Kanadai bevándorlási kérdések - válaszok

GIGI

Állandó Tag
Állandó Tag
bocs, azert, mar mondd meg, mi a kulonbseg, ha X ur szamlajara erkezik egy atutalas Magyarorszagrol, vagy X ur atutalast kap WU-on keresztul?
mert hogy egyik atutalas sem tartalmazza a LENYEGET, hogy MIRE tortent a penznek a kifizetese! ...

Azt mondod massal Y kisasszonnyal sikerult az ugyedet korrektul elintezni, leirnad, az hogyan mukodott?

Ott atutaltal bankszamlara? megadta a bankszamlaszamat neked, mint ismeretlennek?
ha igen, az atutalas utan mit TUDTAL VOLNA BIZONYITANI??? ha reklamalnod kellett volna? milyen "jogi" lehetosegeid lettek volna?
ha jol veszem ki, max. annyit hogy Y kisasszony kapott toled xxxx osszeget... ez nem bizonyitek! ...(ennyit a WU-on torteno atutalasnal is tudsz bizonyitani!)..
legyszives ird mar le, hogy mukodott a te eseted, amire azt irtad, korrekt volt... jo lenne ezt mindenkinek tudni!
 

Frank-FHI

Kormányos
Kormányos
A jelenlévők mindig kivételek!!!

bocs, azert, mar mondd meg, mi a kulonbseg, ha X ur szamlajara erkezik egy atutalas Magyarorszagrol, vagy X ur atutalast kap WU-on keresztul?
mert hogy egyik atutalas sem tartalmazza a LENYEGET, hogy MIRE tortent a penznek a kifizetese! ...

Azért valljuk be, hogy a Magyarországról ügyintézők óvatossága fontos és nem alaptalan a gyanakvás. Nem mindenkinek van friss hozzátartozója, /vagy nagynéni, nagybácsi, ....rokon/ aki innen segít kapcsolattal, tanáccsal, kifizetéssel amikor kell.

Számomra pedig az már eleve gyanús, ha egy "üzletember/üzletasszony" zsebpénzként kezeli az üzleti bevételt és nincs a vállalkozása nevére szóló számlaszáma. Vagy talán a jog betartása és betartatása csak a bevándorlókra érvényes? Aki az adózás elöl dugdossa a jövedelmét az az ügyféllel becsületes lesz?

A vállalkozói/üzleti bankszámlaszámra átutalt összeg önmagában bizinyítja, hogy ellenszolgáltatásként üzleti tevékenységet várunk.

Ez a különbség!
 

Zsolti08

Kitiltott (BANned)
De mindenkinek utanna lehet nezni,hogy hivatalosan vagyis,hogy bevan jegyezve az illeto vagy sincs.Akirol meg szo volt bent volt a cic-es oldalon mint ajanlott ember ez talan eleg bizonyitek nem?

Udv
 

GIGI

Állandó Tag
Állandó Tag
most ugy nez ki lovagolunk egy dolgon, de ha nem banjatok, beszeljuk mar ki, mert tenyleg erdekel. Azt nem ketlem, hogy otthonrol valo ugyintezesnel korultekintoen kell eljarni.. ill. barmivel kapcsolatban, ha penzrol van szo... egyertelmuen nem tudom, de utana fogok most mar nezni, mert erdekel, hogy van-e kulon bankszamlavezetesi kotelezettsege egy itteni vallalkozononak, vagy hasznalhatja a "normal" bankszamlajat az uzleti ugyintezeshez... de egyet 100%-osan tudok, mert most tapasztalom: egy iparos siman kerheti az elvegzett munkaja utan jaro fizettseget kezpenzben, - gondolom itt nyugtat ad - de kerheti csekkben is! na marmost, ha csekket adok, akkor azt a sajat bankjaban valthatja be, es azt hogy melyik bankszamlajara iratja jova az csak az O bemondasatol fugg...
szoval siman lehet egy csekket a "csaladi bankszamlara" beiratni, es akkor mar - ha van egyaltalan - egyaltalan nem szerepel az "uzleti" bankszamlajan mint bevetel... na akkor ez most hogy van?
MINDEZEKTOL FUGGETLENUL TEEEENYLEG nagyon szivesen olvasnam a fenti delikvens hogyan oldotta meg az egesz ugyintezest lepesrol-lepesre, nevek nelkul persze :)
 

Melitta

Adminisztrátor
Fórumvezető
Rádiós
Akit a canadahun tud ajanlani bevandorlasi , menekult ugyek csaladjogi stb ugyek intezeseben.
az a
Mr. T.Grant Wagman
[email protected]
647-962-2592
4580. Dufferin St Suite 310.

Az ur ugyved es tudjuk van sikeres ugye.
Magyar tolmacs rendelkezesre all.
 

Jadge §

Kitiltott (BANned)
van-e kulon bankszamlavezetesi kotelezettsege egy itteni vallalkozononak,
VAN
vagy hasznalhatja a "normal" bankszamlajat az uzleti ugyintezeshez...

azt hasznal amit urikedve -hangulata jonaktart
... akar bartelba is ,kp-ban IS...


melyik bankszamlajara iratja jova az csak az O bemondasatol fugg...

mi ezzel a baj ???
kinek mi koze hozza ???
az adozasa NEM a banki bevetelen alapul



nem szerepel az "uzleti" bankszamlajan mint bevetel...

ES ???? >>> mar mint irtam az adozas NEM a banki bevetelek alapjan tortenik !!!
... ha leadozza a vizcsapszerelest cserebe a funyirasert
akkor az EGY BARTEL
bevetel X kiadas Y egyenleg 0
...ha pedig NEM szerepelteti akkor megprobalt ugyesnek lenni >>> vagy sikerul VAGY NEM ...


na akkor ez most hogy van?
hat igy
 

Melitta

Adminisztrátor
Fórumvezető
Rádiós
Mellita,mit jelent az,hogy van "sikeres ügye"?

:DMinden ugyved sikeres es megtesz mindent amit lehet.
Nem az ugyveden mulik ,hogy ha valakit nem fogadnak el menekult kent.

Bocsi helytelenul fogalmaztam.
 

Melitta

Adminisztrátor
Fórumvezető
Rádiós
Azt hiszem aki Mo -rol megbizast ad valakinek, hivatalos embernek hivatalos ugy lebonyolitasara,az tisztan akar latni.

Tudni akarja a "garanciat ",szamlat szeretne kapni, hisz nem kis penzrol beszelgetnek itt az araknal.$Ezres nagysagrendnel nem szokott kezpenz forgalom torteni..../bar lehet kivetel/
Nem is hasonlithato ossze a funyirassal sem, semmilyen bartellel egy bevadorlasi ugy vagy egy menekultugy Federalis kepviselete.

Az hogy a megbizott ,hogy adozik az ratartozik.
Aki viszont megbizast ir ala egy ugyveddel vagy paralegallal , az mindent tudni akar.

Mindenesetre mi is azt tanacsoljuk, hogy foleg ennyi ezer kilometerre, tobb ezer dollart ,csak ugyvedi iroda szamlajara utaljatok ha utaltok penzt, es ne privat szamlara.
 

Jadge §

Kitiltott (BANned)
Nem is hasonlithato ossze a funyirassal sem, semmilyen bartellel egy bevadorlasi ugy vagy egy menekultugy Federalis kepviselete.
Melitta !
a gigi kerdesei ALTALANOS BANK - VALLALKOZO kapcsolatban tevodott fel...
arra irodott a valasz !!!
KOZE SINCS AZ OSSZEHASONLITASHOZ
ugyved -bevandorlas - menekultugy relacioban ...
altalanos vallalkozas - bank es adozasi ismeretek ...
 

tsz

Állandó Tag
Állandó Tag
...van-e kulon bankszamlavezetesi kotelezettsege egy itteni vallalkozononak, vagy hasznalhatja a "normal" bankszamlajat az uzleti ugyintezeshez... de egyet 100%-osan tudok, mert most tapasztalom: egy iparos siman kerheti az elvegzett munkaja utan jaro fizettseget kezpenzben, - gondolom itt nyugtat ad - de kerheti csekkben is! na marmost, ha csekket adok, akkor azt a sajat bankjaban valthatja be, es azt hogy melyik bankszamlajara iratja jova az csak az O bemondasatol fugg...
szoval siman lehet egy csekket a "csaladi bankszamlara" beiratni, es akkor mar - ha van egyaltalan - egyaltalan nem szerepel az "uzleti" bankszamlajan mint bevetel... na akkor ez most hogy van? ...

a legtöbb vállalkozás (Co. Ltd, Inc., etc) rendelkezik saját jogi személyiséggel.
(a "sole propriatort" nem tudom biztosan, de logikusan annak is kell).
A vállalkozás pénzügyeinek, számláinak semmi köze a tulajdonos, mint magánszemély pénzügyeihez, számláihoz.
Ha a vállakozás elvégez egy munkát, annak bevételét TILOS a tulaj magánszámlájára helyezni.
A tulajdonos számlájára a vállakozás számlájáról pénzt tenni csak meghatározott jogcímeken lehet
(munkabér, ktsg térítés, osztalék, kölcsön, stb.), és az összes ilyen mozgással el kell tudni számolni.
A csekk összegét annak a számlájára teszi a bank, aki a "Pay to the order of" mezőben szerepel,
azt nem lehet csak úgy ide-oda "beiratni"...
A cég számláján levő pénzt "csak úgy" áttenni a személyi számlára
-- sikkasztás. Ha azt egy interim audit feltárja, -- büntethető.
 

Frank-FHI

Kormányos
Kormányos
Lehet még fokozni?

Ha a vállalkozónak/ügyintézőnek több banknál van magán bankszámlája és mindegyikhez tartozik egy másik számlaszám, amire a megtakarított pénzét utalja..... akkor még azok között is válogathat. Nagyon sok "ügyes bevándorló" érkezett Kanadába. Természetesen olyan is van, hogy ha "nekem" adod a régi kocsidat, akkor a haverom megcsinálja a házad kifestését és "én" majd rendezem vele a számlát.... "Ügyes" honfitársaink mindenhez értenek még a bevándorlási jogszabályokhoz is. Volt aki a 6 éves menekültügyi eljárás végén azt javasolta ügyfelének, a kitűzött tárgyalás előtt, hogy több vasat kell a tűzben tartani és most a tárgyalás előtt, adják be kérelmüket pontrenszerrel is..... Ügyes barátunk a jogszabályok magasszintű ismeretével felvértezve, elfelejtette elolvasni az értelmező rendelkezést, miszereint a menekültügyi eljárást törlik, ill lezárják, ha más módon kérelmezik a bevándorlást/végleges letelepedést.... Egy megnyerhető ügyet dobtak ki az ablakon, a pontrendszeren elbuktak mert 6 évig magyar környezetben dolgoztak, /nyelvtudás sehol/, és a sztori végén a három Kanadában felnőtt gyerekkel mehettek haza, mert nem megbízható szakemberre, hanem önjelölt jogászra bízták a sorsukat.

A kanadai hatóságokat nem nagyon érdekli, hogy ki hogyan forgatja a jogszabályokat a fejében. Teheted a pénzed tíz bankszámlára..... bekérik az iratokat, könyvelést és ha átláthatatlan visszadobják. Felmérik az életviteledhez szükséges bevétel nagyságát és a különbözetre kiszámolt adóösszeget visszamenőleg kiszabják. Ha kifizetted, akkor lehet panaszkodni és bizonyítani, hogy az összeg nem annyi és a jövedelmed nem úgy van ahogy ők számolták. A kérdés csak az, hogy az "ügyes ember" hogyan fogja kibogozni a bevételeit bizonyító számokat a 10 bankszámlából, több évre visszamenőleg.kiss

Tudom a horgász sem fog ki minden halat, így vannak akik megússzák, de a alapkérdés az volt, /nevektől függetlenül/, hogy lehet-e sorsunkat egy olyan valakire rábízni, akiről már a kezdet kezdetén az az információnk, hogy ügyeskedő.

Nekem az a véleményem, hogy sorsdöntő ügyek intézésénél a "Józsi mondta, hogy a Sanyinak is Ő segített" című referencia nagyon gyenge.

Az ügyintéző legyen hivatalosan leinformálható, legyen elérhető és a kifizetések módja legyen tiszta, üzleti és átlátható.

/a büntetőjogi felelősség lehetőségeit az előttemszóló felvázolta/
 

GIGI

Állandó Tag
Állandó Tag
Anthony, ettol fuggetlenul meg mindig nem irtad le, Te hogyan intezted otthonrol az egeszet, tudod? ;) step-by-step...
mert ha valami az erne valamit itt a tobbi kerdezonek/erdeklodonek...
 

Anthony71

Állandó Tag
Állandó Tag
Hello,

nem volna szerencsés itt minden apró részletet leirni,mert az általános "vázon"kivűl mindenkinek az ügye más.

Az én véleményem az,ha valakinek van-és sajnos ez a ritkább,hisz ha valaki megy Mo-ról,annak pont a megélhetés a gond,vagy menekül valami más elől...-elég tőkéje,bizzon meg valakit ügyei intézésével!

Nagyon nehéz kérdés,vajon kit?!

Ezért irtam saját tapasztalatomat névvel,mert ez működött!Igen,itt is kellett fizetni,magyar "mércével"mérve nem is keveset!

Nem azonnal történnek a dolgok,de nem is évek,5-8 hónap alatt lezongorázik minden,Bécs gyors!

Évek alatt rengeteg oldalt,websit-et olvastam át.Valóban,nem egyszerű a rengeteg papir,stb.
Ráadásúl,én jól élek Mo-on,semmi gondom-bajom,Kanada visszalépés lesz!
Kiváncsi vagyok,mennyi idő lesz a "zero-to hero"folyamat!:)
 

stoilt

Új tag
Üdv!

Előre is szeretnék elnézést kérni azért, hogy valószínűleg egy olyan kérdést teszek fel, mely már szerepelt valahol ezen a fórumon, de jelenleg sem időm de főleg energiám nincs végigolvasni ezt a rengeteg oldalt reménytelennek érzett helyzetemben.

Reménytelennek érzett annak ellenére, hogy néhány hónapja még felhőtlenül boldog voltam. Sikeresen, mi több jó eredménnyel leérettségiztem, és felvettek a Műegyetemre, ami már 3 éve leghőbb vágyam volt. Persze már akkor ott motoszkált a fejemben a gondolat, hogy nem lesz jó vége, mert nem engedhetjük meg magunknak azt, hogy én Pestre költözzek, ott éljek és tanuljak. De akkor még az örömöm nagyobb volt az aggodalmamnál, és amúgy is, még messze van az...

Korábban el se tudtam volna képzelni, hogy ne menjek egyetemre, és ne szerezzek diplomát. Azonban most, hogy eltelt 1 hónap (a szeptember), rá kellett jönnöm, hogy ez valóban nem a járható út számomra. Nem tudom, hogy egyedül vagyok-e ezzel, de engem már alapból feszélyez, hogy 19 évesen édesanyámon "élősködöm", bár mivel a környezetemben ez a megszokott, eddig nem gyötört ez éjjel-nappal. Most viszont már, hogy látom, hogy otthon édesanyám gyalog jár, kenyéren és vizen él, nélkülöz mindent amit csak lehet, és mindezt azért, hogy ki tudja fizetni nekem a kollégiumot, az ételt, és az utazást, ez szörnyű bűntudatot okoz nekem. Emellett magam is nélkülözök, nem járok bulizni, nem eszek többször egy nap, zöldségek, édesség, alkohol kizárva.

Ekkor persze egyből az jut az ember eszébe, hogy pénzt kellene keresni. Ha önellátó nem is tudok lenni, de legalább levehetnék némi terhet édesanyám válláról. Többhétnyi böngészés, email-ezés, telefonálás, utánajárás, érdeklődés stb. Persze rengeteg a kamu hirdetés, hogy "Fizess x összeget és egy hónap alatt ötszörösét kapod vissza!" illetve, a kattintgatás, reklámnézegetés stb. Ezek persze nem fizetnek (gondolhattam volna, de bevallom azért megpróbáltam - pénzt nem fizettem). Jó ötletnek tűnt a diákmunka, azonban ezek sem éppen megfelelőek. Arra építenek, hogy a diáknak van napi 4-6 órája, gyakran délelőtt. Nem tudom ezt hogy gondolják. Egyéb alkalmi munkákat is szinte lehetetlen itt találni. Még ha találnék is, vagy nem fér bele az időmbe, vagy nem kellek nekik. Pedig én nem vetem meg a fizika munkát sem. Szóval a pénzkeresés eddig nem nagyon jött össze. Ösztöndíjat meg persze nem nagyon adnak. Tanulmányi alapon majd csak második félévtől adnak, ha adnak, szociális alapon meg csak úgy adják, hogy még véletlenül sem a rászorulók kapják, hanem a mindenféle adócsalók, meg a feketén dolgozó vállalkozók csemetéi. De amúgy is, örülhetek, hogy legalább kollégiumi férőhelyet kaptam. Ha nem kaptam volna, egy albérlet minimum háromszor ennyibe kerül.
Emellé jön, hogy a hírekben mást sem hallani, csak a felsőoktatási törvénymódosítási tervezet legújabb pontjait a tandíjról, az állami támogatás megszűnéséről, a fizetős vizsgákról.

Mindezek miatt - két gyomorkordulás között - egyre másra az a gondolat furakodik a fejembe, hogy el kellene menni. Abbahagyni a tanulást? Miért ne? Csak szenvedést és nélkülözést okoz, talán néhány hónap múlva folytatni se tudom már, mert nem lesz miből. És majd csak évek múlva térül meg, amikor lesz állásom és fizetésem. Ha megtérül egyáltalán. De mit lehetne akkor csinálni helyette? Hát dolgozni, pénzt keresni, fenntartani magam, ha nem is túl magas színvonalon, de legalább enni tudjak, és még édesanyámnak is megmaradna a saját kenyere. Nade ezt ugye Magyarországon nem igazán lehet megtenni. Egyetlen érettségivel a zsebben. Mint már írtam, nem vetem meg a keméyn fizikai munkát sem, de itthon azzal magamat sem tudom ellátni, nemhogy később esetleg családot alapítani.

Ezzel el is érkeztem oda, hogy feltegyem a kérdésem: Önök szerint lehetséges-e, illetve megéri-e kiköltözni a tengeren túlra 19-20 évesen, bármiféle szakmai tudás és tőke nélkül? Van-e erre egyáltalán lehetőség? Még ha eleinte összeszorított fogakkal és pottyantós vécében lakva kellene élnem, akkor is megérné, mert jelenleg ugyan ez a helyzet, csak nem látom a végét és értelmét.

Bocsánat ha hosszúra nyúlt, és ha ostobán hangzik a kérdés, esetleg rossz helyen tettem fel, illetve ha untattam a történetemmel önöket. És mégegyszer elnézést, ha már volt róla esetleg szó.
 

Taligan

Állandó Tag
Állandó Tag
Üdv!

"Sikeresen, mi több jó eredménnyel leérettségiztem, és felvettek a Műegyetemre, ami már 3 éve leghőbb vágyam volt.
...
Ezzel el is érkeztem oda, hogy feltegyem a kérdésem: Önök szerint lehetséges-e, illetve megéri-e kiköltözni a tengeren túlra 19-20 évesen, bármiféle szakmai tudás és tőke nélkül? Van-e erre egyáltalán lehetőség?"

Gratulalok a BME-re valo bejutashoz. Ez nagy dolog. Osszeszoritott foggal is, de el kell vegezni. Tanulni, akar ugy is ha napi 6-7 orat alszol mert este a Mekiben dolgozol. Ha nehez is most de akkor is lesz jobb. A tanulas nagyon jo befektetes.
Ja ha itt szeretnel tanulni akkor ugy nezd hogy itt 50-60000CAD a tandij egy egyszeru college-ben, ha nem vagy PR vagy allampolgar.
 

stoilt

Új tag
Köszönöm a válaszokat! Valahol sejtettem, hogy "nem" lesz a válasz, és őszintén egy picit reménykedtem is benne. Nem szívesen mennék el, de ha jobb lenne, megtenném. Magam is úgy gondolom, hogy az lenne a legjobb, ha el tudnám végezni az egyetemet, majd egy, a szakmába vágó állást szerezni, mindazonáltal külföldre már nem tanulni mennék, hanem keresnék valami fizikai betanított munkát, amennyiben az azért járó fizettségből az adott országban meg lehet élni (nem úgy mint itthon). Valójában arra voltam kíváncsi, hogy ilyen lehetséges-e, vagy a minimálbérből (ha van olyan) máshol is csak éhenhalni lehet-e.
 
Oldal tetejére