Sütemények

banya6868

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!
Engem eredeti, házi amerikai almatorta receptje érdekelne.

Sziasztok!
Engem eredeti amerikai almás pite recept érdekelne. Csak házilag készített!!
 

zsuzsa61

Állandó Tag
Állandó Tag
Tejszínhabos szelet

Hozzávalók a tésztához: 6 db tojás, 18 dkg kristálycukor, 18 dkg liszt, 1 db sütőpor, 3 evőkanál víz, ½ evőkanál étolaj.
Krémhez: 2 csomag vaníliás pudingpor, 6 dl tej, 25 dkg Ráma margarin, 20 dkg porcukor.
Tetejére: 6 dl habtejszín, 3 teáskanál porcukor, 4 zacskó habfixáló, 2 csapott teáskanál jó minőségű kakaópor.
Elkészítés: 6 tojás fehérjét kemény habbá verjük, majd a kristálycukrot lassanként hozzáadjuk és még tovább verjük, hogy a cukor kissé feloldódjon. A habra öntjük a tojások sárgáját, a vizet, az étolajat és a sütőporral elkevert lisztet. Kézi habverővel vagy fakanállal óvatosan összekeverjük, majd egy papírral bélelt tepsibe öntjük. Előmelegített sütőben, pár percig magas hőfokon, majd mérsékelt tűznél megsütjük. Ha kisült egy kicsit pihentetjük, ezután éles késsel körbevágjuk a tésztát és deszkára borítjuk. (Csak a tepsi aljára teszünk papírt!)
A pudingot egy kis hideg tejjel elkeverjük és a többi forrásban lévő tejben felfőzzük. Főzés után többször keverjük meg, hogy ne bőrösödjön. A Ráma margarint habosra keverjük a porcukorral, majd a kihűlt pudinggal jól kikeverjük. Ezt a krémet a kihűlt tészta tetejére kenjük. Ezután a tejszínt habfixálóval, a porcukorral és a kakaóporral kemény habbá verjük és a krém tetejére kenjük. Végül csokoládéforgáccsal, vagy csokoládéreszelékkel szórjuk be a tetejét.
Forró vízbe mártott, éles késsel szeleteljük kb. 4x4 cm-es kockákra.
A pudingos krémbe lehet apróra vágott gyümölcsöt (ananász, őszibarack befőtt), vagy forrázott mazsolát keverni.
 

bamboleio

Állandó Tag
Állandó Tag
A zserbó a legjobb!! Egy hónapig nem ettem édességet, de utána hirtelen depressziós lettem, valami hiányzott. Miután teletömtem magam két napig kizárólag egészséges ételekkel, rájöttem, hogy ez így sem egészséges.
Megettem egy kis csokikát, és elmúlt az a rossz hiányérzet. Őrület, igaz?
 

marcsi78

Állandó Tag
Állandó Tag
A zserbó a legjobb!! Egy hónapig nem ettem édességet, de utána hirtelen depressziós lettem, valami hiányzott. Miután teletömtem magam két napig kizárólag egészséges ételekkel, rájöttem, hogy ez így sem egészséges.
Megettem egy kis csokikát, és elmúlt az a rossz hiányérzet. Őrület, igaz?




A zserbón kivül melyik a kedvenc süteményed?:) lehet megosztod velünk is a receptjét!:)
 

marcsi78

Állandó Tag
Állandó Tag
Erdélyi kuglóf

Hozzávalók:

10 dkg Rama margarin
4 db tojás sárgája
8 dkg Koronás aranybarna cukor
6 dkg akácméz (2 evőkanál)
1 db citrom
2 dkg vaníliás cukor
5 dkg élesztő
1 dl tej
40 dkg finom kukoricaliszt
5 dkg dió
őrölt fahéj, margarin, liszt a forma kenéséhez
Vaníliás porcukor
A margarint a tojások sárgájával, a Koronás aranybarna cukorral keverje habosra. Adjon hozzá két evőkanál mézet és a citrom levét. Öntse hozzá a cukorral, langyos tejben felfuttatott élesztőt. A diót darálja meg, keverje össze az őrölt fahéjjal ízesített finom kukoricaliszttel, és az egészet adja hozzá az élesztős-tojássárgás masszához. Öntse margarinnal kikent, lisztezett kuglófformába, és egy fél órás kelesztés után süsse meg 180 °C-os sütőben. Hústűvel megszúrva ellenőrizheti, átsült-e a kuglóf. Ha kész, pihentesse kicsit, majd szórja meg vaníliás porcukorral. Remek látványt nyújthat a kuglóf, ha még olvasztott csokoládéval is áthúzza. Hagyományosan cserépedényben sül az erdélyi kukoricás-diós kuglóf. Húsvéti karácsonyi, pünkösdi, névnapi étkezések befejező fogása. Cserépedény híján jénaiban, fémformában is sütheti.

Foszlós kalács, tojással - fenséges sütemény

Hozzávalók:

50 dkg liszt
3 dkg élesztő
3,5 dl tej
2 tojássárgája
5 dkg porcukor
8 dkg vaj
1 mokkáskanál só
6 kemény tojás
1 tojássárgája a kenéshez.
A lisztet szitáljuk egy tálba, közepébe készítsünk egy mélyedést, öntsük bele az egy kiskanál cukorral elkevert 1 dl langyos tejben megfuttatott élesztőt, keverjünk hozzá egy kis lisztet, annyit, hogy galuska sűrűségű kovászt kapjunk, szórjuk be liszttel, és letakarva kelesszük kétszeresére (kb. 25 perc lesz). Ha megkelt a kovász, adjuk hozzá a maradék tejet és cukrot, a tojássárgákat és a sót, dolgozzuk jól össze, majd dagasszuk bele az olvasztott -de nem meleg -vajat, addig gyúrjuk, amíg szép hólyagos nem lesz. Tetejét szórjuk be liszttel, és letakarva langyos helyen kelesszük kétszeresére. Ha megkelt, lisztezett deszkán gyúrjuk át és osszuk három részre, sodorjunk belőle hengereket, és fonjuk meg. Egy tortaformát vajazzunk ki, tegyük bele a tésztát, takarjuk le és kelesszük addig, amíg a tészta el nem éri a forma peremét. A keskenyebbik végén szúrjuk ki a kemény tojásokat, olajozzuk be, és laposabb végükkel lefelé nyomkodjuk bele a tésztába. A tésztát -és csak a tésztát -kenjük meg tojássárgával, és előmelegített sütőben erős tűzön (200°C) süssük 40-45 percig. Ha a teteje nagyon pirosodik, takarjuk le fóliával, akkor van kész, ha a beleszúrt tűre nem ragad ragacsos massza. A kalácsot hagyjuk a formában langyosra hűlni, majd tegyük rácsra, és takarjuk le ruhával. Szeleteljük úgy, hogy tojás is jusson mindenkinek.

Húsvéti briós

Hozzávalók:

50 dkg liszt
5 dkg cukor
5 dkg vaj
5 gramm só
2 tojássárgája
2,5 dkg élesztő
2 dl tej
1 csomag vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja
(Ez a tészta egyébként a munka megkönnyítése érdekében készülhet készen kapható tésztaporból is.) A húsvéti briós tulajdonképpen nagyon régi, hagyományos élesztős tészta, amelyhez az élesztőt langyos tejben megfuttatjuk, majd a finom húsvéti kalács valamennyi, a fentiekben felsorolt alkotóelemét hozzáadva jól összegyúrjuk. Ezután a tésztát fél óráig olyan helyen pihentetjük, ahol a hőmérséklet nagyjából 25 Celsius-fokos. A szépen megkelt tésztát 10 dekás darabokra osztjuk, egyenként rúd alakúra kisodorjuk, majd a két végét megfogva, egy laza, lengető mozdulattal összesodorjuk, és ügyességünktől függően úgy bújtatjuk át a végeket egymáson, hogy amikor kisült, minden briós közepén egy hímes tojás elhelyezésére elegendő hely maradjon. Nagyon mutatós, gusztusos locsolóajándék.

Húsvéti fonott kalács

Hozzávalók:

50 dkg liszt,
8 dkg porcukor,
8 dkg vaj,
2 tojás,
3 dl tej,
3 dkg élesztő,
reszelt citromhéj,
cukrozott narancshéjdarabok,
vagdalt dió, mogyoró, mandula, mazsola, fahéj.
Az élesztőt kevés langyos tejben megfuttatjuk, a Beghin-Say porcukrot egy tojással, langyos tejjel, az olvasztott vajjal és egy csipet sóval összekeverjük, s az egészet a liszttel közepes keménységű tésztává gyúrjuk, s tálba téve kelesztjük. Akkor kelt meg, amikor a térfogata kétszeresre nőtt. Ez után szellőztetjük a tésztát oly módon, hogy a gyúródeszkán kézzel szétnyomkodjuk, s közben belenyomkodjuk a cukrozott narancshéjat, mazsolát, diót, mogyorót, reszelt citromhéjat, újra átgyúrjuk, majd tovább kelesztjük. Amikor megkelt, négy egyenlő darabra vágjuk, kisodorjuk és összefonjuk. A tetejét tojással bekenjük, még egy kis ideig kelesztjük, újra megkenjük tojással, és beszórjuk a vékonyra szeletelt mandulával. 180200 fokos sütőben kezdjük sütni, de amikor a kalács elérte a végleges magasságot: a sütőt 160 fokra állítjuk, s cukrásznyelven szólva, így húzatjuk ki a tésztát, és szép pirosra sütjük.


Húsvéti omlós krémes

Krém:

1 tojás
20 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
4 evőkanál liszt
4 dl tej
Tészta:

25 dkg liszt
5 dkg margarin
4 dkg szalalkáli
1 db tojás
1-2 evőkanál tejföl
fél dl tej
A felsorolt anyagokból tésztát gyúrunk, azt két részre osztjuk, és két lapot sütünk belőlük, ezeket töltjük majd a krémmel. Három tojás sárgáját simára keverjük, hozzáadunk 15 dkg cukrot, 1 csomag vaníliás cukrot, 4 evőkanál lisztet és 4 dl tejet. Majd az egészet alaposan simára keverjük, sűrűre főzzük. A tojásfehérjéket habbá verjük, 8 dkg porcukrot keverünk hozzá, és azt a krémhez vegyítjük. Még melegen a két lap közé kenjük. Csak másnap szeleteljük.
 

banya6868

Állandó Tag
Állandó Tag
Szia!
Ugye először a tésztát meg kell sütni?

Kapuccino szelet

6 tojás sárgája, 6 kanál cukor, fél dl étolaj - kikeverni.
1 evőkanál kakaó, fél cs. sütőpor, 6 kanál liszt, 6 tojás habja.

Krém:
2 cs. tejszín ízű puddingport (én Oetker-t használok) 6 dl tejben felfőzni. Kihűlve belekeverjük 25 dkg Rama margarin és 25 dkg porcukor keverékét.
Felét a tésztára kenjük, másik felébe 1 evőkanál kakaóport és 1 evőkanál darált kávét keverünk és a világos krém tetejére kenjük.

Az egészet csokimázzal vonjuk be.
Ez lehet: Katica vagy más csokibevonó és 3 evőkanál finom olaj
Vagy: 15 dkg melegített Ramába 5 dkg kakaó kikeverve (cukor nélkül)

Kockákra vágva kínálom.
Mutatós és nagyon finom, a darált kávé adja a kellemes aromát.

Sok sikert és jó étvágyat kívánok!
 

Anka58

Állandó Tag
Állandó Tag
Hozzávalók:
• 15 dkg aszalt sárgabarack
• 15 dkg darált dió
• 2 evőkanál narancslikőr vagy konyak, rum
• 1 evőkanál víz
• 2 evőkanál porcukor
• 1 evőkanál baracklekvár
• fél teáskanál rumaroma, vagy rum
• A csokis bevonathoz:
• 15 dkg tortabevonó vagy étcsokoládé
• 1 kiskanál olaj
Elkészítés:
A barackokat meglocsoljuk az alkohollal és a vízzel, majd állni hagyjuk kb. 1 órán át. Késes aprítóval vagy kávédarálóval jól szétaprítjuk az aszalt barackokat, majd hozzáadjuk az összes többi hozzávalót úgy, hogy gyúrható legyen a massza. A masszából pici golyókat formázunk, majd betesszük a hűtőbe őket, hogy könnyebb legyen a csokis bevonás. Kb. 1 óra múlva a tortabevonót vagy étcsokit egy kicsike lábasban gőz fölött megolvasztjuk, és belekeverjük az olajat. És itt jön az attrakció. Helyet csinálunk a pulton: bal kéznél a lehűlt gombócokkal teli tálca, mellette fogpiszkálók, középen a csokit tartalmazó lábas, jobb kéznél a másik tálca, rajta hungarocel. A gombócba beleszúrjuk a fogpiszkálót, a csokis lábast kicsit megdöntjük, megforgatjuk a csokiban a golyót, és gyorsan beleszúrjuk a hungarocellbe. Ha mind megvan, akkor visszatesszük az egészet a hűtőbe, majd ha megdermedt a csoki, fogyaszthatjuk.

Somlói torta
- 12 tojás
- 12 evőkanál kristálycukor
- 12 evőkanál finom liszt
- 2 teáskanál kakaópor
- 1 evőkanál darált dió
- 1 csomag sütőpor

Krém
- 1/2 vaníliarúd
- 5 evőkanál finom liszt
- 15 dkg kristálycukor
- 5 tojás
- 8 dl tej
- 1 evőkanál zselatin

Öntet
- 10 dkg kristálycukor
- 10 dkg mazsola
- 1 dl rum
- 15 dkg dió
- reszelt citromhéj

Somlói torta
A tésztát 4 részletben készítjük el. A tojásokat kettéválasztjuk, a tojássárgáját a cukorral kikeverjük. A fehérjét kemény habbá verjük, a két masszát lazán összekeverjük, azután négyfelé osztjuk. Az egyikhez 3 evőkanál sütőporral elkevert lisztet, a másikhoz 3 evőkanál darált diós, sütőporos lisztet, a harmadikhoz és a negyedikhez ugyancsak 3-3 evőkanál kakaós-sütőporos lisztet keverünk, majd a piskótákat 22 cm-es kivajazott, lisztezett tortaformában külön-külön megsütjük.
Az egyik kakaós piskótalapot a tortaformába
helyezzük, és finoman meglocsoljuk a rumos öntettel. Rákenjük a krém harmadát, és megszórjuk rumba áztatott mazsolával meg durvára vágott dióval. Befedjük a sima piskótával, locsolunk, kenünk és szórunk. Erre a diós lap kerül, amit ugyancsak meghintünk az öntettel, rákenjük a maradék krémet, rászórjuk a maradék diót és mazsolát, majd betakarjuk a másik kakaós lappal. A tortát hűtőbe tesszük, amíg megszilárdul. Tálalás előtt kivesszük a formából, és a tetejét kakaóval díszítjük.

Krém
A krémhez a tojások sárgáját a liszttel és egy kevés tejjel palacsintatészta sűrűségűre kikeverjük. A többi tejet a cukor felével és a félbevágott vaníliával felforraljuk.
A tojásfehérjét a maradék cukorral kemény habbá verjük. A felforralt tejet a lisztes-tojásos-tejes masszához öntjük, és lassú tűzön, kevergetve sűrűre főzzük. Végül belekeverjük a tojáshabot és a kevés langyos tejben feloldott zselatint

Öntet
Az öntethez a cukrot 1 dl vízben sűrű sziruppá főzzük, majd amikor kihűlt, összekeverjük a rummal és a reszelt citromhéjjal.

Hozzávalók:
Tészta: 30 dkg liszt,
6 dkg margarin,
5 dkg porcukor,
1 tojás,
1 csomag sütőpor,
1,5 dl tej.

Krém:
3 tojás,
25 dkg porcukor,
2 csomag vaníliás cukor,
10 dkg liszt,
1 liter tej.

Elkészítés: A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és 3 lapot sütünk belőle. A krémhez a 3 tojássárgát 25 dkg porcukorral, pici tejjel jól kikeverjük. A 2 csomag vaníliás cukrot a liszttel elvegyítjük, és hozzákeverjük a tojásos masszához, majd apránként hozzáadjuk a többi tejet is. Csomómentesre kikeverjük, és megfőzzük. A 3 tojásfehérjét keménnyé habbá verjük, és laza mozdulatokkal a még forró, főtt krémbe forgatjuk. Megtöltjük a lapokat a még meleg krémmel. A felső lapot megszórjuk porcukorral. Nagyon finom sütemény

Hozzávalók:

• 6 tojásból piskóta,
• 1 liter rostos Sió őszi- vagy sárgabaracklé,
• 3 csomag vaníliás pudingpor,
• 3 evőkanál porcukor,
• 5 dl Hulala tejszínhab,
• habfixáló,
• csokis zsúrkeksz,
• vágott mandula.

Elkészítés:

6 tojásból piskótát sütünk.
Erre kerül a krém, amihez 1 liter rostos Sió őszi- vagy sárgabaracklében felfőzünk 3 csomag vaníliás pudingport és 3 evőkanál porcukrot.
A tetejére 5 dl felvert tejszínhab kerül, amibe habfixálót is keverünk, úgy tartósabb lesz a hab állaga.
Legfelül díszíthető csokis zsúrkeksszel, vágott mandulával, ki hogy szeretné. Olyan szép süti, magas és dekoratív, mintha csak egy cukrászdából hozattad volna. :)

Panni mákos sütije
- 2 dl tej
- 1 mokkáskanál őrölt fahéj
- 1 csipet só
- 1 db citrom
- 1 csomag sütőpor
- 15 dkg finom liszt
- 4 db tojás
- 1 csomag vaníliás cukor
- 12 dkg porcukor
- 10 dkg margarin
- 20 dkg darált mák

Krém
- 15 dkg kristálycukor
- 1 üveg meggybefőtt
- ízlés szerint reszelt citromhéj
- 1/2 db vaníliarúd
- 7 dkg finom liszt
- 4 db tojássárgája
- 5 dl tej


Panni mákos sütije
A margarint a porcukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük. A mákkal felváltva egyenként hozzáadjuk a tojásokat, a citrom reszelt héját
és leszűrt levét. A lisztet összekeverjük a sütőporral, a
fahéjjal meg a sóval, majd a tejjel váltakozva a masszához keverjük. 20 × 30 cm-es kivajazott és lisztezett tepsibe öntjük, a tetejét elsimítjuk, és 200 fokra előmelegített sütőben 10 percig sütjük. Utána visszavesszük a hőmérsékletet 180 fokra, és további 25-30 percig, tűpróbáig sütjük. A tepsiben hagyjuk
kihűlni.
A tésztát három részre vágjuk. Az első lapot megkenjük
a vaníliakrémmel, majd befedjük a második lappal. Erre megint vaníliakrém kerül, aminek a tetejét sűrűn kirakjuk a kimagozott meggybefőttel, végül betakarjuk a harmadik tésztalappal. A süteményt tálalás előtt felvágjuk, meggyszemekkel díszítjük.

Krém
Közben a krémhez felforraljuk a tejet a citromhéjjal meg a vaníliával, és langyosra hűtjük. A tojássárgájákat habosra
keverjük a cukorral meg a liszttel, majd folyamatos keverés közben beleszűrjük a langyos tejet. Ezután gőz fölött addig keverjük, amíg besűrűsödik, majd hagyjuk kihűlni.

Hozzávalók 24 darabhoz:
• 30 dkg liszt
• 9 dkg vaj
• 9 dkg cukor
• 2 dkg sütőpor
• csipet só
• 1 tojás
• 1 üveg meggybefőtt és a leve is!
• megmaradt télapócsoki vagy csokinyuszi izlés szerint
• fahéj

Elkészítés: Egy tálban a cukrot a tojással kikeverem, majd belekeverem az olvasztott vajat és a meggybefőtt levét is. Egy másik tálban a liszthez adom a sütőport, átszitálom, hozzáadok 1 csipet sót és fahéjat, ki mennyire szereti fahéjasan. A leszűrt meggyet beleforgatom, a másik tálból átöntöm a folyékony összetevőket, és lazán átkeverem az egészet. Kb. 24 db lesz, ha háromnegyedig rakom a muffinformát. 20-25 percig sütöm 175 fokon, de biztos akkor lehetsz, ha beleszúrsz egy fogpiszkálót és nem ragad rá a tészta. Mi nagyon szeretjük!!!

Hozzávalók: 30 dkg liszt, 1 tojás, 1 kis pohár tejföl, pici só. + 10 dkg liszt, 10 dkg zsír. Elkészítés: A 30 dkg lisztet a tojással és a tejföllel összegyúrjuk. A 10 dkg lisztet a zsírral elkeverjük. A tésztát kinyújtjuk, és a zsíros lisztet rámorzsoljuk, majd feltekerjük, mint a beiglit, és hidegre tesszük. Fél órai pihenés után kinyújtjuk, és ismét feltekerve hűtjük. Ezt kétszer ismételjük. Négy részre vágjuk, és amilyen vékonyra csak tudjuk, kinyújtjuk, és töltjük. Papírral bélelt tepsibe helyezzük, a tetejét tojással, vagy olvasztott vajjal kenjük. 170-180°C-os sütőben kb. 35-40 percig sütjük. (Sütőtől függően.) Inkább a tiroli rétesre hasonlít, mert nem olyan réteges a tésztája, de nagyon finom, kiadós sütemény. Bármilyen töltelékkel készíthető (mák, túró, alma, dió, káposzta, stb.)

Hozzávalók: Tésztához: 50 dkg liszt, 15 dkg puha vaj, 15 dkg porcukor, 2 tojás, 4 evőkanál méz, 1 csomag sütőpor, kevés tej (az összegyúráshoz, ha szükséges), pici reszelt gyömbér.
Krémhez: 7 dl tej, 2 csomag vaníliás pudingpor, 2 evőkanál liszt, 25 dkg vaj, 20 dkg porcukor.
Töltelékhez: 2-3 db konzerv barack (vagy 1 csomag zselécukor), 0,5 dl rum, 2 evőkanál kakaópor, 1 csomag babapiskóta.
Mázhoz: 1 tábla ét tortabevonó.
Elkészítés: A hozzávalókból tésztát gyúrunk, ha szükséges, kevés tejet használjunk az összegyúráshoz. A tésztát három részre osztjuk, és vékonyra nyújtjuk (kb. 40 cm x 20 cm). Erős tűzön, tepsi hátán világosra sütjük. (Vigyázzunk nagyon könnyen megég!) Laponként kb. 10 perces sütési idővel számolhatunk.
A tejet a pudingporral és a liszttel sűrűre főzzük, és kihűtjük. A vajat kikeverjük a cukorral, majd alaposan hozzákeverjük a kihűlt pépet. Két részre osztjuk. Az egyik felébe belekeverjük a kakaót, a másikba a darabolt barackot, vagy zselét. Kevés rumot adunk a krémhez.
Az alsó lapot megkenjük a kakaós krém felével, és rárakjuk a rumba áztatott babapiskótát. Rákenjük a maradék kakaós krémet. Rátesszük a második lapot. Erre kenjük a barackos krémet, és befedjük a harmadik lappal. Gőz felett megolvasztjuk a tortabevonót és a tetejére simítjuk. Másnap szeleteljük.

Kardinális szelet
- 5,5 dkg finom liszt
- 1 csomag vaníliás cukor
- 5,5 dkg porcukor
- 3 db tojássárgája
- 2 db tojás

Töltelék
- 1 csomag habfixáló
- 2,5 dl tejszín
- 1 evőkanál kávé

Tojáshab
- 18 dkg porcukor
- 8 db tojásfehérje


Kardinális szelet
A tészta elkészítéséhez kétféle masszát készítek. A tojáshabhoz a tojások fehérjéjét kemény habbá verem, úgy, hogy közben apránként adagolom hozzá a kristálycukrot. A tésztához az egész tojásokat a 3 tojássárgájával együtt, a porcukrot és a vaníliás cukrot is hozzáadva, habosra keverem, végül a lisztet is beledolgozom. Sütőpapírból két 15×40 cm-es darabot levágok, és egy nagy tepsibe egymás mellé fektetem. A tojáshabot nyomózsákba teszem, és mindegyik sütőpapírra hosszában 3-3 csíkot húzok, úgy, hogy köztük azonos távolság maradjon. A közöket a sárga tésztamasszával töltöm ki. Így laponként három fehér és két sárga csíkból álló tésztát kapok. A tésztát előmelegített sütőbe teszem, és közepes hőfokon (190 °C) 15-20 percig sütöm. Amikor kihűlt, eltávolítom az aljáról a sütőpapírt. Az egyik csíkos tésztalapra rásimítom a tölteléket, majd a másik lappal befedem. Kétujjnyi vastag szeletekre vágom, és porcukorral meghintve tálalom.

Töltelék
Amíg a tészta sül, a töltelékhez a tejszínt kemény habbá
verem, hozzáadom a habfixálót, és a kávéval barnára színezem.

Tojáshab
A hozzávalókból kemény habot verek.

Habos almás:


Almalekvár: 1.5 kg édes alma hámozva mérve. Az almát vékony kis háromszögekre vágom és 20 dk cukorral felteszem főni. Addig főzöm, míg elfőtte az összes levét és szinte lekvárszerű, darabos marad nem lesz teljesen pépes. Ekkor h...űlni hagyom. Én előző nap szoktam elkészíteni.

Sárga tésztához: 4 tojássárgáját kikeverek 10 dkg zsírral, 6 evőkanál cukorral, 2 dl tejjel. Majd hozzá keverek 6 evőkanál lisztet és 1 csomag sütőport. Ezt egy zsírozott lisztezett tepsibe terítem. Erre teszem rá az alma lekvárt.

Barna tészta: 4 tojássárgáját kikeverek 10 dkg zsírral, 6 evőkanál cukorral, 3 evőkanál kakaóporral és 2 dl tejjel. Majd hozzáadunk 6 evőkanál lisztet és 1 csomag sütőport. Majd ezt a masszát az almalekvár tetejére kenjük egyenletesen.
160 fokra előmelegítette sütőben majd nem teljesen megsütjük. Mikor a teteje megszilárdult és a tűre nem ragad akkor rákenjük a tojáshabot. Addig sütjük tovább míg a hab szépen meg nem pirul és szárad. A tésztát ekkor kivesszük a sütőből és hűlni hagyjuk.

Tojáshab: 8 tojásfehérjét habbá verjük 12 kanál cukorral és kevés citromlével.

Csoki máz: 3 dkg vajat felolvasztunk, majd hozzákeverünk 2 evőkanál kakaóport és 1 evőkanál cukrot. Majd ezt a mázat csak rácsurgatjuk a süti tetejére.

2 db nagyméretű ostyalap

25 dkg vagdalt füge
25 dkg vagdalt dió
10 dkg mazsola
30 dkg cukor
1 margarin
5 egész tojás

Jó sűrűre felfőzzük ezeket a hozzávalókat.

25 dkg cukrot megpörkölünk és a töltelékhez öntjük.
Néhány percig főzzük együtt a pörkölt cukorral.

A két ostyalap közé töltjük még melegen.
Tetejére tegyünk egy deszkalapot míg kihűl. (ne váljon el a felső lap)

Hozzávalók:

Tészta: 50 dkg félfogós liszt, 16 dkg cukor, 12 dkg zsír, 1 dl tej, 1 csomag sütőpor, 2 tojássárgája.
Krém: 5 dl tej, 4 evőkanál liszt, 25 dkg porcukor, 20 dkg vaj, 1 citrom leve és reszelt héja.

Máz: 20 dkg porcukor, 2 tojásfehérje.

Elkészítés: A hozzávalókból a tésztát összeállítjuk, 3 (gázsütő tepsi méretű) lapra elnyújtjuk, és közepes tűznél kisütjük. A krém elkészítéséhez a fél liter tejet 4 evőkanál liszttel felfőzzük, majd kihűtjük. 25 dkg porcukrot 20 dkg vajjal habosra keverünk, s a főtt alaphoz adjuk. Együtt simára kikeverjük. Egy citrom héját belereszeljük, és a levét belecsavarjuk. A kész krémet a kisült lapok közé kenjük. A mázhoz a 20 dkg porcukrot a 2 tojásfehérjével habbá verjük, és a sütemény tetejét bevonjuk vele.

Hozzávalók:

Tészta: 10 dkg cukor, 30 dkg liszt, 1 csomag sütőpor, 15 dkg margarin, 2 evőkanál kakaópor.

Töltelék: 6 db tojásfehérje, 20 dkg cukor, 20 dkg kókuszreszelék.
Krém: 6 db tojássárgája, 4 evőkanál liszt, 1 csomag vaníliás cukor, 1/2 liter tej, 25 dkg margarin.

Csokimáz: 3 evőkanál kakaópor, 3 evőkanál cukor, 3 evőkanál víz.

Elkészítés: A tésztát a hozzávalókból meggyúrom, ha nem áll össze, adok hozzá egy kis tejet. 2 lapot nyújtok ki belőle, és az első lapot a tepsibe helyezem. Erre jön a töltelék: a tojásfehérjét kemény habbá verem, és apránként hozzáadom a cukrot és a kókuszreszeléket. Ezt rásimítom az alsó lapra. Erre helyezem a második lapot. Megszurkálom villával a tetejét, és 20-25 perc alatt megsütöm.
Amíg sül a tészta, elkészítem a krémet: a tojássárgáját a liszttel, a vaníliás cukorral elkeverem, és hozzáadom a tejet. Szép csomómentesre keverem, és sűrű krémmé főzöm. Ha kihűlt, hozzákeverem a 25 dkg margarint. A megsült és kihűlt tésztára rásimítom a krémet, majd bevonom csokimázzal. Én a végén meg szoktam szórni a csokit egy kis kókuszreszelékkel.

Hozzávalók:
- 50 dkg liszt - 1 késhegynyi só - 30 dkg vaj - 10 dkg cukor
- 50 dkg sárga- vagy őszibarack - 5 dkg mogyoró

A lisztet 25 dkg, darabokra vágott hideg vajjal, pici sóval és 3 evőkanálnyi hideg vízzel sima tésztává gyúrom, majd fóliába csomagolva 30 percre a hűtőbe teszem. Vastagon kivajazok egy kerek sütőformát, és megszórom 5 dkg cukorral. Elosztom rajta a vékony cikkekre vágott barackot, megkenem a maradék felolvasztott vajjal, és megszórom a maradék cukorral. Lisztezett deszkán kerek lappá nyújtom a tésztát, és betakarom vele a barackot. A széleket jól lenyomkodom, és 200 fokra előmelegített sütőben kb. 30 percig sütöm. Ha elkészült, tálra borítom, és megszórom lapra vágott, pirított mogyoróval.

1. Szitáljunk át 70 dkg lisztet, keverjünk hozzá 1 tk cukrot, 1 csipet sót, 0,5 dl olajat és 1,5 dl forró vizet, majd gyúrjunk belőle sima tésztát. Pihentessük fóliába csomagolva szobahőmérsékleten kb. 1 órát.

2. A sziruphoz keverjünk 3 dl vízhez 1 ek citromlevet, 20 dkg cukrot és 2 dl mézet. Adjunk hozzá 2 db fahéjrudat, 5 db szegfűszeget, 1/4 db narancs felcsíkozott héját és 1 ág kakukkfüvet. Főzzük lassú tűzön kb. 15 percig. Közben vágjunk durvára 30 dkg mogyorót, 20-20 dkg mandulát és diót, majd keverjük el 2 ek cukorral és 1/2 tk fahéjjal.

3. Gyúrjuk át a tésztát, majd vágjuk 10 részre. Nyújtsuk 20 × 30 cm-esre, majd tegyük egymásra őket, rakjunk közéjük sütőpapírt, és takarjuk le egy nyirkos konyharuhával, nehogy kiszáradjanak.

4. Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral. Kenjük meg a tésztalapokat 20 dkg olvasztott vajjal, és 5-öt tegyünk a tepsibe. Csorgassunk rá 3 ek szirupot, majd szedjük rá a tölteléket és borítsuk be a maradék tésztával. Süssük 150 fokra előmelegített sütőben kb. 45 percig, majd 165 fokon még kb. 15 percig. Ha kihűlt, szeleteljük fel, és locsoljuk meg a maradék sziruppal
 

Luca11

Állandó Tag
Állandó Tag
Hozzávalók:

  • 19 dkg finomliszt
  • 7 dkg cukor
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 6 db After Eight lapocska
  • 1 tojás
  • 0,7 dl olaj
  • 2 dl író (vagy kefir)
Elkészítés:

A sütőt 160 fokra előmelegítjük. Az After Eightet feldaraboljuk. A lisztet, a sütőport és a szódabikarbónát összekeverjük. A tojást a cukorral, az olajjal és az íróval habosra keverjük, majd belekeverjük a lisztes keveréket. A formákat félig töltjük a tésztával, elosztjuk rajtuk a csokit, majd befedjük 1-1 kanálnyi tésztával. Kb. 20-25 percig sütjük. A muffinokat sütés után 5 percig pihentetjük, csak ezután vesszük ki a formákból.
Megjegyzés:

A receptet Dorati küldte. Köszönjük!

sajttorta:_
Tésztaburok
125 g vaj
3 evőkanál cukor
20 dkg kekszmorzsa

Töltelék
25 dkg túró
40 dkg tejszínes krémsajt
15 dkg cukor
1 vaníliás cukor
2 evőkanál liszt
3 tojás
1 tejföl
Tetszőleges belevalók: mazsola, fahéj, aszalt vagy friss gyümölcsök, reszelt narancs- vagy citromhéj, tejföl helyett gyümölcsnektár

Vajazz ki egy szétszedhető tortaformát. A megolvasztott vajjal keverd el a cukrot, majd a kekszmorzsát, és az így kapott masszát nyomkodd a tortaforma aljára és oldalára. Melegítsd elő a sütőt a maximum hőmérsékleten.
Dolgozd el simára a túrót, majd add hozzá a többi alapanyagot is. Spatulával keverd a masszát simára. A tetszőleges belevalókkal is ekkor teheted egyedivé a tortát. Öntsd a tölteléket a tortaformába, egyengesd el a tetejét, majd sütőben közepes-kis lángon süsd 45-50 percet. Hagyd kihűlni a formában, majd ezután díszítheted gyümölccsel, tejszínhabbal, vagy hűtőben is lehűtheted fogyasztás előtt.
Extra tipp: a morzsára teríts egy réteg gyümölcsöt + töltelék + gyümölcs a tetejére is, így igazán frissítő tortával lepheted meg a kedvesed/vendégeidet vagy akár saját magadat :)

<SCRIPT language=Javascript>function printit(){ if (NS) { window.print() ; } else { var WebBrowser = '<OBJECT ID="WebBrowser1" WIDTH=0 HEIGHT=0 CLASSID="CLSID:8856F961-340A-11D0-A96B-00C04FD705A2"></OBJECT>';document.body.insertAdjacentHTML('beforeEnd', WebBrowser); WebBrowser1.ExecWB(6, 2);//Use a 1 vs. a 2 for a prompting dialog box WebBrowser1.outerHTML = ""; }} </SCRIPT>

Tiramisu

Hozzávalók:

  • 17 dkg kristálycukor (kb. 5 evőkanál)
  • 2 db egész tojás
  • 2,5 dl habtejszín
  • 25 dkg natúr vajkrém
  • kb. 6 adag kávé
  • babapiskóta kb. 30 dkg
  • rumaroma
  • tetejére kakaópor
Elkészítés:

Egy tálban a két egész tojást kikeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a vajkrémet. Másik tálban a habtejszínt kemény habbá verjük, melyet óvatosan a vajkrémes masszához keverünk.
Elkészítjük a rummal és cukorral ízesített kávét, melybe kb. 1 percre beáztatjuk a babapiskótákat.
Egy nagy tálba ezután rétegezve tesszük bele a piskótát és a masszát. A tetejére kakaóport szórunk, majd pár órára a hűtőbe tesszük. (Bár ez nálam már csak 10 perc fagyasztó szokott lenni, mert nem bírjuk ki tovább, hogy együnk belőle...)
Megjegyzés:

Ezúton teszem közé a legféltetebb titkomat, vagyis hogy készítem el a legfinomabb tiramisut, mellyel a siker garantált. (Sőt olyannyira, hogy mindig minimum 2 tállal kell készítenem!)

A receptet Szilvia, a fotót Vicuska6 küldte. Köszönjük!
 

borzaskutya

Állandó Tag
Állandó Tag
citromos finomság (ez is egy joghurtos csoda) Hozzávalók:



  • 25 dkg cukrozott tetejű babapiskóta (ez jobban puhul)
  • 5 dl tejföl
  • 5 dl tejszín
  • citrom 2 db
  • 12 evőkanál cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1/2 csomag zelatin
Elkészítés:

A tejfölt habosra keverjük a kétféle cukorral, belekeverjük a citromok reszelt héját és kifacsart levét. A tejszínt kemény habbá verjük, majd óvatosan beleforgatjuk a citromos krémbe. A zselatint külön be kell áztatni pár percre , majd pici lángon felolvasztani. Ebbe kell belekeverni a krémet.

Egy jénai tál alját kirakunk babapiskótával, rákenjük a krém felét, majd ismét egy sor piskóta jön, és a tetejére simítjuk a maradék citromos krémet. Citromgerezdekkel és levélkével díszítjük. Egy éjszakára hűtőbe tesszük.
Megjegyzés:

Nagyon finom, könnyen elkészíthető sütés nélküli sütemény. A zselatin nem muszáj de csodásabban fog kinézni.
 

bice

Állandó Tag
Állandó Tag
Bódi kedvenc csokis diósa

Hozzávalók:
1 kg rétesliszt
7 tojás
7 evőkanál kristálycukor
1 csomag szalalkáli
7 evőkanál olvasztott sertészsír
3 tábla étcsokoládé
2 csomag vaníliás cukor
1 kg darált dió
1 evőkanál szerencsi kakaópor
1 dl tej
4 evőkanál porcukor
1 citrom lereszelt héja
Elkészítés:
A tésztát előző nap este készítem el:

A hét tojást, hét evőkanál kristálycukorral, fakanállal addig kavarom, amíg a cukor el nem olvad. Beleteszem a szalalkálit, majd annyi lisztet adagolok hozzá, hogy gyúrható tésztát kapjak. Közben a zsírt felolvasztom, és azt is belekeverem a tésztába. Letakarom, másnap reggel három részre osztom, és lisztezett deszkán kinyújtom.
A tepsibe sütőpapírt helyezek, kikenem zsírral, 180 fokos előmelegített sütőben a három tésztalapot külön-külön kisütöm.
Mikor megsültek a lapok, kettőt félreteszek, a harmadikat benne hagyom a tepsiben.
Elkészítem a tölteléket:
Egy tálban összekeverem a citrom lereszelt héját, a diót, a kakaóport, a vaníliás cukrot, két kanál porcukrot és félreteszem a tölteléket.
A deci tejben felolvasztom a csokoládékat, hogy hígabb legyen a megszokottnál.
A tepsiben maradt első tésztalapot meglocsolom a csokival, rászórok egy réteg diós tölteléket, majd újra meglocsolom csokival.

Ráteszem a következő tésztalapot, és ugyanígy járok el. A harmadik lapot is rárakom, majd néhány percre visszarakom a sütőbe, hogy összesüljön a dió a csokival.
Mikor kiveszem, a megmaradt csokival a sütemény tetejét leöntöm, és hagyom kihűlni.
 

marcsi78

Állandó Tag
Állandó Tag
Át néztem a fennt lévő recepteket.Nem találtam a krumpli fánk receptjét,amelyik édesen és sósan is nagyon finom.Nincs meg valakinek?

Krumplifánk
Összetevők
2-3 burgonya puhára főzve és áttörve, lehűtve
60 dkg liszt
5 dkg margarin

kávéskanál cukor
5 dkg élesztő
tej, amennyit felvesz

Minden összetevő hozzáadása a bevásárló listához
Elkészítés

A kihűlt burgonyát összekeverem a liszttel, sóval, margarinnal, majd ráöntöm a felfuttatott élesztőt, és annyi langyos tejet teszek rá, hogy jól dagasztható tésztát kapjak.
Lehet gépben is, akár a kenyérsütőben, de kézzel is jól ki lehet dagasztani. Letakarom, és kelesztem, amíg duplájára nem kel. Deszkára borítom, kézzel széthúzom ujjnyi vastagra. Nagyméretű pogácsaszaggatóval kiszaggatom, majd még újból pihen.
Felforrósítom az olajat, mély lábosban, vagy olajsütőben, annyi olaj legyen benne, hogy a fánkok ne érjenek az aljához, legyen helyük tovább kelni.
A fánkokat mindig úgy teszem az olajba, hogy amelyik fele az asztalon volt, az olajban az lesz felül. Az egyik felét takarva, a másik felét nyitva sütöm, mint a rendes fánknál. Szalvétán leitatom, majd tálra teszem.

Egyéb javaslatok

A burgonya mindig legyen hideg, különben ragad.
Burgonya nélkül kevesebb sóval, pici cukorral, olcsó rendes farsangi fánk.



és neked van valamilyen kedvenc sütid aminek a receptjét megosztod velünk? :)
 

durmitorina

Állandó Tag
Állandó Tag
Szia!
Nekem még a mamám csinált krumplifánkot nagyon finom.

én is szeretek sütni.

Ma gyümölcskenyeret sütöttem.

holnap is sütök.
 

bice

Állandó Tag
Állandó Tag
Túrótorta mákkal

Hozzávalók: 25 dkg liszt, 7,5 dkg cukor, 12,5 dkg margarin, 1 tojás, csipet só. Elkészítés: Jól összegyúrjuk, majd kikent tortaformába nyújtjuk úgy, hogy a forma oldalát is kibéleljük vele, majd rátesszük a máktölteléket: 20 dkg darált mákot felfőzünk 2 dl tejben 8 dkg cukorral, 6 dkg vajjal és 4 dkg grízzel. Ha kihűlt, belekeverünk 1 tojást. Rátesszük a tésztára, majd 1 doboz őszibarack befőttet felszeletelünk, amit a máktöltelékre rakunk. Erre jön a túrótöltelék: 10 dkg cukrot jól kikeverünk 2 tojássárgájával, 37,5 dkg túróval, 1 dl tejföllel és 3 dkg liszttel. Ezután belekeverjük a 2 tojás habbá vert fehérjét, majd a barackra öntjük a túrótölteléket. Tűpróbával ellenőrizve közepes lángnál készre sütjük. Az őszibarack helyett készíthetjük sárgabarackkal, cseresznyével vagy meggyel is.


Csokis cookie


125 g lágyitott vaj
1/4 bögre cukor
3 ek süritett tej
néhány csepp vanilia esszence v. cukor
1 1/2 bögre liszt
1 tk sütőpor
1/2 apróra tört csoki

Összedolgozni a vajat, cukrot, sűritett tejet, vanilia esszencet v. cukrot, amig lágy, habos nem lesz. Hozzáadni a lisztet és a sütőport. A legvégén beleszórni a csokidarabokat. Kicsipni kis darabokat, golyókká formázni, s lisztezett tepsire helyezni. Villával kicsit lelapitani. 180 fokon kb. 20 percig sütni. Kb. 25 db lesz belőle. Légmentesen tárolva napokig eláll
 

nórika01

Állandó Tag
Állandó Tag
<OBJECT id=ieooui classid=clsid:38481807-CA0E-42D2-BF39-B33AF135CC4D></OBJECT><STYLE> st1\:*{behavior:url(#ieooui) } </STYLE>MAGAS TÁTRA RECEPT
Hozzávalók :A tésztához:
3 dl víz
25 dkg Rama
24 dkg sima liszt
8db egész tojás
Töltelékhez:
3 db vaníliás pudingpor
1L tej
1 tojás sárgája
20dkgporcukor
25 dkg Rama.és 2db vanilia cukor
Habhoz:
2 csomag tejszínhabpótló
3 dl tej
1 evőkanál zselatinpor
1,5 dl víz
Vagy egy Hulala habmester, habfixálóval felverni
Leírás Tészta: 3 dl vizet felforralunk25 dkg Rama margarinnal. Belekeverünk 24 dkg sima (finom) lisztet, tovább melegítjük, míg összeáll, közben folyamatosan keverjük. Majd a tűzről levéve belekeverünk egyenként 8 db egész tojást., és simára keverjük. Ezután 20 percig pihenni hagyjuk. A tésztát zsírral (vastagon) kikent tepsiben két részben lapnak kisütjük. A sütőt 20 percig nem szabad kinyítni.


Töltelék: 3 db vaníliás pudingport 1 l tejjel és egy tojássárgájával felfőzünk csomómentesre. Kihűlt pudinghoz hozzákeverjük közben habosra kikevert 25 dkg Rama margarint és cukrot


Hab: 2 csomag tejszínhabpótlót 3 dl tejjel kemény habbá verünk, majd 1,5 dl forró vízben feloldunk 1 evőkanál zselatinport. Ha kihűlt, akkor a tejszínhabhoz keverjük. Célszerű csak az összeállítás előtt kikeverni, mert a hab hamar megköt és nem lesz szépen kenhető.
Én hulalát használok

Összeállítás: Az alsó tésztalapot megkenem olvasztott csokoládéval,és utána a pudingos krémet rákenem. A pudingos krémre a tejszínhab következik. Ha akarjuk a fehér tejszínkrémet még olvasztott csokoládéval vékonyan megcsurgatjuk. Felülre a második tészta jönn. A tetejére vagy csokoládét csurgatok, vagy porcukrot hintek.
A tészta különleges alakúra, „hegyvidékesre” sül, ne lepődj meg rajta! Erről kapta a nevét. A felső lap hegycsúcsait porcukorral hintsük meg, a völgyekbe pedig olvasztott csokoládét csurgassunk!

<OBJECT id=ieooui classid=clsid:38481807-CA0E-42D2-BF39-B33AF135CC4D></OBJECT><STYLE> st1\:*{behavior:url(#ieooui) } </STYLE>Karamellás madártej

Hozzávalók: 1,5 liter tej, 1 tasak karamellás pudingpor, 3 tojás, 10 dkg cukor. Elkészítés: A tejből 1 decit félreteszünk, a többit egy nagy lábosba öntjük. A félretett tejet a tojássárgákkal, a pudingporral és a cukorral összekeverjük, és a többi tejhez öntjük. Felforraljuk, és félretesszük hűlni. A tojásfehérjét csipetnyi sóval kemény habbá verjük. A felvert habot evőkanállal forrásban lévő vízbe szaggatjuk, szűrőkanál segítségével mindkét oldalát megfőzzük. A szűrőben hagyjuk lecsöpögni. (Egyszerre csak annyit tegyünk a vízbe, hogy legyen helyük megdagadni.) A kihűlt madártejet üvegtálba tesszük, a tetején szépen elrendezzük a habgaluskákat.

KEKESZES-MÁKOS SÜTI

Hozzávalók:
5 db tojás
6 evőkanál cukor
10 evőkanál víz
10 dkg darált mák
10 dkg kókuszreszelék
6 evőkanál liszt
Fél csomag sütőpor.

Az 5 db tojást 6 evőkanál cukorral alaposan kikeverjük, közben adagoljuk hozzá a 10 evőkanál kanál vizet. Mikor jól kikevertük, hozzákeverjük a 10 dkg kókuszreszeléket, a 10 dkg mákot, 6 evőkanál lisztet, és a fél csomag sütőport. 35 x 25 cm-es tepsiben megsütjük.

Krém:
2 csomag vaníliás pudingpor
1 evőkanál liszt
6 evőkanál cukor
Fél liter tej
1 csomag Rama margarin
1 csomag vaniliáscukor.

A pudingport fél liter tejben megfőzzük 1 evőkanál liszttel. Ha kihűlt, összekeverjük a margarinnal, cukorral és a vaniliáscukorral.

Kakaómáz:
20 dkg porcukor
3 evőkanál forró víz
2 evőkanál kakaó
2 evőkanál olaj
A hozzávalókat jól kikeverjük.

Továbbá:
3 csomag keksz
Kókuszreszelék.

Ha a tésztánk kihűlt, rákenjük a krémet. Erre tesszünk 3 csomag piknik kekszet egymás mellé, majd kakaómázzal bevonjuk. Ha kihűlt, a kekszek mentén felszeleteljük. Végül kókuszreszeléket hintünk a tetejére.

Tangó szelet recept


Hozzávalók:
30dkg liszt
10dkgporcukor
5dkg margarin
1db tojás
1evőkanálkakaópor
pici sütőpor
annyi tej, hogy könnyen nyújtható legyen
2db lapot sütünk (tepsi hátán)

Elkészítés:
krém: 1l tej 3 vaniliáspudingot megfőzünk
20dkgrámát 20dkg porcukorral 1vancuk..kikeverünk .Ha kihűlt összekeverjük.Felét a két lap közé kenjük a többit a tetejére:A tetejét gömbölyű babapiskotával kirakjuk,csokival le csurgatjuk.

Tanácsok:
Másnap szeleteljük ,nagyon mutatos és igen finom.

Elkészítési idő: 60 perc

<OBJECT id=ieooui classid=clsid:38481807-CA0E-42D2-BF39-B33AF135CC4D></OBJECT><STYLE> st1\:*{behavior:url(#ieooui) } </STYLE>Amerikai krémes recept

[FONT=&quot]Hozzávalók:[/FONT]
[FONT=&quot]Tészta: [/FONT]
[FONT=&quot]7 tojássárgája [/FONT]
[FONT=&quot]20 dkg cukor [/FONT]
[FONT=&quot]20 dkg liszt [/FONT]
[FONT=&quot]1 cs. sütőpor [/FONT]
[FONT=&quot]2 evőkanál kakaó [/FONT]
[FONT=&quot]13 evőkanál víz [/FONT]

[FONT=&quot]Krém: [/FONT]
[FONT=&quot]7 tojásfehérje [/FONT]
[FONT=&quot]7-10 evőkanál cukor [/FONT]
[FONT=&quot]2 cs. vaníliás puding [/FONT]
[FONT=&quot]6 dl víz [/FONT]

[FONT=&quot]Teteje: [/FONT]
[FONT=&quot]3-4 dl tejszín[/FONT]

[FONT=&quot]Elkészítés:[/FONT]
[FONT=&quot]Tészta: [/FONT]
[FONT=&quot]Összekeverjük a hozzávalókat, majd 180°-os sütőben kb. 20 percig sütjük. [/FONT]

[FONT=&quot]Krém: [/FONT]
[FONT=&quot]Kemény habbá verjük a tojásfehérjét a cukorral. A pudingot felfőzzük a 6 dl vízzel és még forrón összekeverjük a tojásfehérjével, majd ráöntjük a tésztára és még 10-15 percig sütjük szintén 180°-on. [/FONT]

[FONT=&quot]Teteje: [/FONT]
[FONT=&quot]Felverjük a 3-4 dl tejszínt és a kihűlt tésztára kenjük, végül megszórjuk reszelt csokival.[/FONT]

[FONT=&quot]Tanácsok:[/FONT]
[FONT=&quot]Nagyon finom!!!!!![/FONT]




<OBJECT id=ieooui classid=clsid:38481807-CA0E-42D2-BF39-B33AF135CC4D></OBJECT><STYLE> st1\:*{behavior:url(#ieooui) } </STYLE>KRÁTER SZELET

Hozzávalók:
2 csomag vaníliás pudingpor
9 dl tej
6 csomag vaníliás cukor
5 db tojás
25 dkg cukor
1 dl étolaj
25 dkg liszt
2 evőkanál kakaó
1 csomag sütőpor
2 doboz 20%-os zsírtartalmú tejföl (250 g)
1 evőkanál porcukor

Elkészítés:
A 2 csomag vaníliás pudingot 8 dl tejjel, 4 csomag vaníliás cukorral felfőzünk.
Tészta: 5 tojás sárgáját 25 dkg cukorral, 1 csomag vaníliás cukorral és 1 dl tejjel jól kikeverünk. Hozzáadunk 1 dl étolajat és 25 dkg lisztet. (ebben a 25 dkg-ban 2 kanál kakaó és 1 csomag sütőpor is van) Ehhez lassan hozzákeverjük az 5 tojás kemény habját. Tepsibe tesszük, vizes kanállal beleszaggatjuk a kihűlt pudingot.
Máz: 2 db 20 %-os tejfölbe 4 evőkanál porcukrot és 1 vaníliás cukrot keverünk. A sütőből kivett, meleg tésztára kenjük.
 

jazsu

Állandó Tag
Állandó Tag
Túrós-kekszes sütés nélkül


Hozzávalók:

Barna tésztához:
60 dkg darált háztartási keksz
10 dkg porcukor
10 dkg kakaó -, vagy csokipor
4 dl tej
1 ek rum

Fehér krémhez:

50 dkg túró
25 dkg mascarpone
10 dkg porcukor
1 cs zseléfix

Tetejére:
20 dkg csokimáz


Elkészítés:
A barna tésztához való összetevőket jól összekeverjük, hogy sűrű "tésztát" kapjunk, és egy tepsibe beletesszük. (A 4 dl tej helyett lehet használni 2 dl tej+ 2 dl meggylé keverékét is, úgy finomabb lesz az íze.)
A fehér masszához valókat szintén összekeverjük. A zseléfix elhagyható, bár használatával keményebb lesz a túrókrém, és tartást ad. A barna kekszkeverékre tesszük.
Tetejét csokimázzal díszítjük.
 

mafraklau

Állandó Tag
Állandó Tag
Én annyira nem szoktam sütni, de majd mutatom anyukámnak az oldalt, ő is szívesen böngészi az ilyen oldalakat.
Most receptet nem írok, mert fejből nem tudok semmit, de nem is olvasom tovább a neveket, mert már sütit akarok!
 
Oldal tetejére