Tüdőfibrózis, a halálos betegség

abrak

Állandó Tag
Állandó Tag
Canadahun will not allow the display of content protected by copyright law, unless they have the necessary legal rights to display or direct traffic to that content.

A canadahun nem enged, bemutatni, vagy a megtalálásához irányítást adni olyan tartalmú anyagoknak, amelyek a copyright (szerzői jog) által védettek,
csak akkor ha a szükséges legális engedély megvan rá.







Sziasztok!

2007-ben tüdőbiopszia segítségével megállapították, hogy tüdőfibrózisom van. A betegség kiváltó okát a mai napig nem tudta senki megállapítani. Csak tippek vannak.

Rövid ismertető a betegségről:

"Az idiopátiás tüdőfibrózis a tüdőfibrózis egy speciális formája; a kóreredete ismeretlen.
A tüdőfibrózisban szenvedő betegek közel felében a kórokra soha nem derül fény. Ezeknek a betegeknek idiopátiás tüdőfibrózisuk van. Az idiopátiás szó "ismeretlen eredetű"-t jelent.
Az idiopátiás tüdőfibrózisban a tüdőket hosszú időn át, ismételten valamilyen károsodás éri. A károsító tényező idült gyulladást okoz, mely végül tüdő-fibrózishoz vezet.


Panaszok, tünetek és kórisme

A tünetek a tüdőkárosodás kiterjedésétől, a betegség lefolyásának gyorsaságától, és bizonyos szövődmények - például tüdőfertőzés vagy kor pulmonale - kialakulásától függenek. A tünetek alattomosan, terhelésre fellépő légszomjjal, köhögéssel és az állóképesség csökkenésével kezdődnek. Gyakran súlyvesztés és fáradékonyság is megfigyelhető. A legtöbb esetben ezek a tünetek az évek során egyre romlanak.
A betegség előrehaladott stádiumában a véroxigénszint csökkenése miatt a bőr kékesen elszíneződhet (cianózis), az ujjak vége megvastagodhat és kiszélesedhet (óraüvegköröm). A szív jobb kamrájára háruló fokozott igénybevétel a kamra megnagyobbodásához, végül kor pulmonaléhoz vezet. Az orvos sztetoszkópjával sokszor hóropogáshoz hasonló hangokat hall. Ezeket a hangokat tépőzár zörejeknek is nevezik, mert a hang hasonlít egy tépőzár széthúzásához.
A röntgenfelvételen kiterjedten apró fehér vonalak láthatók, gyakran hálószerű mintát rajzolva, legkifejezettebben a tüdők alsó területein. A betegség korai stádiumában a komputertomográfia (CT) érzékenyebben mutatja ki a betegséget, mint a mellkasröntgen, és a pontos kórisme felfedésében is segíthet. Típusos esetben a CT-felvételen az alsóbb tüdőterületeken foltos, fehér vonalak ábrázolódnak. A súlyosabban érintett területeken a vastag hegesedés gyakran lépesmézszerű rajzolatot hoz létre. A tüdőfunkciós vizsgálatok azt mutatják, hogy a tüdőkben lévő levegő mennyisége elmarad a normálistól. Vérvizsgálattal kimutatható, hogy minimális megterhelésre (például normális tempójú séta) az oxigén szintje csökken a vérben, a betegség előrehaladtával pedig ez akár már nyugalomban is megfigyelhető.
A kórisme megerősítésére az orvos a bronchoszkópiának nevezett eljárással tüdőbiopsziát végez (vagyis a tüdőszövetből egy kis darabot eltávolít mikroszkópos vizsgálat céljából). Sokszor ennél nagyobb szövetdarabot kell sebészileg eltávolítani, akár thorakoszkóp segítségével.
Vérvizsgálatokkal a betegséget nem lehet diagnosztizálni; szükséges lehet azonban elvégezésük a hasonló típusú gyulladást és hegesedést okozó betegségek kizárásához. Másfajta vérvizsgálatokkal bizonyos autoimmun betegségek kizárására is lehetőség van.
Az orvos elrendelhet másfajta vizsgálatokat is (például elektrokardiográfiát vagy echokardiográfiát), mert a tüdőbetegség miatt a szív működésében is változások következhetnek be.

Kezelés és kórjóslat

Ha a mellkasröntgen vagy a tüdőbiopszia azt mutatja, hogy a hegesedés még nem kiterjedt, a kezelés általában kortikoszteroiddal, például prednizonnal történik. A beteg erre adott válaszát az orvos mellkasröntgennel, CT-vel és tüdőfunkciós vizsgálatokkal mérheti fel. A prednizont általában kb. 3 hónapig magas adagban adják, majd újabb 3 hónap alatt a dózist fokozatosan csökkentik. Alacsonyabb adagban a kezelés még további 6 hónapig folyik. Néhány beteg, akinek nem segít a prednizon, még jól reagálhat azatioprinre vagy ciklofoszfamidra. A legtöbb esetben sajnos a kortikoszteroid kezelés nem javít a beteg állapotán. Ígéretes terápia az interferon gamma-1b, mely úgy tűnik, képes megállítani a tüdőben a hegképződést.
A kezelés többi része a tünetek enyhítésére törekszik: az alacsony véroxigénszintet oxigénkezeléssel, a fertőzést antibiotikummal, a kor pulmonale kapcsán fellépő szívelégtelenséget gyógyszeresen kezelik. Súlyos idiopátiás tüdőfibrózisban néhány beteg számára a tüdőtranszplantáció bizonyult sikeresnek (gyakran csak egyetlen tüdőt transzplantálnak).
A kórjóslat igen különböző lehet. A legtöbb beteg állapota fokozatosan romlik. A betegek a diagnózistól számítva átlagosan 4-6 évig élnek. Néhány beteg ennél tovább elél, míg mások hónapokon belül meghalnak."

http://drinfo.eum.hu/drinfo/pid/0/b...5;jsessionid=99562361121619036582D3882DC04D4A

Sajnos 2009-ben - állapot rosszabbodás miatt - rokkanttá nyilvánítottak és jelenleg a rokkantnyugdíjasok keserű kenyerét eszem. Nehezen tudom megemészteni, hogy 49 évesen állóképességem rendkívül rossz lett. Minden fizikai tevékenység - bár jólesik - oly mértékű fáradságot, fulladási és köhögési rohamot okoz, hogy az életem egy szenvedés. A modern orvostudomány jelenlegi állása szerint semmilyen gyógymód vagy gyógyszer nem létezik erre a betegségre. A jobb hiányában alkalmazott kortikoszteroid alapú immunszuppresszív szerek javulást nem, de mellékhatásokat bőségesen okoztak. Mint pl. látásromlás, elhízás, izomgörcsök, magas vérnyomás, cukorszint emelkedés, és fogékonyság minden fertőzésre.

Mivel az eddigi tapasztalataim szerint az alkalmazott gyógyszereknek csupán káros hatásait tapasztaltam meg, ezért ezen szeretnék változtatni. Úgy ítélem meg, hogy teljesen felesleges ezt a gyógymódot fenntartanom, mivel eddig nem használt, azonban sokat ártott. Az önmagában is súlyos tüdőfibrózis mellett további egészségügyi problémákat okozott. Türelmem és bizalmam teljesen elveszítettem. A kezelő orvosom nem tud mást kitalálni, azt mondja, hogy nincs más gyógyszer. Elvégeztette velem az összes orvosi vizsgálatot ami egy tüdőátültetéshez szükséges. Nem vagyok még a transzplantációs listán. Ennek több oka is lehet melyekről nem tudok jelenleg.

Szeretném felvenni a kapcsolatot olyan sorstársakkal, akik hasonló betegségben szenvednek és esetleg valamilyen alternatív fitoterápiás módszerrel próbálnak meggyógyulni vagy legalább a betegség előrehaladását megállítani. Ha tud valaki egy olyan gyógynövényről amely, vagy amelyből készült tea, kivonat, stb segíthet, kérem, hogy tájékoztasson engem is. Bízom abban, hogy terem valahol a világon egy olyan növény, ami képes a gyógyításomra.

Köszönöm figyelmeteket.
 
O

oliyboty

Vendég
Szia,


Írtam neked ezzel kapcsolatosan privát üzenetet! Nyugodjál meg, mert minden rendben lesz, hidd el! Meg fogsz gyógyulni teljes mértékben orvosi beavatkozás, gyógyszerek nélkül! kiss
 

abrak

Állandó Tag
Állandó Tag
A ténymegállapítás sokkszerű hatásán és a kezdeti bénultságon már régen túl vagyok. Jelenleg a kellő higgadtsággal, de annál nagyobb elszántsággal keresem a lehetséges gyógymódot. Alapvetően nem vagyok szkeptikus és mindig bíztam abban, hogy mindenre van megoldás. Most is bízom. Az, hogy az orvostudomány a mai állás szerint nem tud megbirkózni a feladattal, nem jelenti azt, hogy nincs rá megoldás. Hiszem, hogy van.

Az eddigi kutatásaim során megállapítottam, hogy a nyugati orvoslás (modern orvostudomány) nem tud rá hatékony megoldást. Kortikoszteroidos kezelések, tüdőtranszplantáció és a legújabbak: Japánban 2008 óta Piresupa néven, ugyanaz Németországban 2011 szeptembertől Esbriet néven piacra dobott tabletták ígérnek gyógyulást. Mindkét gyógyszer csak az adott országban és a helyi szabályok szerint írható fel orvos által. Németországban egy 24 tablettás blister ára 900 EUR körül van. Egy kúra több hétig, de akár több hónapig is eltarthat napi 3-5 tabletta beszedése mellett. A feltüntetett mellékhatások borzasztóak. Eddig semmilyen pozitív vagy biztató eredményről nincs információm. És ez az ami még a több ezer EUR-os árnál is riasztóbb.

Nemrég felvettem a kapcsolatot egy 86 éves füves emberrel, aki a Kárpátok alpesi zónájában él. Ő azt javasolta, hogy igyak egy általa gyűjtött zuzmóból készült teát vagy kivonatot legalább fél évig. A javasolt kúra reggel éhgyomorra egy deciliter tea, amit este meg kell ismételni. Véleménye szerint három hét után éreznem kell majd a javulást. A kúrát a mai napon kezdtem el. A teának enyhén kesernyés íze van, de nem mondhatnám azt, hogy nagyon kellemetlen.

Mivel bizonyos időközönként bejárok a tüdőgondozóba elvégezni az összes állapotfelmérő vizsgálatot, így módomban áll majd a gyógyhatását is tesztelni a növénynek. Bízom a növény gyógyító erejében. Mi mást is tehetnék? Bíznom kell.

Kérdésem az, hogy valaki alkalmazott-e már ilyen vagy hasonló teát? Ha igen, milyen tapasztalatai voltak.
 

abrak

Állandó Tag
Állandó Tag
Köszönöm kedvességed Melitta. Már az is nagy eredmény lenne ha megállítaná a progrediálást (előrehaladását).

Én is remélem, hogy használni fog, bár egészségesen igencsak csóváltam volna a fejem az egész szituáción. Egy igen egyszerű emberke adta a növényt, tulajdonképpen még a nevét is csak népiesen tudja. Viszont a beszélgetés során kiderült, hogy félelmetes növényismerettel rendelkezik, amit még a nagyanyjától tanult.
 

Monsmedius

Új tag
hasonlo

mivel hasonló eset van a családban érdekelne, hogy milyen eredményeket tapasztaltál?
hogy jutottál ehhez a megoldáshoz?
 

Janobá

Állandó Tag
Állandó Tag
Első kérdésem, hogy a három hét után mit tapasztalt a teával?
Most milyen az állapota?

Én magamtól kipróbálnám az apiterápiát. Propolisz, méhpempő, virágpor és méhméreg (Kanadában van egy jó injekció, Mike Simicsé). Tekintettel arra, mindegyik erősen gyulladáscsökkentő, autoimmun folyamatokat szabályozó, érfalakat tisztító, és mellékhatása nincs (Méhméreg allergiát ki kell zárni, ill. a méhméreg alkalmazása csak apiterápiás orvosi felügyelettel!), ki kell próbálni!!!
 

abrak

Állandó Tag
Állandó Tag
Nos egy kis idő már eltelt az utolsó bejegyzésem óta, ezért már konkrét tapasztalatokról is be tudok számolni. A fent említett teakeveréket már fél éve minden nap iszom naponta kétszer két decilitert. A füves ember javaslatára nem ízesítem semmivel, hanem úgy natúr fogyasztom el. Keserű íze van, és kissé kellemetlen az aromája is, de meg lehet szokni. Bár az öregúr azt mondta, hogy amennyiben nem bírom meginni úgy, akkor esetleg tegyek bele egy kis valódi mézet. Én eddig nem mézeztem, pedig több fajta mézünk van itthon termelőtől. Decemberben, márciusban, és ma voltam kontrollba a tüdőgondozóban. Az eredmények egyértelműen azt bizonyítják, hogy megállt a betegség súlyosbodása és jelenleg stagnál. A tüdő vitál-kapacitása még enyhén javult is. A közérzetem nem romlik, az aktivitásom állandó és nem gyengülök vagy fáradok jobban, mint fél éve. Az orvosom szerint a transzplantáció ezért nem aktuális a közeljövőben. Ennek nagyon örülök, mivel úgy tájékoztatott, hogy a tüdő-transzplantáltak túlélése 40%-os az első 5 évben.

Szóval itt tartok most. Úgy tűnik, hogy nekem használ a teakeverékben található hatóanyag. Korábban több szteroid féleséget kipróbáltak rajtam, de a mellékhatásokon kívül semmilyen eredménye nem volt. Annál inkább szenvedtem a gyógyszer okozta elhízástól, a magas vérnyomástól, a látásromlástól, az izomgörcsöktől, a hányingertől, stb. Én ezeket a szteroidokat már nem fogom többé beszedni az biztos. Még az orvos utasítására sem! Hiszen majdnem azok öltek meg. Miattuk felszedtem 35 kg pluszt amit a mai napig sikerült lecsökkenteni 25 kg-al. De jó úton járok, hogy újra a versenysúlyomnál legyek.

Most a jó eredmények miatt boldog vagyok és nagyon bizakodó.

Egyébként köszönöm szépen mindenki hozzászólását és a segítő szándékot. Az apikultúrás termékeket gyerekkorom óta fogyasztom, hiszen apám méhész volt, ezért rászoktam mindenre és a függőséget nem tudom levetkőzni. A zöld tea a kedvenc üdítő italom, ezért rendszeresen naponta iszom.
 

Grace_Raid

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves abrak!

Mielőbbi gyógyulást kívánok én is! Akkor is, ha az orvosok szerint ez ma még nem lehetséges :-(

Sajnos édesapám ma tudta meg, hogy tüdőfibrózisban szenved és egyúttal azt is, hogy a teljes felépülésre nincs remény :-(

A gyógyszeres kezelés mellett kipróbálna alternatív lehetőségeket is, hiszen nincs vesztenivalója.

Esetleg meg tudnád adni a füves ember elérhetőségét vagy a tea nevét, hozzávalóit? Szeretném, ha kipróbálhatná.

Előre is köszönöm!

Üdvözlettel,

Grace
 

cspali

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves abrak!

Kérlek oszd meg velem a füves ember elérhetőségét vagy a zuzmó elérhetőségét! Nemrég csináltak nálam biopsziát, s eléggé magamba vagyok roskadva. A legkisebb leghalványabb remény is sokat jelentene számomra, mert az eddigi streoid kezelések nem állították meg a folyamatot. Előre is köszönöm cspali.
 

abrak

Állandó Tag
Állandó Tag
Elnézést kérek minden érdeklődőtől, de mostanában egyéb elfoglaltság miatt ritkán interneteztem.
Arról tudok beszámolni, hogy állapotom stabilizálódott és a betegség úgy tűnik megállt, illetve a zuzmó (?) megállította. A korábban orvosi utasításra szedett gyógyszerek semmilyen kézzelfogható eredménnyel nem jártak, a betegség fokozatosan rombolta a tüdőszöveteimet. Most, hogy saját elhatározásból már nem szedem a szteroid készítményeket csak ezt a növényi szert, úgy tűnik, hogy eredménnyel. Ezt igazolják a rendszeres orvosi kontroll során a spirometriás, röntgen stb. vizsgálatok eredményei illetve az orvosi megállapítás is. Lassan fokozatosan nyerem vissza emberi formámat, ugyanis a szteroidoktól teljesen deformálódott a testem, úgy meghíztam. Lassan visszanyerem a versenysúlyomat is. Viszonylag jól érzem magam.

Ha valamelykötök úgy dönt, hogy kipróbálja e növénykét, akkor az Izlandi zuzmót (Cetraria islandica vagy Lichen islandicus) keresse a gyógynövényes boltokban. Amennyiben nem sikerül beszerezni jelezzétek és segítek. Számomra egy idős pásztor bácsi gyűjtötte Nagyszeben környékén, a Kárpátok bércein.

Jobbulást mindenkinek.
 

Örökmozgó

Állandó Tag
Állandó Tag
Szia! Csak keress rá pl.így: A bükki füvesember...és mindent megtalálsz! Fel a fejjel...sok "ebbőlabetegségbőlnemlehetmeggyógyulni" sikertörténet született. Kívánom találd meg a Neked legmegfelelőbb gyógymódot! ...és látogass el agykontrollos oldalakra is,vedd kezedbe a "számítógéped" irányítását!;)

Kedves abrak!

Kérlek oszd meg velem a füves ember elérhetőségét vagy a zuzmó elérhetőségét! Nemrég csináltak nálam biopsziát, s eléggé magamba vagyok roskadva. A legkisebb leghalványabb remény is sokat jelentene számomra, mert az eddigi streoid kezelések nem állították meg a folyamatot. Előre is köszönöm cspali.
 

abrak

Állandó Tag
Állandó Tag
Az elmúlt héten voltam kontroll vizsgálaton, ahol a szokásos röntgen, légzésfunkció, vérgáz stb. alapján megállapítást nyert, hogy megállt a betegség progrediálása. Tulajdonképpen nem súlyosbodik a betegségem, pedig az a jellemzője: a fokozatos romlás. Meggyőződésem, hogy az Izlandi zuzmó fejti ki jótékony hatását, melynek teáját már kb. háromnegyed éve fogyasztom. Semmilyen más gyógyszert, szteroidot nem szedek. Korábban a szteroidoktól nagyon rosszul voltam, de a betegséget nem fogta meg, gyakorlati és kimutatható haszna nem volt. A sok mellékhatás következményeit mai napig nyögöm. Nem valószínű, hogy még egyszer az életben rá lehet venni a fogyasztásukra.
Azt nem tudom, hogy más beteg esetében milyen hatást fejtene ki az Izlandi zuzmó, de esetemben tette a dolgát. Elégedett vagyok és hálás vagyok a sorsnak, hogy használhattam Isten patikájának e csodáját.

A bükki füves-ember könyveit olvastam, és Gyuri bácsi honlapján regisztrált tag is vagyok, azonban ő a könyveiben nem tesz említést az Izlandi zuzmóról. Ennek valószínűleg az az oka, hogy a Bükkben nem gyűjthető, mivel ott nem él meg ez a növény. Úgy tudom, hogy az alpesi zónában illetve az északi országokban honos. Számomra a Déli-Kárpátokban, Nagyszeben környékén gyűjtötte egy helyi pásztor ember.

Személy szerint nem kívánok senkit arra rábeszélni, hogy gyógyszerek helyett ezt a teát iszogassa és az orvosi előírásoktól eltérően kezelje magát. A saját tapasztalataimat írtam le, és a teát a saját felelősségemre ittam és iszom. A szteroidok szedését saját elhatározásból hagytam abba a zuzmótea fogyasztásának pillanatától. Eddig semmilyen hátrányos hatásról nem tudok beszámolni, az orvosi leleteim pedig arról tanúskodnak, hogy valami megállította a betegséget. Nekem meggyőződésem, hogy a zuzmó, hiszen semmilyen gyógyszert nem szedek. Ahogy abba hagytam a szteroidokat az addig magas vérnyomásom visszaállt a betegségem előtti szintre, a pulzusszám viszont magas maradt (kb. 90-100/perc) amit a vér alacsony oxigén szintjével magyarázok hiszen a már károsodott tüdőszövet csak részben képes a gázcserét elvégezni. A szteroidoktól felszedett súlyom elkezdett fokozatosan csökkenni, megszűntek az izomgörcsök. Szerintem nagyon alattomos gyógyszer a szteroid és jobb hiányában alkalmazzák erre a betegségre.
 

mozs

Állandó Tag
Állandó Tag
Szerzetesek körtéje-gyógytea

Köszönöm a nagyon értékes hozzászólásokat, én is kutatok, keresek, mert hasonló cipőben járok. COPD-ot állapítottak meg, de teljesen hasonlók a tünetek és a gyógyszereket mindenképpen jó lenne elhagyni.

Nemrégen kaptam egy gyógyteáról javaslatot, ami 1-2 hónap alatt nagyon súlyos tüdőbajon segített, el tudták hagyni a Syngulairt és az Oxigénpalack használatát. A tea neve: "Szerzetesek körtéje", kapható a nagyobb gyógynövényüzletekben, de web-áruházból is lehet rendelni. Ára igazán baráti. A keresőbe írjátok be, érdemes utánaolvasni... Pár napja már iszom...

Szeretettel ajánlom figyelmetekbe.
 

Örökmozgó

Állandó Tag
Állandó Tag
A Izlandi zuzmót én torokproblémákra használtam és tényleg nagyon jó.
Ha csupán a könyveit olvastad Gyuri bácsinak (ami félre ne érts,nem kevés) ,érdemes minimum telefonon beszélned vele. Sokkal többet tud segíteni személyesen. Az irodájában tudnak segíteni ! Egy próbát megér...több beteget irányítottam hozzá és még nem csalódtam! Még nem írt le mindent;).
Remélem beválnak a természetes szereid....csak így tovább!:p

Az elmúlt héten voltam kontroll vizsgálaton, ahol a szokásos röntgen, légzésfunkció, vérgáz stb. alapján megállapítást nyert, hogy megállt a betegség progrediálása. Tulajdonképpen nem súlyosbodik a betegségem, pedig az a jellemzője: a fokozatos romlás. Meggyőződésem, hogy az Izlandi zuzmó fejti ki jótékony hatását, melynek teáját már kb. háromnegyed éve fogyasztom. Semmilyen más gyógyszert, szteroidot nem szedek. Korábban a szteroidoktól nagyon rosszul voltam, de a betegséget nem fogta meg, gyakorlati és kimutatható haszna nem volt. A sok mellékhatás következményeit mai napig nyögöm. Nem valószínű, hogy még egyszer az életben rá lehet venni a fogyasztásukra.
Azt nem tudom, hogy más beteg esetében milyen hatást fejtene ki az Izlandi zuzmó, de esetemben tette a dolgát. Elégedett vagyok és hálás vagyok a sorsnak, hogy használhattam Isten patikájának e csodáját.

A bükki füves-ember könyveit olvastam, és Gyuri bácsi honlapján regisztrált tag is vagyok, azonban ő a könyveiben nem tesz említést az Izlandi zuzmóról. Ennek valószínűleg az az oka, hogy a Bükkben nem gyűjthető, mivel ott nem él meg ez a növény. Úgy tudom, hogy az alpesi zónában illetve az északi országokban honos. Számomra a Déli-Kárpátokban, Nagyszeben környékén gyűjtötte egy helyi pásztor ember.

Személy szerint nem kívánok senkit arra rábeszélni, hogy gyógyszerek helyett ezt a teát iszogassa és az orvosi előírásoktól eltérően kezelje magát. A saját tapasztalataimat írtam le, és a teát a saját felelősségemre ittam és iszom. A szteroidok szedését saját elhatározásból hagytam abba a zuzmótea fogyasztásának pillanatától. Eddig semmilyen hátrányos hatásról nem tudok beszámolni, az orvosi leleteim pedig arról tanúskodnak, hogy valami megállította a betegséget. Nekem meggyőződésem, hogy a zuzmó, hiszen semmilyen gyógyszert nem szedek. Ahogy abba hagytam a szteroidokat az addig magas vérnyomásom visszaállt a betegségem előtti szintre, a pulzusszám viszont magas maradt (kb. 90-100/perc) amit a vér alacsony oxigén szintjével magyarázok hiszen a már károsodott tüdőszövet csak részben képes a gázcserét elvégezni. A szteroidoktól felszedett súlyom elkezdett fokozatosan csökkenni, megszűntek az izomgörcsök. Szerintem nagyon alattomos gyógyszer a szteroid és jobb hiányában alkalmazzák erre a betegségre.
 

majaotyec

Új tag
kedves abrak!
Sajnos a feleségem is ebben a betegségben szenved/sajnos mozgáskorlátozott is/, jelenleg is kórházban van.Keressük az alternativ gyógyulási lehetőségeket, ezért kérlek közöld a zuzmó beszerzési lehetőségeit, esetleg a tájékoztató árakat is. Egyben kérlek, ha a levelező partnerektől van más ismereted a gyógyulási lehetőségeket illetően, azt légyszi közölni ,esetleg privi üzi-ben is. Köszi a fáradozásaid. Üdv.
 

Vetés

Új tag
Szeretném megtudni ha valaki megmondaná mi a pontos neve ennek a zuzmó teának. Én 3 napja iszom egy izlandi zuzmónevű teát az IPF betegségemre. Ez idő alatt sok változásról nem tudok beszámolni.
Milyen tapasztalatok vannak az Esbrietről? Ezt is próbálom beszerezni. Ha valaki szedi kérem számoljon be róla.
Üdvözlet és jó egészség mindenkinek V.Kálmán
 

sárgafüz

Új tag
Tisztelt abrak!
Sajnos a tüdőfibrózis betegségben a családom egyik tagja is érintett ezért hálás vagyok minden információért, Kérlek téged, vagy bármelyik fórumozót, aki erre az oldalra látogat, hogy füvesember címét, a zuzmó beszerzését és az esetleges eddigi tapasztalatokat szíveskedjetek közölni, akár privi üziben is. Előre is köszönöm.
 
Oldal tetejére