Halálbüntetés

edömérlaci

Állandó Tag
Állandó Tag
Nem kellene Istent játszani írta itt valaki. Bizony itt valakik folyton Istent játszanak. Gondolok itt a Magyarországon elvégzett 6 millió
abortuszra,első,második világháborúkra.Sok százezer ártatlan iraki
afganisztáni ember legyilkolására.Óriási éhségövezetek kialakítására
mindezt azért hogy valakik hegynyi pénzt összeharácsolhassanak.
Ez nem gyilkosság? Az a gyilkos aki bizonyítottan és aljas indokból követett el gyilkosságot nem érdemel további életet.A bibliában több
olyan részlet van amelyben isten nevében követnek el gyilkosságokat
mai szemmel nézve csekély vétkekért.A halálbüntetés bizonyos szempontból a humánusabb,mint évtizedekig börtönben rohasztan
az elitéltet.
 

epakla

Állandó Tag
Állandó Tag
Igen, vannak olyan kirívóan súlyos bűncselekmények, amelyek esetében bizony méltányos lenne a halálbüntetés kiszabása és végrehajtása!
 
Szerintem mondjuk a halálbüntetés nem megoldás mondjuk én egyetértel az elöttem szoloval Rozumnij-el aki azt mondta "Gyilkosságra nincs mentség - senkinek nincs joga elvenni mástul az életet így a hatóságnak se , a gyilkos szenvedjen élete végeiig - arról gondoskodjan a hatóság."
Mondjuk az igaz hogy ne vegyük el egy ember életét de vagy kismilioszor szembesiteném azal amit tet és adig kinoznám vele mig végül a tudatba hal bele abba a tudatba amit elkövetett.Lehet hogy ez kegyetlenség de számukra talán a legmegfelelöbb büntetés ugyanis a halál csak megnyugvást hoz.
 

aprokavics

Állandó Tag
Állandó Tag
Minden embernek megadatott az élethez való jog. Ha az egyik ember tulajdonképpen semmibe veszi a másik ember élethez való jogát, és meggyilkolja, akkor a gyilkosnak ugyanúgy vegyék el. Szerintem ez ilyen egyszerű. Miért van több joga élni egy gyilkosnak, mint egy áldozatnak?...
 

goodgag

Állandó Tag
Állandó Tag
. Az emberiség magáról terjeszti, hogy ki fog pusztulni. És hogy igaza legyen, meg is teszi.
2
. Az ember tragédiája maga az ember. goodgag
 

E-Muffin

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok,
Én a halálbüntetés mellett vagyok. Természetesen alaposan megindolokva és komoly érvekkel (tettekkel) alátámasztva.
Pl. sorozatgyilkos, többszörösen visszaeső bűnözők, stb.
Itt magyarországon sajnos a rabok jobban élnek, mint sok tisztességes család.
Ez sem jó...
 

aprokavics

Állandó Tag
Állandó Tag
Nyugodtan át lehetne venni az USA-tól azt, hogy a halálraítéltek akár 8-10 évig is a siralomházban vannak, mert ez idő alatt bármilyen újabb információ, bizonyíték elő tud kerülni.
 

Egyensúly

Állandó Tag
Állandó Tag
Mózes harmadik könyve

24,17 Ha valaki agyon üt valamely embert, halállal lakoljon.

24,19 És ha valaki sérelmet ejt a felebarátján, a mint ő cselekedett, vele is úgy cselekedjenek:

24,20 Törést [Máté. 5,38.39.] törésért, szemet szemért, fogat fogért; a milyen sérelmet ő ejtett máson, olyan ejtessék rajta is.



üdv/Egyensúly
 

Teddy1

Állandó Tag
Állandó Tag
Vannak olyanok, akik nem erdemlik meg, hogy a tarsadalom tagjai legyenek, gondolok itt a többszörös gyilkosokra. Nekik mas elete nem szent, teljes mertekben megerdemlik a halalbüntetest.
 

Kiszsíros

Állandó Tag
Állandó Tag
A helyzet az, hogy nem lenne kevesebb bűnözés. Ezek többségében ösztönlények. Viszont olyan emberéleteket lehetne megmenteni a halálbüntetés által, akit egyébként most nem. Ismertem bent olyat, aki két életfogytot ült le gyilkosság miatt. A második áldozatot már meg lehetett volna menteni, ha lett volna halálbüntetés.
 

Kiszsíros

Állandó Tag
Állandó Tag
Nyugodtan át lehetne venni az USA-tól azt, hogy a halálraítéltek akár 8-10 évig is a siralomházban vannak, mert ez idő alatt bármilyen újabb információ, bizonyíték elő tud kerülni.

Na ez a legdurvább büntetés. Beszélgettem öreg zsivánnyal, aki bizalmi munkát végzett ilyen elítéltek mellett. Minden ajtónyitásra összehugyozták magukat a félelemtől. Mindezt évekig.

Szerintem egyébként a halálbüntetés nem elég. Inkább valódi életfogytiglani, amit nehéz körülmények között tölt le. Ha látnátok mi megy bent mostanában...óvoda az egész. :mad:
 

Erdae

Állandó Tag
Állandó Tag
én is azt mondanám hogy szemet szemért, de a régi dolgok sem voltak jók hogy túl hamar osztották ki a büntetést mert a börtönnel ellentétben a halál visszafordíthatatlan és ha későn jönnek rá hogy ártatlan volt vagy tévedés történt akkor jön a bűntudat. És minden ember más valaki tényleg a haláltól fél legjobban és az a legnagyobb bűntetés de sokszor ha szenvedni hagyják vagy elválasztva a családjátol hogy pár éven belül teljesen egyedül érezze magát... meg a börtön élet is elég rossz... az nagyobb megtörlás mint a gyors halál....
 
Halálbüntetés Okké. De mi van akkor mikor valakit TÉVESEN itélnek halálra? Hány embert csuktak le tévesen pár évre? Persze őket ki lehet engedni és kárpótolni, de ha egy kivégzettről derül ki ez, akkor azt már helyretenni nem lehet.
 

fortune

Állandó Tag
Állandó Tag
Semmi sem tökéletes de az biztos nem jo ha mondjuk valaki megöl valakit és akkor majd 5-10 év mulva szabadul és folytatja azt amit abbahagyot. Ha nem is halálbüntetés de akkor legalább életfogytiglan
 

Gabriel92

Új tag
Egyet kell értenem abban, hogy az igazán nagy bűnösöket ítéljék halálra, de az emberi méltóságukat hagyjuk meg, még ha ők nem is hagyták meg az áldozataiknak.
 
Oldal tetejére