Bevandorlas Kanadaba

Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.

dsagi

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves dsagi!
Először is sajnálom, hogy nem kaptál választ a kérdéseidre. A cic az alap, ami ismerete nélkül nem tudsz elindulni.. Aztán, ha egyéb kérdésed van- épp a cic-ről, vagy valami másról, azt konkrétan kérdezd meg, mert ahogy láttam általánosságokra csak általánosságokat kap az ember lánya válaszként.. Senki nem lát bele a másik fejébe, hogy tulajdonképpen mit is akar valójában..És kimondva egy-egy mondat teljesen másképp hangozhat,mint leírva, és ez rengeteg félreértésre, sértődésre adhat okot... Adj második esélyt, kérdezz konkrétabban, és ne érezd megbántva magad, ha valaki nem a remélt stílusban válaszol... Biztos körülötted is élnek "sündisznók", akiknek ha a tüskéi mögé nézel, rájössz, hogy tulajdonképpen szerethető, jószándékú emberek..
Ami a privát levél megosztását illeti, azt gondolom, hogy én nem tenném, mert nem véletlenül privát, és ezzel esetleg olyan embereket löksz el magadtól, akik a későbbiekben a segítségedre lehetnek, de majd nem mernek írni, mert nem szeretnék a privát gondolataikat a falon viszontlátni.. Csak vond le a tanulságot, hogy az illető nem az, akire neked szükséged van.. Ha olvasod a fórumot, egy idő után érezni fogod, hogy ki az, akinek a tanácsaira, véleményére adhatsz. Ha ők nem írnak neked, írj Te nekik, ne szégyellj segítséget kérni tőlük, tudom, hogy kedvesek lesznek, és adnak tanácsot. Csak találd meg a megfelelő embert, és ne add fel! :)
Nem akartam kioktató lenni, zöldfülű vagyok, és átérzem, hogy Kanada Neked az álmod, esetleg élet-halál kérdése... Csak segíteni szeretnék, de ez minden, amiben tudok... Kívánom, hogy találd meg azokat az embereket itt, akikre szükséged van, és ne légy a Nyuszika.... :) "Nyuszika kertjében nagyra nőtt a fű - ámde elromlott szegénynek a kis fűnyírója. Mit lehet ilyenkor tenni? Hát ugye, a szomszéd farkasnak, akivel nem túl jó nyuszi viszonya, van egy fűnyírója. Nyuszi így morfondíroz magában:
- Csak ideadja nekem a fűnyírót a farkas, igaz, hogy nem vagyunk túl jó viszonyban, de azért csak megszán engem a bajban.
Na, el is indul, már a saját kapujához ér, amikor ezt gondolja:
- Azért a farkas egy töketlen fazon, tutira le merem fogadni, hogy nem adja ide azt a vacakot - és már fordul is vissza a házába.
Otthon a kis házában eképp morfondíroz magában:
- Hát, mégsem esélytelen, hogy ideadja nekem a fűnyírót a farkas, elvégre ha ronda, gazos a kertem, az neki sem szép látvány.
Bátran nekilódul, és már épp a farkas kapujára teszi mancsát, amikor ez jut eszébe:
- Végül is miért adná nekem oda azt a drága gépet, hiszen semmi haszna nincs belőle, sőt, akár még el is ronthatom, azt is gondolhatja! - azzal zsupsz, hanyatt-homlok iszkol haza.
Otthon a nappaliban még midíg a fűnyíró jár a fejében:
- Áhh, próba szerencse, elvégre már én is tettem szívességet a szomszédnak, hát csak ideadja azt a fűnyírót!
Szépen, komótosan átmegy, becsönget, farkas kijön, megszólal:
- Szia nyuszika! Hát te miért jöttél?
- Tudod mit, farkas, b.... meg a fűnyíródat!!!"
"Az élet a próbálkozásokról szól - és a gyors (igaz, nem a meggondolatlan!) döntésekről.
Átmegy, megkérdezi. Ha OK, akkor nyert ügye van, ha nem, akkor ennyi idő alatt a távolabbi jószomszédjától, az őztől már régen elhozhatta volna a fűnyíróját. PONT."

köszi a bíztatást! de mostmár tőlem lehet kérdezni!! :D túlvagyok amin túl kellett esni! egyedül! amikor kérdezetem már túl voltam a cic-n előlről háturról. szerinted ez nem konkrét kérdés "aki mostanában adta be a vízum jelentkezését sw programra kanadába, az mennyi idő múlva kapott rá választ?" és jött az üres válasz "cic , minden ügy más, nem lehet általánosítani" ilyen válaszokat szerettem volna pl" 10 hét a postára adás dátumától és válaszolt kanada"
nincs bennem sértődöttség, túlvagyok az ovin :), csak ezt már rég megakartam osztani itt és pont a te írásod hozta ezt ki.
ezt azért jó tudnia minden új fórumozónak, hogy mire számítson itt.
igaz jótanács és bítatás volt ezt KÖSZÖNÖM MINDENKINEK! de én örültem volna ennek ha tudom!
hangnem: a fórum nyitott. ha unod (mert én igen) azt a kérdést, hogy "kanadába akarok menni, hol kezdjem?" akkor ne válaszolj. főleg nem kioktató, lekezelő stílusban.

a privát üzenetre pedig annyi, hogy ha elolvastad utána modj róla véleményt. elgondolkodtató a segítőkészségről :)

ui:
volt bevándorlási ügyvédről szó az előzőekben. mi nélküle intéztük és nem éreztem hiányát sőt örülök neki, mert megmaradt sok ezer $-m. a mi ügyünk sima (sw) volt, papír kitölt, elküld. nem volt rokon, lmo, szponzoráció.
 

cinedog

Állandó Tag
Állandó Tag
Gratula neked!

Akkor már te is beállhatsz a segítők táborába, hiszen TE MOST intézted a dolgot, tehát képben vagy.
:)
 

Frank-FHI

Kormányos
Kormányos
Szerintem, lehetne itt is valami kiemelt FAQ rész, ahol minden le van írva, összeszedve a Kanadába kivándorolni, dolgozni, tanulni akarók számára. Mit, hogy, hol. Ha jön kérdező, akkor azt lehet neki "dobni", és ha van egyéb kérdése is, lehet válaszolni.

A FAQ-ban is nem pusztán egy linkgyűjteményre gondoltam, hanem annak magyarázatával is.
Ha dolgozni szeretnél Kanadában, akkor ezek a dolgok kellenek .... hogy ezeket megszerezed, erre az oldalra látogass el, mert ott x menü alatt kereshetsz a hiányszakmákra, ha az megvan, vedd fel velük a kapcsolatot, és ilyen meg olyan jogaid, kötelezettségeid lesznek, stb..
Ha szeretnél családostól kitelepülni, akkor .... és nekik ilyen meg olyan jogaik, kötelezettségeik lesznek, járhatnak majd sliba, oviba a gyerekeid... de előtte....

Most ilyen infókat csak úgy szed össze az ember, ha rengeteg oldalt átolvas, vagy állandóan kérdez, és reméli, hogy valaki válaszol rá. De ezzel megint szét lesznek szórva az infók.

Nagyon jó! Sok sikert kívánok a megvalósításához. Szerintem mindenki hálás lesz Neked, ha mindezt összegyüjtöd és mellette naprakészen követed a változásokat minden kategíriában. Mondom ezt azért, mert biztos vagyok benne, hogy nem csak arról van szó, hogy másnak akartál napi 2-3 órás elfoglaltságot kitalálni, hanem aktívan résztveszel a megvalósításban.
 

Frank-FHI

Kormányos
Kormányos
Gratula neked!

Akkor már te is beállhatsz a segítők táborába, hiszen TE MOST intézted a dolgot, tehát képben vagy.
:)

Ezzel is egyetértek, hisz azoknak kellene a naprakész infókat adni, akik MOST INTÉZIK a dolgokat.

Gondolom az iránymutatáson kívül, nem vártok többet a "régiektől"!

Én valahogy úgy tudnám elképzelni, hogy a "régiektől" kapott irányvonalon elindulva, az "újak" megosztanák egymással a frissen olvasott infókat.

Mondjuk ilyet:


Note: As of November 5, 2011, no new applications to sponsor parents or grandparents will be accepted for processing for up to 24 months. This temporary pause will allow us to focus on those applicants already awaiting a decision and reduce the backlog in the parents and grandparents category. This does not affect sponsorship applications for spouses, partners, dependent or adopted children and other eligible relatives. New applications received on or after November 5, 2011, will be returned to the applicant, including fees.

Részletesen: http://www.cic.gc.ca/english/immigrate/sponsor/index.asp
 

Frank-FHI

Kormányos
Kormányos
Vagyok én itt valaki?
Senki.
A fórum üzemeltetőnek dolga a FAQ létrehozása, időnkénti frissítése.

Dolga?

A fórum üzemeltetője fizeti a szervert és ingyen biztosítja másoknak a lehetőséget, hogy segítséget kérő és a segíteni tudó megtalálja egymást. Mindenki a szabadidejéből vesz el, hogy segítsen /hozzászólók és tisztségviselők/, szóval nem hiszem, hogy arról beszélhetnénk, itt "valakinek a DOLGA".

Erről jut eszembe, hogy a szerver üzemeltetéséhez is jól jönne egy kis segítség. Az önkéntes támogatás lehetőségét bárki megtalálhatja a főoldalon!
 

Melitta

Adminisztrátor
Fórumvezető
Rádiós
Miben is tudunk segiteni?

1956 os menekultek, az akkori diktatura es a rogton itelo birosagok, koholt vadak, birosagi targyalasok akasztasok stb elol menekultek.

Nem hiszem, hogy van barmi jog alapja ezt megkerdojelezni egy fiatal embernek aki meg a rendszervaltasnal sem volt talan nagykoru.
A kadar eraban nem lehetet csak ugy utazgatni nyugatra.
Eloszor is $50 lehetet szemelyenkent maskulonben a hatosagokkal gyult meg a baja az allampolgarnak. Vizum kellett es meghivo level, barmi hibazott akar az elegendo $ vagy a meghivo nem lehetett vizumot kapni.
Aki dobbantani akart annak eloszor nyugati orszagba kellett mennie.
A gyakorlati resze ugy zajlott ,hogy valamelyik menekult taborba lejelentkezett es elmondta a maga tortenetet es beadta a kerelmet abba az orszagba ahova menni akart.
A lagerekben szallast sok esetben kaja jegyet vagy lehetoseget adtak nemi keszpenzt is ,ez valtozott orszagonkent es varosonkent is.
Eveket varakoztak, volt akinek sikerult 1 ev, de van olyan tagunk aki 5 evet vart ,mi a csaladunkkal 2 evet.
MA sem, de akkor sem lehetet "lezsirozni"semmit de mibol is lehetet volna hisz mindent ott hagyott az ember valoban egy boronddel lepett meg, masik nem korupt ugyintezok voltak ,de meg se merte volna senki probalni a "zsirozast".
NAgyon hosszu volt a varakozas sok embert idegileg felorolt a bizonytalansag , sok csalad szetesett, mire vegre behivtak egy interjura az az orszag kovetsege ahova menni akart.
Canada_ abban az idoben sponzorsaggal lehetett "legkonyebben" bejutni.Az itteni magyar szervezetek templomok magyar haz stb
Amirol tudok volt sok szervezet aki par ezer dollaert elkuldte a sponzor levelet, volt olyan is aki ingyen adta pl /Magyar HAz/.
Ha sikerult ilyent talalni akkor mar az interju konnyebbnek veltuk /hisz allami sponzorsaggal csak kevesen tudtak bejonni mert korlatozott volt a letszam/
A mi esetunkben hogy kicsit szemelyes is legyek ,elutasitottak es csak a fellebbezes utan kaptuk meg ,hogy elfogadott Canada.
Az izgalmak nem szuntek, meg mert ez nem azt jelentette hogy holnap irany Canada hanem meg par honapos varakozas utan , ami nehezitette meg a helyzetet ,hogy Nemetorszag meg mar nem akart tartokodasi engedelyt adni , ami csalad esetben nem olyan egyszerunek tunt athidalni.
Aki sponzoralassal erkezett annak canada nem adott semmilyen szoc lehetoseget 1 evig ,hisz a sponzor ezert is kert tobb ezer dollart hogy ha bajba kerul az ember akkor az elkuldott penzt hasznaltak fel es ne a szervezetet tegyek padlora.
Atestunk mi is az itteni elet elso nehezsegein. Iskolaba jartunk tanultuk az angolt ezerrel,es minden munkat amit ugy hivtak munka csinaltuk,hogy lakni enni tudjon a csalad.
Nincs rozsakkal kikovezve ez az ut.
A regiek nem sokat tudtak segiteni mert mikor ok jottek 57-ben egesz mas volt minden.
Nem a rossz szandek vagy az elutasitas hanem mert oket canada sponzoralta es sokan voltak tobb szervezet segitette oket munkaval es minden egyeb tanaccsal.
Mi is kerestuk minden alkalmat ,hogy megismerkedjunk regebben itt elo magyarokkal, sokukkal meg a a mai napig tart a baratsag.
MA mar sajnos sokan meghaltak vagy nagyon betegesek es visszavonultan csendesen elnek.
Nem csak a korukat tiszteljuk hanem amit tettek,ugy Mo -on jobb eletert harcoltak es menekulniuk kellett, ugy Canadaba is nagyon sokat tettek le az asztalra oregbitve a magyarsag hirnevet.
Canadaban a magyarsagot buszken kepviselhetik letettek valamit az asztalra es nem keveset.
Mi akik joval utanuk erkeztunk, mi is segitettunk es segitunk meg ma is ,lehet nem olyan latvanyosan es nem verjuk nagydobra.

Tele vannak az ujak szemrehanyasokkal es raglamazasokkal es becsuletsertesi szintu vadaskodasokkal.
Nem celunk senki se le , se rabeszelni,hogy vegye a vandorbotot es induljon el a vakvilagba jobb elet remenyeben.
Erre az utra csak annak szabad lepni aki meg van gyozodve 100% -ig hogy ez a helyes dontese.
A canadahun.
Van sok gyulolkodo azaz par ember aki megolne Ch-t egy kanal vizben ,az okot igazabol nem tudtam meg kifiguralni ,hisz akinek nem tetszik az mas oldalakra megy, aki meg jol erzi magat itt az meg miert is baj ennek a par embernek?
A ch nevet elvenni es locopyzni lopasnak hivjak mivel copyright a ch.
De hogy ezek utan meg a ch fenyegetni es feljelenteni ez viszont nem egy nemes lelekre vall.
A gyulolet nem ismer merteket mi is a baj egy embernek ha a tobbbi jol erzi magat, mi vezerelheti? betegseg, depresszio,vagy sorozatos kudarc , vagy a letbizonytalansag es felorlodott?
Nem tudom ,de mar nem is erdekel igazabol,hogy itt lognak naphoszat es azt lesik ki mit csinal,kin hogy talal fogast.........
Alapveto dolgokkal sincsenek tisztaban, a google hirdeteseket nem mi adjuk hanem ok, meg szabalyozni se tudjuk, de miert is tennenk? hisz nekunk nincs kifogasunk ellene,hogy nem tetszik egy embernek..?
Mi gyonyoruseget talal benne ha ennyire nem tetszik?

Amiert ez a bevandorlasi topic letre jott.............
Keves az informacio, hisz egy Mo-i ujsag se media nem vallaja fel hogy a bevandorlas es a menekult dolgokrol beszeljen.
Aki jonni akar annak valoban talan keves es nem "testre szabott"de probalunk a legjobb tudasunk szerint valaszolni a kerdesekre.
Itt Canadaban ugyvedek profi irodak foglalkoznak $$$$$-ert bevandorlassal, mi a napi eletrol tudunk + infokat ingyen adni.

Milyen segitsegre varna a kedves baratunk nem tudom , de o vajon mit segit es mit tett le az asztalra a magyar kozossegert?
Azon kivul ,hogy minden kint elo magyart gyalaz es serteget.

En nem tudok munkat adni ,nem vagyok se gyaros, se nincs nagy cegem, sokan vagyunk igy itt.
A nyuszika szituba meg nem kivanunk belesetalni.
|Refuge, biztos neki is komoly indoka van hisz elbiralasra var mar 2008 ra nem tisztunk , itelkezni.............igy csak ovatosagra intettuk ,hogy visszabb kene venni a lenduletbol mert minden a netten van es minden beirasaval, nehogy maga alatt vagja a fat.
Igy ilyen bizonytalan helyzetben is nem a stabilitasra torekszik hanem a gonoszsag masok nyakat hogy lehet kitorni ezzel a mentalitassal kar ilyen messzire jonni.

Szemelyeskedese meg tul megy minden hataron, mikor fogok viszintesbe kerulni a cigarettatol.................csak megnyugtatas keppen kozlom, nem dohanyzok, /kinlodok is rendesen , mert meg mindig nagyon jo lenne egy hanvado cigaretta/ nem akarom megadni ezt az oromot, hogy a temetesemre ideje koran egy bucsut pat intsek.

Azert figyelemedbe ajanlom, hogy a sertegetesedet felem csomagold be mert Canadaban nem szoktak tiszteseges csaladanyakat utcasarki foglakozassal illetni, itt senki nem fordult meg az agyamban, ezzel magadrol allitod ki a bizonyitvanyt ami elegtelen jobb helyeken.


Nem allitom konyebb ma kijonni, sot talan nehezebb.
Bevandorolni pontrendszer alapjan lehet. Canada magasan kepzett szakembereket var es fogad el.
Csalad egyesites , nosules ferjhez menes , rokon stb nem mindenkinek megoldhato.
Tanulas a fiataloknak a legjobb megoldas de draga.
Refuge a mai szisztema szerint ez tunik kivulrol a legkonyebbenek, es ezt probaljak sokan, de hosszutavon a legnehezebb.
Sokszor leirtuk mit is takar a menekult ugy , mikor is menekult valaki.
HA valaki ezt komolyan gondolja az felkeszul, az papirokkal bizonyitani tudja igazat, es ez eleg keves a statisztika szerint.
Megis sokan igy probaljak, mi ebben se tanacsot nem tudunk adni se segiteni ez annyira personal, hogy mindenkinek maganak kell a birosagon a birot meggyoznie.
Nem mi vagyunk a hibasak ha ez nem sikerul.
Nem kell vagdalozni ,hogy mi is valahogy bejottunk, ez igaz de akkor mas vilag volt egy emberolto tavolsagban. Az ido kereket es fejlodeset nem mi szabalyozuk se nem mi hozzuk az immigration torvenyeket.
Az itt leirt infokat , csupan tajekoztatasnak szantuk es nem az egyeduli megoldasnak, csupan alternativ lehetosegek ismertetesenek.

Ertem en az idegesseget a bizonytalansagot mert ateltem ano..... de azzal ,hogy csopogo rosszindulattal vagdalozok minden iranyba nem lesz a sajat elete jobb , pozitivabb, sikeresebb.
Legfeljebb az egeszsegednek a kornyezetednek es a magyarsagnak artasz vele.
 

Melitta

Adminisztrátor
Fórumvezető
Rádiós
Koszonjuk otleteiteket, de kerjuk segitsetek megvalositani.
Akar melyik vonalat pl "kanadába akarok menni, hol kezdjem?"
uj topicba ha elvallalnad halas koszonet!
 

cinedog

Állandó Tag
Állandó Tag
Koszonjuk otleteiteket, de kerjuk segitsetek megvalositani.
Akar melyik vonalat pl "kanadába akarok menni, hol kezdjem?"
uj topicba ha elvallalnad halas koszonet!

Valóban nem lenne rossz egy ilyen topik, a pár éven belül kitelepültek által.
Ők már túl vannak rajta, az ő infójuk a leghitelesebb.
 

cinedog

Állandó Tag
Állandó Tag
Dolga?

A fórum üzemeltetője fizeti a szervert és ingyen biztosítja másoknak a lehetőséget, hogy segítséget kérő és a segíteni tudó megtalálja egymást. Mindenki a szabadidejéből vesz el, hogy segítsen /hozzászólók és tisztségviselők/, szóval nem hiszem, hogy arról beszélhetnénk, itt "valakinek a DOLGA".

Erről jut eszembe, hogy a szerver üzemeltetéséhez is jól jönne egy kis segítség. Az önkéntes támogatás lehetőségét bárki megtalálhatja a főoldalon!

Nos, én is üzemeltetek fórumot.
Jóval kisebb mint ez, meg csak 6 éve, de ha nincs dolgom vele, nem is érzem úgy az enyémnek.
 

Melitta

Adminisztrátor
Fórumvezető
Rádiós
Valóban nem lenne rossz egy ilyen topik, a pár éven belül kitelepültek által.
Ők már túl vannak rajta, az ő infójuk a leghitelesebb.
Pontosan igy van ahogy irod.

Ha van kedved hozza nyissal uj topicot es mi is besegitunk,mert valoban kicsit atfogobb tematikusabb kell hogy legyen temankent.
 

dsagi

Állandó Tag
Állandó Tag
Gratula neked!

Akkor már te is beállhatsz a segítők táborába, hiszen TE MOST intézted a dolgot, tehát képben vagy.
:)

igen segítek is mindenkinek, akinek a kérdéséből érzem, hogy végig olvasta a "varázsoldalt" (cic). nekem is sok éjszakám ment rá, hogy tudjak "értelmeset" kérdezni, mert ez a kérdés nem az "kanadába akarok menni, hol kezdjem?" :)
 

Judith

Állandó Tag
Állandó Tag
Miért? Aki Kanadába ki akar vándorolni, az vegye a fáradtságot és tanuljon elöször legalább az egyik hivatalos nyelvet. Nyelvtudás nélkül ugyanis talán mosogatónak ha felveszenek valahova dolgozni. De manapság még az is bizonytalan.
 

cinedog

Állandó Tag
Állandó Tag
Azért, mert legalább az alapokkal legyen tisztában magyarul is, és onnan eldöntheti, mit akar.

Röhejesek vagytok, ezzel a fajta """"segítég""" hozzáállással.


Más országok fórumain is ennyire segítik a kivándorolni szándékozókat az egykori honfitársaik?
Aligha ilyen flegmák.

Úgyis mondhatnám, mindegy hány évtizede hagytad el az országod, akkor is magyar maradtál.

dsagi sem akar a kezdőkkel foglalkozni...

off:
Egyszer egy topikban ami a testépítésről szólt volna, kérdeztem , hogy hogy is kezdje el az ember, mivel, mit egyen igyon, erre a testépítős válasza az volt, olvass utána. Ő kezdőkkel nem foglalkozik. Pedig ő sem valami profi volt.
Szomorú, hogy ilyenek vagyunk.
 

cinedog

Állandó Tag
Állandó Tag
igen segítek is mindenkinek, akinek a kérdéséből érzem, hogy végig olvasta a "varázsoldalt" (cic). nekem is sok éjszakám ment rá, hogy tudjak "értelmeset" kérdezni, mert ez a kérdés nem az "kanadába akarok menni, hol kezdjem?" :)

Pedig épp a HOL KEZDJEM a lényeg.
Tudod, a kezdőlökés.
A sínre rakás.

De ha nem, akkor nem.
Menjen rá másnak is sok éjszakája kanadai oldalak böngészésével.
 

cinedog

Állandó Tag
Állandó Tag
1956 os menekultek, az akkori diktatura es a rogton itelo birosagok, koholt vadak, birosagi targyalasok akasztasok stb elol menekultek.

Nem hiszem, hogy van barmi jog alapja ezt megkerdojelezni egy fiatal embernek aki meg a rendszervaltasnal sem volt talan nagykoru.
A kadar eraban nem lehetet csak ugy utazgatni nyugatra.
Eloszor is $50 lehetet szemelyenkent maskulonben a hatosagokkal gyult meg a baja az allampolgarnak. Vizum kellett es meghivo level, barmi hibazott akar az elegendo $ vagy a meghivo nem lehetett vizumot kapni.
Aki dobbantani akart annak eloszor nyugati orszagba kellett mennie.
A gyakorlati resze ugy zajlott ,hogy valamelyik menekult taborba lejelentkezett es elmondta a maga tortenetet es beadta a kerelmet abba az orszagba ahova menni akart.
A lagerekben szallast sok esetben kaja jegyet vagy lehetoseget adtak nemi keszpenzt is ,ez valtozott orszagonkent es varosonkent is.
Eveket varakoztak, volt akinek sikerult 1 ev, de van olyan tagunk aki 5 evet vart ,mi a csaladunkkal 2 evet.
MA sem, de akkor sem lehetet "lezsirozni"semmit de mibol is lehetet volna hisz mindent ott hagyott az ember valoban egy boronddel lepett meg, masik nem korupt ugyintezok voltak ,de meg se merte volna senki probalni a "zsirozast".
NAgyon hosszu volt a varakozas sok embert idegileg felorolt a bizonytalansag , sok csalad szetesett, mire vegre behivtak egy interjura az az orszag kovetsege ahova menni akart.
Canada_ abban az idoben sponzorsaggal lehetett "legkonyebben" bejutni.Az itteni magyar szervezetek templomok magyar haz stb
Amirol tudok volt sok szervezet aki par ezer dollaert elkuldte a sponzor levelet, volt olyan is aki ingyen adta pl /Magyar HAz/.
Ha sikerult ilyent talalni akkor mar az interju konnyebbnek veltuk /hisz allami sponzorsaggal csak kevesen tudtak bejonni mert korlatozott volt a letszam/
A mi esetunkben hogy kicsit szemelyes is legyek ,elutasitottak es csak a fellebbezes utan kaptuk meg ,hogy elfogadott Canada.
Az izgalmak nem szuntek, meg mert ez nem azt jelentette hogy holnap irany Canada hanem meg par honapos varakozas utan , ami nehezitette meg a helyzetet ,hogy Nemetorszag meg mar nem akart tartokodasi engedelyt adni , ami csalad esetben nem olyan egyszerunek tunt athidalni.
Aki sponzoralassal erkezett annak canada nem adott semmilyen szoc lehetoseget 1 evig ,hisz a sponzor ezert is kert tobb ezer dollart hogy ha bajba kerul az ember akkor az elkuldott penzt hasznaltak fel es ne a szervezetet tegyek padlora.
Atestunk mi is az itteni elet elso nehezsegein. Iskolaba jartunk tanultuk az angolt ezerrel,es minden munkat amit ugy hivtak munka csinaltuk,hogy lakni enni tudjon a csalad.
Nincs rozsakkal kikovezve ez az ut.
A regiek nem sokat tudtak segiteni mert mikor ok jottek 57-ben egesz mas volt minden.
Nem a rossz szandek vagy az elutasitas hanem mert oket canada sponzoralta es sokan voltak tobb szervezet segitette oket munkaval es minden egyeb tanaccsal.
Mi is kerestuk minden alkalmat ,hogy megismerkedjunk regebben itt elo magyarokkal, sokukkal meg a a mai napig tart a baratsag.
MA mar sajnos sokan meghaltak vagy nagyon betegesek es visszavonultan csendesen elnek.
Nem csak a korukat tiszteljuk hanem amit tettek,ugy Mo -on jobb eletert harcoltak es menekulniuk kellett, ugy Canadaba is nagyon sokat tettek le az asztalra oregbitve a magyarsag hirnevet.
Canadaban a magyarsagot buszken kepviselhetik letettek valamit az asztalra es nem keveset.
Mi akik joval utanuk erkeztunk, mi is segitettunk es segitunk meg ma is ,lehet nem olyan latvanyosan es nem verjuk nagydobra.


Ezzel mind egyet is értek.
Rokonomék is végigjárták a lágerezés dolgot, az osztrákoknál.
De épp nekik volt a legjobb dolguk a rokonságban, mire úgy döntöttek, kimenekülnek. Szerintem azt is azért, mert az apa kijutott előtte a németekhez, és látta mi van.
Tehát pusztán a kinti jobb lét miatt vállalták be azt amit. Bár ők sem gondolták, hogy ilyen nehéz lesz. És kint sem volt nekik könnyű az elején, de emlékeim szerint 2 év múlva már azt mondták, haza nem jönnének. Legutóbb mikor hazalátogattak, már komolyan meg voltak rökönyödve, hogy lehet itthon ennyi pénzből megélni, ilyen árak mellett?

Nos, mivel a helyzet nem hogy javulna itthon, de roham tempóban szalad a rossz fele, így szerintem a gazdasági menekülés megint sanszos lenne, csak ugye olyat nem ismer el a fogadó ország.
Így aztán az Unióba mennek el egyre többen dolgozni, miközben a család hátramarad otthon. És ez sem jó. Mindenki szeretne a családjával együtt lenni, és olyan bérért dolgozni, hogy abból maradjon hónap végére is.

És ezt kellene most a befogadós országoknak felfogni, hogy komplett családok szeretnének bevándorolni, ahol apa-anya dolgozik, gyerekek suliban vagy oviban, de épp már nem lehet kijönni a 2 fizetésből. És a befogadó országban sem tennének mást, apa-anya dolgozik, gyerekek suliban, oviban, csak marad hó végén is.

És ezt nem fogja fel a hazai vezetés, hogy ahogy szorul a hurok, és egyre fojtóbb kezd már lenni, úgy hullanak ki egyre többen, és azok mennek el, akik leraktak, leraknának valamit a közös asztalra, és nem csak elvenni szeretnek onnan, hogy az jár.

Most még csak az orvosok mennek el, megy majd utánuk a családjuk is, aztán mások is, és azok családja is...
 

dsagi

Állandó Tag
Állandó Tag
Pedig épp a HOL KEZDJEM a lényeg.
Tudod, a kezdőlökés.
A sínre rakás.

De ha nem, akkor nem.
Menjen rá másnak is sok éjszakája kanadai oldalak böngészésével.

pont te vagy az aki azt várja el, hogy szájába repüljön a sült galamb!!! és meg van sértődve, ha vki nem nyalja ki a s...!
biztos tisztában vagy vele, mert nemhiába regisztráltál ide, hogy milyen procedúra egy vízumügyintézés, mennyi idegi tart a papírjait beszerezni, lefordítani, stb! te elvárnád ezt vkitől, hogy elmondja neked!? le van írva!
a google jóbarát a "visa canada" keresésre az első oldalon hozza fel a kormány honlapját kb lap közepe. nem ez tart éjszakákig, hanem a visa guide átolvasása, de aki eddig nem jut el az nem is akra kanadába menni igazán.
nekem a kezdő az, aki eddig nem jutott el (lustaság, nyelvtudás hiánya, stb) és igen akkor a szavaiddal élve nem akarok velük foglalkozni sajnálom!
viszont ha vki kérdezi, hogy hol fordíttatam, mennyi idő volt a vízumom, ügyintézés fizetése, stb. nagyon szívesen válaszolok, úgy ahogy eddig is (keresd vissza a hozzászólásaim).
nem akarok "rossz arc" lenni, mert nekem már sínen van a dolog.

én itt információ szerzés (átadás) céljából vagyok, nem sárdobálás, melldöngetés! és én itt lezártam a témát!

sok sikert mindenkinek!
 
Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.
Oldal tetejére