Bevandorlas Kanadaba

Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.

potyi75

Állandó Tag
Állandó Tag
Szia,


Én márciusban tettem le ezt a nyelvvizsgát, nem tudom, ez közelmúltnak számít-e a számodra...Ha igen, szívesen mesélek róla.))

Üdv,
Kitti

Szia
Természetesen érdekel.
Leginkább, hogy hogyan készültél rá.
Otthon, tanárral, tanfolyam ?
akár itt, akár privátban
potyihetvenötkukacgémélpontkom

Köszi
 

Taligan

Állandó Tag
Állandó Tag
Fényezi a nyavaja, csak tisztelem amit elért és egyébként tényleg jó fej. Egy filmet láttam róla ami nem egy propaganda film, volt onnan idéztem...

Horrible Dictu ... Hitlert is lehetet tisztelni propagandafilmek alapjan mondjuk a berlini olimpia idejen. :)
Esetleg erdemes lenne kicsit utana nezni annak mi a helyzet az egeszsegugyi torvenyel amit annyira eroltetnek, kiknek is adott volna el 60 milliard US dollar ertekben elvonalbeli (legfejlettebb, legmodernebb) fegyverrendszereket - Szaud-Arabia. Nem azt kell nezni hogy milyen szimpatikus hanem mit csinal es milyen a csaladi elete?Ezek eleg sokat elarulnak az emberrol.
 

Scot

Állandó Tag
Állandó Tag
Horrible Dictu ... Hitlert is lehetet tisztelni propagandafilmek alapjan mondjuk a berlini olimpia idejen. :)
Esetleg erdemes lenne kicsit utana nezni annak mi a helyzet az egeszsegugyi torvenyel amit annyira eroltetnek, kiknek is adott volna el 60 milliard US dollar ertekben elvonalbeli (legfejlettebb, legmodernebb) fegyverrendszereket - Szaud-Arabia. Nem azt kell nezni hogy milyen szimpatikus hanem mit csinal es milyen a csaladi elete?Ezek eleg sokat elarulnak az emberrol.

Ahogy írtad, ő az USA-t képviseli szóval ezek után szimpatikus nem lehet. De a családi élete, humor érzéke és apró megnyilvánulásai után azt mondhatom, hogy jó és szimpatikus ember. Olaj, fegyver, pénz mi más kell és mi mással üzletelhet az USA... Ja, és amit láttam róla az NEM propaganda film volt :)
 

Spanky

Állandó Tag
Állandó Tag
Olaj, fegyver, pénz mi más kell és mi mással üzletelhet az USA...


agricultural products (soybeans, fruit, corn) 9.2%, industrial supplies (organic chemicals) 26.8%, capital goods (transistors, aircraft, motor vehicle parts, computers, telecommunications equipment) 49.0%, consumer goods (automobiles, medicines) 15.0% ;)
 

Melitta

Adminisztrátor
Fórumvezető
Rádiós
Bevándorlás Kanadába - Családtagok szponzorálása


Kedvenc témám következik... Amikor az életemről álmodoztam, úgy gondoltam, Pécsett leszek tanár és egy "rendes magyar fiút" fogok majd szeretni, amíg meg nem halunk. Amint az látható, ettől távolabb nem is lehetnék a 8-10 évvel ezelőtti elképzeléseimtől, bár "rendes magyar fiút" sikerült találni, csak montreáli kiadásban.

Az esküvő után bele is vágtunk ebbe a hetedhétországra szóló hercehurcába, amit a Bevándorlási Minisztérium úgy hív,
családtagok szponzorolása. Ha beleolvastok egy-két netes fórumba, valószínűleg csak a drámákkal és rémtörténetekkel fogtok találkozni: rendkívül lehangoló és meglehetőst ijesztő, amikor pedig információra vágyik az ember ebben a forgatagban.

A saját tapasztalatunk az volt, hogy legtovább a mindenféle papírok összegyűjtése tartott: nyáron a Mo-n kijelölt két orvos nyaralt, aztán a bűnügyi nyilvántartás (ami 5 perc, de odáig el is kell jutni), stb., stb. ... A beküldéstől számított két hónapon belül azonban megérkezett az elfogadó levél, és még interjúra sem kellett mennem Bécsbe. (De ismerek olyat, akinek kellett - ez mind esetfüggő).

Na, de nem csacsogok, álljon itt a hivatalos verzió:

- Ki lehet szponzor?
Minden 18-ik életévét betöltött kanadai állampolgár és állandó lakos, aki megfelel bizonyos feltételeknek: nem büntetett előéletű, vállalja a szponzorált személy "alapvető szükségleteinek" fedezését és pénzügyi támogatását x évig, ...
- Kit szponzorálhat?
- Házastársat, élettársat, 22-ik évét be nem töltött, egyedülálló gyermekét (örökbefogadás is), illetve szülőt, nagyszülőt, egyéb rokont bizonyos feltételek mellett

Házastárs: egyértelmű, a házasságkötés országában és Kanadában is érvényesnek kell lennie * Egyneműek házasságát is elismerik, bizonyos feltételek mellett

Élettárs: a) "Common-Law Partner" minimum 12 hónapot
bizonyíthatóan egy lakcímen élők kapcsolata b) "Conjugal Partner" - a kapcsolat minimum 12 hónapja fennáll, ám külső tényezők miatt nem kerülhetett sor a kézfogóra (pl. bevándorlási problémák, vagy ha az egyik fél házas, de a lakóhelyén nem ismerik el a válást mint lehetőséget, stb.... DE az nem érv, hogy a kapcsolat még nem volt olyan szinten, hogy összeházasodjanak)

Gyermek:
22-ik évét még be nem töltött, egyedülálló gyermek, vagy kortól függetlenül nappali tagozatos tanulmányokat folytató vagy fogyatékkal élő, a szüleitől függő gyermek


- Hogyan?
(a kérdésre kattintva a bevándorlási min. megfelelő oldalára juttok)

Két jelentkezést kell kitölteni, egyet a szponzornak, egyet pedig a szponzorált személynek. Nyomtatványok elérhetőek
itt és itt. Ezek gyakorlatilag a legapróbb és legszemélyesebb részletekre is kiterjednek. Ki, kivel, mikor, hol, milyen körülmények között találkozott, hogyan és miért, ... Mindezt képekkel, számlákkal, személyes levelekkel stb. illusztrálva, hogy bizonyítsuk kapcsolatunk valódiságát (ez nyilván csak a házasokra vonatkozik, egy gyereket nehéz kitalálni. Vagy az én fantáziám nem elég jó).

Szül. akvi kivonat, házassági akvi kivonat, iskolai bizonyítványok, igazolványkép, ...


A szponzorált személynek be kell szereznie a
Kivonat a bűnügyi nyilvántartásból nevű ékes dokumentumot (NEM ugyanaz, mint az erkölcsi bizonyítvány!), ezt írásban is kérvényezhetjük, de be is gyalogolhatunk érte (Vaskapu u.):

Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatala
Hatósági és Felügyeleti Főosztály
Bűnügyi Nyilvántartó Osztály

1476 Budapest 100, Pf. 278


Ha éltünk hosszabb ideig külföldön (min. 6 hónap), az adott ország(ok)ból is be kell szereznünk ugyanezt.


Ezen kívül egy
orvosi vizsgálat is vár ránk, a Mo-n kijelölt két orvos valamelyikénél. Itt legalább megtudjuk, van-e szifiliszünk, AIDS-ünk, esetleg valamilyen tüdőbajunk. 2006-ban 18.000-et ért a túra.

Természetesen
mindentle kell fordíttatni, itt mondjuk érdemes utánajárni, hogy az OFFI-nak akarunk nagypénzt kiadni vagy a párunk ismer olyan fordítót Kanadában, aki jobban és olcsóbban dolgozik. (Egy kis reklám: én Montreálban tudok valakit :smile:

Ezt az egész paksamétát elküldjük a szponzornak, ő pedig a megfelelő díjak befizetése után továbbküldi a Case Processing Centre-nek Mississaugában (Ontarió), amennyiben mi Kanadán kívül várakozunk, vagy Vegreville-be (Alberta), ha már az országban vagyunk.


De mi van, ha egyik fenti kategóriába sem tartozunk? Semmi pánik,
itt a B-terv:
Ki szponzorálható?
Szülők, nagyszülők: egyértelmű
18-ik életévüket be nem töltött, árva ÉS egyedülálló testvérek vagy testvér gyermekei, illetve unokák
egyéb rokon (a kapcsolattól függetlenül), ha a fentiek közül senki sem szponzorálható és a szponzornak nincs más kanadai állampolgár vagy állandó lakos rokona (magyarán, ha se kutyája, se macskája, csak a nagymama másodunokatestvérének a 16-ik kiskuzinja él, aki mi vagyunk...)

A folyamat itt is ugyanaz, nyomtatványok elérhetők itt.

A 18-ik évüket betöltött, önellátó testvérek sajnos kiesnek, viszont ha a szakképzett munkaerő kategóriában vagy a tartományi programok valamelyikében jelentkeznek, extra pontot jelent nekik az itt élő rokon, hiszen elősegíti beilleszkedésüket.

Ha pályázatunk elfogadják, állandó lakosi státuszt kapunk, vagyis annyival tudunk kevesebbet, mint az állampolgárok, hogy nem szavazhatunk.


Belinkelem a
Gyakori Kérdések Klubját is, mert egész érdekes felállásokra is használható, érthető válaszokat ad.

Na, és mi újság Quebecben? A feltételek gyakorlatilag ugyanazok, az egyetlen igazi különbség, hogy házastárs szponzorálása esetén a szponzornak nem kell minimum fizetést felmutatni, itt ugyanis alapvető emberi jog, hogy együtt haljunk éhen.
A megfelelő federális nyomtatványok mellett ki kell tölteni a tartományi papírokat is, és egy kis extrát fizetünk, miből élnének a francia bürokraták, ha nem belőlünk.



Osszeallitotta Lívia és Manka
 

aliju

Új tag
kérdések hiányszakmáról, hozott pontokról

Kedves fórumozók!

Egy kis segítséget szeretnék kérni. Kivándorolni szeretnénk Kanadába férjemmel, amihez szép lassan szedjük össze az információkat. Első lépésként azon vagyunk, hogy letegyük az IELTS vizsgát, remélhetőleg magas szinten, persze ehhez jelenleg gyakorlunk, tanulunk. Közben sokat gondolkodunk azon, hogy mi lenne a legjobb megoldás, hogy kimehessünk. Ha jól értesültünk, jelenleg, attól függetlenül, hogy elértük-e a minimum pontszámot, akár el is utasíthatnak, ha nem hiányszakmánk van.
Nos, nekem tanítói fősulim van, illetve biztosítási alkusz egy éves felsőfokú végzettségem (ebben gyakorlatom is van), de tudomásom szerint egyik sem hiányszakma (tanítóként nem is igazán gondolom, hogy el lehetne helyezkedni, ez nem is célom). Férjemnek kereskedelmi középiskolai végzettsége+1 év technikuma, ha jól tudom ez sem igazán hiányszakma. Néhány kérdés fordult meg bennem, amire nem találok választ, ebben kérem a segítségeteket.
1. Tervünk, hogy egy-egy hiányszakmát megtanulunk, gyakorlatot szerzünk, és úgy pályázunk majd. Mennyire rizikós ez, hogy mondjuk 2 év múlva már nem ez lesz a hiányszakma? Én konkrétan egy 1 éves szociális munkás tanfolyamot végeznék el, minimum egy éves gyakorlattal. Ez egyáltalán elég Kanadába?
2. A kanadai bevándorlás weboldalán elkezdtem (már többször..) kitölteni a tanulmányi évekre/tapasztalatokra vonatkozó részt, de sosem voltam biztos abban, hogy jól csinálom. Melyik kategóriába vagyok besorolható, ha van főiskolai végzettségem? Mert ugye a 8 általános plusz a gimi plusz a fősuli összesen 16 év. Jól gondolom, hogy az "Obtained a three-year diploma, trade certificate or apprenticeship (other than university) and completed at least 15 years of full-time or full-time equivalent studies" kategóriába? Vagy tök rosszul gondolom?
3. És az utolsó kérdés (egyelőre :) ) Ha mindketten szeretnénk kiutazni, mint házastársak, csak egyikünknek kell pályázni, vagy mindkettőnknek?

Köszönöm előre is a segítségeteket!

Üdv,
aliju8
 

Zsolti08

Kitiltott (BANned)
Bevándorlás Kanadába - Családtagok szponzorálása


Kedvenc témám következik... Amikor az életemről álmodoztam, úgy gondoltam, Pécsett leszek tanár és egy "rendes magyar fiút" fogok majd szeretni, amíg meg nem halunk. Amint az látható, ettől távolabb nem is lehetnék a 8-10 évvel ezelőtti elképzeléseimtől, bár "rendes magyar fiút" sikerült találni, csak montreáli kiadásban.

Az esküvő után bele is vágtunk ebbe a hetedhétországra szóló hercehurcába, amit a Bevándorlási Minisztérium úgy hív,
családtagok szponzorolása. Ha beleolvastok egy-két netes fórumba, valószínűleg csak a drámákkal és rémtörténetekkel fogtok találkozni: rendkívül lehangoló és meglehetőst ijesztő, amikor pedig információra vágyik az ember ebben a forgatagban.

A saját tapasztalatunk az volt, hogy legtovább a mindenféle papírok összegyűjtése tartott: nyáron a Mo-n kijelölt két orvos nyaralt, aztán a bűnügyi nyilvántartás (ami 5 perc, de odáig el is kell jutni), stb., stb. ... A beküldéstől számított két hónapon belül azonban megérkezett az elfogadó levél, és még interjúra sem kellett mennem Bécsbe. (De ismerek olyat, akinek kellett - ez mind esetfüggő).

Hi!
Lenne egy kerdesem vagy tobb,nekem mar tobb mint egy eve fuggoben van az ugyem most kisse ideges vagyok lehet elutasitanak?
Vagy csak azert tart ilyen sokaig mert itt elek mar?
So nem tudom mire szamithatok vajon.
Udv.


 

ger@@

Kitiltott (BANned)
Nos, nekem tanítói fősulim van, illetve biztosítási alkusz egy éves felsőfokú végzettségem


Férjemnek kereskedelmi középiskolai végzettsége+1 év technikuma, ha jól tudom ez sem igazán hiányszakma.

egyik vegzettseggel SEM ered el a mostani minimum 67 pontot
 

red.ronika

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok

szerintetek a bevándolásnál mennyit számít hogy az én nagymamám testvére (aki már meghalt) kanadai magyar volt, illetve az ő felesége, illetve leszármazottjai már csak Kanadaiak? számít e ez valamit????? el kell mennem itthonról, mármint Magyarországról....
köszi
Rony
 

ger@@

Kitiltott (BANned)
sziasztok

szerintetek a bevándolásnál mennyit számít hogy az én nagymamám testvére (aki már meghalt) kanadai magyar volt, illetve az ő felesége, illetve leszármazottjai már csak kanadaiak? Számít e ez valamit????? El kell mennem itthonról, mármint magyarországról....
Köszi
rony

zerot
 

Zsolti08

Kitiltott (BANned)
Sziasztok

szerintetek a bevándolásnál mennyit számít hogy az én nagymamám testvére (aki már meghalt) kanadai magyar volt, illetve az ő felesége, illetve leszármazottjai már csak Kanadaiak? számít e ez valamit????? el kell mennem itthonról, mármint Magyarországról....
köszi
Rony
Hi!
Az oldalon feljebb olvasd el a rokoni reszt.

Udv.
 

Zsolti08

Kitiltott (BANned)
Hi Aliju!
Szerintem jobb ha mind ketten palyaztok mert mi van akkor ha megszunik az allas es a masiknak nincsen munkaja?
Ha hiany szakmat akarsz tanulni erdemes olyat amelyik nagy szazalekban mutatkozik a hiany.
Udv
 
K

Kvikveg

Vendég
Sziasztok

Érdeklődnék, hogy a fórumot látogatók közül, van-e olyan, aki jelenleg, a közelmúltban, vagy a közeljövőben IELTS vizsgát szeretne tenni, vagy tett, esetleg erre felkészítő tanfolyamra jár ?
Én most tervezem, hogy tanárhoz fordulok, esetleg elmegyek egy tanfolyamra, viszont érdekelne más emberek tapasztalata.

Potyi

Lasd alairasom, ez tavaly nyaron volt.
 

aliju

Új tag
Hi Aliju!
Szerintem jobb ha mind ketten palyaztok mert mi van akkor ha megszunik az allas es a masiknak nincsen munkaja?
Ha hiany szakmat akarsz tanulni erdemes olyat amelyik nagy szazalekban mutatkozik a hiany.
Udv

Kedves Zsolti08!
Köszönöm a választ! A pontszámításban esetleg tudsz segíteni?
 

aliju

Új tag
a tovabbi kerdesek okafogyotta valtak es feleslegesek ... pontjaid nem erik el a minimumot !!!
... de ITT a 947 oldalon MEGTALALOD A VALASZT olvasgass !

Kedves ger@@!

Nem igazán értelek. Mégis hogy tudtad kiszámolni a pontjaimat úgy, hogy fogalmad sincs arról, hogy milyen szinten beszélem az angolt és esetleg más nyelvet, illetve hogy éltem-e kint Kanadában, vagy esetleg van munkalehetőségem? De ha jól értem, akkor te biztos vagy abban, hogy akár egy főiskolai, akár egy főiskola plusz bármilyen továbbképzéssel, a legideálisabb életkorral, magas szintű nyelvtudással/nyelvtudásokkal reménytelen ez az egész!?

Kösz a segítséget, de légyszíves inkább kímélj meg tőle legközelebb.
 
Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.
Oldal tetejére