Rejtélyek, furcsaságok, talányok

SpiritFox

Állandó Tag
Állandó Tag
Szarva nőtt a néninek

2010.03.10. 10:10Öt centis szarv nőtt egy százegy éves kínai asszony homlokára. Csuang Zsuj-fang néhány hónap alatt növesztette a rejtélyes dudort, melyet nem tudnak hova tenni az orvosok sem.

FELSZARVAZOTT - A kínai Henan tartományban élő Csuang Zsuj-fang egy éve vette észre, hogy egy kis púp nőtt a homlokán. Sokáig nem foglalkozott vele, ám a kinövés egyre nagyobb lett. Mára egy hat centis, szarv szerű képződmény éktelenkedik a százegy éves asszony homlokán.


1268150451.jpg

Csuang Zsuj-fang szarvára nem találnak magyarázatot
Fotó: Europress


– A doktor azt mondta, hogy a kinövés olyan anyagokat tartalmaz, mint ami a hajban és a körmökben találhatók. Ebből van az állatok szarva is. Nagyon furcsa jelenség, nincs rá magyarázat, hogy mi okozza – mondta Csuang egyik testvére a China Dailynek.

Az orvosok először attól tartottak, hogy rákos elváltozás jelentkezett az idős asszony bőrén, ám az eddigi vizsgálatok cáfolták a félelmüket. Csuang most úgy érzi, még egy púp kezdett növekedni a fején és attól fél, hogy falujában hamarosan elterjed a hír, hogy ő az ördög rokona.
gyulai

Szeegény nénike :) Ha a farkincája is nőni kezd, az már para kicsit :D
 

Bihar

Kitiltott (BANned)
Kicsi Fecske!
Szépen sikerűlt összegyűjteni és -hogy fogalmunk legyen- írni is a labirintusokról.
Egy valamit azonban nem sikerűlt elérni: megmagyarázni ezeket...Ehhez hosszabb út vezet ugyanis, a leírás, a megtalálás még csak az út kezdete..
Sok a kérdés, azonban a legfőbb ez: milyen összefüggés található az ókorban az itt és ott élő indiánok, az etruszkok a krétaiak, a szardíniaiak között? Mert van ilyen. Talán az aki tanulmányozza mondjuk a TAMANÁT (van ilyen honlap) és időt szán erre...szintén az előbbiekhez tartozó összefüggések nyomaira bukkanhat...de ehhez még nem árt Várkonyi Nándopr Sziriát oszlopai c. könyvét is elolvasni ...és esetleg más könyveket.
Az ilyen nagyon talányos eseteknek tűnő dologokban is igen egyszerű lesz a végkövetkeztetés...de addig eljutni...nehéz. Mert kik is az etruszkok, mi közük az indiánokhoz, hogyan és merre telepedtek le, honnan jöttek...kik laktak egykor Krétán (a görögök előtt) stb...Ázsia pedig mindíg talány volt és lesz az atlantiszi népek (szlávok, latinok, germánok, görögök, sémik ..) számára.
Van összefüggés és ezt bizony meglehet találni, de nem futó olvasmányként....Napjainkig jól titkolják ezt az összefüggést a beavatottak szerintem.
A kérdést úgygondolom, hogy nem elég feltenni, megiskell tudni válaszolni...Várkonyi is sokmindet megválaszolt logikus következtetései voltak..már a XX. század első felében. A világ kisebb mint gondolnánk és Várkonyi idejében sem volt sokkal nagyobb.
 

Kicsi Fecske

Állandó Tag
Állandó Tag
Gyilkos telefonszám



images


Bulgáriában megszüntettek egy telefonszámot, melynek három előző tulajdonosa egyaránt meghalt. A bolgár Mobitel mobiltelefon-szolgáltató megszüntette a 0888-888-888-as telefonszámot, miután annak három előző tulajdonosa is gyanús körülmények közepette hunyt el az elmúlt tíz évben, írja a The Telegraph napilap.
Az első gyanús eset 2001-ben következett be, amikor is Vlagyimir Grasnov rákban vesztette életét. A 48 éves férfi a Mobitel egyik vezetője volt és Bulgáriában akkor az a hír járta, hogy egyik konkurense radioaktív anyagokkal mérgezte meg.
Ha ebben az esetben csak puszta feltételezésről van szó, a további két esetben már nem fér kétség az idegenkezűséghez.
Két évvel később, 2003-ban ugyanis egy hollandiai útja során lőtték agyon a szám következő tulajdonosát, Konsztantin Dimitrovot, aki a bulgáriai alvilág egyik ismert figurája volt. A hírek szerint az orosz maffia tette el láb alól.
Újabb két évvel később, 2005-ben hasonlóképpen járt Konsztantin Dislijev is, akit egy szófiai étterem előtt lőttek le. Az ismert vállalkozó ingatlanügynöksége mellett vélhetőleg kapcsolatban állt a maffiával is, a hírek szerint kábítószer-kereskedelemben volt érdekelt.

Forrás: Impulzus.
 

harzsoenci

Állandó Tag
Állandó Tag
A boszniai piramisokról pár mondatban.
Ezek a nagy piramisok Szarajevótól északra kb 30 km-re találhatóak. Valóban nagyon magasak, pontos adatom nincs róluk még, azonban legalább a Kheopsszal azonos magyasságuk, vagy pár tíz méterrel magasabbak. Oldallapjaik hajlásszöge 60 fokos. Egyenlőoldalú háromszögként léteznek, csúcsaik távolsága meghaladja az 1 km-t. Alagút köti össze őket, amely két helyen már részben járható. Az alagutakban három ember is elfér egymás mellett.
Építési idejük bizonytalan, nem potosítható jelenleg. A piramisok falait egy mesterséges burkolóanyag borítja, ezen vastagabb (1 m-t meghaladó) földréteg van, így megtelepedett rajtuk a növényzet.
Rovásírás helyett inkább néhány rovásjelet találtak az egyik piramisban, ez azonban kevés a tájékoztatáshoz. Lehet, ezek a jelek ligatúrák, értő megfejtő kellene, hogy ezeket lássa.
Még sok a nyitott kérdés velük kapcsolatban.

Sziasztok!Rákerestem a guglin,a harmadik képtalálatra kattintva,a szerző a helyszinen győződött meg a piramisok természetes voltáról.Hogy is van ez?
 

Bihar

Kitiltott (BANned)
A boszniai piramisok kérdése korántsem tisztázott. Négy piramis van itt, közűlük leginkább az un "Nap" piramis egy szabályos gúla, kb 220 m magas.
A többi alakja különböző mértékben tér el a szabályos piramis-gúla testekétől.
A Nap piramis egyedűl olyan, mintha lapjait megfaragták volna, azonban természetes képződménynek tűnik ez is, mint a többi. Oszlamagics a helyszíni "piramisfőnök" nem nagyon igyekszik tisztázni úgylehet semmi lényegeset a piramisokkal kapcsolatban, ráadásul mintha filozófus -vagy hasonló- lenne...
A piramisokat egy alagút köti össze, ebből -talán 2 helyen- kibontottak egy-egy szakaszt. Bennük találtak össze-vissza dobált betűkből álló rovásokat, de keveset. A rovásbetűknek mindegyike megfejthető a magyar rovásírással. De az össze-visszaság miatt valószínű nem értelmezhetőek...ezek a legfeljebb 1-1 szót jelentő ákomok. Persze más időben is készülhettek ezek mint a piramisok...
Oszlamagics célja, hogy turistaforgamat generáljon a piramisoknál Visoko faluba, ahol valakik a dombocskákat a használták biztosan valamilyen célra (sőt, talán az egykori jugó katonák is).
A rovásbetűket "angol rúnaírásnak" mondja egy kis tábla a kijáratnál...de apróbb betúi utalnak arram, hogy tallán magyar írásjelek...jóhogy nem földönkívűliekkel hozza ezeket össze Oszlamagics..A jelek pontosítás annyiból állt volna Oszlamagicsnak, hogy megnéz egy rovás abc-t.
Találtak itt egyébként két kőből készűt gömböt is, ezek megtekinthetőek, az egyik kb 80 cm átmérőjű.. megjegyzem eleink tudták már az Ataiszon, hogy Földünk gömbalakú és itt volt is a fejedelmnek egy ilyen, mellyen bevolt jelölve az Ataisz helye az Arvisura szerint...Ha az előbbieket veszük figyelembe akkor a hunfajú népek , ill. egy származású ilyen ókori népcsoport alkotásaival találkozhatunk Visokóban...
Hosszabb idő kell még azonban ahhoz, hogy ez a zűrös ügy tisztább legyen...
 

Kyra_

Kitiltott (BANned)
Állandó Tag
Korallkastély

coralcastlelogo.jpg


A floridai Homestead-ban található kastélyt egymaga építette egy Litvániából kivándorolt, Edward Leedskalnin nevű ember (1887-1951). Litvániában az esküvője előtt hagyta ott a szerelme. Szerelmi bánatát ebbe a tevékenységbe fojtotta 30 éven keresztül! 1100 tonna mészkövet mozgatott meg egyedül, gépek nélkül!

<center>
ccedleed.jpg
</center>​

Ehhez tudni kell, hogy 150 cm magas volt és 45 kilós, valamint TBC-ben szenvedett. Maiamiban építette meg, majd 30 kilométerrel délebbre szállította... (Ezt ugyan én sem értem hogy, talán rossz a fordítás és a köveket faragta ki Maiamiban) Csak saját készítésű szerszámai voltak, amelyeket a szemétből összeszedett lomokból állított össze. A 10-30 tonnás köveket úgy mozgatta állítása szerint, hogy rájött az ősi piramisok építőinek titkára.

ccheart.gif

Bár Leedskalnin éjszaka dolgozott, és óvakodott a látogatóktól, a kíváncsi szomszédok azt állítják, hogy látták a férfit, miközben lebegtette a köveket. Ennek bizonyítékát látják a kastélyban talált különleges, kábellel körbetekert szerkezetekben, illetve az ezek helyeként szolgáló dobozokban, melyeket az építész a facölöpökből álló, kezdetleges emelőszerkezeteinek tetején helyezett el.

coralcastlelift.jpg

Szakértők és kutatók próbálkoznak rájönni azóta is arra, hogy csinálta. Az elméletek szerint mindennek a világ energiaáramlásának törvényeihez épp úgy köze volt, mint az antigravitációs elméletekhez. Köztudott volt, hogy Leedskalnin a mágnesesség kutatója volt, így sokan a mágneses pólusok felcserélése által létrehozott antigravitációban látják a piramisok és a Stonehenge megépítésével egy lapon emlegetett rejtély kulcsát.

Ja igen, Leedskalnin Litvániában 4 elemit végzett.

ccobelisk.jpg

Ez az obeliszk például 22 tonnás.

cctelescope.jpg


Ez 30 tonnás és a sarkcsillagra van tájolva...
 

Bihar

Kitiltott (BANned)
Ledskalnin úr esetében az agyhúgykő is számított...Először is: milyen kőről van szó, ez nem mindegy? Ezeken a rossz fotókon úgysejlik, mintha tufából faragta volna ki Ledskalnin a köveit (l: Sarkcsillagra néző kövét). Namost a tufa a létező legpuhább kövek közé tartozik. A szemétben talált csizmakaparóval is faragható.
A Sarkcsillagra tájolt kő ...szóval egy ilyen tájolás egy ponttal nem lehetséges, így tehát két kőnek kell lenni a tájoláshoz, amellyel kijelölhető úgy-ahogy a Sarkcsillagra mutató egyenes. A két kő együtt 30 tonna? A mostani Sarkcsillag pedig - a Nagymedve rudjával kijelölt csillag ez- meddig Sarkcsillag? Azután feltámadhat majd Led és arébbmozgathatja a kövét. Sajnos azonban a jelenlegi Sarkcsillag már vagy 2 fokkal eltér a helyes iránytól, Led tudta ezt?
Itt a faragás a macerás, nem annyira a mozgatás..ha valaki pedig 1100 tonnát mozgat meg 30 év alatt, az évi 37 tonnát, azaz kis kerekítéssel -ha mindennapp "forgat", mozgat- akkor napi 1, azaz e g y m á z s á r ó l beszélünk. Vagyis smafunak tűnő dologról van szó, kivéve, ha nagyobb követ mozgat, de ezt is lehet emelőszerkentyűvel, lassan, akár napokig...mint látható, volt egy háromlábú csigás vacka.
Les-nek semmi köze a piramisépítőkhöz, ez már a legendák tartománya.-
Ettől függetlenűl a monoton kitartás példája ez a Les, akinek ez volt a horgászat helyett a hobbija. Isten nyugosztalja.,
Ha pedig visszatérünk a piramisépítőkhöz (Keve törzsbeliek), hát ők Sumerből indultak...de ez nem téma most.
Ja és antigravitáció csak a mesében létezik.
Egy 3 szobbás családi ház hány tonnás lehet?
 

Kyra_

Kitiltott (BANned)
Állandó Tag
Először is: milyen kőről van szó, ez nem mindegy? Ezeken a rossz fotókon úgysejlik, mintha tufából faragta volna ki Ledskalnin a köveit (l: Sarkcsillagra néző kövét). Namost a tufa a létező legpuhább kövek közé tartozik. A szemétben talált csizmakaparóval is faragható.
Korallkőből épült föl, de nem ez az egyetlen figyelemre méltó adat, amit meg lehet említeni vele kapcsolatban.

"A komplexum rengeteg (rejtett) szimbólumot foglal magába, ilyen például a naprendszert, legalábbis annak egy részét ábrázoló néhány kőcsoport, melyen meghazudtolhatatlanul föl lehet ismerni a Szaturnuszt, s hatalmas gyűrűit, és a „kifli” alakú Holdat, melyből több is van, szintén ismeretlen okokból. A bejárati ajtót egy hatalmas tömb helyettesíti, mely egy Leedskalnin által kiötlött elv alapján saját tengelye körül forog, mint egy igazi forgóajtó, alul-fölül fémes illesztésekkel. Külön érdekesség, hogy olyan jól sikerült, finom megoldásról van szó, hogy az ember egyetlen ujjal képes elforgatni az egész követ az útból. "


1.1232552280.coral-castle-4.jpg

1986-ban elromlott a bejárati ajtót helyettesítő, csaknem 9 tonnás koralltömb. 6 embert hívtak segítségül, és egy 10 tonnás darut, mire végül sikerült elhárítani a hibát. Miután visszatették a forgó korall ajtót a helyére, már nem forgott olyan jól, mint mikor Leedskalnin megalkotta.

Ja és antigravitáció csak a mesében létezik.

Szerintem ezt vond vissza! :D

"Hihetetlenül precíz ember volt, még viszonylagos iskolázatlansága ellenére is mesterművet alkotott, s ehhez nagyban hozzájárult az is, hogy bár amatőr építész volt, nagyon jól ismerte és használta a fizika alapvető törvényeit.

Foglalkozott a mágnesességgel, és annak különböző hatásaival, ezt számtalan kézzel írt jegyzete is alátámasztja. Egy elméletet is alkotott, mely szerint a föld középső vonala (egyenlítő, és nagy hatásterülete) pozitív mágneses töltésekkel van tele, a hétköznapi tárgyak, objektumok pedig egyik oldalon pozitív, másik oldalon pedig negatív töltésűek. Úgy hitte, hogy az ekkor kialakuló vonzó jelenség okozza a gravitációt. Egyes kutatók szerint Leedskalnin úgy hozott létre antigravitációt a hatalmas koralltömbök lebegtetéséhez, hogy felcserélte ezek mágneses pólusait. A kérdés az: Hogyan? Minden bizonnyal megvoltak erre a megfelelő eszközei, állítják néhányan. Tény és való, a ránk maradt munkaeszközök között akadnak olyanok is, amiknek máit nem sikerült azonosítani a rendeltetését. Ilyen például a kastély szerszámos falán megtalálható üres, kapszula alakú üveg, körbetekerve több méter hosszú kábellel, amiről senki sem tudja, mire való, pontosan mire is használta az építész."


"A kíváncsi szomszédok lesték meg az éjszaka leple alatt, hogyan is dolgozik Leedskalnin. Mikor meglátták, alig akartak hinni a szemüknek. Állításuk szerint Edward játszi könnyedséggel lebegtette a köveket, miközben énekelt hozzájuk. A hatalmas koralltömbök oly könnyűnek látszottak, mintha csak óriás léggömbök lennének rájuk kötve. Talán épp ennek hatására, vagy más miatt (lesz szó róla később), de 1936-ban Leedskalnin úgy döntött, hogy átköltözteti az egész kastélyt kőről-kőre, 10 mérfölddel arrébb, Homestead városába. Ez volt a első, és utolsó alkalom, hogy a munkálatokhoz segítséget hívott. Egy kamiont, és egy sofőrt bérelt, mert ő maga nem rendelkezett semmiféle szállító járművel, majd a sofőrnek azt az utasítást adta, hogy parkoljon le a kastély mellett, hagyja ott a platós kamiont, majd jöjjön vissza reggel. A kíváncsi férfi eleinte úgy tűnt követi a parancsot, egyszer azonban fél óra elteltével visszament a kamionhoz. Döbbenten tapasztalta, hogy a platón ekkorra már rengeteg koralltömb volt. Hogyan volt képes fél óra alatt csaknem egy tucat ilyen többtonnás követ felpakolni teljesen egyedül? Tegyük hozzá, mai modern eszközökkel is lehetetlenség lenne lebonyolítani egy ilyesfajta műveletet."

Coral-Castle.jpg


 

Bihar

Kitiltott (BANned)
Igen ez a kőnek nevezett természetes anyag könnyen faragható és nagyon kis térfogatsúlyú. Még azt sem ismerem, hogyan számították ki a korallkő térfogatsúlyát...akkor honnan tudják, hogy ennyi vagy annyi egy nagy kődarab -vagy az egész micsoda- tömege? Kérdezem, 1100 tonna kő elszállításához hány kamion kell? Mennyibe kerűl ez a passzió?
Még azt sem ismerik manapság, hogy a gravitációt mi hozza létre, nem fedezték fel ugyanis a grav. hullám részecskéit, pedig akarták/-ják...akkor LED úr sem fedezhette fel aztgondolom, bár 4 elemivel azért rendelkezett.
Vannak hangzatos blődlik a bulvár-fizikában, úgylátom, ilyen ez az antigarvitációnak nevezett bódítás is.
A forgóajtó jó mesterkézre, kiegyensúlyozásra és figyelmességre utal, ez biztos. Felfedezhette volna külünben a perpétum mobilét is LED, mert ehhez is antimifene kellene...! Persze a névtelen "egyes kutatók szerint"...itt csoda történt.
Ha figyelmesen megnézed a köveit, látható, hogy ezek csak igen primitív tömbök, tömbszerű vackok, olyanok, mellyeknek kimunkált alakja is van, kevés található, az igazság persze az: egy sem ilyen..Na persze csizmahúzóval készültek, anno.
Az, hogy Ő a köveit lebegtette, majdmegette...akkor minek tartott a kertjében egy háromlábú csigás emelőt? Lobogtatni? Megtévesztésűl az FBA-nak?
Igaz, a horgászatot többre becsülöm, azonban a kitartó ember szorgalma is fontos, becsülendő, még ha marhaságokra pazarolja, akkor is. De inkább vett volna el egy másik -kellően antirigolyás- amazont, egyetértessz? Senki sem tökéletes... Sajna, akkor is így lehet,ha valódi értéket nem hozott létre. Csak egy zagyva köhalmazt.
Amatőr építész...munkám során elég sok építészt ismertem meg. Ez olyan szakma, mint mondjuk a fogorvosság, bizony tanulni kell. Amatőr itt nem rug labdába...még a végzettek között sem mindegyik Makovecz, úgyhogy ezt a témát nem forszíroznám. (L. lebontott szobor Veszprémben, Lehel Piac, Dózsa Gy. téri ferde ház és egyéb zagyvaságok )
Egyiptomban Nap-Kira Ménes (Menésznek mondja a görög) egyik fia volt, Téba alapítója. Ott aztán van sok kő,de nem korallkő..és kifaragva is meglehetősen szépkő.Ilyen fotóid vannak?
 

Kyra_

Kitiltott (BANned)
Állandó Tag
"Még azt sem ismerem, hogyan számították ki a korallkő térfogatsúlyát...akkor honnan tudják, hogy ennyi vagy annyi egy nagy kődarab -vagy az egész micsoda- tömege?"

Tudod ez az a műfaj, amit lehet elhinni, nem elhinni, de ellenőrizni még akkor sem tudnád, ha olyan szerencsés helyzetbe lennél, hogy hét végén repülőre pattannál és megnéznéd személyesen. Ezeket a dolgokat lehet róla olvasni sok ezer magyar, angol és egyéb nyelvű honlapon, rengeteg fényképpel és lefényképezett dokumentummal. Lehet, hogy mindenki hazudik, de ez elég kockázatos feltételezés.

Az, hogy Ő a köveit lebegtette, majdmegette...akkor minek tartott a kertjében egy háromlábú csigás emelőt? Lobogtatni?

Én is láttam azt az emelőféle tákolmányt, amikor bemásoltam. Nálunk is csinálnak ilyesmit, csak nem támasztanak mellé létrát és nincs a tetején doboz. :p

coralcastlelift1.jpg


<center>[FONT=ARIAL,HELVETICA]
Castle_Magnets1b.jpg

[/FONT]
[FONT=ARIAL,HELVETICA][/FONT]<center>[FONT=ARIAL,HELVETICA]
CoralCastle1.jpg
[/FONT]
</center> <center>[FONT=ARIAL,HELVETICA] Present-Day Photo of Rotating-Magnet Device[/FONT]</center>
</center>Egyébként ezek a "szerszámai":



 

Csatolások

  • PIC07.jpg
    PIC07.jpg
    240.6 KB · Olvasás: 12

Kyra_

Kitiltott (BANned)
Állandó Tag
Ja és antigravitáció csak a mesében létezik.


Szerintem ezt vond vissza! :D

2005-ben megjelent cikk az fn.hu-n:

Szabadalmaztatták egy antigravitációs űrhajtómű terveit

A november 1-jén Boris Volfson (Huntington, Ind.) részére a 6.960.975 szám alatt bejegyzett szabadalom egy antigravitációs űrhajóra vonatkozik, melynél a hajtóerőt az biztosítja, hogy a járműre szerelt szupravezető pajzs a gravitációval ellentétesen megváltoztatja a tér-idő görbületét.
National Geographic Online
2005. november 16. 13:32
 

Bihar

Kitiltott (BANned)
Vagy az olyan oktondi pitti okoska szövegeit mellőzhetném, mint kegyelmed, ha nézném a vizet..De most itt tél leend.

Kedves Kyra!
Az ámerikai szabadalmi bejegyzés pénz kérdése és nem vizsgálják a benyújtott akármi kivitelezhetőségét..mint biztosan tudod. Magam is próbálkozom zöldbabpucoló szabadalom készítésével, ez nem antigravitációs lesz, ez már túlhaladott, hanem Holdenergiával fog pucolni...Csak teleholdkor lesz haszálható. Állítólag a BOSZORKÁNYSZÖVETSÉG IS MEGVENNÉ... De ezután jönnek majd a nagydolgok!
Forog is Einstein Relativismus a helyén.
A LEED úr féle emelő tetején nem a doboz a lényeg, hanem a dobozban lévő un állócsiga. Egy ilyen tákolmány mifene igen jelentős súlyt felemel, akár pár tonnát is. Főleg, ha korallból van a tárgy.
 
Oldal tetejére