Tanács a 20 hozzászólás könnyű megszerzéséhez

Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.

Pappa2

Állandó Tag
Állandó Tag
Ebben a pillanatban, mintha agyunk valamiképpen összekapcsolódott volna, tökéletesen megértettem őt. Énje egyik fele elborzadt saját kegyetlenségétől. Egyetlen hajszál választotta el a tiszta őrülettől.
- Darren Shan
 

p.mate

Állandó Tag
Állandó Tag
Látványos, akciódús, szép és botrányos. Az Agora tehát ideális figyelemfelkeltő. Ráadásul egy gyönyörű nő emeli az összhatás fényét, hiszen a főszereplő Hypatia (Rachel Weisz) az első ismert női tudós és filozófus. Mindezek ellenére Alejandro Amenábar bőven számíthat sértődésekre és fröcsögésre a legutóbbi filmje kapcsán, hiszen az Agora nem éppen hízelgő portrét fest a korai keresztényekről.
 

Pappa2

Állandó Tag
Állandó Tag
Igyekeztem a lehető legkifogástalanabbul viselkedni. Úgy akartam távozni, hogy jó fiúként, jó testvérként, jó barátként maradjak meg az emlékezetükben. Nem akartam, hogy bárki is rossz emléket őrizzen rólam, ha már nem leszek.
- Darren Shan
 

p.mate

Állandó Tag
Állandó Tag
I.sz. 4. század, Egyiptom, a Római Birodalom uralma alatt. Alexandria utcáin vallási indíttatású erőszakos zavargások törnek ki, melyek a híres Könyvtárat, az akkori világ szellemi központját fenyegetik. A Könyvtárban rekedt briliáns asztronómus, Hypatia és tanítványai harcba szállnak, hogy megmentsék az ősi világ bölcsességét. Közülük ketten a nő szívéért is versengenek: az okos, kiváltságos helyzetű Orestes, és Davus, Hypatia ifjú rabszolgája, akinek döntenie kell úrnője iránt érzett titkos szerelme és a szabadság között, mely az övé lehet, hogy csatlakozik a keresztények megállíthatatlan rohamához.
 

Pappa2

Állandó Tag
Állandó Tag
Úgy kezeltem minden percet, amit a családdal és a barátaimmal töltöttem, mintha különleges jelentőségű volna. Úgy figyeltem az arcukat és a hangjukat, hogy soha ne felejtsem el. Tudtam, hogy soha többé nem látom viszont őket, és majd megszakadt a szívem, de így kellett lennie.
- Darren Shan
 

Pappa2

Állandó Tag
Állandó Tag
Ha vissza tudnám forgatni az idő kerekét... De nem tudom. A múlt már mögöttem van. Most az volna a legjobb, ha többé nem gondolnék arra, ami volt. Ideje elfeledni a múltat és a jelenbe meg a jövőbe nézni.
- Darren Shan
 

p.mate

Állandó Tag
Állandó Tag
Hajdu Szabolcs Bibliothéque Pascal című alkotásának amerikai premierjére kerül sor a Los Angeles-i Filmfesztiválon, ahol több mint 40 ország filmművészetének kiemelkedő újdonságait tűzik műsorra. A csütörtökön kezdődött kaliforniai filmes mustrán műsorra tűzik Kenyeres Bálint A repülés története című rövidfilmjét is. A Bibliothéque Pascalt - Mona Paparu utazásainak, szerelmének, nyugat-európai kálváriájának történetét - a szervezők az International Showcase válogatásba hívták meg, mely mindössze 20 alkotást mutat be az Amerikán kívül készült, innovatív filmtermés javából.
 

Pappa2

Állandó Tag
Állandó Tag
Felugrottam az egyik magas sírkőre, és kinéztem a városra. Nem sokat láttam belőle innen, de mivel tudtam, hogy ez lesz az utolsó képem a helyről, ahol születtem és éltem, nem siettem el a dolgot: minden ócska mellékutcát fényes sétálóutcának, minden málló vakolatú házat egy sejk palotájának és minden kétszintes épületet felhőkarcolónak láttam.
- Darren Shan
 

p.mate

Állandó Tag
Állandó Tag
Adott a következő feladat: van egy SZTAKI Szótárod (szotar.sztaki.hu), amit ha elosztasz "m"-mel, akkor az nem kevesebb lesz, hanem több. Hogy lehet ez? Hát úgy, hogy ez egy nagyon hülye feladvány, amit csak azért erőszakoltunk ide, hogy elmondhassuk, Tominak és az iPhone-os szótárának új kihívója akadt: Peti, és a mindenes mobilszótár. És bár ez úgy hangzik, mint "Jamie és a csodalámpa", ennek mégis van értelme, el is mondjuk miért.
 

p.mate

Állandó Tag
Állandó Tag
Tomi készítette el pár hónapja a SZTAKiPhone szótárat, ami a SZTAKI Szótár iPhone-ra optimalizált webes változata, amit maga Steve Jobs is imád. Tominak azért engedtük mindezt, mert a Tomi erős, és megfenyegetett minket, mi pedig féltünk, ráadásul az iPhone az nagyon LOL meg XD, ugyebár. Igen ám, de jött másik kollégánk Peti, aki viszont bátor, továbbá feketeöves CSS-ben, és doubleclick-kel töri a betontömböket szabadidejében. És Peti látá, hogy akinek nincs iPhone-ja, annál a mobilon csúnyácskán jelenik meg a Szótár. Ezért gondolt egyet, aztán még egyet, amiből végül úgy 172 gondolat is lett, és aminek eredményeképpen megszületett a
 

Pappa2

Állandó Tag
Állandó Tag
A diák, míg tanul, nem méltányolja a tanárait. Csak később, amikor már többet tud a világról, érti meg, milyen sokkal tartozik azoknak, akik nevelték. A jó tanár nem vár dicséretet, sem szeretetet a fiataloktól. Kivárja, hogy idővel megkapja tőlük.
- Darren Shan
 

Pappa2

Állandó Tag
Állandó Tag
Meg kell állítanunk a környezet szennyezését és rombolását. Vegyük csak ezt a helyet: egy utat akarnak építeni egy őskori halomsíros temetőn keresztül, ahová évezredekkel ezelőtt a druidák temették a halottaikat. El tudjátok ezt képzelni? Elpusztítanák a múlt egy darabját, csak hogy az autósok tíz vagy húsz percet megspóroljanak!
- Darren Shan
 

Pappa2

Állandó Tag
Állandó Tag
Nem szoktak azzal büntetni valakit gyilkosságért, hogy felszólítják, járjon iskolába. Ámbár - tettem hozzá, visszaemlékezve rég múlt iskolai napjaimra - az ember néha még a halált is szívesebben választaná, mint egy csütörtök délutáni dupla fizikaórát. :D
- Darren Shan
 
Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.
Oldal tetejére