét, s összesen 12 világbajnoki címmeccsen lépett szorítóba. Profi pályafutását 44 győzelemmel (ezek közül 30 kiütéssel), 9 vereséggel és egy döntetlennel zárta.
Jövőbeli terveiről azt mondta: családjával Las Vegasból Boston közelébe költözik és nyit egy boksztermet.



Három a magyar igazság
2010. 04. 27. 20.17

<RIGHT>
A harmadik versenynapon négy magyar versenyző volt érdekelt az Azerbajdzsánban zajló AIBA Ifjúsági Világbajnokságon, és örömmel jelenthetjük, hogy tartották magukat a mondáshoz, három lett a magyar igazság a nap végére, így összesen már öt ökölvívónk van a legjobb tizenhat között, míg további háromnak még lesz esélye hozzájuk csatlakozni.

Az első ringbe lépő magyar versenyző Varga Viktor tanítványa, a gyöngyösi Habash Antoine (57KG) volt, aki az első fordulóban erőnyerő volt, míg a legjobb tizenhat közé jutásért a türkmén Aziz Bebitov ellen lépett ringbe. Ellenfele csupán ezüstérmes volt hazája idei ifjúsági bajnokságán, és miután az aranyérmes ökölvívó megsérült, így Bebitov kapott lehetőséget Bakuban.

Az első pontot a türkmén ökölvívó szerezte meg a mérkőzésen, de ezt Habash gyorsan egalizálta, és a menetet végül 4:4-es döntetlennel zárták a felek. Ettől kezdve az történt a ringben, amint Habash akart, szépen gyűjtögette a pontokat, elhúzott 12:5-re, majd elfáradó ellenfelét végül 16:5-tel búcsúztatta. Következő ellenfele a kubai felnőtt bajnokság bronzérmese, Norlan Yera lesz a legjobb nyolc közé jutásért.

A délutáni programban Balogh András tanítványa, a tavalyi ifjúsági Eb-n negyeddöntős szolnoki Bene Gergő (64KG) lépett a kötelek közé a fiatalabb francia Abdel Malik Ladjali ellen, akit szintén jól megismerhetett a tatai edzőtáborban.

Bene Gergő jól kezdte a találkozót, és az első felvonás végére 2:1-es vezetésre tett szert, amelyet tovább növelt a másodikban 4:1-re. A záró felvonásra a képzett magyar versenyző okosan bokszolva 6:1-re győzte le francia ellenfelét. A legjobb tizenhat közé jutásért ő is egy nagyágyú ellen kell, hogy bizonyítson az Ázsia bajnok kazah Meirim Nurszultanov senkinek sem könnyű rivális.

A harmadik ringbe lépő magyar versenyző, Deél István tanítványa, az egyetlen állva maradt debreceni ökölvívó, Szabó Szilárd (69KG) volt, aki egy rendkívül kemény thaiföldi, bizonyos Pitiphong Samphaolon ellen küzdött a legjobb tizenhat közé jutásért.

Az első pontot a magyar versenyző szerezte meg, és a menet végére ezt Szabó Szilárd sikeresen megőrizte. A thaiföldi ökölvívó a második három perc elején rögtön kiegyenlített, de a 17 éves debreceni fiú folyamatosan vezetett, és végül 5:4-re állt a férfias küzdelem. Sajnos a harmadik menetben Samphaolon bizonyította nagy ütőerejét, és kiütötte Szabó Szilárdot, aki így búcsúzott a további küzdelmektől. A mérkőzésből nem sok volt már hátra, és 5:5-ös döntetlenre álltak a felek, a segédpontoknál mindössze egy ponttal vezetett a thaiföldi, megvolt a továbbjutás reális esélye.

Egyik legnagyobb reménységünk, Szántó Imre tanítványa, a Kispest ifjúsági Eb-ezüstérmes ökölvívója, Harcsa Zoltán (75KG) is ringbe lépett a mai napon a rutintalan fehérorosz korosztályos bajnok Andrej Lavruszik ellen.

Már az első három percben is az történt, amit Harcsa Zoltán akart, és ennek 3:1-es magyar vezetés lett a jutalma. A második menetben számoltatott is fehérorosz ellenfelére, és ellépett riválisától 7:2-re, végül pedig 10:3-as Harcsa diadallal zárult a küzdelem. A legjobb nyolc közé jutásért az erős, de nem legyőzhetetlen francia Farrhad Saad lesz az ellenfele, így ő lesz immáron a harmadik gall, akivel honfitársaink szembe kerülnek Bakuban.


Napi eredmények:

57KG, 16 közé jutásért: Habash Antoine – Aziz Bebitov (türkmén) 16:5

64KG, 32 közé jutásért: Bene Gergő – Abdel Malik Ladjali (francia) 6:1

69KG, 16 közé jutásért:
Pitiphong Samphaolon (thaiföldi) – Szabó Szilárd kiütés a harmadik menetben 5:5-né
l
75KG, 16 közé jutásért: Harcsa Zoltán – Andrej Lavruszik (fehérorosz) 10:3

 
T

TH6777

Vendég

Káprázatos magyar győzelmek Bakuban
2010. 04. 29. 00.19

<RIGHT>
bakiketto_lead.jpg

A szerdai versenynapon szintén négy magyar lépett ringbe az Azerbajdzsánban zajló ifjúsági világbajnokságon, akárcsak kedden, és ezúttal is három magyar győzelem született, de ezúttal versenyzőink magasabban jegyzett ellenfelekkel szemben is diadalmaskodtak.

Az első érdekelt a kevés nemzetközi tapasztalattal rendelkező kiskunhalasi Babos László (51KG) volt, ellenfele a szintén 17éves izraeli Viktor Barak volt, aki nemcsak a tavalyi junior világbajnokságon, de számos egyén nemzetközi versenyen aratott győzelmeket a juniorok, és az ifjúságiak között is.

Az első menetben Babos tisztességesen helytállt, és Barak csak 5:2-re vezetett a nemzetközi szinten kevéssé rutinos magyar versenyző ellen. Sajnos a második, és a harmadik menet is az izraeli ökölvívó szája íze szerint alakult, és végül az utolsó 7:0-ás menetet követően 17:3-ra diadalmaskodott, így Babos lett a negyedik kiesőnk Bakuban.

A második szerdai napon érdekelt magyar versenyző, Konkoly István tanítványa, a tavalyi felnőtt magyar bajnok kecskeméti Lakatos Róbert (54KG) volt, akinek ellenfele az ifjúsági Eb-bronzérmes azeri Elnur Zejnalov volt, aki tavaly Szczecinben az éremért egy súllyal lejjebb Dobrádi Zsoltot győzte le. Nagyon tarthattunk a mérkőzéstől, mert eddig a hazai ringben versenyző azeri bokszolók közül csak egy szenvedett vereséget.

Lakatos Robi szerezte meg az első pontot a mérkőzésen, végig nála volt az előny, de a menet végére hirtelen Zejnalov két ponttal gazdagodott, így 3:2-es azeri előnnyel zárult az első három perc. A második menetben Zejnalov tovább növelte az előnyét, és elhúzott 6.3-ra, de ami ezután következett, arra az azeri közönség nemigen számíthatott. A kecskeméti ökölvívó nemcsak kiegyenlített, hanem átvette a vezetést, és 10:7-re győzött a hazai ring előnyét élvező vetélytársával szemben, és bejutott a legjobb tizenhat közé, ahol következő riválisa a román Alexandru Marin lesz.

Balogh András tanítványa, a szolnoki Bene Gergő (64KG) kedden szép győzelmet aratott francia ellenfele felett, ezúttal viszont a sokkal jobb képességű ifjúsági Ázsia bajnok kazah Meirim Nurszultanov ellen húzott kesztyűt, aki már tavaly a junior világbajnokságon is bizonyított.

Bene Gergő ellenfele egy ponttal vezetett az első menetet követően, de a rendkívül tehetséges szolnoki ökölvívó betartva Dr. Kovács László szövetségi kapitány utasításait, kiegyenlített a második menetben, majd a rendkívül nehéz párharcból jobban jött ki, és végül 3:2 arányban legyőzte nagynevű ellenfelét. Következő ellenfele a tavalyi junior világbajnokságon ezüstérmes 17 éves litván Ricardas Kuncaitis lesz.

Hacioglu Serdar (81KG) is bemutatkozott Azerbajdzsánban, neki már a legjobb nyolc közé jutás volt a tét, ahol egy az AIBA Út Bakuba programban részt vett ökölvívó, a Holland Antillák-beli Ives McArthur Daniel került az útjába. Ellenfele nemcsak bokszoló, hanem tanulmányai mellett rapper is, ráadásul nem egy jelentős boksznemzetet képviselt, és méltán remélhettük, hogy Hacioglu bejut a legjobb nyolc közé. Sajnos nem tudtuk meg ellenfele mire képes, miután nem jelent meg a szorítósarokban, így a magyar fiú bejutott a legjobb nyolc közé, ahol az oroszok aranyesélyes versenyzője, Anzor Elpijev vár rá az éremcsatában.

A világbajnokság első négy napja után hét magyar versenyző van még versenyben, és figyelembe véve, hogy az oroszoknak kilenc, a kubaiaknak és az azerieknek nyolc, de a kazahoknak már csak hat ökölvívójuk van versenyben, kijelenthetjük, hogy ezúttal sem okoz csalódást a magyar ökölvívás, sőt…

Napi eredmények:

51KG, 16 közé jutásért: Viktor Barak (izraeli) – Babos László 17:3
54KG, 16 közé jutásért: Lakatos Róbert – Elnur Zejnalov (azeri) 10:7
64KG, 16 közé jutásért: Bene Gergő – Meirim Nurszultanov (kazah) 3:2
81KG, 8 közé jutásért: Hacioglu Serdar – Ives McArthur Daniel (Holland Antillák-beli) győzelem mérkőzés nélkül​
 
T

TH6777

Vendég


Ismét elindult a Secret-Őr Kupa
2010. 04. 28. 16.50


<RIGHT>
kick_box1.jpg



Ismét elkezdődött a Békés Megyei Harcművész Bajnokság, a Secret-Őr Kupa! A maga nemében egyedülálló versenysorozat 19 éve indult Elit-Őr Kupa néven, majd Gold Kupa elnevezés után az utóbbi 17 évben Secret-Őr Kupa néven fut, lévén a Secret-Őr Vagyonvédelmi KFT. a támogatója.

A cég vezetője egyébként Borbíró Zoltán III.DAN, a Nippon Seibukan Akadémia tagja, a szervezet magyarországi képviseletének helyettes vezetője. A bajnokság Békés megyei, különböző szabályrendszerben megrendezett bajnokságokon alapul. A bajnokság pontszámítása a következő: minden klub indulónként kap 1 pontot. 1 pontot ér minden győztes mérkőzés is.
A helyezéseknél 4 pontot kap az első, 3 pontot a második, 2 pontot a harmadik és 1 pontot a 4.helyezett. Ezt összeadva kapja meg a klub a pontszámát a tabellán. A Secret-Őr Kupa versenyei között találunk kick-box, taekwon-do és kyokushin karate versenyeket.

A különböző korosztályok versenyei fordulókra bontva jelennek meg a médiában. A győztes birtokolja a vándorkupát. Az idei bajnoki kiírás első versenye volt a battonyai Barátság Kupa ITF taekwon-do verseny, ami az első négy fordulót jelenti, majd a Hírlap Kupa megyei kick-box diákolimpia küzdelemivel folytatódik. Alapelv, hogy ezek a versenyek nyílt versenyek, bármelyik irányzat megyei képviselői elindulhatnak benne, s élnek is az alkalommal.

 
T

TH6777

Vendég


UFC ketrecharcos Magyarországon!
2010. 04. 29. 23.31


<RIGHT>
jon_koppenhaver_prev.jpg



Rövid időre hazánkba érkezett Jon "War Machine" Koppenhaver mma fighter. A San Diegóban élő fiatal sportoló csütörtökön, a Pitbull Team soroksári edzőtermében vett részt egy kimerítő, jó hangulatú edzésen.

Jon legközelebb májusban, Londonban fog küzdeni, ezért is keresett megfelelő edzőpartnereket, hogy a rövid vakáció alatt se zökkenjen ki a ritmusból.



Vezélyben van Wöller Gergő karrierje
2010. 04. 29. 16.04 <RIGHT>
birko.jpg



Erősen kérdéses, miként alakul a szabadfogású birkózó-válogatott egyik legjobbjának, a 66 kg-os Wöller Gergőnek a karrierje, miután kiderült, hogy a január végén megsérült vállát egy műtét sem hozná rendbe.

A 2008-ban Európa-bajnoki bronzérmes versenyzőnek január 31-én egy Bundesliga-mérkőzésen elszakadt a vállízületet tartó szalagja, s a kulcscsontja kicsit kimozdult. Az orvosok gyógytornás kezelést és nyolchetes pihentetést javasoltak.

"Sajnos már 12 hét eltelt, de továbbra sem jó a válla, s ugyan múlt szombaton a magyar bajnokságot megnyerte, nemzetközi szintű versenyzésre nem alkalmas, ezért mentünk el szerdán Dr. Pavlik Attilához - nyilatkozta az MTI-nek Gulyás István szabadfogású szövetségi kapitány. - A doktor úr azt mondta, hogy azt sem tudja garantálni, hogy egy műtét után olyan lenne, mint amilyen most. Ezért folytatni kell a gyógytornát, és fokozatosan elkezdjük terhelni. Május végén okosabbak leszünk."

Gulyás István hozzátette: ahhoz, hogy Wöller világbajnokságon és olimpián eredményesen szerepelhessen, komoly munka kell, és kemény súlyzós edzésekre van szükség. Magyar mezőnyben így is tudott nyerni, mert annyival jobb társainál, de a nemzetközi porondon ez nem elég.

"Ha minden jól megy, a nyári versenyeken már próbálgathatjuk, mire képes, és persze drukkolunk majd, hogy nehogy rásérüljön. Azt gondolom, hogy a szeptemberi világbajnokságon sem kell elindulnia, az ő számára a legfontosabb, hogy a jövő évi olimpiai kvalifikációs világbajnokságon eredményesen tudjon szerepelni, s indulhasson a játékokon, ez az, amiért érdemes csinálni."

Barka Emese, a női válogatott erőssége szintén hosszú ideje, december óta küzd vállproblémáival. Neki már akkor is operációt javasoltak, ám az idei Európa-bajnokság miatt ezt akkor nem vállalta, most azonban hamarosan kés alá fekszik.
<CENTER></CENTER>



 
T

TH6777

Vendég


Éjfélig ment a bunyó Böszörményben
2010. 05. 03. 18.04

<RIGHT>
pitbull160.jpg



Jó küzdelmeket, színvonalas mérkőzéseket hozott a Pitbull Combat Hungary 2010 első, hajdúböszörményi rendezvénye. Harcosaink a kemény mezőnyben felemásan teljesítettek: Rácz Krisztián, Pallás Richárd, Zahari Vince és Soltész László sikerrel abszolválta mérkőzését az éjfélig tartó eseményen, Sáska Henriettának, Végh Sándornak, Kálucz Martinnak és Taskó Rodrigónak azonban nem sikerült győztesen elhagynia a ringet.

A 0690 együttes koncertjével indult az este, majd fél kilenc tájban a harcosok birtokukba vették a szorítót. A körülbelül ötszáz fős nézősereg már az „ültetőmérkőzéseken” is jól szórakozott, a főmeccsekre pedig igazi gálahangulat lett úrrá a csarnokon. Kovács Szabolcs, a PTD csapatfőnöke jó szervezőnek bizonyult, úgy párosította a fightereket, hogy nem volt előre lefutott mérkőzés, minden találkozó izgalmas, kiegyensúlyozott küzdelmet hozott. Szó sem volt arról, hogy a PTD-harcosok könnyű ellenfeleket kaptak volna, így bizony előfordult az is, hogy néhány versenyzőnknek meg kellett hajolnia riválisa nagyobb tudása előtt.

A PTD nyolc versenyzője lépett szorítóba, Fényes Zsolt Vadróczki Miklós elleni találkozója elmaradt, a nyíregyházi fiú betegség miatt lemondta a mérkőzést, de nem meccselt Hunyadi Máté sem, a román Valean Adrian sérültet jelentett.
Kovács Szabolcs a Pitbull Combat Hungary 2010 szervezője elégedetten nyilatkozott a rendezvény után: - Úgy érzem, jól sikerült gálán vagyunk túl, a versenysorozat első állomásán látottak meggyőztek arról, hogy érdemes volt elindítani ezt a sorozatot. A közönség vevő volt a bunyóra, értékelték a harcosok hozzáállását, remek hangulatot teremtettek. Természetesen lesz egy-két dolog, melyeken a következő viadalokon változtatni fogunk, azon leszünk, hogy a lehető legmagasabb szinten szolgáljuk ki a publikumot. A Pitbull Combat Hungary 2010 következő állomása június 5-én, Derecskén kerül megrendezésre, ide is várjuk a sportszerető közönséget!
A Pitbull Team Debrecen versenyzőinek mérkőzéseit Hutai László vezetőedző értékelte.

Előmérkőzések
Low-kick (2x2 perc) 36kg:
Mádi Bálint /Fontana SE Hajdúböszörmény/ - Nagy Szilárd /Virtus Team Debrecen/

Low-Kick (2x2 perc) 39kg:
Zolnai Róbert /Fontana SE Hajdúböszörmény/ - Kálucz Sándor /Virtus Team Debrecen/

Low-Kick (2x2 perc) 46kg:
Balogh László /Fontana SE Hajdúböszörmény/ - Gerhárt Márton /Pitbull Team Zsámbok/
Light-kontact (3x2 perc) 57kg:
Torma Lilla /Fontana SE. Hajdúböszörmény/ - Sáska Henrietta /Pitbull Debrecen SE/
Hutai László: - Nem találtuk az ellenszert a böszörményi kislány agresszív, lerohanós stílusa ellen. Heninek nem csak technikás ellenfelek ellen kell tudni küzdenie, hanem olyan versenyzőkkel szemben is, akik inkább az erőt helyezik előtérbe. Ez a vereség nem tragédia, megyünk tovább, bőven lesz még alkalom a javításra, több stílusban is.

Főmérkőzések I. rész
1. K-1 (3x2 perc) 62 kg:
Rácz Krisztián
/Pitbull Team Debrecen/ - Varga Attila /Rom. Szatmárnémeti Határrendőr SK/
Hutai László: - Krisztián remek ökölvívó- és kick-boksz eredményekkel rendelkezik, többször lejár hozzánk is edzésre. Ez volt az első K-1-es találkozója, ahol pontozással győzte le Varga Attilát. Krisztián végig irányította a mérkőzést, kézzel, lábbal jobb volt.

2. K-1 (3x2 perc) 60 kg:
Ludas Marcel /Helmeczi Team Nyíregyháza/ - Fenyves Áldó /Virtus Team Debrecen/

3. K-3 (3x3 perc) 58 kg:
Gerhárt Gábor /Pitbull Zsámbok/ - Pallás Richárd /Pitbull Debrecen/
Hutai László: - A két fiú már jól ismeri egymást, ez talán már az ötödik összecsapásuk volt, mindig nagy mérkőzéseket vívnak. Most is rendkívül kemény volt a csatájuk, Ricsi nagyon koncentráltan állt a bunyóhoz, már az első menetben is volt két karfeszítés lehetősége, de akkor még kicsúszott Gerhárt karja. A második három percben azonban versenyzőmnek egy szép karfeszítéssel sikerült befejeznie a mérkőzést.

4. K-3 (3x3 perc) 68kg:
Kertész Róbert /Pitbull Budapest/ - Stacsics Sztevan /Pitbull Ózd/
Szünet
Főmérkőzések II. rész
5. Amatőr MMA (3x3 perc) 72kg:
Szabó Róbert /J.K.D. SE Debrecen/ - Végh Sándor /Pitbull Debrecen SE/
Hutai László: - Az elsősorban földön zajló találkozón a Pitbull Team Debrecen színeiben meccselő tiszacsegei birkózó jól teljesített, a második menet vége előtt mindkét versenyző befogta a lábfeszítést, ám a szituációból Szabó jött ki jobban, Sanyi kénytelen volt feladni.

6. Amatőr MMA (3x3 perc) 76kg:
Idei László /Pitbull Budapest/ - Kálucz Martin /Pitbull Debrecen SE/
Hutai László: - Martin nagyon ügyes volt, remekül kezdett. Volt egy kétes szituáció, amikor kicsúsztak a kötél alatt, de a bíró visszarendelte őket, ekkor Idei megcsinálta rajta a fojtást. Úgy hiszem, Martin tanul a hibájából, s még egyszer nem követi el.

7. Amatőr MMA (3x3 perc) 82kg:
Kántor „Havanna” Tamás
/Pitbull Budapest/ - Taskó Rodrigó /Pitbull Debrecen SE/
Hutai László: - Hatalmas csatát vívott a két fiú, forma-formának mondanám az első menetet, bár Rodrigó egy picit meggyőzőbb volt. A földharc dominált a mérkőzésen, Rodrigó állta a sarat, de „Havannának” sikerült befognia a fojtást, amiből versenyzőnk már nem tudott szabadulni.

8. Amatőr MMA (3x3 perc) 75kg:
Dragos Sergiu /Rom. Határrendőr SK/ - Zahari Vince /Pitbull Debrecen/
Hutai László: - Vince nagyon összekapta magát a láthatóan ügyes, jó képességű román fiú ellen. Állásból is meggyőző volt, de földön is megszórta riválisát. A harmadik menetben beszüntette a bíró a küzdelmet, de ezzel egy időben a román sarokból is repült a törölköző. Vincén látszott, fontos neki a mérkőzés, jó teljesítménnyel feledtette a K-3 döntőt.

9. Amatőr MMA (3x3 perc) 84kg:
Sőrés Sándor /Ász Fighters Mezőtúr/ - Soltész László /Pitbull Debrecen SE/
Hutai László: - Soltész Laci szokása szerint nem sok időt töltött a ringben, pici tapogatózás után földre vitte a dzsúdós alapokkal rendelkező, jó versenyzőnek számító Sőrést, majd egy hátsó fojtásfogással megnyerte a rövid mérkőzést.​
 
T

TH6777

Vendég


Profi ökölvívás: elhárult az utolsó akadály is a Klicsko-Haye meccs elől?

Gőzerővel folynak az egyeztetések a nehézsúlyú IBF/WBO/IBO-bajnok Vladimir Klicsko és a WBA-bajnok David Haye között a várva várt címegyesítő összecsapást illetően.
<!-- .cikkhead -->
Internetes hírforrások szerint a felek már az általában legsarkalatosabbnak számító kérdésben, a pénzelosztásban is megegyeztek, és Klicsko állítólag könnyedén belement, hogy Haye-jel egyenlő arányban részesedjen a találkozó kapcsán szétosztásra kerülő összegből.

A Klicsko vs. Haye meccset a tervek szerint szeptemberben vagy októberben rendezik meg.​
 
T

TH6777

Vendég


S. Kovács Ádám Eb-bronzérme
2010. 05. 09. 07.48


<RIGHT>
skovacs.jpg



S. Kovács Ádám bronzérmes lett a 67 kilogrammosok között a WKF-karate Európa-bajnokságon. A Világjátékok-győztes, kétszeres vb-ezüstérmes magyar karatés az athéni kontinensviadal 4. körében - a döntőbe jutásért vívott összecsapáson - kikapott a görög Triantafillisztől, majd a bosnyák Lusija elleni bronzmeccset a hosszabbításban megnyerte.

A 2009-es teljesítménye alapján az NSSZ Gálán az év sportolójának választott S. Kovács az eredményhirdetés után a Nemzeti Sportszövetség Sajtószolgálatának elmondta, hogy ezen az Eb-n nagyon sűrű volt a mezőny, ezért örül annak, hogy nem érem nélkül utazik haza Athénból. „ Sajnos nem is ment annyira a versenyzés, mint máskor. Az Európa-bajnokságok amúgy sem tartoznak a szerencsés versenyeim közé, így a végeredményt tekintve egy rossz szavam sem lehet. Nagyon örülök, hogy a dobogóra állhattam” – mondta S. Kovács Ádám.

S. Kovács Ádám athéni eredményei
1. kör
S. Kovács-Balshoej (dán) 3-0
2. kör
S. Kovács-Popa (román) 2-0
3. kör
S. Kovács-Kaserer (osztrák) 1-0
4. kör
S. Kovács-Triantafillisz (görög) 1-3
Bronzmeccs
S. Kovács-Lusija (bosnyák) 1-0
<CENTER></CENTER>





Ökölvívás: 18-4-re győzött a magyar válogatott Szlovákia ellen
2010. 05. 08. 21.31


<RIGHT>
mosz_lead_xlsport.jpg



A júniusi Európa-bajnokságra készülő magyar ökölvívó-válogatott magabiztosan, 18-4-re nyert Szlovákia ellen az Újhelyen rendezett szombati csapattalálkozón.

A nemzeti szövetség (MÖSZ) tájékoztatása szerint a magyarok a mérkőzést eleve két győzelemmel (4-0) kezdték, miután 48 kg-ban és plusz 91 kg-ban nem tudott versenyzőt ringbe állítani a hazai együttes.

A meccseken többnyire Kovács László versenyzői uralták a szorítót, a válogatott legjobbjai egytől egyig kiemelkedően teljesítettek. Kalucza Norbert (51 kg), Bacskai Balázs (69 kg) és Darmos József (91 kg) döntő fölénnyel nyert, Szellő Imre (81 kg) ellen pedig már az első menetben feladta a küzdelmet riválisa. Varga Miklós és Káté Gyula nagyarányú pontozásos sikert aratott.

Vereséget csupán Berna Dávid (54 kg) és Ráth Miklós (57 kg) szenvedett, azonban előbbi is csupán segédpontokkal kapott ki. A magyar válogatott Tatán folytatja a felkészülést a júniusi, moszkvai Eb-re.

Eredmények:
Szlovákia-Magyarország 4-18
48 kg:
Lakatos István - ellenfél nélkül
51 kg:
Attila Sárga-Kalucza Norbert - Kalucza döntő fölénnyel a 3. menetben
54 kg:
István Sárga-Berna Dávid 7-7, segédpontokkal 18-15
57 kg:
Rudolf Dydi-Ráth Miklós 6-4
60 kg:
Mario Zabojnik-Varga Miklós 5-11
64 kg:
Béla Gloner-Káté Gyula 4-14
69 kg:
David Gazi-Bacskai Balázs - Bacskai döntő fölénnyel a 2. menetben
75 kg:
Marian Sisak-Harcsa Norbert 6-11
81 kg:
Tomas Hrabovecky-Szellő Imre - Szellő az 1. menetben feladással
91 kg:
Michal Uhrovic-Darmos József - Darmos döntő fölénnyel a 2. menetben
plusz 91 kg:
Bernáth István - ellenfél nélkül


Kötöttfogású ob - Lőrincz és Bácsi is arany nélkül maradt
2010. 05. 08. 19.20


<RIGHT>
birkozas4.jpg



Két Európa-bajnok, Lőrincz Tamás és Bácsi Péter is eredeti súlycsoportjánál eggyel feljebb próbálkozott, és mindketten harmadikak lettek szombaton a Miskolcon rendezett kötöttfogású birkózó országos bajnokságon.


A válogatott legjobbjai közül csak az olimpiai második Fodor Zoltán (84 kg) és az ötszörös vb-ezüstérmes Deák Bárdos Mihály (120 kg) lépett szőnyegre a "saját" kategóriájában, míg Lőrincz (74 kg) és Bácsi (84 kg) mellett a 2008-as Eb-bronzérmes Módos Péter is feljebb ment.

Fodor első meccsén éppen Bácsit győzte le 1-0, 1-0-ra, a folytatásban pedig meg sem állt az első helyig. Hozzá hasonlóan Deák Bárdos és Módos (60 kg) is aranyérmet szerzett.
Az ob-n nem léphetett szőnyegre a világbajnok Kiss Balázs (96 kg), akinek egy márciusi doppingellenőrzésen adott mintájában tiltott szert mutattak ki, s péntekre kiderült, hogy a B próba is ezt igazolta. A várhatóan kétéves eltiltás előtt álló birkózó távollététben a 96 kg küzdelmeit Németh Iván nyerte meg.

Az ob győztesei:

55 kg: Borsos Dávid (KNSE)
60: Módos Péter (Szigetvári BSE)
66: Korpási Bálint (BVSC-DEGA)
74: Kun Renátó (FTC)
84: Fodor Zoltán (FTC)
96: Németh Iván (FTC)
120: Deák Bárdos Mihály (Diósgyőr)




Pozitív lett a B teszt is, Kiss Balázs elképedt
2010. 05. 08. 16.15


<RIGHT>
kiss%20balazs.jpg



A bakui Európa-bajnokságra még elutazott, de szőnyegre már nem léphetett a kötöttfogás 96 kg-os súlycsoportjának világbajnoka, Kiss Balázs. Fennakadt a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) március 19-én Budapesten elvégzett ellenőrzésén.


Akkor biztos volt abban, hogy a B próba őt igazolja. Most, hogy megjött az eredmény, kiderült: nem…
Lelket verni is nehéz volt Kiss Balázsba, nemhogy megszólaltatni, amikor a hírt vettük.
„Nem találok szavakat. Végtelenül csalódott vagyok… Egyszerűen nem értem… – ezek voltak az első reakciói. Aztán kifakadt: – Szörnyű érzés, hogy bárki azt hiheti, csaló vagyok. Az első, kósza hírek arról szóltak, hogy szteroid-származékot találtak a vizeletemben. Kiderült, hogy nem igaz, így aztán már biztos voltam abban is, hogy a B teszt elsöpri ezt a rémálmot. Elképedve állok a tény előtt. Ismét kijelentem: tudatosan, szándékosan soha nem használtam semmiféle teljesítményfokozó szert. 1998-tól, 16 éves koromtól kezdve, lépésről lépésre haladtam előre, ifjúságiként nyertem világ- és Európa-bajnokságot, lettem junior Eb-aranyérmes, felnőttként Eb-bronzérmes, majd világbajnok, átestem több tucat doppingteszten. Peking évében, pedig az olimpiára, sajnos, nem jutottam el, nyolcszor ellenőriztek. Tisztán nyertem meg a világbajnokságot. A WADA illetékesei azt követően arról tájékoztattak, hogy szúrópróbaszerűen bármikor ellenőrizhetnek. Amikor március 19-én felkerestek, nem ijedtem meg, nem akartam kitérni, elszökni előlük. Rendelkezésre álltam.”

(Néhány adalék a világbajnoki siker összetevőiről… A súlycsoport korábbi magyar klasszisa, a kétszeres Európa-bajnok, olimpiai bronzérmes Kiss Ferenc, a világbajnok egyik mestere így nyilatkozott Balázs vb-győzelme után: „Balu egyszerűen bődületes mennyiségű és intenzitású munkát végzett, törvényszerű a sikere.” Érdemes felidézni Kiss Balázs első szavait a svéd Jimmy Lidberg elleni világbajnoki döntő után: „Ezt a csatát fejjel nyertem meg. Feltérképeztem a speciális pörgetését, kivédtem, aztán pedig én ültettem be őt a hintába…” Egy szakértő, aki neve elhallgatását kérte, mert nem szeretne úgy nyilatkozni, hogy nincs tisztában a pontos részletekkel: „Ha olyan szerről van szó, amilyenről nem alátámasztott hírek keringenek, azt mondhatom, hogy aki a felkészülésnek abban az időszakában ilyen szert vesz be, annak az égvilágon semmi hasznát nem látja. Annak csak akkor lenne értelme, ha szándékosan meg akarna bukni egy doppingellenőrzésen...”)

És legyen a szó ismét Kiss Balázsé. A kérdés prózai: most hogyan tovább?

„Először is meg kell emésztenem a szörnyű hírt. Végiggondolok mindent, ami a világbajnoki győzelmem óta történt velem. Sorra veszem azokat a táplálék-kiegészítőket, amelyeket szedtem. Ártalmatlan szerek, kaphatók a kereskedelmi forgalomban, bárki hozzájuthat. Segítséget kérek jogászoktól, orvosoktól. Muszáj megfejtenem a rejtélyt!”

Még egy kérdés: nézőként ott lesz-e a szombati kötöttfogású bajnokságon, Miskolcon?

„Biztosan nem. Megszakadna szívem, mert egyfolytában arra gondolnék: ez az én szeretett sportágam, amelyből ki akarnak rekeszteni…”

A B próba elvégzését – Balázs írásos nyilatkozata nyomán – a Nemzetközi Birkózó-szövetség (FILA) szervezte meg, és szintén a FILA dolga a fegyelmi eljárás lefolytatása. Kiss Balázs abban bízik, hogy bár az S4-es csoportba tartozó szerek büntetési tétele két év, az az általa feltárt tényanyag hatására jelentősen csökken. Egyet ugyanis tudni kell: a két, egyaránt pozitív eredményt hozó teszt miatt felmentés nem érhető el.​
<CENTER></CENTER>




 
T

TH6777

Vendég

FRISS!
Doppingolás miatt 2 év eltiltás!
2010. 05. 09. 09.03


<RIGHT>
dopping2_xlsport.jpg



A Nemzetközi Cselgáncs Szövetség (IJF) doppingvétség miatt kétéves eltiltással sújtotta Tung Ven (Tong Wen) olimpiai bajnok kínai cselgáncsozót.


A +78 kg-os versenyző mintájában clenbuterolra bukkantak, amelynek értágító, nagy mennyiségben pedig izomtömeg-növelő hatása van.

Ven 2008-ban, hazai közönség előtt nyert ötkarikás aranyérmet, amelyet az ítélet értelmében megtarthat​
<CENTER></CENTER>



 

scarah

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!

En kozel 6 evig kung-fu edzesekre jartam, igaz mar kozel 10 eve abbahagytam. Ami nagyon tetszett, hogy volt benne a "hagyomanyos" gyakorlatokon kivul elmeleti oktatas, csereptores, colopokon egyensulyozas, fegyvertechnika es a nyari edzotaborokban pedig meg meditacio is, ami kesobbiekben megjelent a vizsgakon is, de szerintem nekem altalanossagban a koncentracioban es a tanulasban is sokat segitett. Versenyen 1x voltam, de hiaba nyertem a ring koruli birok szerint, a fobiro lepontozott (mint kiderult az unokahugija volt az ellenfelem), igy ettol a reszetol hamar elment a kedvem. Viszont mint harcmuveszetet nagyon ajanlom mindenkinek, mert tenyleg egy eletszemleletet ad es nem az agressziora tanit. Igaz en azt hiszem nagyon szerencses voltam, hogy erre az edzesre kezdtem el jarni, mert altalaban mas fiataloktol nem hallottam ennyire osszetett edzesprogramrol.

Udv!
 
T

TH6777

Vendég


Cselgáncs Vk - Bor Barna ezüstérmes Tuniszban
2010. 05. 09. 21.56


<RIGHT>
cselgancs3.jpg



A +100 kg-os Bor Barna ezüstérmet nyert vasárnap a cselgáncsozók tuniszi Grand Prix-jén, amely a 2012-es londoni olimpia kvalifikációs sorozatának első állomása volt.

A viadal honlapja szerint az áprilisban Európa-bajnoki második dzsúdós egyformán ipponnal jutott túl a szlovén Matjaz Cerajon, a hazai közönség előtt szereplő Anis Chedlyn, majd az elődöntőben a japán Takahasi Kazuhikón is. A fináléban a súlycsoport egyik sztárja, az olimpiai és kétszeres világbajnok Szuzuki Kejdzsi várt rá. Bor már jukóval vezetett, ám a rutinos japán egy perccel a mérkőzésidő lejárta előtt vazaarit érően vitte földre, majd rögtön leszorította őt, amelyből a 23 éves paksi már nem tudott kijönni.
A befejező nap másik magyarja, a friss Európa-bajnok Joó Abigél (78 kg) egy vereséggel, helyezetlenül zárt.
A 13 fős magyar küldöttség Bor és Ungvári Miklós (66) ezüstje révén két éremmel tér haza Észak-Afrikából.



A birkózóliga Hegedűs Csabát tartja a doppingügy fő felelősének
2010. 05. 09. 22.30


<RIGHT>
birkozas.jpg



Budapest, 2010. május 9., vasárnap (MTI) - A Magyar Birkózó Liga egyértelműen a sportági szövetség vezetését, legfőképpen Hegedűs Csaba elnököt tartja felelősnek a sportágban kialakult helyzetért.

A kérdésben a liga közgyűlése egyhangúlag foglalt állást - tűnik ki az MTI-hez vasárnap este eljuttatott közleményből.
"Kiss Balázs világbajnokunk doppingvétségében döntő szerepet játszott azon tény, hogy a nemzeti válogatott felkészülésében nem biztosított az állandó orvosi felügyelet, melynek következtében a versenyzők minden kontroll nélkül fogyaszthatnak táplálék kiegészítő, és egyéb szereket. A kialakult helyzetért a Magyar Birkózó Liga közgyűlése egyértelműen a Magyar Birkózó Szövetség vezetését, legfőképpen Dr. Hegedűs Csabát tartja felelősnek. Ennek megfelelően kérjük az Elnök urat, vonja le a megfelelő személyi konzekvenciákat, különös tekintettel saját személyére vonatkozóan" - áll a Magyar Birkózó Liga közgyűlésén elfogadott határozatban.
Az ügy legutóbbi fejleményeként a birkózószövetség pénteken arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a B próba megerősítette az első eredményt a doppingvétségen ért Kiss Balázs esetében. A kötöttfogásúak 96 kg-os kategóriájában érdekelt sportolót március 19-én, versenyen kívül ellenőrizték a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) szakemberei, s bár április közepén ott volt Bakuban, az eredmény ismeretében már nem indult el az Európa-bajnokságon.
Tiszeker Ágnes, a Magyar Antidopping Csoport (MACS) vezetője az első teszt ismeretében, április 19-én úgy fogalmazott: vélhetően táplálékkiegészítő tartalmazta azt a szert, amelyet Kiss doppingtesztje kimutatott, s az általában az anabolikus szteroidok mellékhatásának kivédésére szolgál.
A BVSC versenyzője a tavaly szeptemberi világbajnokságon szerezte meg a sportág 25. magyar aranyérmét, 2007-ben pedig Európa-bajnoki bronzérmet nyert.


Képek és videó - Szűcs Barna simán legyűrte ellenfelét Romániában
2010. 05. 09. 13.53


<RIGHT>



Telt ház előtt kilenc thaiboksz és K1-meccset rendeztek a szatmárnémeti II. Full Fight Gálán és négy szatmári siker született.

Izgalmas, látványos összecsapásokat hozott a II. Full Fight Gála a szatmárnémeti Traian Vuia Műszaki Kollégium sporttermében felállított ringben. Bár a kiütéses meccsek elmaradtak, a 18 „bunyós” gondoskodott róla, hogy a több mint száz fős nézősereg egy percig sem unatkozzon. A szatmáriak küzdők kiemelt figyelmet kaptak, többször nevűket skandálva drukkolt nekik a szatmári közönség. A szünetben a Szatmárnémeti Unio SK cselgáncsozói tartottak bemutatót, így minden jóból kijutott azoknak, akik kilátogattak a péntek esti eseményre.

A II. Full Fight Gála főmérkőzésén a Szatmárnémeti Kyo Gym sportolójának, Szűcs Barnabásnak lehetett szurkolni. A szatmárhegyi thaibokszoló nem kímélte nyíregyházi ellenfelét: jól irányított láb és kézütéseit csak ritkán tudta hárítani Szabó Gyula, a második menet közepén pedig rá is számolt a bíró. A magyarországi viszont nem adta fel, végig kűzdötte az utolsó menetet is, viszont a bírák mind úgy látták, Szűcs volt a jobbik a ringben. Így 3–0–ra győzött, és újabb sikert zsebelt be.
Győztesek

Albrecht Péter (Magyarország) – 65 kg; Nicolae Rus (Kyo Gym) – 71 kg; Cristian Vereş (Kyo Gym) – 70 kg; Daniel Corbeanu (Temesvár) – 70 kg; Csernus Ádám (Magyarország) – 72,5 kg; Hosszú Ferenc (Magyarország) – 83 kg; Cristian Silaghi (Arad) – +90 kg; Anghel Cardoş (Kyo Gym) – 72,5 kg; Szűcs Barnabás (Kyo Gym) – 76 kg.

A gálán készült 10 perces videóösszeállítás:


<object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/elcHTAGi-OQ&hl=hu_HU&fs=1&"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/elcHTAGi-OQ&hl=hu_HU&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="210" height="170"></embed></object>
 
T

TH6777

Vendég


S. Kovács Ádám Eb-bronzérmes lett a görög Európa EKF bajnokságon
2010. 05. 12. 20.53


<RIGHT>
kovacs%20adam.jpg



Bronzérmet szerzett az athéni Európa-bajnokságon S. Kovács Ádám. A 67 kilogrammos karatés a bronzért a bosnyák Lusiját verte meg.

S. Kovács Ádám bronzérmes lett a 67 kilogrammosok között a WKF-karate Európa-bajnokságon.
A Világjátékok-győztes, kétszeres vb-ezüstérmes magyar karatés az athéni kontinensviadal 4. körében - a döntőbe jutásért vívott összecsapáson - kikapott a görög Triantafillisztől, majd a bosnyák Lusija elleni bronzmeccset a hosszabbításban megnyerte.

A 2009-es teljesítménye alapján az NSSZ Gálán az "Év sportolójának" választott S. Kovács az eredményhirdetés után a Nemzeti Sportszövetség Sajtószolgálatának elmondta, hogy ezen az Eb-n nagyon sűrű volt a mezőny, ezért örül annak, hogy nem érem nélkül utazik haza Athénból.

"Sajnos nem is ment annyira a versenyzés, mint máskor. Az Európa-bajnokságok amúgy sem tartoznak a szerencsés versenyeim közé, így a végeredményt tekintve egy rossz szavam sem lehet. Nagyon örülök, hogy a dobogóra állhattam" - mondta S. Kovács Ádám.


S. Kovács Ádám athéni eredményei:
1. kör: S. Kovács-Balshoej (dán) 3-0;
2. kör: S. Kovács-Popa (román) 2-0;
3. kör: S. Kovács-Kaserer (osztrák) 1-0;
4. kör: S. Kovács-Triantafillisz (görög) 1-3;
Bronzmeccs: S. Kovács-Lusija (bosnyák) 1-0.



Kemény küzdelemre számít Bacskai Imre
2010. 05. 12. 21.41


<RIGHT>
bacskai_imre_es_balazs[1].jpg



Pénteken a magyar fővárosban is bemutatkozik a BoxingONE Championship – közép-európai amatőr ökölvívó csapatbajnokság, méghozzá egy nagyon érdekes mérkőzéssel: a Vasas-Süllős-KSC-Btel vegyescsapat Koszovó legjobbjait látja vendégül.

A Jégszínházban (XIV. ker. Istvánmezei út 3-5) állítják fel a ringet, ám azt még nem lehet megjósolni, hogy milyen párosítások lesznek láthatóak az amatőr ökölvívó eseményen. A nagyobb bizonytalansági tényezőt Koszovó szolgáltatja. Jórészt azért, mert az újonnan kikiáltott állam ökölvívói közül sokan élnek szerte Európában, és közülük többen, főleg Bundesligából, csatlakozhatnak a Magyarországra érkező csapathoz. De ha a május 1-jén, hazai környezetben debütáló csapatot vesszük alapul, akkor sem lesz könnyű dolga a Vasas/KSC gárdájának, ugyanis a balkáni válogatottat fiatal, tehetséges, és agilis ökölvívók alkották, akik közül többen igen iskolázott bunyós benyomását keltették a K.O. Galánta (szlovák) elleni mérkőzésen.
Nem véletlen, hogy Bacskai Imre, a Vasas-Süllős vezetőedzője nem tudott csapatot hirdetni a hét közepén.

„Még át kell beszélnünk mindent Konkoly Istvánnal, de Ráth (57 kg), Szellő (81 kg) és Darmos (91 kg) ringbe lépése biztosnak tűnik, míg a többi súlycsoportban vannak variációs lehetőségek” – fogalmazott az EB ezüstérmes tréner, aki sejteni engedte, hogy 69 kg-ban Bacskai Balázs szerepeltetéséről sem mond le.

„A csapat túlnyomó része Tatán készül az Európa-bajnokságra, napi három edzéssel” – tette hozzá Bacskai Imre. „Nehéz összeegyeztetni a válogatott munkáját a klubkötelezettséggel, de Kovács László szövetségi kapitánytól minden segítséget megkapunk, hogy a BoxingONE ligában is jól szerepeljünk.”

A Vasas-Süllős-KSC-Btel csapatnak a továbbjutás szempontjából létkérdés, hogy győzzenek a balkáni válogatott ellen, mivel az első mérkőzésükön szoros csatában vereséget szenvedtek Debrecenben.

„Nagyon szoros volt, de a döntő mérkőzésen Móna Imre hajszállal jobb volt, ő küzdött hazai pályán, és az ő ütései voltak a hangsúlyosabbak. Elfogadtuk a bírók döntését, azonban pénteken nem engedjük ki a kezünkből a győzelmet. Kemény meccsre számítok, annak ellenére, hogy nagyon keveset tudunk az ellenfélről.”

A koszovói csapat csütörtökön érkezik Ferihegyre, majd a budapesti mérkőzést követően szombat reggel Debrecenbe utaznak, hogy vasárnap újult erővel vegyék fel a küzdelmet a BoxingONE címvédő alakulatával.

A pénteki mérkőzés 17 órakor kezdődik a budapesti Jégszínházban (XIV. ker. Istvánmezei út 3-5), ahová a szervezők minden bokszbarátot szeretettel várnak. A belépés ingyenes!
 
T

TH6777

Vendég


Cselgáncs: kiestek a magyarok a kairói Vk-n
2010. 05. 15. 15.23


<RIGHT>
cselgancs.jpg



Mind a négy szombaton érdekelt magyar helyezetlenül zárt szombaton az olimpiai kvalifikációs cselgáncs Világkupa-sorozat kairói állomásán.

A nemzetközi szövetség honlapja szerint Gorjanácz Zsolt (66 kg), Urbancsok Tamás, Horváth Ervin és Herédi Ákos (73) veresége után nem jutott tovább a vigaszágra.

Vasárnap Krizsán Szabolcs, Bürgés Milán (81) és Hadfi Dániel (100) lép tatamira az egyiptomi fővárosban, ahol 28 ország 223 dzsúdósa verseng.


Vasas-KSC henger a B1-fordulóban
2010. 05. 15. 15.19


<RIGHT>
boxingone.jpg



Pénteken (május 14-én) a régi Jégszínházban rendezték a BoxingONE Championship – közép-európai amatőr ökölvívó csapatbajnokság „B”-jelű csoportjában a Vasas-Kecskemét vs Team Kosovo mérkőzést, amely során első alkalommal léptek ringbe a magyar fővárosban a liga történetében.

A mérkőzés előtt egy fontos kérdés volt: milyen csapattal érkezik Koszovó válogatottja. Nos, ahogy arra számítani lehetett, fiatalokkal érkeztek, akik lelkesek ugyan, de a magyar élvonallal egyelőre nincsenek egy szinten. Az már a küzdelem előtt eldőlt, hogy a Vasas-Süllős-KSC-Btel 2:0-s vezetésével indul a csapatbajnoki, mert bár a balkáni alakulat 91 kg-os versenyzője megérkezett, ám nem vállalta a megmérettetést a magyar válogatott elsőszámú nehézsúlyú bunyósa, Darmos József ellen.
57 kg-ban Ráth Miklós (Vasas-KSC) csapott össze Kreshnik Kokollari ellen. A mérkőzés hullámzó volt, igazából egyik bokszoló sem nőtt a másik fölé, így a négy pontozó által kihozott döntetlen igazságosnak volt mondható (1:1). 60 kg-ban Sinkó Zoltán kapott lehetőséget a Bacskai-Konkoly edzőpárostól, Liridon Zequiri egyelőre nagy falatnak bizonyult. Sinkó elmozgásból sok szép találatot vitt be, ám ütőerőben nem volt egy szinten ellenfelével, aki szép lassan felőrölte az erejét. A magyar tehetségre a 2. és a 3. menetben is számolt a mérkőzésvezető. A vége koszovói győzelem, de a hazai bokszoló is dicséretet érdemel helytállásáért (0:2).

64 kg-ban Kreshnik Rama (Koszovó) és Szimler Áron (Vasas-KSC) mérkőzésén már kevesebb volt az akció, de a magyar bokszoló balegyenesei csodálatosak voltak, pontelőnyre tett szert, melyet Rama egy jó finissel akart a harmadik menetben egalizálni. A szoros mérkőzésen megérdemelt magyar siker született (2:0).

69 kg-ban a magyar ökölvívás, és a Vasas-Süllős sztárja, Bacskai Balázs újra bizonyította klasszisát. Milot Shabani csak annyit tudott bokszolni, amennyit a magyar klasszis engedett. Bacskai lazán bokszolt, de amikor egy-egy pillanatra megvillant, ellenfele azonnal felborult. Egy perc után egy kemény jobbegyenes-balhorog kombi után számoltak is a koszovóira, majd még az első menet vége előtt újra: Bacskai balhorgától Shabani féltérdre ereszkedett. Ezt követően a vendégsarok kivette a bokszolót a küzdelemből. Igen bölcsen. (2:0)

75 kg-ban Burhan Zebeni és Vass Tamás feszült egymásnak. A két bokszoló az első pillanatban egymásnak ugrott, és a második akció után, ami egy keresztbeverés volt, a koszovói le is ment. A számolás után ringsarok itt is közbelépett, megakadályozva, hogy a bokszolójuk kiütéses vereséget szenvedjen (2:0).

81 kg-ban a magyar ökölvívás másik nagy sztárja, az olimpiai pontszerző Szellő Imre Bujar Sejdili ellen lépett kötelek közé. A KSC-Btel klasszisa az első menetben lazán bokszolt, nem siettette a meccs befejezését, ám a második körben már meg-meghúzott néhány ütést. Az egyik ilyentől (jobbhorog) a koszovói megtántorodott, és „kisebb táncba” kezdett. A számolást követően itt is a ringsarok vette ki a bokszolót a küzdelemből. (2:0)

Így az elmaradt nehézsúlyú mérkőzéssel 11:3 arányban a Vasas-Kecskemét (hivatalosan Vasas-Süllős-KSC-Btel) vegyescsapat diadalmaskodott, méghozzá a vártnál könnyebben. A fővárosiak színeiben lehetőséget kapó bokszolók egyértelműen bizonyítottak. Mindent összevetve, remekül sikerült a BoxingONE liga budapesti bemutatkozása. A győztes magyaroknak még a helyszínen megjelent koszovói nagykövet, Delfin Pllana is hosszasan gratulált.
A mérkőzés egy órás összefoglalóját a SportKlub szerda este 23:30-tól felvételről sugározza.


K-1 Kelet Európa Nagydíj Romániában!
2010. 05. 15. 08.23

<RIGHT>
A K-1 egyre népszerűbb Romániában is, köszönhetően a két leghíresebb román versenyzőnek, Daniel Ghitának és Catalin Morosanunak. A kelet-európai bajnoki címért folyik majd a küzdelem május 21-én Bukarestben. A győztes tovább küzdhet a legjobb 16-ba jutásért.

k1_bucharest_xlsport.jpg


A csalódást okozó, Hari elleni meccse után a fehérorosz Ignashov egy újabb esélyt kapott, ezúttal egy 8-as tornán. Az ellenfele egy újonc lesz, Mindaugas Sakalauskas, aki megnyerte az április 10-i litván K-1 tornát.. Egyébként őt már ismerhetik a magyar K-1 rajongók, ugyanis 2006-ban Varga Péter ellen ringbe lépett már a litván harcos. Vajon a 25 éves versenyző hírnevet szerez magának, vagy a Vörös Skorpió egy újabb győzelmet könyvelhet el? Az amerikai Mighty Mo szintén a visszatérésre készül, ellenfele a cseh Roman Kleibl lesz.

A másik ágon az első meccset a "Drakula Fia"-ként emlegetett Sebastian Ciobanu vívja majd az észt Daniil Sapljoshin ellen, aki a március 28-i lengyel torna győztese (ahol két meccsét is kiütéssel nyerte). Sergei Lashchenko ellenfele pedig Freddy Kemayo lesz.
A 8-as torna mellett még öt superfight is lesz május 21-én: a K-1 veteránjai a helyi nagy nevek ellen! A románok egyik legnagyobb kedvence, Ionut Iftimoaie a legendás Ray Sefo ellen, Catalin Morosanu a feltörekvő Zimmerman ellen, Las Vegas hőse, Carter Williams Raul Catinas ellen, míg az amerikai William Sriyapai a holland Halim Issaoui ellen lép ringbe, utóbbiak 75 kg-ban. A februári budapesti K-1 MAX gála két nagy harcosa, a román Mihai Barbu és a francia Philippe Salmon egy visszavágó keretében csapnak össze, 70 kg-ban.

Párosítás:
Tartalék mérkőzés:
Jan Soukup vs. Mladen Brestovac
8-as torna:
Sebastian Ciobanu vs. Daniil Sapljoshin
Mighty Mo vs. Roman Kleibl
Alexey Ignashov vs. Mindaugas Sakalauskas
Sergei Lashchenko vs. Freddy Kemayo
superfightok:
Ionut Iftimoaie vs. Ray Sefo
Catalin Morosanu vs. Errol Zimmerman
Carter Williams vs. Raul Catinas
William Sriyapai vs Halim Issaoui
Mihai Barbu vs Pshilippe Salmon​
 
T

TH6777

Vendég
A 100 százalékos DVSC vezeti a B1 liga B csoportját
2010. 05. 17. 15.23


<RIGHT>
boxingone.jpg



Vasárnap a Debrecen Plazában állították fel a ringet, hogy BoxingONE Championship mérkőzésen megküzdjön egymással a DVSC és a koszovói válogatott.


A közel 600 néző előtt lebonyolított küzdelmet a helyiek nyerték, akik így két győzelemmel vezetik a liga „B” jelű csoportját.

54 kg-ban rendezték a Kalucza Norbert – Kreshnik Kokollari meccset, melyet a magyar klasszis könnyedén nyert meg, úgy, hogy már a nyitó menetben kétszer is számolni kellett ellenfelére. Kalucza agresszív harcmodora ellen a második körben sem volt ellenszer, és a balkáni bunyósra a gongszó pillanatában újra számolt a bíró. Aztán a harmadik menet közepén újabb számolás, amely után a koszovói sarok bedobta a törülközőt. (2:0)

81 kg-ban Széll Tamás és Bujar Sejdili csapott össze egy igazán férfias, de sok dulakodással tarkított mérkőzésen, azonban ettől még élvezetes csata zajlott a ringben. Persze sokkal jobban élvezte volna a helyi közönség, ha a debreceni fiú nyer, de csak egy bíró látta jobbnak a négyből, így fejet kellett hajtania legyőzője előtt. Szabinak a boksztudása megvan a sikerhez, fejben kéne még fejlődnie, nem is kicsit. (2:2)

60 kg-ban a sámsoni „vendégbunyós” Varga Miklós, és a Vasas-KSC elleni egyetlen győzelmet jegyző Liridon Zeqiri küzdött. Vargától azt szoktuk meg, hogy álmosan kezd, vagy legalábbis ezt a látszatot kelti, s ha vérszemet kap az ellenfél, akkor könyörtelenül lesújt. Ezúttal más forgatókönyvet dolgozott ki, és már az első menetben megsorozta az albánt. A másodikban már egyértelműen uralta a szorítót, a harmadikban pedig már iskolázott. Szép győzelem volt az EB-re készülő ökölvívótól. (4:2)

64 kg-ban Török János - Kreshnik Rama ütközetnek tapsolhatott a közönség. Ha azt írjuk, hogy a még mindig csak ifikorú Török János imponáló magabiztossággal, taktikus, erőteljes, érett bunyóval győzte le riválisát egy súllyal a sajátja fölött, akkor az már nem is hat a meglepetés erejével. Igen tehetséges a hajdúsági ökölvívó! (6:2)

69 kg-ban nagy verekedést láthatott a közönség Görbics Gábor és Milot Shabani előadásában. A DVSC vendégbokszolója hatalmas ütésekkel „puhította” az albánt, aki a harmadik menet derekáig bírta szusszal, no meg idegekkel. Háromszor is padlózott, mielőtt vége lett a meccsnek! (8:2)

75 kg-ban Móna Imre és Burhan Zeneli bokszolt egy rövid mérkőzésen. A kadet Európa-bajnok Móna igazán emberére talált, hiszen ugyanolyan „bikával” találta szembe magát, mint ő. Csépelték is rendesen egymást a legények, de sajnos csak egy meneten keresztül. Az első szünetben az albán edző feladta a meccset, miközben hevesen reklamált a bíróknál a DVSC-s bunyós állítólagos szabálytalankodásai miatt. (10:2)

91 kg-ban Deél Szabolcs és Elvir Gashi ütközött. Taktikus boksz volt, de Deél már az első menetben padlóra küldte riválisát. A folytatásban maradt a magyar fölény, így megérdemelt hazai siker született. (12:2)

Az eredmények mérkőzésről-mérkőzésre

54 kg: Kreshnik Kokollari – Kalucza Norbert (0:2)
81 kg: Bujar Sejdili – Széll Tamás (2:0)
60 kg: Liridon Zeqiri – Varga Miklós (0:2)
64 kg: Kreshnik Rama – Török János (0:2)
69 kg: Milot Shabani – Görbics Gábor (0:2)
75 kg: Burhan Zeneli – Móna Imre (0:2)
91 kg: Evir Gashi – Deél Szabolcs (0:2)


A DVSC két forduló után százszázalékos a ligában, és legközelebb, május 29-én a felvidéki Galánta otthonában küzd, két legjobbja, Kalucza és Varga nélkül, nekik ugyanis a moszkvai Európa-bajnokságon lesz jelenésük. A BoxingONE Championship szombaton a Rybnik-Gladiator mérkőzéssel folytatódik Lengyelországban.​
 
T

TH6777

Vendég
Önvédelem és harcművészet Békéscsabán!
2010. 05. 17. 16.36


<RIGHT>
nippon%20seibukan.JPG



Hagyománynak számít Békéscsabán,hogy évről évre várják önvédelmi szemináriumra Hanshi Robert Manole VIII.DAN Ju-jitsu mestert, aki egyben a Nippon Seibukan Akadémia romániai vezetője is.

A szervezők, a Nippon Seibukan Akadémia magyarországi képviselete, a Békés Megyei Harcművész Szövetség és a Magyar Tartalékosok Szövetsége a mostani hétvégére hívták meg az ismert önvédelmi szakembert.

Az önvédelem ügye számos érdeklődőt vonzott. A két napon összesen 77 érdeklődő, köztük 21 mester fokozatú harcművész edzett a 2.Szám Általános Iskola tornatermében.

A román és magyar harcművészek számos irányzathoz tartoztak:a Ju-jitsu, shotokan karate, kyokushin karate, ITF taekwon-do, aikido, kick-box, kick-boksz jitsu, Kraw Maga, kempo irányzatok képviselőin kívül biztonsági őrök is részt vettek az oktatáson. A szemináriumon sor került az előre meghatározott témákra. Speciális bemelegítést tartott Victor Micsa román, és Pospischil Tamás magyar mester, majd a bothasználat, késhasználat, puszta kezes védekezés technikáit oktatta Robert Manole nagymester, a „szenvedő alany” bemutatáskor a temesvári Alic Bogdan mester volt, s mint mindig, Dr.Tóth Ferenc kempo mester vállalta a tolmács szerepét..

A szemináriumot az a közvetlen és jó hangulat jellemezte, ami a korábbi évek ilyen jellegű békéscsabai és szegedi rendezvényeit. Természetes jelen voltak a Nippon Seibukan Akadémia magyarországi tagjai, Gregor László, Borbíró Zoltán, Haba József, Pospischil Tamás és Gasparik Róbert mesterek, akik csakúgy, mint a szegedi Hebők Zoltán mester, a szervező munkából is alaposan kivették részüket. Sokat jelentett a megyei szövetség fő szponzorának, a Secret-Őr Vagyonvédelmi KFT.-nak a támogatása is.

Ezek után természetes, hogy újabb rendezvények is sorra kerülnek a közeljövőben.

Július 2-3 között Romániában, a Fekete-tenger partján, Vénuszban rendezi meg a Román Harcművész Szövetség hagyományos szemináriumát, amelyen magyar harcművészek is rendszeresen részt vesznek. Ősszel ismét magyarországi harcművész hétvége és oktatás várható vagy Békéscsabán, vagy Szegeden.
 
T

TH6777

Vendég


Hajtós Bertalan is indul a masters-vb-n!
2010. 05. 24. 07.27


<RIGHT>
judo_xlsport.jpg



Várhatóan csaknem ezerötszáz judós vesz részt a jövő heti Kata (formagyakorlat) és Grand Masters világbajnokságon, amelyre a budapesti Hungexpo területén kerül sor. Az esemény csütörtöki sajtótájékoztatóján, a belvárosi Bacardi Original Barban elhangzott, hogy a fővédnöki tisztséget Sólyom László köztársasági elnök vállalta és a hazai indulók között ott lesz az olimpiai és világbajnoki ezüstérmes Hajtós Bertalan is.

“A katásoknál és a masters-mezőnyben is ez lesz a második világbajnokság, amely alighanem az év legnagyobb judós rendezvényének ígérkezik – jelentette ki Tóth László, a Magyar Judószövetség (MJSZ) elnöke.

– Egyébként mi adtunk otthont a harminc évnél idősebbek első Európa-bajnokságának is, még 2003-ban Kecskeméten.”
Flóri Miklós, az MJSZ masters-bizottságának vezetője, a nemzetközi szövetség (IJF) instruktora hozzátette: Európában elsőként Magyarországon honosodott meg az idősebb korosztályok versengése, mintegy tizenhat évvel ezelőtt.

A vb-n – amelyen ötévenkénti beosztással alakították ki a kategóriákat –, a nézők igazi örömjudót láthatnak majd, mivel mindenki a saját pénzén és szabadidejében oldja meg a részvételt.

Péter Sándor, az ötszörös WMJA-bajnok, IJF világbajnoki címvédő elmondta: napi három edzéssel készül a rangos megmérettetésre, hiszen alapelve, hogy elegendő munka nélkül nincs siker.
A kétszeres Európa-bajnok Hajtós Bertalan a felkészülés nehézségeiről beszélt:
“Tizennyolc év élsport után kissé ellustultam és csak nemrég vállaltam el a megméretést. Az utóbbi két hétben tizenkét kilót fogytam, még kettő és felet kell, hogy beférjek a kilencven kilogrammos mezőnybe, de jövő péntekig sikerülni fog.”

Nagy György főtitkár elmondta: a vb jövő pénteki nyitóünnepségén – amely 16 órakor kezdődik – jelen lesz Sólyom László államfő és Marius L. Vizer, az IJF elnöke is. A Hungexpo G-pavilonjába ellátogatók Baranta- és más bemutatókat is láthatnak majd.

Kedden és szerdán a kata – ez a Japánban kidolgozott páros formagyakorlatokat jelenti – vb-re kerül sor, majd csütörtöktől a veteránok lépnek tatamira a vásárközpont G-pavilonjában. Előbbin a nevezések jelenlegi állása szerint 48 ország 222 dzsúdósa (köztük 18 magyar) vesz részt, míg a masters vb-n – amelyre a katásoktól is sokan jelentkeztek – az előzetes nevezés alapján 67 ország több mint 1200 versenyzőjét várják, a hazai színeket 128-an képviselik majd.

A hatnapos eseménysorozatra a bejutás ingyenes, a versenyekről az IJF hivatalos honlapján élő televíziós közvetítést láthatnak.


Kudo Daido Juku (japán MMA rendszer) stílusbemutató szeminárium 2010. június 26 - 27.
2010. 05. 23. 21.38


<RIGHT>
7305.jpg



Kudo Daido Juku (japán MMA rendszer) stílusbemutató szeminárium 2010. június 26 – 27.
Helyszín: 1044 Budapest, Megyeri út 13., UTE stadion, bírkózó terem


Ezúton szeretnénk meghívni minden érdeklődőt első, nyílt szemináriumunkra, ahol megismerheti és kipróbálhatja a Kudo Daido Juku technikáit, edzésmetodikáját és szellemiségét. A kétnapos stílusbemutatón bárki részt vehet, kortól, nemtől és előképzettségtől függetlenül.
A két nap alatt bemutatásra kerül a stílus technikai repertoárja, különböző önvédelmi és küzdelmi tematikája, valamint igény szerint kipróbálható az ágazat szabadharc rendszere is, a speciális KUDO védőfelszereléssel (maszk).
Az edzéseket Kont Korbai 2. dan-os mester, a magyarországi Kudo Daido-Juku megalapítója, Jukucho Azuma Takashi személyes tanítványa tartja.
Amit hozni kell: tréningruha (ne a kedvenc pólóval ), vagy ha van, bármilyen típusú/színű gí. Kumite kipróbálása esetén ajánlott a herevédő. Jah, és nagy adag akarat, szív, fegyelmezettség.

Menetrend

Szombat (június 26.) : 10-13h
Vasárnap (június 27.) : 10-13h

Részvételi díj:
2 napra: 500 Ft (ötszáz)
1 napra: 300 Ft (háromszáz)

Az edzéseket csak megtekinteni kívánóknak a részvétel ingyenes.
Előzetes regisztráció nem szükséges, bővebb információt a lent feltüntetett vonalakon kérhet.
A DAIDO-JUKU-ról:
A KUDOt a ’80-as években hozta létre Sosai Oyama 4. danos tanítványa, Takeshi Azuma azzal a céllal, hogy a kyokushin karate full kontakt állóharc technikáit vegyítse a judo, jiu-jistu és egyéb földharc elemekkel. Azuma mester stílusa ezzel az elsők között volt, akik beléptek az ’all round fighting’ harcmodort képviselők közé, vagyis az MMA világába. (Tanítványai azóta megjárták többek közt az UFC-t is.)
Jelenleg kevés harcművészet mondhatja sajátjának, hogy mind a stand up, mind pedig a grappling technikákat tartalmazza, az ezekhez nélkülözhetetlen dobásokkal együtt. Ezért lettek mára oly népszerűek a keresztbeedzések, mert, ha valaki boldogulni szeretne a vegyes harcművészetek világában, ezen képességekkel mind rendelkeznie kell.
A Kudo ebben jelent mást, ugyanis szabályrendszere pusztakezes, minden romboló támadás (könyök, fejelés, térd, stb.) használható teljes erővel, az ellenfelet földre vitel után pedig bármilyen feszítéssel, kulccsal, fojtással feladásra kényszeríthetjük.

Egy kis GYIK:
- Szeretnék menni, hol kell regisztrálni magamat?
Szívesen várunk mindenkit, bárhonnan, bármilyen stílusból, előzetes regisztráció nem szükséges.

- Teljesen kezdő vagyok. Mehetek?
Természetesen, egy senpai (is) fog akár külön foglalkozni a kezdőkkel, aki segít mindenben.

- Muaythai, kyo, stb. haladó/versenyző vagyok, miért lehet ez érdekes nekem?
A KUDO egyedi felkészítési rendszere miatt úgy gondoljuk, mindenki megtalálja a maga számítását, keressen akár új technikai elgondolásokat, más küzdőstratégiát, vagy új lehetőséget, hogy találjon „valakit, aki jól fenékberúgja és eltöri a karját” (Helio Gracie).

- Formagyakorlatok nem lesznek a szemináriumon?
A kudo kata-kat (formagyakorlatok) nem tartalmaz, mert az alapító szerint a küzdelmi, önvédelmi képességek elsajátításához szükségtelenek.

- Mi az a maszk, és minek viselik, így nem is fáj pl. egy fejütés!?
A kudo szabályrendszere, szinte minden támadást engedélyez, teljes erővel, puszta kézzel. Ez a maszk védi meg a versenyzők arc csontozatát. A mozgásban nem zavar, és de, igen, fáj.

- Ez egy ilyen új MMA stílus?
Nem, nem új, Jukucho már a ’80-as évek elején Sosai Oyamának is javasolta, hogy nyissanak az all round küzdelmek felé, de mivel a kyokushint teljes rendszernek látta az alapító, így Azuma mester saját ágazatot hozott létre, ahol a judo tudását (3. dan) forrasztotta az új stílusba, amit később az orosz sambo, európai boksz, jiu-jisu és a bírkózás elemeivel is ötvözött.
Takeshi Azuma a kyokushinnak egyszer sem fordított hátat természetesen, elmondása szerint mai napig jóban van a kyo szervezetek vezetőinek szinte mindegyikével.​
 
T

TH6777

Vendég

BAMMA 3: War Machine vs. Zach Light
2010. 05. 24. 08.44

<RIGHT>
Birminghamben került megrendezésre a BAMMA 3 ketrecharcgála, ahol két amerikai harcos, War Machine és Zach Light küzdöttek meg egymással.

Jon Koppenhaver "War Machine" nem sokkal a gála előtt Magyarországon járt menyasszonyával, és több budapesti klubnál is megfordult. Edzett a Carlson Gracie Teamnél, a Pitbull Team soroksári edzőtermében, valamint az Eso Fitness Body Clubban.​
 
T

TH6777

Vendég


Cselgáncs GS, Rio de Janeiro - Csoknyai és Bor ötödik
2010. 05. 24. 10.11


<RIGHT>
cselgancs.jpg



A 81 kg-os Csoknyai László és a plusz 100 kg-ban szereplő Bor Barna az ötödik helyen végzett a cselgáncsozók brazíliai Grand Slam-viadalán, Rio de Janeiróban.

A verseny honlapja alapján Csoknyai finn és orosz dzsúdós legyőzésével jutott el a negyeddöntőig, ahol a holland Elmonttól kapott ki, míg Bor előbb erőnyerő volt, majd francia cselgáncsozón jutott túl, a nyolc között pedig az egyiptomi el-Sehabival szemben maradt alul.

A vasárnap érdekelt további magyarok - ifj. Nagysolymosi Sándor (81), Madarász Tamás (90) és Farkas Bálint (100) - helyezetlenül zártak.

A szombati versenyben a 73 kg-os Ungvári Attila ezüstérmet nyert, míg Burján László (60 kg), Ungvári Miklós (66), Horváth Ervin (73), valamint Karakas Hedvig (57) és Gáspár Eszter (63) helyezetlen maradt.
 
T

TH6777

Vendég


BoxingONE - Veretlen a veretlen ellen Galántán
2010. 05. 25. 22.30


<RIGHT>
1_boxingone.jpg



Szombaton Galántán folytatódik a BoxingONE Chapionship – amatőr ökölvívó csapatbajnoki liga, méghozzá a veretlenek csatájával: a felvidéki K.O. Galanta az idei kiírásban veretlen, ráadásul címvédőként induló DVSC csapatát látja vendégül.


Mindkét alakulat nagyszerűen kezdte az idei kiírást. Az újonc galántaiak Koszovóban vendégszerepeltek, ahol nagy csatában diadalmaskodtak. A DVSC eddig kétszer bokszolt a mostani bajnokságban, mindkét alkalommal hazai pályán, és legyőzték a Vasas-KSC csapatát, valamint Koszovó legjobbjait is.
Az előjelek tehát adottak egy nagy mérkőzéshez, de a hajdúságiak nem csak az idegenbeli fellépés miatt vannak hátrányban, hanem azért is, mert két legjobbjuk, Kalucza Norbert és Varga Miklós is – a válogatottsággal járó kötelezettségük miatt - hiányozni fog a Galántára utazó keretből. Deél István csapata ennek ellenére a győzelem reményében vág neki a BoxingONE mérkőzésnek.

„Bízunk Varga és Kalucza eredményes helyettesítésében, de azt tudni kell, hogy ilyen klasszisokat nem lehet csak úgy pótolni.” – fogalmazott Deél mester. „Soha nem bokszoltunk még a Galánta ellen, így egyszerűen nem tudom, hogy milyen erőt fognak képviselni. Bármi lesz, mi győzni szeretnénk, legyen az ellenfél bármilyen erős is.”

A debreceni edző a csapatösszeállítással kapcsolatban nem ment bele a részletekbe, azt viszont elárulta, hogy némely bokszolója nem abban a súlykategóriában fog küzdeni, ahol legutóbb. Találgatás ugyan, ám valószínűleg nem tévedünk akkor, ha azt gondoljuk, hogy például Török János 64 kg helyett újra 60 kg-ban fog szorítóba lépni. Török helyén meg a legutóbb 69 kg-ban szereplő Görbics Gábor kaphat lehetőséget, hiszen ő is inkább alacsonyabb súlyban érzi otthonosan magát.

A három legmagasabb súlyban (75, 81 és 91 kg) Móna Imre, Széll Tamás és Deél Szabolcs helye pedig mindig biztos a DVSC csapatában.
Deél István után természetesen megkerestük a galántai csapat vezetőedzőjét, az ismert profi ökölvívó Kovács Tamást is. A szakember – ellentétben a hajdúsági mesterrel - jól ismeri az ellenfelet.

„Nagyon jó mérkőzésekre van kilátás! Amikor még Nagy Zolival együtt dolgoztunk a BoxingONE ligában, akkor bokszoltunk Debrecenben, így elsőkézből származó információim vannak az ellenfélről. Szerintem eléggé kétesélyes a szombati mérkőzés, semmi nincs előre lefutva” – fogalmazott Kovács, aki nevetve folytatta: „Őszintén örülünk, hogy Kalucza és Varga nem lép ringbe a Debrecen színeiben, mert az ellenfél két legjobbjának hiánya egész egyszerűen nem érinthet rosszul bennünket. Az győz majd szombaton, aki jobb napot fog ki, mert sok súlyban kétesélyes a küzdelem!”

„Tomi Kid” elmondta, hogy nem tervez változtatást a Koszovóban győztes csapatán, ám 75 kg-ban mégis képzelhető, hogy egy Ausztriából érkező légiós kap lehetőséget, hiszen Móna Imre személyében a DVSC-nek egy kimagasló klasszis áll a rendelkezésére.

A KO Galánta – DVSC mérkőzést szombat este 19 órától a galántai parkban, a helyi kastély udvarában, szabadég alatt rendezik, méghozzá a szervezők reményei alapján több ezer ember előtt.​
 

Zora00

Állandó Tag
Állandó Tag
Yoko Kick-box Team XVI. Kick-box Világkupán elért eredményei

nyito_179_20100527223425_242.jpg


A vasárnapi nappal Szegeden lezárult a XVI. Kick-Box Világkupa, melyre csapatunk, a Yoko Kick-box Team és Szabadidő SE igen szép létszámmal, 30 fővel nevezett gyermek, cadet 1, cadet 2, junior és felnőtt kategóriában, semi-contact és light-contact szabályrendszerben. A rendezvénynek idén ismét a Városi Jégpálya adott otthont, immár hagyományosan Pünkösdkor.
A rendezők rekordszámú nevezést vártak és nem is csalódhattak. Közel hétszáz fős nevezéssel kezdődtek meg a küzdelmek igen erős mezőnnyel minden kategóriában. 21 ország 107 csapata adta le a nevezését, így 700-800 mérkőzést várhattak a három nap folyamán az érdeklődők. Még Pakisztánból és Egyiptomból is érkeztek versenyzők. A verseny eredményeit válogató ként értékelik a junior EB és a felnőtt VB tekintetében, így igen komoly küzdelmeket láthattak a kilátogatók. Legnagyobb ellenfeleinknek a kelet-európai versenyzők bizonyultak.
A versenyszámok öt kategóriája került lebonyolításra:
- Semi Contact
- Light Contact
- Full Contact
- Low Kick
- Thai Kickboxing

vilagkupa_724_835_20100527223130_206.jpg


Az első nap a ringes küzdelmekkel kezdődött. Négy páston és két ringben folytak a küzdelmek. A full-contact, low-kick és K1 selejtezők sorába a semi-contact selejtezők és döntők lebonyolítása is besorolt a gyermek, cadet I, cadet II. és junior kategóriákban. A kitartó nézők késő este a semi-contact csapat verseny (3 férfi + 1 nő) felnőtt és cadet II-es küzdelmeit izgulhatták végig.
A szombati nap a cadet I., cadet II., junior light-contact selejtezők és döntők, a junior és felnőtt együttes kategóriájában a semi-contact selejtezők és döntők, a full-contact, low-kick és K1 selejtezők és elődöntők napja volt. A nap zárója ként a Grand Champion küzdelmeket kísérhettük figyelemmel.
Vasárnapra a felnőtt és junior együttesen lebonyolításra kerülő light-contact selejtezői és döntői, valamint a full-contact, low-kick és K1 döntők kerültek.

Csapatunk nagy lelkesedéssel indult neki a pénteki küzdelmeknek. Versenyzőink kihasználva a lehetőséget, semi-contact küzdelmi számban két súlycsoportban is indultak, juniorjaink pedig ezt is megduplázva szombaton az összevont junior és felnőtt versenyt is vállalták. Az est zárója ként megrendezett csapatversenyek sorába 3 csapattal szálltunk be. Közülük két csapatunk állhatott az éjszakába nyúló nap végén a dobogón. Sajnos az idei Világkupát sem úsztuk meg sérülések nélkül. Pál Anita a csapatverseny során egy szerencsétlen lépés miatt kificamította a térdét, így tartalék versenyző hiányában a Yoko Team 2-es csapatunk a küzdelem feladására kényszerült. Sérülése miatt Anita a további küzdelmekben sem indulhatott. Szombaton Hajzer Marko kényszerült a verseny feladására. Ellenfele egyik mélyrúgása szegycsonttöréshez vezetett.
Ugyan csekély létszámmal, de a light-contact küzdelmekből is kivettük a részünket, ahol mind a négy induló versenyzőnk ért el helyezést.

vilagkupa_919_325_20100527223130_749.jpg
http://www.sport-net.hu/news_images/1223/vilagkupa_919_325_20100527223130_749.jpg

Eredményeink:

Semi-contact

Gyerek:
Nováki Laura 1. hely

Cadet I:
Takó Roland 1. hely
Csonka Attila 2. hely

Cadet II:
Homolya Dániel 3. hely; 3. hely
Liszkai Krisztina 3. hely
Német Marcell 3. hely

Junior:
Almási Bence 1. hely; 3. hely
Busa Andrea 1. hely
Hartyányi Péter 2. hely
Takó Patrik 3. hely

Felnőtt:
Almási Bence 3. hely
Busa Andrea 3.hely; 3. hely
Haska Szabolcs 3.hely
Varga Zsolt 3. hely

Light-contact:

Cadet I:
Takó Roland 1. hely

Cadet II:
Novák Norbert 1. hely
Liszkai Krisztina 2. hely
Sári Máté 3. hely

Csapatverseny:

Cadet II.
Yoko Team csapat 2. hely:
Homolya Dániel, Novák Norbert, Német Marcell, Liszkai Krisztina

Felnőtt
Yoko Team 1-es csapat 3. hely:
Almási Bence, Haska Szabolcs, Völgyi Erik (4Fight), Busa Andrea
 
T

TH6777

Vendég

Kótai Mihály újra vb-címért akar bokszolni



Kótai Mihályt nem törte le a grúz Avtandil Hurcidzétől múlt pénteken elszenvedett vereség, sőt, a középsúlyú ökölvívó pénteken bejelentette, hogy hamarosan újra címmérkőzésen lép majd szorítóba.

http://www.google.hu/imgres?imgurl=...B3tai+Mih%C3%A1ly&hl=hu&sa=G&gbv=2&tbs=isch:1


A 33 éves bokszoló, aki tavaly júliusban tért vissza három év kihagyás után, jelezte, hogy továbbra is örömét leli az ökölvívásban, s célja változatlanul egy újabb cím megszerzése.

"Hurcidze ellen sajnos nagyon rosszul ment, egyszerűen leblokkoltam - mondta a pénteki sajtótájékoztatón Kótai. - Az összecsapás előtt 11 nappal jött a felkérés, de mivel két öv volt a tét, nem hagyhattam ki. Nagyon fontos számomra a boksz, ezért amíg jól érzem magam és tudom csinálni, addig folytatom. Szeretnék örömet okozni a szurkolóimnak, újra világbajnok akarok lenni!"




Az újabb címmeccs részleteiről egyelőre nem tudott információval szolgálni Kótai, de jelezte, hogy a következő hetekben minden kiderül.



Kótai (36 győzelem, 1 döntetlen, 4 vereség) korábbi visszavonulása előtt a nagyváltósúlyúak között a Boksz Világalapítvány (WBF) és a Nemzetközi Bokszszervezet (IBO) világbajnoki öveit is megszerezte. Visszatérése óta középsúlyban bokszol, a Hurcidze elleni az ötödik meccse, s egyben az első veresége volt ebben kategóriában. A pénteken Kijevben rendezett címmeccsen háromszor is számolt rá a mérkőzésvezető, aki a nyolcadik menetben Kótai sérülése miatt vetett véget a csatának.


<SCRIPT language=javascript>prtnrPerjel ();</SCRIPT>
 
Oldal tetejére