Asztrologia

Plutonic

Állandó Tag
Állandó Tag
mi van akkor,ha az ember nem tudja a pontos születési idejét, a szülei és nagyszülei (akik meg tudnák mondani a pontos időt) már nem élnek. érdeklődjem a kórházban, ahol megszülettem? aszcendes számítás miatt lenne fontos.

Akkor életesemények alapján is be lehet pontosítani. :)
Mármint természetesen egy asztrológus. :)
A kórházi adatok ritkán teljesen pontosak, de azért nagyjából negyedórás szórássaé pontosak.
Igaz, ez alkalmasint baromi sokat jelenthet.
 

liber ogoj

Állandó Tag
Állandó Tag
Paksi Zoltán-A csillagok titkai (egy harcművészeti magazinból begépelve)

A harcművészetekkel foglalkozók tudják,hogy az eredményekért,a külső és belső beavatásokért dolgozni,sőt szenvedni kell.A szenvedésből születő szenvedély visz magasabb síkokra.A harcművészet valójában spirituális út,ahol a test-lélek-szellem együtt emelkedik fel a megtisztulás révén.Ezért osztom meg különös örömmel a csillagok üzeneteit azokkal,akik a mai műanyag és reklám,számítógépek világában ezt az utat járják.
A mai kor asztrológiája sem ismeri már az égi titkokat.Eszükbe sem jut a csillagokba nézni,ehelyett a csillagképeket embertípusokká degradálják,jó és rossz sugárzásokról beszélnek és a FÉNY-t sugárzó csillagokat(a Nap kivételével)kihagyják a horoszkópokból.A bolygók önálló fénnyel nem rendelkeznek,tehát ebből is látszik,hogy ma már éppen a fény és a világosság az,ami kikerült nemcsak az asztrológiából,hanem sajnos mindenből.
Az égre tekintve láthatjuk,hogy odafönt(akárcsak idelent) utak vannak.Ezek az utak különböző feladatokat,minőségeket szimbolizálnak.A cselekvő én útja a Nap-út,tizenkét,valójában azonban tizennégy csillagképen át halad a Nap s ezek a csillagképek a sors tizennégy alapfázisát,stációját jelölik.A Kos a kezdet,a Halak a befejezés és átváltozás szakasza.(A két "rejtett" csillagkép a beavatás két szintjét jelöli,de erről majd később.)A poláris világban utazó lélek útja tehát a Nap-út,vagy hivatalos nevén:ekliptika.
Minden lélekhez tartozik egy isteni,vagyis Felettes Én.A tökéletes kört alkotó égi egyenlítő mentén lévő csillagképek szimbolizálják énünk isteni,polaritások feletti részét.
Az égi egyenlítő,mint a Felettes Én "útja" mutatja meg a horoszkópban,hogy hol s hogyan kerülhetünk kapcsolatba a belső Mesterrel.
A harmadik jelentős út a Tejút.Minden ősi tudós megemlíti:nélküle nincs teremtés.Minden igazi,minden működő ezoterikus rendszer ismeri.A Tejút a föntről jövő "tudás" és "energia" útja.A beavatásoknál nélkülözhetetlen.
A negyedik út egy folyó,mely a beavatót jelölő Nimród-Orion csillagkép lábából(!) indul a belső világba és a feltámadást szimbolizáló Főnix csillagképhez érkezik.
Ezek az égi utak megjelennek a földi életünkben is,csak ma már sokan észre sem veszik...A személyes horoszkópban azonban egyértelműen "tetten érhetőek".
De mi is a horoszkóp?A születés pillanatának az égi képe,a születés helyéről nézve.Minden kezdetben jelképesen benne van az egész,így a földi élet kezdetének égi képében is benne van a sors,a feladatok,képességek,tulajdonságok szimbolikus megjelenülése is.Tehát az asztrológia valójában nem determináló sugárzásokról beszél,hanem szimbólumokról.E szimbólumokat használhatjuk a szabad akaratunktól függően alacsony,közép vagy magas szinten.Például a Mars alacsony szinten az erőszak,közép szinten önérvényesítés,magas szinten a lélek "sötét" zugaiba viszi a fényt.
Ennyi bevezető után ismerkedjünk meg a Nap útjának tizenkét stációjával és két beavatásával.Tudnunk kell,hogy a jegyek,csillagképek itt nem embertípusok,hanem ALAPMINŐSÉGEK!
A cselekvést a teremtő erők jelképei,a bolygók mutatják meg.A csillagképek jelentését,üzenetét akkor értjük meg,ha megvizsgáljuk a szomszédait is.Fontos tudnunk,hogy ezek az üzenetek belülre szólnak.Ez már nem értelmi kategória,ezért arra kérem a kedves olvasót,hogy a szívével olvassa a csillagok üzenetét!
Az "első" jelünk a Kos.A Nap a Halakból érkezik,a Kos felébe.A Halaknál a lélek összegez,lezár és eldönti,hogy milyen szinten kezd új életet.Tehát a Kos minőséget,mely a KEZDET szimbóluma,egy mélyreható összegzés előz meg.A Kos csillagai fölött látható a háromszöget formáló Triangulum.Tehát szellemi síkon a hármasság(test-lélek-szellem)ismerete szükséges a kezdethez.A Kos választja el a fölső és alsó világokat is,hiszen fölötte vannak a "hősök",mint Perszeusz,aki megszabadítja Andromédát,alatta viszont az alvilági Eridanusz folyó vize folyik,s itt van még a Cet is.Így az alsó vizes birodalom az ösztönvilág jelképe,a felül látható csillagképek pedig a felemelő "hősiesség" szimbólumai.Tehát a Kos,mint kezdet egyik fő feladata:különválasztani az alsó és felső világot.Enélkül nincs kezdet sem.De kell még valami az elindításhoz.
A csillagkép mítosza az Aranygyapjas kos története,ahol Atamasz,a földi király gyermeke helyett a kost áldozza az isteneknek.Ez azt jelenti,hogy a KEZDETEKHEZ szükséges az ÁLDOZAT is.Meg kell tanulnunk áldozni,áldozatot hozni,hogy tényleg elindulhassunk a Fény útján.Ez a Kos üzenete.
Az áldozat meghozatala és a kezdet után a Nap a Bika csillagképébe érkezik.A régiek úgy tartották,hogy a világnak négy oszlopa van.E tartóoszlopok egyike a Bika legfényesebb csillaga,az Aldebaran.A Bika minőségben a lélek a biztos,stabil tudásra,fix alapokra törekszik.Ez azért fontos,mert utána már az isteni,magas "energia" útjára,a Tejútra kell lépni.Csak a biztos alapok birtokában lehet ezt megtenni.A Bika fölött látható az istenek szerelmi fészke,a Pleiadok csillagkép.Tehát,ha szerelmeskednek az istenek,ez magyarul azt jelenti,hogy itt teremtés,termékenyítés történik.E fényvetést úgy ábrázolták,hogy a Napot a Bika szarvai közé helyezték.Látható,hogy tényleg a Bika szarvcsillagai között halad a Nap mielőtt a Tejútra lép.A Bika minőségben teremtjük meg a stabil alapokat.Az érzelmek vizét is felhasználva tesszük termővé a földet,hiszen alul a Folyó csillagkép látható.A Bika mitológiai megfelelője a Minotaurosz,aki a knosszoszi Labirintusban(labirintus-élet)bolyong.A Bika tehát a biztos tudás,a termékenység és megtermékenyítés szimbóluma,mely felkészült a magas erők(Tejút)befogadására.
Az isteni erők befogadását azonban beavatásnak kell megelőznie.A Nap mielőtt kilép a Bikából,az Orion fölé ér.A Bika itt a lehúzó erőket szimbolizáló sötét állattá válik.Az Orion csillagképnek a Nap lesz a feje,átragyog rajta a fény s ez az a pillanat,amikor az Égi Vadász(Orion-Nimród)íjával lelövi a Bikát.Ez a beavatás aktusa.A lehúzó anyagi és ego-vágyakat legyőzve érünk a Tejútra s léphetünk át az Égi Kapun.
Az Ikrek csillagkép kaput formál.E kapun át jön le a Tejútról az isteni tudás.Az Ikrek a megismerés fázisa.E csillagkép testvérpárja a halandó Castor és a halhatatlan Pollux.Ez a teljesség megismerésének lehetősége.Itt válik világossá,hogy a halandó és a halhatatlan nem választható szét.Itt érzékeljük,hogy a látszólag ellentétes dolgok valójában kiegészítik egymást.
E csillagképhez tartozik az Apolló és az Artemisz,Ádám és Éva,valamint a magyar csillagmítosz egymást segítő testvérpárja,Hunor és Magyar.Az ő apjuk a földkerekség első királya,Nimród:vagyis az Orion(beavató)csillagkép.A beavatás után már(itt a Tejúton)látható a múlt,érthető a jelen és érzékelhető a jövő.Ezért kapcsolták a régiek a jóslást az Ikrekhez.S még egy "apróság".Az Egyszarvú,ami a Megváltó jelképe,az Ikrek alatt van,persze a Tejúton.Tehát már itt elindul(hat)a megváltás folyamata.
Ezek a késztetések fogannak meg a Nap következő állomásánál a Rák csillagképben.Itt termékenyül meg a Tejútról lehozott "elv" a lélekben.Az égi fény itt győzedelmeskedik,hiszen az(ebben az esetben)alsó és felső erőket jelölő Vízikígyó feje a Rák alatt lehanyatlik.A Rák ténylegesen megtestesíti az anyai teremtés hármasságát(befogadó-tápláló-elengedő),ezt már az alakja is mutatja.A Kos kezdeténél a hármasság(Triangulum)még szellemi irány volt,a Rák felénél már sorsfeladatként jelenik meg.
Az anyaságot mutatja az is,hogy a csillagképben lévő Jászol csillaghalmazban tényleg csillagok születnek.

A jóslat szerint a Megváltó két szamár hátán érkezik Jeruzsálembe.Jézus valóban egy vemhes(tehát két)szamár hátán érkezett.A Rák közepén (!)van az északi és a déli szamár csillag.A Nap,mint a világosság jelképe , ezeket érinti a csillagképben.A Fény itt otthonként jelenik meg.A Rák az anyaság és (fény) otthonteremtés minősége és lehetősége.
A lélek ebben a szakaszban foglalkozik a "honnan jöttem? " kérdéssel.
Az égi- földi vándor e minőségeken át közvetve és részint közvetlenül már mindent megismert, megtanult.Eljött hát az ideje annak, hogy belső erőit uralja és a lényegében felébredt fényt kisugározza.Ez a feladat és lehetőség jelenik meg az Oroszlán csillagképben.Az anyai szeretet hármasság után itt már a feltétel nélküli szeretet elérése a cél.A lélek itt tanulja meg, hogy a szeretet nem cselekvés, hanem állapot.Ebben az állapotban vállunk sugárzóvá és valódi uralkodóvá.A fény itt atyai-királyi minőségben már gondoskodik a folytonosságról, amit az Oroszlán fölötti Kisoroszlán ( Leo minor) csillagkép is szimbolizál.
A világ második oszlopa a Regulus csillag, itt látható közvetlenül a Nap égi útján.A világosság győzelmét jelöli az is, hogy az Oroszlán az égen ( és régi ábrázolásban is )az alsó erőket jelölő Vizikígyón tapos.
Hogyan jut " az uralomhoz " ?Az Oroszlán csillagkép visszatekint! A Rák felé fordul.Összegzi a Kos , a Bika, az Orion, Ikrek, és a Rák szakasz tudását.Ez az ismeret elég az uralomhoz.
Majd, ahogy a Nap és a vándor továbbhalad , eljut a Szűz csillagképhez,ahol már az ismeretek rendszerezése történik, és a tapasztalatok kalászát kell learatni.A napút feléhez érve, a lélek el akarja végezni azokat a munkákat, amelyeket eddig nem tett meg.Az Arató Szűz itt megjelenhet Angyalként, és a lélek munkáit elvégezve kiléphet a körforgásból és elnyerheti az " örök életet ".
A Szűz alatt látható a Serleg csillagkép, mely az örök élet italát hozza.Ha a " munkák " nincsenek elvégezve, akkor a Serleg másik minősége lép életbe, vagyis Pandóra szelencéjévé válik, amiből a karma kígyófa (Hydra csillagkép ) kúszik elő.Ebbe a szakaszba lépve a vándor " szolgává válik " , ami egyrészt a " királyság " után törvényszerű, másrészt az egó halálát jelölő halmadár ( Holló csillagkép ) is a Szűz szomszédságában van.
A mérleg szakaszában tanulja meg a lelkünk , hogy a külvilág és főleg a társ, belső, feltáratlan világunk tükörképe.A vándor itt látszólag kifelé, valójában azonban mélyen befelé kezd fordulni.Ez a befelé fordulás kezdete.A Mérleg csillagképek Anubisz tartotta, melyen megmérték a halott szívét.Ha könnyűnek találtatott, a Húsfaló ( Farkas csillagkép a Mérleg alatt ) falta fel.Tehát ez az Igazság mérlege!Sorsunk igazságai méretnek itt meg, hiszen innen indul a Vizikígyó, mely a Rákhoz érkezik.A szeretet hármasa (befogadó, éltető, elengedő ) is itt vizsgázik.A Mérleg minőségében éljük meg a tudati-szellemi felemelkedés vágyát, mert ez által jutunk valódi egyensúlyhoz e szakaszban.A szellemi felemelkedés szimboluma az Északi Korona csillagkép a Mérleg felett látható.E vágyból érzékelhető az, hogy a Mérleg jelében a lélek felkészül az Isteni Igazsággal való találkozásra, hiszen a Nap ezután lép újra a Tejútra.
Újabb beavatás kezdődik.Ez már egy ún. hármas beavatás. Ezt szimbolizálja a Kígyótartó csillagkép, mely két kezében fogja a kígyót.A kígyó feje a szellemi fény (Korona ) felé nyúlik, míg a Kígyó farka a Tejút hasadékába hatol ( nemzés ), melyből a Sas születik.A beavató Kígyótartó és a Kígyó " fogja össze " a Mérleg-Skorpió-Nyilas hármasát!
Tehát a Mérleg ( partnerkapcsolat) jelében már megkezdődik a beavatás.
A Tejút kettéhasad és barlangot alkot. E barlangban születik majd a Fény!A barlang " bejáratánál " látható a Skorpió csillagkép.A Mérlegnél kezdödő befelé figyelés itt már titokkereséssé változik.A vándor itt lép be a ( lélek ) titkok barlangjába.Itt már az egó(izmus)nak meg kell halnia, különben az ösztönerők (pénz, szex, hatalom ) rabjává válik a lélek.Erre a " halálra " szükség van, hogy majd a Fény eljöhessen!Ebben a minőségben vágyunk a lelki boldogságra.Ezt mutatja, hogy a világ harmadik oszlopa az Antares csillag a Skorpió csillagképben van.
A rejtett belső energiák megtapasztalásának és használatának az ideje és helye a Skorpió jel.Minél mélyebben jut a barlanbban előre,annál nagyobb, mélyebb a beavatás ( fölötte a Kígyótartó ) minősége is.Azután, amikor a vándor kilép a barlangból, az erők, melyeket megkapott már a Belső Fény, a Megváltó nemzésére inspirálódnak.
A Nyilas a barlang " kijáratánál " a beavatot főpap és Táltos, aki nemzi a fényt , és tanítja az Égi Törvényre az embereket.Mivel a csillagkép a Tejúton van, ezért ebben a stációban nyílik lehetőségünk az Égi Igazságok átélésére, és átadására.Az itt történő nemzés két irányba hat.Egyrészt lejöhetnek a Nap útján a Földre az égi erők, másrészt a belső energiáink használata és fénynemzése révén visszahathatunk a Tejútra(!), amit a Nyilas fölötti Sas (Aquila) jelképez.De ez a Sas már a Tejúton repül, hogy a túloldalon átadhassa a táltos-tanítói tudást ( a kapun át) az Ikreknek.
Ebbe a magasrendű minőségbe a Kígyótartó( Ophinchus ) avat be, aki már a kezében tartja a teremtő szellemi (Kígyó feje ) és a teremtő lelki (Kígyó farka) energiákat.
Mi jöhet még a Nap útján ezek után?Nos, minden.A következő minőség megjelenítője a Bak csillagkép, mely Pán Istent ábrázolja.Pán neve annyit jelent, hogy Minden.( pl. panteizmus-isten mindenhol, mindenben jelen van) .Ahogy a túloldalon a Rák jelében jelenik meg a Tejútről lehozott tudás-erő, úgy itt a Bak minőség hivatott alkalmazni a Földön az égi energiákat.Most kell a fénynek, a megváltónak megszületnie (Karácsony) . Spirituális értelemben a Bak a sorsfeladat minősége, vagyis a belső újjászületés sorsfeladat!A Bak fölött látható a Delfin és a Csikó csillagkép, mindketten az újjászületett lélek szimbólumai.A Bak mitikus képe szerint egy szédítően magas hegycsúcson áll, teljesen biztosan.Nem szédül ,nem fél.Ez csak úgy lehetséges, ha tudja, hogy itt minden az ő tudatának, képzeletének és sorsának a teremtménye.Tehát a szakadék mélyén lévő porszem is ő...Nincs mitől félnie.A tisztító víz ráfolyik a Bak fejére, vagyis a sorsfeladat és a megtisztulás összekapcsolódik.E tisztítő víz pedig a Vízöntő csillagképből érkezik.Ebben a minőségben a Víz tisztít és termékenyít.A Vízöntő a szabadság jele.Az égre nézve azonban világossá válik, hogy a szabadság csak a tisztaság által érhető el.A két korsóból ömlő víz tisztítja a múltat (folyik a Bak felé), és tisztítja a jövőt is (folyik a Halak felé).A jövő tisztitó, termékenyítő vízben van a világ negyedik oszlopa a Fomalhant csillag.Itt éljük át a tudás átadásának igényét.Itt adunk át minden tapasztalatot, mert ha a Földön csak egyetlen lélek is szenved, mi sem léphetünk a Teljesség birodalmába.
Most tudunk igazán félelem nélkül szárnyalni.A vízöntő fölé nyúló Pegazus (szárnyas paripa) mutatja ezt.Két beavatás, a tizenegy szakasz után érünk el a Halak összegző, befejező minőségéhez.A Kos volt a kezdet, a Halak a vég.A vég és a felkészülés az új kezdete.Ám, hol indul el ez az új kezdet?Alacsonyabb, vagy magasabb szinten?Ezt dönti el a lélek a Halak stációjában.Most már a legmélyebb, legvégsőbb titkokat keressük.A vándor befejezte a vándorlást.Összegez és rendet tesz belül.Tudja, hogy minden titok és minden válasz belül van.


Ajánlom az előadásait a magyar hagyományok iránt érdeklődőknek is,nagyon tartalmas,újszerű a megközelítése.
 

Moave

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!:)

Én 1977. december 15-én születtem, ha minden igaz délután 2 óra tájékán. Pontosabbat sajnos nem tudok mondani. Viszont édesanyám túlhordott és 13-án kellett volna megszületnem, de sehogy sem akarództam kibújni ezért programozott szülés keretén belül a fent említett napon kitessékeltek. Jelent ez valamit?
 

holdfeny56

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!:)

Én 1977. december 15-én születtem, ha minden igaz délután 2 óra tájékán. Pontosabbat sajnos nem tudok mondani. Viszont édesanyám túlhordott és 13-án kellett volna megszületnem, de sehogy sem akarództam kibújni ezért programozott szülés keretén belül a fent említett napon kitessékeltek. Jelent ez valamit?

Csak annyit, hogy Neked akkor kellett megszületned.Mindenképpen Nyilas vagy,de így Mérleg az
ascendensed, úgy valószínű más lett volna.
 

Juditova

Állandó Tag
Állandó Tag
Én is azt gondolom, hogy mindenki pont akkor születik, amikor neki "kell", legyen az természetes, vagy programozott szülés. A születés időpontjának csillagállása a lehetőségeket mutatja.
 

roniegon

Állandó Tag
Állandó Tag
Feltudna valaki tenni ismet a Sky Asztrologia rendszer progit mivel az a link mar nem mukodik, nekem azt irja ki hogy nem letezik?
Eppen valami olyasmit keresek hat igy nagyon jol jonne :))
 

apaa

Állandó Tag
Állandó Tag
mi van akkor,ha az ember nem tudja a pontos születési idejét, a szülei és nagyszülei (akik meg tudnák mondani a pontos időt) már nem élnek. érdeklődjem a kórházban, ahol megszülettem? aszcendes számítás miatt lenne fontos.

Jó pár éve nem foglalkozom a témával(önbeteljesitő jóslás:confused:),
de egyik ismerősöm kicsit többet mondott magáról:5:...kicsit forgatva az infót egyértelmü volt hogy csak du-i születésü lehet.
Másnap rákérdeztem:"Mikor is születtél?"( a korát tudtam:oops:,de a hónap,napot nem!:111:-kell az óra pontositáshoz a hónap\\m/-)
-Délután 5 kor!:9:
A dátumot már nem kérdeztem csak egy próba volt müködik-e még a rendszer.:34:

Feketeszivárvány idézete nagyon találó:656:,
de sokan nem tudják magukat emberi méretben elhelyezni:rolleyes:
éééés azzzzz eredmény...... országosan látható.:555::,,::222::99:
 
Aszcendens

Sziasztok!


Aszcendens ugyben szeretnek informaciot kapni.Annyiszor hallottam mar,hogy aszcendensunk a hozzank illo jegy szemelyeben talalhato.Azonban van egy baratbom akinek az anyukaja jaratos asztrologia teruleten es o mondta;hogy mindez tevhit ugyanis az aszcendens a sajat jegyunk masik arca.Ez tenyleg igy van?Tudnatok errol infot adni?!


Koszonom!
 

furrier75

Kitiltott (BANned)
Sziasztok!


Aszcendens ugyben szeretnek informaciot kapni.Annyiszor hallottam mar,hogy aszcendensunk a hozzank illo jegy szemelyeben talalhato.Azonban van egy baratbom akinek az anyukaja jaratos asztrologia teruleten es o mondta;hogy mindez tevhit ugyanis az aszcendens a sajat jegyunk masik arca.Ez tenyleg igy van?Tudnatok errol infot adni?!


Koszonom!

Az AC az I.ház kezdete...
Ez a felelős azért, hogy hogyan látnak minket mások.
A földi környezet, a fizikai testünk, öntudatunk, valamint személyiségünk külső kifejeződésének a helye...
 

cielobubu

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!

Aszcendens ugyben szeretnek informaciot kapni.Annyiszor hallottam mar,hogy aszcendensunk a hozzank illo jegy szemelyeben talalhato.Azonban van egy baratbom akinek az anyukaja jaratos asztrologia teruleten es o mondta;hogy mindez tevhit ugyanis az aszcendens a sajat jegyunk masik arca.Ez tenyleg igy van?Tudnatok errol infot adni?!

Koszonom!

Az Aszcendens az öntudat, a személyiség jelölője (részben még kiegészíti az Asc jegyét uraló bolygók információja is).
Mivel öntudat és személyiség ezért mind külső, mind belső megjelenésünket mutatja.
A "sajat jegyunk masik arca" kifejezés alatt nem igazán értem, hogy mire gondolsz?
 

keem75

Állandó Tag
Állandó Tag
Az aszcendens az a pont, ahol a születés pillanatában éppen felkelőben volt a Nap.
Az aszcendens jelzi az egyén alaphangulatát, az „énérzést”, az élethez és többi emberhez való viszonyulását. Az aszcendens a személyiség képe is, amelyet a külvilág első benyomásként lát. Az aszcendensnek van a legerősebb hatása arra, hogy néz ki az ember, továbbá arra, hogy beszél, hogy mozog, milyen az alkata, milyenek a színei (szeme, haja, bőre stb.). Az aszcendens képes jelezni azt is, hogy mely testrészek a legsérülékenyebbek, milyen betegségekre hajlamos az egyén.
 

cielobubu

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok

Többen is megemlítettétek, hogy az Asc részben az, amit a külvilág első benyomásként lát belőlünk. Ezt nem érzem teljesen ok-nak. Ezt lehet, hogy így tanítják, meg én is láttam könyvekben, de logikailag ez nálam valahogy nem stimmel.
Két ember szinasztriája és ennek időszerű kapcsolódása mutatja meg, hogy az egyik mit lát a másikból, vagy hogy mi a benyomása.

Üdv C
 

cielobubu

Állandó Tag
Állandó Tag
Bocsi mégegy:
Az ASC az a pont, ahol az állatövi jegy vagy egy az ekliptikán (napúton) álló csillagkép kel fel a horizonton (a horizont fölé emelkedik).
 

daibo

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok

Többen is megemlítettétek, hogy az Asc részben az, amit a külvilág első benyomásként lát belőlünk. Ezt nem érzem teljesen ok-nak. Ezt lehet, hogy így tanítják, meg én is láttam könyvekben, de logikailag ez nálam valahogy nem stimmel.
Két ember szinasztriája és ennek időszerű kapcsolódása mutatja meg, hogy az egyik mit lát a másikból, vagy hogy mi a benyomása.

Üdv C
Szerintem itt két különböző tényező van összemosva. Hogy mi az ASC azt már valaki itt szépen megfogalmazta.
A szinasztria (két képlet összehasonlítása) esetében már az ASC-eken kívül egy sor más tényezőt is értékelni kell. A két képletet először önmagában. És tovább nem sorolom.
Mi is az hogy időszerű kapcsolódás? Én ilyenről nem tanultam. Hogy egyik ember mit lát a másikból, az attól függ, hogy az egyes bolygók hogy érzik magukat, mennyire erősek, vagy gyengék, stb. ott ahol vannak, milyen kapcsolataik vannak, milyen házakat érintenke és szintén nem folytatom, mert hosszú lenne. És én látom őt vagy ő lát engem. Már ez is két nézőpont.
Mondok rá példát. Ha saját otthonomban vagyok (pl uralomban) másképp viszonyulok egy idegenhez (peregrin), mintha én magam is idegen vagyok. Vagy van az a mondás: két dudás egy csárdában nem fér meg. Túz a tűzzel, bár önmagában még ez se igaz, csak egy jelzés a sok közül. Egy jel pedig nem jel. Még kettő sem.
 

Andy-Hotep

Új tag
engedjétek meg,hogy javasoljak 2 könyvet a témában,a szerző ugyanaz,Rudolf Steiner,a könyvek pedig: Az ember és csillagai//Legyen az az orvostudomány vagy a pedagógiai embertan, a filozófia vagy a vallás, vagy akár a mezőgazdaság és a természettudomány, a bolygók és az állatöv kozmikus adottságaira mindenütt találunk ösztönző és serkentő utalásokat. Pontosan azért, mert Rudolf Steiner egész művészete példaértékű a kozmikus vonatkozásokra...//
Az Asztrológiáról//Aktuális igénnyé vált, hogy foglalkozzunk az asztrológiával; most egészen más aspektusból vitatják és tanulmányozzák az asztrológiát, mint a XX. század elején. Ernst Cassierer, a filozófus már több mint két emberöltővel ezelőtt az asztrológiai világkép egységét "a szisztematikus-konstruktív világszemlélet legnagyszerűbb...//
 

Andy-Hotep

Új tag
folytatás, próbálkozásainak" nevezte, és C. G. Jung is úgy vélekedett, hogy az asztrológia az egyetemek kapuin kívül áll. 1947-ben már ennek ellenére a következőket nyilatkozta: "Be kell vallanom, hogy nagyon gyakran feltűnt, hogy az asztrológiai adatok bizonyos dolgokat megvilágítottak, amelyek különben érthetetlenek maradtak volna." De vezető antropozófus szerzők szintén úgy nyilatkoztak, hogy bizonyos emberekkel csak akkor tudtak tényleges lelki kapcsolatot kiépíteni, ha a velük szemben ülő horoszkópját megismerték.
 

Andy-Hotep

Új tag
ASZTROZÓFIA és ASZTROLÓGIA. Nézzük, mit jelentenek ezek a szavak! Az astro előtag jelentése: csillag. A „zófia”, sophia szó jelentése bölcsesség. Az asztrozófia szó csillagbölcseletet jelent. A megértés, az őselvek külső-belső felfedezésének az útja.
Az asztrológia is a csillagok ismeretén alapul(t) elsősorban. A „lógia”, vagyis a logosz a teremtő ige. Az asztrológia tehát a csillagok ismeretének segítségével történő alkotás, teremtés ősi tudománya.
Az asztrozófia inkább a „belső”, míg az asztrológia inkább a „külső” megjelenése a mágikus csillagismeretnek. Természetesen a kettő együtt alkot teljességet!
asztrofizika hu

Linktelenítette: elke
 
Oldal tetejére