Mennyi gyereket a mai világba?

otec

Állandó Tag
Állandó Tag
A gyerekszám ne politikai vagy társadalmi igény legyen. Saját belső vágy határozza meg hány gyereket nevelsz.
 

cat34

Állandó Tag
Állandó Tag
A vágy az megvan, egyszer már félig összejött, de sajna el is ment. Azóta semmi. Az idő pedig pereg.
 

KicsiTigris

Állandó Tag
Állandó Tag
Hármat, két fiút és egy lányt, csak azért, hogy ha valamilyen témával kapcsolatban játékos szavazásra kerülne sor, akkor a férfiak kezében legyen a döntő többség, amit persze a női szekció egy bájos mosollyal mindjárt át is billentene a saját oldalára:p
 

adykaa

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok.Nekem van gyermekem,de szívem szerint vágynék még egy picire,főleg,ahogy az én kicsi babám már nem is kicsi,iskolás lett.De sok a kérdés körülöttem,bennem.Az anyagiakból indul ki mindegyik.
 

Tylerson

Állandó Tag
Állandó Tag
Vonnegut örült, hogy nem később született. Messzemenőkig megértettem őt mikor olvastam. A magyarázatot nála keressétek. Én később születtem, de bár ne így lett volna. Az elkövetkezendő világba gyereket szülni felelőtlenség. "Így megy ez" :)
 

bereczlizi

Állandó Tag
Állandó Tag
Mindenképpen legalább két gyermek kell egy családba, nekem egy van, és hiányzik egy tesó neki-meg nekem is egy kicsike:)
 

Erona

Állandó Tag
Állandó Tag
szerintem a mai világban már nincs értelme gyereket vállalni...

Ezt te sem gondolhatod komolyan. Mi másnak lenne értelme, minthogy apró "másainknak" átadjuk az eddigi tapasztalatainkat, hogy átéljük velük azokat amikre még nem volt lehetőségünk. Nem tudom, hogy milyen lehet az ha valakinek van gyereke, mert még nincs gyerekem, de igen is szeretném majd hogy legyen. Átélni azt, amikor egy kis élet növekszik bennem és miután megszületett elhalmozni sok-sok szeretettel :)
 

Anyucicus

Állandó Tag
Állandó Tag
Csak az tudja, mi az igazi bánat, és mi az igazi öröm, akinek van gyereke. Nélkülük sokkal kevesebbek lennénk mi is. Aki pedig úgy gondolja, hogy ez a világ nem alkalmas a gyereknevelésre, gondoljon arra, hogy sokunk szülei, nagyszülei lövészárokban születtek a háború és élelmiszerhiány közepén... Miért is sírunk ma? Nekem 3 lányom született, akkor még albérletbe...
 

kartonkutya

Állandó Tag
Állandó Tag
Napjaink divatos témája -legalábbis mMagyarországon biztosan- annak meghatározása, hogy úgy mágis mennyi gyereket lehet szülni a mai világba. Szeretnék topicot indítani erről és az ezzel kapcsolatos témákról pl. véleményetek szerint felelőtlenség-e ma a nagycsalád-s ha igen kinek a kompetenciája ezt meghatározni, Várom hozzászolásaitokat és egyéb ötleteiket a témában

Semmi kifogásom a sok gyerek ellen. Mindenki annyit vállal amennyit akar, ha és amennyiben tisztességgel el tudja őket tartani és nem az állami támogatásra rendezkedik be. Figyelembe veszi a gyerekek igényeit is, mert számomra a "szeretet a fontos" nem jön be.
 

Andix

Állandó Tag
Állandó Tag
Osztom a vèlemènyed.Talàlkozzon az òhaj ès a pènztàrca....valahol fèlùton.Annyit vàllaljunk,amennyit biztonsàggal feltudunk nevelni,iskolàztatni.
 

Bettibébi

Állandó Tag
Állandó Tag
Nagymamám mindig azt mondta "ahova Isten bárányokat ad,oda legelőt is".Na én ettől a mai napig ki tudok akadni!!!Előbb legyen legelő,aztán jöhet/nek a bárány/ok.Amennyire nekünk kell a gyerek,pont annyira kell minden gyereknek a biztos háttér!És nem csak erkölcsi,hanem bizony anyagi is.És nem kis ideig.....
De azért a legnagyobb kincs,öröm,szeretet,szerelem!:D
 

nkatinka

Állandó Tag
Állandó Tag
No és a párkapcsolatok instabilitásáról ne is beszéljünk. A házasságok több mint fele válással végződik, tehát a nőknek a karrier, az álláskeresés és az anyagiak mellett az egyedül nevelés is megnehezíti a gyermekvállalást.
 

zsebibaby2010

Állandó Tag
Állandó Tag
Nekünk csajoknak a világ legszebb dolga az hogy édesanyák lehetünk. Amikor a karodban tarthatod a picurkát aki 9 hónapig "lakott" a pocakban, szerintem ez nagyon nagy dolog! Nekem van egy 7 hónapos kislányom, de én most vagyok a legboldogabb :) Szerintem akinek van gyereke az ugyanígy érez. Én szorítok hogy te is átéld Erona! :)
 

zsebibaby2010

Állandó Tag
Állandó Tag
Annyira gáz hogy az anyagiakat kell nézni amikor bele vágsz hogy most már lehet gyereket vállalni, én szívem szerint szülnék egy tucatot ha tehetném... :( Sajnos nem tudnék megadni nekik sok mindent, elég egyről gondoskodni...
 

Nobilissima

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok,
32 éves vagyok, tizenhat éve élek stabil boldog párkapcsolatban. Régen úgy álmodtam, hogy lesz két három gyerekem, ma már egynek is örülnék. Sajnos amíg napi kenyér problémáink vannak nem tudjuk vállalni. A gyerekemnek nem mondhatom azt, hogy nincs mit enni. Most már lassan abba kell beletörődnöm, hogy nem lesz gyermekünk. Ezért már mások gyerekeit sem engedem közel magamhoz, mert csak a szívem fáj.
 

Nonoka.B

Állandó Tag
Állandó Tag
Anyit kell valani ,amenyit fel tudunk nevelni.Habar regebben azt tartottak ,minnel nepesebb a csalad annal jobb.
 

solmol

Állandó Tag
Állandó Tag
A Gyermek a Jövő!!
Mikor a gyermekvállalás anyagi problémáit elemzitek akkor a jelent boncolgatjátok. Ha most anyagilag megfelelőnek érzitek a jelent, akkor biztos, hogy a jövő is az lesz? Nyilván a gyermekvállalás jövőbeni anyagi kockázatot jelent, de egy felelős szülőnek mindez megszorozza az erejét.
 
Oldal tetejére