Bevándorlás Kanadába II /2012/

leffler

Állandó Tag
Állandó Tag
http://www.budapest.diplo.de/Vertre...__Deutschland/Wirtschaftsstandort__Seite.html

"A GDP-t első sorban az ipar és az építőipar termeli meg (30%) valamint a szolgáltató szektor gazdálkodja ki (69%); a mezőgazdaság a kb. 1%-os hozzájárulásával csak alárendelt szerepet játszik."

Az a 30% nagyon jónak tűnik, de egy EU-szintű teljes bankválság idején nagyon kevés!

http://www.ahkungarn.hu/fileadmin/a...aftsinfos/HU/Statistik/Konjunkturdaten_hu.pdf

Komjatius ha megnyitod az oldalt látszik az építőipar szerepe a magyar GDP-ben! Ezt mivel magyarázod! Az országból "menekülők" zöme az építőiparhoz kapcsolódó emberkék és családjaik! Nekik volt (van) legkevesebb idejük, pénzük nyelvet tanulni! Egy jó szakmunkás most alig keres óránként 800/1200.- Ft-ot! Bejelentve minimálbérrel, járulékokat a foglakoztató elsumákolja, baj esetén derül ki, hogy nem fizette, így se táppénz, se munkanélküli segély, se semmi! Őket lehet mindenféle igérettel ki csalni EU-ba, ahol szintén csak átverik! Egyenesben nem tud kimenni,pont a nyelvtudás miatt, így marad a MAGYAR fejvadász, aki csak a hasznot látja bennük! Szerintem a többi iparág is hasonló cipőben jár! Ezért próbálnak egy szintet (EU) kihagyni, és rögtön az óceán másik oldalán próbálkozni! Hofi szavaival élve: "Az amerikai koldusnak jobb a magyar koldustól, mert ő DOLLÁRBAN koldus!"

Üdv.: Zsolt ;)
 
Sziasztok!

Iszonyatos kilátástalan helyzetben vagyok itt Magyarországon. Egyedül nevelem két éves kisfiam, és a felügyeletéért a fél fizetésem oda kéne adnom. Így is annyit kapok az államtól, mint amennyi megmaradna. 45 000 Ft. Szeretnék valamit kezdeni az életemmel végre. A főiskola után mindenki akinek közelébe vezérelt itt a sors, csak átvert, kihasznált. Köztársasági ösztöndíjjal végeztem el a fősulit, tanárként kerültem ki onnan, de nem kellenek a vizuális kommunikáció szakos tanárok, művészkedni meg csak úgy lehet, ha színészkedsz és befekszel ide-oda. Szeretnék megállni a magam lábán, hogy senkinek se legyek teher, és ne a depresszióba forduljak, és a gyermekemet is tudatosan tudjam nevelni, ne bánatosan. Vannak lehetőségek nálatok egyedülálló anyának, aki kreatív, gyerekközpontú, életcélja a nevelés és az alkotás, a jóság, és igazságosság? Ha valaki útba tud igazítani akár egy mondattal is, nagyon hálás lennék!
 

Komjatius

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Gyopár, van egy külön topic a kanadai kisgyermekes helyzetről, bár én még idehaza élek, nem tűnik túl biztatónak a dolog a számodra.

http://canadahun.com/forum/showthread.php?t=12473

A lényeg, hogy a kisgyermekekkel kapcsolatos ellátórendszer még kezdetlegesebb, mint a hazai, szóval egyedülálló anyukáknak nincs sok esélyük kint. Kell fogni egy kanadai férjet az interneten, aztán minden megoldva... :D
 

burgum

Állandó Tag
Állandó Tag
Hofi szavaival élve: "Az amerikai koldusnak jobb a magyar koldustól, mert ő DOLLÁRBAN koldus!"
Látom, elég sok mondanivaló akadt a "Kivándorlás margójára"....
Nemigazán ismerem a MO-i helyzetet, csak annyit tudok, hogy még mindig jobb mint Erdélyben, ahonnan én jöttem ki. Azonban sokszor kerül elémbe olyan felmérés, mely szerint az EU-ban a MO-iak a legborúlátóbbak. Jut eszembe: "...azért peszimista, mert jobban van informálva (mint az optimista)".
És mégis azt mondom, hogy nagyon készüljön fel aki jönne - világszerte egyre igényesebb a munkaadó. Elbeszélgettem egyszeri, kétbalkezes (magyar) bejárónõmmel, háthogy õ "szakácsként vándorolt ki", de mindenhonnan ki lett téve, mert "az amerikai ételeket másként kell csinálni". Megkináltam valamivel, de "jaj, õ nem eszik padlizsánt, mert sosem ette" (na eddig a "szakácssága").
Azóta megtudtam, hogy egy kávézóban tölti az idejét jópár hasonló sorsú vakvágányra futott bevándorlóval. Ezekrõl nem sokat hallasz. :(
 

bantuedu

Állandó Tag
Állandó Tag
Az a gáz, hogy ez lassan megfordul!:!:

miről beszélsz?? már most átjárnak vásárolni :D . egyébként volt az a kérdés hogy miért éppen alaszka ööööö canada :) . nekem speciel minden rokonom ott él aki fontos számomra, a hely szépségéről ne is beszéljünk. nem utolsó az anyagi része sem de az engem őszintén szólva nem érdekel. már attól jobban leszek ha olyan emberek között élek akik nyugalmat sugároznak....
 

Frank-FHI

Kormányos
Kormányos
Dehogy sírok:12: csak a széltől könnyezem.

Kanada valóban az egyik legélhetőbb ország és bár a pénz itt is nagy úr és a munkastílus nagyon eltér a hazai szakik munkamoráljától.... azért sírni nem szabad, mert van sokkal sokkal lejjebb.

Valaki egyszer azt mondta nekem, hogy egy nép boldogságérzete attól függ, hogy milyen messzire vannak az álmok az elérhető céloktól.

A példa amivel magyarázta nagyon egyszerű volt. Ő a háború után a 18. szülinapjára kapott egy biciklit és a világ legboldogabb emberének érezte magát. A fiának a 18. szülinapjára vett egy Skodát és a gyerek megkérdezte tőle, hogy Apa, kocsi nem volt?:D

Hogy ki és hol boldog az az egyéntől is függ.
 

sani07

Kitiltott (BANned)
miről beszélsz?? már most átjárnak vásárolni :D . egyébként volt az a kérdés hogy miért éppen alaszka ööööö canada :) . nekem speciel minden rokonom ott él aki fontos számomra, a hely szépségéről ne is beszéljünk. nem utolsó az anyagi része sem de az engem őszintén szólva nem érdekel. már attól jobban leszek ha olyan emberek között élek akik nyugalmat sugároznak....

Akkor Te csak eldegelj a rokonaiddal, a dodot majd en rendezem, adom a szamlaszamot...:):)
 

Difrax

Új tag
Sziasztok! Nagyon jo kis forumot hoztatok itt ossze, neha igazan jokat nevetek :)

Erdelyrol: gyertek ide es meglatjatok milyen jo a kisebbsegi let! Itt is meg lehet elni, de semmikepp nem jobban mint Magyarorszagon.

De most komolyra forditva a szot: FSW kivandorlasi kerelmunk utolso fazisahoz ertunk a parommal. Megvannak az orvosi papirok is, csak azt varjuk, hogy Bukarest kerje mar az utleveleinket. Ezert erdekel ez a topik :)
Most meg nem kerdezek semmit, de majd, ha aktualitasa lesz.

Addig is mindenkinek szep napokat kivanok, napsuteses telet!

PS1. A kanadai_ elet_kezdes+tapasztalatos topikot sikerult megnyitni? Nem sikerult megtalalnom (linket megkoszonnem!) A roman forumokon van ilyen, es nagyon hasznosnak tartom, elso kezbol olvasol a kanadai realitasrol.
PS2. ... azert Kanada, mert itthon b.dos magyar/ bozgor vagyok, Magyarorszagon sajnos mar neveztek roman kutyanak, a nemeteknel es altalaban mindenhol az EU-ban idegen, "fremde" vagyok es masod-harmadrendu polgar. Na meg valljuk be: a RO utlevel sem a legjobb ajanlolevel az EU-ban, sajnos. Kanadaban nem leszek egy b.dos bevandorlo, hanem egy a millio bevandorlo kozul, aki hivatalos papirokkal erkezik. Ez maris jobban hangzik, meg akkor is, ha nem varnak majd tart karokkal es piros szonyeggel a repteren (sajnos sokan azt hiszik...), es bar lehettem itthon valaki, ott senki leszek es mindent elolrol kell kezdjek, de meg fogja erni!
 

dsagi

Állandó Tag
Állandó Tag
sziasztok!

az új emigránsoknak 3 hónapig nincs eü. biztosítása. tudna nekem vki biztosítót ajánlani, amely ez idő alatt fedezi az esetleges orvosi költségeimet? kb menniybe kerül és mire figyeljek oda?!

köszi!
 
Bevándorlás

Sziasztok én még kezdő vagyok ezen az oldalon.

Azért kerestem fel ezt az oldalt mert a magyar nagykövetségen is ajánlották. párommal úgy döntöttünk, hogy meg kéne pattanni ebből az országból mert mint fiatal nekem a túlélésre nem sok esélyem van.
Mivel angoltudásom elég elenyésző ezért kérnék tőletek részletes magyar leírást, hogy milyen procedúrán kell átmenni hogy kitelepülhessünk párommal, persze legálisan. másféleképpen bele se vágnék.
előnyt jelent e hogy él kint rokon?(nagymamám testvére 56 miatt)
mennyi idő lenne az egész ügy lefolyása és milyen papírok kellenek hogy megkapjuk a vízumot?
Párom óvónő (középfokú angol tudással) én kereskedelemben dolgozom mint műszakvezető de Dísznövénykertész, kertépítő, díszfaiskolás és virágkötő szakmám van.
Hallomásaim vannak innen onnan de én a legegyszerűbb és a legtisztább folyamaton szeretnék végig lépkedni a koszos megoldás nem is érdekel. aki tud kérem írjon mert fontos lenne számomra köszönöm szépen. Szép napot mindenkinek.:)
 

Komjatius

Állandó Tag
Állandó Tag
Nehéz kezdés...

"meg kéne pattanni ebből az országból mert mint fiatal nekem a túlélésre nem sok esélyem van."

"Mivel angoltudásom elég elenyésző ezért kérnék tőletek részletes magyar leírást, hogy milyen procedúrán kell átmenni hogy kitelepülhessünk párommal, persze legálisan. másféleképpen bele se vágnék."

Fogsz még kapni másoktól hideget-meleget...

Az a baj, hogy fontos információkat hiteles forrásból szabad csak beszerezni. Sem én nem vagyok az, sem a többi fórumozó. Fontos, hogy el tudd olvasni a hivatalos bevándorlási honlapot.
http://www.cic.gc.ca/
Ha nem tudsz angolul, használj Google Chrome böngészőt, abban van automatikus fordító modul. Elég nehezen boldogul a magyar nyelvvel, de a lényeget érteni fogod.
De azt gondold végig, hogy hogyan fogsz megélni egy olyan országban, amelynek nem érted a nyelvét. Hogy fogsz megfelelni egy állásinterjún. Valamilyen szinten még egy takarítói, pénztárosi stb. munkához is értened kell az angolt.
Teljesen igazad van, hogy szeretnél Magyarországról továbblépni, de ennyit tegyél meg a sikerért, tanulj meg angolul. Egy alapfok és középfok közötti szint elindulásnak jó lesz, ha kint leszel, majd sokat fejlődsz.
Ha nézegetsz kanadai munkaközvetítő honlapokat (jobrapido, monster etc.), vagy akár a hivatalos, állami jobbank honlapját, minden munkánál szerepel követelményként, hogy olvass és beszélj angolul.
http://www.jobbank.gc.ca/intro-eng.aspx
Nyilván, egy kisebb bérezésű munkánál nem kell perfektnek lenned, de ha megkérdezik, hogy pl. "miért szeretne nálunk dolgozni?", vagy a hasonló szokásos állásinterjús kérdések valamelyikét, és mosolyogva bólogatsz, valószínűleg az utánad sorban álló indiait fogják felvenni.
 

Komjatius

Állandó Tag
Állandó Tag
"Párom óvónő (középfokú angol tudással)"

De hogy ne csak kötözködjek... Nem tudom, gyerekek vannak-e, illetve a párod mennyire önálló, erős, bátor személyiség.
Felmerült bennem az az ötlet, hogy először menjen ki ő, live-in caregiver programban, te tanulgasd itthon az angolt, ő tanulgassa kint az országot, szerezzen ismeretségeket, így közvetve neked munkát, és te követheted kb. egy után.
 

leffler

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok én még kezdő vagyok ezen az oldalon.

Azért kerestem fel ezt az oldalt mert a magyar nagykövetségen is ajánlották. párommal úgy döntöttünk, hogy meg kéne pattanni ebből az országból mert mint fiatal nekem a túlélésre nem sok esélyem van.
Mivel angoltudásom elég elenyésző ezért kérnék tőletek részletes magyar leírást, hogy milyen procedúrán kell átmenni hogy kitelepülhessünk párommal, persze legálisan. másféleképpen bele se vágnék.
előnyt jelent e hogy él kint rokon?(nagymamám testvére 56 miatt)
mennyi idő lenne az egész ügy lefolyása és milyen papírok kellenek hogy megkapjuk a vízumot?
Párom óvónő (középfokú angol tudással) én kereskedelemben dolgozom mint műszakvezető de Dísznövénykertész, kertépítő, díszfaiskolás és virágkötő szakmám van.
Hallomásaim vannak innen onnan de én a legegyszerűbb és a legtisztább folyamaton szeretnék végig lépkedni a koszos megoldás nem is érdekel. aki tud kérem írjon mert fontos lenne számomra köszönöm szépen. Szép napot mindenkinek.:)

Az I. részben írtam le valakinek, átmásolom ide is hátha szükség van rá:
Ha csak work permited szeretnél, akkor az ideiglenes munkavállalásról szól. Ha Federal Skilled Worker-ként adod be a kérelmet, akkor munkavállalásival együtt az letelepedési engedély is.
Ehhez pedig akkor a következő formanyomtatványok kellenek:

http://www.cic.gc.ca/english/pdf/kit...mm0008egen.pdf (Ez a letelepedési kérelem)

http://www.cic.gc.ca/english/pdf/kit...imm0008_1e.pdf (Háttér infó rólad, családodról, formanyomtatvány)

http://www.cic.gc.ca/english/pdf/kit...imm0008_3e.pdf (Ez itt csak rólad kérdez, munkáidról, stb)

http://www.cic.gc.ca/english/pdf/kit...s/IMM5406E.PDF (A családodról, akik mennek majd veled)

http://www.cic.gc.ca/english/pdf/kit...s/IMM5620E.pdf (Itt, hogy mennyit kell fizetni - eljárási díj, és alá kell írnod, meg ki kell töltened)

http://www.cic.gc.ca/english/pdf/kit...s/IMM5612E.PDF (Dokumentum lista, amit ki kell pipálnod, hogy minden formanyomtatvány meg van-e, majd ezt is a kérelemhez és a többi papírhoz kell csatolni)

A Skilled Worker megigénylésével letelepedhetsz Kanadában, ha elfogadják. Ennél ha jól tudom nem feltétlenül kell munkáltatódnak lennie, de 1 évnyi folyamatos munkaviszony kell a szakmádban, ha nincs munkaajánlatod kint. A Work Permit az csak annyi, hogy munkát vállalsz kint egy bizonyos ideig (mondjuk ameddig a munkaszerződésed szól) és utána elhagyod Kanadát.

Ezek a formanyomtatványok kellenek, ha Quebec-en kívűl akarsz letelepedni. Quebec-be teljesen máshogy mennek a dolgok, ezeket nem tudom!

http://www.cic.gc.ca/english/pdf/kit...imm0008_5e.pdf

http://www.cic.gc.ca/english/pdf/kits/guides/EG7.pdf (Ez egy útmutató leírás az egészről, hogy mit hogyan kell (angolul van-AJÁNLOM elolvasásra)

És akkor a kritériumok, amik pontokat érnek:

1. Tanulmányaid
2. Angol vagy/és Francia nyelvtudásod
3. Munka tapasztalatod
4. A korod
5. Alkalmazkodóképességed

Itt van a teszt, amit tölts ki, hogy megnézd hány pontot tudsz elérni:

http://www.cic.gc.ca/english/immigra.../Education.asp

Itt van a hiány szakmák listája:

http://www.cic.gc.ca/english/immigrate/skilled/complete-applications.asp

Mind ANGOLUL van remélem tudsz angolul, ha nem keres valakit aki lefordítja neked!

Horvathc tagtársunk aláírásában találsz még több oldal elérhetőséget!!

Üdv.: Zsolt ;)
 

Difrax

Új tag
sziasztok!

az új emigránsoknak 3 hónapig nincs eü. biztosítása. tudna nekem vki biztosítót ajánlani, amely ez idő alatt fedezi az esetleges orvosi költségeimet? kb menniybe kerül és mire figyeljek oda?!

köszi!

Azt olvastam mas forumokon, hogy az otthon kotott biztositas nem lesz ervenyes, azaz baj eseten nem fizet a biztosito, mert te ott kint PR statussal leszel, mig a biztosito turistakat biztosit! A legjobb, ha kanadai biztositast kotsz, de az allitolag eleg borsos aru lesz! Akik kint elnek biztosan tudnak referalni errol.
Sok szerencset!
 
Oldal tetejére