Mit olvastál utoljára ?

Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.

Shanara

Állandó Tag
Állandó Tag
Charlaine Harris: Halottnak a csók (True Blood 6.)

Régen jelentkeztem, de közben azért olvastam. Most íme a termés.
Korábban már eljutottam a sorozat 5. kötetéig. Azóta sikerült megszereznem a többi megjelent kötetet. Most egyszerre elkezdtem darálni.
Továbbra sem vagyok kibékülve az Ulpius ház magyar könyvcímeivel. de lassan kezdem magam túltenni rajta, többet nem is fogom megemlíteni.
Kicsit szétesett nekem a történet, mert a nagy évvégi hajtásban olvastam és közel két hétig tartott, amíg a végére értem. Ez viszont nem a könyv hibája volt.
Nagyon tetszik a történetben Quinn, valamint Amelia felbukkanása. Tetszett ez a rész. Folytatom a következővel.
 

Shanara

Állandó Tag
Állandó Tag
Charlaine Harris: Hetedik harapás (True Blood 7.)

Sookie még jobban belebonyolódik a vámpírpolitikába. Ebben a részben egy vámpírtalálkozóra megy el, ahol a királynőnek dolgozik. Nem teljesen úgy alakul minden, ahogy számított rá. A munka során Sookie ismét találkozik a másik gondolatolvasóval, Barry-val.
Quinn még mindig az egyik kedvencem, bár nem mindig szimpatikus ahogy cselekszik, de ettől élőbb és "emberibb", mint a vámpírok.
Az írónő jól keveri a szálakat. Ezen kívül mindig tartogat annyi meglepetést és nyitva hagyott kérdést, hogy várjam a következő könyvet, de mégis lezárja a történetet és kerek egésszé teszi.
Jöhet a következő.
 

Shanara

Állandó Tag
Állandó Tag
Charlaine Harris: Por és hamu (true Blood 8.)

Kiszabadulva a munka mókuskerekéből nagyon élvezem, hogy olvashatok és ezáltal kikapcsolódhatok. Lehet, hogy furcsa ízlésem van, de számomra a vámpíros könyvek és a fantasy könyvek jelentik az igazi kikapcsolódást. Talán mert ezeknek van legkevesebb köze a való élethez.
Szóval végeztem a 8. True Blood kötettel is. Na ebben a kötetben aztán volt minden. Új és fontos szereplők bukkannak fel, Sookiet meg akarják ölni (nem is egyszer), Quinn eltűnik, a vérfarkasok egymásnak ugranak és új vámpírok bukkannak fel nem éppen jó szándékkal.
Jó rész volt. Gyorsan haladtam vele. Már olvasom is a kilencediket. Ezzel viszont vége, nincs több magyarra fordított könyv, az angollal pedig igencsak hadilábon állok. Bár angolul is csak 10 rész van. Csak eggyel lennék előrébb. Így már nem is vagyok annyira elkeseredve.
 

Shanara

Állandó Tag
Állandó Tag
Charlaine Harris: Vörös telihold (True Blood 9.)

Ezzel a könyvvel a végére értem a True Blood könyvsorozat magarul kiadott részeinek. Most várhatom a következő megjelenését.
Ebben a kötetben volt minden: tündérek, akik meg akarják ölni Sookiet, védelmező dédnagypapi, vámpír (Erik és Bill), valamint vérfarkasok, gyilkosság (megint Jasont gyanúsítják) és a Nap Testvérisége szervezkedése, valamint vérpárducok. A veszteségeket és néhány történést sajnálok . Nekem örök kedvencem marad Quinn, de lassan eltűnik a történetből. Egyébként izgalmas, fordulatos. A történet egyre bonyolódik, több kérdésre pedig választ kapunk (még többmarad megválaszolatlanul).
Úgy érzem bőven van még folyatás az írónő fejében. Várom a következő részt.
 

Shanara

Állandó Tag
Állandó Tag
Karen Marie Moning: Álom és valóság (Tündérkrónikák 2.)

Most a tündérekhez pátoltam. Bár a fantasy világa megmaradt.
Az első kötet, a Keserű ébredés is tetszett, de ez a rész még jobb. Az előző részben Mac a legtöbb esetben bugyuta volt, bár még most is hibát hibára halmoz, de határozottan látszik a fejlődés. Jobban betekintünk a tündérek világába, mint az előző részben, sok információval gazdagodunk, de továbbra is rengeteg a nyitott kérdés. Pl.: Kicsoda Barrons? És Ryodan? Spoiler: Miért hagyja ott a Nagyúr Barronst és vele együtt Macet a barlagban? Miért nem áll le vele harcolni vagy legalább erősködik Mac miatt?
Hol van Alina naplója? Ez a téma felbukkan a könyvben, aztán az események másfelé haladnak. Rowena fog-e segíteni Macnek? És Dani?
Ja, és miért kellett legalább a fele fülszövegnek V'lane-ről szólnia, amikor alig szerepel a könyvben? Vagy ez a jelszó: halált hozó szextündér? És a romantikus fantasyt kedvelők rögtön megveszik a könyvet? Aki emiatt a "jelszó" miatt tette vissza a könyvet a polcra, az nyugodtan vegye elő. Pár oldalnál többet a könyv nem foglalkozik V'lane-nel és a legerotikusabb jelenet a fülszövegben már szerepel. A könyv nem erről szól. Ennél sokkal izgalmasabb és Barronsnak sem V'lane-től, hanem sok egyébb mástól kell megmentenie Mac-et. Megválaszolatlan kérdések, akciók, jellemfejlődés, titkok. Nagyon tetszik a sorozat, a további könyvekre is vevő vagyok.
 

Alexia15

Állandó Tag
Állandó Tag
James Clavell: Gajdzsin

Japán, 1862. Az ország az eroteljes amerikai nyomásra már megnyitotta kapuit a külföld elott - de épp csak résnyire. Az "Istenek Földjén" zűrzavar uralkodik: az egyre inkább elszegényedo szamurájok egy csoportja szeretné megfosztani hatalmától a sógunt. Japán irányítását ismét a Mennyek Fiára, a császárra akarják bízni, akinek kezébol annak idején az elso sógun kiragadta a kormánypálcát. Az ország nagyurai, daimjói közül is sokan úgy gondolják, hogy a sogunátus intézménye megérett a változtatásokra, de ezeket a változtatásokat maguk szeretnék végrehajtani a sóguni cím birtokában. És mindeközben ott vannak az országban - Jokohamában - a gajdzsinok, a gyűlölt idegenek, az egymással is rivalizáló britek, oroszok, franciák, poroszok, akiknek nagyon komoly gazdasági érdekük fűzodik ahhoz, hogy a titokzatos Japán, amelyrol az európaiaknak még csak nagyon homályos ismereteik vannak, teljesen feltárulkozzon elottük, s lehetové tegye a szabadkereskedelmet. A jokohamai európai kolónia hajótulajdonos-kereskedoi között ismeros nevekkel is találkozhatunk: itt van Malcolm Struan, A tajpanban megismert legendás Dirk Struan unokája, itt van az ugyancsak A tajpanból és A Nemes Házból megismert Tess Struan, akit most még senki sem mer Boszorkány Struannak nevezni, itt van a régi esküdt ellenség, Tyler Brock és famíliája.. Mindenki mindenkivel, és mindenki mindenki ellen - ahogy a pillanatnyi érdek diktálja. És mindez egy aprólékos, művészi gonddal megfestett környezetben, olyan filmszerűen láttatóan, izgalmasan és érdekesen elénk tárva, ahogyan csak a régi Japánt és a Távol-Keletet tövirol hegyire ismero James Clavell írhatta meg. 16 éves kortól ajánljuk
 

Arc.en.ciel

Állandó Tag
Állandó Tag
sziasztok,
most kaptam, és most kezdtem el: Nick Barkowtól a Szomorú vasárnap-ot..
éppen passzol a jelenlegi hangulatomhoz...

"Seress Rezső Szomorú vasárnap című szerzeménye a legenda szerint 1935-ben egy budapesti étteremben született. A világszerte ismertté vált slágert hamarosan az az öngyilkosok himnuszaként kezdte emlegetni a sajtó: több száz ember búcsúzott ezzel a dallal az életétől. Nick Barkow regényében egy zsidó étteremtulajdonos, egy zeneszerző és egy német SS-vezérőrnagy egymásba fonódó történetén keresztül mesél a dal titkáról, árulásról, emberi tartásról és a hatalom pszichológiájáról. Ez az alkotás szolgált Rolf Schübel Szomorú vasárnap című, világszerte nagy sikert aratott filmjének alapjául. A német bestseller most először jelenik meg magyar fordításban. "

s a dal...

"Szomorú vasárnap
száz fehér virággal
vártalak kedvesem
templomi imával.
Álmokat kergető
vasárnap délelőtt,
bánatom hintaja
nélküled visszajött.
Azóta szomorú
mindig a vasárnap,
könny csak az italom,
kenyerem a bánat.

Szomorú vasárnap.

Utolsó vasárnap
kedvesem gyere el,
pap is lesz, koporsó,
ravatal, gyászlepel.
Akkor is virág vár,
virág és - koporsó.
Virágos fák alatt
utam az utolsó.
Nyitva lesz szemem, hogy
még egyszer lássalak.
Ne féj a szememtől,
holtan is áldalak...

Utolsó vasárnap. "
 

Korpi49

Állandó Tag
Állandó Tag
Kabátomra hull ..Korponai István

Kabátomra hull ..Korponai István


Kabátomra hull az idő sárga
Száraz levele, lépteim súrolják testem
Takaróját, ezer kés döfése testemben
Vonszolva fájdalmam, annyi mindent nem tettem meg
Elfelejtettem fejet hajtani az ördögnek
Miért nem tettem meg?!
Ha megpróbálhattam volna megérteni a gyűlölet
Forrását ezer késdöfés testemben
Nem szerettem mindenkit
Kinek gyűlölete alakított. Miért?
 

Shanara

Állandó Tag
Állandó Tag
Suzanne Collins: Futótűz (Az Éhezők Viadala trilógia 2. része)

Amikor az első kötet fülszövegét elolvastam, akkor nem igazán voltam elragadtatva a könyvtől. Aztán olvastam egy kritikát és rászántam magam a könyvre, amit egyáltalán nem bántam meg. A történet a fülszöveg alapján sablonosnak tűnt, de elolvasva egyáltalán nem az, a kivitelezés pedig fantasztikus. Egy percre sem unatkoztam.
És most itt a folytatás: Katniss és Peeta megnyerték az Éhezők Viadalát, így ők és családjaik megmenekülek az éhezéstől, de a fiatalok nem ülhetnek nyugodtan a babérjaikon. Vár rájuk a Győzelmi Körút, ismét csak a tévénézők árgus szeme előtt. A kötelező udvariaskodás unalmát azonban döbbenet és félelem váltja fel, amikor hírét veszik, hogy lázadás készül a Kapitólium ellen. Snow elnök sosem habozott lesújtani az engedetlenekre és most is ott csap le, ahol senki sem várja. Emberek halnak meg, családok lesznek földönfutók, Katniss és Peeta pedig újabb küzdelemre kényszerülnek, ahol a tétek még nagyobbak, mint korábban.
Ez a szöveg van a könyv hátulján és mást nem is igazán akarok mondani róla, mert azzal csak a meglepetéseket tenném semmivé. Egy azonban biztos: nagyon ajánlom olvasásra, mert fantasztikus a könyv (értékelés: 10/10). Egyik meglepetés a másik után következik, ugyanolyan fantáziadús és izgalmas, mint az első könyv. 2011. őszén jön a befejező rész. Hú, de messze van az még. 2012-ben pedig az első rész mozibemutatójára fog sor kerülni.
 

MartinIsti

Állandó Tag
Állandó Tag
Steven Erikson - Éjsötét áradat
Egy, a hagyományos, "mainstream" fantasy-től eléggé eltérő hangulatú és történetvezetésű regénysorozat. Ha az ember szeretne kicsit "kitekinteni" az 'x főből álló csapat megmenti a világot a szörnyű ellenfelek legyőzésével, mely kilátástalannak tűnik a történet elején' jellegú történetekből, akkor érdemes belekóstolni.
 

Shanara

Állandó Tag
Állandó Tag
Richelle Mead: Véreskü (Vámpírakadémia IV.)

Korábban azt írtam, hogy érdekesebb lenne a történet, ha végre nem az Akadémia falai között történnének az események. Ez most részben megtörtént. Rose elhagyta az Akadémiát, Lissza azonban maradt. Úgy érzem, hogy igazam lett, a kötet cselekménye és színvonala magasan a többi rész fölé emelkedik. Vagy egyszerűen csak Mead lesz minden kötettel egyre jobb.
Az előző kötet végén Rose szerelmét Dmitrijt elkapják a strigák és átváltoztatják. Korábban Dmitrij és Rose megbeszélte, hogy nem hagyják a másikat így továbbélni, hanem megkeresik és megölik a másikat. Rose ezt a fogadalmát követve elhagyja az Akadémiát és elutazik Oroszországba, hogy megtalálja Dmitrijt. Eljut a Belikov családhoz egy Omszk melletti damphyr településre, találkozik egy árnyékcsókolta házaspárral és egy olyan emberrel, akiről csak később derül ki, hogy mennyire fontos helyet foglal el Rose életében. Továbbutazik Novoszibirszkbe, ahol újabb kalandok várják. Közben Lissza is veszélybe kerül, az ő megmentéséről is gondoskodnia kell.
Szóval van esemény ebben a kötetben bőven. Összeszedett, átgondolt és fantasztikus. Eddig a sorozat legjobbja. A kötet ismét úgy ér véget, hogy az ember venné le a következő részt a polcról. Erre azonban várnunk kell 2011 tavaszáig.
 

Britannie

Állandó Tag
Állandó Tag
Irvin D. Yalom: A Scopenhauer-terápia

Nagyon érdekes, egy pszichiáterről szól, aki megtudja, hogy haálos beteg, de az utolsó évét még a csoportjával tölti, ahová meghívja egy régi páciensét is, akivel kudarcot vallott. A könyv még A. Schopenhauer életét is végigköveti és nagyon idézetet, gondolatot tartalmaz tőle. Imádtam!
 

Britannie

Állandó Tag
Állandó Tag
Noah Gordon: A doktornő

Önálló kötet, de egy három részből álló csodálatos sorozat darabja. Az első két kötet: A Sámán és Az orvosdoktor.

Külön-külön is lenyűgöző élmények!
 

Grey

Állandó Tag
Állandó Tag
Dan Millman: A békés harcos útja

A történet alapja Dan Millman, a világbajnok atléta igaz története, aki bejárta a test és a lélek, a szerelem és a rettegés, a világosság és a sötétség, a nevetés és a csoda birodalmait. Dan egy Szokratész nevű öreg tanítómester, a békés harcos vezetésével, és egy rejtélyes, vidám lány hatására a végső szembesülés felé halad, amely felemeli, vagy tönkreteszi őt.
"Azelőtt úgy éreztem, velem született jogomnál fogva jár nekem egy boldog, magas szintű, józan élet, amit automatikusan megkapok majd az évek során. Soha nem sejtettem, hogy egyszer meg kell majd tanulnom, hogyan kell élni - és hogy léteznek a világlátásnak olyan különleges szabályai és módszerei, amelyeket el kell sajátítanom, mielőtt egyszerű, boldog és elégedett életemre ráébredhetnék."
 

göröngy

Állandó Tag
Állandó Tag
Jókai Anna : Bölcsek és pásztorok

" Isten!
Te tudod:
a szorgalom nem erény, ha a romboló
szorgalmas
az ész nem érték, ha a szellem még felelőtlen
és a csók sem gyönyörűség, ha nincs már
benne a lélek varázsa.

Bizony, nem mindig jobb, ami több.
A fölösleg csapdájába estünk. Fölösleg csak a rosszból van; semmi, ami jó, nem fölösleges." ( Ima kétezer küszöbén)
 

dzoly

Állandó Tag
Állandó Tag
Szentkuthy Miklós: Frivolitások és hitvallások
Szentkuthy Miklóssal készült interjúkötet.
Kiadás: Budapest, 1988

1983-ban magnetofonba mondta az író a saját életét, fél éven keresztül és mintegy 1500 gépelt oldalnyi terjedelemben. A műfaj: a közvetlen beszéd, az elröppenő szó igazmondásra serkentő varázsa, ha lehetséges, talán még inkább fokozta Szentkuthy amúgy is közismerten szókimondó kritikai őszinteségét. A családról, gyermekkoról, a szülőkről és rokonokról, barátokról és ismerősökről, politikusokról és tudósokról, írókról és művészekről színes, eleven, majdnem gorombán igazmondó portrékat rajzolt, amit hitelesít önmaga ironikus bemutatásával.
 
Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.
Oldal tetejére