Kötés-horgolás

Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.

Macika

Állandó Tag
Állandó Tag
Szia Macika!
A fentebb feltöltött öt ujság közül az elsőt (amelie magazin - gyerek) nem tudom behozni, hogy letölthessem. Fel tudnád tenni mégegyszer, ha lehetséges?
Köszi szépen!
Üdv, WM
Igazad volt. Nekem sem jött be csak úgy rá kattintva, de (copy / paste) másolás /beillesztés, úgy azonnal be indult. Itt van meg egyszer. Felmentem a Data- Hu ra és ki másoltam újból a címet hátha jobb lesz
[HIDE]
http://data.hu/get/3562364/Amelie.zip
[/HIDE]
 

Kriszta90

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!!
Én egy egyszerű horgolt vállkendő mintát keresek,.lehetőleg magyar leírással.
Ha van valakinek segítene???
Üdv
 

WhiteMagic

Állandó Tag
Állandó Tag
Katicabogár

Sziasztok!
Nikoletto! Kerestél korábban katicabogarat. Ezt találtam. Ezen a honlapon még van sok más minta is. A honlap címe a fotón van rajta (kezimunkasuli). Remélem így fel lehet tenni (??)...

Így készül a leírásuk szerint:
Hasa:
5 láncszemből gyűrűt kapcsolunk fekete fonallal. 1. sor: 15 pálcát horgolunk a gyűrűbe. 2. sor: minden pálcába 2 pálcát teszünk (30). 3. sor: egyenletesen elosztva 15 pálcát szaporítunk (45). 4. sor: minden pálcába 1 pálca. 5. sor: egyenletesen elosztva 23 pálcát szaporítunk (68). 6. sor: minden pálcába 1 pálca. 7. sor: egyenletesen elosztva 34 pálcát szaporítunk (102). 8-9. sor: minden pálcába 1 pálca. 10. sor: egyenletesen elosztva 51 pálcát szaporítunk (153). 11-14. sor: minden pálcába 1 pálca. 15. sor: egyenletesen elosztva 77 pálcát szaporítunk (230). 16-19. sor: minden pálcába 1 pálca.
Háta:
5 láncszemből gyűrűt kapcsolunk piros fonallal. 1. sor: 10 pálcát horgolunk a gyűrűbe. 2. sor: minden pálcába 2 pálcát teszünk (20). 3. sor: egyenletesen elosztva 10 pálcát szaporítunk (30). 4. sor: egyenletesen elosztva 15 pálcát szaporítunk (45). 5. sor: egyenletesen elosztva 22 pálcát szaporítunk (67). 6. sor: minden pálcába 1 pálca. 7. sor: egyenletesen elosztva 34 pálcát szaporítunk (101). 8-10. sor: minden pálcába 1 pálca. 11. sor: egyenletesen elosztva 51 pálcát szaporítunk (152). 12-13. sor: minden pálcába 1 pálca. 14. sor: egyenletesen elosztva 78 pálcát szaporítunk (230). 15. sor: minden pálcába 1 pálca.
Lába:
3 láncszemből gyűrűt kapcsolunk. 1. sor: 15 pálcát horgolunk a gyűrűbe. 2-7. sor: minden pálcába 1 pálca. 6 db-ot készítünk.
Feje:
3 láncszemből gyűrűt kapcsolunk. 1. sor: 7 pálcát horgolunk a gyűrűbe. Oda-vissza haladó sorokkal dolgozunk: 2. sor: minden pálcába 2 pálcát teszünk (14). 3. sor: egyenletesen elosztva 7 pálcát szaporítunk (21). 4. sor: minden pálcába 1 pálca. 5. sor: egyenletesen elosztva 11 pálcát szaporítunk (32). 6. sor: minden pálcába 1 pálca. 7. sor: 25 pálcát horgolunk a félkör aljára. 8. sor: megfordulunk, és mind a 25 pálcába 1-1 pálcát horgolunk. 9. sor: 58 pálcát horgolunk a félkör íves szélére. 10. sor: megfordulunk, és mind az 58 pálcába 1-1 pálcát horgolunk. Elkészítjük a párját is.
Feje belseje:
3 láncszemből gyűrűt kapcsolunk. 1. sor: 15 pálcát horgolunk a gyűrűbe. Körben haladó sorokkal dolgozunk: 2. sor: minden pálcába 2 pálcát teszünk (30). 3. sor: egyenletesen elosztva 15 pálcát szaporítunk (45). 4. sor: minden pálcába 1 pálca. 5. sor: egyenletesen elosztva 22 pálcát szaporítunk (67). 6. sor: minden pálcába 1 pálca. 7. sor: egyenletesen elosztva 34 pálcát szaporítunk (101). 8. sor: minden pálcába 1 pálca.
Elválasztó:
90 db egyráhajtásos pálcából álló sort horgolunk.
Pettyek:
3 láncszemből gyűrűt kapcsolunk. 1. sor: 15 pálcát horgolunk a gyűrűbe. 2. sor: egyenletesen elosztva 7 pálcát szaporítunk (22). 3. sor: egyenletesen elosztva 11 pálcát szaporítunk (33). 4. sor: egyenletesen elosztva 16 pálcát szaporítunk (49). 7 db pettyet készítünk.
Összeállítás:
felvarrjuk az elválasztó sort a piros korong középvonalára. Felvarrjuk a pettyeket. A feje belsejének való kört félbehajtjuk, kitömjük, és színéről összehorgoljuk félkörré. Az egyik félkört, ami a feje külsejét adja, a fonákáról a hasához, a másikat pedig a hátához horgoljuk. Felvarrjuk a szemeket. A lábakat ráférceljük. Színt színére fordítva összehorgoljuk a hasát és a hátát, közé fogva a lábakat. A fejét nyitva hagyjuk, ezen a nyíláson keresztül tömjük ki a testét. Belehelyezzük a feje belsejét, majd a színéről összehorgoljuk.

Üdv,
WM
 

Mami62

Állandó Tag
Állandó Tag
A cipőcskéhez nézelődök leírás után, de nekem a melléklet letöltésekor azt írja, hogy nincs meg a 20 hsz-om. Tudnátok segíteni, hogy tudnám letölteni? Köszönöm!
 

Vizimókus

Állandó Tag
Állandó Tag
Annyira irigylem azokat, akik tudnak szépeket horgolni, én csomószor próbáltam, de nem sikerült semmi szépet alkotnom.
 

Boszy2

Állandó Tag
Állandó Tag
Szép napot Mindenkinek!

Új tag vagyok itt a fórumon, egyenlőre még csak olvasni tudok (nincs meg a 20 hozzászólás), de ha már én is aktív tagja lehetek a közösségnek, akkor megpróbálok tényleg aktívan részt is venni az itteni beszélgetésben és tudás cserében.
 

Mami62

Állandó Tag
Állandó Tag
Annyira irigylem azokat, akik tudnak szépeket horgolni, én csomószor próbáltam, de nem sikerült semmi szépet alkotnom.
Szia Vizimókus, én is kezdő vagyok, túl bonyolult darabokat még én sem készítettem. Ez aránylag jó minőségű videó a youtube-on: Ezt írd a keresőbe: Crochet Baby Ballet Slippers. Vagy ide kattintva látod a részeket: [HIDE]http://www.youtube.com/results?search_query=Crochet+Baby+Ballet+Slippers&aq=f[/HIDE]
A hölgy bár angolul beszél, de a munka meneteket igen jól kiemelve mutatja be. (Ha jól emlékszem, ennek a horgolt darabnak a bemuti videója 4 vagy 5 részben került fel.)
Linket nem tudom, hogy látod-e, vagy csatolmányban fog megjelenni? Itt az ideje, hogy én is többet beszélgessek, hogy jobban belejöjjek, hogy itt mi-hogyan működik. Nagyon jó Tieket olvasgatni, köszönet a topic nyitónak a nagyszerű témáért!
 

Zsuzso71

Állandó Tag
Állandó Tag
Ezt a szép terítőt mostanában horgoltam.


Sziasztok, én új vagyok itt, Írországban élek.:)
Én is szeretnék kötni, méghozzá csipketerítőket, nagyon tetszenek. Ha valakinek lenne mintája, megköszönném, ha elküldené:
ide
Nem sokat tudok ide feljönni, ezért kérem e-mailben. Fogytaékos vagyok, és nem bírok gép előtt ülni sokat, és bogarászgatni, mailben egyszerűbb lenne. Köszönöm mindenkinek
Üdv, és jó kötögetést/horgolást
Zs
 

Flora2

Állandó Tag
Állandó Tag
Ezzel a mintával készültek a horgolt tojásaim és küldök egy pár lepke mintát is.
Köszi!!!!

Ezt tegnap készítettem.
nyuszi1.jpg

Ezt nemrég.
pipi1.jpg
 

Vercsi1

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!

Én is új vagyok, de nagyon sok segítséget lehet kapni az interneten. Tele van a világ jó, segítőkész, önzetlen emberekkel. Köszönet nekik. Talán egyszer én is tudok majd másoknak segíteni, mert annyira profi leszek. :D
 

orchidea85

Állandó Tag
Állandó Tag
Nekem is vannak horgolt dolgaim: például karácsonyi angyalka, húsvétra kiskosárka tojással, sőt még egy kávés csészém is van tányérkával.
 

borcsimama

Állandó Tag
Állandó Tag
Szervusztok, hoztam egy tojástartó mintát, de lehet, hogy páran már ismeritek.
moncsika73 aranyosak a csibék, feltennéd a mintáját???? köszönöm!
 
Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.
Oldal tetejére