Bevandorlas Kanadaba

Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.

Frank-FHI

Kormányos
Kormányos
Kérdés:

Sziasztok!

Arról tudtok esetleg infót írni, hogy hány év munka után jogosult az ember kanadai nyugdíjra? Úgy emlékszem 10 évet olvastam a Service Canada oldalán, de hátha változott. . És arról tudtok esetleg, hogy az unióban (Németo., Hollandia) eltöltött évek beszámítanak-e a nyugdíjba és ha igen teljesen vagy csak részben?
Köszönöm!
Üdv
p.


Válasz:

Szerintem egy befizetés után is jogosult vagy CPP-re, ha elmúltál 60 (65-70)

/...../

Szakértő persze nem vagyok, tehát a tévedés valószínűsége nem elhanyagolható.

Számomra a válasz megfogalmazásából és a beidézett hivatalos információkat tartalmazó címekből az derült ki, hogy a válaszadó magánvéleményét írta le és nem tartja magát tévedhetetlennek, de segítő szándékkal reagált a kérdésre..... és ez köszönetet érdemel.

Magánvéleményét mindenki megfogalmazhatja és leírhatja ameddig az nem modortalan. Lehet vele egyetérteni, lehet felhívni a másik figyelmét ha téved, de senkinek sincs joga arra, hogy a hozzászólót vagy hozzászólását minősítse.

Nemre, vallási hovatartozásra, állampolgárságra, iskolai végzettségre, beosztásra, kapcsolatrendszerre..... való tekintet nélkül, moderálni fogok minden olyan hozzászólást ami modortalan és másikat emberi méltóságában sérti.

"1. cikk
Minden emberi lény szabadon születik és egyenlő méltósága és joga van. Az emberek, ésszel és lelkiismerettel bírván, egymással szemben testvéri szellemben kell hogy viseltessenek." / Az Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozata /


Azt hittem ez egy olyan fórum, ahol esetlegesen többször is föl lehet tenni ugyanazt a kérdést, anélkül, hogy ezzel valakinek a haragját kiváltanám.

Nagyon jól hiszed! Lehet kérdezni, aki pedig nem akar válaszolni egy esetleg megismételt kérdésre, az ne tegye. Nagyon sok szórakoztató oldal van a CanadaHun oldalain, tudom ajánlani a válaszadásban megfáradt tagoknak.
 

Anthony71

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok,teljesen más téma.

Voltam Bécsi interjún,teljesen más,mint képzeltem..Nagyon rendes mindenki,absolute együttműködö,nincs olyan "teror",amit itt néhányan irtak...

Franciáúl beszélt a konsul asszony,én "angol-halandzsa",aztán bekapcsolódott egy tolmács,aki magyar-francia!:))

Határozottak,egyértelműek a kérdések,de nem arrogánsak,teljes empatikus hozzáálással!Megelőlegezik a bizalmat,nyoma sincs a "magyar"virtusnak!!

Nem szeretik a sirás-rivást,a panaszkodást,jól ismerik a magyar helyzetet.
Nem eszik meg a:"üldöznek,vernek a rendőrök,nincs munka-segij,"történeteket.

Más
Bár a "googli"jó barát,de szeretnék néhány kanadai ingatlanos oldal elérhetőségét,ahól ingyenesen lehet hirdetni.
Tudna valaki segiteni?

Köszönettel.
M.A
 

Gyongyi54

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Györgyi54! Köszönöm a válaszod, megerősítettél az általam is legjobbnak tartott megoldásban. Nem baj ha még majd kérdezek ilyen apróságokat? Nem vagyok túl tapasztalt ilyenféle ügyintézésekben, és kissé tartok attól, hogy visszaküldik a papírokat s így időt vesztünk.
Köszönöm mégegyszer! Szia! Laci

Szivesen Laci. Remelem azota kesz vagy a papirokkal. Nekem is az elso otleted tetszett, csak nem akartam, hogy a vegen meggondold magad. :) Gyongyi
 

Gyongyi54

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves kanadai magyarok,

tudna-e nekem valaki hiteles választ adni a következő kérdésemre vagy a pontos helyet megjelölni arra, hol olvashatok erről. A bevándorlási oldalon a Study Visa-nál leírtakat többször is áttanulmányoztam már, de valahogy erre a kérdésemre nem leltem ott választ.
Szóval:
adott egy diplomás házaspár, amely úgy szeretne a CEC kategórián belül Kanadába letelepedést szerezni, hogy mondjuk a feleség egyetemre megy tanulni. Ekkor a férj Open Work permit-et kap. A feleség "on campus" dolgozhat az első 6 hónapban, majd ezután OFF is vállalhat állást stb. az ide vonatkozó dolgokat asszem értem.
DE: az nem derül ki nekem, hogy a velük utazó, iskolás korú gyerekek járhatnak-e úgy iskolába, mint amikor valaki Work Visa-val (és LMO-val) megy ki, vagy ezeknek a gyerekeknek tandíjat kell fizetniük?

Ha nem elég tiszta, mire vonatkozik a kérdésem, akkor majd megpróbálom világosabban elmagyarázni :) (ezt csak azért mondom, mert nektek, akik kinn éltek, ezek a dolgok lehet, hogy evidensek...)

Előre is köszönöm a válaszaitokat:
Zsofica



<!--[if gte mso 9]><xml> <o:OfficeDocumentSettings> <o:DoNotRelyOnCSS/> </o:OfficeDocumentSettings> </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> <w:WordDocument> <w:View>Normal</w:View> <w:Zoom>0</w:Zoom> <w:punctuationKerning/> <w:ValidateAgainstSchemas/> <w:SaveIfXMLInvalid>false</w:SaveIfXMLInvalid> <w:IgnoreMixedContent>false</w:IgnoreMixedContent> <w:AlwaysShowPlaceholderText>false</w:AlwaysShowPlaceholderText> <w:Compatibility> <w:BreakWrappedTables/> <w:SnapToGridInCell/> <w:WrapTextWithPunct/> <w:UseAsianBreakRules/> <w:DontGrowAutofit/> </w:Compatibility> <w:BrowserLevel>MicrosoftInternetExplorer4</w:BrowserLevel> </w:WordDocument> </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> <w:LatentStyles DefLockedState="false" LatentStyleCount="156"> </w:LatentStyles> </xml><![endif]--><!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Table Normal"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0in 5.4pt 0in 5.4pt; mso-para-margin:0in; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} </style> <![endif]--> Eleg nehez kerdes, mert az iskolatol ill. a “ School Board” –tol fugg az, hogy kell e fizetni vagy sem. Mivel a tandij kb 10-14 ezer dollar egy evben , jobb lenne elore kitisztazni veluk.

Azt nem irtad, hogy hova koltoznetek, tehat itt egy lista pl. Ontariobol.


http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_school_districts_in_Ontario

http://www.tdsb.on.ca/_site/ViewItem.asp?siteid=90&menuid=313&pageid=241


(En szemelyesen beszelnek School Boarddal vagy az iskolakkal ha ebben a helyzetben lennek.)
 

Gyongyi54

Állandó Tag
Állandó Tag
A mai napon elkönyveltem kanadai álláskeresésem első apró pici sikerét: kaptam választ egy jelentkezésemre.
A válasz lényege az volt, hogy fókuszáljak először az állandó tartózkodási engedélyemre, és ha már kint leszek, nagyobb eséllyel találhatok munkát.
De ezen a ponton összezavarodtam.
Hivatalos munkavállalói visára van ahhoz szükségem, hogy legálisan dolgozhassak Kanadában. Ehhez viszont az kell, hogy legyen a kezemben egy érvényes állásajánlat. Akkor most hogy is van ez? Tudom, én nem értem meg lényeget, de hátha ti tudtok segíteni zöld ágra vergődni. Aztán olvastam a fórumon olyan hozzászólásokat, hogy hosszú hónapokat is igénybe vehet, mire az ember megkapja a munkavállalási engedélyt. De várnak ennyi időt a munkaadók egy betöltendő állás esetén? Nekem gyanús.
Megköszönöm, ha fölvilágosítotok, akár PM-ben is.
Szép napot mindenkinek!

<!--[if gte mso 9]><xml> <o:OfficeDocumentSettings> <o:DoNotRelyOnCSS/> </o:OfficeDocumentSettings> </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> <w:WordDocument> <w:View>Normal</w:View> <w:Zoom>0</w:Zoom> <w:punctuationKerning/> <w:ValidateAgainstSchemas/> <w:SaveIfXMLInvalid>false</w:SaveIfXMLInvalid> <w:IgnoreMixedContent>false</w:IgnoreMixedContent> <w:AlwaysShowPlaceholderText>false</w:AlwaysShowPlaceholderText> <w:Compatibility> <w:BreakWrappedTables/> <w:SnapToGridInCell/> <w:WrapTextWithPunct/> <w:UseAsianBreakRules/> <w:DontGrowAutofit/> </w:Compatibility> <w:BrowserLevel>MicrosoftInternetExplorer4</w:BrowserLevel> </w:WordDocument> </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> <w:LatentStyles DefLockedState="false" LatentStyleCount="156"> </w:LatentStyles> </xml><![endif]--><!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Table Normal"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0in 5.4pt 0in 5.4pt; mso-para-margin:0in; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} </style> <![endif]--> Jo lehet a resumed ha egyaltalan valaszoltak. Nem konnyu jo allast talalni akkor sem ha itt el az ember. Az mondjak, hogy legalabb 100 resumet kell elkuldeni ahhoz, hogy 5 interjut kapjon valaki.
Talan olyan irodat kellene keresned akik kulfoldi vendeg munkasokkal foglalkoznak.
Nem vagyok ebben a temaban otthon, de az en vallalatomnal is dolgozik valaki akit ugy hoztak ide kulfoldrol. Szoval azert nem lehetetlen az sem.

Talan itt olvashatsz errol tobbet es van lehetoseg kerdesekre is. Ez nem sok ugyan, de tobb mint amit en tudok.

http://career-advice.monster.ca/job...ork/article.aspx?HPS=4_5C3immigratingtocanada
 

Melitta

Adminisztrátor
Fórumvezető
Rádiós
Sziasztok,teljesen más téma.

Voltam Bécsi interjún,teljesen más,mint képzeltem..Nagyon rendes mindenki,absolute együttműködö,nincs olyan "teror",amit itt néhányan irtak...

Franciáúl beszélt a konsul asszony,én "angol-halandzsa",aztán bekapcsolódott egy tolmács,aki magyar-francia!:))

Határozottak,egyértelműek a kérdések,de nem arrogánsak,teljes empatikus hozzáálással!Megelőlegezik a bizalmat,nyoma sincs a "magyar"virtusnak!!

Nem szeretik a sirás-rivást,a panaszkodást,jól ismerik a magyar helyzetet.
Nem eszik meg a:"üldöznek,vernek a rendőrök,nincs munka-segij,"történeteket.

Más
Bár a "googli"jó barát,de szeretnék néhány kanadai ingatlanos oldal elérhetőségét,ahól ingyenesen lehet hirdetni.
Tudna valaki segiteni?

Köszönettel.
M.A


Orulok,hogy mar interjun voltal, es kellemes benyomasod volt.
Gratulalunk!
 

Anthony71

Állandó Tag
Állandó Tag
Ohh..nem nekem kell gratulálni,hanem Kanadának!:)
Valamit nem értettem,bár -gondolom-a protokol része,miszerint annyi van még hátra,hogy csinálnak egy "Nemzetbiztonsági"check-ket.

Ott vólt a papirjaim közt a "kivonat a bűnügyi nyilvántartásból"(az erkölcsi az nem jó),ráadásnak nyomattam rá a Külüggyel "Apostille"bélyegzőt,+Bp kanada konzuli felülhitelesités...(kb 25e költség),most még szeretnének valami új cheket,csak nem tudom mi übereli a "Vaskapu"utcai igazolást..
 

Jadge §

Kitiltott (BANned)
Ohh..nem nekem kell gratulálni,hanem Kanadának!:)
Valamit nem értettem,bár -gondolom-a protokol része,miszerint annyi van még hátra,hogy csinálnak egy "Nemzetbiztonsági"check-ket.

Ott vólt a papirjaim közt a "kivonat a bűnügyi nyilvántartásból"(az erkölcsi az nem jó),ráadásnak nyomattam rá a Külüggyel "Apostille"bélyegzőt,+Bp kanada konzuli felülhitelesités...(kb 25e költség),most még szeretnének valami új cheket,
csak nem tudom mi übereli a "Vaskapu"utcai igazolást..
gondolkodj - erosen gondolkodj ... es maris megvan ... ! latod milyen ecccceruuu voooot ... !!!
...HA te NEM vagy AZ, amit az SZURNI hivatott ,akkor az szamodra CSAK egy db. + papiros ...
 

Flagellum Dei

Állandó Tag
Állandó Tag
A mai napon elkönyveltem kanadai álláskeresésem első apró pici sikerét: kaptam választ egy jelentkezésemre.
A válasz lényege az volt, hogy fókuszáljak először az állandó tartózkodási engedélyemre, és ha már kint leszek, nagyobb eséllyel találhatok munkát.
De ezen a ponton összezavarodtam.
Hivatalos munkavállalói visára van ahhoz szükségem, hogy legálisan dolgozhassak Kanadában. Ehhez viszont az kell, hogy legyen a kezemben egy érvényes állásajánlat. Akkor most hogy is van ez? Tudom, én nem értem meg lényeget, de hátha ti tudtok segíteni zöld ágra vergődni. Aztán olvastam a fórumon olyan hozzászólásokat, hogy hosszú hónapokat is igénybe vehet, mire az ember megkapja a munkavállalási engedélyt. De várnak ennyi időt a munkaadók egy betöltendő állás esetén? Nekem gyanús.
Megköszönöm, ha fölvilágosítotok, akár PM-ben is.
Szép napot mindenkinek!


Sziasztok!

Jokkesz kérdése engem is foglalkoztat: hogyan kapjak állásajánlatot, ha nem ott lakom - hogyan lakjak ott, ha nincs állásajánlatom? Rókafogta csuka vagy csukafogta róka?:)
És fentiek kapcsán: van olyan köztetek, aki a "Provincial nominees" program segítségével került Kanadába? Ha igen, mi a pontos (relatíve pontos) menete a dolognak?

Előre is köszönöm:
Attila
 

GIGI

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok,teljesen más téma.

Más
Bár a "googli"jó barát,de szeretnék néhány kanadai ingatlanos oldal elérhetőségét,ahól ingyenesen lehet hirdetni.
Tudna valaki segiteni?

Köszönettel.
M.A

ha pontositanad, mire kell neked "kanadai ingatlanos" oldal? keresel ingatlant, berelni, venni, eladni? milyet, mennyiert, stb.
 

Zsofica

Állandó Tag
Állandó Tag
Köszönöm a választ!
Észrevettem, h sikerült pontatlanul fogalmaznom... :)
Szóval úgy általánosságban kérdeztem volna, Canadára vonatkozólag, mert a cic-es oldalon nem találok rá választ. Ha pontosítani szeretném, akkor azt mondhatnám, h keresem a legolcsóbb megoldást... vagyis a legolcsóbb egyetemen a legolcsóbban és leggyorsabban megszerezhető papírt. A lényeg, hogy CEC-kategóriában bejussunk Canadába. Férjemmel mindketten Zeneakadémiai diplomával rendelkezünk, de én a magam részéről bármit hajlandó vagyok tanulni a letelepedés kedvéért.
Amúgy a gyermekeink 10, 14 és 16 évesek. lesznek az aktuális időpontban.
Zsofica
 

Taligan

Állandó Tag
Állandó Tag
Köszönöm a választ!
Észrevettem, h sikerült pontatlanul fogalmaznom... :)
Szóval úgy általánosságban kérdeztem volna, Canadára vonatkozólag, mert a cic-es oldalon nem találok rá választ. Ha pontosítani szeretném, akkor azt mondhatnám, h keresem a legolcsóbb megoldást... vagyis a legolcsóbb egyetemen a legolcsóbban és leggyorsabban megszerezhető papírt. A lényeg, hogy CEC-kategóriában bejussunk Canadába. Férjemmel mindketten Zeneakadémiai diplomával rendelkezünk, de én a magam részéről bármit hajlandó vagyok tanulni a letelepedés kedvéért.
Amúgy a gyermekeink 10, 14 és 16 évesek. lesznek az aktuális időpontban.
Zsofica

Gondolkozz el a "nurse" kepzeseken. Az itt eleg hamar elvegezheto (1-2) ev, es ez kaput nyithat arra hogy itt eljetek.
pl.:

http://www.bcit.ca/study/programs/8870bsn

http://www.vcc.ca/programs-courses/detail.cfm?div_id=6&prog_id=95

Levelezd le hogy mi mennyibe kerulhet (jellemzoen a kanadai allampolgar (ill. a PR statuszu beveandorolt) altal fizetett dijnak a 2-3x--sa amit neked fizetned kell mert oket (minket) tamogat a kormany. Kerdezz ra a forumon mi mennyibe kerul itt egy 5 tagu csaladnak. Sok sikert.
 

Zsolti08

Kitiltott (BANned)
A PR statuszrol jut eszembe,hogy itt milyen lassu az ugyintezes vagyis mire minden kartyat megkap kezhez az ember?

Tudom,tudom a burokracia...

Bocsi az off-ert
 

z_andris

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!

Az elmult napokban rengeteget olvastam itt a forumon(van mit):)
Koszonet a rengeteg informacioert.A tevhitek amiket eddig hallottam tovaszalltak
Minnel tobbet olvasom annal inkabb vilagos,hogy nem is lesz ez egyszeru.
De azert nekirugaszkodok azt hiszem.Viszont meg egy kerdesem lenne:Hozzavetőlegesen mekkora osszeggel kell szamolnom mint kiadas ha szakmunkaskent jonnek ki?Pontosabban fogalmazva a hivatalos procedura elkezdesetol(vizumkerelem,forditasok,stb.)A kierkezesemig erdekelne egy korulbeluli osszeg..Ahogy nezegettem Albertaban szponzoraljak a szakmamat.Tehat arra az allamra oszpontositok.
A valaszotokat elore is koszonom.
Udv.:Andras
 

Zsolti08

Kitiltott (BANned)
Sziasztok!

Az elmult napokban rengeteget olvastam itt a forumon(van mit):)
Koszonet a rengeteg informacioert.A tevhitek amiket eddig hallottam tovaszalltak
Minnel tobbet olvasom annal inkabb vilagos,hogy nem is lesz ez egyszeru.
De azert nekirugaszkodok azt hiszem.Viszont meg egy kerdesem lenne:Hozzavetőlegesen mekkora osszeggel kell szamolnom mint kiadas ha szakmunkaskent jonnek ki?Pontosabban fogalmazva a hivatalos procedura elkezdesetol(vizumkerelem,forditasok,stb.)A kierkezesemig erdekelne egy korulbeluli osszeg..Ahogy nezegettem Albertaban szponzoraljak a szakmamat.Tehat arra az allamra oszpontositok.
A valaszotokat elore is koszonom.
Udv.:Andras
Hi!

Attol is fug,hogy mennyien jonnek ki,arra adni,hogy szpozoraljak a szakmat haaat sok sikert!

Udv
 

z_andris

Állandó Tag
Állandó Tag
Hi!

Attol is fug,hogy mennyien jonnek ki,arra adni,hogy szpozoraljak a szakmat haaat sok sikert!

Udv

Koszonom a valaszt!

Negyen mennenk ket gyerek a felesegem es en.
Talaltam sok hirdetest is ami a szakmamba vag.Ezek nagy resze ugyancsak Albertaban van.Hat a szerencsere nem varhatok mert nem vagyok az a kimondottan szerencses alkat.Dolgozok ha kell kemenyen ahogy most is teszem.Europat es Azsiat jarom kamionnal,de ez nem lehet a jovo.Igy lemaradok a sajat eletemrol.
Tehat nem sajnaltatom magam.En csak egy nyugodtabb eletre vagyok a csaladommal. Ezert dolgoznek ujra a szakmamba amit itthon nem fizetnek meg.

Udv.:Andras
 

z_andris

Állandó Tag
Állandó Tag
"...vagy most a CNC esztergályos munkáról van szó?

Szomszédi üdvözlettel: Pandora's Box"


Autófényező a szakmám.Nem akarok kamionozni ha nem muszály.Mert most az sajnos.<!-- / message --><!-- edit note -->
 

Gyongyi54

Állandó Tag
Állandó Tag
Köszönöm a választ!
Észrevettem, h sikerült pontatlanul fogalmaznom... :)
Szóval úgy általánosságban kérdeztem volna, Canadára vonatkozólag, mert a cic-es oldalon nem találok rá választ. Ha pontosítani szeretném, akkor azt mondhatnám, h keresem a legolcsóbb megoldást... vagyis a legolcsóbb egyetemen a legolcsóbban és leggyorsabban megszerezhető papírt. A lényeg, hogy CEC-kategóriában bejussunk Canadába. Férjemmel mindketten Zeneakadémiai diplomával rendelkezünk, de én a magam részéről bármit hajlandó vagyok tanulni a letelepedés kedvéért.
Amúgy a gyermekeink 10, 14 és 16 évesek. lesznek az aktuális időpontban.
Zsofica

<!--[if gte mso 9]><xml> <o:OfficeDocumentSettings> <o:DoNotRelyOnCSS/> </o:OfficeDocumentSettings> </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> <w:WordDocument> <w:View>Normal</w:View> <w:Zoom>0</w:Zoom> <w:punctuationKerning/> <w:ValidateAgainstSchemas/> <w:SaveIfXMLInvalid>false</w:SaveIfXMLInvalid> <w:IgnoreMixedContent>false</w:IgnoreMixedContent> <w:AlwaysShowPlaceholderText>false</w:AlwaysShowPlaceholderText> <w:Compatibility> <w:BreakWrappedTables/> <w:SnapToGridInCell/> <w:WrapTextWithPunct/> <w:UseAsianBreakRules/> <w:DontGrowAutofit/> </w:Compatibility> <w:BrowserLevel>MicrosoftInternetExplorer4</w:BrowserLevel> </w:WordDocument> </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> <w:LatentStyles DefLockedState="false" LatentStyleCount="156"> </w:LatentStyles> </xml><![endif]--><!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Table Normal"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0in 5.4pt 0in 5.4pt; mso-para-margin:0in; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} </style> <![endif]--> Jol fogalmaztal. Vilagos, hogy mit kerdeztel es az is, hogy miert. A legolcsobb megoldast ugy talalod meg ha mennel jobban tajekozott vagy. Mivel 3 gyerekrol van szo, eloszor arrol, hogy Ok, hogyan mehetnek iskolaba ugy, hogy nem kerul egy vagyonba, az mellett, hogy a Te tandijad felett( ami a tobbszorose annak amit az itt elok fizetnek) rendelkezned bizonyos osszeggel a sajat es a gyerekek ellatasara addig amig itt tanulsz. Vannak feltetelei annak, hogy a gyerekek iskolaja mikor ingyenes es mikor nem. Pl., hogy az a program amire majd jarni fogsz min. 1 eves legyen, es stb.stb. Ezeket a felteteleket kell kitisztazni a School Boarddal vagy kozvetlenul az iskolakkal . Persze kezdheted ugy is, hogy kinezel egy egyetemet vagy foiskolat es toluk kersz tanacsot erre vonakozoan. Nem Te leszel az elso ilyen kerdessel es ok pontosabban tudjak, hogy a gyerekek ugyeben hova forduljal.
A CEC kategorianak ezek a feltetelei:

<!--[if gte mso 9]><xml> <o:OfficeDocumentSettings> <o:DoNotRelyOnCSS/> </o:OfficeDocumentSettings> </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> <w:WordDocument> <w:View>Normal</w:View> <w:Zoom>0</w:Zoom> <w:punctuationKerning/> <w:ValidateAgainstSchemas/> <w:SaveIfXMLInvalid>false</w:SaveIfXMLInvalid> <w:IgnoreMixedContent>false</w:IgnoreMixedContent> <w:AlwaysShowPlaceholderText>false</w:AlwaysShowPlaceholderText> <w:Compatibility> <w:BreakWrappedTables/> <w:SnapToGridInCell/> <w:WrapTextWithPunct/> <w:UseAsianBreakRules/> <w:DontGrowAutofit/> </w:Compatibility> <w:BrowserLevel>MicrosoftInternetExplorer4</w:BrowserLevel> </w:WordDocument> </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> <w:LatentStyles DefLockedState="false" LatentStyleCount="156"> </w:LatentStyles> </xml><![endif]-->" Must have completed a required program of study in Canada and obtained a Canadian educational credential (degree, diploma, certificate);
· Must have been enrolled full-time in the program of study or training for two years and
· Must have acquired one year of full-time equivalent, skilled-work experience at the NOC 0, A or B level in Canada, within the two years preceding the date the application is submitted”


<!--[if gte mso 9]><xml> <o:OfficeDocumentSettings> <o:DoNotRelyOnCSS/> </o:OfficeDocumentSettings> </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> <w:WordDocument> <w:View>Normal</w:View> <w:Zoom>0</w:Zoom> <w:punctuationKerning/> <w:ValidateAgainstSchemas/> <w:SaveIfXMLInvalid>false</w:SaveIfXMLInvalid> <w:IgnoreMixedContent>false</w:IgnoreMixedContent> <w:AlwaysShowPlaceholderText>false</w:AlwaysShowPlaceholderText> <w:Compatibility> <w:BreakWrappedTables/> <w:SnapToGridInCell/> <w:WrapTextWithPunct/> <w:UseAsianBreakRules/> <w:DontGrowAutofit/> </w:Compatibility> <w:BrowserLevel>MicrosoftInternetExplorer4</w:BrowserLevel> </w:WordDocument> </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> <w:LatentStyles DefLockedState="false" LatentStyleCount="156"> </w:LatentStyles> </xml><![endif]--><!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Table Normal"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0in 5.4pt 0in 5.4pt; mso-para-margin:0in; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} </style> <![endif]-->Nem tudom, hogy ebben a kategoriaban lehet-e egyaltalan “ olcso” megoldasrol beszelni egy csalad eseteben?
 
Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.
Oldal tetejére