Elhunyt Charles Bronson

Melitta

Adminisztrátor
Fórumvezető
Rádiós
81 éves korában elhunyt Charles Bronson. A világhírű filmszínész olyan mára klasszikussá vált filmekben játszott mint a Volt egyszer egy vadnyugat, a Piszkos tizenkettő és A hét mesterlövész.

Az Alzheimer-kórban szenvedő ismert filmszínész szombaton halt meg tüdőgyulladásban a Los Angeles-i Cedars-Sinai kórházban.

Bronson több mint hatvan mozifilmben szerepelt, köztük olyan híres alkotásokban mint A hét mesterlövész, a Piszkos Tizenkettő, vagy a Volt egyszer egy vadnyugat. Több mint tucatnyi filmben játszott együtt második feleségével, Jill Irelanddel, aki 1990-ben hunyt el rákban.
 

dulifuli

Állandó Tag
Állandó Tag
Meghalt Charles Bronson
2003/09/01
Hosszas betegség után szombaton elhunyt Charles Bronson. A Volt egyszer Vadnyugat színésze két éve Alzheimer-kórban szenvedett, az utolsó négy hétben pedig tüdogyulladással küzdött. A halál 81 évesen érte.

Charles Bronson 1921-ben Charles Buchinsky néven született a pennsylvaniai Ehrenfeld városában litván bevándorlók tizenegyedik gyermekeként. Fiatal korában apjához hasonlóan szénbányászként, majd a világháborús katonai szolgálatot követoen bokszolóként, rakodómunkásként és kazánfutoként dolgozott. A színházi munkát díszlettervezoként kezdte egy pennsylvaniai színházban, néhány kisebb szerepet követoen pedig színészként kereste a boldogulást.

Mozikarrierjét 1952-ben együtt kezdte a késobb szintén westernszínészként ismertté vált Lee Marvinnal a Most a flottánál vagy! címu filmben. Ezt követoen hol indiánként, hol szláv bevándorlóként, hol szökött fegyencként tunt fel, rendszerint kiismerhetetlen és kezelhetetlen vagányok szerepében, 1954-tol már Charles Bronson néven.

Bronson elso jelentos sikere a Géppisztolyos Kelly volt, melyet a hatvanas évek során szinte futószalagon követtek a sikeresebbnél sikeresebb szuperprodukciók, mint A hét mesterlövész, A halál 50 órája vagy a Piszkos tizenketto. A hatalmas közönségsiker és a parádés szereposztások a legrajongottabb sztárok közé emelték.

1968-ban mégis Európa költözött, ahol a spagettiwestern mufaj térnyerésével Clint Eastwood vagy Lee Van Cleef mellett számára is szélesebb lehetoségek adódtak. Bronson karrierje is Európában teljesedett ki, jelentos mértékben legemlékezetesebb alakítása, Sergio Leone Volt egyszer egy Vadnyugat címu westerneposzának magányos bosszúállója révén.

Amerikába való visszatérése után az ötvenes évei ellenére pályája csúcsán lévo és még mindig vonzó színész filmjeinek fo témája a nemes bosszú lett: az 1974-ben indult Bosszúvágy-sorozat középpontjában egy New York-i tervezomérnök áll, akinek családja bunözok áldozatává lesz, s ezért kíméletlen magán-hajtóvadászatot indít a bun mint össztársadalmi jelenség ellen. Bár a sorozat kezdodarabja ígéretes alkotás volt, a további négy rész (1982, 1985, 1987 és 1994) már kevésbé, és a hetvenes évektol általában is egyre nehezebben talált vonzó szerepeket. "Egyfolytában küldik a forgatókönyveket, én meg sorban utasítom oket vissza. " nyilatkozta egyszer.
 

Melitta

Adminisztrátor
Fórumvezető
Rádiós
Jo szinesz volt, most derult ki hogy 10 evvel oregebb volt mint ahogy o vallotta. A hiba akkor tortent mikor nev cseret csinalt, veletlenul elirtak, es o nem reklamalt.
 

Melitta

Adminisztrátor
Fórumvezető
Rádiós
Charles Bronson
Felborzolta a kedélyeket Charles Bronson végrendelete, amelyet ügyvédje a múlt héten ismertetett a családdal: senki sem annyit kapott, amennyit szeretett volna. A sértődött rokonok nem is beszélnek egymással.

A brit Daily Star című lap szerint az augusztusban tüdőgyulladásban elhunyt Charles Bronson ügyvédje a múlt héten összehívta a színész rokonságát, hogy ismertesse velük a Volt egyszer egy Vadnyugat sztárjának végrendeletét. Bronson 48 millió dollárt hagyott a családra, azonban a felosztást mindenki elégedetlenkedve hallgatta, és a hozzátartozók gyásza hamarosan egymás iránti gyűlölködésbe csapott át, és miután kijöttek az ügyvéd irodájából, nem szóltak egymáshoz.

Bronson harmadik felesége például azt nem tudta megemészteni, hogy a 8 millió dollárt érő malibui ház és az 1,6 millió dollár készpénz mellé nem kapta meg férje 4,8 milliós tengerparti nyaralóját és vermonti farmját is, míg Bronson fia, Tony ennyit sem adott volna az özvegynek, aki állítólag senkit sem engedett Bronson betegágya közelébe.

A Bosszúvágy-sorozat sztárja azzal is feldühítette családját, hogy örökül hagyott vagyonát pénzalapokba helyezte, így senki sem juthat gyorsan pénzhez. A legjobban egyébként legkisebb gyereke, a második házasságából született Zuleika járt – ő kétszer annyit kapott, mint bárki más.
 

Anya61

Új tag
A Piszkos tizenkető című film ugrik be elsőként életéből, vagy a Volt egyszer egy vadnyugat.. Keserédes mosolya fejedhetetlen.
 

reveteg

Kitiltott (BANned)
Még sosem gondoltam rá mint jó színész!
Viszont amikben láttam ott nagyon tetszett
Talán azt mondanám karakterszínész és abban nekem kiváló
Valóban nagyon sajnálom hogy elment .De mindenkinek el kell menni. A mai ifjoncoknak is.
A filmvásznon öröké megmarad nekünk.
Pihenj békében odaát
 
Oldal tetejére