Bevandorlas Kanadaba

Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.
sziasztok

Sziasztok,

nem akartam ebba vitába belefolyni - az ilyesmiből nehéz jól kijönni.. megaztán miért is.. De egy-két szót talán mégis hozzáfűznék, mint magyarországi, Kanada felé ácsingózó magyar.

Aki úgy érzi, Kanada már nem olyan jó hely mint évekkel-évtizedekkel ezelőtt, annak felhívom a figyelmét a kibontakozó magyarországi lehetőségekre!!
A magyar kormány minden eszközzel bátorítja a hazatelepülést :) És mivel a fél ország próbál erre-arra eliszkolni, hely és lehetőség lesz nemsoká.. Jó sok...
Szóval gyertek haza, Magyarország ölelő karja vár titeket!!!

Valószínűleg kb. tisztában vagytok a helyzettel, de a kis kanadai biztonságotok távolából halvány sejtelmetek sem lehet a bizonytalanságnak, a nulla jövőképnek arról fokáról, amit a magyar átlagemberek nap mint nap megélnek. Ezt itthagyni már nem szimpla kalandvágy, hanem túlélési ösztön...

Értem én, hogy baromi idegesítő, hogy minden errefelé kóricáló magyar, ugyanazzal a 6 hülye kérdéssel nyit...
Naná, hogy először a hivatalos infókat kéne elolvasni, naná, hogy nyelvtudás nélkül nem megy... Tökjó, hogy erre felhívjátok a figyelmet, tegyétek is meg, de talán ne bicskanyitogató stílusban! Van, akinek ez megy (most hirtelen Campona vagy Melitta neve jut eszembe, de nem ők az egyetlenek - hálistennek) és van, akinek nem... (itt hadd ne mondjak neveket - sajnos tudnék néhányat...)

Hogy miért nem EU és Ny-Európa? Ha figyeltek, itt a fórumon heti pár ember bukkan fel. Nem ennyien készülnek elhagyni az országot. Nyugi, sokan mennek EU-ba is.
Hogy mégis miért Kanada? Erre a kérdésre ti tudtok a legjobban válaszolni: ti miért pont Kanadát választottátok annak idején?

Az ember örömmel fedezi fel a fórumotokat. Az okosabbak először felderítenek - aztán valszeg úgy döntenek h. a saját érdekükben nem kérdeznek..., a kevésbé tapasztaltak rögtön nekiugranak egy kérdésnek, amire nagy valószínűséggel olyan választ kapnak, hogy a fal adja a másikat :(

Szóval... finomabban egy kicsit... Tudom h. a fórum nem kisdedóvó, de szerintem a normális stílus még nem ígéret, nem kötelez semmire. Akkor meg miért ne..?
Szép napot mindenkinek,
üdv,
galine
 

esi

Új tag
egy pozitiv gondolat, otlet...
...amikor tavaly nyaron arra az elhatarozasra jutottam, h itt hagyom Magyarorszagot, es Kanada lett az "uticel", akkor egyik otletem az volt, h couchsurfingen keresek levelezotarsakat, baratokat, akik, mint Kanadaban elo hus-ver emberek elso kezbol tudnak beszamolni sajat hetkoznapi elettel kapcsolatos tapasztalataikrol azokban a kerdesekben, amik engem erdekelnek, amik elosegitik a kanadai munkavallalasom (pl. mit tesz akkor, ha elromlik a szamitogepe, megcsinalja maga, vagy szervizbe viszi, vagy athivja a szomszedjat, baratjat megcsinaltatni, vagy kidobja es ujat vesz, ha ujat vesz, akkor vadiujat vagy hasznaltat, ha vasarol, akkor ezt hol teszi a neten, vagy helyi uzletben, stb...). Szoval, ennek az infogyujtesnek az elso lepese egy bemutatkozo level kuldes volt, amire eleg sokan valaszoltak kb. 30%. Ime ket level a valaszok kozul, ami mar a legelejen jol megmutatta, h merrefele kell tovabb keresgelni. Egy vadidegen kanadai vette a faradtsagot es egesz hosszu levelet irt, es azt valaszolta, h gyere ki egy honapra es nezz korul, leszek a vendeglatod, mig a magyar azt mondta maradj otthon:

"Szia Peter!

Hogy vagy? Koszonom az emailed, de bocsanat nem beszelek magyarul csak kicsit. xxx laktam, egy evig, es a baratnom magyar. :)

I hope you can speak English a little bit to understand me.

The first thing is the language.
You MUST speak english to live here in the ouest Canada.
So, what I suggest to you is to take some english courses before your came here.
You will not have a job here without english.

The second thing is the visa.
I don't know exactly how the diplomacy is working between Hungary and Canada, my girlfriend is 50% Hungarian 50% Canadian.
You might ask to the Canadian ambassy at Budapest for a 1 year visa first.

What I suggest to you is to take a trip in Canada for a month to see if you like it and then think about it. (I can be your host).
It's really different from Europe here and you will not know if you will like it, until you live or travel here. The winter is very difficult for exemple.

I would really like to help you, but I need to know what your concerns are and if you have any questions I can answer.

I prefer communicating in english with you, but if it's too hard we can use Magyar, my girlfriend can help.

Keep in touch!

Sok szerencset!"

"Hali Peter!

36 evesen nyelvtudas nelkul nehez neki vagni.Az elet nem jatek erre fele sem!
Peter,az en unoka testverem most tert haza Magyarorszagrol es azt allapitotta meg ,hogy ti ott jobban elvagytok a magatok kis vilagaban mint mi itt.
A kivandorlas a kanadai nagykovetsegeken keresztul intezheto.Komoly kriteriumoknak kell megfelelned ha ilyenekrol almodozol.
En 36 evesen nem mennek sehova hanem ott probalnam kikaparni a gesztenyemet."

(A bemutatkozo levelben nem azt irtam, h nem tudok angolul, csak azt, h magyarul jobban tudok, mint angolul...)
Vegul a tanulsaga az lett az informaciogyujtesnek, h az angol nyelvu forumok olvasgatasaval tobb hasznos informaciohoz jutok, mint ha leragadok a magyar forumoknal... es ez a mostani balhe is ebben erositett meg ismet.
 

Taligan

Állandó Tag
Állandó Tag
Bevandorlasi ugyintezes magyar allampolgaroknak Mo-rol: a becsi kanadai nagykovetsegen, vizum ugyintezes ugyanott. Informaciok a www.cic.gc.ca oldalon. A Bp-i kanadai kovetseg nem ezzel foglalkozik. Pontosabban a kanadaiak ugyeivel Mo-n.
Tobbszor javasoltam az ide bevandorolni vagyok szamara az itteni tanulmanyokat melyek vegen legalis letelepedesert folyamodhatnak, s kozben a parjuk munkavizummal dolgozhat. Viszont ez draga vallakozas mert szamukra a tandij a normal kanadai tandij 2-3x-sa.
Tobben kifejtettek a forumon hogy menekultkent jonni felelotlen dolog - arra nem lehet bazirozni hogy hatha sikerul - ide jonni hazugsagokkal "csak annak eri meg" aki Mo-n sem veszit semmit.
A CH forumon nem szakertok osztjak az eszt, de mi akik itt elunk pontosabb infot adhatunk mint sok "profi kanadai expatriot". Szamukra a kanadai kovetseg az alap s nem ismerik a WWW.CIC.GC.CA oldalait (szamukra inkabb fontos a www.servicecanada.gc.ca informaciotomege).
En K-ban magyaroktol eddig csak segitseget kaptam, es nem bantam meg.
Az a bizonyos segitseg amit egyesek elvarnak az nem igen adhato meg, mert azzal nemcsak elni de visszaelni is lehet (pl. meghivolevel). S nemegyszer meg a hazassaggal is olyan durvan visszaelnek a kulfoldiek hogy jozan kanadaiak csak razzak a fejuket mikor ilyen esetekrol hallanak.
Aki nem tudna, ha ide is jon kinai kit kinaiak ide hoznak az a szivesseget (segitseget) tevonek szinte a rabszolgaja (lekotelezettje) lesz. Az etnikai gettokban nincs nyugati tipusu demokracia. Vagy azt gondoljatok hogy itt nincs rabszolgasag? Az azsiaiak teljesen mas dimenziokban s erkolcsok szerint gondolkoznak. Ok nem europaiak s nem is kanadaiak (legalabbis a nagy tobbseguk), gondolkodasmodjuk "foldonkivuli" szamunkra.
Ugyhogy nem kell oket kovetendo peldakent emlegetni mert aki orajuk vagyik, hivatkozik az nem tudja mit beszel.
 

akos1123

Állandó Tag
Állandó Tag
Valahogy nem vagy tisztában a lényeggel: a hatáskeltő, de üres frázisok NEM segítenek senkit... a "gyere ide, próbáld meg oszt maj'csak lesz valahogy" mások életével való roppant felelőtlen játszadozás -- maximálisan kártékony.

Ird le saját tapasztalataidat, a megfigyelt tendenciákat, ha képes vagy tendenciákat észrevenni, életedet, véleményedet -- legyél eggy információ-forrás a sok közül azok számára, akik még a nagy döntés előtt vannak. EZ a segítség.
Az, hogy megszépíted a dolgokat, reménykedő de sokszor tévedésen alapuló véleményed tényként adod elő, "rábeszéled" gyanútlan honfitársad, hogy számolja fel eddigi életét, kótyavetyélje el ingatlanát és ingóságait és ugorjon fejest kanadába, csakhogy több kanadai magyar legyen -- NEM segít senkinek.

Az meg hogy másnak mások a tapasztalatai, más a véleménye -- sag schon, nem vagyunk egyformák.
Nem veszi ki jól magát, hogy te próbálod minősíteni, kritizálni, helyretenni mások élettapasztalatát. A véleménykülönbség jobb lenne, ha nem sarkallna téged semmiféle minősítgetésre -- azzal csak magadat minősíted...


Egyetlenegyszer sem beszéltem rá senkit sem,hogy adjon el bármijét is és jöjjön ide.Aki a / a ti szavaitokkal élve /legális utját választja a bevándorlásnak van elég alaptőkéje,anélkül nem is tudna ide jönni.Többen vagytok akik elég rég óta itt vagytok mégsem osztjátok meg a tapasztalaitokat.Segitőkészség?Rasszizmus?Mint irtam tisztelet a kivételeknek, /mert van csak kevés / olyan magyar aki segiti a másikat és itt nem anyagiakra,meghivólevélre és házasságra gondolok.A megélt tapasztalatomat irtam le eddig is.Ti itt időnként olyan árakról és fizetésekről irtok,mintha csak az létezne.Nagyon sok magyar nem azért akar ide jönni,hogy meggazdagodjon hanem ,hogy nyugodtabb életett biztositson a családjának.
 

akos1123

Állandó Tag
Állandó Tag
egy pozitiv gondolat, otlet...
...amikor tavaly nyaron arra az elhatarozasra jutottam, h itt hagyom Magyarorszagot, es Kanada lett az "uticel", akkor egyik otletem az volt, h couchsurfingen keresek levelezotarsakat, baratokat, akik, mint Kanadaban elo hus-ver emberek elso kezbol tudnak beszamolni sajat hetkoznapi elettel kapcsolatos tapasztalataikrol azokban a kerdesekben, amik engem erdekelnek, amik elosegitik a kanadai munkavallalasom (pl. mit tesz akkor, ha elromlik a szamitogepe, megcsinalja maga, vagy szervizbe viszi, vagy athivja a szomszedjat, baratjat megcsinaltatni, vagy kidobja es ujat vesz, ha ujat vesz, akkor vadiujat vagy hasznaltat, ha vasarol, akkor ezt hol teszi a neten, vagy helyi uzletben, stb...).


Pont erre gondoltam én is . Aki itt él 10-20-30 éve sok tapasztalatott tudna átadni.
 

Melitta

Adminisztrátor
Fórumvezető
Rádiós
Az en csaladomban mindenkinek van szamitogepe , nekem is ketto.Az igaz nem a legujabb mert mar par evesek.

Probaljuk csaladban megoldani ha bedoglik , egyik baratunkat is igenybe veszuk ha nem boldogulunk vele.

A Collage St van egy kinai uzlet ott nagyon olcson javitanak.
Az en velemenyem ha mar teljesen megfekudt erdemes ujat venni.A Legolcsobb $225 pici kis gep de aki csak internetre hasznalja annak tokeletes, van benne kamera is akinek a skype miatt fontos.
Majd egy evig hasznaltam ilyen miniatur gepet,es nagyon elegedett voltam vele.

A szervizek dragak, ha csak nincs nagyon komoly gep, szerintem inkabb ujat erdemes venni.
Az uj gepek vasarlasanal vigyazni kell mert mindent rad soznak extra garanciakat extra internetszolgaltatokat stb.
 

tsz

Állandó Tag
Állandó Tag
egy pozitiv gondolat, otlet...
...amikor tavaly nyaron arra az elhatarozasra jutottam, h itt hagyom Magyarorszagot, es Kanada lett az "uticel", akkor egyik otletem az volt, h couchsurfingen keresek levelezotarsakat, baratokat, akik, mint Kanadaban elo hus-ver emberek elso kezbol tudnak beszamolni sajat hetkoznapi elettel kapcsolatos tapasztalataikrol azokban a kerdesekben, amik engem erdekelnek, amik elosegitik a kanadai munkavallalasom (pl. mit tesz akkor, ha elromlik a szamitogepe, megcsinalja maga, vagy szervizbe viszi, vagy athivja a szomszedjat, baratjat megcsinaltatni, vagy kidobja es ujat vesz, ha ujat vesz, akkor vadiujat vagy hasznaltat, ha vasarol, akkor ezt hol teszi a neten, vagy helyi uzletben, stb...). Szoval, ennek az infogyujtesnek az elso lepese egy bemutatkozo level kuldes volt, amire eleg sokan valaszoltak kb. 30%. Ime ket level a valaszok kozul, ami mar a legelejen jol megmutatta, h merrefele kell tovabb keresgelni. Egy vadidegen kanadai vette a faradtsagot es egesz hosszu levelet irt, es azt valaszolta, h gyere ki egy honapra es nezz korul, leszek a vendeglatod, mig a magyar azt mondta maradj otthon:

"Szia Peter!

Hogy vagy? Koszonom az emailed, de bocsanat nem beszelek magyarul csak kicsit. xxx laktam, egy evig, es a baratnom magyar. :)

I hope you can speak English a little bit to understand me.

The first thing is the language.
You MUST speak english to live here in the ouest Canada.
So, what I suggest to you is to take some english courses before your came here.
You will not have a job here without english.

The second thing is the visa.
I don't know exactly how the diplomacy is working between Hungary and Canada, my girlfriend is 50% Hungarian 50% Canadian.
You might ask to the Canadian ambassy at Budapest for a 1 year visa first.

What I suggest to you is to take a trip in Canada for a month to see if you like it and then think about it. (I can be your host).
It's really different from Europe here and you will not know if you will like it, until you live or travel here. The winter is very difficult for exemple.

I would really like to help you, but I need to know what your concerns are and if you have any questions I can answer.

I prefer communicating in english with you, but if it's too hard we can use Magyar, my girlfriend can help.

Keep in touch!

Sok szerencset!"

"Hali Peter!

36 evesen nyelvtudas nelkul nehez neki vagni.Az elet nem jatek erre fele sem!
Peter,az en unoka testverem most tert haza Magyarorszagrol es azt allapitotta meg ,hogy ti ott jobban elvagytok a magatok kis vilagaban mint mi itt.
A kivandorlas a kanadai nagykovetsegeken keresztul intezheto.Komoly kriteriumoknak kell megfelelned ha ilyenekrol almodozol.
En 36 evesen nem mennek sehova hanem ott probalnam kikaparni a gesztenyemet."

(A bemutatkozo levelben nem azt irtam, h nem tudok angolul, csak azt, h magyarul jobban tudok, mint angolul...)
Vegul a tanulsaga az lett az informaciogyujtesnek, h az angol nyelvu forumok olvasgatasaval tobb hasznos informaciohoz jutok, mint ha leragadok a magyar forumoknal... es ez a mostani balhe is ebben erositett meg ismet.

Egyáltalán nem világos, mi a baj a magyar válaszolóval....
Saját bőrén tapasztalta meg a nehézségeket, megalapozott véleménye lehet és vállalja a tanácsadás kockázatát....

A kanadainak fogalma sem lehet a nyelvi, kultúrális, oktatási,
egzisztenciális, pszichológiai(!) (lásd "emigráns betegség") aspektusokról és SEMMI INFORMÁCIÓT nem ad, -- azt mondja, verd magad milliós költségekbe, oszt gyere gyújtsd az infót MAGAD...

Hogy mért jelent ez neked segitséget-infot ???!!!

Jaaaaa, mer beleilleszkedik az ábrándok keretébe, -- pláne az ingyen (semmi se nincsen ingyen...) koszt-kvártély kilátásba helyezése totál szimpatikussá teszi...

Nőjünk már fel kispajtások...
 

Jadge §

Kitiltott (BANned)
Pont erre gondoltam én is . Aki itt él 10-20-30 éve sok tapasztalatott tudna átadni.


shame on you !!!!!!

kriszta ezen megnyilvanulasaid enyhen szolva IS bicskanyitogatoak
PONT TE AKI IGENCSAK SOK SEGITSEGET KAPTAL >>>
pont neked van ilyen cinikus velemenyed az ITT ELOKROL
soo tenyleg
shame on you !!!!!!
 

akos1123

Állandó Tag
Állandó Tag
shame on you !!!!!!

kriszta ezen megnyilvanulasaid enyhen szolva IS bicskanyitogatoak
PONT TE AKI IGENCSAK SOK SEGITSEGET KAPTAL >>>
pont neked van ilyen cinikus velemenyed az ITT ELOKROL
soo tenyleg
shame on you !!!!!!

Leirtam,hogy tisztelet a kevés Magyarnak ,mert tudom,hogy van olyan is!Ha visszaolvasol pároldalt,van egy fiucska aki igaz még csak 18 ,nem most kutyafuttába jönne ki,csupán feltett néhány kérdést,nem igazán szivélyes választ kapott.És ez csak egy.Van több is.
 

GIGI

Állandó Tag
Állandó Tag
egyet amit tudok, azt kiigazitanam: a bank sajat magatol SOHA nem valtoztatja a meglevo kolcsonszerzodest! a kolcsonszerzodesnek szakaszai vannak. lehet 5 eves, lehet 10 eves, lehet 15 eves is. amilyen tavot valaszt valaki maganak arra az idoszakra a kolcsone BE VAN BETONOZVA! nincs valtoztatas, teljesen mindegy merre megy a gazdasag, a kamatok le vagy felfele mozognak, neki azt KELL fizetnie amire lekototte a szerzodest arra az idoszakra! ha valakinek pont abban az idoszakban volt a lekotesi ido lejarata mikor alacsonyan voltak a kamatok itt Canadaban (2008-2009-2010 ev eleje) akkor mazlija volt, mert idoszak-lejaratkor alacsonyabb kamatra tudta ujra lekotni a torleszteset a kovetkezo 5-10-15 evre. de ezt a bank SAJAT MAGA SOHA nem csinalja meg! ne legyen ebbol felreertes. (ha valaki itt el, utana tud nezni hogy mukodik ez pontosan barmelyik banknal, vagy interneten. aki nem el itt, annak ugyis felesleges belemasznia)
 

GIGI

Állandó Tag
Állandó Tag
a canadai allam emigracios torvenye valtoztatas alatt-elott all. kijelentettek, hogy tovabbra nem tarthato az a lazasag ami eddig volt. Canada ugyanugy meg fogja szigoritani a bevandorlasi - emigracios torvenyeit, mint Australia tette. elso lepes a kotelezo angol nyelvtudas, majd jonni fognak a Canada altal "hasznalhato" kepzettseg (ami nem lesz olyan "laza" mint a idejelejart cic-oldali lista, ami maga kozrohej mar, hiszen 10ezres nagysagrendben vannak canadanak azon a listan levo szakmaval munkanelkuli allampolgarai, nemhogy meg majd "behozasson" kulfoldrol hozzajuk)... ez csak ido kerdese, hogy vegre atragjak magukat az egesz idejemult emigracios torvenynek.
Maskerdes a MENEKULT a fejlodo vilagbol. ok johetnek szakma nelkul, gyakorlat nelkul, nyelvtudas nelkul, sot HIV vagy TBC-sek is, kapnak orvosi ellatast, kapnak ugyvedet, kapnak x osszeget havi megelhetesre, kapnak hozzajarulast lakhatashoz, es kapnak majd student loant (hiszen 4 tagu csaladra olyan minimalis bevetelt tudnak kimutatni amire siman megkapja a gyerek a penzt, ez is egy resze annak, hogy az egyetemek tele vannak indiai, kinai, vietnami, pakisztani, stb. tanulokkal = sok a gyerek a csaladban, a papa keres, mama csak szul=atlagkereset a beka segge alatt, ami meg mindig kanaan az elso hazajukhoz kepest.)...mig az itt szuletett kanadai, akinek 2 gyereke van, mama-papa dolgozik atlag fizetessel, tulhaladjak siman az osszeghatart a student loan kervenyezesehez, kvazi nem kanadai gyerek lesz tobbsegben orvos, ugyved, epiteszmernok, stb. hanem szines....talan ezt is vegig kellene gondolnia Canadanak.
viszont akkor hol van a nagyon nagy mellennyel hirdetett NO DISCRIMINATION Canadaban!!! :)))
 

GIGI

Állandó Tag
Állandó Tag
tapasztalat: en meg mindig jobban es tobbet tanultam abbol, amit az elottem ide koltozott kanadai-magyarok mondtak, adtak, vagy csak kozoltek veluk tortent dolgokat, mint kanadaiakkal valo beszelgetesekbol. Canada es Magyarorszag annyira mas, hogy a kanadai nem tud tanacsot adni, hiszen olyan szitukat amiket mi otthon megeltunk, meg csak halvany fingjuk sincs! a mentalitasuk meg a masik: a kanadai nem szid, es nem huz le, es nem alaz le, es nem mond hulyenek (mit gondol sosem fogod megtudni! ha nem tetszik neki valami lehet meg napokig ugy latod semmi sem valtozott, aztan egyszer csak 180 fokos fordulattal levegonek nez, es nem erted meddig porgesd vissza a kapcsolatot, hol ronthattad el, mert valaszt sosem kapsz tole! csak "nincs ideje eppen") itt az iskolaban nem mondja a szuloi ertekezleten a tanitoneni, hogy Pistike szuletett demagog, es az osztaly utalja, es huzzon el a leheto leghamarabb egy GYP-be... azt mondja, Pistike fejlodo kepes, sokkal tobbet teljesit mint varnank a koratol, es nagyon torekvo hogy helyt alljon... aztan ev vegen Pistike hazamegy egy D-vel, es a szulo nem erti, akkor mire fol volt a dicseret meg par honapja??? mert itt nem szolnak le, nem huznak le senkit, max. torlik - torlik a barat listarol, torlik a "jo jovoju tanulok" listajarol, stb....
mas kerdes, ha hamarabb kiderulne mindez, talan orvosolni lehetne. baratsagot helyrehozni megbeszelessel, tanulasi szintet korrepetalassal, stb.
....
van itt egy kozmondas amit imadok:
ami nincs eltorve ne javitsd!
(a magyar elore gondolkodik, mi lesz HA... itt akkor gondolkodnak ha a HA itt van... elore nem)
 

szil76.

Állandó Tag
Állandó Tag
" a nulla jövőképnek arról fokáról, amit a magyar átlagemberek nap mint nap megélnek."
Nem kisarkításként, inkább kiemelésként idézem be ezt a részt.
Barátaim kb 1,5 éve költöztek ki Ausztráliába. Folyamatos kapcsolatban vagyunk levelezés útján. Bár írnak blogot és azt is olvasom mint sokan, de a leveleken keresztül sokkal többet elmondanak magukról. Szerintem kijelenthetem, hogy amennyire lehet, tudom milyen nehéz egy kitelepülő sorsa (azaz az övékét ismerem - ügyvédből takarító, pénzügyi igazgatóból 1,5 év és egyetem után egyszerű könyvelő). Részletesen beszámolunk egymásnak az ottani és az itteni helyzetről. Többször visszakaptam tőlük, hogy nagyon örülnek mikor arról mesélek, hogy hogyan is éljük meg a magyarországi állapotokat, mert mindig megbizonyosodnak arról, hogy jól döntöttek. Tehát nekik is fontos a visszacsatolás, így nem felejtik el hogy mihez kell viszonyítaniuk.
Amire ki akarok lyukadni:
- Nem feltétlen rosszindulat vezérli azokat a kintieket, akik "lehangoló" válaszokat adnak. Máshonnan, más szemszögből nézik, más a kiindulópontjuk.
- Magyarországról nézve, lehet az a szar sokkal kevésbé büdös vagy kevésbé reménytelen.
- Olyan őszinte információt, amit 100%-ig magadra vonatkoztathatsz, csak igazi baráttól kaphatsz, aki ismer téged is. (Ilyen csak 2-3 van az életedben.)
- A kapott információt alkalmazni kell, nem érdemes vitatkozni vele. A stílus egy idegené, azaz kitől milyen. Hogy hasznos-e vagy nem, majd több infó alapján úgyis kiderül.

Én személy szerint azt tanácsolom bárkinek, csak innen el. Az útvonal és a cél már egyéni, csak a legalitás keretein belül legyen.
 

leffler

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves fórumozó társaim!

Olvasom témában kialakult szócsatát és nem állom meg, hogy ne szóljak hozzá!
Többen a kinti hozzászólók kalandvágynak titulálják az itthoni kérdezők megnyilvánulásait. Kicsit utánanéztem a "kalandvágy" vonzatainak:
Kiutazásig felmerülő kiadások:

  • okmányok fordítása: 1,80 Ft.- + ÁFA, azaz kb.:4.500 Ft.-/oldal
  • IELTS nyelvvizsga: 46.000.- Ft
  • Nyelvtanóra/vizsga felkészítés: 4.5000.-Ft/óra (1 óra=90 perc)
  • 4 fős család (2 felnőtt, 22 év alatti 2 gyerek) papírok beadási díja: 1.400.-$ (kb.: 280.000.-ft)
  • Meg kell mutatni, hogy van elég pénz a megélhetéshez mikor érkezik Kanadába. 4 tagú család: 20.654.-$ (kb.: 4.130.800.-Ft)
  • Ha egyetemista 1 gyerek: nemzetközi tandíj egy szemeszterre kb.. 17.000.-$, de lehet húsz felett is egyetemtől függ! (min.: 3.500.000.-Ft)
  • Ha pozitív elbírálás, és utazhat, 4 tagú család repülő jegy: Kb.: 1.180.000.- Ft
  • egyéb költségek, amik még felmerülhetnek szintén milliós tételt tehetnek ki. Gondolok a költözésre például, saját holmik vámja stb....
Nos nem a teljesség igényével összeállítva a kalandvágyunk kielégítéséhez aslóhangon, 10 milla zsebpénz kell! Ezek után semmi nem garantálja, hogy a kinti új élet bejön, és lehet vissza kell térni MO.-ra. Így az említett összeg úszik, mivel senkitől nem lehet ezt vissza kérni! Ha az itteni életet felszámolva jön össze ez az összeg, akkor a visszatérés sem lehetséges, mivel nincs hova, se pénz se posztó!!!
Szerintem kinti válaszadóknak ezt a realitást kellene kihangsúlyozni, és aki ezek után is menni akar akkor már tudja mit kell vállalni, mit kell tenni annak érdekében, hogy "kalandvágya" teljesüljön!!
Amikor még volt miből akkor sokan azt hitték, hogy itt is meglehet valósítani a "kalandot"! Sajnos most már nincs miből, mert felélték az emberek a megtakarításokat, és most vált szinte égetővé, a családot eltartani, az életet kezdeni egy jobb lehetőségben!
Lesznek sokan aki csak ötletelnek és kérdeznek minden baromságot, de lesznek olyanok is akik a helyzetüket/lehetőségüket felmérve fognak kérdezni.
Kívánok minden menni szándékozó társamnak kitartást, a kintieknek türelmet hozzánk!!!:D
 

potyi75

Állandó Tag
Állandó Tag
Police certificate

Sziasztok

Egy kicsi segítséget szeretnék kérni.
Angliában éltem 1 évet és ilyen esetben ugye egy igazolást kell tőlük kérnem, hogy nem vagyok közveszélyes.
http://www.acpo.police.uk/NationalPolicing/ACROCriminalRecordsOffice/PoliceCertificates.aspx
A probléma akkor adódik, amikor fizetni is szeretnék.
Egyedül UK csekkeket fogadnak el, valamint Bankdraftot.A probléma az, hogy ezt az itthoni bankok nem nagyon ismerik.
Kaptam tanácsot, hogy az MKB, vagy KH esetleg tud ilyet, viszont számla kell hozzá.
Járt esetleg valaki hasonló cipőben ?Tudtok valami egyszerűbb megoldást ?

Előre is köszönöm
Potyi
 

blober

Őstag
Gyémánt támogató
Állandó Tag
tisztelt

Ja, tisztelt esi, tsz-nek igaza van. A bevándorlók világa sem vagy fehér vagy fekete. Vannak sikeresek, vannak szerencsétlenül sikertelenek és vannak a kettö közöttiek. Természetesen ha megkérdezel egy sikerest az kb. igy válaszol - na idefigyelj öcsi igy kell ezt csinálni. De azt már öt nem érdekli, hogy a te körülményeidet, nyelvtudásodat, végzettségedet össze sem lehet hasonlitani ahoz amilyen az övé volt 15, 20 vagy 25 évvel ezelött. Ha megkérdezel egy olyant aki csak úgy éldegél az nyilván úgy válaszol, hogy a válasz tükrözi, hogy az a kevés amit elért kemény vagy könyebb élet eredménye. Az én tanácsom az lenne, figyelj oda minden irásra és készülj fel rá, hogy nehéz lesz az életed. Ha nem úgy lesz azt vedd úgy, hogy a sors ajándéka. Meg az, hogy gyere ki egy hónapra és ... majd meglátod, hogy... . Hát ez egy gyermekes naivitás.
 

Melitta

Adminisztrátor
Fórumvezető
Rádiós
Mi is nem gyozuk hangsulyozni , a buktatokat ,leirni, egy orszag csere foleg continens csere nem egy konnyu ut.
Nem lehet innen haza szaladni olyan konyen mint europabol barhonan, hisz $1000 .- korul van egy repulojegy.
MInden lehetoseg nehezebb jelenleg Canadaba mint Europaba.
Az euban legalisan lehet dolgozni sok orszagban magyar utlevellel. Itt nem. Hosszu honapok , esetleg evek mire legalizalodik /vagy nem/valakinek a tartozkodasa ha csak ugy beutazik turistakent.

Latjuk sok csalad lett foldonfuto, eladtak otthon mindent a nagy utazasra es nem tudtak itt legalisan maradni, a haza utra sincs penzuk. Csaladok mentek tonkre.PAr eves itt tartozkodas utan a gyerekek keptelenek az otthoni iskolaba behozni a par eves lemaradast.
Nem lebeszelni akarunk senkit, de mindent nagyon merlegelni kell , felelosseggel donteni a csaladnak mielott elindulnak.
Minden eset mas , mas sorsok lehetosegek, es sikerek es kudarcok. Hiszem, hogy a kint elok joindulatbol irjak le a buktatokat es nem azert hogy valakit is megbantsanak, vagy lebeszejenek.
HA valaki nem eri el a pontszamokat , akkor szinte eselye nincs bevandorolni, maris jon a kovetlezo kerdes ha beutazik feketen tudna-e dolgozni. Erre biztatni senkit nem lehet, biztos van valamennyi fekete munka de a riziko borzalmas nagy ha elkapjak kitoloncoljak es nagy buntetest kap az is, aki igy ad munkat.

Regen sem volt konnyu a bevandorlas. Eveket varakoztunk lagerekben mire megkaptuk a bevandorlasi engedelyt.Ma azert ez sokkal konyebbnek tunik mert otthon ki lehet varni, dolgozni otthon meg zold utat nem kap valaki.
 

Taligan

Állandó Tag
Állandó Tag
"Nos nem a teljesség igényével összeállítva a kalandvágyunk kielégítéséhez aslóhangon, 10 milla zsebpénz kell!"

Leffler forumtarsnak igaza van. Aki ide keszul hozza hasonloan keszitsen leltart, mi mennyibe kerul, mennyi ideig tart, stb...
Inkabb arrol erdeklodjenek a "kedves" kivandorolni vagyok hogy itt milyen koltsegei vannak a megelhetesnek, az itteni tanulmanyoknak.
Az a minimum 10 milla akkor eleg ha van itt egybol olyan munkad ami kitart 1-2 evig. Inkabb mindenki ugy jojjon hogy van tartalekba 50-60000 CAD a bankszamlajan. Mert barmi osszejohet. Jo, es rossz is.
Koltsegek 4 tagu csaladra havonta (Vnacouver, BC):
- lakhatas (2 bedroom) ~$1500;
- elelmiszer ~$800;
- telekommunikacio ~$200-250;
- tomegkozlekedes ~ $100/fo;
- csalad biztositasa (MSP), kb. mint a TB Mo-n ~$125;
- gepkocsi (benzin+biztositas) ~$400;
- ruhazkodas, egyeb stb... ~350-400;
- buszjegy ~2.50;
Jah akkor arra is gondoljon mindenki hogy itt a lakasok tobbsege butorozatlanul van kiadva tehat minden butort, berendezest (TV, nyomtato, szamitogep, butorok, konyhai cuccok) neked kell megvenned, orulhetsz ha van moso es szaritogep a lakasban.
Es a minimalber durvan ~$10/ora (most valtoztattak), fogalmam sincs mennyi valojaban.
 

djuli

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok,

Olvasgattam itt a diplomákról pár oldalt, de nem találtam ilyen jellegű esetet. Nekem van egy 3 éves diplomám/ nappali/ egy két éves diplomám /levelező/ plussz erre egy egy éves ráképzésem. Ha ezt szeretném honosítani /itt élek már néhány éve/ mi ennek a módja és milyen besorolásnak felel meg? Ha vki ebben információt tudna velem megosztani nagyon megköszönném.
 
Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.
Oldal tetejére