Mit olvastál utoljára ?

Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.

Atyaman

Állandó Tag
Állandó Tag
Daryl Gregory: Raising Stony Mayhall
A főszereplő egy zombi, ám egyáltalán nem azt a tipikus zombi-apokalipszis sztorit kapjuk, amit várnánk. A könyvnek ennél sokkal érettebb és meghatóbb története van. Érdemes adni neki egy esélyt.
 

rewolfied

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok,
Nagy odaadassal olvastam Muller Peter legujabb konyvet, Isten bohocait, kivancsi lennek, hogy nektek mi a velemenyetek a konyvrol? Muller Peter konyveit nagyon szeretem, de most ez utobbi, nekem nem nagyon jott be? Lehet nem jol ertelmeztem,de valamilyen szinten, nem ezt vartam...igy gondoltam megkerdezlek benneteket is:)
Tovabbi szep napot mindenkinek:)
Rewolfied
 

Dorottya93

Állandó Tag
Állandó Tag
Jean-Dominique Bauby: Szkafander és pillangó

Jean-Dominique Bauby-t, a brilliáns újságírót életének negyvenharmadik évében agyvérzés érte, mély kómába zuhant, s mire abból magához tért, testének szinte egyetlen porcikáját sem tudta mozdítani, kivéve a bal szemét. Ez a fél szem lesz az összekötő kapcsa a külvilággal, embertársaival, az élettel. Ez a szem nem csak nézni tud, hanem pislantani is. A látogató felmondja az ábécét, s egy pislantás megállítja a megfelelő betűnél. Így alakulnak ki a szavak, a mondatok, így tud társalogni, levelezni . Így írta ezt a könyvet is. Könyvével fölényesen ironikus, sorsával megbékélt, mégis szívszorító intenzitású jelentést küld egy világról, amelyet elképzelni is alig tudunk.
 

Pruntyi

Állandó Tag
Állandó Tag
Kate Morton: Forgotten Garden
Nem tudom, megjelent-e magyarul. Nagyon erdekes konyv, mintha egy puzzle-t rakna ki az ember. :) Ajanlom mindenkinek.
 

Buksi22

Állandó Tag
Állandó Tag
Jelenleg olvasom, de már a végén járok:

Rosamunde Pilcher: Elmúlt a nyár

Mindenki életében van egy sorsdöntő pillanat, ami elvezet a boldogsághoz. A huszonegy éves Jane Marsh a napos Kaliforniában éli a fiatalok életét, miközben bohém édesapja ügyeit is kézben tartja. A furcsa párosnál váratlanul felbukkan egy ifjú jogász, és Jane-t visszacsábítja gyermekkora színhelyére, a nagymama skóciai birtokára. A lenyűgöző táj és a múlt árnyainak hatására Jane-ben felelevenednek az emlékek, ráadásul újra találkozik az ellenállhatatlanul sármos Sinclairrel, az egykor elérhetetlennek tűnő szerelemmel. Jane utazása egy csapásra mindent megváltoztat; szenvedély, fájdalom, és egy jó pillanatban érkezett felismerés, miszerint a sors másnak szánta, mint akit élete párjának hitt...


Szabadságra, strandra kiváló volt! :)
 

Buksi22

Állandó Tag
Állandó Tag
Szabadságom elejét pedig

Vavyan Fable: Habospite könyvével kezdtem, jól szórakoztam:

A Halkirálynő és a Vis Major történetének hősei találkoznak! Fertő Cityben menyegző készül. A harcművész Dalia és a sok kínpadot megjárt exzsaru, Marcel-Lobo kézfogózna a város hírneves kastélyában. Ám az élet nem habospite. Dalia a koszorúslányokkal - Cyddel és Denisával - kalandot kalandra halmozva lánybúcsúzik Fertő Citíben. Ennek során elkerülhetetlenül megismerkednek a járőröző kopópárossal, Vis Majorral és Kyrával. Vis Major készülő gaztett nyomában jár, Kyra majdnem kétszáz éves sorozatgyilkosság szálait bogozza, közben aktívan praktizáló latrokba, vámpírokba botlanak. Tudomásukra jut, hogy egy dzsungelországi kokszbáró busás vérdíj fejében körözteti Marcelt. Egyéb bajok is megakaszthatják az egybekelést. Az esketésre felkért Rézorr Atya a mátkapár öltözéke láttán avagy a meglepetéstánc hatására lefújhatja a frigyet. Az oltár előtt valóra is válik néhány kisebb rémálom. A jókorább tagló későbbre tartogatja magát. A vigalmat megzavaró támadás nyomán a Denisa-Belloq-Martin-Delgado által képviselt úthenger zsarucsapat és a lavina kopópáros közös akcióba lendül, Dalia és Cyd is velük tart. A földön-vízen-levegőben folyó üldözős-hajszás téboly hevében nincs idő átöltözni, s a két dudás egy csárdában-effektus is létrejön.
 

Buksi22

Állandó Tag
Állandó Tag
-2

Ugron Zsolna: Úrilányok Erdélyben

Ugron Zsolna első regénye valóságos utazás báltermeken és mosókonyhákon, palotákon és romokon, szövevényes rokoni kapcsolatokon és egy sodró szerelmen át a pesti nyüzsgésből a Kárpátok lábához majdnem az Üveghegyen túlra. Anna irigylésre méltó életet él Budapesten: tökéletes férfi, érdekes tévés munka, sok utazás, nagy társasági élet, ragaszkodó barátok. Ám egy nap különc bécsi nagynénje és egy megrázó találkozás rádöbbenti, hogy szép üvegburája alatt már alig kap levegőt. Útkeresése közben rátalál örökségére és egy kis erdélyi faluban a mindent felülíró szerelemmel együtt önmagára is. Pillanatképek az erdélyi arisztokrácia elsüllyedt világából, és kései utódaik nem mindennapi hétköznapjaiból.

"Ugron Zsolna erdélyi úrilány: összegyűjtötte főnemesi retyerutyája legjobb családi anekdotáit, ezeket szellemesen és szórakoztatóan fűzte fel egy talán nem véletlenül életszagú, romantikus történetre, és mert az anekdotákban mindig esznek, megtoldotta a kötetet a nagymamája szakácskönyvéből vett százéves receptekkel. Ezekből aztán kiderül, hogy az őzgerincet fel lehet adni ribizlizselével, de hecsedlilekvárral töltött, borban párolt almával is. S hogy a ma méltatlanul mellőzött pástétomok igen jól megállják a helyüket uzsonnára, legyenek akár borjúból vagy nyúlból. Hogyan lesznek az erdélyi történelmi családok ünnepnapjainak ételei egy ízig-vérig huszonegyedik századi fiatalasszony hétköznapjainak szerves alkotóelemei - ehhez már el kell olvasni a könyvet.
 

görgető

Állandó Tag
Állandó Tag
Izolde Johannsen A sötétség órája

sziasztok
Már megjelent a második könyve is
ebben találkozik először Eric Nortmannel .
Érdekes és izgalmas is egyben.
csak ajánlani tudom.
 

kispillangó

Állandó Tag
Állandó Tag
Fejős Éva: Hotel Bali - tökéletes nyári olvasmány, habkönnyű, intelektuális aktivitást nem igényel. Csak nőknek ajánlom :)

Feldmár András: A tudatállapotok szivárványa - sokaknak el kellene olvasniuk!
 
Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.
Oldal tetejére