Cigihez kapcsolodó minden

Koroknay bela

Állandó Tag
Állandó Tag
Egy emlékemet osztanám meg a témával kapcsolatban.
Annak idején egy irodában dolgoztam, és épp akkoriban vezették be azt a rendszert, hogy csak a kijelölt dohányzóhelyen lehet dohányozni.
Na ennek az lett a vége, hogy az a két kolléga, aki dohányzott, innentől kezdve alig alig dolgozott valamit, mert folyton a dohányzóhelyen tartózkodott, és meg is mondták, hogy nekik ne is szóljon senki azért mert ott töltik a munkaidő nagy részét, mert nekik joguk van, és ezt mostmár szabály biztosítja a számukra.
 

evapatocs

Állandó Tag
Állandó Tag
Én több éven keresztül dohányoztam,mig nem saját magamon éreztem az ártó hatását.
Először rekedtté vált a hangom,később reggelente már hang sem jött ki a torkomon,tudtam mi következhet ezután...

Ekkor hagytam abba a dohányzást,a veszély megtanitott,hogy cselekednem kell.

A következményekkel tisztában voltam,hisz ápolónő vagyok,tudom mivel jár.

Mégis azt mondom,hogy mindenkinek saját magán kell megtapasztalnia,hogy legyen egy erős elhatározása,hogy végett vessen ártó szenvedélyének.

A tiltás semmire sem jó,mert talán annál inkább az ellenkezőjét tesszük,és sajnos más esetéből sem igazán tudunk tanulni,hiszen ez is emberi sajátosság -sajnos,de igaz!
üdv:Éva
 

kgabi0507

Állandó Tag
Állandó Tag
igazából én nem dohányzok, de így is túlzásnak tartom hogy pl közterületen megtiltsák a dohányzást, nemhogy valakinek a saját lakásában...

Most jövök a játszótérről, ami nem park, hanem Gyermekváros, gyermekeknek. És bár ki van írva, hogy csak kijelölt helyen lehet dohányozni, a szülők füstölnek, mondván, hogy felfelé száll a füst.
Ül a saját kölyke mellett, és füstöl, mérgezi a gyerekét, mérgez engem, mérgezi az én gyerekemet, és fel is háborodik, ha rászólok.
Hogy jön ahhoz egy zsír-idegen, hogy rámfújja a füstjét? Milyen jogon? Ő fogja fizetni a gyerekem kezelését? Vagy az enyémet? Csak azért, mert szenvedélybeteg? Miért kell nekem is szenvednem miatta?

Kedves Zsóka mama kiss, a közterület nemcsak a dohányosoké. Én azzal, hogy nem dohányzom, nem zavarok senkit. De a dohányos a füstjével bizony sokakat zavar...
 

formica

Kitiltott (BANned)
Ha egy dohányos a munkahelyén óránként 10 percet dohányzik, akkor az 8 óra alatt 80 perc. Még a munkáltatónak sem éri meg, hogy fizesse a dohányzási időt munkavégzés helyett. Nem kötelező dohányozni.
 

gniussy

Állandó Tag
Állandó Tag
Én 10 év után leszoktam, hál'Istennek. És most nagyon nehezen viselem ha mellettem dohányoznak. Na nem azért mert kívánom, hanem mert annyira megutáltam.
 

gniussy

Állandó Tag
Állandó Tag
Szerintem amúgy akarat kérdése. Vagy csak egy rossz élmény kell, mint ami nekem volt.

Egy hét füstmentes környezet, mondjuk ehhez már alapból akaraterő kell:), aztán a párom hamarabb rágyújtott mint én, beszállt az orromba a füst, és én annyira büdösnek éreztem, hogy .... hát mit mondjak nagyon rosszul esett.

A párom több módszerrel próbált leszokni. De ő meg is mondta, szeret cigizni.

Aztán megígérte mire megszületik a kislányunk leszokik.

5 hónapos a kislányom, és a párom még mindig cigizik. :)
 

tommy1

Állandó Tag
Állandó Tag
Teljesen megkene szuntetni a dohanyzast nam csak par napra leallni vagy itt ott tiltani. Nem lenne annyi tudo beteg. Meg a nem dohanyzoknak is konyebb lenne.
 

akos1123

Állandó Tag
Állandó Tag
Én is dohányzom és nagyon örülnék neki ha sikerülne letennem a cigit,végérvényesen.Tudom most nagyon sokan mondják,hogy csak akarat kérdése.Igen.Van úgy,hogy órákon át nem tudok rágyújtani,mert olyan helyen vagyunk,ki is birom,nem is gondolok arra milyen jó lenne egy cigi,de amint nincs tiltás körülöttem már nyúlók is érte.Probáltam a tapaszt a rágot......nekem nem használt.Sajnos.Holott ha én épp nem dohányzom és rágyújtanak mellettem,zavar a füst,büdös a szaga....
 

Ambia

Új tag
Aki le szeretné tenni a cigit, annak azt mondom, hogy akarat kérdése. Én 8 éve hagytam abba a dohányzást, nagyon sokat cigiztem, ami nem egészséges. Egyik napról a másikra hagytam abba, nagyon erős akaraterő szükséges hozzá. Úgy csináltam, hogy azt a pénzt, amit a cigire költöttem volna, mindig félre tettem és egy idő után vettem magamnak ezt azt, ami nagyon jól esett. Az első néhány nap nagyon nehéz, de egy hónap után többet eszembe sem jutott, hogy újból rágyújtsak. Kitartást kívánok azoknak, akik le szeretnék tenni a cigarettát örökre.
 

laslo

Állandó Tag
Állandó Tag
Még soha nem találkoztam ezzel az oldallal.
Honnan szalajsztották ezt a sok zsenit ?
Akiben ilyen nagy az akarat ugorjon át egy házat.
Sok szerencsét hozzá .
Üdv : ML.
 

losifarkas

Állandó Tag
Állandó Tag
Vasárnap kezdődik a Hagyd abba és nyersz akció. Előzetes várakozások szerint a világon összesen egymillióan próbálják letenni a cigit. Aki egy hónapig nem gyújt rá, sorsoláson vesz részt.

A nemzetközi programban azok vehetnek részt, akik legalább egy éve dohányoznak. Ha május 2-a és 29-e között nem gyújtanak rá, pénzt nyerhetnek. Ehhez ki kell tölteni egy jelentkezési lapot, az letölthető az internetről a

www.oefi.hu címen.

Szükség van egy tanúra is, bár az ő szava önmagában nem elég, orvosi vizsgálattal is megpróbálnak majd megbizonyosodni arról, hogy az illető valóban füstmentes életet élt majdnem egy hónapig - értesült a Független Hírügynökség.
A nemzetközi fődíj 10 ezer dollár, az európai díj két és fél ezer dollár, a magyar fődíj fél millió forint.

A 14 és 18 év közöttieknek külön van ifjúsági díj: 200 ezer forintos vásárlási utalvány. A segítő tanúkat is jutalmazzák, két szerencsés kaphat 100 ezer forint értékű vásárlási utalványt.

Külön díj jár leszokó egészségügyi dolgozóknak, pedagógusoknak védőnőknek, várandós kismamáknak. A nyertesek névsorát június elsején hozzák nyilvánosságra több napilapban és magazinban.
RTL Klub Híradó

Nagyon jó kezdeményezés!
 

angyal 4

Állandó Tag
Állandó Tag
Nem könnyű leszokni a dohányzásról,de lehet.Szerintem nem akarat kérdése,hanem a gondolatban való elhelyezés a lényeg.......
Különben ha valaki leszokik annyi kifinomult illatot és ízt érez,hogy már ez valami csoda,egyébként az életben annyi mindennek lehet örülni,miért éppen a dohányzásnak,ami még káros is.
És még egy gondolat:miért kell általánosítani.....aki dohányzik az mogorva....ez így ebben a formában nem igaz..
 

Jax34

Állandó Tag
Állandó Tag
Én 10 év után leszoktam, hál'Istennek. És most nagyon nehezen viselem ha mellettem dohányoznak. Na nem azért mert kívánom, hanem mert annyira megutáltam.

én is majdnem így...azóta azt viselem legnehezebben, ha az utcán előttem megy valaki, és a kifújt füstbe "sétálok"...
 
Oldal tetejére