Szép festmények, műalkotások

Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.

Sch.E.

Állandó Silver Tag
Állandó Tag
Paul Gauguin - Breton lányok tánca

Paul Gauguin - Breton lányok tánca

breton-girls-dancing-1888.jpg
 
Utoljára módosítva a moderátor által:

Sch.E.

Állandó Silver Tag
Állandó Tag
Emile Renouf - The Widow of the Ile de Sein


emile-renouf-the-widow-of-the-ile-de-sein-118898.jpg


Figyelemre méltó sziget, Bretagne, Ile de Sein. Mindössze 2 km hosszú. Legendák és mondák övezik, druida papok végső nyugvóhelye volt. Ma halász családok lakják, összesen lehetnek vagy 200-an egy elemi iskolával, amely a templomon kívül a közösségi programok színhelye. Hetente 1x jár a fodrász, orvos is ritkán. Hajóközlekedés minden nap, egyszer oda, egyszer vissza, kivéve a jeles ünnepnapokat, mint Szent Iván éj, ami hamarosan közeleg, akkor többször is fordul a motoros hajó utasokkal és a szükséges élelmiszerrel, építőanyaggal stb. megrakva. 2 múzeuma van a szigetnek, egy helytörténeti és egy a tengeri mentéssel kapcsolatos kiállítás. A delfinek bejáratosak a kikötőbe, a fókák a köves partszakaszon élnek.
A II. Világháború alatt a sziget férfiai, akik többnyire halászok, egyöntetűen áthajóztak Charle de Goulle Szabad Francia Hadseregéhez Angliába, csatlakoztak az ellenálláshoz, miközben az asszonyok otthon nevelték a gyermekeket, eltűrték a náci megszállást és csipkét vertek.
A sziget másik nevezetessége Ar-Men világítótornya, amely 30 éven át épült az 1800-as években. A zord éghajlati viszonyok miatt volt olyan év, amelyben mindössze 4 napot tudtak dolgozni az építőmunkások a világító tornyon.

http://www.youtube.com/embed/m2LeNBY_5gk
 
Utoljára módosítva a moderátor által:

Zsafi

Állandó Tag
Állandó Tag
Bruce Graham - ASLEEP AT THE WHEEL

<!--[if gte mso 9]><xml> <w:WordDocument> <w:View>Normal</w:View> <w:Zoom>0</w:Zoom> <w:HyphenationZone>21</w:HyphenationZone> <w:punctuationKerning/> <w:ValidateAgainstSchemas/> <w:SaveIfXMLInvalid>false</w:SaveIfXMLInvalid> <w:IgnoreMixedContent>false</w:IgnoreMixedContent> <w:AlwaysShowPlaceholderText>false</w:AlwaysShowPlaceholderText> <w:Compatibility> <w:BreakWrappedTables/> <w:SnapToGridInCell/> <w:WrapTextWithPunct/> <w:UseAsianBreakRules/> <w:DontGrowAutofit/> </w:Compatibility> <w:BrowserLevel>MicrosoftInternetExplorer4</w:BrowserLevel> </w:WordDocument> </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> <w:LatentStyles DefLockedState="false" LatentStyleCount="156"> </w:LatentStyles> </xml><![endif]--><!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normál táblázat"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} </style> <![endif]--> Bruce Graham (1961) - ASLEEP AT THE WHEEL

asleepatthewheel.jpg
 

gumelig

Állandó Tag
Állandó Tag
Francois Boucher
Pihenő lány (Louise O`Murphy)

A lány 14 éves volt. Egy ír katona gyermeke.
Ahogy a király meglátta a képet szeretőjévé tette.
Amikor lánya lett, hozzáment egy nemeshez. Állitolag Casanova is a szeretője volt.
Tehát puhán landolt.
Összesen három férjet nyűt el. 77 éves korában halt meg Párizsban.


François_Boucher,_Ruhendes_Mädchen_(1751,_Wallraf-Richartz_Museum)_-_02.jpg
 
Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.
Oldal tetejére