Auto verseny F1

T

TH6777

Vendég
Belga Nagydíj - Alonso a második szabadedzést is megnyerte
2010. 08. 27. 17.20


<RIGHT>
fernando_alonso.jpg



Fernando Alonso, a Ferrari spanyol pilótája volt a leggyorsabb a Forma-1-es Belga Nagydíj pénteki második szabadedzésén is.

Alonso mögött a második legjobb időt Adrian Sutil, a Force India német versenyzője autózta, míg a harmadik a brit Lewis Hamilton (McLaren) lett.

Eredmények:
2. szabadedzés (1 kör/7,004 km), élcsoport:
---------------------------------------------
1. Fernando Alonso (spanyol, Ferrari) 1:49.032 p
2. Adrian Sutil (német, Force India) 1:49.157
3. Lewis Hamilton (brit, McLaren) 1:49.248
4. Robert Kubica (lengyel, Renault) 1:49.282
5. Felipe Massa (brazil, Ferrari) 1:49.588
6. Sebastian Vettel (német, Red Bull) 1:49.689
korábban:
1. szabadedzés, élcsoport:
1. Fernando Alonso 2:00.797 p
2. Lewis Hamilton 2:01.567
3. Robert Kubica 2:02.081
4. Sebastian Vettel 2:02.450
5. Adrian Sutil 2:02.646
6. Jenson Button (brit, McLaren) 2:02.913

A további program:
szombat:
3. szabadedzés: 11 ó
időmérő edzés: 14 ó
vasárnap:
Belga Nagydíj (44 kör/308.052 km) 14 ó

XLsport
 
T

TH6777

Vendég
Esőben már az újoncok legjobbja volt a Virgin

A Virgin bízik abban, hogy a Belga Nagydíj időmérőjén és a vasárnapi futamon a pénteki délelőtti szabadedzéshez hasonló embertelen időjárási körülmények lesznek Spa-Francorchamps-ban.

Az első tréningen, amikor végig esett az eső, az istálló mindkét pilótája megelőzte a többi újonc csapat versenyzőjét. Péntek délután viszont Glock szinte gyakorolni sem tudott balesete miatt, míg Di Grassi csapattársán kívül csak a Hispánia pilótáit tudta maga mögött tartani.​

Timo Glock (19. és 24. helyezés):
"Az első szabadedzésen minden elég jó volt, nem volt problémám, és az autó a nedves körülmények ellenére is jól viselkedett. Sajnos a délutáni tréning legelején elvesztettem az autóm felett az uralmamat, megcsúsztam a fehér vonalon, és nagy erővel a gumifalba csapódtam. Ezzel véget is ért számomra a pénteki gyakorlás, de ettől függetlenül abban reménykedem, hogy a hétvége további részében jól fogok teljesíteni. Azt sem bánnám, ha esne az eső, mert a pénteki délelőtt után úgy érzem, a kocsi vizes pályán versenyképesebb lehet."​

Lucas di Grassi (20. és 21. helyezés):
"Tapasztalatokban gazdag napon vagyunk túl. Sikerült az összes gumitípust kipróbálnunk az autón, az extrém esőstől egészen a slick abroncsig. A legnagyobb kérdőjel a hétvégével kapcsolatban, hogy milyen idő lesz, de ettől függetlenül elégedett vagyok a szabadedzéseken elért teljesítményemmel. Azt hiszem, hogy valamennyi helyzetben problémamentesen szerepeltem, így bízom egy jó hétvégében."​

A Red Bull és a Ferrari kezdhet aggódni

Az FIA a pénteki második szabadedzés után végzi el az autókon a flexi-szárnyak kiszűrését.
Az FIA hivatalosan csak péntek délután végzi el a méréseit a hajlékony szárnyak kiszűrése érdekében. Csütörtökön a gépátvételek és a vizsgálatok lezajlottak, ám az FIA előre jelezte, hogy felxi-szárnyak ellenőrzése sok időt vesz igénybe, amit csak szerdán tudták volna elvégezni. Ám akkor a csapatok zöme még nem volt kint a pályán. A szövetség közleménye szerint ezért a teszteket péntek délután fogja elvégezni.​


A Red Bull már a Kínai GP óta, a Ferrari Silverstone óta használ olyan első szárnyat, mely gyanúsan közel hajlik a földhöz.
A szabály előírja, hogy az első szárny legalább 85 mm-re legyen az aszfalttól. A Red Bullra és a Ferrarira az utóbbi hetekben terelődött a gyanú, miszerint 30-35 mm-rel közelebb van az első szárnyuk a földhöz nagy sebességnél, és így nagyobb leszorítóerőt tudnak produkálni.
Az FIA úgy teszteli a szárnyakat, hogy súlyok (50 kg) terhelése során mennyire deformálódnak az elemek. Eddig 500 N erőt fejtettek ki, amit mostantól növelni fognak.
Egy F1-es autó 113 kilométeres óránkénti sebesség mellett már 600 kg leszorító erőt termel Ebből az első légterelő széleire 70 kg leszorító erő hat, tehát az 50 kg-os súly eléggé kevésnek tűnt eddig is..
Éppen ezért az FIA az Olasz GP-től újabb teszteket készül bevezetni. Ezúttal az autók fenéklemezén található csúszólemezre koncentrálnak az ellenőrök. A riválisok szerint ez az elem is hajlékony a Red Bull és a Ferrari esetében.
A csapatok több elemből készítik a csúszólemezt, melyet a jövőben legfeljebb két elemből építhetnek. Az egyes elemek pedig nem lehetnek egy méternél rövidebbek. Ezzel azt érheti el az FIA, hogy az kevésbé legyen mozgatható.​


Hamiltonék szerint versenyképes a McLaren
2010. augusztus 28. 06:15 | Szöveg: F1csatorna

Hamilton és Button a pénteki tréning során végig az élmezőnyben autózott, szemmel látható az előrelépés.

A meglehetősen rosszul sikerült Magyar GP után Lewis Hamilton és Jenson Button is elégedett volt autójával a Belga GP pénteki edzésnapja utám.
Lewis Hamilton Alonso és Sutil mögött szorosan a harmadik helyen zárt. Ami biztató lehet a wokingi gárdának, az az, hogy mind esőben, mind pedig száraz körülmények között jól muzsikált a McLaren. ráadásul az abroncsokkal is jól tudtak gazdálkodni:​

"Egyértelmű az előrelépés. A pálya jobban fekszik az autónknak, de várjuk ki a végét. Esőben versenyképesek lehetünk, de reális célokat kell kitűznünk. Előző versenyen nem tudtam pontot szerezni, ezért fontos, hogy vasárnap szerezzek néhányat."

Jenson Button fél másodpercet kapott Hamiltontól, ám így is a 7. pozícióban zárt:

"Az autó balansza elfogadható, stabil alapokra építkezhetünk. Elégedett vagyok azzal, ahogy az autó az eltérő pályaviszonyok között viselkedett."


Nap képe: Alonso, Massa és a Ferrari a vidámparkban


Stílszerű (hullámvasút) kép a Ferrari idei teljesítményéről: Alonsóval az élen eléggé hullámzó a z olasz alakulat idei teljesítménye.​

Ti mit írnátok képalának?
:cool:
 
T

TH6777

Vendég
Forma-1: A Belga Nagydíj rajtsorrendje
2010. 08. 28. 17.20


<RIGHT>
1_f1_xlsport.jpg


Mark Webber, a Red Bull ausztrál pilótája rajtolhat az első helyről a vasárnapi Forma-1-es Belga Nagydíjon, miután szombaton megnyerte az időmérő edzést.


Rajtsorrend:

1. sor:
Mark Webber (ausztrál, Red Bull)
Lewis Hamilton (brit, McLaren)
2. sor:
Robert Kubica (lengyel, Renault)
Sebastian Vettel (német, Red Bull)
3. sor:
Jenson Button (McLaren)
Felipe Massa (brazil, Ferrari)
4. sor:
Rubens Barrichello (brazil, Williams)
Adrian Sutil (német, Force India)
5. sor:
Nico Hülkenberg (német, Williams)
Fernando Alonso (spanyol, Ferrari)
6. sor:
Jaime Alguersuari (spanyol, Toro Rosso)
Vitantonio Liuzzi (olasz, Force India)
7. sor:
Sébastien Buemi (svájci, Toro Rosso)
Heikki Kovalainen (finn, Lotus)
8. sor:
Timo Glock (német, Virgin)
Nico Rosberg (német, Mercedes)
9. sor:
Jarno Trulli (olasz, Lotus)
Kobajasi Kamui (japán, Sauber)
10. sor:
Bruno Senna (brazil, Hispania)
Jamamoto Szakon (japán, Hispani)
11. sor:
Michael Schumacher (német, Mercedes)
Pedro de la Rosa (spanyol, Sauber)
12. sor:
Lucas Di Grassi (brazil, Virgin)
Vitalij Petrov (orosz, Renault)

Rosberg motorcsere miatt öt-, Schumacher pedig a magyar GP-n bemutatott veszélyes manővere miatt tíz rajthelyes büntetést kapott.

A további program:
vasárnap:
Belga Nagydíj (44 kör/308.052 km) 14 ó


Boullier: Kubica nagyszerű harmadik helye

A Renault F1 Team főnöke büszke lengyel versenyzőjének teljesítményére, aki ma a versenyt a harmadik helyről kezdheti meg.

Eric kissé bosszús Vitaly Petrov buta hibája miatt.

Eric Boullier

Robert (Kubica) harmadik helye nagyszerű eredmény, különösen egy olyan pályán, mint Spa. A csapat igazán jó munkát végzett, bár volt tankolási problémánk, melynek köszönhetően Robert elszalasztotta annak a lehetőségét, hogy egy második gyors kört fusson a Q3-ban.

Sajnos drámával kezdődött számunkra az edzés, amikor Vitaly (Petrov) a kilences kanyarnál felszaladt a kerékvetőre, ami tényleg sajnálatos. Remélhetőleg a versenyen javítani tud majd.

Ezen a hétvégén F-csatornával versenyzünk, és elégedettek vagyunk a rendszer működésével. Nagyszerű munkát végzett a csapat vele Enstone-ban, és itt a pályán.

Ezen fejlesztés jelentősen javított a teljesítményünket, mely ígéretesnek tűnik a szezon végére.

A Renault dobogóra tör Belgiumban

A csapat mindenféleképpen a dobogón akar ünnepelni a verseny végén.

Erre minden esélyük megvan, hiszen a versenyképes Renault Robert Kubica alatt a harmadik helyről kezdhet meg a versenyt.


Alan Permane

Robert (Kubica) harmadik helye jól mutatja az autónk erejét, mely nem csak erre a futamra, hanem az egész szezonra vonatkozik. A munkánk ismét kifizetődő volt.

Vitaly (Petrov) számára sajnos nem alakult jól az időmérő, miután kicsúszott a felvezető körében. Elégedett volt az autója sebességével a hétvége folyamán, és biztos vagyok benne, hogy jó versenyt fog futni, még a rajtrács végéről is. Robert-tel a dobogón akarunk végezni.

Az eddig megszokottakhoz hasonlóan változékony időjárást várunk vasárnapra. Jobb lenne, ha száraz lenne a verseny, de esőben is versenyképesek vagyunk, úgyhogy nem igazán aggódunk emiatt.


Renault: Marad az F-csatorna

A Renault F1 Team úgy döntött, hogy a hétvégén is beveti R30-as versenygépében új F-csatornáját, amit ma vittek pályára a versenyzők Belgiumban.

Robert Kubica és Vitaly Petrov is elégedett a rendszerrel.

Robert Kubica

Úgy működött a rendszer, ahogy azt vártuk. Ezen a pályán igen fontos ezen rendszer használata, szóval boldogok vagyunk, hogy pozitív eredményeket kaptunk róla. Sok adaton gyűjtöttünk róla, és néhány igen fontos közülük. Eddig minden rendben van vele, és bízom benne, hogy a hétvégén is segíteni fog minket. Nem volt vele problémánk.

Ami még talán nehézséges okoz, az a használata. Meg kell szokni, mert ez nem egy olyan dolog, amit mindig is használtunk. Általában mindig az előttünk lévő kanyarokra koncentrálunk, és ez már akkor megtörténik, amikor egy másikban vagyunk. Itt most kicsit más a helyzet. A pálya egyes részein nem könnyű kezelni, de meg lehet szokni.

Vitaly Petrov

Ma az elsődleges feladatunk az volt, hogy a lehető legtöbb adatot gyűjtsünk a rendszerről. Mindezt tettük azért, hogy kiderüljön, jól működik, vagy sem az F-csatornánk, amit idehoztunk.

Az egyenesekben érezhető a használata. A kanyarokban már kevésbé, de egy-két résznél azért kénytelenek vagyunk egy kézzel kormányozni, de nem vészes.

Holnap még egy kicsit dolgoznunk kell az autó beállításain, de bizakodó vagyok.


Michael: Érdekes délután vár ránk

A Williams-Cosworth technikai főnöke biztos benne, hogy érdekes lesz a mai futam Belgiumban.

Sam elégedett azzal, hogy mindkét autójuk ott tudott lenni a Q3-ban.

Sam Michael

Az a tény, hogy mindkét autónk az első 10-ben végzett, jó eredményt jelent a csapat számára. Az eső kissé megbonyolította a helyzetet, de úgy gondolom, hogy a versenyzőink, és az egész csapat jó munkát végzett.

Úgy néz ki, hogy a versenyen is hasonló feltételek fogadnak majd minket, ezért maximálisan oda kell figyelnünk arra, hogy mit teszünk. Biztos vagyok benne, hogy érdekes délután vár ránk.

Hivatalos: Barrichello a GPDA új elnöke

A Williams-Cosworth brazil pilótája, Rubens Barrichello lett a Formula-1-es Versenyzők Szövetségének új elnöke.

Nick Heidfeld, a Pirelli-nél végzett munkája miatt kénytelen volt lemondani posztjáról.

Mivel Nick már nem a Mercedes GP tesztpilótája, így nem utazik el az összes versenyhétvégére. A 33 éves német helyére a hétvégén a 300. F1-es futamát ünneplő Barrichello lép.

A GPDA Spa-ban összeült, és a 38 éves Rubens-re voksoltak a versenyzők.

Williams: Barrichello boldog, Hülkenberg nem igazán

A Williams-Cosworth brazil versenyzője boldog, hogy a 7. helyről rajtolhat holnap Belgiumban.

Nicolas Hülkenberg kissé feldúlt volt, jobb eredményre számított, mint egy 9. hely.

Rubens Barrichello

Boldog vagyok, mert a csapat remek munkát végzett, és jó látni azt, hogy egy ilyen nehéz időmérő edzés után, mint a mai, ott tudtunk lenni a Q3-ban. A harmadik szabadedzésen nem ment minden simán. A beállításokkal szenvedtünk, de a srácok, mint mindig, kitaláltak valamit, és az időmérőn már sokkal jobb volt a helyzet.

Remek ez a 7. hely, és szerintem jó rajthelynek számít Spa-ban. Nagyon jó érzés, hogy itt a 300. nagydíjon magam mellett tudhatom a családomat. Mindennél többet jelentenek nekem.

Holnap mindent megteszek majd a jó eredmény elérése érdekében.

Nicolas Hülkenberg

Nem vagyok teljesen elégedett az eredményemmel, noha nem rossz eredmény a csapat számára, hogy mindkét autónk ott tudott lenni a Q3-ban.

Sajnos a Q3-ban a legjobb etapomon használt lágy gumikkal gurultam pályára. Nem volt más lehetőségem, és a gumik nem voltak valami jó állapotban.

Számomra teljesen mindegy, hogy milyen idő lesz holnap. Versenyezni akarok, és csak ezzel foglalkozom most. Ami fontos, hogy jól kell reagálni a változó körülményekre.

Whitmarsh: A McLaren 147. rajtelsősége

A McLaren-Mercedes csapatfőnöke szerint, ha az új szett abroncsot rakják fel autójukra, akkor most övék lenne a rajtelsőség Belgiumban, és nem a Red Bull csapaté.

Martin kissé csalódott.

Martin Whitmarsh

Úgy gondolom, hogy jó munkát végeztünk az időmérő edzésen, és tudjuk, minden csapat számára kulcsfontosságú az, hogy a megfelelő időben, a megfelelő abroncsot tegye fel az autójára.

Lewis (Hamilton) második és Jenson (Button) ötödik helye után azt hiszem, meggyőződhetünk arról, hogy tisztességes munkát végeztünk.

Ha a harmadik etapot új lágy keverékű gumival kezdjük, akkor talán már a McLaren 147. F1-es rajtkockáját ünnepelhetnénk. Az eső sajnos pont rosszkor jött számunkra. Ha ez nincs, miénk lett volna az első rajtkocka. De nem akarok durva hangot megütni, mert a csapat nagyon jó munkát végzett, és ez mindkét versenyzőnkre is igaz.

Ami a vasárnapot illeti, Lewis és Jenson is azonnal támadni fog. Az Eau Rouge felé vezető úton valószínűleg lesz előzési lehetőség az első körben, és szerintem a versenyzőink keresni fogják azt.

Hamilton: Nem elég, ha csak agresszív vagyok

Lewis Hamilton, a McLaren-Mercedes versenyzője szokásához híven agresszív rajtot fog venni holnap Belgiumban a második helyről, de szerinte ez nem elég a sikerhez.

A brit elismerte, hibázott az utolsó gyors körén, noha esőben javítani tudott az idején.

Lewis Hamilton

Először is szeretnék boldog születésnapot kívánni Mark-nak (Webber). Nem is tudtam… Nah jó, csak viccelek. Fantasztikus kört ment. Az időjárás gyorsan változott, és nem igazán lehetett mit kezdeni vele.

Nem tudtam sokat javítani az időmön. Kicsit lassabb voltam az első körömön. Nézegettem, hogy hol lehet még időt nyerni. Nem volt könnyű. A második körömön pedig vétettem néhány hibát, így nem volt mit tenni.


Ugyanakkor ez a hely is remek, és boldog vagyok vele.

Figyelnünk kell a rajtnál, és nem elég, ha csak agresszív vagy. Fontos, hogy fejben is ott legyél.
Dr.Lóerő-xlsport


Nap képe: Lángokban áll Massa Ferrarija

<TABLE border=0 cellSpacing=0 cellPadding=0 width="100%"><TBODY><TR><TD id=hir_cikk2 class=link20>
Felipe Massa idén már nem szenved el ehhez hasonló balesetet a tankolás betiltásának köszönhetően.
</TD></TR><TR><TD style="HEIGHT: 10px">
</TD></TR><TR><TD id=hir_cikk2 class=link12>
Ti mit írnátok képalának?
:confused:

</TD></TR></TBODY></TABLE>​
 
T

TH6777

Vendég
Forma 1: Belga Nagydíj - Lewis Hamilton győzött és vezet
2010. 08. 29. 15.50


<RIGHT>
lewis_hamilton5_xlsport.jpg



Lewis Hamilton, a McLaren brit pilótája nyerte a vasárnapi Forma-1-es Belga Nagydíjat.

A második helyen az ausztrál Mark Webber (Red Bull), a harmadikon pedig a lengyel Robert Kubica (Renault) végzett.
A 2008-ban világbajnok Hamilton idei harmadik futamgyőzelmét könyvelhette el és átvette a vezetést Webbertől a vb-pontversenyben.
A verseny végig meg-megújuló esőben zajlott, több pilóta kicsúszott, vagy karambolozott és kénytelen volt feladni a versenyt. Erre a sorsra jutott a spanyol Fernando Alonso (Ferrari), a vb-címvédő brit Jenson Button (McLaren) és Rubens Barrichello (Williams) is. A 38 éves brazil 300. F1-es futamán már a nyitókörben búcsúzott a belga GP-től.
xlsport


Webber: Borzalmas volt a rajtom

Mark Webber, a Red Bull-Racing ausztrál versenyzője komoly technikai problémákkal küzdött a rajtnál.

Az ausztrál veterán végül fel tudott zárkózni, és a második helyen fejezte be a versenyt.

Mark Webber

Valami komoly problémám volt a felvezető körön. Igazítottam a kuplungon, de csak rosszabb lett. Borzalmas rajtot vettem, el sem akartam hinni. A Forma-1-ben ilyen rajtot venni… Nem igazán hittem a szememnek, de csak haladtam előre. Szerencsére nem rohant belém senki.

Zavaros volt a verseny, de sikerült felzárkóznom, és boldog vagyok, hogy most itt lehetek. Nagy csatákat vívtam a pályán, de végül Massát, és Kubicát is sikerült megelőznöm.

Az első kiállás remek volt. A bokszban nagyon jól dolgoztak a srácok. A pályán viszont ott volt a korlátázás, nem tudtam feltekerni a fordulatszámot, így nehéz dolgom volt.

Mostanában nagyon könnyű 0 ponttal távozni. Egy kis hiba és vége van a versenyednek. Egy kanyaron is elmehet egy hétvége. Sok pontot gyűjtöttünk, és elégedett vagyok.

Végül, de nem utolsó sorban szeretnék gratulálni Lewis-nak (Hamilton). Nagyszerűen ment.


Hamilton nyerte a káoszt, Vettel kamikaze! Alonso és Button is kiesett Belgiumban

Belga Nagydíj
2010. augusztus 29. vasárnap

<TABLE border=0 cellSpacing=2 cellPadding=2 bgColor=#eeeeee align=center><TBODY><TR><TD bgColor=#ffffff colSpan=5>Végeredmény</TD></TR><TR bgColor=#ffffff><TD width=30 align=right>1.</TD><TD>
hamilton_mclaren_2010_1000.jpg
</TD><TD>Lewis Hamilton
[McLaren-Mercedes]</TD><TD align=right>1ó29p04.268s</TD><TD align=right>25.0 pont</TD></TR><TR bgColor=#ffffff><TD width=30 align=right>2.</TD><TD>
Mark_Webber.jpg
</TD><TD>Mark Webber
[Red Bull Racing]</TD><TD align=right>+ 1.571</TD><TD align=right>18.0 pont</TD></TR><TR bgColor=#ffffff><TD width=30 align=right>3.</TD><TD>
kubica_renault_2010_1000.jpg
</TD><TD>Robert Kubica
[Renault]</TD><TD align=right>+ 3.493</TD><TD align=right>15.0 pont</TD></TR><TR bgColor=#ffffff><TD width=30 align=right>4.</TD><TD>
massa2010.jpg
</TD><TD>Felipe Massa
[Ferrari]</TD><TD align=right>+ 8.264</TD><TD align=right>12.0 pont</TD></TR><TR bgColor=#ffffff><TD width=30 align=right>5.</TD><TD>
adriansutil_2010.jpg
</TD><TD>Adrian Sutil
[Force India]</TD><TD align=right>+ 9.094</TD><TD align=right>10.0 pont</TD></TR><TR bgColor=#ffffff><TD width=30 align=right>6.</TD><TD>
NicoRosberg2010.jpg
</TD><TD>Nico Rosberg
[Mercedes GP]</TD><TD align=right>+ 12.359 </TD><TD align=right>8.0 pont</TD></TR><TR bgColor=#ffffff><TD width=30 align=right>7.</TD><TD>
MichaelSchumacher2010.jpg
</TD><TD>Michael Schumacher
[Mercedes GP]</TD><TD align=right>+ 15.548</TD><TD align=right>6.0 pont</TD></TR><TR bgColor=#ffffff><TD width=30 align=right>8.</TD><TD>
sam31012010000078_1000.jpg
</TD><TD>Kobajasi Kamui
[BMW Sauber]</TD><TD align=right>+ 16.678</TD><TD align=right>4.0 pont</TD></TR><TR bgColor=#ffffff><TD width=30 align=right>9.</TD><TD>
petrov_renault_2010_1000.jpg
</TD><TD>Vitalij Petrov
[Renault]</TD><TD align=right>+ 23.851</TD><TD align=right>2.0 pont</TD></TR><TR bgColor=#ffffff><TD width=30 align=right>10.</TD><TD>
84079308KR176_F1_Grand_Prix_1000.jpg
</TD><TD>Jaime Alguersuari
[Toro Rosso]</TD><TD align=right>+ 29.457</TD><TD align=right>1.0 pont</TD></TR><TR bgColor=#ffffff><TD width=30 align=right>11.</TD><TD>
vitantonioliuzzi2009_1000.jpg
</TD><TD>Vitantonio Liuzzi
[Force India]</TD><TD align=right>+ 34.831</TD><TD align=right> </TD></TR><TR bgColor=#ffffff><TD width=30 align=right>12.</TD><TD>
sam31012010000077_1000.jpg
</TD><TD>Pedro de la Rosa
[BMW Sauber]</TD><TD align=right>+ 36.019</TD><TD align=right> </TD></TR><TR bgColor=#ffffff><TD width=30 align=right>13.</TD><TD>
Sebastien_Buemi.jpg
</TD><TD>Sébastien Buemi
[Toro Rosso]</TD><TD align=right>+ 39.895 </TD><TD align=right> </TD></TR><TR bgColor=#ffffff><TD width=30 align=right>14.</TD><TD>
Nico_Hulkenberg.jpg
</TD><TD>Nico Hülkenberg
[Williams]</TD><TD align=right>+ 1 kör</TD><TD align=right> </TD></TR><TR bgColor=#ffffff><TD width=30 align=right>15.</TD><TD>
Sebastian_Vettel.jpg
</TD><TD>Sebastian Vettel
[Red Bull Racing]</TD><TD align=right>+ 1 kör</TD><TD align=right> </TD></TR><TR bgColor=#ffffff><TD width=30 align=right>16.</TD><TD>
Kovalainen2010.jpg
</TD><TD>Heikki Kovalainen
[Lotus]</TD><TD align=right>+ 1 kör</TD><TD align=right> </TD></TR><TR bgColor=#ffffff><TD width=30 align=right>17.</TD><TD>
ZK5Y0006_1000.jpg
</TD><TD>Lucas di Grassi
[Virgin]</TD><TD align=right>+ 1 kör</TD><TD align=right> </TD></TR><TR bgColor=#ffffff><TD width=30 align=right>18.</TD><TD>
Timo_Glock.jpg
</TD><TD>Timo Glock
[Virgin]</TD><TD align=right>+ 1 kör</TD><TD align=right> </TD></TR><TR bgColor=#ffffff><TD width=30 align=right>19.</TD><TD>
JarnoTrulli2010.jpg
</TD><TD>Jarno Trulli
[Lotus]</TD><TD align=right>+ 1 kör</TD><TD align=right> </TD></TR><TR bgColor=#ffffff><TD width=30 align=right>20.</TD><TD>
highres_00000401083547_1000.jpg
</TD><TD>Jamamoto Szakon
[Hispania Racing]</TD><TD align=right>+ 2 kör</TD><TD align=right> </TD></TR><TR><TD bgColor=#ffffff colSpan=5>Leggyorsabb kör</TD></TR><TR bgColor=#ffffff><TD width=30 align=right> </TD><TD>
hamilton_mclaren_2010_1000.jpg
</TD><TD>Lewis Hamilton
[McLaren-Mercedes]</TD><TD align=right>1:49.069 (32. kör)</TD><TD align=right> </TD></TR><TR><TD bgColor=#ffffff colSpan=5>Kiesők</TD></TR><TR bgColor=#ffffff><TD width=30 align=right>21.</TD><TD>
alonso2010.jpg
</TD><TD>Fernando Alonso
[Ferrari]</TD><TD align=right>37. kör</TD><TD align=right> </TD></TR><TR bgColor=#ffffff><TD width=30 align=right>22.</TD><TD>
button_mclaren_2010_1000.jpg
</TD><TD>Jenson Button
[McLaren-Mercedes]</TD><TD align=right>15. kör</TD><TD align=right> </TD></TR><TR bgColor=#ffffff><TD width=30 align=right>23.</TD><TD>
BrunoSenna_campos_2010_1000.jpg
</TD><TD>Bruno Senna
[Hispania Racing]</TD><TD align=right>5. kör</TD><TD align=right> </TD></TR><TR bgColor=#ffffff><TD width=30 align=right>24.</TD><TD>
Rubens_Barrichello.jpg
</TD><TD>Rubens Barrichello
[Williams]</TD><TD align=right>1. kör</TD><TD align=right> </TD></TR></TBODY></TABLE>

 
T

TH6777

Vendég

Változik a a Belga Nagydíj végeredménye

-A Toro Rosso versenyzője, Jaime Alguersuari egy húsz másodperces időbüntetést kapott, amiért átvágta a buszmegálló lassítót.
Mindez azt is jelenti, hogy a spanyol pilóta elveszíti egyetlen pontját, amit a tízedik helyével szerzett a vasárnapi Belga Nagydíjon.

Vitantonio Liuzzi ezzel feljött egy helyet és egy extra pontot szerzett a Force Indiának, míg Alguersuari a 13. pozícióban zárta a mai futamot.

:cool:


A Renault csapatfőnöke nagyon elégedett



Eric Boullier, a Renault F1 Team főnöke rendkívül elégedett és boldog volt, miután Robert Kubica a hétvégén ismét a dobogón ünnepelhetett.


Boullier jó hajrát vár a csapatától.



Eric Boullier


Ez Robert (Kubica) harmadik dobogós helyezése a szezonban, mely nagy eredmény a csapat számára.

Vitaly (Petrov) is erős teljesítményt nyújtott, felzárkózva a pontszerzők közé a mezőny végéről.

Összességében azt hiszem, nagyon elégedettek lehetünk ezzel a hétvégével, különösen azért, mert új frissítéseket, többek között egy F-csatornát hoztunk ide, mely azonnal megfelelően működött az autóban.

Ez a hétvége megmutatta, hogy jó lépést tettünk meg előre, ami nagyon ígéretes a szezon hátralévő részére.




Kubica: Monzában nem használunk F-csatornát



Robert Kubica, a Renault F1 Team lengyel versenyzője a verseny után adott nyilatkozatában megerősítette, habár remekül működött a rendszer az autójában Belgiumban, az nem kap helyet az R30-asban Monzában a szuper-alacsony leszorító erőt igénylő pálya miatt.


Kubica örül a harmadik helyének Spa-ban.




Robert Kubica


Jó verseny volt, de egyben zavaros is. Nagyon nehéz volt a pályán, rengeteg minden történt. Az első bokszkiállásom rendben volt. El tudtam szakadni Mark (Webber) autójától, és megközelítettem Lewis-t (Hamilton).

A második kiállásomnál a kormányon állítgattam az első szárnyon, és kihagyott a koncentrációm. Későn léptem rá a fékre, ami miatt elvesztettem egy helyet a bokszban. Remélem, hogy mindenki jól van. Sajnálom az esetet.

Ennek ellenére ragyogó eredményt értünk el, és elégedett vagyok.

Monza nem lesz egy könnyű verseny. Kifejezetten nehéz futam vár ránk. Egészen más leszorító erőt igényel a pálya. Ott nem fogja bevetni az F-csatornánkat.


A dolgok azonban nagyon gyorsan változhatnak, és fontos, hogy folyamatosan fejlesszük az autót.




Petrov buta hibája Belgiumban (Videó)



Ez a hiba az időmérő edzésébe került a Renault F1 Team orosz versenyzőjének.




<EMBED height=385 type=application/x-shockwave-flash width=480 src=http://www.youtube.com/v/vxcdq9fF7Fc?fs=1&hl=hu_HU allowfullscreen="true" allowscriptaccess="always">


A McLaren csapatfőnöke kiosztotta Vettelt

Martin Whitmarsh komoly kritikával illette a Red Bull Racing német versenyzőjét, Sebastian Vettelt, aki szó szerint kiütötte a versenyéből Jenson Buttont a Belga Nagydíjon.
A McLaren csapatvezetője elmondta, hogy a Forma-1-ben nincsenek hozzászokva az ilyen és ehhez hasonló amatőr manőverekhez, és Vettelnek komolyan el kellene gondolkodnia azon, hogy mit is várnak tőle a motorsportok királykategóriájában.

„Ez nem egy olyan dolog volt, amire az ember számít a Forma-1-ben, sokkal inkább egy alacsonyabb kategóriára emlékeztet” – mondta a brit csapatfőnök a futam után, aki azt is hozzátette, hogy véleménye szerint a német pilóta olcsón megúszta, hogy csak egy sima áthajtásos büntetést kapott a történtekért.

„Megmondom őszintén, hogy nem is értem, miért hozta magát ilyen lehetetlen helyzetbe, egy kicsit furcsa baleset volt, legalábbis szerintem. Természetesen nem gondolom, hogy szándékosan tette, hiszen a saját versenyét is tönkretette, de akkor is furcsa volt.”

„Nem is értem, mit akart. A belső íven mindössze néhány centi hely volt, ott biztosan nem tudott volna elmenni, aztán hirtelen elrántotta a kormányt, pedig tudnia kellett volna, hogy csúszós a pálya. Azt gondolom, hogy még sokat kell tanulnia.”

„Azzal nincs bajom, ha a saját csapattársával teszi ezt, az viszont bosszant, ha minket is érint a dolog” – tette hozzá Whitmarsh, célozva a törökországi esetre, mikor a Red Bull duója kiütötte egymást az élen.
Vettel egyébként a futam után elnézést kért Buttontól a történtekért, és elmondta, hogy azért zavarodott meg, mert a brit pilóta a vártnál előbb kezdett el fékezni a csúszós ringen.

Barrichello elnézést kért Alonsótól

- Rubens Barrichello sajnálja a történteket, és csapatától a korai kiesésért, Fernando Alonsótól pedig a kiütésért kért elnézést a Belga Nagydíjat követően, ahol pályafutása háromszázadik versenyét teljesítette, ami mindössze egy körig tartott.
Bár minden jól alakult számára, és az első tízből vághatott neki pályafutása háromszázadik versenyének, Rubens Barrichello volt az első kieső a Belga Nagydíjon.

A Williams brazil versenyzője már az első kör végén, mikor megérkezett az első kisebb zápor, elvesztette autója felett az uralmát a buszmegálló előtti fékzónában, és telibe találta Alonso versenygépét.

„Tapasztalatom ellenére, nagyon nehéz volt megítélni, hogy mennyire vizes a pálya az első körökben, de teljesen vizes volt a burkolat, mikor megérkeztem a Blanchimont kanyarba” – magyarázta Barrichello.

„Azon voltam, hogy bezárjam a kaput (Nico) Rosberg előtt, és mikor ráléptem a fékre, annak ellenére sem tudtam megállni, hogy már korán elkezdtem lassítani. Utas voltam az autómban, és egyenesen Alonsóba szaladtam, amiért elnézést kérek tőle.”

„A csapat miatt is csalódott vagyok, hiszen mindenki nagyon keményen készült, hogy a lehető legjobban teljesíthessek ezen a jubileumi futamon. Egy pozitív hétvége volt egészen eddig, és nagyon jó lett volna egy kiváló eredmény.”
„Azonban annak ellenére, hogy a 300. versenyem nem úgy sikerült, ahogy azt szerettem volna, magabiztosan készülök a 301.-re.”


Button nem érti, mit volt a terve Vettelnek

- Jenson Button csalódottságának adott hangot a Belga Nagydíjat követően, ahol idő előtt véget ért számára a körözés, pedig a második helyen haladt, és minden esélye megvolt arra, hogy csökkentse lemaradását a bajnokságban.
A McLaren brit versenyzőjét Sebastian Vettel ütötte ki, aki a buszmegálló előtt teljesen megérkezett a nyakára, majd előzési manővere közben – egy hirtelen kormánymozdulat miatt – elvesztette autója felett az uralmát, megpördült, és telibe találta az MP4/25-ös modellt.

- Jenson Button csalódottságának adott hangot a Belga Nagydíjat követően, ahol idő előtt véget ért számára a körözés, pedig a második helyen haladt, és minden esélye megvolt arra, hogy csökkentse lemaradását a bajnokságban.​

A McLaren brit versenyzőjét Sebastian Vettel ütötte ki, aki a buszmegálló előtt teljesen megérkezett a nyakára, majd előzési manővere közben – egy hirtelen kormánymozdulat miatt – elvesztette autója felett az uralmát, megpördült, és telibe találta az MP4/25-ös modellt.
<IFRAME style="Z-INDEX: -200; POSITION: absolute; WIDTH: 1px; HEIGHT: 1px; OVERFLOW: hidden; TOP: -9999px; LEFT: -9999px" class=tracking src="http://imgs.adverticum.net/external/tracking/1627027_tr.html" frameBorder=0></IFRAME>

„Nem tudom, hogy mi történt Sebastiannal” – mondta Button a riportereknek Belgiumban. „Mindössze annyit éreztem, hogy volt oldalról egy hatalmas csattanás. A hűtő teljesen összetört, és a hajtás elveszett.”
„Egy nagyon szokatlan baleset volt. Nem is tudom, hogy pontosan mit akart. Hatalmas csapás ez a vb-címért vívott küzdelem szempontjából, hiszen minden esélyem megvolt arra, hogy értékes pontokat szerezzek, és felállhassak a dobogóra.”
„Minden nagyon jól nézett ki. Jól kaptam el a rajtot, jól harcoltam a vizes pályán. Úgy érzem, sikerült jobban lereagálnom a nehéz körülményeket, mint a többieknek, nagyobb volt a tapadásom, mint a riválisoknak.”
Button autójának első szárnya megsérült az első körökben, amire csapata figyelmeztette is a rádión keresztül, ám a brit pilóta elmondta, hogy ez nem jelentett komolyabb problémát számára.

„A sérült első szárny miatt maximálisra kellett állítanom a szárny dőlésszögét, ami miatt az autó hátulja egy kicsit furcsán viselkedett, de ez nem zavart különösebben. Nem volt olyan könnyű magam mögött tartani a többieket, de nem voltam gondban.”

„Az volt a tervünk, hogy a kiállásnál lecseréljük az első szárnyat, de erre már nem került sor, ugyanis idő előtt fel kellett adnom a küzdelmet” – tette hozzá a brit pilóta, aki Vettel áthajtásos büntetéséről a következőket mondta.
"Mi mást is kaphatott volna? Egy versenybaleset volt, nyilván nem szándékosan tette, de mit lehet tenni?”


</EMBED>
 
T

TH6777

Vendég
Hamilton varázsolt, Vettel tört és zúzott
2010. 08. 30. 13.55


<RIGHT>
lewis_hamilton2.jpg



A nemzetközi sajtó Lewis Hamiltont dicséretét zengi a vasárnap Forma-1-es Belga Nagydíjon elért győzelme után.

Olaszország:
La Gazzetta dello Sport:
"Hamilton varázsolt. Alonso kicsúszott az esőben. A Ferrari vb-je oda."

Tuttosport:
"Alonso világbajnoki kicsúszása. Micsoda szerencsétlenség! Hamilton diadalmaskodott."

Corriere dello Sport:
"Az eső tönkretette a Ferrarit. Lewis az eső ura."

Spanyolország:
El País:

"A McLaren technikailag vetélytársai előtt jár. Ezért nyerhette meg Hamilton harmadik futamát és átvette a vezetést a vb-pontversenyben."

Marca:
"Hamilton bizonyított az esőben."

As:
"Hamilton hibátlan előadása egy bonyolult futamon."

Nagy-Britannia:
Daily Telegraph:
"Hamilton egy klasszikus verseny megnyerésével teljesítette álmát. Az esőáztatta futamon Spa-Francorchampsban nemcsak Jim Clark, Juan Manuel Fangio és legnagyobb példaképe, Ayrton Senna nyomdokaiba lépett, hanem átvette a vezetést a vb-pontversenyben is."

The Times:
"Hamilton köszönte az égieknek."

The Guardian:
"Lewis Hamilton mint vb-éllovas keveredett ki a káoszból."

The Independent:
"A szerencsés Hamilton uralkodott Belgiumban, mialatt az időjárás elintézte riválisait."

The Sun:
"Lewis: szükségem volt egy kis segítségre fentről."

Németország:
Die Welt:

"Vettel tört és zúzott. A vb-címre hajtó ötösfogat a győztes Hamilton és Webber párharcára szűkült."

Bild:
"Vettel vigasztalhatatlan. Ahelyett, hogy nagy lépést tett volna a vb-cím felé, összetörte a kocsiját, megbüntették és csak 15. lett. Lehet, hogy elúszott a vb-elsőség?"

F1: Webbert még nem léptetik elő

Lewis Hamilton belgiumi győzelmével átvette a vezetést a pontversenyben, azonban a korábbi éllovas, a Red Bull-os Mark Webber a közelében maradt, hátránya csak három pont. Nincs ilyen jó helyzetben a másik három esélyes, Fernando Alonso, Jenson Button és Sebastian Vettel a spái nullázás után lemaradt.

Annak ellenére azonban, hogy Hamilton előnye már több mint egy győzelemnyi a harmadik helyen álló Vettellel szemben, a mclarenes teljesen nyitottnak látja a küzdelmet.


"Az elmúlt futamokon láthattuk, hogy milyen gyorsan változhatnak a dolgok, szóval sok van még hátra. Sok pontot gyűjthet még bármelyik esélyes pilóta. Számomra nyilván Mark a fő ellenfél, ami a pontokat illeti, de úgy gondolom, hogy a bajnokság még teljesen nyitott, persze szeretném elérni, hogy pár futam után már ne ez legyen a helyzet" - mondta a 2008-as bajnok.

Hamilton azt is kiemelte, hogy a jelenlegi állás alapján még a csapaton belül is teljes az egyenlőség náluk: "Szerintem Jensonnak egyszerűen nem volt ma szerencséje. De mindkettőnket ugyanúgy kezel a csapat, így szerezhetjük a legtöbb pontot, nem hiszem, hogy szükség lenne eltérő bánásmódra."

A 31 pontos hátrányba kerül Vettel is úgy gondolja, hogy a hátralévő futamokon még bőven lehet fordítani: "Majd meglátjuk. Még van hat verseny, azt pedig láttuk már, hogy gyorsan változnak a dolgok. Tudom, hogy legalább a dobogóra kellett volna állnom (Spában), de még mindig bármi lehetséges, még megnyerhetem a bajnokságot" - mondta a német.

Vettellel ellentétben Mark Webber a Belga Nagydíj után nem túl burkoltan arra utalt, hogy a bajnoki siker érdekében lassan mellé állhatna a csapat, azonban a csapatfőnök, Christian Horner egyelőre nagyon korainak tartja ezt a felvetést.

"Még 150 pontot lehet szerezni. Ketten elhúztak egy kicsit, míg a három másik főszereplő nem szerzett pontot, de egy kicsit korainak tartom még ezt. Bár a(z új) pontrendszer miatt félrevezetőek lehetnek a különbségek, még öten vannak harcban a címért."

Horner szerint Webber is tudja, hogy egyelőre nyitott a küzdelem, nem fogja erőltetni a kiemelt helyzetet:

"Nem hiszem ezt. Mark sportember, ugyanolyan jól ismeri a számokat, mint bárki. Ő is tisztában van vele, hogy milyen gyorsan változhatnak a dolgok - persze nagyon jó helyzetben van. Ha Monzában is sikerül hasonlóan teljesítenünk, akkor utána már a nekünk kedvező pályák jönnek."



A McLaren vérre menő csatára számít a hajrában

A McLaren vezetése elégedetten nyilatkozott Lewis Hamilton legutóbbi győzelmét követően, de mindenkit figyelmeztetett, hogy még bármi megtörténhet, és az élmenők közül még bárki behúzhatja a világbajnoki címet a hátralévő versenyeken.
Bár Hamilton és Mark Webber elhúzott a többiektől, akik nulláztak a Belga Nagydíjon, az új pontrendszernek köszönhetően – ahogy azt eddig is láthattuk – egyik pillanatról a másikra megváltozhat minden, és borulhat a jelenlegi sorrend.

A McLaren csapatfőnöke, Martin Whitmarsh éppen ezért óvatosságra intett, és hangsúlyozta, hogy minden egyes futam nagyon fontos lesz a hátralévő időszakban, továbbá nem szabad leállniuk a fejlesztéssel, hiszen ellenfeleik sem tétlenkednek.

„Sikerült visszatérnünk” – mondta a szakember a hétvégi győzelem után. „Tudtuk, hogy úgy kell a helyszínre érkeznünk, hogy meg kell próbálnunk harcba szállni a győzelemért. Ezt sikerült is elérnünk. Most pedig Monzába vesszük az irányt, ahol majd meglátjuk, mire leszünk képesek.”

„A bajnokság nagyon szoros, így teljesen mindegy, hogy éppen hol vagyunk, minden egyes verseny ugyanolyan fontos. Nagyon kiélezett a küzdelem, és folyamatosan változik a sorrend.”
Bár sokak szerint a McLaren szintén ütőképes lesz a jövő hétvégén megrendezésre kerülő Olasz Nagydíjon, Whitmarsh tisztában van azzal, hogy keményen kell fejleszteniük.
A wokingi gárda egy javítócsomaggal készül a szingapúri futamra, hogy az alacsonyabb leszorítóerőt megkövetelő pályákon is eredményes tudjon lenni, ahol eddig az RB6 nem nagyon talált legyőzőre.

„Minden verseny nagyon fontos, és mindent el kell követnünk azért, hogy folyamatosan javítsunk az autón, nem szabad hibáznunk, és jól kell teljesítenünk. Biztos vagyok abban, hogy a Red Bull Racing sem fog tétlenkedni, és egy nagyon kemény végjáték elé nézünk” – magyarázta.
„Az emberek azt mondják, hogy nagyon erősek leszünk Monzában, bár azt nem tudom, hogy ezt mire alapozzák. Célunk az, hogy a lehető legerősebbek legyünk, azonban nem tudom, hogy a többiek mitől ilyen magabiztosak. Talán nekik több információjuk van, mint nekem.”

:cool:

 
T

TH6777

Vendég

2010 - Szingapúri Nagydíj



Szeptember 24. - péntek

12:00 - 13:30 - 1. szabadedzés
15:30 - 17:00 - 2. szabadedzés

Szeptember 25. - szombat

13:00 - 14:00 - 3. szabadedzés
16:00 - 17:00 - Időmérő edzés

Szeptember 26. - vasárnap
14:00 - 16:00 - Futam


Formula-1: Schumacher már az elején rájött, hogy hibázott – Briatore

Flavio Briatore szerint Michael Schumacher már az első februári teszteken rájött, hogy hibát követett el a Formula–1-be való visszaérésével.
<!-- .cikkhead -->
„Továbbra is tartom, amit korábban mondtam – utalt rá Briatore, hogy ő már a szezon elején megmondta: Schumachernek nem kellett volna visszatérnie. – Azt hiszem, amikor aláírta a szerződését, tényleg komolyan hitt benne, hogy jó döntést hozott, de abban is biztos vagyok, hogy már az első komoly teszt után belátta, hibázott. Akkor ugyanis ráébredt, milyen gyorsak is a mai fiatalok. Negyvenegy évesen egyszerűen nem lehet felvenni a versenyt Rosberggel és a többi sráccal."​

Michael Schumacher hétszer nyert világbajnokságot, első két címét 1994-ben és 1995-ben a Benettonnal nyerte, amelynek akkor Briatore volt a főnöke.​


F1: rajtbüntetés már az első edzés után


Nico Hülkenberg autójában ki kellett cserélni a váltót, a német öt rajthelyes büntetést kapott.

Nem kezdődött valami jól Nicolas Hülkenberg számára a szingapúri hétvége, a Williams-Cosworth német versenyzőjének autójában ki kellett cserélni a sebességváltót.​

A meghibásodott alkatrész cseréje miatt 5 helyes rajtbüntetést kapott Hülkenberg.​



Nevetséges! Az F1 bajnoka kinevetteti magát ajánlatával


A legfrissebb hírek szerint 1997 Forma-1-es világbajnoka, Jacques Villeneuve mindössze 30 millió eurót ajánlott a Toro Rosso csapatáért.

Jacques Villeneuve nagyon közel került ahhoz, hogy egy már meglévő F1-es csapatot vásároljon fel az olasz Durangóval közösen. Akkor úgy tűnt, hogy ez az alakulat a HRT lehet, a spanyol istállót azonban Zoran Stefanovic tudhatja majd magáénak, aki a világbajnok versenyzőhöz hasonlóan idén is megpróbálkozott saját csapatot indítani a Formula-1-ben.​

A Toro Rosso állítólag eladó, amit a Red Bull 2005-ben körülbelül 35 millió dollárért vásárolt meg a Minarditól. Villeneuve a hírek szerint 30 millió eurót ajánlott az olasz csapatért. Míg 20 milliót azonnal a szerződés aláírásakor átutal Dietrich Mateschitz számlájára, addig a fennmaradó 10 millió euró 2011-ben kerül rendezésre. Az eladás egyik feltétele az, hogy a csapat megtartaná a faenzai gyárát, mely a legújabb technológiával van felszerelve, és ahol nem mellesleg a jövő évi autót is építik. Szakértők szerint a Toro Rosso legalább 80 millió eurót ér, vagyis valószínűtlen, hogy a kanadai ajánlata lesz a befutó.​


Vettel robbantott, Alonso lerobbant Szingapúrban


A Forma-1-es Szingapúri Nagydíj második pénteki szabadedzésén Sebastian Vettel volt a leggyorsabb, Fernando Alonso alatt megállt a Ferrari.

A Red Bull német pilótája a szingapúri szabadedzés kétharmadánál szenzációs időt ért el, Vettel 1.46:660-os idővel állt élre. Ugyan csapattársa igyekezett beérni a németet, ám még a második helyen záró Mark Webber is jócskán elmaradt a legjobb időtől.​

Az edzésen Fernando Alonso kicsúszott a pályáról, aztán vissza tudott gurulni az aszfaltra, ám nem sokkal később Ferrarija leállt, a spanyol pedig gyalogolni volt kénytelen.​



Szingapúri Nagydíj, második szabadedzés:

1. Vettel Red Bull-Renault 1:46.660 29
2. Webber Red Bull-Renault 1:47.287 + 0.627 27
3. Button McLaren-Mercedes 1:47.690 + 1.030 28
4. Alonso Ferrari 1:47.718 + 1.058 20
5. Hamilton McLaren-Mercedes 1:47.818 + 1.158 28
6. Barrichello Williams-Cosworth 1:48.302 + 1.642 31
7. Massa Ferrari 1:48.341 + 1.681 28
8. Rosberg Mercedes 1:48.679 + 2.019 26
9. Kubica Renault 1:48.855 + 2.195 15
10. Schumacher Mercedes 1:48.889 + 2.229 31
11. Hulkenberg Williams-Cosworth 1:49.153 + 2.493 32
12. Kobayashi Sauber-Ferrari 1:49.438 + 2.778 30
13. Heidfeld Sauber-Ferrari 1:49.558 + 2.898 26
14. Petrov Renault 1:49.608 + 2.948 30
15. Liuzzi Force India-Mercedes 1:49.896 + 3.236 28
16. Sutil Force India-Mercedes 1:49.984 + 3.324 11
17. Alguersuari Toro Rosso-Ferrari 1:50.191 + 3.531 31
18. Buemi Toro Rosso-Ferrari 1:50.896 + 4.236 35
19. Kovalainen Lotus-Cosworth 1:51.878 + 5.218 30
20. Glock Virgin-Cosworth 1:52.150 + 5.490 22
21. di Grassi Virgin-Cosworth 1:53.431 + 6.771 25
22. Trulli Lotus-Cosworth 1:53.526 + 6.866 27
23. Senna HRT-Cosworth 1:54.725 + 8.065 27
24. Klien HRT-Cosworth 1:55.542 + 8.882 25​


Hamilton és Alonso egy csapatban? Miért ne!?



<TABLE border=0 cellSpacing=0 cellPadding=0 width="100%"><TBODY><TR><TD style="HEIGHT: 8px">

</TD></TR><TR><TD id=hir_cikk2 class=link20>Mika Häkkinen szerint Fernando Alonsónak van még esélye megnyerni a 2010-es világbajnokságot.



</TD></TR><TR><TD style="HEIGHT: 10px">

</TD></TR><TR><TD id=hir_cikk2 class=link12>"Mindig van lehetőség a hátrány lefaragására. A Forma-1-ben olykor egészen fura dolgok történnek. 2005-ben az indianapolisi versenyen például csak hat autó állt rajthoz. Bármi megtörténhet. Fernandónak hinnie kell benne, hogy sikerülni fog. Most csakis erre kell összpontosítania." árulta el a kétszeres világbajnok.



Mika azt is elárulta, hogy Hamilton és Alonso is a kedvenc versenyzői között van. És egyáltalán nem volt hiba a McLaren részéről, hogy 2007-ben egy csapatban versenyeztette a spanyol-brit párost.​



"Alonso egyszerűen rájött, hogy nem tud Hamiltonnal egy csapatban versenyezni, mivel nem úgy jöttek össze a dolgok, ahogy szerette volna. De ez nem azt jelenti, hogy a szerződtetése rossz döntés volt, Lewisé pedig pláne nem. Korábban Senna és Prost is a McLarennél versenyzett, de persze az akkoriban teljesen más szituáció volt."​







<TABLE border=0 cellSpacing=0 cellPadding=0 width=168><TBODY><TR height=14><TD height=14 width=28>1.</TD><TD width=76>Webber

</TD><TD width=64 align=right>187

</TD></TR><TR height=14><TD height=14>2.</TD><TD>Hamilton

</TD><TD align=right>182

</TD></TR><TR height=14><TD height=14>3.</TD><TD>Alonso

</TD><TD align=right>166

</TD></TR><TR height=14><TD height=14>4.</TD><TD>Button

</TD><TD align=right x:num="14.5">165

</TD></TR><TR height=14><TD height=14>5.</TD><TD>Vettel

</TD><TD align=right>163

</TD></TR></TBODY></TABLE>
<TABLE border=0 cellSpacing=0 cellPadding=0 width=168><TBODY><TR height=14><TD height=14 width=28>1.</TD><TD width=76>Red Bull

</TD><TD width=64 align=right>350

</TD></TR><TR height=14><TD height=14>2.</TD><TD>McLaren

</TD><TD align=right x:num="27.5">347

</TD></TR><TR height=14><TD height=14>3.</TD><TD>Ferrari

</TD><TD align=right x:num="26.5">290

</TD></TR><TR height=14><TD height=14>4.</TD><TD>Mercedes

</TD><TD align=right>158

</TD></TR><TR height=14><TD height=14>5.</TD><TD>Renault

</TD><TD align=right>127

</TD></TR></TBODY></TABLE>​










Nap képe: brutális lett a szingapúri pálya
<TABLE border=0 cellSpacing=0 cellPadding=0 width="100%"><TBODY><TR><TD id=hir_cikk2 class=link20>
A kerékvetők mindig is komoly fejtörést okoztak a pilótáknak a szingapúri utcai pályán.​
</TD></TR><TR><TD style="HEIGHT: 10px">
</TD></TR><TR><TD id=hir_cikk2 class=link12>
Ti mit írnátok képalának?

:confused:


</TD></TR></TBODY></TABLE>

</TD></TR></TBODY></TABLE>​
 

Norbie

Új tag
Ez az egyik kedvenc sportom.

Mert nagyon szeretem.

Minden versenyt megnézek.

Időmérővel, versennyel együtt

Minden hírt elolvasok ezzel kapcsolatban.

Mármint az f1-gyel kapcsolatban.

A kedvencem Michael Schumacher.

Azért, mert egy remek pilóta.

Remélem, hogy az idei botladozása csak a 3 év szünetnek köszönhető.

És jövőre már egy felkészült, sikerre éhes, villámgyors Sumit láthatunk.
 
T

TH6777

Vendég
F1 Japán Nagydíj: még mindig öten állnak harcban a vb-címért
2010. 10. 07. 04.12


<RIGHT>
1_f1.jpg



Vasárnap a szuzukai pályán rendezik meg a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság Japán Nagydíját, s a sportág 60 éves történetében soha nem volt példa arra, hogy négy futammal a zárás előtt még öt pilótának legyen reális esélye a végső sikerre.

Az új pontozási rendszernek (is) köszönhetően - a győzelemért 25 pont jár - akár egy viadal alatt megfordulhat az élbolyban kialakult jelenlegi sorrend. Az ausztrál Mark Webber vezeti a pontversenyt (202), ám a Red Bull versenyzőjétől mindössze tizenegy ponttal marad el a spanyol Fernando Alonso (Ferrari), hússzal a két évvel ezelőtt bajnok brit Lewis Hamilton (McLaren), a német Sebastian Vettelnek (Red Bull) 21 pont hiányzik az elsőséghez és a szintén brit Jenson Button pontosan 25-tel marad el a "listavezetőtől". Extrém esetben még a brazil Felipe Massa (Ferrari), a német Nico Rosberg (Mercedes) és a lengyel Robert Kubica (Renault) is feljuthat a csúcsra. Igaz, ehhez az kellene, hogy utóbbi három közül az egyik minden hátralévő futamot megnyerjen, az első öt pedig rendre pont nélkül zárjon.
A Renault-val kétszeres világbajnok Alonso svájci rezidenciáján pihente ki legutóbbi, Szingapúrban aratott győzelme fáradalmait.
"Egy kissé megpróbáltam feltöltődni, mert nagyon sok energiát emésztett fel az éjszakai száguldozás - mondta. - Boldog vagyok, hogy ilyen közel került az áhított első hely, de hiába van hátra csak négy verseny, messze még a vége. Nem félek semmitől, mert a Ferrarim pokoli erős és gyors. Ha ötünk közül bárki hibázik, annak már nagyon nehéz lesz visszakapaszkodnia. Most az a fontos, hogy az első három között legyek, aztán az idényzáró viadalon, Abu-Dzabiban jöhet a végső visszaszámlálás. Amikor azt kérdezik tőlem, melyik győzelmemre emlékszem szívesebben, a monzaira, vagy a szingapúrira, a válaszom egyszerű: minden siker édes, de annál nincs felemelőbb, mint Olaszországban Ferrarival nyerni."

Alonso végső sikerére nagy pénzt tenne Niki Lauda: a háromszoros F1-es világbajnok szerint az ibériai pilóta messze kiemelkedik a társai közül:
"Intelligenciában, gyorsaságban, a rizikós helyzetekre adott megfelelő és gyors válaszaiban és még egy sor fontos tulajdonságában megelőzi riválisait - mondta a 61 esztendős osztrák ex-világbajnok. - Nem véletlenül volt kétszer is vb-győztes. Webbernek csak akkor lehet esélye, ha a Red Bull egyértelmű fölényre tesz szert a Ferrarival szemben. Ez pedig emberpróbáló feladat."
<CENTER class=focim></CENTER>




F1: adatok, háttérinformációk suzukai futam előtt
2010. 10. 07. 05.16


<RIGHT>
forma_1.jpg



A vasárnap esedékes Forma-1-es Japán Nagydíj alatt 53 kört tesznek meg az 5,807 km-es pályán a pilóták, ami összességében 307,471 km-t jelent.


A Suzuka International Racing Course-on kiépített pálya az egyetlen a Forma–1-ben, melynek nyolcas alakja van, vagyis felüljárón visz át a pilóták útja. A Nagoja közelében található létesítmény aszfaltcsíkja hallatlanul kemény próba elé állítja a pilótákat, szinte az összes kanyartípus - összesen 17 - megtalálható, akad rajta közepesen gyors, nagyon gyors kanyar, hajtűkanyar és sikán (lassú S-kanyar). A pályacsúcsot öt esztendeje állította fel a finn Kimi Ra:ikkönen, aki - időlegesen - távozott a száguldó cirkuszból és a ralisok között indul.

A legutóbbi, Szingapúri Nagydíj végeredménye:
1. Fernando Alonso (spanyol, Ferrari)
2. Sebastian Vettel (német, Red Bull)
3. Mark Webber (ausztrál, Red Bull)
4. Jenson Button (brit, McLaren)
5. Nico Rosberg (német, Mercedes)
6. Rubens Barrichello (brazil, Williams)
7. Robert Kubica (lengyel, Renault)
8. Felipe Massa (brazil, Ferrari)97
9. Adrian Sutil (német, Force India)
10. Nico Hülkenberg (német, Williams)
11. Vitalij Petrov (orosz, Renault)
12. Jaime Alguersuari (spanyol, Toro Rosso)
13. Michael Schumacher (német, Mercedes)
14. Sébastien Buemi (svájci, Toro Rosso)
15. Lucas di Grassi (brazil, Virgin)
16. Heikki Kovalainen (finn, Lotus)
Leggyorsabb kör: Alonso 1
Első rajtkocka: Alonso

A pontversenyek állása a 16. futam előtt:
pilóták:
1. Mark Webber 202 pont
2. Fernando Alonso 191
3. Lewis Hamilton 182
4. Sebastian Vettel 181
5. Jenson Button 177
6. Felipe Massa 128
7. Nico Rosberg 122
8. Robert Kubica 114
9. Adrian Sutil 47
10. Michael Schumacher 46
11. Rubens Barrichello 39
12. Kobajashi Kamui (japán, Sauber) 21
13. Vitalij Petrov 19
13. Nico Hülkenberg 17
15. Vitantonio Liuzzi (olasz, Force India) 13
16. Sébastien Buemi 7
17. Pedro de la Rosa (spanyol, Sauber) 6
18. Jaime Alguersuari 3

csapatok:
1. Red Bull 383
2. McLaren 359
3. Ferrari 319
4. Mercedes 168
5. Renault 133
6. Force India 60
7. Williams 56
8. Sauber 27
9. Toro Rosso 10
<CENTER></CENTER>




F1: Räikkonen végleg kiszáll?
2010. 10. 06. 20.10


<RIGHT>
1_f1.jpg



Kimi Räikkönen határozottan cáfolta, hogy jövőre a Forma-1-es Renault-istállóhoz szerződik, s könnyen elképzelhető, hogy a 2007-ben a Ferrarival világbajnok pilóta végleg kiszáll az autósport elitkategóriájából.


"Soha egyetlen pillanatig sem terveztem, hogy Renault-t fogok vezetni" - nyilatkozta a Jégembernek becézett finn versenyző a Turun Sanomat című helyi napilap szerdai számában. "Azt is garantálhatom, hogy jövőre sem teszem ezt."

Räikkönen elismerte, hogy az ügynökei "néhány hete" találkoztak a francia csapat sportigazgatójával, Eric Boullier-vel, "de ez minden."

A Renault-nál azért merült fel a finn esetleges szerződtetése, mert nincsenek megelégedve Vitalij Petrov teljesítményével. Az istálló másik pilótája, a lengyel Robert Kubica már 2012-ig szóló szerződést kapott, míg az oroszt "megfenyegették", ha a hátralévő négy futamon sem bizonyít, útilaput kötnek a talpára.

A finnországi lapok szerint kétséges Räikkönen visszatérése az F1-be: a Renault az egyetlen "nagy" csapat, amelynél még van kiadó hely, s ha végleg nemet mond, azt jelentheti, hogy örökre leszámol a száguldó cirkusszal, amelyet a 2008-as idény végén hagyott ott - egy évre.
<CENTER></CENTER>






 
T

TH6777

Vendég
<TABLE style="WIDTH: 100%" class="other_news strip"><TBODY><TR><TD class=other_news_title>Japán Nagydíj: Így áll a víz a pályán
</TD><TD class=other_news_date>2010-10-09 02:35 </B>

</TD></TR><TR><TD style="HEIGHT: 2px" colSpan=2></B>
</TD></TR><TR><TD style="PADDING-BOTTOM: 0px; PADDING-LEFT: 5px; PADDING-RIGHT: 5px; PADDING-TOP: 0px" class=other_news_bottom colSpan=2><TABLE style="WIDTH: 100%" class=strip align=center><TBODY><TR><TD>
rai1.jpg
A suzukai aszfaltcsíkon továbbra is áll a víz, és a következő órákban újabb nagy esőzések várhatóak.


A mezőnyre kemény szombati nap vár.​

</B>
</TD></TR></TBODY></TABLE></B>

</TD></TR></TBODY></TABLE></B>




Japán Nagydíj: Időmérő - 07:00 (ÉLŐ-KÉP)

<TABLE style="WIDTH: 100%" class="other_news strip"><TBODY><TR><TD class=other_news_title>Röviden: Újabb 30 percet csúszik az időmérő edzés Japánban </TD><TD class=other_news_date>2010-10-09 07:20 </TD></TR><TR><TD style="HEIGHT: 2px" colSpan=2></TD></TR><TR><TD style="PADDING-BOTTOM: 0px; PADDING-LEFT: 5px; PADDING-RIGHT: 5px; PADDING-TOP: 0px" class=other_news_bottom colSpan=2><TABLE style="WIDTH: 100%" class=strip><TBODY><TR><TD>
kubicajap2.jpg
A szövetség továbbra sem találta biztonságosnak a pályát, ezért újabb 30 perccel elcsúsztatta az időmérő edzést.



</TD></TR></TBODY></TABLE></TD></TR></TBODY></TABLE></B>





Formula-1: az eső az úr Szuzukában, elmaradhat a mai időmérő edzés

A formula–1-es Japán Nagydíj harmadik szabadedzésén csak ketten tudtak mért időt autózni a szakadó esőben, és könnyen lehet, hogy az időjárás miatt elmarad a mai időmérő edzés, amit így holnap délelőtt rendezhetnek meg.



A mai szabadedzésen csak a korán pályára hajtó spanyol Jaime Alguersuari (Toro Rosso) és a német Timo Glock (Virgin-Cosworth) tudott gyors kört autózni (előbbi 1:55.902-es, utóbbi 2:07.497-es kört ment).

A szakadó esőben a legtöbben csak egyetlen (nem mért) kört tettek meg. Az eső helyi idő szerint már péntek este óta szakad Szuzukában. A pályán rendkívül nagy és sok a vízátfolyás, ami miatt szinte lehetetlen úton tartani az autókat.

Az előrejelzések szerint a következő órákban egy nagyobb vihar vonul át Szuzuka felett, így a csapatvezetők többsége többsége azon a véleményen van, hogy el kellene halasztani vasárnapra a mai időmérő edzést, aminek magyar idő szerint hét órakor kellett volna kezdődnie. Végleges döntés még nincs, egyelőre fél órával eltolták a kezdés időpontját.

Szuzukában legutóbb 2004-ben kellett vasárnap délelőttre áttenni az időmérő edzést egy tájfun miatt.





F1: Webber összeomlik a nyomás alatt!


Jenson Button, a McLaren pilótája úgy véli, Mark Webber számára még új a szituáció, hogy ő vezeti a világbajnokságot, de a nyomás előbb-utóbb eléri őt is.

A Red Bull színeiben versenyző Webber korábban még soha nem fordult úgy a hajrára, hogy a világbajnoki cím komoly esélyese lett volna. Most azonban, négy versennyel a vége előtt, ő áll a pontverseny élén, így aztán jelenleg őt kell a legnagyobb esélyesnek tekintenünk. Márpedig, a világbajnoki címvédő Jenson Button szerint, ez komoly nyomással jár.
- Ha úgy érzed, nyomás alatt vagy, hajlamos vagy hibázni - bölcselkedett a brit pilóta. - Lewis, Fernando és én már nyertünk világbajnoki címet, tudjuk, milyen az, így talán rajtunk kevesebb a nyomás. Nem tudom, de az biztos, hogy én nyugodtabbnak érzem magam, mint tavaly. Mark keményen dolgozott azért, hogy ő álljon az élen, de az egy nagyon stresszes pozíció. Nagyon tehetséges pilóta, de ebben a helyzetben még nem volt korábban...
Button hozzátette, a következő versenyeken kiderül, Webber hogyan birkózik meg ezzel - no és azzal, hogy van egy rendkívül gyors csapattársa, Sebastian Vettel személyében, aki szintén mindent megtesz érte, hogy minél több pontot szerezzen, hiszen nem adta még fel a világbajnoki cím reményét.​





Mi történik, ha elmarad az időmérő edzés?

2010. október 9. 6:30 <!-- /#content-header -->
<!-- google_ad_section_start -->
10f1-03-MalaysiaGP-sat-15.jpg

A helyi radarállomások szerint az eső intenzitása csak erősödni fog az időmérő edzésig, ami azt is jelenti, hogy a pálya állapota minden bizonnyal nem lesz elég kielégítő ahhoz, hogy megrendezésre kerülhessen a kvalifikáció. De mi van ilyenkor?A szakadó eső szinte teljesen elmosta a szombat reggeli szabadedzést, ahol mindössze két versenyző teljesített mért kört, a többiek inkább visszatértek bemelegítő köreiket követően, mert borzalmasnak találták az állapotokat.​

A csapatvezetők egyhangúan azon a véleményen vannak, hogy amennyiben nem javulnak a körülmények – és az előrejelzések szerint nem fognak –, akkor nem szabad megrendezni az időmérőt Suzukában, ugyanis azzal a versenyzők testi épségét veszélyeztetnék.
„Nem hisszük, hogy az időmérő elkezdődik, ha ilyenek maradnak a körülmények, mert semmi értelme nem lenne a körözésnek” – mondta a Mercedes GP csapatfőnöke, Ross Brawn a <CITE>BBC</CITE>-nek.
Az FIA versenyigazgatója, Charlie Whiting egyelőre nem foglal állást, de nem zárta ki az időmérő elhalasztásának lehetőségét sem, hiszen ő is tisztában van azzal, hogy álló vízben képtelenség pályára küldeni a versenyzőket.
Az időmérő elhalasztása, illetve eltörlése utáni procedúrára vonatkozóan nincsen hivatalos, egységes szabály.
Jelenleg két lehetőség áll fenn:
Mivel szombaton egész nap programok vannak a pályán, persze ha azokat sem törlik, és az időmérőnek egy órával sötétedés (17:30) előtt kezdetét kell vennie, vasárnap délelőtt kerülhet megrendezésre a kvalifikáció, amire van idő, hiszen helyi idő szerint csak három órakor veszi kezdetét a verseny.
Amennyiben vasárnap reggel sem tudják megtartani az időmérőt, akkor a világbajnokság aktuális sorrendje határozza meg a rajtrácsot, azaz Mark Webberé a pole pozíció, aki mellől Fernando Alonso indulhat, és így tovább.
A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner azonban bízik abban, hogy vasárnap délelőtt minden gond nélkül lebonyolíthatják az időmérőt.
„Úgy gondolom, hogy ez lenne a legsportszerűbb dolog” – mondta. „Azt hiszem, hogy ez történt 2004-ben is, és ez lenne a legésszerűbb. Rengeteg időnk van vasárnap reggel, azaz abszolút belefér egy időmérő.”
„A verseny csak délután háromkor kezdődik, így sokkal ésszerűbb lenne vasárnap reggel, mintsem ma délután, a veszélyes pályára kiküldeni a versenyzőket.”​








<TABLE style="WIDTH: 100%" class="other_news strip"><TBODY><TR><TD class=other_news_title>
Domenicali tagadja, hogy Massa 2011-ben már nem a Ferrari pilótája lesz

A Scuderia Ferrari csapatfőnöke kategorikusan kijelentette, hogy 2011-ben is Fernando Alonso-Felipe Massa párossal fognak versenyezni.

A brazil pilóta helye biztos az olaszoknál.

Rengeteg pletyka megjelent Felipe Massa távozásáról az utóbbi hetekben, noha 2012 év végéig szerződéssel rendelkezik.

Massa helyére a Renault lengyel pilótáját, Robert Kubicát mondják. A brazil nem foglalkozik a pletykákkal, addig Domenicali nem sokkal ezelőtt Japánban elmondta, nem igazak azok a hírek, miszerint Felipe jövőre csapatot váltana a Forma-1-ben.




<TABLE style="WIDTH: 100%" class="other_news strip"><TBODY><TR><TD class=other_news_title>
Massa: Nem vagyok harcban a bajnoki címért, de keményen nyomom majd

</TD><TD class=other_news_date></TD></TR><TR><TD style="HEIGHT: 2px" colSpan=2></TD></TR><TR><TD style="PADDING-BOTTOM: 0px; PADDING-LEFT: 5px; PADDING-RIGHT: 5px; PADDING-TOP: 0px" class=other_news_bottom colSpan=2><TABLE style="WIDTH: 100%" class=strip><TBODY><TR><TD>
massamon3.jpg
Felipe Massa, a brazil versenyző Szingapúr után ismét elismerte, hogy nincs harcban a bajnoki címért, de ettől független nagyon keményen fogja nyomni.
</B>

Felipe a számára újabb sikertelen szezon ellenére határozott, és elmondása szerint motivált.


Formula-1 2010


</TD></TR></TBODY></TABLE></B>



<TABLE class="rank_table strip"><TBODY><TR><TD style="PADDING-BOTTOM: 5px; BACKGROUND-COLOR: rgb(212,212,212); PADDING-LEFT: 12px; PADDING-RIGHT: 5px; FONT-SIZE: 14px; PADDING-TOP: 5px" class=rank_content>Pilóták</TD></TR><TR><TD style="PADDING-BOTTOM: 5px; PADDING-TOP: 0px" class=rank_content><TABLE style="MARGIN: 5px 0px; WIDTH: 100%" class="list_table strip"><TBODY><TR><TD class=list_number>1.</TD><TD class=list_name> Mark Webber </TD><TD class=list_score>202 pont</TD></TR><TR><TD class=list_number>2.</TD><TD class=list_name> Fernando Alonso</TD><TD class=list_score>191 pont</TD></TR><TR><TD class=list_number>3.</TD><TD class=list_name> Lewis Hamilton </TD><TD class=list_score>182 pont</TD></TR><TR><TD class=list_number>4.</TD><TD class=list_name> Sebastian Vettel</TD><TD class=list_score>181 pont</TD></TR><TR><TD class=list_number>5.</TD><TD class=list_name> Jenson Button</TD><TD class=list_score>177 pont
</TD></TR></TBODY></TABLE></TD></TR></TBODY></TABLE></B>​



<TABLE class="rank_table strip"><TBODY><TR><TD style="PADDING-BOTTOM: 5px; BACKGROUND-COLOR: rgb(212,212,212); PADDING-LEFT: 12px; PADDING-RIGHT: 5px; FONT-SIZE: 14px; PADDING-TOP: 5px" class=rank_content>Csapatok</TD></TR><TR><TD style="PADDING-BOTTOM: 5px; PADDING-TOP: 0px" class=rank_content><TABLE style="MARGIN: 5px 0px; WIDTH: 100%" class="list_table strip"><TBODY><TR><TD class=list_number>1.</TD><TD class=list_name> Red Bull Racing</TD><TD class=list_score>383 pont</TD></TR><TR><TD class=list_number>2.</TD><TD class=list_name> McLaren </TD><TD class=list_score>359 pont</TD></TR><TR><TD class=list_number>3.</TD><TD class=list_name> Ferrari</TD><TD class=list_score>319 pont</TD></TR><TR><TD class=list_number>4.</TD><TD class=list_name> Mercedes</TD><TD class=list_score>168 pont</TD></TR><TR><TD class=list_number>5.</TD><TD class=list_name> Renault</TD><TD class=list_score>133 pont</TD></TR></TBODY></TABLE></TD></TR></TBODY></TABLE>​


</TD></TR></TBODY></TABLE></B>



</TD><TD class=other_news_date></TD></TR><TR><TD style="HEIGHT: 2px" colSpan=2></TD></TR><TR><TD style="PADDING-BOTTOM: 0px; PADDING-LEFT: 5px; PADDING-RIGHT: 5px; PADDING-TOP: 0px" class=other_news_bottom colSpan=2><TABLE style="WIDTH: 100%" class=strip><TBODY><TR><TD>

</TD></TR></TBODY></TABLE></TD></TR></TBODY></TABLE>​
 
T

TH6777

Vendég
FORMULA–1
A sok eső miatt nem volt biztonságos szombaton az autóvezetés a Japán Nagydíjon
Vasárnapra halasztották a szuzukai időmérő edzést

A versenyigazgatóság döntése értelmében helyi idő szerint vasárnap délelőtt tíz órára (magyar idő szerint hajnali háromra) halasztották a Japán Nagydíj időmérő edzését, amelyet szombaton az intenzív esőzés miatt nem, lehetett megtartani.
<!-- .cikkhead -->
<TABLE class=cikkkeptable border=0 cellSpacing=0 cellPadding=0 align=center><TBODY><TR><TD>
</TD></TR><TR><TD class=cikkepalairas></TD></TR></TBODY></TABLE>​
Már a harmadik szabadedzésre is autózásra lehetetlen körülmények között került sor, a versenyzők többsége egyetlen próbakör után úgy döntött, nincs értelme folytatni a száguldást, mert túl veszélyes az érzékeny Formula–1-es autókkal a vizes pályán maradni. Csak Jaime Alguersuari és Timo Glock futott mért kört.

A péntek délután óta tartó esőzés délutánra még intenzívebbé vált, ezért el is halasztották a kezdést fél órával. Miközben a boxutcában játékhajókat úsztattak a csapatok a vízzel telített aszfalton, a biztonsági autó Bernd Mayländer sofőrrel és Alexander Wurzcal, a sportfelügyelő testület pilótákat képviselő tagjával a pályára hajtott. Az utcai Mercedes is megcsúszott a vízátfolyásokon, ezért még tovább halasztották a kezdést.
A helyzet a pálya első szakaszán, a 2-es és az 5-ös kanyar között volt a legrosszabb, ott valóban állt a víz a pályán. Miközben a versenyzők az összes tévétársaságnak elmondták, hogy semmi értelme a várakozásnak (néhányan twitteren kértek bocsánatot az európoában korán felkelő szurkolóiktól, mások meg pókerezéssel ütötték el az idejüket), a versenyigazgatóság tartotta magát az előírt procedúrához, és félóránként kiküldte a pályára a safety cart, mire magyar idő szerint negyed kilenckor bejelentették, hogy az időmérőre másnap délelőtt tíz órakor kerül sor.
Az előrejelzések szerint addigra jelentősen csökkenni fog a csapadék intenzitása, sőt, mivel vasárnapra már napsütést jósolnak, talán fel is szárad a pálya. Ha így lesz, a versenyhétvége favoritjának számító Red Bull-istálló fellélegezhet, hiszen megszabadul a legfőbb bizonytalansági tényezőtől, és könnyebben érvényesítheti a papírformát.
Legutóbb 2004-ben, szintén Szuzukában fordult elő, hogy vasárnapra kellett halasztani az időmérőt, és az a megoldás annyira megtetszett Bernie Ecclestone-nak, hogy állandósította a hivatalos edzés vasárnap délelőtti időpontját. Aztán a versenyek rendezőinek és a sajtó nyomására néhány futamon belül visszakerült az edzés az eredeti időpontjába.
F1: holnap rendezik az időmérő edzést Szuzukában - hivatalos

A Formula–1-es Japán Nagydíj szervezői bejelentették, a szakadó eső miatt elmarad a mai időmérő edzés.
<!-- .cikkhead -->
A tréninget holnap délelőtt, a futamot megelőzően, magyar idő szerint hajnali három órakor rendezik meg.
 
T

TH6777

Vendég
2010 - Japán Nagydíj

Október 10. - vasárnap

3:00 - 4:00 - Időmérő edzés

8:00 - 10:00 - Futam



Vettelé a pole pozíció a Japán Nagydíjon

Ahogy arra számítani is lehetett, a Red Bull dominált a vasárnapra halasztott időmérőn, ahol immáron száraz pálya fogadta a mezőnyt. Az első pozícióban Sebastian Vettel végzett csapattársa, Mark Webber előtt.
A német pilóta mindhárom etapot megnyerte, és végül 78 ezreddel bizonyult gyorsabbnak a bajnokságot vezető Webbernél, mellyel megszerezte idei nyolcadik rajtelsőségét.


Hamilton újabb büntetésre számíthat

A Williams-Cosworth bepanaszolta a versenyigazgatónál 2008 világbajnokát, aki elmondásuk szerint feltartotta a fiatal német versenyzőjüket.

Könnyen lehet, hogy Lewis a sebességváltó cseréje miatt kapott 5 helyes büntetés után újabb szankcióra számíthat.

Nicolas Hülkenberg csak a 9. helyen zárta az időmérőt. Hamilton az első gyors körében (Q3) túlságosan is lemaradt, hogy szabad utat biztosítson magának, ám ezzel feltartotta a mögötte haladó Hülkenberg-et.

„Semmi nem indokolta ezt. Nem értem, hogy miért hagyott ekkora különbséget, mert amennyire én láttam, nem volt előtte autó. Időt vesztettem ezzel, és már beszéltünk Charlie Whiting-gal.” – mondta bosszúsan Nicolas Hülkenberg, aki hozzátette a második körében még nagyobb büntetés érte azzal, hogy túlságosan is közel került Lewis-hoz.

Friss hir

2010.10.10 05:30 Röviden: Hamilton nem kap büntetést

A stewardok úgy döntöttek, hogy nem büntetik meg a McLaren-Mercedes versenyzőjét az időmérő edzést követően.

A Williams német versenyzőjének szomorkodnia kell, Nicolas Hülkenberg marad a 9. helyen.


Kobayashi: Hibáztam elnézést kérek érte

A BMW-Sauber japán versenyzője Szingapúr után ismét fontos hibát vétett, ami ezúttal a Q3-as szereplésébe került.

Kamui most már csak a versenyre koncentrál.

Kamui Kobayashi

Amíg az utolsó kanyarhoz nem értem, minden rendben volt, és a köridőm elegendő lehetett volna a Q3-ra. Hibáztam, és elnézést is kérek ezért. Az autóm jó volt, és az egyensúly, valamint a beállítás is jó volt, bár nem sok kört tettem meg a pályán.

Minden egyes kört nagyon élveztem, és remek a hazai közönségem előtt autózni.

Ami a gumiabroncs stratégiát illeti, nehéz, mert a pálya tapadási szintje most folyamatosan változik. A heves esőzések után a szint csökkent ma a pályán.

Meglátjuk, hogy mit tehetünk, és természetesen számomra és a csapat számára is remek lenne pontot szerezni.

Heidfeld: Schumacher, Schumacher

Nick Heidfeld, a Sauber német versenyzője kissé csalódott, mivel a Q3-tól a hétszeres világbajnok honfitársa ütötte ki.

Nick ezzel együtt elégedett a teljesítményével.

Nick Heidfeld

Összességében elégedett vagyok a teljesítményemmel, de egy kicsit csalódott vagyok amiatt, hogy minimális különbséggel, de végül lemaradtam a Q3-ról. Nagyon bíztam benne, hogy sikerül, és a sebességem is megvolt hozzá.

Azt mondják, hogy jobb egy 11. hely, mint egy 10. a rajtnál. Ez volt az elmúlt évben is, több esetben, mint most. Itt szabadon játszhatsz az üzemanyaggal. Most azonban jobb lett volna a 10. hely.

Egyre kényelmesebben érzem magam az autóban, de még mindig tanulom. Sok mindent jobban meg kell ismernem. De valóban, Szingapúrhoz képest tettem egy lépést előre, és boldog vagyok ezzel.

A versenyen pontokat szeretnék gyűjteni, és ezért mindent meg is fogok tenni. Kemény lesz, de majd meglátjuk. A versenyen mutatott sebességünk valamivel jobb, mint az időmérőn. Ez bizakodásra ad okot.


Így fest a Japán GP rajtrácsa a büntetés után

Suzukában megrendezésre kerülő futam rajtrácsának első sorából Sebastian Vettel és Mark Webber rajtolhat.

Ezentúl a pilóták rajtfelállását szemléletesebb módon mutatjuk: az egyes rajtsorokban nem csak a pilóták arcképe, hanem versenyautóik is megtalálhatók lesznek. A japán verseny első rajtsorából Vettel és Webber vághat neki az 53 körös megmérettetésnek.

Hamiltont váltócsere miatt a harmadik helyről a nyolcadikra sorolták.

A Japán GP rajtsorrendje

<TABLE style="WIDTH: 454px; HEIGHT: 1199px" class=thin><TBODY><TR><TD>Első sor</TD><TD>1. Sebastian Vettel
Red Bull-Renault​
</TD><TD></TD></TR><TR><TD></TD><TD></TD><TD>2. Mark Webber
Red Bull-Renault​
</TD></TR><TR><TD>Második sor
</TD><TD>3. Robert Kubica
Renault​
</TD><TD></TD></TR><TR><TD></TD><TD></TD><TD>4. Fernando Alonso
Ferrari​
</TD></TR><TR><TD>Harmadik sor
</TD><TD>5. Jenson Button
McLaren-Mercedes​
</TD><TD></TD></TR><TR><TD></TD><TD></TD><TD>6. Nico Rosberg
Mercedes​
</TD></TR><TR><TD>Negyedik sor
</TD><TD>7. Rubens Barrichello
Williams-Cosworth​
</TD><TD></TD></TR><TR><TD></TD><TD></TD><TD>8. Lewis Hamilton*
McLaren-Mercedes​
</TD></TR><TR><TD>Ötödik sor</TD><TD>9. Nico Hülkenberg
Williams-Cosworth​
</TD><TD></TD></TR><TR><TD></TD><TD></TD><TD>10. Michael Schumacher
Mercedes​
</TD></TR><TR><TD>Hatodik sor</TD><TD>11. Nick Heidfeld
Sauber-Ferrari​
</TD><TD></TD></TR><TR><TD></TD><TD></TD><TD>12. Felipe Massa
Ferrari​
</TD></TR><TR><TD>Hetedik sor
</TD><TD>13. Vitaly Petrov
Renault​
</TD><TD></TD></TR><TR><TD></TD><TD></TD><TD>14. Kamui Kobayashi
Sauber-Ferrari​
</TD></TR><TR><TD>Nyolcadik sor
</TD><TD>15. Adrian Sutil
Force India-Mercedes​
</TD><TD></TD></TR><TR><TD></TD><TD></TD><TD>16. Jaime Alguersuari
Toro Rosso-Ferrari​
</TD></TR><TR><TD>Kilencedik sor
</TD><TD>17. Vitantonio Liuzzi
Force India-Mercedes​
</TD><TD></TD></TR><TR><TD></TD><TD></TD><TD>18. Sebastien Buemi
Toro Rosso-Ferrari​
</TD></TR><TR><TD>Tizedik sor</TD><TD>19. Jarno Trulli
Lotus-Cosworth​
</TD><TD></TD></TR><TR><TD></TD><TD></TD><TD>20. Heikki Kovalainen
Lotus-Cosworth​
</TD></TR><TR><TD>Tizenegyedik sor
</TD><TD>21. Lucas di Grassi
Virgin-Cosworth​
</TD><TD></TD></TR><TR><TD></TD><TD></TD><TD>22. Timo Glock
Virgin-Cosworth​
</TD></TR><TR><TD>Tizenkettedik sor
</TD><TD>23. Bruno Senna
HRT-Cosworth​
</TD><TD></TD></TR><TR><TD></TD><TD></TD><TD>24. Sakon Yamamoto
HRT-Cosworth​
</TD></TR></TBODY></TABLE>


Vitaly Petrov Japánban (Videó)

A következő videóban a Renault F1 Team orosz versenyzőjének gépészkedését nézhetjük meg a suzuka-i aszfaltcsíkon.

<EMBED height=385 type=application/x-shockwave-flash width=640 src=http://www.youtube.com/v/Un2aU_zof7Q?fs=1&hl=hu_HU allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true">


Japán GP: Ez a hajó nyerte az időmérőt
</EMBED>
 
T

TH6777

Vendég
Vettel nyert Szuzukában, Webber továbbra is az élen

A két Red Bull megállíthatatlan volt a Japán Nagydíjon, és Sebastian Vettel vezetésével megszerezték idei harmadik kettős győzelmüket. A 2. helyen célba érő Mark Webber növelte előnyét az egyéni pontversenyben. A dobogó 3. fokára Fernando Alonso állhatott fel. Mögöttük a két McLaren élt célba.


<TABLE style="MARGIN: 0px -3px 6px 6px" border=0 cellSpacing=0 cellPadding=0 width=245 align=right><TBODY><TR><TD> </TD></TR><TR><TD class=silverboxfej height=20>


</TD></TR><TR><TD style="PADDING-BOTTOM: 6px; PADDING-LEFT: 6px; PADDING-RIGHT: 6px; PADDING-TOP: 6px" class=boxkeret>
</TD></TR><TR><TD class=silverboxfej height=20></TD></TR><TR><TD style="PADDING-BOTTOM: 6px; PADDING-LEFT: 6px; PADDING-RIGHT: 6px; PADDING-TOP: 6px" class=boxkeret>
</TD></TR></TBODY></TABLE>
Vasárnapra kiderült az ég a szuzukai pálya felett, így ahogy magyar idő szerint hajnali 3 órakor az időmérő edzést, úgy reggel 8-kor a futamot is száraz pályán, napsütésben kezdhették meg a versenyzők.
Mivel az időmérő edzés vége és a verseny kezdete között mindössze négy óra állt a csapatok rendelkezésére, hogy felkészítsék az autókat, így az öt bajnokaspiránsnak a kvalifikáción ezúttal nemcsak a gyorsaságra kellett ügyelnie, de a biztonságra is, hiszen ha valamelyikük hajnalban összetörte volna az autóját, annak a versenyen való indulása is komoly veszélybe kerülhetett volna.

Azonban az egyéni pontverseny első öt helyén álló pilóta mindegyike kiválóan vette az időmérőn az akadályt, mindannyian előkelő pozícióba kvalifikálták magukat a rajtrácsra (a legrosszabb helyzetből a váltócseréje miatt a 8. helyre hátrasorolt Lewis Hamilton várhatta a startot), ami izgalmas csatát ígért a versenyre, Red Bull-fölény ide vagy oda.

Bár a kvalifikáción még mindenki épségben túljutott, a verseny rajtrácsra vezető körén már nem:
Lucas di Grassi már a rajt előtt csúnyán összetörte a Virgint, így a Japán Nagydíj 23 versenyző részvételével kezdődött meg.


<TABLE style="MARGIN-LEFT: 4px" border=0 cellSpacing=0 cellPadding=0 width=100 align=right><TBODY><TR><TD> </TD></TR><TR><TD style="TEXT-ALIGN: center; PADDING-BOTTOM: 3px; PADDING-LEFT: 3px; PADDING-RIGHT: 3px; PADDING-TOP: 3px">A rajtnál Petrov (jobbra) balesete borzolta a kedélyeket</TD></TR></TBODY></TABLE>
A rajt sem maradt áldozatok nélkül: Vitalij Petrov (Renault), Vitantonio Liuzzi (Force India), Nico Hülkenberg (Williams) és Felipe Massa (Ferrari) számára is pillanatok alatt véget ért a verseny. A pálya szélén maradó roncsok miatt egyből a pályára hajtott a biztonsági autó, így a mezőny átmenetileg Bernd Mayländer mögött folytathatta a körözést.

Az élmezőnyből mindenki épségben eljött a rajtból, ám a sorrend több helyütt is változott. Robert Kubica (Renault) átugrotta Mark Webbert (Red Bull Racing), Jenson Button (McLaren-Mercedes) az első kanyarba még Fernando Alonso (Ferrari) előtt fordult be, ám onnan a spanyol határozott manőverének köszönhetően már újra eredeti rajtpozíciójában, az 5. helyen fordult ki, a kétszeres világbajnok így maradt negyedik. Hamilton a 8.-ról a 6. helyre lopakodott fel a rajtnál.

Kubica nem örülhetett sokáig Webber megelőzésének, ugyanis a biztonsági autó mögött haladva egyszer csak valahol elvesztette jobb hátsó kerekét, és kénytelen volt a pálya szélén leparkolni autóját. A Renault mindkét pilótája számára igen hamar véget ért tehát a Japán Nagydíj.

A biztonsági autó mögött Kubica kiesésével Sebastian Vettel (Red Bull Racing), Webber, Alonso, Button, Hamilton sorrend alakult ki az élmezőnyben, vagyis immár az öt világbajnoki aspiráns várhatta a legkedvezőbb helyzetből a verseny érdemleges kezdetét. A 6. kör végén a safety car végre szabad utat engedett a versenyzőknek, akik innentől tehát versenytempóban folytathatták a körözést.

Az újraindítást követő első körben a hétszeres világbajnok Michael Schumacher (Mercedes GP) megelőzte egykori ferraris csapattársát, Rubens Barrichellót (Williams), ezzel feljött a 6. helyre. Néhány körrel később a hazai szurkolói előtt versenyző, és szemlátomást lelkes Kobajasi Kamui (Sauber) került egy bátor manőverrel Jaime Alguersuari (Toro Rosso) elé, ezzel a pontszerző, 10. helyre zárkózott fel, majd nem sokkal később Adrian Sutilt (Force India) is bravúrosan maga mögé gyűrte.

Az élmezőnyben mindeközben kevés volt az akció, a pilótáknak ugyanis sikerült elnyúlniuk egymástól. A Red Bull kettőse Alonsót, a Ferrari spanyolja a két McLarent kezdte szépen lassan lerázni magáról, a 20. körhöz érve az első öt helyen tehát stabilizálódni látszott a sorrend.

Az élen haladó ötösfogat tagjai közül Hamilton kezdte meg a kerékcserék sorát, aki a 23. körben hajtott a bokszba, ahonnan Kobajasi mögé tudott csak visszajönni, márpedig tudvalevő volt, hogy a kemény keveréken haladó japán még jó pár körig kinn marad előtte a pályán. Tudta ezt a McLaren britje is, aki ezért egyből nekiesett Kobajasinak, és maga mögé gyűrte azt, ezzel megőrizte esélyét egy jó eredmény elérésére.

A bajnokaspiránsok közül egyedül Button kezdte meg a keményebb gumikeveréken a versenyt, így miután a többiek kihajtottak a bokszba lágy abroncsaik lecserélésére, átmenetileg a világbajnoki címvédő került az élre. Buttonnak ezúttal azonban nem jött be az eltérő stratégia, olyannyira, hogy bokszkiállása után csapattársa, Hamilton mögé jött vissza, azaz visszacsúszott az 5. helyre.

Nagyjából Button kiállásával egy időben Hamilton számára is baljós fordulatot vett a verseny, a 2008-as világbajnok ugyanis elvesztette 3-as sebességi fokozatát. A jelek szerint tehát hiába cseréltek neki a nap elején váltót. A csapat friss váltóval akarta versenybe küldeni az utolsó fordulókra Hamiltont, ám az új alkatrész máris meghibásodott, így vélhetően Koreában is újabb csere vár rá. Hamilton bár folytatni tudta a versenyt, de jóval lassabb tempóban, így Button körökön belül utolérte, és megelőzte őt.

Az élen innentől kezdve Vettel, Webber, Alonso, Button, Hamilton sorrendben haladtak a pilóták, tisztes távolságra egymástól, és egyikük sem tudta igazán riogatni az előtte lévőt. Bár Alonso mindent megtett, hogy legalább valamelyest megnehezítse a Red Bullok életét, de ezen a hétvégén a Milton Keynes-i alakulat versenygépei legyőzhetetlenek voltak Szuzukában.

Az utolsó körökben Kobajasi tartotta ébren az izgalmakat, a japán kerékcseréje után, a friss lágy gumikon előbb Alguersuarit előzte meg másodszor is a verseny során, majd Barrichellót és saját csapattársát, Nick Heidfeldet is átugrotta. Kobajasi egyértelműen a Japán Nagydíj egyik legnagyobb hőse volt, hiszen öt előzést mutatott be a verseny során, és mind az ötöt ugyanabban a visszafordítóban. A pálya azon pontján egyszerűen nem volt ellenszer a Sauber pilótája ellen, így Kobajasi első hazai F1-es futamát végül az előkelő 7. helyen zárta.

Schumacher is minden dicséretet megérdemel, hiszen az ötösfogat után ő haladt át elsőként a célvonalon a leintésnél, azaz a bravúros 6. helyen végzett, igaz, ehhez csapattársa, a sokáig előtte haladó Nico Rosberg kiesése is kellett.

Az élen az utolsó körökben már nem változott az állás. Vettel nyert, és ezzel életben tartotta világbajnoki esélyeit, mögötte Webber lett a második, aki így továbbra is vezet, sőt, növelte előnyét az összetettben. Alonso is kihozta versenyéből a maximumot, és a Red Bullok hétvégi formáját látva kijelenthető, győzelemmel felérő 3. helyet szerzett Szuzukában.

Saját lehetőségeiből a két McLaren is kihozta ugyan a legtöbbet, ám a 4. helyen célba érő Button és az 5. helyezett Hamilton hátránya így is kezd már túl nagynak tűnni a hátralevő három futamra. Nekik mihamarabb javítaniuk kell majd, és lehetőleg már a következő versenyen győzelemmel kellene visszavágniuk, hogy életben tartsák világbajnoki esélyeiket.

A pontszerzők táborát a 2010-es Japán Nagydíjon Heidfeld (8.), Barrichello (9.) és Sébastien Buemi (10.) tette teljessé. Érdekesség, hogy a 11. helyen célba érő Alguersuari már körhátrányban fejezte be a versenyt.

A 2010-es Forma-1-es világbajnoki sorozat küzdelmeiből már csupán három futam van hátra, a következő megmérettetésre két hét múlva, a Koreai Nagydíjon kerül sor - persze, ha a pálya is időben elkészül addigra.

Pole után győzelem: Vettelnek jó napja volt Szuzukában

Sebastian Vettel számára alighanem örökké emlékezetes marad 2010. október 10-e, hiszen egy azon napon a Japán Nagydíj időmérő edzését, majd magát a versenyt is megnyerte. A német idei 3. győzelmével komoly lépést tett a világbajnoki cím felé.


<TABLE style="MARGIN: 0px -3px 6px 6px" border=0 cellSpacing=0 cellPadding=0 width=245 align=right><TBODY><TR><TD> </TD></TR><TR><TD class=silverboxfej height=20></TD></TR><TR><TD style="PADDING-BOTTOM: 6px; PADDING-LEFT: 6px; PADDING-RIGHT: 6px; PADDING-TOP: 6px" class=boxkeret>
</TD></TR><TR><TD class=silverboxfej height=20></TD></TR><TR><TD style="PADDING-BOTTOM: 6px; PADDING-LEFT: 6px; PADDING-RIGHT: 6px; PADDING-TOP: 6px" class=boxkeret>
</TD></TR></TBODY></TABLE>
Vettel harmadik 2010-es győzelme egyben a Red Bull harmadik idei kettős győzelmét is jelentette, mivel a német mögött Mark Webber jött be a 2. helyen Japánban, így az osztrák márka 45 pontra növelte előnyét a konstruktőri bajnokság élén a rivális McLaren-Mercedesszel és 92 pontra a Ferrarival szemben.


Vettel számára lélektanilag is igen fontos lehet mostani elsősége, hiszen legutóbb jó három és fél hónappal ezelőtt, az Európai Nagydíjon tudott győzelmet aratni, azóta tehát váratott magára egy újabb kiugró siker. Az egyéni világbajnoki küzdelem tekintetében az sem elhanyagolható szempont, hogy Vettel az utóbbi három nagydíj mindegyikén legyőzte bajnoki éllovas csapattársát, mintegy jelezve ezzel a Red Bull vezetősége felé, hogy hiba lenne, ha a folytatásban teljesen csak az ausztrál pilóta támogatására összpontosítanának.

A fiatal német hátránya jelenleg, három futammal a 2010-es évad vége előtt 14 pont csapattársával szemben, míg mostani győzelmével a pontverseny 2. helyén álló Fernando Alonsót pontszámban befogta, így a spanyol már csupán eggyel több győzelmének köszönhetően előzi őt meg a tabellán.

Ezek után nem csoda, ha Vettel majd kiugrott a bőréből örömében a leintés után, miközben a sajtószobában nyilatkozott. "Fantasztikus nap!"- kezdte a német. "Reggel megszereztük a pole pozíciót, délután pedig hasonlóan jól folytattuk. Hihetetlen egy nap volt a mai."

"Ez a siker a csapat érdeme, akik nagyon keményen dolgoztak az elmúlt időben. A legtöbb szerelőnk például egyáltalán nem aludt csütörtök és szombat között, úgyhogy nekik jól is jött, hogy szombat délután nem volt kvalifikáció"- tréfálkozott Vettel, majd hozzátette: "Nagyon megérdemeltek a srácok ezt a mai győzelmet. Olyan, mintha csak nekünk rajzolták volna ezt a pályát a sok tempós kanyarjával, és ahogy fogyott az üzemanyag az autómból, egyre inkább élveztem a száguldást."

Vettel ezután azt is elárulta nyilatkozatában, érezte, hogy Webber közel van hozzá és megpróbál nyomást gyakorolni rá, de emiatt nem izgatta magát különösebben, mivel végig úgy érezte, ura a helyzetnek. "Mark végig keményen üldözött, de én tudtam, hogy előzni nem nagyon lesz esélye, ezért csak olyan tempót mentem, ami a győzelemhez kellett"- fogalmazott a fiatal Red Bull-pilóta.

"Imádom ezt a pályát, mindig különleges érzés itt vezetni. Ráadásul, ez az első olyan pálya, ahol most már kétszer is nyerni tudtam F1-es pályafutásom során, úgyhogy ezek után azt hiszem, még inkább a szívem csücske lesz a szuzukai ring. Nagyon büszke vagyok a mostani sikeremre, és ne feledjük, hogy Mika Häkkinen és Michael Schumacher is nyertek itt a világbajnoki címükhöz vezető úton, úgyhogy ez mindenképp jó ómen lehet számomra"- élt egy némiképp merész statisztikai párhuzammal Vettel.

"Jó pozícióból várjuk a szezon utolsó három futamát. Lassan itt a végső elszámolás ideje, úgyhogy nagyon örülök, hogy sikerült visszakapaszkodnom a pontversenyben, és újra minden esélyem megvan a világbajnoki cím megszerzésére. Azt hiszem, nagyon jó napunk volt, és igazán különleges élményekben volt ma részünk"- zárta nyilatkozatát Vettel.





Mark Webber: Ez így volt tökéletes nekem és a csapatnak

Akár világbajnoki címet is érhet Mark Webber számára a Japán Nagydíjon szerzett második helye, hiszen a türelmes, higgadt versenyzésével immár tizennégy pontra növelte az előnyét a világbajnoki pontversenyben. Az ausztrál pontosan tudja, hogy a hátralévő futamokon a hasonló taktika álmai beteljesülését hozhatja.


<TABLE style="MARGIN: 0px -3px 6px 6px" border=0 cellSpacing=0 cellPadding=0 width=245 align=right><TBODY><TR><TD> </TD></TR><TR><TD class=silverboxfej height=20></TD></TR><TR><TD style="PADDING-BOTTOM: 6px; PADDING-LEFT: 6px; PADDING-RIGHT: 6px; PADDING-TOP: 6px" class=boxkeret>
</TD></TR><TR><TD class=silverboxfej height=20></TD></TR><TR><TD style="PADDING-BOTTOM: 6px; PADDING-LEFT: 6px; PADDING-RIGHT: 6px; PADDING-TOP: 6px" class=boxkeret>
</TD></TR></TBODY></TABLE>
Mark Webber annak ellenére, hogy lemaradt a győzelemről a Japán Nagydíjon, elégedett lehet teljesítményével, hiszen tovább növelte előnyét az egyéni pontversenyben.
Az ausztrál versenyző ugyan a rajt után nem tudta megtartania második helyét - Robert Kubica megelőzte -, ám nem kellett sokáig szomorkodnia, mivel a biztonsági autó mögött haladva a lengyel elvesztette jobb hátsó kerekét, és kiesett. A vb-éllovas a verseny során nem tudta megközelíteni Sebastian Vettelt, de őt sem riogatta a mögötte autózó Fernando Alonso. Webber kockázatmentes versenyzése végül kifizetődött, és előnye immár tizennégy pont az őt üldöző Vettellel és Alonsóval szemben.

"Az időmérő edzés Szuzukában rendkívül meghatározó, de sikerült Sebastian mögött a második helyen végeznem. A versenyen aztán a rajtom nem sikerült a legjobbra, hiszen Robert megelőzött. De szerencsésnek mondhatom magamat, mivel a biztonsági autó mögött haladva elvesztette a jobb hátsó kerekét, és feladta a futamot"- nyilatkozta a futam utáni interjúban Mark Webber.

"Miután kiment a safety car a pályáról, csak követni tudtam Sebastiant. Lehetetlen volt ma őt itt megközelíteni, 1-1,5 másodpercnél jobban nem is sikerült. Összességében nagyon jó versenyt zártam, de Sebastian megérdemelten győzött, míg Fernando sem futott rossz versenyt"- ismerte el vetélytársai teljesítményét Webber.

Az ausztrál versenyző nagy erénye volt, hogy végig higgadt tudott maradni, és a csapata sem hibázott. Pontosan tudja, csak így nyerheti meg a világbajnoki címet.

"A legfontosabb, hogy a szezon végéig meg tudjuk tartani ezt az irányt. Ha ugyanígy versenyzek, mint ma, akkor biztos vagyok abban, hogy valóra tudom váltani életem álmát. Ez a tudat óriási motivációt ad nekem. A megbízhatóság fontos szerepet játszhat a hátralévő futamokon, hiszen még hetvenöt pontot lehet szerezni, de nagyon bízom a csapatban"- árulta el a vb-éllovas pilóta.




Alonso szerint a harmadik hely volt a maximum

Rendkívül elégedetten nyilatkozott a vasárnapi Japán Nagydíjat követően a Ferrari kétszeres világbajnoka, Fernando Alonso, hiszen úgy véli, a harmadik hely volt a maximum, amit ezen a hétvégén elérhettek Suzukában.

Alonso a Red Bull két versenyzője, Sebastian Vettel és Mark Webber mögött futott be Japánban, s noha összességében pontokat veszített a listavezető ausztrállal szemben, nem csalódott.

„Már mielőtt idejöttünk volna tudtuk, hogy talán a harmadik hely lesz a maximum, amit elérhetünk” – mondta Alonso a verseny után, majd hozzátette, szinte biztos, hogy a hátralévő helyszínek közül ez a pálya illett legkevésbé az F10-es versenygépekhez.

„Meggyőződésünk, hogy a hátralévő helyszínek közül ez a pálya feküdt nekünk legkevésbé, szóval összességében jó hétvégénk volt. Úgy vélem, elégedettnek kell lennünk ezzel az eredménnyel, hiszen 15 pontot szereztünk.”

„Három pontot veszítettünk el egy olyan pályán, ami nem volt a legjobb számunkra, a teljesítményt illetően nem tudtuk hozni a legjobb szintet. Láthattuk, hogy az időmérőn küszködtünk a Q1-ben és a Q2-ben, Felipének is problémái voltak, szóval a tempó tekintetében nem volt egy ideális hétvége.”

„Viszont csak három pontot veszítettünk a bajnokságban, szóval nagyon boldognak kell lennünk.”

Alonso továbbá kiemelte, annak ellenére, hogy a Red Bull magasan a mezőny fölött jár nyers tempó tekintetében, mindössze 7 alkalommal tudtak diadalmaskodni, így kicsi a valószínűsége annak, hogy Koreában, Brazíliában és Abu Dhabiban is kettős győzelmet aratnak majd.

„Papíron ez egy tökéletes pálya volt a Red Bull számára” – folytatta a spanyol.

„Szóval 14 pontos hátránnyal távozni innen nagyon jó. Tudjuk, hogy a hátralévő három futamon folyamatosan nyomnunk kell. Amikor bizonyos pályákra érkezünk, ki kell használnunk a lehetőségeinket. Ők ma kihasználták a sajátjukét.”

„A bajnokság eddig eltelt 16 futamából 15-öt gyakorlatilag a Red Bull pályáján rendeztek, és mindössze hétszer tudtak nyerni. Volt három kettős győzelmük, 12-szer viszont nem sikerült ezt elérni. Szóval a hátralévő három versenyen nehéz lesz ismét egy-kettőben befutniuk. Mindig történik valami, és mi készen állunk arra, hogy kihasználjuk a lehetőséget.”

„Ha mégsem, akkor nehéz dolgunk lesz, mert 2010-ben egyértelműen a Red Bullnak van a legjobb autója.”

Barrichello: Ennél azért többre számítottam

A Williams-Cosworth brazil veterán pilótája jobb helyezésre számított, mint egy kilencedik hely.

Rubens kissé csalódott.

Rubens Barrichello

Az autóm egész délután csak korcsolyázott. Nem tudom, hogy miért, és ez csak tovább rontott a helyzeten. Elég sok vibrációt éreztem az autóban.

Sikerült megmentenünk néhány pontot ma, de tényleg azt hittem, hogy magasabb pozícióban tudjuk befejezni a versenyt.



Hamilton azon imádkozott, hogy célba érjen

Lewis Hamilton, a McLaren-Mercedes versenyzője a vasárnapi Japán Nagydíjat követően elismerte, megkönnyebbült azután, hogy végül ötödikként sikerült befejeznie a rendkívül nehéz viadalt.
A brit pilóta nehéz hétvégén van túl, hiszen gyakorlatilag minden rossz megtörtént vele, ami egy versenyzővel megtörténhet: a pénteki szabadedzésen nagyot bukott, ami miatt kénytelen volt kihagyni a tréningek nagy részét, majd a szombati esőzések miatt nem tudta pótolni az elvesztegetett időt.

Az időmérőt követően aztán öt rajthelyes büntetéssel sújtották, mivel váltót kellett cserélni autójában, ennek tetejében pedig a mai viadalon is meghibásodott autójában elveszítette a harmadik sebességi fokozatot, ám szerencséjére célba tudott érni.

„Az embernek ilyenkor meg kell próbálnia optimistának maradni, de hogy őszinte legyek, nem gondoltam, hogy be tudom fejezni a versenyt” – mondta csalódottan Hamilton.

„Nagyon komoly zajt csapott az autóban, szóval imádkoztam és megpróbáltam nem túl sokat váltani, és vigyázni rá.”

„Csalódott vagyok magam és a csapat miatt is. Mindent megtettünk a pontszerzésért és… Volt egy óriási hiba a részemről pénteken. Aztán a váltócsere. Majd az új váltó meghibásodása: nem tudtam használni a harmadik fokozatot, szóval csak negyediktől hetedikig működtettem.”

„Tehát területet veszítettem Jensonnal szemben, de hálás vagyok, hogy befejeztem a versenyt, hiszen hosszú idő óta ezt először sikerült véghezvinni.”

Hamilton hozzátette, habár elismeri, hogy komoly feladat lesz harcba szállni a világbajnoki címért az utolsó három versenyen, továbbra is bízik abban, hogy megmaradnak az esélyei.

„Még három verseny hátravan, még 75 pont elérhető, viszont ezek a srácok folyamatosan pontokat szereznek. Egyszerűen fogalmam sincs, mikor estek ki utoljára, szóval nagyon-nagyon nehéz lesz, de továbbra is nyomni fogjuk.”

Formula-1 2010
<TABLE class="rank_table strip"><TBODY><TR><TD style="PADDING-BOTTOM: 5px; BACKGROUND-COLOR: rgb(212,212,212); PADDING-LEFT: 12px; PADDING-RIGHT: 5px; FONT-SIZE: 14px; PADDING-TOP: 5px" class=rank_content>Pilóták</TD></TR><TR><TD style="PADDING-BOTTOM: 5px; PADDING-TOP: 0px" class=rank_content><TABLE style="MARGIN: 5px 0px; WIDTH: 100%" class="list_table strip"><TBODY><TR><TD class=list_number>1.</TD><TD class=list_name> Mark Webber </TD><TD class=list_score>202 pont</TD></TR><TR><TD class=list_number>2.</TD><TD class=list_name>http://f1-live.hu/hirek/legfrissebb_hirek?newsOrder=getNews&instanceId=32&tag=Lewis Hamiltonhttp://www.f1-live.hu/hirek/legfrissebb_hirek?newsOrder=getNews&instanceId=32&tag=Lewis Hamilton Fernando Alonso</TD><TD class=list_score>191 pont</TD></TR><TR><TD class=list_number>3.</TD><TD class=list_name> Lewis Hamilton http://f1-live.hu/hirek/legfrissebb_hirek?newsOrder=getNews&instanceId=32&tag=Fernando Alonso</TD><TD class=list_score>182 pont</TD></TR><TR><TD class=list_number>4.</TD><TD class=list_name>http://f1-live.hu/hirek/legfrissebb_hirek?newsOrder=getNews&instanceId=32&tag=Lewis Hamiltonhttp://f1-live.hu/hirek/legfrissebb_hirek?newsOrder=getNews&instanceId=32&tag=Jenson Button Sebastian Vettel</TD><TD class=list_score>181 pont</TD></TR><TR><TD class=list_number>5.</TD><TD class=list_name> Jenson Buttonhttp://www.f1-live.hu/hirek/legfrissebb_hirek?newsOrder=getNews&instanceId=32&tag=Sebastian Vettel</TD><TD class=list_score>177 pont</TD></TR></TBODY></TABLE></TD></TR></TBODY></TABLE>
<TABLE class="rank_table strip"><TBODY><TR><TD style="PADDING-BOTTOM: 5px; BACKGROUND-COLOR: rgb(212,212,212); PADDING-LEFT: 12px; PADDING-RIGHT: 5px; FONT-SIZE: 14px; PADDING-TOP: 5px" class=rank_content>Csapatok</TD></TR><TR><TD style="PADDING-BOTTOM: 5px; PADDING-TOP: 0px" class=rank_content><TABLE style="MARGIN: 5px 0px; WIDTH: 100%" class="list_table strip"><TBODY><TR><TD class=list_number>1.</TD><TD class=list_name> Red Bull Racing</TD><TD class=list_score>383 pont</TD></TR><TR><TD class=list_number>2.</TD><TD class=list_name> McLaren </TD><TD class=list_score>359 pont</TD></TR><TR><TD class=list_number>3.</TD><TD class=list_name> Ferrari</TD><TD class=list_score>319 pont</TD></TR><TR><TD class=list_number>4.</TD><TD class=list_name> Mercedes</TD><TD class=list_score>168 pont</TD></TR><TR><TD class=list_number>5.</TD><TD class=list_name> Renault</TD><TD class=list_score>133 pont</TD></TR></TBODY></TABLE></TD></TR></TBODY></TABLE>

Drsport-DrLóerő



 
T

TH6777

Vendég
Briatore mégis szeretne visszatérni a Forma-1-be


A Forma-1-ből a tavalyi évben száműzött Flavio Briatore a francia sajtónak nyilatkozva elmondta, nagyon valószínű, hogy a közeljövőben ismét aktív szerepet vállal majd a száguldó cirkuszban, noha kizárta annak lehetőségét, hogy csapatfőnökként térjen vissza.​

Habár a Renault korábbi vezére nemrégiben úgy nyilatkozott, boldog jelenlegi életével, s különösen élvezi, hogy kizárólag az apaszerepre koncentrálhat, a minap a <CITE>Journal Du Dimance</CITE> c. lapnak adott interjújában elmondta, szeretne lehetőséget találni arra, hogy visszatérjen a Forma-1-be.

Kobayashi: Nem volt könnyű előzni

Sebastian Vettel mellett alighanem a legkiválóbb teljesítménnyel a Sauber istálló fiatal tehetsége, Kamui Kobayashi rukkolt elő a vasárnapi Japán Nagydíjon: a hazai pálya előnyeit alaposan kiélvező pilótát a hetedik helyen intette le a kockás zászló.​
Habár az időmérő edzés nem úgy alakult a japán versenyző számára, ahogy azt szerette volna, a versenyen parádés előzéseket bemutatva végül megörvendeztette szurkolóit.


Hamilton Koreában is rajtbüntetéssel nyithat

<TABLE border=0 cellSpacing=0 cellPadding=0 width="100%"><TBODY><TR><TD id=hir_cikk2 class=link20>
Még van rá esély, hogy Koreára meg tudják javítani Hamilton Suzukában meghibásodott sebességváltóját.​
</TD></TR><TR><TD style="HEIGHT: 10px">
</TD></TR><TR><TD id=hir_cikk2 class=link12>
A McLaren részben magának köszönhette a Hamilton-féle váltóhibát, ugyanis több, mint négy hétvégés rendszerrel vágott neki Lewis a Japán GP-nek. Ha még időben cserélik ki az eszközt, akkor az öt rajthelyes büntetést elkerülése mellett a javítható hibát (körmös kapcsoló sérült meg) is elkerülhették volna.


A csapat bizakodó, hogy nem kell újabb váltót bevetni, és ezzel egy újabb 5 rajthelyes büntetéssel számolni:
"Magabiztosan állíthatjuk, hogy Koreára öt rajthelyes büntetés nélkül orvosoljuk a problémát." - árulta el Martin Whitmarsh. A Korei GP-t két hét múlva rendezik meg.


Haug: Előbb leszek F1-es pilóta, mint Schumacher sport-igazgató

A Mercedes-Motorsport alelnöke kizárta annak a lehetőségét, hogy Michael Schumacher jövőre, mint sport-igazgató legyen jelen a gyártó F1-es csapatának életében.

Norbert ismét humorosra fogta.

A hétszeres világbajnokot továbbra sem hagyják békén. Egyesek egyenesen el akarják őt távolítani a kategóriából, és egy másik versenyzőt ültetnének a helyére a következő szezonban.

A német rekorder azonban tagadja, hogy 2011-ben már nem áll rajthoz a Forma-1-ben a Mercedes csapattal. Nem is oly rég az F1-live.hu arról számolhatott be Olvasóinak, hogy Michael más szerepet kaphat a Mercedesnél.

„Nagyobb hitele van annak, hogy Norbert Haug F1-es pilóta lesz, mint Michael Schumacher sport-igazgató.” – fogta rövidre Norbert Haug.


Fernando Alonsónak óriási ötlete támadt!

image



Fernando Alonso, a Forma-1-es Ferrari spanyol versenyzője azt mondta, elképzelhető, hogy pályafutása befejezése után pilótaiskolát nyit.

"Több elképzelésem is van a jövőt illetően" - nyilatkozta a kétszeres világbajnok a Sport Week című magazinnak. "Lehet, hogy pilótaiskolát alapítok, elképzelhető, hogy profi kerékpáros csapatot hozok létre és egy éttermi láncban is gondolkodom. Egyelőre azonban csak a világbajnoki futamok járnak az eszemben."

Alonso jelenleg 11 pontos hátránnyal a második a vb pontversenyben.


Japán Nagydíj: Összefoglaló (Videó)

Íme a 2010-es Japán Nagydíj összefoglaló videója.




</TD></TR></TBODY></TABLE>​
<object width="640" height="385"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/RulWlliyuPQ?fs=1&amp;hl=hu_HU"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/RulWlliyuPQ?fs=1&amp;hl=hu_HU" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="640" height="385"></embed></object>

EXTRA: Az autótörős rajt Suzukában (Belső kamera VIDEÓ)

A 2010-es Japán Nagydíj rajta finoman szólva sem volt tiszta, és balesetmentes.​

<object width="640" height="385"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/xC7e5bY8Rkg?fs=1&amp;hl=hu_HU"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/xC7e5bY8Rkg?fs=1&amp;hl=hu_HU" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="640" height="385"></embed></object>

 
Oldal tetejére