Mit olvastál utoljára ?

Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.

kelecse

Állandó Tag
Állandó Tag
Mostanában ráharaptam a klasszikusokra. Az utolsó olvasmányaim Gárdonyi Ida regénye, most Csáth Géza, de már kiszemeltem Herczeg Ferencet a következőnek.
 
S

szahara

Vendég
Sziasztok!
E.T.A. Hoffmann: Murr kandúr életszemlélete volt, aminek az olvasását tegnapelőtt befeztem.
Régen olvastam már hasonlót, és kicsit furcsa volt, olyan "lassú". A mostanában megjelent könyvek, amiket az elmúlt hónapokban olvastam, sokkal pergőbb cselekményűek, "könnyebben olvashatók" voltak. Ettől függetlenül összességében jó volt, tetszett. :)
 
Ne nevessetek ki,de Exupérytől a Kis Herceget . Van aki azt mondta,hülyeség, de szerintem van mondandója. A végén meg mindig elsírom magam. Úgy elgondolkozok dolgokon.Örülök hogy mások is olvasnak klasszikusokat. Szép napot mindenkinek :)
 

Shanara

Állandó Tag
Állandó Tag
Laurell K. Hamilton: Misztrál csókja (Merry Gentry 5.)

Mary Shelley - Az utolsó ember II. kötete félbehagyva (majd később folytatom). Megérkezett a futár a könyvekkel és ez elég indok volt.
Hamilton hozza a szokásos formáját amit ennél a sorozatál megszokhattunk tőle. Meglepetést nem okozott. Olvasni mégis jó volt. Kikapcsolt.
 

borembukk

Állandó Tag
Állandó Tag
Ernest Hemingwaytől az Akiért a harang szól, és Karinthy Frigyestől az Utazás a koponyám körül volt a két utolsó. Nagyon tetszett még a közelmúltban G.R.R. Martintól a Jég és tűz dala sorozat, mindenkinek ajánlom.
 

lizigirl

Állandó Tag
Állandó Tag
Philippa Gregory: A szűz királynő szeretője

A másik Boleyn lány írónője ebben a könyvében Boleyn Anna és VIII. Henrik leányáról, Erzsébetről ír, az ő uralkodása néhány évét foglalja össze a mű. Szerintem "A másik Boleyn lány" című könyv érdekesebb, olvasmányosabb volt, de azért ezt is megérte elolvasni. Elvitt egy másik világba! Én csak ajánlani tudom mindenkinek.
 

anarchoid

Állandó Tag
Állandó Tag
Most fejeztem be a 7. gaunt regenyt :
52e7f1267d1d9631f328c8cc12a5749f.jpg

Es most olvasom Christoper Moore - csak egy harapas-at...

beteg mint az elzoo 2 resz is volt ;)

"...Van ez a très menő lakásunk, a sok pénz, Foonak is majdnem megvan a diplomája biokreténségből, és hetente csak kétszer kell hazamennem, hogy az anyarobot azt higgye, még ott lakom. (A kulcs, hogy tizenkét éves koromtól arra kondicionáltam, hogy a másnál alvás normális. Lily, korábbi LB-m, úgy nevezi ezt: lassan megfőzni a békát, ami nem tudom, mit jelent, de sötéten és titokzatosan hangzik.)
Szóval biztonságban vagyunk a szerelmi fészkünkben, és amint Foo hazaér, megjutalmazom a tiltott szerelem lassú táncával. De valami visít odakint. Mindjárt jövök.
Faszkarima! Chet, a drabális borotvált vámpírmacska van az utcán. Mintha nagyobb lenne, mint volt, és ha jól láttam, most evett meg egy parkolóellenőrt..."
 

raspberry89

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!

Én Arthur Golden: Egy gésa emlékiratai-t olvastam el nemrég. Sajnos előbb láttam a filmet, minthogy a könyvet olvastam volna. Szép a film, de nem tudja visszaadni a könyv hangulatát teljesen. Ajánlom mindenkinek .
"Az élet maga nem egyéb, mint állandó vihar, amely folyamatosan elmos mindent, ami addig volt, pusztaságot hagyva maga után."
 

Kicsi Fecske

Állandó Tag
Állandó Tag
Lévi H. Dowling: A vízöntő evangéliuma.
Szuper egy könyv, engem nagyon megérintett.
Szeretettel ajánlom mindenkinek.
Legyen csodásan gyönyörű, napfényesen vidám napotok!
Sok szeretettel Erzsi.
 

kicsitimke

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!

Épp most tettem le az Twilight saga 4. részét! Szerintem kicsit túl fantasztikusra sikeredett, nálam a 3. rész vitte a pálmát!
Várom már a filmet, kíváncsi vagyok, hogyan tudják (tudják-e) visszaadni a könyv hangulatát!

Szép napot!
 

laceesan

Állandó Tag
Állandó Tag
Legutóbb Bán Mór két könyvét (Az ezeréves háború és a Vérszemű csillag) olvastam ki, előtte pedig a Star Wars Univerzum X-szárnyú sorozatának 6 kötetét. Nagyon jó mind.
 

Bebe1981

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok,

Én Steve Berrytől A Borostyánszobát olvastam utoljára...tegnap éjjel és le sem bírtam tenni, izgalmas volt :)
 

Vasöntőfi Karott

Állandó Tag
Állandó Tag
Jonathan Stroud Bartimaeus trilógia harmadik kötetét olvasom. Ifjúsági fantasy. Nagyon szeretem mindkettőt. Az ifjúsgái irodalmat is, és a fantasyt is. ;)
 

stevenone

Állandó Tag
Állandó Tag
Andrzej Stasiuk Kilenc c. könyvét olvastam. Eléggé kiábrándító, de valós képet fest a rendszerváltozás utáni lengyel nagyvárosi lecsúszott rétegről. Ajánlom még tőle a Fehér hollót!
 

Rob73

Állandó Tag
Állandó Tag
Silvana De Mari: Az utolsó ork c. trilógiája.
Bár "ifjúsági fantasynak" van minősítve, nem mondható tucatkönyvnek, számos mély gondolat van benne háborúról, nyomorról, bűnről, emberi természetről.
Persze még nem A Gyűrűk Ura, de nagyon jó, nem lehet letenni :).
 
Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.
Oldal tetejére