Mennyi gyereket a mai világba?

mariann82

Állandó Tag
Állandó Tag
Egyetértek az előttem szólóval.Két gyermekem van,anyagilag nagyon nehéz,pedig sok plusz munkát is vállalunk,hogy amit csak tudunk megadjunk nekik.Talán,ha "fentről"több segitséget kapnánk.....
 

fferenc40

Állandó Tag
Állandó Tag
Nekem két fiam van. Talán, ha hamarabb "kezdjük", több is lenne. Ebben az országban nekik is elég lesz az élet. Csak magyar vagyok. Itt születtem, nem tartozom semmilyen kisebbséghez, a vörösök sem bántottak, szombaton is dolgozom. Már elértem a bértábla alapján a "dögölj meg" kategóriát. Illúzióim nincsenek. De a fiaimnak jobb országot képzeltem el 20 éve.
 

kgabi79

Állandó Tag
Állandó Tag
A sógornóm már bátrabb szerinte ha több a családi pótlék akkor inkább még szül,de nem megy dolgozni
 

jearsey

Állandó Tag
Állandó Tag
Én egyke vagyok, úgyhogy mindenképpen több gyereket szeretnék, persze ehhez a megfelelő partner is szükséges.
Fontosnak tartom, hogy a gyerekeket önmagukért akarjuk, ne a népességi statisztikák, trendek alapján.
 

gamberro

Állandó Tag
Állandó Tag
Egy kislányunk van, aki 7 hónapos.
Még két gyereket szeretnénk.
Az biztos, hogy nem könnyű, de nekünk sokat segítenek a nagyszülők, szerencsére közel laknak.
 

Erikazoya

Állandó Tag
Állandó Tag
Mi hatan vagyunk testvérek.A legtöbbünk már elköltözött otthonról, köztük jómagam is.Mig együtt voltunk, nem mondom ,hogy nem volt zűrzavar de valahogy sokkal hatékonyabban oldottunk meg mindent.Most igy külön mintha szétesett volna a család is.Mindenkinek megvan a maga gondja baja.Nehéz összeszedni őket sokszor.Nekem nemrég született egy kislányom de azért úgy gondolom legalább még egy kell s utána majd a gondviselés eldönti.Isten csak annyi súlyt ad a vállunkra amennyit képesek vagyunk elviselni.
 

Nikoletto

Állandó Tag
Állandó Tag
3-at vagy egyetsem...A 3 testvér mindig fogja segíteni egymást...Az egyke egyedül lesz a szülők gondozásakor is, ha megöregszenek...2 gyerek nem "gazdaságos"...
 

fancsalilany

Állandó Tag
Állandó Tag
egy gyerek, "nem gyerek"

Sziasztok!

Szokták azt mondani, hogy egy gyerek, nem gyerek. Nekem van egy két éves kislányom, és idővel szeretnénk egy tesókát vállalni. De ezt mindenki maga dönti el, hogy mennyi gyereket tud vállalni. Sok mindentől függhet a dolog. Én magamból indulok ki. Nekem van egy hugicám, akit imádok. A korkülönbség -2,5 év- gyerekkorunkban meglátszott, de mostmár összenőttünk.

Szóval egy dolog biztos: az én csemetémnek- csemetéimnek szeretnék mindent- persze a lehetőségeimhez mérten- megadni.
Viszont bármi is megtörténhet...gondolok negatív dolgokra (válás, haláleset stb- NE TÖRTÉNJEN ILYESMI, de benne van a pakliban) egyedül is fel kell nevelnem,segítenem kell a gyerekemet.
 

Jaszladany

Állandó Tag
Állandó Tag
Érdekes, hogy ennél a kérdésnél, hogy hány gyerek legyen, mindenki csak a gyerekek felnevelésére gondol.
Pedig arra is lehetne gondolni, hogy könnyebb lesz majd a gyerekeknek segíteni az idős szüleiket, ha többen vannak, és nem csak egy vagy két gyerekre hárul ez a felelősség. Tekintve a nyugdíj-kilátásokat, ezt sem lehet teljesen figyelmen kívül hagyni, régen se hagyták.
Tudom, hogy nem ezért vállalunk gyereket, de ha jó a szülő-gyerek kapcsolat, a gyerekeknek lesz rossz, nekik lesz lelkifurdalásuk, ha nem tudják segíteni a szüleiket, holott azok rászorulnának. Míg ha többen vannak, könnyebben megosztják ezt a terhet.
És szerintem ha megvan a szeretet, odafigyelés és törődés, a nagycsalád jobb egy gyerek számára.
 

Integra

Állandó Tag
Állandó Tag
A páromék nyolcan- igen bizony!- vannak testvérek. Szerintem ez brutál sok, látszik is az anyjukkal való kapcsolaton. Nekem hosszú idő után lett testvérem, nagyon örülök neki. 14 év a különbség, de fel sem tűnik. A fiamnak még két testvért szeretnénk. (Párom 5 gyereket akart, de azt nem vállaltam.)
 
Oldal tetejére