Bevandorlas Kanadaba

Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.
Sziasztok.
Már régóta olvasgatom a fórumot, és sok hasznos infót írtatok le.
Mi is szeretnénk Kanadába menni. A férjem már volt kint 2szer, és teljesen szerelmes Torontóba. Él odakint egy ismerőse, aki a 80 as években ment ki, és vállalkozóként dolgozik. Ő hívja a férjemet évek óta hogy menjen ki hozzá dolgozni. Most igazán fontolóra vettük a dolgot. Szerintetek ha megkapja a munkaajánlatot, akkor kérje csak a munkavállalásit, és mehet vele a család is, vagy akkor már érdemes a letelepedési dolgot is intézni. Előre is köszönöm!
 
Ja és még egy nagyon fontos kérdésem lenne. Torontóban mennyi az a havi bevétel, amiből egy 4 tagú család meg tud élni? Nem luxuskörülmények között persze. A kisebbik gyermekünk csak 15 hónapos, úgyhogy én még nem tudnék munkát vállalni, de később nagyon szeretnék. (Van több szakmám, és munkatapasztalatom is.)
Köszi szépen.
 
Nagyon örülnék ha tudnék dolgozni. Nagyon szeretek is dolgozni, és soha nem szerettem otthon ülni, és várni hogy eltartsanak.Örülök hogy vannak bölcsik. Az első gyerkőcöt is 18 hónaposan beadtam és mentem dolgozni.;)
 

milla71

Új tag
Kanadai klímás munka érdekel

Sziasztok! Fogalmam sincs,hogy most jó helyre írom-e ezt, de már tettem néhány kört ezen az oldalon. Szóval nem vagyok egy gyakorlott forumozó ezért elnézést, ha nem jó helyre menne.
Kanadai munkát keresek egyelőre a férjemnek. Ő kis és nagy klíma szerelő illetve folyadékhűtő és hűtőszerelő több éves tapasztalattal.Elég jól beszél angolul még nem közép szinten, de fejlődő képes.Ha a munka össze jönne fegyorsítanánk a nyelvtanulást mert én angol tanár vagyok és segítem őt ebben. Pontos és megbízható, de sajnos ezt már Magyarországon nem fizetik meg sőt szeptembertől lehet, hogy nem lesz munkája. Nem szeretnénk feltétlenül kitelepedni, de egy pár évig jó lenne, ha kint dolgozna. Minden megoldás és ötlet érdekel.
 

grg46

Új tag
Sziasztok,

Javítsatok ki ha nem jól értem, de ha van egy érvényes Kanadai munkaszerződésem, és a munkáltató igazolja, hogy Kanadai állampolgárral nem tudja betölteni a helyet, akkor lesz LMO, amivel én kapok egy work permit-et, és hivatalosan tudok dolgozni azon a munkahelyen?
 

Scot

Állandó Tag
Állandó Tag
Szia!

A cic.gc.ca oldalon a kézikönyvben pontosan le vannak írva hogy hogyan számolják át a Band score-oket bevándorlási pontszámokká. Itt a honlap:

http://www.cic.gc.ca/english/information/applications/guides/EG72.asp#results

Remélem, tudtam segíteni.

Üdv,
Kitti

Köszönöm én is ez a könyv elég hasznos dolog. Volna is egy kérdésem, az ötös pontnál 10 pontot írnak, ha van work permited, ez igaz lehet a diákvizum work permitjére is ?
Ha tudnátok még segíteni, hogy hol találom azt a telefonszámot ahol válaszolnak a kérdéseimre a követségen a bevándorlással kapcsolatban ?
 

GIGI

Állandó Tag
Állandó Tag
minden workvisaval rendelkezo es szandekozo kijovonek a figyelmet felhivnam a NYELVVIZSGA SZUKSEGESSEGERE! errol ne feledkezzetek meg, annelkul NINCS WORKVISA!!!!
tessek utananezni, milyen fajtat fogad el Canada, es azt hol lehet beszerezni.
Sziasztok,

Javítsatok ki ha nem jól értem, de ha van egy érvényes Kanadai munkaszerződésem, és a munkáltató igazolja, hogy Kanadai állampolgárral nem tudja betölteni a helyet, akkor lesz LMO, amivel én kapok egy work permit-et, és hivatalosan tudok dolgozni azon a munkahelyen?
 

GIGI

Állandó Tag
Állandó Tag
nezz at a Kisgyermekes anyukak Canadaban,
http://canadahun.com/forum/showthread.php?t=12473 cimu topikunkba, vilagos, es igaz felvilagositasert.
Ja és még egy nagyon fontos kérdésem lenne. Torontóban mennyi az a havi bevétel, amiből egy 4 tagú család meg tud élni? Nem luxuskörülmények között persze. A kisebbik gyermekünk csak 15 hónapos, úgyhogy én még nem tudnék munkát vállalni, de később nagyon szeretnék. (Van több szakmám, és munkatapasztalatom is.)
Köszi szépen.
 

Bemese

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!
Még visszatérnék kicsit a házasság témára:)
Az lenne a kérdésem ahhoz,aki már túl van rajta,vagy most készül kint kötni,hogy miután megkapta a hivatalos papírokat a megkötött házasságról,azt le kell fordíttatni magyarra és otthon is hivatalosá tenni a további ügyintézéshez (mondjuk a szponzoráláshoz) vagy mivel onnantól már Kanadán belül történik az ügyintézés,ezért már nem kell ezzel tovább foglalkozni?Szóval hogy elég a kanadai házassági levél?Vagy azt megint haza küldeni,fordítás,bejegyzés,közjegyző,etc...
Remélem érthető volt a kérdésem.:)

Én úgy tudom, nem kell semmit sem lefordíttatni meg anyakönyveztetni, ha kinn akarsz élni. Legfeljebb akkor kéne, ha később vissza akarsz költözni Mo.-ra, vagy a gyerekeidnek meg akarod adni a magyar állampolgárságot is.

Mondjuk mivel mi innen Mo.-ról akarjuk az én letelepedésimet intézni, abban nem vagyok biztos, hogy az útlevelemet vagy a személyi igazolványomat és egyéb iratokat módosítani kell-e, mert én föl akarom majd venni a férjem nevét.
 

guszty74

Új tag
kint voldtam

97 ben mendtem ki a felesegemmel 2001 ben be mendtem az immigration hivatalba es mondtam nekik hogy mar itt vagyok negy eve illegalisan,erre ok azt mondtak maradjak ott semmi baj.
ki kelett toltenem egy kerelmet menekult statuszra,pedig mondtam nekik hogy nem vagyok az.2003 juniusaban megszuletett a lanyom a Vancouveri Womens Hospitalba az Oak streeten.2003 Novembereben ki dobtak azzal az ervel hogy nem fogadtak el a menekult kerelmemet.A kidobas ugy tortent hogy behivtak engem meg a csaladomat a Refugdee boardra majd engem megbilincseltek ki se engettek egy honapig.Kozben a felesegemnek kellett eladni mindent amit majdem het ev alatt szereztunk.
Na ennyit a Kanadai szeretetrol.En szeretnek vissza menni de nem tudom hogyan.Mikor kidobtak akkor azt mondtak hogy vissza mehetek egy ev mulva.Azota nem probalkoztam mert itthon volt egy jo fuzeto munkam neki aldtam epeitkezni meg mindig tart.
De most nincs munkam meg hat itthon a helyzet nagyon gaz.
Hogyha valaki tud valami esszeru megoldast nagyon megkoszonnem.Csak legalis dolog erdekel.
 

szil76.

Állandó Tag
Állandó Tag
:)Sziasztok!

Roviden annyit szeretnek irni, hogy mi februarban megkaptuk azt a bizonyos 120 naprol szolo e-mailt, melyben elfogadtak jelentkezesunket a Federal SW progrmara. Reszletesen leirja a level, hogy a becsi nagykovetseg milyen tovabbi papirokat var tolunk, melynek beszerzesere es postazasara ugyebar 120 napunk van.
Szerencsere mindent idoben sikerult elintezni es a mult honapban postaztuk is az igen vaskos anyagot. Kaptunk is egy levelet (postai uton) Becstol, hogy koszonik, megkaptak es max. 1 evet kernek a feldolgozasra.
remeljuk mindent rendben talalnak a papirok korul.
Szeretnem megkoszonni a forumozok hasznos tanacsait es valaszait a korabbi kerdesekre. Remelem masok is hasonloan jol profitalnak a tapasztalatokbol, melyeket itt osztotok meg az erdeklodokkel.
Most izgatottan varjuk ferjemmel es ket gyerkocunkkel a fejlemenyeket es addig is lazasan keszulunk az ujrakezdesre.

Szivesen megosztom a 120 nap esemenyeit es tapasztalatait, ha esetleg valakit erdekel, mert pont ebben a cipoben jar, vagy keszul kivandorolni a FSW programmal.
Szep napot es napsuteses nyarat!
p.

Szia Pankica!

Engem érdekelne ha megosztanád a tapasztalataidat és leírnád a folyamatot.

Köszönettel:
Szilárd
 

poker face

Új tag
sziasztok.pastoral, ezt neked irom, mert fel bosszant amit irsz. ugy tunik te canadaban elsz es nem tudod mi tortenik a hazadban.igen mindenkinek joga van jobba tenni az eletet ha tudja. igaza van minden oregnek,fiatalnak,es kozepkorunak elhagyni azt a helyet ahol nem erzi magat biztonsagban.Hogy canadaban nincs kolbaszbol a kerites, azis igaz.de akkor te biztos tudod miert. olyan magyarok mint te is le zabaltatok. ezert neznek rossz szemmel a magyarul beszelokre. amugy nem szamit beszelsz-e mas nyelven, majd megtanulod,es a Gyula is magyar, csak romaniai. Neked hoszu, az a tanacsom probalkozz,a jobb jovoert. Amugy eggyetlan orszagban sincs kolbaszbol a kerites,mindenhol dolgozni kell csak van ahol megfizetnek es van ahol nem
 
???

Sziasztok.
Erdeklodnek,h mennyi eselyem lehet kitelepedni.
Kint voltam egy evet legalisan,megtetszett.
Hazamegyek,elvegzek egy acs okj-t,angol kozepet,erettsegi is van,35 eves vagyok,testverem kint lakik,munkaajanlat lesz.

Tovabba azt szeretnem kerni,h valaki irja meg nekem a folyamatat a kitelepedesnek,h mit kuldok hova,milyen papirok kellenek,stb.

Koszonom szepen
 

pankica

Állandó Tag
Állandó Tag
Szia Pankica,


Örülök hogy ilyen jól mennek a dolgaitok!
Azt hiszem én már írtam Neked korábban, hogy mi június 24-én átestünk az orvosi vizsgálaton, az orvos szerint minden leletünk rendben volt és gyorsan postázta is azokat Bécsbe. E hét elején kaphatták kézhez kint a papírokat és most nagyon várjuk hogy jöjjön a PPR.:))
Épp azt számolgattuk, hogy ha időben megjön a PPR, akkor kb pont 1 évbe telt a folyamat, mert tavaly augusztus 13-án postáztuk az első jelentkezési pakkot Nova Scotiába.
Azt hallottad, hogy június 26-tól megváltoztatták a NOC listát? Az én NOC kódom, amivel tavaly jelentkeztünk, lekerült a listáról, viszont felkerült a pszichológus szakma, ami az én eredeti szakmám, illetve a férjemé is.:) Igy talán még több esélyünk lesz munkát találni.
Most azon agyalunk hogy melyik városba menjünk majd, annyifélét olvasni, nem tudjuk mi lenne a legjobb megoldás. Egyelőre Calgary tűnik a legszimpatikusabbnak, de még nem döntöttünk.

Jelezd majd ha válasz érkezik Bécsből. Sok sikert a folyamathoz!:)

Üdvözlettel,
Kitti

Szia Kitti!
Igen, valoban valtottunk mar par sort itt a forumon.
Ti mar elorebb jartok az "ugyben", es remelem minden rendben lesz a PPR-rel is.
Vagy mar meg is erkezett? Mi izgatottan varjuk a fejlemenyeket. Kozben lelkiekben keszulunk. Angolt hallgatunk, olvasunk, nezunk. Es a terkepet, meg a forumokat.
Nem konnyu a varost kivalasztani. Meg mi sem dontottuk el melyik legyen, csak annyit tudunk, hogy nagyvaros kozeleben kisebb varoskaban lenne jo. Igazabol, azt gondolom, talan mindegy is, hogy az elso 1-2 ev hol zajlik, nyilvan nem az lesz a vegleges. Mi rugalmasan allunk a dologhoz. Ahol a munka lesz oda telepszunk :)
Szerencsere a NOC lista valtozasa minke sem erintett negativan. Meg jok vagyunk a penzugyi szakmankkal.
Meg ados vagyok a tobbieknek a 120 nap tapasztalataival, de most epp nyaralunk, igy csak 1 het mulva tudom ezt potolni.
Minden esetre a forum es cic.ca oldal nagy segitseg volt...
Udv es keszuljetek, biztosan hamarosan kerik az utlevelet, h beussek a vizumot!
p
 

ibi78

Új tag
kitelepedes

Mivel a kitelepedes temaja nagyon aktualissa valt szamunkra, szeretnek egy par kerdest feltenni:
0. Milyen esellyel indul az ember neki egy ilyen kitelepedesi kalandnak ? (Abbol a szempontbol kerdem, hogy csomo penzt biztos kifizetunk a cegnek + egyeb koltsegek es a sporolt penzunk jocskan megfogyatkozik gondolom)
1. Melyik bevandorlassal foglalkozo cegget javasoltok?
2. Milyen koltsege volt kb., hogy kivandorlasi ceg intezi az ugyet?
3. Megbizhatok ezek a cegek? Nyugodt lehetek, hogy a leheto leghatekonyabban intezi ugyeinket?
4. Valami vizsgakat (nyelvvizsga etc.) le kell tenni az idok folyaman az interju elott?
5. A folyamat az ugy zajlik, hogy az illeto cegnel beadjuk a jelentkezesunket es aztan varjuk, hogy milyen papirokat, iratokat kell beadni/illetekeket kifizetni stb., kozben tanulni gyorsan a nyelvet amig aztan vegul interjura hivanak ?
6. Milyen koltsegei vannak kb. ezekenek a forditgatasoknak, orvosi vizsgaknak, vizumoknak, repulojegyeknek ?
Elore is koszonom.
 

TRET

Állandó Tag
Állandó Tag
szinten kitelepedes

Sziasztok,

Parommal mi is ugy allunk, hogy hamarosan szeretnenk Kanadaba kitelepedni. Mi immar 4 eve Irorszagban lakunk, ugyhogy az angollal nem lesz problema, viszont nagyon nagyra ertekelnenk egy kis segitseget tanacs formajaban a hogyan temat tekintve. Ha van olyan oldal ahol az esetleges koltsgek feltuntetese mellett leiras is van a vizum igenyles meneterol azt is nagy koszonettel vesszuk. En magasepito technikusi vegzettseggel es tobb mint 6 eves epitesz irodai gyakorlattal rendelkezem (Irorszagban epitesz aszisztensi pozicioban dolgozom mar bo 4 eve), parom pedig az elmult 4 evben szallitmanyozasban dolgozott mint tolmacs, diszpecser, adminisztrator es transport supervisor, de ezen felul tobb ev gyakorlattal rendelkezik agrar, vendeglato es bolti elado teruleteken is. Ha valaki neadj Isten meg munkat is tud ajanlani, mint jo halak azonnal kapunk a csalira, de elsosorban onellatokent csak tanacsokat es segitseget szeretnenk kerni azoktol, akiknek ebben mar tapasztalatuk van es tudnak friss informaciokkal szolgalni. Elore is koszonjuk a segitseteket!
 

octavia34

Állandó Tag
Állandó Tag
edmonton AB

0; informaciotol felkeszutsegtol fuugg elsosorban, masod sorban a "meglevo parameterektol"
1; eloszor is attol fugg, hogy mit vaarsz a penzedert. Ha azt, hogy tuti bevandorlas, akkor baarmelyik ceg ezt igeri, az nem biztos, ha az varod, hogy ok toltsek ki a "form"-jaidat, akarom mondani csi naljak a papirmunkat, a kb olyan, mintha magyarorszaon valaki felfoadna valaki valakit olyan munkara, amit onmaga is meg tudna csanlni, de nem akarja.

2; passz, de biztos tobb annal, amit mi kltottu nk a szent ugy erdekeen. egy kivandorlasi ceg sem tud iztosat igerni, mert a dontes nem az o kezeben van\

3;; sajnos nagy a szoras., volt amelyik vezetojere verdijjat tuztek ki a romak, mer tudtak atvinni a bevandorlasukat
Nem, nem lehetsz nyugodt, hogy valaki mas intezi a doglaidat. tisztelet a kivetlnek.

4;\ az attol fugg, hog yjmelyik kategoriaban indulsz. tobb mint tizen valahany van.

5; ha cegnel, akarom mondani cegeknel adod be jelentkezesedet, es kiderul, hogy Te sokkal jobb vagy valamiert mint a helyiek, AKKOR lehet beadni nekik a hianyzo papirokat, ami egy munkavallalasi engedely alapjait jelenthetik,.

6.;kb : orvosi 400, fordtas 300-1000 (mennyi a forditando) repjegy 1200 oda vissza

ps: nem tunsz igazan eltokeltnek, ha ilyen kerdeseket teszel fel

Mivel a kitelepedes temaja nagyon aktualissa valt szamunkra, szeretnek egy par kerdest feltenni:
0. Milyen esellyel indul az ember neki egy ilyen kitelepedesi kalandnak ? (Abbol a szempontbol kerdem, hogy csomo penzt biztos kifizetunk a cegnek + egyeb koltsegek es a sporolt penzunk jocskan megfogyatkozik gondolom)
1. Melyik bevandorlassal foglalkozo cegget javasoltok?
2. Milyen koltsege volt kb., hogy kivandorlasi ceg intezi az ugyet?
3. Megbizhatok ezek a cegek? Nyugodt lehetek, hogy a leheto leghatekonyabban intezi ugyeinket?
4. Valami vizsgakat (nyelvvizsga etc.) le kell tenni az idok folyaman az interju elott?
5. A folyamat az ugy zajlik, hogy az illeto cegnel beadjuk a jelentkezesunket es aztan varjuk, hogy milyen papirokat, iratokat kell beadni/illetekeket kifizetni stb., kozben tanulni gyorsan a nyelvet amig aztan vegul interjura hivanak ?
6. Milyen koltsegei vannak kb. ezekenek a forditgatasoknak, orvosi vizsgaknak, vizumoknak, repulojegyeknek ?
Elore is koszonom.
 

octavia34

Állandó Tag
Állandó Tag
A kulcs: LMO ha valamelyik szamotokra kedvezo ceg hajlado kiharcolni , tietek Canada


Sziasztok,

Parommal mi is ugy allunk, hogy hamarosan szeretnenk Kanadaba kitelepedni. Mi immar 4 eve Irorszagban lakunk, ugyhogy az angollal nem lesz problema, viszont nagyon nagyra ertekelnenk egy kis segitseget tanacs formajaban a hogyan temat tekintve. Ha van olyan oldal ahol az esetleges koltsgek feltuntetese mellett leiras is van a vizum igenyles meneterol azt is nagy koszonettel vesszuk. En magasepito technikusi vegzettseggel es tobb mint 6 eves epitesz irodai gyakorlattal rendelkezem (Irorszagban epitesz aszisztensi pozicioban dolgozom mar bo 4 eve), parom pedig az elmult 4 evben szallitmanyozasban dolgozott mint tolmacs, diszpecser, adminisztrator es transport supervisor, de ezen felul tobb ev gyakorlattal rendelkezik agrar, vendeglato es bolti elado teruleteken is. Ha valaki neadj Isten meg munkat is tud ajanlani, mint jo halak azonnal kapunk a csalira, de elsosorban onellatokent csak tanacsokat es segitseget szeretnenk kerni azoktol, akiknek ebben mar tapasztalatuk van es tudnak friss informaciokkal szolgalni. Elore is koszonjuk a segitseteket!
 
Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.
Oldal tetejére