Autizmus

nanny

Állandó Tag
Állandó Tag
Bizony ne! Senki ne tűnjön el a kérdéseivel, kéréseivel (igyekszem sokat tanulni belőle). Köszönöm én is kiss
A válaszokat is, amiket mindig keres az ember, a véleményeket, a szavakat (amikről tudjuk, hogy gyakran a félreértés forrásai), ne bántsátok egymást, ne bántódjatok meg. (elég nehéz enélkül is, nem?) A döntés mindig nehéz, szülőként is, szakemberként is, betegként is.
Nem ártani, jó módszer, politika, gazdaság, szakmai rivalizálás, mi lett volna, ha...... - hát ezen el lehet rágódni egy darabig,........
 

Lulu69

Állandó Tag
Állandó Tag
A vitákból jönnek ki a legjobb dolgok!!!
Lehet, hogy kicsit fájdalmas néha ha nem azt hallod teljesen amit hallani szeretnél, de utólag ezek az ellentétek gondolkoztatnak el és jutsz a jó megoldáshoz.
Egyébként is minden gyerek más, kinek ez kinek az lesz a jó...
Ha valaki igazán akar segíteni a gyerekének, akkor nyitott a vele ellentétes véleményekre is éppen ezért.
 

edike0720

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!
Van valakinek autista csoportra tanmenete? Óvodáskorúakra írt tanmenet érdekelne. Köszönöm!
 

csilla001

Állandó Tag
Állandó Tag
Gap szindróma

Megrendelésre ugyan, de lefordítottam Natasha Cambell Mcbride világhírű doktornő és írónő egyik előadását,

[video=youtube;Z_0NvcJZwa8]http://www.youtube.com/watch?v=Z_0NvcJZwa8 [/video]

Ha valakit érdekel, esetleg megadom a megrendelőm elérhetőségét. Véleményem szerint mindannyiótoknak
erőt és reményt adhat. A doktornő ugyanis effektive gyógyítja az autizmust, annak ellenére, hogy
például már Magyarországon (ez csak természetes) is vannak olyan autista gyerekekkel élő szülők, akik
dühösen elutasítják a doktornő gyógymódját, kínzásnak titulálva azt. (Lásd 288-as komment ebben a fórumban, Kapitány Imola:"Ami viszont felháborít, mikor diétáztatják a gyerekeket. Tejet és gabonát nem ehetnek. Ez nincs tudományosan bizonyítva!") Szó sincs semmi ilyesmiről,
az egész teljesen tudományos, a doktornő a saját gyerekét gyógyította ki az autizmusból legelőször.
Akit a fenti előadás nem győz meg, az egy önkéntes mártír szerepben tetszeleg maga előtt, mint Imola.
A kedvencem az a mondata, hogy "Ezenfelül egy autista gyermeknek minden tiltást finoman kell beadni, nem mondhatod azt, hogy nincs többet kakaó, se olyan kenyér, amit eddig ettél. Sőt zsemle és kifli se."

Fogalma nincs arról, hogy az autista gyerekek bélrendszerében olyan baktériumok élnek, amik csakis cukron, keményítőn és hasonlókon táplálkoznak,
és amely baktériumok által kibocsátott idegméreganyag által generált autoimmun reakció az autizmus fő kiváltó oka. Nem véletlenül sóvárognak az autista gyerekek mindig édesség után. A probléma abban rejlik, hogy ebben az állapotban NEM IS TUDNAK mást megemészteni, hiszen a normális emésztés biztosító bélflóra az autista gyerekekből hiányzik, és minden hétköznapi táplálék gyakorlatilag megmérgezi őket.
Sziasztok,
èn most olvastam el a könyvet ès szerintem nem szabad kihagyni. Olyan logikus ès ijesztő de ugyanakkor nagyon hasznos. A könyv olvasása után minden szülő eldöntheti, h hajlandó e kiprobálni a modszert vagy sem. Ès igen a könyv remènyt kelt de ha mèg remèny sincs már, akkor mi marad? Szerintem minden szülőnek el kellene olvasni mert nagyon sokat tanulhatunk az egëszsèges táplálkozásrol. Eddig aszt hittem, h családomat egèszsègesen táplálomm csak bio èlelmiszereket vásárolok, mègis úgy tünikrengeteg mèrget viszek be a mindennapi ètrendünkbe. Vannak akik szerint az autizmus genetikai rendellenessèg, itt az irónő ( aki mellesleg idegsebèsz ès mostanra saját klinikája van Angliában ahol föleg autista gyerekeket kezel igencsak sikeresen) azt tartja, h az anyánál fenálló emèsztèsi problèmák, a gyerek táplálási módja ès különböző vakcinák következmènye.
Ami enge meggyözött, a tèny h Ő is egy autista gyerek anyukája aki nem akart beletörödni , h a gyereke nem èlhet teljes èletet ezèrt az èletèt arra tette fel, h követi a különböző kutatásokat miközben Ő is vègezte a saját kutatásait. Ha valaki elovassa a könyvet, gyorsan látni fogja, h ez a könyv nem anyagi èrdekek miatt született. Gondolom, h itt már mindenki mindent elolvasott a tèmában amihez csak hozzájutott, mègegy könyv pluszban talán aszt gondoljátok nem oszt nem szoroz, de ez esetben szoroz,
Sajnos nekem nincs lehetősègem beszkenelni a könyvet, de ha valaki vállalkozik rá szivesen odaadom. Nagyon örülnèk ha közkincsè lehetne tenni ès nem csak autista szülök számára.
 

csilla001

Állandó Tag
Állandó Tag
Amit mčg meg akartam emlitenni az az, h a tudomány azčrt mčg bőven fejlődčsi fázisát čli čs mčg rengeteg dologra nem derült fčny, h bizonyos betegsčgeket, rendellenesčgeket pontosan milyen tčnyezők váltanak ki. Söt sokszor amit biztosnak gondolunk időnkčnt az is modosul. Megërtem a szkepticizmust amennyiben nyitotsággal párosul. Az člet azt bizonyitja újra ës újra, h Rómához több út is vezet.
 

Parr

Állandó Tag
Állandó Tag
sziatok, szerintem mindenkiben egy kicsit benne van az autizmus.
az is érdekes hogy milyen szempontok alapján sorolják be a gyerekeket ebbe a kategoriába, na meg az hogy kb mostanra kezdenek el veluk foglalkozni.
nem tudom hogy van ez nyugaton de MO - és a kornyezo országokban mostanába nyilott csak meg az egyetemeken az _autizmus szakirány_.

szoval ha jo a megérzésem akkkor ez a besorolás erosen billeg - het...
 

Parr

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok,
čn most olvastam el a könyvet čs szerintem nem szabad kihagyni. Olyan logikus čs ijesztő de ugyanakkor nagyon hasznos. A könyv olvasása után minden szülő eldöntheti, h hajlandó e kiprobálni a modszert vagy sem. Čs igen a könyv remčnyt kelt de ha mčg remčny sincs már, akkor mi marad? Szerintem minden szülőnek el kellene olvasni mert nagyon sokat tanulhatunk az egëszsčges táplálkozásrol. Eddig aszt hittem, h családomat egčszsčgesen táplálomm csak bio člelmiszereket vásárolok, mčgis úgy tünikrengeteg mčrget viszek be a mindennapi čtrendünkbe. Vannak akik szerint az autizmus genetikai rendellenessčg, itt az irónő ( aki mellesleg idegsebčsz čs mostanra saját klinikája van Angliában ahol föleg autista gyerekeket kezel igencsak sikeresen) azt tartja, h az anyánál fenálló emčsztčsi problčmák, a gyerek táplálási módja čs különböző vakcinák következmčnye.
Ami enge meggyözött, a tčny h Ő is egy autista gyerek anyukája aki nem akart beletörödni , h a gyereke nem člhet teljes čletet ezčrt az čletčt arra tette fel, h követi a különböző kutatásokat miközben Ő is včgezte a saját kutatásait. Ha valaki elovassa a könyvet, gyorsan látni fogja, h ez a könyv nem anyagi črdekek miatt született. Gondolom, h itt már mindenki mindent elolvasott a tčmában amihez csak hozzájutott, mčgegy könyv pluszban talán aszt gondoljátok nem oszt nem szoroz, de ez esetben szoroz,
Sajnos nekem nincs lehetősčgem beszkenelni a könyvet, de ha valaki vállalkozik rá szivesen odaadom. Nagyon örülnčk ha közkincsč lehetne tenni čs nem csak autista szülök számára.


szia, a bio élelmiszerekkel csak az a baj, hogy :
1. hol tudunk biio elelmiszert kapni?
2. mit nevezunk bio élelmiszernek?
3. bio e a bio élelmiszer és ah igne milyen mértékbenM?

csak azért irom ezt mert a bio élelmiszerek foleg a gyumolcs zoldség - et is kezelik kulombdozo vegyi dolgokkal, csak meg van adva a limit.
meg a permetek fajtái.

egyébként a rovarok is tudnak mérget prmetezni a novényekre szoval ... nem biztos hogy rosszat teszunk vele ha megpermetezzuk oket.
csak mindent modjával...

egyébként szerintm már a levego is eléggé meg van fertozve, a talaj is, tehát a bio minoség is más mint 42 évvel ezelott lehetett.

ja és nem tudom de szerintem ez a limit - hogy mivel és milyen mértékben kezeljunk - permetezzunk stb - országonként változhat, szoval másmilyen bio élelmiszert kaphatsz Chikagoban mint Canadában...
de lehet ho nem...
ui
 

Anesz27

Új tag
Sziasztok!
Nem tudja valaki véletlenül,hogy honnan tudnám teljes egészében letölteni Dr. Erdélyi Andrea:Nézd a kezem című könyvét?
Köszönöm!
 

Andkris

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok, nagyon keresem dr. Natasha Campbell-McBride a gap-szindróma c. könyvét. Esetéeg másik fórumon vagy itt elérhető? Köszönöm Andkris
 

erdeiné

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok! Nagyon nagy szükségem lenne a Babzsák Fejlesztő Program című kiadványra. Ha valakinek megvan és feltöltené, nagyon megköszönném.
 

erdeiné

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Gyozok!
Nagyon köszönöm, hogy ilyen gyorsan feltöltötted a kért anyagot. Nem akarok követelőző lenni, de még szükségem lenne a Szociális történetek 1. részére. Neked vagy esetleg másnak nincs meg véletlenül? Gyógypedagógus vagyok. Szeptembertől kerül a csoportomba egy autista kisfiú és szeretnék minél felkészültebb lenni.
 
Oldal tetejére