Fűben fában orvosság

ginalany

Állandó Tag
Állandó Tag
Tud nekem valaki segíteni halolaj ügyben? Állítólag rengeteg omega3-at tartalmaz, ami nagyon jó és lehet is ilyen kapszulákat kapni, de gyereknek mennyi adható? Mi az a mennyiség ami nem túladagolás? (ha a gyerek nem szereti a halat)

Mert állítólag vérnyomásra jó elsősorban, csak most annyi cikk jelent meg a figyelem-koncentráció erősítés jegyében is ...

köszönöm
 

Cattus

Állandó Tag
Állandó Tag
Feltöltve

Sziasztok! Nagyon jó ez a topik, természetgyógyászatra járok, keresem a Barbara és peter Theiss: Erdők, mezők patikája című könyvet. Tudnátok segíteni? Köszi


Szia Kriszti!
Föltöltöttem neked, és mindenkinek akit érdekel.
Megtalálod itt a Canadahun-on az "Ezoterikus könyvek folyóiratok feltöltése ‎II" (#109)-es hozzászólásában.
Remélem még aktuális. Használd egészséggel!
Ott találtok feltöltve még más gyógynövényes dolgokat is.
Én is épp ilyenek feltöltésén ügyködöm.
:)
 

Viola9

Állandó Tag
Állandó Tag
A fokhagyma használatától sokakat elriaszt a szaga. Ezt ki lehet védeni petrezselyem vagy kávészem elrágcsálásával .

Jó egészséget!
 

coprean

Új tag
Gyógynövény-parfüm
<LINK>Illóolajokból, gyógynövényekből, alkoholból és tiszta vízből bárki könnyen elkészítheti saját, egyedi illatú gyógynövény-parfümjét.

Szükségünk lesz:

- egy evőkanál friss borsmentalevélre

- fél evőkanál friss zsályalevélre

- egy evőkanál friss rozmaringlevélre

- 50 ml vodkára

- egy narancsra

- egy citromra

- 100 ml rózsavízre (gyógyszertárban beszerezhető)

Durván aprítsuk fel a mentát, zsályát és a rozmaringleveleket, majd tegyük őket egy tálba. Melegítsük föl a vodkát és öntsük a gyógynövényekre. Mossuk meg a narancsot és a citromot, majd reszeljük le a héjjukat és azt is tegyük a keverékhez. Végül a rózsavizet is melegítsük föl egy fazékban és öntsük a tálba. Közben jól keverjük el a parfümöt. Fedjük le a keveréket, tegyük a hűtőbe egy hétre, de naponta keverjük fel! A hét letelte után szűrjük le és töltsük egy kölnisüvegbe, vagy egy kissebb palackba.

Adhatjuk ajándékba is, vagy magunknak is megtarthatjuk: kellemes forró fürdővízbe öntve, de kölnivízként is használható. Hűvös helyen három hétig tárolható.
köszi,a parfümöt ki fogom próbálni
 

Csyllaa

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok! Keresném a Természetes kozmetika mindenkinek -LINDA WANIOREK könyvet!

Valaki tud segíteni? köszi
 

enli78

Állandó Tag
Állandó Tag
Természetes gyógyulás

Nagyon szeretem a gyógynövényeket, valamint a gyógyszernek nem minősülő gyógyhatású készítményeket.
Jó egészséget mindenkinek és Boldog Új Évet! :4:
 

Bferi

Állandó Tag
Állandó Tag
Szerelemkeltő gyógynövények

Álbors
Ez a növény egy fellandrin nevű anyagot tartalmaz, amely kedvező hatással van a hímvessző és a csikló merevedésére.
Adagolás: 2-4 csepp olaj fél kockacukron. A cukrot fél órával a nemi érintkezés előtt kell lassan elszopogatni.

Borsos menta
A növény egészében mérgező, csak megfelelően hígított kivonatot javasolt alkalmazni. A borsos menta fokozza a tapintóérzést és segíti a merevedést.
Adagolás: Egy liter vízben 15 g-ot kell leforrázni és étkezések után fogyasztani, vagy 1/4 órával a nemi érintkezés előtt fél kockacukorra csöpögtetett 3 csepp olajat bevenni.

Búza
Alhasi vérbőséget okoz, és ezzel javítja a medencetájék vérkeringését.
Adagolás: Egy liter vízben 200 g búzát kell leforrázni. Az oldatból ébredéskor és elalvás előtt kell elfogyasztani egy-egy pohárral, vagy: 15 g búzakivonatból 0,5 liter normál cukorszirup segítségével szirupot kell készíteni és étkezések előtt egy kanállal bevenni.

Bürök
Nem afrodiziákum, de impotencia és frigiditás esetében orvosilag előírtan javasolt.
Cayenne-i bors
Kétféleképpen használható a nemi vágy fokozására:
Külsőleg a friss oldatban a herezacskóra kell ecsetelni.
Szájon át kis mennyiségű szárított pora egy kanál mézzel elkeverten fogyasztandó.

Édeskömény
Kellő elővigyázattal alkalmazandó, mivel eszméletvasztést, narkózist idézhet elő.
Adagolás: 10 g-ot 0,5 liter vízzel leforrázni. Minden étkezés után egy pohár fogyasztandó. Fél órával a nemi érintkezést megelőzően egy fél kockacukorra csöppentett két-három csepp édesköményolaj megfelelő hatást vált ki.

Fagyöngy
Erősítő jellegén kívül jól ismert az érelmeszesedésre gyakorolt kedvező hatása is. A fagyöngy "csodanövény", és bizonyos körben segít átvészelni az előre nem látható gyengélkedési szakaszon. Kellő körültekintéssel adagolandó!
Adagolás: 15 g-ot kell 1 liter vízben leforrázni és naponta háromszor fogyasztani, vagy egy kevés port egy kanálnyi mézzel elkevereve fogyasztnai.

Fahéj
A nemi hormonokat enyhén izgatja, veszélyes álmosító hatás nélkül. Fél liter vízhez 10-15 g ajánlott, édesítés mézzel, és mindezt a három főétkezés után javasolt fogyasztani.
Fahéjas forralt bor: a port vörös- vagy forralt fehérborba kell keverni. A nemi érintkezés előtt 15 perccel fogyasztandó.

Ginzeng
A több mint 2000 éve ismert, ginzeng erősítőszer és afrodiziákum nyugtató amyagként is alkalmazzák.
Adagolás: 12-50 csepp ginzengolaj 1/4 pohár vízben feloldva. Fogyasztása ébredéskor, délelőtt 11 óra körül és este 6 óra körül, vagy 10-35 csepp ginzengkivonat 1/4 pohár vízben feloldva étkezések előtt fél órával fogyasztva. Vagy: 1-3 gyökérpor kapszula 1/4 pohár vízben oldva reggel és délután fogyasztva.

Koriander
Serkenti ugyan az alhasi vérkeringést, de mellékhatásai miatt körültekintően kell alkalmazni.
Adagolás: 3 g por 1 kávéskanálnyi mézbe keverve. Reggel szedebdő, az anyagot hagyni kell az szájban elolvadni.

Petrezselyem
Apiol tartalma a merevedés meghosszabbodásával járó enyhe izgalmat idéz elő. Nem szabad túlzottan hosszan alkalmazni, illetve túllépni az alábbiakban megadott adagokat.
Napont 8-12 friss petrezselyemszárat kell elrágcsálni vagy egy liter vízben főzetet készíteni 60 g gyökérből és friss petrezselyemből. Az oldatból naponta egyszer kell fogyasztani.

Szegfűszeg
A hugyutakat közvetlenül befolyásoló cheirantin nevű anyagot tartalmazza. Állítólag a hímvessző a pénisz megnagyobbodását is előidézi. A szegfűszeg nem afrodiziákum, de a merevedéshez sikerrel alkalmazható.
Egy liter vízben 5 g levelet és gyökeret kell leforrázni. Étkezések után egy kávéscsészényi mennyiség fogyasztandó az anyagból.

Tárnics
Kedvező módon serkenti a nemi hormonok működését, ezért afrodiziákumként használható.
Az 1 liter vízzel leforrázott 10-15 g növény felhasználásával készült oldatból reggeli közben és délután kell bevenni, vagy elalvás előtt több csepp tárnicsolajat ajánlott fél kockacukorra csepegtetni és azt elszopogatni.

Torma
Általános erősítőszer, emellett a hímvessző és a csikló reflexeit fokozó allilszulfocianátot tartalmaz.
Egy liter vízre számítva 30 g friss növény leforrázása, vagy 20 g-ból történő főzetkészítés. Az így kapott oldatból naponta 1-3 pohárral kell fogyasztnai.

Vérehulló fecskefű
Kellő körültekintéssel alkalmazandó, mivel számos erősen hatékony alkaloidát is tartalmaz.
Egy liter 10 g-ot kell leforrázni. Reggel és délután egy-egy pohár fogyasztandó. Ha 10 g vérehulló fecskefű gyökeret kezelünk 1 liter fehérborral, akkor minden étkezés után egy pohár fogyasztandó a készítményből.

Zab
Regenerálja a vérkeringést, csökkenti a medence és a nemi szervek tájékán jelentkező vér tolulást.
Szalmájával együtt 10 g zabot kell leforrázni 1 liter vízzel. Naponta 2-3 pohár fogyasztandó az anyagból.

Zöld ánizsmag
A szívműködést elősegítő hatása mellett serkenti a paaszimpatikus idegrendszert, és gyorsítja a hormonkiválasztást. Enyhén örömkeltő hatású.
Fél liter vízzel 10-15 g anyagot kell leforrázni. Naponta 2-4 pohár fogyasztandó az így kapott keverékből. Aperitifként a 15 g magnap 250 ml 90 %-os alkoholban történő kezelésével kapott ital fogyasztható.

Zöld menta
Ez nem afrodiziákum, csupán azért kerül megemlítésre, mert olyan anyagot tartalmaz, amely növeli a női mellek méretét.
A növény 20 g-ját vagy a magvak 10 g-ját 1 liter vízzel kell leforrázni, és az oldatot naponta háromszor fogyasztani.


Receptek, szirupok

A Káma-szutra és az Anarangara számtalan, férfiasságot javító és nemi vágyat növelő, receptet tartalmaz. Sajnálatos módon azonban ezek a receptek nálunk ismeretlen keleti növényeken alapulnak. Az alábbiakban néhány könnyen elkészíthető receptet adunk meg:

Indokínai kenőcs
Negyed liter vízben 30 percig főzünk 10 g vörös borsot, 10 g fehér borsot és egy csipetnyi orvosi zilizt. Ezután szűrjük le az oldatot és adjunk hozzá rizslisztet. Az így kapott kenőccsel néhány percre kenjük be a hímvesszőt és a heréket.
Nostradamus oldat
A recept afrodiziákum jellege olyannyira ismert volt a XVI. században, hogy az abban szereplő egyik növényt a kolostorokban és a rendházakban tilos volt termeszteni.
Forrásban lévő vízzel öntsünk le 10 g zsályát, 8 g csombort és 5 g mentát. Az oldatot egy kanál mézzel édesítsük.

Sáfrányszirup
Áztassunk 25 g sáfrányt 8 napon keresztül 1 liter vörös- vagy rosé borban. Ezután vagyük ki a sáfrányt, szűrjük le az oldatot és adjunk hozzá 1 kg barna cukrot. 24 órával később felezzük meg az anyagot és tegyük lassú tűzre.
Szerelembor
Áztassunk 15 napon keresztül 1 liter vörösborban 30 g fahéjat, 30 g ginzenget és 30 g vaníliát. Az oldatot naponta keverjük meg, majd szűrjük le. A kész oldatból a nemi érintkezés előtt 4 órával és azalatt ajánlatos egy-egy likőröspohárkával elfogyasztani.
Tárnicsszirup
Öntsünk 1 liter forrásban levő vizet 100 g reszelt tárnicsra, majd a növénydarabkákat áztassuk hat órán keresztül zárt edényben. Ezt követően az oldatot szűrjük át egy ruhadarabon, hagyjuk ülepedni 24 órán keresztül, majd 0,8-1 kg fimonítatlan nádcukor hozzáadásategyük az egészet lassú tűzre. Ezután felezzük meg az anyagot, és várjuk meg, amíg a szirup kihűl.
Tojáslikőr
Keverjük el egy friss tojás sárgáját egy pohár tejben, majd adjunk hozzá egy pohár fehér vagy barna rumaromát, két kanál barna cukrot és 10 csepp vaníliakivonatot.
"Tökéletes szerelem"
Áztassunk 15 napon keresztül 1 liter pálinkában 10 fahéjat, 20 g citromhéjat, 15 g kakukkfüvet, 5 g koriandert és 5 g vaníliát. Az oldatot naponta keverjük meg. Ezzel párhuzamosan készítsünk szirupot 1 kg barna cukorból és 0,5 liter vízből. Az összekevert anyagból közvetlenül szeretkezés előtt ajánlatos egy likőröspohárkával elfogyasztani.
Sziasztok !

Valaki találkozott már ezzel az olajjal ?

Álbors
Ez a növény egy fellandrin nevű anyagot tartalmaz, amely kedvező hatással van a hímvessző és a csikló merevedésére.
Adagolás: 2-4 csepp olaj fél kockacukron. A cukrot fél órával a nemi érintkezés előtt kell lassan elszopogatni.
 

Tbálintka

Új tag
Hali!
Azért írnak róla veszélyeset is:
A fellandrén idegméreg, túladagolás esetén izomrángásokat, még nagyobb mennyiségben heves görcsöket okoz. Fokozott fogyasztása a központi idegrendszer leépüléséhez vezethet. Kis mennyiségben (amennyit pl. az abszint is tartalmaz) nincs számottevő toxikus hatása. Sokan ezeknek az anyagoknak tudják be az abszint állítólagos hallucinogén hatását is, bár ennek tudományos alapja nincs......

Te már próbáltad? Én félnék kicsit Tőle.
Szerintem van ennél jobb módszer is....
 

janchee

Állandó Tag
Állandó Tag
Tegnap megégettem magam forró olajjal és a First illetve Zöld krémmel kezeltem, és nagyon jó volt rá! Csak ajánlani tudom!

Kedves Lythium! Először is köszönöm a hozzászólást!Igen pőr gyulladásokra nagyon jó a First! Sőt torok fájásra is. Tapasztalat. Úgy tudom, hogy van olyan Aloe növény ami nem gyógyító hatású. Nekünk is van, de én nem merem a növénnyel kezelni sebeimet, pedig lehet jó lenne.
 

lythium

Állandó Tag
Állandó Tag
Szia!
Használjuk a First-öt allergiás bőrirritációra, bárányhimlő utáni hegekre, szúnyogcsípésre is. A többi terméket nem próbáltam, minden egyébre maga a növény a megoldás nálunk, jó néhány cserépnyi zöldell a lakásban.

Sziasztok!
Tbálintka, Veled értek egyet, szerintem egyébként a szerelem a megoldás. :D
 

Csenge44

Állandó Tag
Állandó Tag
Szia!
Nagyon jó döntés! Én kb. 10 éve ismerem, használom a termékeket. Azóta talán 1x kellett gyógyszert szednem, valószínűleg az is egy időben fel nm ismert folyamat volt.
Az üzleti része...hát, ha ügyes vagy mehet...
nekem ez nem sikerült, bár ismerek embereket, akiknek igen.
Vedd figyelembe, hogy nagyon jók a termékek, de az áruk is prémium kategóriás.
Sok kitartást kívánok Neked!
Csenge
 
Oldal tetejére