Bevandorlas Kanadaba

Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.

Eperke34

Új tag
Eloszor is rendet kellene rakni a gondolatok kozott, amilyen zavaros siralmak vannak itt (is) az kerdesesse teszi hogy van-e ertelme az egesz "tutoring-nek".
1). Ha hulyenek akarod nevelni a gyerekeidet akkor nyugodtan beszelj veluk kevert "pidgin-hunglish" nyelven, biztos hasznal nekik.
2). Barmi aron, ezt mar sokan mondtak. A barmi aron azt jelenti hogy Munchausen szindromad van ki a sajat hajanal fogva huzta ki magat a verembol. Ide lehet jonni annak ki megtalalja a kaput a www.cic.gc.ca oldalon (vagyis megfelel a bevandorlasi felteteleknek). Nem kiskapuban kell gondolkozni.
3). Marpedig tanulni kell, ujra sokmindent, es aki erre nem hajlando az koltozzon egy utolso kis zsakfaluba remetenek.
4). Ide johet 6 honapra de minden province mas, gondolom nem akar itt gyalogolni ugyhogy berelhet vagy vehet itt autot.

Ha sok a penz, akkor lehet szorni vagy esszel elkolteni, befektetni.
Ide lehet jonni tanulni egyetemre, foiskolara, s 2 ev mulva lehet kerni a PR viza-t.

Ha tudnál olvasni...tanácsot,és segítséget kértem!!!!!!!Aki másokat lehülyéz pláne a gyerekeimet,az saját maga a buta,még pedig nem is kicsit!!!!!!Mennyi hülye gyereket nevelhetnek a két nyelvű óvodákban.....ugye....Ahhoz képest hogy állítólag ott élsz,túl sok fogalmad nincs arról hogy ki mindenkinek milyen úton sikerült már kiköltöznie.Ha elfogadsz egy "ilyentől"mint én,egy tanácsot:az egodat hagyd egy kicsit,és próbáld meg az emberségedet és az értelmedet fejleszteni.Szép napot.
 

FLAMINGO

Ne kérj hozzáférést! Ha jár, a rendszer ADJA.
Fórumvezető
Kormányos
Kösz hogy vetted a fáradságot!:)Írok még,hátha válaszolsz továbbra is:)
Ezt ugyan nem nekem írtad (bár én is próbáltam néhány lebeszélő sort írni feléd), azért reagálnék rá ráadásul most nem csak tagként, hanem kormányosként is (ahol zölddel írok)
Nem azonnal akarjuk mi ezt...a végső időpont amikor az ikrek iskolásak lesznek.Nem magam miatt,hanem a gyerekek miatt szeretnék kiköltözni.Gondolom nem kell hosszasan sorolnom az itthoni,és az ottani lehetőségek közötti különbséget...
Az a baj, hogy ha különbséget keresel, miért nem közelebb teszed?
Az EU-ban. A 27 országból ott is akad 4-5 kő gazdag.
Ráadásul nem kell több százezer Forintos repülőjegyet venni, hogy odajuss.
Ráadásul nem kell engedélyek, bizonyítványok, igazolások tömkelegét beszerezni, lefordíttatni...
Nem folytatom.
A kicsik most tanulnak beszélni,egyúttal az angol szavakat is ugyanúgy tovább adjuk nekik,amit mi már tanultunk.
Taligán barátom erre kicsit nyersen reagált, de sajnos igazat kell adjak neki.
Hogy jobban megértsd amit írt - egy rövid történet:
Volt egyetemtársam külföldi felesége magyarul, ő pedig oroszul beszélt a gyerekekhez, hogy mindketten gyakorolják a másik nyelvét.
Bár mindketten beszélik egymás nyelvét (felsőfokon, tehát folyékonyan), az eredmény az lett, hogy a gyerekek mindkét nyelven ÓRIÁSI akcentussal beszélik mindkét nyelvet.
Hangsúlyozom mindkét szülő mindkét nyelvet folyékonyan beszéli.
Most képzeld el, hogy Ti, akik, ha jól emléxem a nagyobbik gyerekkel együtt tanulgatjátok az alapokat.
Ebből szerinted lesz valami? Te megtanultad általánosban az orosz/angol nyelvet, vagy amilyet éppen a tanár oktatott?
(Merthogy annyit is ér az oktatás gyakorlat nélkül.)
Engem minden megoldás érdekelne,amivel vihetném az egész családot....neeeeeeeem akarok bele törődni,hogy aki roma,az kimehetett mert ő az,és ezen felül csak az mehet aki nagyon okosnak született,és pénze is volt a tanulásra.....kell lennie valahol valami kiskapunak,ami lehet a mi megoldásunk!!!
Először is tegyük már tisztába a kérdést!
Te is kimehetsz/kimehettek turistaként és kérhetsz menedékjogot a kanadai reptéren. Majd fél, egy, vagy két év múltán páros lábbal penderítenek ki az országból, családostul.
Ezt akarod?
Közben menekültként nincs munkavállalás, mert, ha kapsz akkor lásd is el magad, azaz a segély ugrik és, ha elveszíted 1-2 hónap után az állást? ( - már, ha egyáltalán találsz)

Az egyetlen negatívum talán annyi,hogy én bármi melót elvállalok,de tanulni már semmi képen nem szeretnék...ez már csak legvégső számításként jöhet szóba.
Attól tartok, hogy ma a Föld nevű bolygón nem létezik olyan ország (talán Észak-Korát kivéve), ahol ne kellene élethosszig tanulni.
Többek között ez a magyar munkanélküliség rákfenéje (a magyar munkanélküliek 40%-a 8 általánossal, vagy még azzal sem rendelkezik).
Ezzel csak arra akarok rávilágítani, hogy ilyen mentalitással sehol sem fogsz megélni.
Direkt nem kanadai példát írok, hanem mondjuk finnt:
A legtöbb finn cégnél a takarítókat is elküldték nyelvtanfolyamra, hogy ha véletlenül egy ügyfél/vevő épp tőlük kérdezne valamit idegen nyelven, akkor ne essenek kétségbe és alapszinten azért útba tudják igazítani.
Olyan kérdésekre is érdekelne a válasz,,hogy pl. ha sikerül kimenni,akkor hogyan oldják meg a gyerekeknek az iskola váltást??????
Ha Magyarországon átköltözöl egyik helyről a másikra, kinek a felaadata az iskola megkeresése? Bizony neked, a szülőnek. Miért is lenne ez másképp kint?
Legfeljebb a kinti "szociális munkások" picit segítenek. Na nem helyet keresni segédkeznek, hanem a felmerülő problémák elmagyarázásában - már ha tudnak.
Alapból elvárt, hogy a neten fel tudd mérni az adott település/körzet oktatási/egészségügyi...stb. lehetőségeit és ugyancsak elektronikus úton próbálj kontaktust teremteni a számotokra megfelelőnek tűnő intézménnyel.
Ami - meg ne sértődj, de a saját bevallásod szerint is hiányos nyelvtudás miatt - igencsak gondot okozna.
Ha csak a mértékegységeket veszem is alapul,ott teljesen mást tanulnak...és ezer ilyen gondolat kavarog mindig a fejemben.Én szeretném apát rábeszélni,hogy először menjen ki ő turistaként 6hónapra,nézzen szét mi hogy működik a gyakorlatban,de mindannyian nagyon megsínylenénk 6külön töltött hónapot.Lenni kell valami megoldásnak:)))))
Egy röpke kérdés, amit nekem ne válaszolj meg:
Miből élne kint 6 hónapig? És miből élnétek Ti itthon 6 hónapig? (Hangsúlyozom magadnak válaszolj. Nekünk itt semmi közünk az anyagi helyzetetekhez és nem is érdekelhet senkit rajtatok kívül.)
Ha tudnál olvasni...tanácsot,és segítséget kértem!!!!!!!Aki másokat lehülyéz pláne a gyerekeimet,az saját maga a buta,még pedig nem is kicsit!!!!!!Mennyi hülye gyereket nevelhetnek a két nyelvű óvodákban.....ugye....Ahhoz képest hogy állítólag ott élsz,túl sok fogalmad nincs arról hogy ki mindenkinek milyen úton sikerült már kiköltöznie.Ha elfogadsz egy "ilyentől"mint én,egy tanácsot:az egodat hagyd egy kicsit,és próbáld meg az emberségedet és az értelmedet fejleszteni.Szép napot.
Nagyon próbálok körültekintően fogalmazni - mindamellett, hogy Taligán és Jagde a maguk gyakorlatias megfogalmazását néha én is erősnek érzem - de vedd figyelembe, ha Téged egy ilyen odavetett mondat , máris kiakaszt, akkor mit fogsz kezdeni ennél 100* keményebb dolgokkal?
Visszatérve, a rengeteg "hülye gyereket nevelő két tannyelvű óvodákhoz" - bár nem jártam mindegyikben, de egy tucatnyit azért ismerek és valahogy mindegyikben (tehát nem csak az angol/német, de még pl a szlovák kétnyelvű oviban is anyanyelvi pedagógusok foglalkoznak a gyerekekkel. (Nyilván nem annyiért mint egy fizetési gondokkal küszködő
önkormányzati oviban.)
A "hunglish" egyébként egy tipikus gond, de bár ez lenne az idegennyelv oktatás legnagyobb gondja..
Még egy dolog: A kanadai tagjaink ugyan nem írták le, de egyrészt néha jobban képben vannak mint a magyarországiak - kívülről objektívebben lehet megítélni a dolgokat. másrészt nagyjából tudom, hogy mekkora bevándorlási és szociális háttértapasztalatuk van, amivel Ők nyilván nem dicsekszenek, de hidd el nem kevés. Olvass vissza pár száz oldalt és magad is megítélheted! A másik: gondolj bele, ha egy etióp, afgán vagy iraki írna hasonlót csak magyarországi viszonyokra áttéve? Te kézzel - lábbal amellett lennél, hogy persze jöjjenek csak az országunkba nyelvtudás, szakképzettség nélkül, majd mi eltartjuk az adóból őket?
Nem gondolnám, hogy a válaszod igenlő lenne (de kérlek ezt se írd meg, mert a kérdés csupán elvi volt).

Tudom ezek a sorok a problémádon nem sokat segítettek, hacsak a tisztánlátásod nem javították.
 

Bettibébi

Állandó Tag
Állandó Tag
Nyelvtudással kapcsolatban.Sok külföldön élő magyar említette már (más helyeken),hogy ha már tanulás,akkor bizony az anyanyelvi környezetnél jobb és gyorsabb nincs.Nyilván egy mukk nélkül el sem indul az ember,de itt mindenki erős-magas szintet emleget.NZ azt mondja, ha nem megy jól mikor jönni akarsz,ne otthon költs tanárra, majd mi megtanítjuk úgy ahogy nekünk jó,a mi tanárainkkal, elvárásainkkal és akkor tuti megfelelsz a nyelvvizsgánkon is.Hozzáteszem a barátnőm férje NZ-i és csak akkor értem mit mond ha szótagol.vagy ha leírja.
 

manocska80

Állandó Tag
Állandó Tag
Szia Flamingo és Többiek, idéznék tőled és aztán kérdeznék is tőled/tőletek, kinnt élőktől és szabály tudóktól.
"Először is tegyük már tisztába a kérdést!
Te is kimehetsz/kimehettek turistaként és kérhetsz menedékjogot a kanadai reptéren. Majd fél, egy, vagy két év múltán páros lábbal penderítenek ki az országból, családostul.
Ezt akarod?
Közben menekültként nincs munkavállalás, mert, ha kapsz akkor lásd is el magad, azaz a segély ugrik"

Először is kiskapuk mindenhol vannak szerintem, ez van, akinek bejön, van akinek meg nem.
A fennt írt soraid, amennyiben valósak akkor ez a valóságban úgy néz ki, persze amennyiben soha nem akarok ott élni csak esetleg nyaralni megyek Kanadába (és van tőkém, amit nem hangoztatok a belépéskor), akkor "elsírom" magam a határon és menedékjogot kérek majd 2 évig fizet az ottani állam, hogy segélyt kapjak és "elnyaralgassak"?
Gondolom azért ennek is vannak feltételei, mármint a menedékjognak és a segélynek. ? És ahogy már visszább írta valaki megtorolja az állam a "kitoloncolásnál" pl, 10 évig nem térhetek vissza, utána meg újra eljátszhatom ugyan ezt?
Amennyiben ez tényleg így van akkor ez egy "nagy kapu" a nyaralásra támogatással, persze nem a betelepülésre.
Írjatok, okítsatok, szívom magamba a tudást. Köszönöm a válaszokat, elméleti kérdés, ne mérgeljétek magatokat. :)
 

swist

Új tag
Kedves Olvasók!
Egy kis segítséget szeretnék kérni.
Feleségem testvére Kanadában él (kb. 15 éve), már kanadai állampolgár is.
Nős, viszont nincsenek gyerekeik. Felesége szintén magyar
származású (de már Kanadában született), Feleségének van 1 idősebb
testvére, neki sincs gyereke. Így nincs örökösük, akikre az
ingóságokat hagyhatnák.
Nekünk van két kislányunk (5 ill. 7 évesek). Sógornőm így arra gondolt
- ha lehetőség van rá - kimennénk hozzájuk, mi is letelepednénk kint,
munkát vállalnánk, így a mi lányainkra tudnák hagyni a vagyonukat. Én
37, a feleségem 34 éves, alapfokon beszélünk angolul, szükség esetén
továbbfejlesztjük ezt a tudást.
Van e rá lehetőségünk, hogy családegyesítés címén letelepedjünk
Kanadában? Mik ennek a legfőbb feltételei?
Várom a hozzászólásokat. Köszönöm!
 

Jadge §

Kitiltott (BANned)
Kedves Olvasók!
Egy kis segítséget szeretnék kérni.
Feleségem testvére Kanadában él (kb. 15 éve), már kanadai állampolgár is.
Nős, viszont nincsenek gyerekeik. Felesége szintén magyar
származású (de már Kanadában született), Feleségének van 1 idősebb
testvére, neki sincs gyereke. Így nincs örökösük, akikre az
ingóságokat hagyhatnák.
Nekünk van két kislányunk (5 ill. 7 évesek). Sógornőm így arra gondolt
- ha lehetőség van rá - kimennénk hozzájuk, mi is letelepednénk kint,
munkát vállalnánk, így a mi lányainkra tudnák hagyni a vagyonukat. Én
37, a feleségem 34 éves, alapfokon beszélünk angolul, szükség esetén
továbbfejlesztjük ezt a tudást.
Van e rá lehetőségünk, hogy családegyesítés címén letelepedjünk
Kanadában? Mik ennek a legfőbb feltételei?
Várom a hozzászólásokat. Köszönöm!
az itteni oroklodesi rend TERET ENGED AKAR A TENGERIMALACNAK IS ... csak papir kerdese
NEM AHHOZ ITT ELNI ... !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Minden tudas ITT >>> http://www.cic.gc.ca/english/immigrate/sponsor/index.asp
 

Melitta

Adminisztrátor
Fórumvezető
Rádiós
Szia Flamingo és Többiek, idéznék tőled és aztán kérdeznék is tőled/tőletek, kinnt élőktől és szabály tudóktól.
"Először is tegyük már tisztába a kérdést!
Te is kimehetsz/kimehettek turistaként és kérhetsz menedékjogot a kanadai reptéren. Majd fél, egy, vagy két év múltán páros lábbal penderítenek ki az országból, családostul.
Ezt akarod?
Közben menekültként nincs munkavállalás, mert, ha kapsz akkor lásd is el magad, azaz a segély ugrik"

Először is kiskapuk mindenhol vannak szerintem, ez van, akinek bejön, van akinek meg nem.
A fennt írt soraid, amennyiben valósak akkor ez a valóságban úgy néz ki, persze amennyiben soha nem akarok ott élni csak esetleg nyaralni megyek Kanadába (és van tőkém, amit nem hangoztatok a belépéskor), akkor "elsírom" magam a határon és menedékjogot kérek majd 2 évig fizet az ottani állam, hogy segélyt kapjak és "elnyaralgassak"?
Gondolom azért ennek is vannak feltételei, mármint a menedékjognak és a segélynek. ? És ahogy már visszább írta valaki megtorolja az állam a "kitoloncolásnál" pl, 10 évig nem térhetek vissza, utána meg újra eljátszhatom ugyan ezt?
Amennyiben ez tényleg így van akkor ez egy "nagy kapu" a nyaralásra támogatással, persze nem a betelepülésre.
Írjatok, okítsatok, szívom magamba a tudást. Köszönöm a válaszokat, elméleti kérdés, ne mérgeljétek magatokat. :)

Azert nem olyan konnyu itt az elet ,hogy a postas hozza a nyaralasra valo penzt.
Aki segelyt kap az nagyon szuken van kiszamitva mar nem igen fer bele se auto tartasa se cigirettazas es egyeb luxus dolgok.
Persze aki ezt az utat valassza .....boritekolva van a visszautasitas fuggetlen attol ,hogy ha segitunk is ugyvedet talalni.
Kiskapuk.....sok esetben sittre vezetnek.
 

Gyongyi54

Állandó Tag
Állandó Tag
jaaa,ugyanarrúú brekegünk itten mindketten:

az a "speciális", (azé nem mondom, hogy "korlátolt", mert nem a minősítés a cél ebben az esetben), ujságot-nem-olvasó, híreket-nem-hallgató, a szomszédtól és a "klán"-tól informálódott, főleg, de mint a példa mutatja, nem csak ázsiaiakra jellemző szubkultúra nyilvánul meg, ami ontárjót teszi a legkivánatosabb célponttá, merhogy az jó nagy, oszt biztos rohadt sok meló vár mindenkire...

a "kicsi" és csóró szszkecsuán meg se fordul a fejben, pedig már 2 éve a legnagyobb növekedést mutatja (maga mögé utasitva a világ második legnagyobb olajkészletével rendelkező elbörtaaat....)... Na pont ez az, amit nem lehet elégszer korrigálni: nem a csordával köll menni, hanem előttük, méghozzá jóval előttük és jó tempóban, különben jönnek és el leszel taposva...

az eggyetemek... hasonlóan működnek: sárga-barnáék közt elterjed, hogy xy egy "jó" egyetem, azt elhemzsegik, mivel a helyek nem bővülnek olyan ütemben -- csak 3.5 körüli GPA-el lehet bejutni, ami 90% körüli osztályzatokat képez le...)
A bejutott tanulógépek miatt az eggyetem fokozatosan emeli a mércét, hiszen ezt várják el tőle...

a UoT helyi fehér diákjai folyamatosan hullanak ki, vannak kurzusok, ahol az ázsiaiak részaránya 98%!!. Nem mintha hülyébbek lennénk, mint az ázsiaiak,(legalábbis ha nem akarunk rasszisták lenni), de nekik más a kultúrájuk -- a mieink emberi életet akarnak élni már fiatal kortól, aminek része a szórakozás, lazítás, természet, sportok, stb. Azok a napi 12 órányi tanulás és a 8 óra alvás mellett maradó kb 4 órát hegedűórákra fordítják...

biztos gyöngyi is hallott már a "chineese mom" szindrómáról...

Szoval Saskatchewan fellenduloben van? Hurra ! Azoknak akiknek a foglalkozasa nincs olyan messze az olaj kitermelestol mint Mako Jeruzsalemtol ez jo hir.
Azert letaposasrol beszelni tulzas, hiszen Saskatchewan kb. 7-szer akkora terulten fekszik mint Magyarorszag es 1 millioan elnek ott. Ha minden jol megy es evente annyian vandorolnak be mint amennyit beterveztek, akkor lehet, hogy par ezer ev mulva mar szinte mozdulni sem lehet majd.

A lenyeg, hogy Te megmondtad elore, igy senki nem mondhatja, hogy nem szoltal idoben.
 

GIGI

Állandó Tag
Állandó Tag
csaladegyesites sponzoralassal, nezz utana a cic-en, 2 felnott 2 gyerekre kb. eves szinten a szponzornak mennyi bevetelt kell kimutatnia adobevallasi papirjan! 10-en eve 70 ezer volt 1 gyerek+1 felnott.. ha a rokonaid elmult 2 eves adobevallasa evenkent eleri vagy meghaladja a 140 ezer CAD-et, akkor jo esellyel szponzoralhatnak benneteket.
es ahogy Jadge mondta, will-kit-tel - barkire hagyhatja vagyonak barki. es megtamadhatatlan, es olyan mint "koteles resz" otthon, az itt nincs!
Kedves Olvasók!
Egy kis segítséget szeretnék kérni.
Feleségem testvére Kanadában él (kb. 15 éve), már kanadai állampolgár is.
Nős, viszont nincsenek gyerekeik. Felesége szintén magyar
származású (de már Kanadában született), Feleségének van 1 idősebb
testvére, neki sincs gyereke. Így nincs örökösük, akikre az
ingóságokat hagyhatnák.
Nekünk van két kislányunk (5 ill. 7 évesek). Sógornőm így arra gondolt
- ha lehetőség van rá - kimennénk hozzájuk, mi is letelepednénk kint,
munkát vállalnánk, így a mi lányainkra tudnák hagyni a vagyonukat. Én
37, a feleségem 34 éves, alapfokon beszélünk angolul, szükség esetén
továbbfejlesztjük ezt a tudást.
Van e rá lehetőségünk, hogy családegyesítés címén letelepedjünk
Kanadában? Mik ennek a legfőbb feltételei?
Várom a hozzászólásokat. Köszönöm!
 

Eperke34

Új tag
Tisztelt Flamingo!!!

Szép sorjában van pár dolog amire válaszolnék.
1.Miért nem Eu. ország...őszintén,eszembe sem jutott.Abban gondolkodtunk hogy Canadában ott a rokonság.Aki felajánlotta hogy indulásnak pl. nem kell lakást keresni,elférünk.Vagy hogy nézzük az anyagi oldalát,szétnéznek munka után,nem a nagy semmire indulunk el,hogy vagy lesz valami,vagy se...ez 3gyerekkel nem nyerő.És nekem pl. sokat jelentene ha megbetegedne valamelyik gyermekem,akkor lenne akihez fordulhatok,aki azt mondja hogy vidd ide és ide mert ismerem és remek orvos szakember.
2.Nyelvtanulás.A párom tanárnál tanul angolul.Azért hogy tudjon majd dolgozni.
3,Engem ilyen 6hónapos turista feketén melózik téma nem érdekel.Az hogy nem akarok tanulni...én gyakorlati dolgokban verhetetlen vagyok,az iskolát viszont nem nekem találták ki.A párom viszont ész ember,így kiegészítjük egymást.Sajnos neki az élet szólt közbe,és gyerek korában nem tanulással töltötte az időt,hanem család fenntartással...
4.Mo. belül költöztem párszor.Egyedül neveltem a nagy fiam,és mindig eltudtam intézni,óvoda,iskola váltást...nem erre az oldalára gondoltam.Hanem mint írtam utána,a tanultakban különbségekre:)
5.Értem hogy ne válaszoljak...de én szeretnék:)Mint fent említettem,nekünk rokonaink élnek Torontoban és Montrealban,és segítenének megoldani azt a 6 hónapot ott a páromnak,nekem pedig itthon elég a saját jövedelmem.ÉS ITT SZERETNÉM KIHANGSÚLYOZNI,HOGY ITTHON SEM ÉLT EGYIKŐNK SEM SEGÉLYBŐL SOHA!!!!!!!
6. "A másik: gondolj bele, ha egy etióp, afgán vagy iraki írna hasonlót csak magyarországi viszonyokra áttéve? "Ez a mondat ezen az oldalon hiteltelen:mert ez elméletileg Canadába kitelepült MAGYAROK oldala!!!!!Az éremnek mindig 2oldala van...az én példám így hangzana:ha én mint afgán iraki letelepednék Magyarországra,akkor onnantól kezdve lenne jogom minden háttér információ,és ismertség nélkül,leugatni más letelepülni vágyó irakiakat?????És azoknak akit lenéznék,és leszólnék...azoknak ez hogy esne????Ezen az oldalon,csak másik fórumon xy-on ezt megfogalmazta szépen:ha valakinek sikerül kijutnia Canadába és Magyar szót hall,forduljon meg és induljon el a másik irányba....
Azért örülök hogy a te írásaidban,és még másokéban is,nyilvánvaló hogy vannak kivételek,akik megmaradtak "embernek"!Köszönöm a kedvességed!
Láttam hogy a kiskapu szó kicsit felborzolta a kedélyeket.Nem tudom hogy ti mit értetek ez alatt,én olyasmire gondoltam,hogy olvastam pl. ezt a család újra egyesítő programot,és az érdekelt volna,hogy itt mennyire veszik szigorúan a rokoni kapcsolat közelségét!Szép napot,és remélem némi képen sikerült ki igazítani a félreértett/érthető dolgokat!:)
 

FLAMINGO

Ne kérj hozzáférést! Ha jár, a rendszer ADJA.
Fórumvezető
Kormányos
Tisztelt Flamingo!!!

Szép sorjában van pár dolog amire válaszolnék.
1.Miért nem Eu. ország...őszintén,eszembe sem jutott.Abban gondolkodtunk hogy Canadában ott a rokonság.Aki felajánlotta hogy indulásnak pl. nem kell lakást keresni,elférünk.Vagy hogy nézzük az anyagi oldalát,szétnéznek munka után,nem a nagy semmire indulunk el,hogy vagy lesz valami,vagy se...ez 3gyerekkel nem nyerő.És nekem pl. sokat jelentene ha megbetegedne valamelyik gyermekem,akkor lenne akihez fordulhatok,aki azt mondja hogy vidd ide és ide mert ismerem és remek orvos szakember.
Nem rosszindulatból, de ez a kedves rokon azt is jelezte, hogy ilyenkor állja az orvosi költségeket?
Mert ott nem egészen olyan az egészségügyi rendszer, minr Magyarországon és természetesen nem is annyiba kerül a betegnek.
2.Nyelvtanulás.A párom tanárnál tanul angolul.Azért hogy tudjon majd dolgozni.
Ez dicsérendő.
Kínomban, hogy megértsd a saját esetemet leírnám : Egy másik idegennyelv felsőfokú ismerete mellett (mivel hogy diplomáimból kettőt nem Magyarországon, azaz külföldön szereztem), letettem az angol középfok C-t (azt abizonyos Rigó utcásat), majd egy speciális szakanyaggal bővített vizsgát is letettem.
Ezek után lehetőségem nyílt az USA-ba kiutazni és fejbe vert, hogy a megérkezéskor egyik reptéren sem értettem egy kukkot sem a hangosbemondóból, de még hely hírekből sem ami a tv falakon ment.
Viszont 3 hét sem kellett és már telefonon keresztül is meg tudtam magam értetni (ami köztudottan az egyik leg embert próbálóbb, mert a telefonba hiába mutogatsz...).
Tehát erre céloztak, hogy az élő nyelvi környezettel semmi sem versenyezhet.
3,Engem ilyen 6hónapos turista feketén melózik téma nem érdekel.Az hogy nem akarok tanulni...én gyakorlati dolgokban verhetetlen vagyok,az iskolát viszont nem nekem találták ki.A párom viszont ész ember,így kiegészítjük egymást.Sajnos neki az élet szólt közbe,és gyerek korában nem tanulással töltötte az időt,hanem család fenntartással...
Ez sajnálatos, de valahogy azokat a fránya munkáltatókat az esetek 99%-ban először mindig a papírok érdeklik. az csak a filmeken van (na jó nagyon ritkán talán az életben is), hogy ránézésre a briliáns tehetséget felismerik és nem kell a papír.
Tehát, hacsak a kinti rokon nem ajánl a SAJÁT cégénél állást, az esély a munkaszerzésre elenyésző, de adja az ég, hogy az élet megcáfoljon.
4.Mo. belül költöztem párszor.Egyedül neveltem a nagy fiam,és mindig eltudtam intézni,óvoda,iskola váltást...nem erre az oldalára gondoltam.Hanem mint írtam utána,a tanultakban különbségekre:)
Nyugodj meg azzal neked lesz bajod, nem a gyere(ek)nek. Ők ugyanis villámgyorsan alkalmazkodnak, de egy felnőtt akibe belecsontosodott - akárcsak a villásdugó kinézete is - na ő lesz gondban a mértékegységekkel és eltérő szabványokkal.
5.Értem hogy ne válaszoljak...de én szeretnék:)Mint fent említettem,nekünk rokonaink élnek Torontoban és Montrealban,és segítenének megoldani azt a 6 hónapot ott a páromnak,nekem pedig itthon elég a saját jövedelmem.ÉS ITT SZERETNÉM KIHANGSÚLYOZNI,HOGY ITTHON SEM ÉLT EGYIKŐNK SEM SEGÉLYBŐL SOHA!!!!!!!
A segélyből élés kérdése fel sem vetődött itthoni részről, de ha fel is vetődött volna, az nem a tenni (dolgozni) akaró ember, hanem a rendszer hibája.
Én a "miből" kérdést abból az aspektusból tetem fel, hogy a párod itthoni jövedelme kiesik, ott meg nem lesz, tehát ő tuti, hogy kintről nem fog tudni segíteni, hacsak nem nyer a lottón.
6. "A másik: gondolj bele, ha egy etióp, afgán vagy iraki írna hasonlót csak magyarországi viszonyokra áttéve? "Ez a mondat ezen az oldalon hiteltelen:mert ez elméletileg Canadába kitelepült MAGYAROK oldala!!!!!
Ezt speciel rosszul tudod. a téma címe bevándorlás Kanadába.
Tehát a bevándorlás kapcsán felmerülő mindenféle kérdések boncolgatása a cél, illetve akik kint élnek, azoktól gyakorlati tanácsok azok számára, akik kint szeretnének élni.

Ha viszont így nézem (a kintiek szemüvegén keresztül) jogos a felvetés. direkt nem erdélyi példát hoztam, pedig azzal kapcsolatban elhangzott nálunk is mindenféle és nem mind volt pozitív
Az éremnek mindig 2oldala van...az én példám így hangzana:ha én mint afgán iraki letelepednék Magyarországra,akkor onnantól kezdve lenne jogom minden háttér információ,és ismertség nélkül,leugatni más letelepülni vágyó irakiakat?????
Én mást kérdeznék. Melyiket választanád:
Mézes-mázos hitegetős duma, aztán kint "pofára esés", vagy kemény - ahogy írtad - ugatás, de ez alapján felkészülve és kiérve azt mondhatod, hogy nem is volt olyan kemény?
És azoknak akit lenéznék,és leszólnék...azoknak ez hogy esne????Ezen az oldalon,csak másik fórumon xy-on ezt megfogalmazta szépen:ha valakinek sikerül kijutnia Canadába és Magyar szót hall,forduljon meg és induljon el a másik irányba....
Sajnos az a bizonyos turáni átok még mindig ül a magyar népen...:(
Azért örülök hogy a te írásaidban,és még másokéban is,nyilvánvaló hogy vannak kivételek,akik megmaradtak "embernek"!Köszönöm a kedvességed!
Hidd el akiket nyersnek tartasz, nem ellened nyersek, hanem érted. Csak amikor 257-szer is ugyanazzal találja szembe magát a tanácsadó tag, akkor az a bizonyos cérna könnyen szakadhat.
volt itt már olyan kérdező, aki megírta a kérdését, majd azzal zárta, hogy lehet ott a válasz az előző oldalakon, de ő lusta visszaolvasni.
Te hogyan viszonyulnál az ilyenhez? (Úgy, hogy ezt a segítséget mindenki a saját szabadidejéből ingyen áldozza a többi tagra.)
Láttam hogy a kiskapu szó kicsit felborzolta a kedélyeket.Nem tudom hogy ti mit értetek ez alatt,én olyasmire gondoltam,hogy olvastam pl. ezt a család újra egyesítő programot,és az érdekelt volna,hogy itt mennyire veszik szigorúan a rokoni kapcsolat közelségét!Szép napot,és remélem némi képen sikerült ki igazítani a félreértett/érthető dolgokat!:)
Látod itt is előjött (sajnálatos módon) a nyelvtudás hiánya, mert ez egészen alaposan meg van fogalmazva azon a sokat idézett cic-es honlapon.
A kiskapu pedig teljesen más jelentéssel bír Kanadában, ahogy pl. az adócsaló is. (Az adócsalást bizonyos esetekben nyugaton sokkal mélyebben elítélik, mint akár az emberölést.)
 

Jadge §

Kitiltott (BANned)
Canadában ott a rokonság.
nekünk rokonaink élnek Torontoban és Montrealban,

olvastam pl. ezt a család újra egyesítő programot

a rokonyok HA itt elnek megtuggyak mondani ez szamodra vakvagany ...
csak aztat nem erem fol azzzal a hatalmas sok eszemmel
HA ennyi rokonsag leledzik ITT akkor MIERT NEM OKET KERDEZED ??? azok biztos megmondjak neked a TUTIT >>> merre indulj - mit csinalj
A tovabbiakban FORDULJ bizalommal a ROKONSAGHOZ ... bevandorlasban biztosan OK A PROFIK ... :rolleyes::rolleyes::rolleyes::rolleyes::rolleyes::rolleyes::rolleyes::rolleyes:
 

Jadge §

Kitiltott (BANned)
Meglehet, hogy már nem beszélik (jól) a magyar nyelvet.
aztat irgya ,hogy " a nagymamám testvére,és az ő leszármazottai "
nakerlekszepen akarhonnet nezem az maaaa a harmadgeneracio ... so gyakorlati tapasztalatom szerint mar a masod IS kinba van vele nem am a harmad ... de mindenlehetseges !!!!!:p
 

Beus.

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok,
Szerintetek ez lehetseges???
Egyik tavoli rokonomtol kerdem,hol tart az ugyintezesuk,hogy kanadaba jonnenek elni,dolgozni.
Azt mondja,meg sehol,a baratja most vegzi el a villanyszereloi tanfolyamot mert kanadaba elvileg $30 a fizetes orankent erre a szakmara,o pedig nem fog dolgozni mert ebbol vigan elelnek.
De a lenyeg inkabb ez:
Nem skilled worker visa-val jonnenek hanem egybol kanadai allampolgarsaggal,amit Becsen keresztul inteznenek,ami 2 ev lenne,tehat 2 ev mulva mar jonnenek is ide ki.
Hogy tudna valaki ilyen gyorsan allampolgarsaghoz jutni???
Tudok sok magyart akik sokkal tobb ido alatt szereztek meg es minden hivatalosan ment.
En ugy tudom elvileg ha letelepult valaki akkor azutan el kell tellni bizonyos idonek talan 1-2 evnek is,hogy beadhassa az allampolgarsagra az igenyet.
Jol tudom?Es onnantol kezdve meg varakozasi ido van az sem 1-2 honap.... hanem akar 1-2 ev is???
A srac miutan allampolgarkent kijottek,rogton felesegul venne igy a leanyzonak biztos statusza lenne ezzel.Ontarioba jonnenek.
Lehetseges ez igy?
Nem akarok veluk vitatkozni ezeken,de en valahogy maskepp latom ezeket a dolgokat es tudni szeretnem jol gondolom-e,hogy ezek a dolgok nem igy mukodnek.
Szerintetek?
Koszi a segitseget.:)
B.
 

Jadge §

Kitiltott (BANned)
Sziasztok,
Szerintetek ez lehetseges???
Egyik tavoli rokonomtol kerdem,hol tart az ugyintezesuk,hogy kanadaba jonnenek elni,dolgozni.
Azt mondja,meg sehol,a baratja
most vegzi el a villanyszereloi tanfolyamot

Magyarhonban ... es azzal mit akar ITT ???
leven CSAK es KIZAROLAG ITTENI VEGZETTSEGRE
ADNAK MUNKAVEGZESI ENGEDELYT /licenset/

anelkun NEM dolgozhat


mert kanadaba elvileg $30 a fizetes orankent erre a szakmara,o pedig nem fog dolgozni mert ebbol vigan elelnek.
De a lenyeg inkabb ez:
Nem skilled worker visa-val jonnenek hanem egybol kanadai allampolgarsaggal,amit Becsen keresztul inteznenek,ami 2 ev lenne,tehat 2 ev mulva mar jonnenek is ide ki.
Hogy tudna valaki ilyen gyorsan allampolgarsaghoz jutni???

SEHOGY !!!
ILYEN NINCS !!


Tudok sok magyart akik sokkal tobb ido alatt szereztek meg es minden hivatalosan ment.
En ugy tudom elvileg ha letelepult valaki akkor azutan el kell tellni bizonyos idonek talan 1-2 evnek is,hogy beadhassa az allampolgarsagra az igenyet.

IGY IGAZ EGESZEN PONTOSAN 1042 ITT TOLTOTT NAPNAK


Jol tudom?Es onnantol kezdve meg varakozasi ido van az sem 1-2 honap.... hanem akar 1-2 ev is???

Esetenkent elofordul ...de az eskutetelig a minimum 1ev procedura szinte biztos



A srac miutan allampolgarkent kijottek,rogton felesegul venne igy a leanyzonak biztos statusza lenne ezzel.Ontarioba jonnenek.
Lehetseges ez igy?

ALOMKEP
NEM hiszem ,hogy ertuk valtozna a szabaly


Nem akarok veluk vitatkozni ezeken,de en valahogy maskepp latom ezeket a dolgokat es tudni szeretnem jol gondolom-e,hogy
ezek a dolgok nem igy mukodnek.

Szerintetek?
Koszi a segitseget.:)
B.
szerintunk SEM
ez nem mas MINT PARASZTVAKITAS
 

dsagi

Állandó Tag
Állandó Tag
Üdv Mindenkinek!

igaz sokszor nem szoktam hozzászólni a fórumhoz, de napi olvasója vagyok. a mai napon megkatam a pozítív döntést Kanadából a skilled work-er jelentkezésemmel kapcsolatban. az örömöm megoszásával egyidejűleg szeretnék információt is kérni, hogy még mennyi várakozási időre számítsak a vízum megszerzéséig?

köszönöm segítő válaszaitokat előre is.

azoknak aki még nem adták be jelentkezésüket és infora van szükségük, olcsó fordítóra, közjegyzőre, stb, írjanak, szívesen segítek.

:)
D
 

Eperke34

Új tag
A nagymamám testvére ugyanúgy beszél magyarul akár csak én.....még ennyi idő után is:)Persze a lánya,és az unokái már csak angolul és franciául értenek.
Csak hogy másokat megnyugtassak....ő is azt mondta hogy nagy fába vágjuk a fejszét ha komolyan gondoljuk ezt a kiköltözködést.


Azért merészeltem itt is kérdezni....mert azt hittem az a fórum erre találtatott ki...és akinek nincs ínyére a válaszadás kedves JADGE annak szerintem nem kötelező......
 
K

Kvikveg

Vendég
Üdv Mindenkinek!

igaz sokszor nem szoktam hozzászólni a fórumhoz, de napi olvasója vagyok. a mai napon megkatam a pozítív döntést Kanadából a skilled work-er jelentkezésemmel kapcsolatban. az örömöm megoszásával egyidejűleg szeretnék információt is kérni, hogy még mennyi várakozási időre számítsak a vízum megszerzéséig?

köszönöm segítő válaszaitokat előre is.

azoknak aki még nem adták be jelentkezésüket és infora van szükségük, olcsó fordítóra, közjegyzőre, stb, írjanak, szívesen segítek.

:)
D
Gratulalok! :mrgreen:
 
Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.
Oldal tetejére