Kreatív ötletek mindenfele temaban:naptar,stb...

christengr

Állandó Tag
Állandó Tag
Hello! I am Christen a kindergarten teacher from Greece. I don't understand your language and I have some problems. When I try to receive an attached image - file, I can not do this and appears this message:

christengr, you do not have permission to access this page. This could be due to one of several reasons:
1. Your user account may not have sufficient privileges to access this page. Are you trying to edit someone else's post, access administrative features or some other privileged system?
2. If you are trying to post, the administrator may have disabled your account, or it may be awaiting activation.


I don't know what to do, please if someone who speak english, can help me. Thank you very much!
 

underworld

Állandó Tag
Állandó Tag
hi
First of all, welcome to the CanadaHun site.
Although this site is mainly for Hungarian speakers you are more than welcomed.

The reason you can not download or view pictures/presentations yet is that you are not a permanent member yet. To require permanent membership status, you must fulfill two criteria first. The first, you have to be registered for more than 48 hours. Since you have registered yourself last night, you have to wait only one more day.
The second criteria is to have at least 20 inputs (thoughts, uploads etc.). This rule was introduced to guide the members to be active in this community. Since this is a sharing, social community, it is preferred avoiding members who came only for a download or so.
Please be advised, there is an English section on the Forum. You might want to add some jokes, literature, thoughts. This way you can fulfill the second criteria too, so starting tomorrow, you can download whatever you find interesting for you.
 

Progressor

Állandó Tag
Állandó Tag
Egy jó ötlet a kisbabák haspuffadására (régi tapasztalat alapján):

Egy kiskanál ánizsmagot és egy kiskanál édesköményt össze kell keverni, majd 2dl vízbe bele kell tenni és fel kell forralni. Ezután le kell szűrni és kevés cukorral ízesíteni.
 

epoana

Állandó Tag
Állandó Tag
Szívből ajánlom: Dorothy Wood Hétvégi kézművesség c. könyvét. Több mint huszonöt inspiráló ötletet ismertet természet kincseiből/ kagyló, préselt virágok, tobozok,hüvelyesek termései,fűzfavessző,szárított citrom, narancs,
stb../
 

szné

Állandó Tag
Állandó Tag
Köszönöm az ötletet.Én gipszpől készült képeknél.papírtányéron,virágcserepeken,fadobozokon alkalmaztam megfelelő alapozás után.
Jó munkát kívánok!
 

nhmarika

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!
Dorothy Wood Hétvégi kézművesség c. könyvéből egy részlet nekem meg van. Sajnos kép nincs hozzá. Íme:

Egy különleges technika, kevés kézügyesség, türelem és az alapanyagok segítségével egyéni poháralátéteket készíthetsz. Egy hétvégén elkészül, nem csak készíteni, ajándékozni is öröm!

Emlékezzünk a nyárra, tegyük el a gyümölcsöket! Nem, a befőzésnek már vége! Most egy kevésbé ismert, de nagyon látványos kreatív technikát mutatunk be, amelynek segítségével szárított gyümölcs-, és magdíszítéssel mutatós poháralátét készülhet.

Amire szükségünk lesz:

– szárított déli gyümölcs szeletek
– pattogatni való kukoricaszemek, feketebors-szemek, vagy más választott magvak díszítésnek
– vazelin
– 8–10 cm átmérőjű, kör alakú műanyag doboz (a legjobb a margarinos-, vajkrémes doboz)
– olló
– mérőedény
– műgyanta
– készlet edény a keveréshez
– csipesz és hurkapálca

1. Vágjuk le a margarinosdoboz tetejét úgy, hogy az oldala kb. 2,5 cm magas legyen, a belsejét kenjük ki vékonyan vazelinnel! Öntsünk egy kis vizet bele, elegendőt ahhoz, hogy ellepje a kiválasztott gyümölcsszeleteket! Ezután öntsük ezt a vizet a mérőedénybe, hogy kiderüljön az alátétekhez szükséges gyantamennyiség.


2. Kezdetben ennek a gyantamennyiségnek az 1/3 részét kell kikevernünk. Az alátétnél felhasznált tipikus mennyiség: 90 ml gyanta, tehát ennél a fázisnál csupán 30 ml-t kell majd kevernünk. Kövessük a gyártó utasításait! Öntsük ki a formába, és hagyjuk állni 4-5 órát, amíg szinte teljesen megköt.

3. Helyezzük a gyümölcsszeleteket a gyanta közepére. Csipesz segítségével tegyünk a gyümölcs és a tál széle közé magokat!


4. Alakítsunk ki tetszés szerinte szép virágformát! Használjunk csipeszt arra, hogy a magokat szépen elrendezhessük!

5. Hagyjuk állni 3-4 órát! Ha a darabok elmozdulnának, igazgassuk vissza a helyükre hurkapálcikákkal! Amikor már megkötött, keverjük össze a másik 2/3 rész gyantát! Ne végezzük ezt túl erőteljesen, hogy minél kevesebb levegőbuborék képződjön! Öntsük az edénybe!


6. Hagyjuk száradni az alátétet legalább 24 órán keresztül. Eltávolításához vágjuk szét a műanyag dobozt, így könnyű lesz kiemelni belőle!
 

gererácska

Állandó Tag
Állandó Tag
DECOUPAGE
A decoupage-ról röviden
A ,,decoupage” a XVII. sz. Velencéjéből induló dekorációs technika. Annak idején a ,,gazdagnak”, az ,,úrinak” a középrétegek számára is elérhető másolata volt. Manapság ez a technika reneszánszát éli.
Sokan azért rajonganak érte, mert elérhető áron, átlagos kézügyességgel is rendkívül látványos, a kézifestésre megszólalásig hasonlító dolgokat lehet vele létrehozni, felhasználási területe pedig szinte végtelen. Készíthetünk ezzel az eljárással apró fülbevalót, de festett kazettás mennyezetet is. Felújíthatjuk, és stílusban egymáshoz igazíthatjuk az ágyat, ágytakarót, a kissé már megkopott éjjeliszekrényt, a falitükröt és a virágcserepet, miközben a konyhában is egymáshoz fog illeszkedni a fűszertartó, a fűszertartó polc, a falióra, esetleg a kenyérzsák is, s ha netán marad még idő és türelem,
a legolcsóbb csempéből is luxuskinézetűt varázsolhatunk. Mindehhez nincs szükség méregdrága lakberendezőre, csak arra, hogy a ma már nagyon szép és szinte mindenhol kapható szalvéta közül kiválasszuk azt a néhányat, amelyik stílusban hozzánk illik (vagy a gyerekünkhöz, párunkhoz, barátunkhoz), és felhasználjuk azt a legalapvetőbb kreativitást és szépérzéket, ami mindannyiunkban benne rejlik.
Nagyon jó lehetőség, örülök, hogy e technikára is felfigyelhetünk! Köszönöm
 
Oldal tetejére