Aki a kutyát szereti...

Kicsi Fecske

Állandó Tag
Állandó Tag
Mi nagyon szeretjük az állatokat . Sok szeretetet -vidámságot kapunk Tőlük . Jelenleg egy kutyusunk van már csak , a másiktól végső búcsút vettünk a hét elején . Nagyon jó velük együtt élni , de iszonyatosan nehéz megvállni is tőlük !!!

Szia Sopitimi!kiss
Ezzel nagyon is egyetértek.
Nékem már volt, Mackó tacskó-foxi keverék, Füles magyar vizsla, Morzsa tacskó-foxi keverék, Fifi farkaskutya keverék, és most van egy szobakutya keverék az állatmenhelyről. Mindet nagyon szerettük, és amelyikek már elmentek, hát meggyászoltuk, mint egy igaz barátot. Mert a kutya az, igaz barát.
Legyen csodásan vidám jókedvű napod.
Sok szeretettel Erzsi.kiss
 

tigrislany223

Állandó Tag
Állandó Tag
Én mindig kutyák között éltem, köztük nőttem fel, tulképpen. Most van két kutyus, az egyik egy labrador, a másik egy labrador-újfundi keverék. Őt menhelyről hoztuk el egy éve.
Mindkét kutyától rengeteg nevetést, örömöt, és figyelmet kapunk. Nagyon értékes állatok. Imádom őket.
Előző kutyusom, Ő 13 éves volt, újfundlani, amikor eltávozott :( , nagyon érezte rajtunk, mikor van jó kedvünk, mikor van szükségünk arra, hogy csak hozzánk bújjon, a nagy szép fejét betegye az ölünkbe és csak melegítsen, nyugtasson minket.
Nem tudnék élni kutyák nélkül. Bár kertben vannak, nem jöhetnek be a házba - allergiás rá a család férfinépe.
 

tigrislany223

Állandó Tag
Állandó Tag
Aki szeret kutyákról olvasni, ajánlom az Emma és én című könyvet, vakvezető kutyus és gazdája története. Illetve a Marley és mi cmű könyvet. Én még azelőtt olvastam, h így felkapták volna... A film sztem kifejezetten nem lesz jó... de a könyv nagyon jó! Egy igazi család élete egy igazi labradorral. :) Csak ajánlani tudom. :)
 

Jaszladany

Állandó Tag
Állandó Tag
Elszomorodtam. Az olvasottak alapján reményem sincs, hogy "vahur" leszokik a rágcsálásról, lopkodásról, újság olvasásról és egyéb "jó" cselekedeteiről. Pedig már elmúlt 2 éves.

Le fog szokni. Lehet, hogy kell neki még hozzá 1-2 év, de ezt lerövidítheted, ha sokat foglalkozol vele, sokat mozgatod, és igyekszel megtanítani őt arra, hogy szelektáljon a rágható és a rágni tilos dolgok között.
De idővel mindenképpen abbahagyja. A kutyusok sajnos elég gyorsan öregednek.
 

anika88

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni. Hozzánk szegődött egy kutyus a gazdáját nem találtuk de én sem tudom befogadni, mert van két kutyám és nem nagyon szeretnék egymást. Mit lehet tenni ilyenkor? Nem ismerek olyan embert jelenleg aki befogadná, állatmenhelyre sem tudom beadni mivel itt nálunk nincs.
 

Jaszladany

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni. Hozzánk szegődött egy kutyus a gazdáját nem találtuk de én sem tudom befogadni, mert van két kutyám és nem nagyon szeretnék egymást. Mit lehet tenni ilyenkor? Nem ismerek olyan embert jelenleg aki befogadná, állatmenhelyre sem tudom beadni mivel itt nálunk nincs.

Kedves Anika!

Látom Nyírbátorból írsz, megnéztem, hol találni a környéken állatvédőket, őket kellene felhívni, hátha tudnak segíteni:

Állatbarát Alapítvány:

Nyíregyháza, Csatorna u. 2. sz.
Tel.: 42/727-736 , 20/9605-402
web: allatbarat.com
 

Marcsi1961

Állandó Tag
Állandó Tag
Az elmúlt évben egy egész nap járkáltunk A-ból B-be majd B-ből A-ba mert hozzánk csapódott egy kis kutyus és nem volt szívünk az utcán hagyni... Szóval egyik Budapesti szervezet sem segített, hanem az X.-dik telefon után egy magánember befogadta. :( remélem Nyírbátorban illetve a környékén jobb a helyzet.
 

Borella

Állandó Tag
Állandó Tag
Bocsánat, hogy a topik életébe beleszólok.
A hazánkat ért katasztrófa okán egy napilap cikkéhez írt hozzászólást, amit egy állatvédő tett közzé, bemásolom ide, hátha így többen olvassák és tudnak segíteni!

Enderil 2010-10-06 19:26:57 #22
Sziasztok!
Némi összefoglalás Devecserből:
Tegnap 1 óra körül felvettem a kapcsolatot Lakos Györggyel, aki társaival együtt 3 autóval úton volt Devecser felé. Mivel még elég messze voltak, ezért bementem a devecseri önkormányzathoz, ahol úgy tudtam már egy-két állatmentő jelentkezett, hogy ha sor kerül rá, rájuk lehet számítani. Akkor találkoztam Mariannal, aki egy devecseri fiatal lány és idáig (okt. 5-én 13 óráig) a párjával együtt járták az utcákat, feljegyezték, hogy hol vannak mentésre váró kutyák, illetve két kistestűt már be is szállítottak az önkormányzat udvarába, ahol ideiglenes állatmegörzőt alakítottak ki. Elég megrázó ez most mindenki számára, de az elpusztult állatok látványa talán még erősebben megrázza az állatbarátokat, így nem csoda, hogy igen nehéz most ott a mentés.
Aztán megérkezett egy újabb segítő, így négyen indultunk el egy rövid felderítésre. Hamarosan megérkeztek a veszprémi Vackoló Állatvédő Egyesület 2 tagja, akik orvosi felszereléssel is rendelkeztek, illetve később Lakos Györgyék is. Így már egész nagy csapattal, szétszórtan indultunk el menteni.
Az önkormányzat udvarában lévő két kistestűt egy nagyon kedves pár elvitte, ugyanis a közelben laktak és lehetőségük volt megfürdetni őket (ez az egyik legfontosabb dolog, amit tehetünk). Ezenkívül 2 kistestűt mentettünk egy cseréprakásról; egy, a plébániára bemenekült kutyus már igen rossz állapotban volt, de végül nem lett elaltatva; egy sokkos állapotban lévő kuvaszt is összeszedtünk a gazdájától, aki nem tudta most intézni az állatorvosi ellátást; egy nagytestű kutyát befogtunk és bevittük az önkormányzat udvarára, ő szemmel láthatólag egész jól volt; ezen kívül Lakosék is gyűjtöttek kutyákat, de azt nem tudom ilyen részletesen, csak annyit, hogy ott is megtelt a 3 autó. Talán ma átjutnak páran Kolontárra is, ahol ha minden igaz, még nem történt szervezett állatmentés.
Az állatok az iszaptól vörös színűek, egyeseknek égési sérüléseik is vannak ált. lábtájékon, sajnos sokuk megvakult.
Aki segíteni szeretne a helyszínen (bármi úton-módon is jut el ide, akkor keresse Mariannt, aki a szükséghelyzetben a devecserieket képviseli. Telefonszáma: 06202388666.)
Úgy vélem itt most nem pénzre, hanem kezekre, autókra, orvosi felszerelésre és befogadó helyekre lenne szükség elsősorban. És bíztatok mindenkit, aki félelmet érez magában és úgy van vele, hogy el is jönne meg nem is, majd úgy is megy más, az inkább döntsön, higgye el, nem fogja megbánni! Én azt hittem, hogy ez olyan feladat, ami meghaladja a képességeimet , de az első megmentett kutya után már nem érdelet. Ha kicsit is, de segíthettem. Szóval bíztatok mindenkit, hogy akár egy vagy két órára is jön el ide, hozzon gumicsizmát meg gumikesztyűt,keresse Mariannt és segítsen!
Illetve a net előtt ülők abban tudnak segíteni, ha minél több helyen közzéteszik ezt az üzenetet!
Köszönjük a segítséget!
 

Borella

Állandó Tag
Állandó Tag
És egy másik hsz ugyanonnan:

Paloma 2010-10-06 21:30:57 #8
andika81!
Vagyunk páran, akik mentenek, segítenek...az xy-ok hol vannak most nem segítség!
De, ha pl. most felhívod Lakos Gyurit és azt mondod; befogadsz egy állatot örökre, vagy átmenetileg, akkor azt fogja érezni...megéri neki reggel óta az iszapban dagonyázni az állatokért....mert ezt teszi ez az áldott ember! ..és Király Péter is és a Noé is és még egy csomóan, akik nem híresek...DE OTT VANNAK!!!!
Lakos György: 30/507-2062
 

majergigi

Állandó Tag
Állandó Tag
En eppen most utazom majd haza hete nem láttam már az én drága kutyusom, és ha hazaérek ugy örül nekem, megéri hazalátogatni :)
 

Arielle

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!

Nekem egy 6 éves, és egy 9 hetes angol cocker spánielem van! Örök kedvenc marad nálunk ez a fajta. Iszonyatosan közlékeny állatok, épp csak meg nem szólalnak! :)
 

2hounds

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok! Csatlakoznek a kutyabaratok korehez! Egy 9.5 eves beagle-m van, angyalborbe bujt ordog a mai napig. Jaszladany Mennyorszagos meseje nagyon tetszett, remelem is, hogy a kutyak is bebocsattatnak! :)
 
Oldal tetejére