Mit olvastál utoljára ?

Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.
Sjón: A macskaróka
Érdekes, lirikus hangulatú könyv, kissé nehezen emészthető. Az én ízlésemnek nem volt megfelelő, mert a hosszú regényeket szeretem, ez meg inkább balladaira sikerült... Szerintem nem értettem volna meg, ha nem olvasom el a fordító megjegyzését.
 
Jean Sasson:Királyi sivatag.
Éredkes köny, bepillantást enged egy olyan világba, miről nagyon keveset tudtam, Szaud-Arábia a helyszin,és ledöbbentő a nök helyzete...
 

ajanuar26

Állandó Tag
Állandó Tag
Most olvasom Otto Hans Dieter: Katonai tévedések lexikona című könyvét. Aki érdeklődik a hadtörténet irént, annak bátran ajánlom.
attila
 

ajanuar26

Állandó Tag
Állandó Tag
Tisztelettel Üdvözlöm!
A gésák világa, valóban egy teljesen más világ a nyugati ember számára. Én is olvastam a könyvet és helyenként megdöbbentő volt. Bár megbecsültek voltak a legjobbak bizonyos körökben, még is sajnálotam őket.
Áldott Karácsonyt!
Attila
 

Tiktor

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!
Csak érintőlegesen tartozik ide, de nem tud valaki egy olyan magyar nyelvű oldalt, ahol az eddig olvasott könyveimet lehetne katalogizálni, összegyűjteni? Külföldi oldalakat találtam - weread.com (facebook alkalmazása is van), guttenberg.org, de ezek pl sok magyar szerzőt nem ismernek. Érdekes lenne pl látni, mennyi könyvet is olvastam el eddig.
 

Braindrain

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok, en ismetelten elovettem a regi, meg kotelezo olvasmanyokat. Most egy kicsit mas szinezete van... Nem kotelezo ;) ezeket valtotta fel a Steve Jobs eleterol szolo kony, amit Jezuska hozott!
 

arad26

Állandó Tag
Állandó Tag
A tegnap fejeztem be a Before i go to sleep (Mielött elalszom) J. S . WATTSON c. konyvet es a tegnap is kezdtem el! Ez sokat mondhat a konyvrol...egyszeruen nem lehet lerakni!
 

vardomini

Állandó Tag
Állandó Tag
Én Fábián Jankától az Emma trilógiát olvastam. Nekem nagyon tetszett!! :) Aki szereti a családi történeteket ajánlani tudom!!

Egyik kedvenc:

idézetem:...

A könyvekben ott lehetszl,, akit szeretsz.''

ahol szeretnél,

azzal,

akit szeretsz!
 

erdeszet

Állandó Tag
Állandó Tag
Mese

Ven lo letemre Arany Laszlo Magyar nepmesek cimu konyvet olvastam mostanaban. Keszulok arra, hogy a most egyeves unokamnak majd hamarosan meselni kell.:p
 

baticomp

Állandó Tag
Állandó Tag
Mihancsik Zsófia - Friderikusz eddig
Sok érdekes dolog megtudható a népszerű, de ma már szerintem nagyon háttérbe húzódó Fridiről. Talán pont emiatt volt érdekes ismét elővenni a nevét ennek a könyvnek a formájában.
 

fée verte

Állandó Tag
Állandó Tag
Jonathan Safran Foer: Minden vilángol
"A mű fő hőse, aki ugyanazt a nevet viseli, mint a szerző, elindul Amerikából Ukrajnába, hogy megkeresse azt az asszonyt, aki a háború alatt vagy megmentette általa soha nem látott nagyapja életét, vagy nem. Kalandos útján Aleksz, az amerikai életformát imádó, ám az angol nyelvet kíméletlenül kerékbetörő, ifjú tolmács vezeti, akihez tartozik egy nagyapa mint sofőr, és egy sammy Davis, Junior, Junior nevű kutya is, mint…kutya. A Don Quijote-i kutatás nem sok kézzelfogható eredménnyel jár, viszont a szerző fantáziáját szabadon engedve megírja belőle e művet, amelyben az olvasó bepillanthat egy tizennyolcadik századi zsidó közösség, egy stetl egykor varázslatos és „vilángoló”, utóbb pedig könyörtelenül elpusztított életébe, s amelynek olvastán – írja egy kritika – Isaac Bashevis Singer, a nagy jiddis mesemondó sírjából mintha csuklást, majd elégedett sóhajt hallanánk."
És film is készült belőle.
 

cusco830

Állandó Tag
Állandó Tag
most olvasom felnőtt fejjel, hogy tudjam mit olvas a keresztfiam: Böszörményi Gyula - Gergő és az Álomvámpírok c. könyvet .... well .....Tolkien és Rowling után nagyon uralkodnom kell magamon, hogy ne lássak állandó párhuzamokat a magyar könyvben....mert a szülők szerint jobb, ha magyar írótól olvas a gyermek....szerintem nem ez a lényeg! Legyünk tisztában mindennel először is és mindenkorra, hogy mit fog a gyerek olvasni 8 évesen....
 
Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.
Oldal tetejére