Könyvek -a Gyereksarok "Felnőtt könyvtára"

Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.

zsuzsi77

Állandó Tag
Állandó Tag
A játék nem csak játék?

A játék nem csak játék?
Óvodai matematika fejlesztőjátékai a képesség fejlesztés teljes területét átölelő színvonalas munka, amely az óvodáskorú gyermekek matematika megszerettetésére
irányul. Figyelembe veszi a 3-6 (7) éves korú gyermekek életkori sajátosságait, az óvodai csoportok sokszínűségét: vegyes illetve a külön korosztályos csoportok és a gyermekek egyéni sajátosságait.
A mű szerkesztői, szerzői maguk is óvodapedagógusok és fejlesztő pedagógusok, akik több évtizedes munkájuk, gyakorlatuk alatt észrevették, hogy szemléletváltás szükséges az óvodai
nevelésben, nevelőmunkában.
Az óvodás gyermekek legfőbb tevékenysége a játék. A könyv egésze azt tükrözi, hogy hogyan lehet
beépíteni, cselekedtetve, tapasztalatok útján, játékosan észrevétlenül "megtanítani",megszerettetni a matematikát.


A mű másik nagy előnye, hogy egy egész óvodai nevelési évet matematikai tartalmú nevelés vegyes korcsoportban hónapokra lebontva kínálnak ötleteket a különböző matematikai képességprofilokra. A havi ütemterv sok jó ötletet ad, mert így játékba ágyazva fejlesztik tudatosan az óvodáskorú gyermekeket. Így az óvodapedagógusoknak nem kell kitalálniuk, különféle szakkönyvekből összeszedniük a szükséges feladatokat, mert ebben a könyv egészében megtalálhatják.
 

Csatolások

  • A játék nem csak játék.djvu
    1.3 MB · Olvasás: 1,425

csipkebogyo

Állandó Tag
Állandó Tag
Vekerdy Tamás - Gyerekek, óvodák, iskolák

Vekerdy Tamás - Gyerekek, óvodák, iskolák

Mire van szüksége a gyerekemnek - hogy boldoguljon? Milyen óvodát, iskolát válasszak neki - ha tehetem? Miért? És ha nincs választék? Milyen különórákra küldjem, ha tehetem, és mikortól? Mikor és mivel teszek jót neki, vele (mikor "építem a jövőjét")? Ha hajszolom, vagy ha kímélem? Miből tudom meg, hogy jól választottam-e? Mi jellemzi a jó óvodát, iskolát? Otthon mit kell még hozzátennem ahhoz, amit az óvoda, vagy az iskola követel tőle? Az ismert és kedvelt pszichológus a gyermeknevelésről, iskolaválasztásról ír a sorozat legújabb kötetében.
 

Csatolások

  • 26648-image4.jpg
    26648-image4.jpg
    15.3 KB · Olvasás: 255
  • vekerdy_tamas_gyerekek_ovodak_iskolak_hu_nncl2320-663v1.doc
    540.5 KB · Olvasás: 859

csipkebogyo

Állandó Tag
Állandó Tag
Tanits meg engem! -Alkonyi Mária - Gerebenné Dr. Várbíró Katalin - Kisházi Gergely -

Alkonyi Mária - Gerebenné Dr. Várbíró Katalin - Kisházi Gergely - Kissné Haffner Éva - M. Farkas Andrea - Kocsis Lászlóné Mező Gabriella - Rosta Katalin - Rudas Zsuzsanna - S. Pintye Mária,

Tanits meg engem!

Fejlesztő program logopédiai óvodák számára. A kötet a gyógypedagógiai fejlesztőmunka speciális területének tapasztalatait adja közre, első ízben a hazai szakirodalomban. Ismerteti a logopédiai óvodában történő fejlesztés általános kérdéseit, a kiválasztás szempontjait, a gyermekek fejlődési sajátosságait. Bemutatja az egyes fejlesztési területeket, ezeknek módszertani kérdéseit, a csoportos és egyéni fejlesztés formáit, szakirodalmat, fejlesztőanyagokat ajánl azok számára, akik szakemberként vagy szülőként e problémákkal szembesülnek. A szerzők valamennyien gyógypedagógusok, a Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Tanárképző Főiskola Gyakorló Logopédiai Óvodájának és Gyógypedagógiai Pszichológiai Intézetének munkatársai.
 

Csatolások

  • program.JPG
    program.JPG
    123.6 KB · Olvasás: 275
  • TANITS MEG ENGEM Fejlesztő program beszédjavító óvodák számára.doc
    882.5 KB · Olvasás: 694

petlyn

Állandó Tag
Állandó Tag
dr Gósy Mária - Beszéd és óvoda - Buda Béla - A közvetlen emberi kommunikáció

dr Gósy Mária - Beszéd és óvoda

A könyv elsõsorban az anyanyelvhez igyekszik segítséget nyújtani: mind az óvónõ beszédtevékenysége és beszédviselkedése, mind pedig a rábízott gyermekek anyanyelvi tanítása, fejlesztése tekintetében Tárgyalja a gyermek anyanyelvi fejlõdését, foglalkozik az óvónõi beszédviselkedéssel, a mintaadással, részletezi a beszéd szerepét az óvodában és a családban, tárgyalja a kommunikációs helyzeteket felnõttekkel és gyermekekkel egyaránt. Kitér az anyanyelv-elsajátítás zavaraira, ezek felismerési lehetõségeire, valamint az óvodai beszédfejlesztésre. Ismereteket közöl, a gyakorlati lehetõségeket számba veszi, javaslatokat ad a mindennapi óvodai élet szervezésére azzal, hogy közben hangsúlyozza az óvónõ egyéniségének megtartását, a személyiség fontosságát és varázsát, az óvónõ egyéni és egyedi ötleteinek jelentõségét a saját tapasztalatok beépítésének szükségességét a munkába.


Buda Béla - A közvetlen emberi kommunikáció
 

Csatolások

  • Buda Béla.doc
    640.5 KB · Olvasás: 671
  • 4e867760aaade9eb6a04ce582cb41ad1.jpg
    4e867760aaade9eb6a04ce582cb41ad1.jpg
    22 KB · Olvasás: 3,571

csipkebogyo

Állandó Tag
Állandó Tag
Kompetenciafejlesztés projektmódszerrel -Falus Katalin és Vajnai Viktória

Kompetenciafejlesztés projektmódszerrel

Szerkesztette:
Falus Katalin és Vajnai Viktória



Kötetünk tíz, kisiskolásoknak (1-6. évfolyam) szóló, a demokráciára nevelést (az önismerettől a szavazásig) fókuszba helyező, a különböző kompetenciákat komplex módon fejlesztő projektet és ezek kipróbálási tapasztalatait tartalmazza.
A projekteket (projektkészítésben jártas szakemberek irányításával) gyakorló pedagógusok dolgozták ki, és az ország különböző iskoláiban (fővárosban, vidéken, önkormányzati és alternatív intézményekben) valósították meg. A kötetben található elméleti és gyakorlati bevezető, a projektek részletes leírása és az ország különböző intézményeiben szerzett kipróbálási tapasztalatok lehetővé teszik, hogy ezek segítségével azok a pedagógusok is megpróbálkozzanak az iskolai projektoktatással, akik eddig úgy érezték, hogy ehhez nem rendelkeznek kellő szakmai, tapasztalati támogatással.
A kötetben szereplő projektek a – 2008 szeptemberétől az 5-6. évfolyamon kötelezően bevezetésre kerülő – nem szakrendszerű oktatásban is alkalmazhatóak, illetve jól használhatják a tanító- és tanárképzési intézmények oktatói és hallgatói is.
 

Csatolások

  • kompetenciafejlesztes-projektmodszerrel-250x250.png
    kompetenciafejlesztes-projektmodszerrel-250x250.png
    58.4 KB · Olvasás: 375
  • Kompetenciafejlesztés projektmódszerrel.zip
    1.6 MB · Olvasás: 872

gemgeza

Állandó Tag
Állandó Tag
Margitics Ferenc: A szülői mesterség iskolája - Gyermekismeret és a gyermeknevelés

Hogy a gyermek milyen emberré válik, nagymértékben attól függ, hogyan nevelik a szülei - ez közismert tény. Mindenki a legjobb szülő szeretne lenni: megértő, türelmes és szeretetteljes.
A tapasztalat azonban azt mutatja, hogy a mindennapi életben nehéz megőrizni ezt a hozzáállást.
Tudatosan fel kell készülni a szülői mesterségre. A szülőnek meg kell ismernie gyermekét, hogy hatékonyan tudjon bánni vele, és képessé váljék fejlődésében segíteni. Ebben nyújt segítséget ez a könyv.
A kötet első része, a Gyermekismeret, az élet kezdeteitől a serdülőkor végéig mutatja be a gyermek fejlődését. A második rész, a Neveléspszichológia, megismertet a neveléspszichológiai törvényszerűségekkel, melyek alapján kell foglalkozni a gyermekekkel. A harmadik rész A gyermek nevelése, a gyermekkel való szülői bánásmódokat ismerteti az egyes életkoroknak megfelelő bontásban. A szerző főiskolai tanárként a téma elismert szakértője, nevelési tanácsadó, szülői csoportok vezetője, számos tudományos publikációja jelent meg.
B829273.JPG


http://data.hu/get/3523814/Margitics_Ferenc_-_A_szuloi_mesterseg_iskolaja.pdf
 
Utoljára módosítva a moderátor által:

Kökényszem

Állandó Tag
Állandó Tag
Projektoktatás, Vizuális játékok,Játék a fejlesztés tükrében,Adaptivitás a vizuális

Sziasztok!
Pár új könyv nektek. :) Fekete fehér szkennelés, de olvasható legalább.

M.Nádasi Mári: Projektoktatás
Várnagy Ildikó : Vizuális játékok (melléklet nélkül!)
Balázsné Szűcs Judit: Játék a fejlesztés tükrében
Rektor Orsolya: Adaptivitás a vizuális nevelésben
A nagy GYÍK könyv


[HIDE]http://www.4shared.com/document/PR-UxIJD/04_vrnagy_ildik_vizulis_jtkok.html
http://www.4shared.com/document/V0oLvgbD/03_projektoktats.html
http://www.4shared.com/document/nwZEwJFT/02_adaptivits_a_vizulis_nevels.html
http://www.4shared.com/document/cGkhdLPi/01_jtk_s_fejleszts_a_mvszetek_.html
http://www.4shared.com/document/1WzgTyjd/05_a_nagy_gk_kny.html
[/HIDE]

Kökényszem
 
Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.
Oldal tetejére