Isten és más mesék

Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.

Frank-FHI

Kormányos
Kormányos
A vallás- a gondolat- és szolás-szabadság nem vallásos eredetü. Egyetlen egy Istenröl egyetlen egy profétárol nem hallottam, hogy ilyesmit hirdetet volna. ;)

De Te, kedves Ernő, egy felvilágosult liberális gondolkodó vagy... ezért igazán betarthatnád!

Hagy kisérletezzenek a fiatalok. Majdcsak rájönnek maguktol, hogy hol van elöl meg hol van hátul. Csak nehogy a tyukokrol nézzék le, azok a kloakán keresztül élveznek, vagy a méhekröl, akik egy "gruppen-sexben" (threesome) vesznek részt.
-
Szovan sem a golya, sem a méhecske technikája nem elfogadhato.

Nem is értem, hogy eddig miért nem pusztult ki az emberiség. Egyébként, ha már a "tévesztéseket és módozataikat" említed, az oktatás nem sokat segített, sőt.... :cool:
 

Ernoe

Állandó Tag
Állandó Tag
Nem is értem, hogy eddig miért nem pusztult ki az emberiség.
-
Kedves Frank
-
A szexualis-felvilágositás nem azért szükséges, hogy pározni tudjunk. Az állat is követi a szexuális vágyait ami automatikusan terhességbe torkollik. Erdekes modon a nönek és a férfinek is ott "viszket" ahol össze kell rakni.
-
Mivel nem csordában élünk ezért a szülökre nagyobb felelöség nehezedik, erre kell felkésziteni a fiatalokat.
-
A szexualitás és a szaporodás közötti összefüggés az elmult évszázadban még europai országokban sem volt álltalánosan közismert, pedig már az Egyptomiak tudták miként lehet egy nemkivánatos terhességet megszakitani, vagy megelözni.
-
Az egyiptomi nök ugy 4000 évvel ezelött algákat, füveket, gyökereket vagy a gránát-alma-magot dugtak a vaginába, mig a romaiak olivaolajjal, zédrusfa gyantájával vagy alaun-tinkturával átitatott gyapot-golyot használtak a méhnyilásba (alaun=kalium és aluminium tartalmu kettössav oldat)
-
Az elsö kondomot idöszámitás elött 1200 körül készitette a Kretai Király Minos a kecske-hugyholyagjábol. Casanova minden idök legismertebb nöcsábásza félbevágott citrus-gyümölcsöt dugott az anyaméh szájáig, mind az antikok. A kondomot az olaszok még kézzel készitették lenböl, a luxuskivitelt selyemmel és bársonnyal bélelték. Takarékossági okbol kifolyolag az ilyen kondomot töbször is felhasználták, (ma eldobunk mindent egyszer használat után) ök kimosták, megszáritották, adott esetben csont-enyvvel és állati bekkel begfoltozták.
-
De ha már az isteneknél és a szexnél vagyunk, az isteneket állitolag a férfiak találták ki. A vándorlo népek, a földmüvelés és állattenyésztés elött, nöi istenekben hittek akik a termékenységért voltak felelösek és nem a szexért, ezért nem találtak az archeologusok ebböl az idöböl fallusz szimbolumokat. Az állattenyésztés azonban sok szabadidöt adott a férfiaknak és ekkor gondoltak ki maguknak isteneket akik hozzájuk hasonloak voltak, férfiak. Jézus is egy állattenyésztéssel foglalkozo nép fia.
-
A szexualitás és a terhesség közötti összefüggés olyan mind az evolutio: nem kell hozzá intelligens tervezö. :D
-
 

FagyisSzent

Állandó Tag
Állandó Tag
Mit is akarsz mondani?

...Egyetlen egy Istenröl egyetlen egy profétárol nem hallottam, hogy ilyesmit hirdetet volna. ;)
Az viszont természetesen a világnézetek és a vallásszabadság felvilágosult megközelítése, amikor a vallásos embereket hibbantaknak, elmaradottaknak, meg hasonlónak minősíted?

... Jézus ...Egy helyen saját magát kinálja hohérnak "Hozzátok elém és én sajátkezüleg fogom öt legyilkolni".
Ezt pontosan hol is mondja?

...En örülök neki, hogy egyre másra a szeretet, a békesség mellett pártoskodtok, átugorjátok a szentirások intoleranciára buzdito, könyörtelen büntetéssel valo fenyegetözéseit hitetlenekkel szemben. Márcsak odáig kéne eljutni, hogy a magát vallásosnak mondo tartsa is magát ehez. Hogy ne predikáljanak a templomokban, moseekban mást a vallásvezetök.
Tudom, az elfoglalt felvilágosult embernek manapság már nem lehet ideje olyan pitiáner dolgokra, mint hogy saját szavaikra emlékezzenek vagy saját soraikat visszaolvassák. Aki itt békesség és szeretet elvét elveti, és a tőle eltérő ideológiák követőit tolerancia és a megértés szándéka nélkül közelíti meg, az ugye... No de hagyjuk. Mint mondom, ezek pitiáner dolgok. Nekünk itt nagy elvekről kell beszélnünk...

...Indoneziában 6 vallást ismer el az állam, amiböl egyhez mindenkinek tartoznia kell különben dutyit van. A homoszexualitás nyilvánvaloan vallásos meggondolások alapján büntetendö cselekmény 68 országban. A sürün magyarlakta Szlovákia és Románia nem ismeri el az egynemüek kapcsolatát a keresztény Olaszországtol, az ortodox Görögországtol, a moszlemok lakta vidékekröl nem is beszélve.
Azt gondolod, hogy a felvilágosultság és a haladás jele az, hogy egy országban sikeresen ráerőltetik a népre azt, aminek természetesen ellen akarna állni? Kevés ország lakossága tekinthető felvilágosultabbnak, mint Németországé, vagy elvallástalanítottabbnak, mint Kína, s mindkettő elutasítja az egyneműek házasságát. Én nem teszek egyenlőséget az egyneműek házassága és a felvilágosultság közé. Természetesen ebből az a kényelmes következtetésed fog támadni, hogy homofób vagyok - csak mert nem értek veled egyet. Ez egy nagy marhaság, de sajnos így működik a demagóg retorika. A demagóg retorika pedig valóban a felvilágosult gondolkodás hiányát illusztrálja.
 
E

elke

Vendég
De Te, kedves Ernő, egy felvilágosult liberális gondolkodó vagy... ezért igazán betarthatnád!



Nem is értem, hogy eddig miért nem pusztult ki az emberiség. Egyébként, ha már a "tévesztéseket és módozataikat" említed, az oktatás nem sokat segített, sőt.... :cool:

Nos Frank, Meglehet az ember az Isten vagy az evolúció terméke totál mindegy még az oktatása és az egyedfejlődése is teljesen mindegy az emberben genetikailag benne van az önpusztítás. Engem is érdekelne miért nem pusztult még ki az emberiség holott annyi mindenképpen írtják magukat és egymást és egyre hatékonyabban....
mert ha egyszer kipusztulunk akkor hasznos "építőkövekké" módosulva vajon újra beillesztődünk egy világba létezésbe bármilyen formában?

Na nem emberként, ezt a baklövést az evolúció nem engedi meg újra Az Isten, vagy Az amit annak és számosan még nevezünk mi felvilágosulatlanabb fajta emberek talán megengedi, talán nem is létezünk....


Ernő köszi a részletes ókorba visszanyúló fogamzásgátló eszközök ismertetését....de a témához nem sok köze van akárhogy csűröd vagy csavarod itt a mese jön mindig....tőled is
 

Frank-FHI

Kormányos
Kormányos
A szexualis-felvilágositás nem azért szükséges, hogy pározni tudjunk.

Pedig már majdnem azt hittem, Ernő, mert ezt írtad:

"Egyébbként is az igazán vallásos emberek nem engedik szexualis-oktatásra a gyerekeiket."

Példád erre:
"Oroszországban épp most szüntették meg az iskolai szexualis oktatást. Hagy kisérletezzenek a fiatalok. Majdcsak rájönnek maguktol, hogy hol van elöl meg hol van hátul. Csak nehogy a tyukokrol nézzék le, azok a kloakán keresztül élveznek, vagy a méhekröl, akik egy "gruppen-sexben" (threesome) vesznek részt.


Nem tudom miért, de én azt gondoltam, hogy az egymást követő mondatoknak, közük van egymáshoz. Így az én olvasatomban, az jött át, hogy a vallásos emberek küzdenek a szexuális oktatás ellen, -lám Oroszország...., és bízzunk benne, hogy miattuk a gyerekek nem az állatoktól lesik el a technikát.

Nem tudom, hogy jól látom-e, de nekem az a benyomásom, hogy azzal "ütöd" a vallásos embereket, ami épp a kezed ügyébe kerül. Egy hatásvadász demagógiában pedig nem fontos, hogy valós összefüggések legyenek felállítva.



-
Kedves Frank
-
A szexualis-felvilágositás nem azért szükséges, hogy pározni tudjunk. Az állat is követi a szexuális vágyait ami automatikusan terhességbe torkollik. Erdekes modon a nönek és a férfinek is ott "viszket" ahol össze kell rakni.
-
Mivel nem csordában élünk ezért a szülökre nagyobb felelöség nehezedik, erre kell felkésziteni a fiatalokat.

Mire kell felkészíteni a fiatalokat a szexuális-felvilágosítással? Hogy a szüleikre nagyobb nyomás nehezedik? Ernő, ez valami fogalmazásgátló mellékhatása? Vagy csak nem sikerül kimagyarázni?


-

A szexualitás és a szaporodás közötti összefüggés az elmult évszázadban még europai országokban sem volt álltalánosan közismert, .....

Ezzel azt akarod mondani, hogy a vallásos Európában élő emberek nem tudták, hogy mi az összefüggés a szex és a gyerek megszületése között? Majd ecseteled az óvszer evolúcióját....

Kedves Ernő, szeretném felhívni a figyelmed, ha már a szexuális oktatásról volt szó..., ha Te vagy alul, az még nem azt jelenti, hogy neked kell bevenni a bogyót. Nagyon megzavarja a hormonokat és láthatod, hogy milyen rossz hatással van rád. kiss :D
 

Frank-FHI

Kormányos
Kormányos
Nos Frank, Meglehet az ember az Isten vagy az evolúció terméke totál mindegy még az oktatása és az egyedfejlődése is teljesen mindegy az emberben genetikailag benne van az önpusztítás.

Így van, Kedves Elke!

Amint tapasztalható, ráadásul mutálódik is és nem az előnyök irányába. :D
 

yeti108

Állandó Tag
Állandó Tag
Nem hinném, hogy az önpusztítás bennünk lenne. Inkább az, hogy nem törődve másokkal, a környzettel, stb. önző módon mindent magunknak akarunk. De ez is inkább neveltetés, mint genetika.....
 

Parr

Állandó Tag
Állandó Tag
Szerintem az etika orák is fontosak.
nálunk még anno választani kellett a suliban hogy etika e vagy hittan...





szerintem is az onzoségen van a hangsuly, meg az elveken meggyozodéseken - ebbol vannak az ellentétek...
ha az embert mint valami szervet nézunk - akkor mindeggyik kb ugyan olyan - a agya is - és a gondolatai is...
csak valami csoportositás zavar van a gondolatokkal...

szerintem a legnagyobb baj az, hogy amikor valamit csinálunk nem vagyunk ott.
és nem tudom hogy az ego kiiktatása e a legjobb orvosság ez ugyben...

- a tiltás sem jo - mert lehet hogy majd késobb az - elnyomott dolgok kibuggyannak---
meg az engedékeny ség sem...

a megoldás... ott kell lenni ahol a másik...
dehát ez is relativ dolog...
most akkor kihez alkalmaszkodjunk...
Peti alfában
Sanyi gammában...
most melyik van itt-ott...

ui.
a muanyag zacsko is preventív fogamzás ugyben?
 

evapatocs

Állandó Tag
Állandó Tag
Szerintem az etika orák is fontosak.
nálunk még anno választani kellett a suliban hogy etika e vagy hittan...





szerintem is az onzoségen van a hangsuly, meg az elveken meggyozodéseken - ebbol vannak az ellentétek...
ha az embert mint valami szervet nézunk - akkor mindeggyik kb ugyan olyan - a agya is - és a gondolatai is...
csak valami csoportositás zavar van a gondolatokkal...

szerintem a legnagyobb baj az, hogy amikor valamit csinálunk nem vagyunk ott.
és nem tudom hogy az ego kiiktatása e a legjobb orvosság ez ugyben...

- a tiltás sem jo - mert lehet hogy majd késobb az - elnyomott dolgok kibuggyannak---
meg az engedékeny ség sem...

a megoldás... ott kell lenni ahol a másik...
dehát ez is relativ dolog...
most akkor kihez alkalmaszkodjunk...
Peti alfában
Sanyi gammában...
most melyik van itt-ott...

ui.
a muanyag zacsko is preventív fogamzás ugyben?
Szerintem az a lényeg,hogy Te legyél "ott",ahol éppen VAGY.
Ez is azt mutatja,hogy mindent magunkon kell kezdeni.

Bár a legtöbb ember mindig másokat akar megváltoztatni.:p
 

Ernoe

Állandó Tag
Állandó Tag
Kevés ország lakossága tekinthető felvilágosultabbnak, mint Németországé, vagy elvallástalanítottabbnak, mint Kína, s mindkettő elutasítja az egyneműek házasságát.
-
Kedves Fagyisszent
-
Ha nem lennék házas most megkérném a kezedet csak, hogy bebizonyitsam a tévedésedet. Németországban az összes tanácsháza bennt van az interneten, ott magtalálod a fogadási orákat ahol megmondják neked milyen papirokra van szükség az "egynemü-házasság" megkötéséhez.
-
A vallások szerint (Luther) a "szex ellen csak egy orvosság van a házasság". "A házasság célja a gyerek" tanitja a keresztény anyaszentegyház. Most mi van akkor ha valaki kezdettöl fogva tudja, hogy nem lehet gyereke? Vagy ha már idösek a terhesség nem rizikomentes? Szabad ezeknek megházasodni?
-
Nekem még ugy tanitották, hogy "kondome" az tilos de számolni azt szabad, és ott van a hömérö az segit a gyerekálldás megkerülésénél. Honnan tudja az isten, hogy most a számolás, vagy a gumizacsko miatt nem fogamzott meg egy petesejt? Van odabennt egy kamera? Ha telespricceled a nöt az jobb?
-
Mondom nincs magyar Ujszövetségim, lapozzál szorgalmassan Mattheus 5. töl a 25-ig ott találsz elég fenyegetés Jézus szájábol, pokol, ördög, angyal, utolso itélet, minden benne van amivel meglehet valakit félemliteni. De Lukács sem semmi amikor "a maggal és pelyvával példálodzik" csak ugy hemzsegnek a fenyegetések, kénnel meg tüzzel.
-
Mindez annak ellenére, hogy állitolag szabad akaratot adott nekünk. :D
-
Nem gondolod, hogy rossz idöt választottál a vallások veszéltelenségének a bizonyitásához?
Egy rossz film a világ egyik csücskében elég ahoz, hogy az emberek gyilkoljanak a világ másik végén egy isten nevében. Ez a realitás.
-
Engem is érdekelne miért nem pusztult még ki az emberiség holott annyi mindenképpen írtják magukat és egymást és egyre hatékonyabban.... (Elke)
-
Hogy még élünk azt annak köszönhetjük, hogy vagy 200 éve felismerték az emberek, hogy a vallást és az államot szét kell választani egymástol.
-
Vannak ügye visszaesések, ismerek egy országot ahol épp most tették az alkotmány bevezetöjébe, hogy
"jaj de jo, hogy nem vagyunk moszlémek", "jaj de jo, hogy mi vagyunk a kereszténység bástyája"
-
Lehet törölni. :D
 

Bihar

Kitiltott (BANned)
A házasság főcélja a reprodukció, a gyermek. Ez elemi ösztönhöz kötődik és a vallás csak átvette, hangoztatja.
Minden érv gyenge és szánalmas amely ez ellen az érv ellen szól...persze mondani mindent lehet..
Mi a nyavajáért él az ember, ha nem az utódjáért? A holnapi sörözésért?
A homokosok is nevelnének gyereket...erre sok példa van. Miért?
Ösztöneinknek azthiszem fontos mondandója van.
A tulságosan befelé forduló népcsoportoknál -ortodoxoknál- talán a leginkább fordul elő a nemi kuszaság.
 

Parr

Állandó Tag
Állandó Tag
a házasság fo celja a ház

Égen a csillag: reménység,
Földön a csillag: veszteség.


1 ágú 3ágú 4ágú 5ágú 6ágú
CSILLAG



aztán még ott vannak a tobbiek...



_Csillag ül a vállamon, csillag száll az égen,
Csillag nyög a rabokon, a csillag sose szégyen.
Választottam magamnak otthon egy csillagot,
Védjen meg és őrizzen meg, ha majd bajba jutok.

Égen a csillag: reménység,
Földön a csillag: veszteség.
Tűzben a csillag: keresztség,
Zászlón a csillag: büszkeség.

Könnyemet a tündérek ne lássák az éjben,
Nyomomat a vérebek ne leljék meg a szélben,
Vezess át a vérmezőn, át a temetőkön,
Segíts az anyákon és az édes szeretőkön!

Égen a csillag: reménység,
Földön a csillag: veszteség.
Tűzben a csillag: keresztség,
Zászlón a csillag: büszkeség.

Csillagom, te csillagom, köszönöm, hogy élek,
Éjfekete palástod a haláltól megvédett.
Hazafelé ballagok a felsebzett földön,
Maradék életemet a csillagok közt töltöm.

Égen a csillag: reménység,
Földön a csillag: veszteség.
Tűzben a csillag: keresztség,
Zászlón a csillag: büszkeség.

Égen a csillag: reménység,
Földön a csillag: veszteség.
Tűzben a csillag: keresztség,
Zászlón a csillag: büszkeség.

Égen a csillag: reménység,
Földön a csillag: veszteség.
Tűzben a csillag: keresztség,
Zászlón a csillag: büszkeség.

Égen a csillag: reménység,
Földön a csillag: veszteség.
Tűzben a csillag: keresztség,
Zászlón a csillag: büszkeség._
(hobo - ghymes)



http://www.youtube.com/watch?v=P0cyhTsSr00
 
E

elke

Vendég
Ernő kedves ne kísérts meg :p még számolni kezdek :p

Nos a vallás is meg az állam is cseszheti, ha ma egy őrült elindít pár atombombát vagy vírusfertőzést....bár olyan hatékonyan gyilkolják manapság a selejtes hasznot nem hozó embereket, hogy természetessé válik megtévesztő módja miatt az államnak a politikának ez nagyon is frankó....
 

Ernoe

Állandó Tag
Állandó Tag
Németországban az elmult héten megnöttek a katasztrofa-gyakorlatok. Akár kivel beszélek aki internationális nagy cégnél dolgozik, arrol panaszkodik, hogy riadot fulytak a cégnél, mindenkinek elkellett hagynia az épületet stb.
-
Hogy ennek köze van a bigott vallásossághoz azt csak feltételezem, de nem valoszinütlen. :(
-
A népgazdasági károkat mindenki kiszámolhatja, az alkalmazottak oránként igen sokba kerülnek, a leállitott produktiorol nem is beszélve. A vallásszabadsághoz hozzátartozik a valláskritika is ugy mind a vallásos misszionálás. Ez utobbinak a fél világ az álldozata.
-
 

Frank-FHI

Kormányos
Kormányos
A katasztrófa-gyakorlatok emberéleteket mentenek meg! Hogy a csudába lehet ezt szembeállítani az alkalmazottak órabérével és a termeléskieséssel?????

Azt pedig, hogy az egésznek egy szándékos provokációhoz nagyobb köze van, mint a vallásossághoz, én feltételezem.
 

Kicsi Fecske

Állandó Tag
Állandó Tag
Katasztrófa gyakorlatokhoz szerintem inkább az öngyilkos arab merénylőkhöz van közük, mint a hagyományos vallásossághoz, így valóban szándékos provokációval állunk szemben.
Nem lehetene kivédeni, mondjuk biztonsági kapukkal? Így a nagyobb cégek, árúházak megúszhatnák a fölösleges leállásokat, szerintem.
Legyen nagyon szép, és vidám napotok, hétvégétek!
Sok szeretettel Erzsi.kiss
 

Bihar

Kitiltott (BANned)
Az un "művelt világ" már megtanulhatta volna, hogy egyes vallásokkal sokkal toleránsabb legyen. Ez azt is jelenti, hogy nem érdemes hergelni pl az iszlám híveit, mert ők sokszorosan megtorolják ezt.
Ha mégis megteszik ezt valakik, akkor ez szándékosan történik. Vagyis szándékosan okoznak károkat is, mert ez a kötvetkezmény valószínűsíthető.
A dobd vissza kenyérrel elvnek itt az ellenkezője működik, vagyis nem jámbor bírkák állandó bocsánatkérők csapata mosolyogva tűri a provokátorokat, mintha elmeosztály lakói lennének.. Vagyis a provokátorok leállítása és krumpliszedésre történő küldése a feladat, bizonyos vallásgúnyolók köreinél.A fizikai munka azután kimeríti energiakészletüket.
Nem minden vallás egyenlő és nem minden nép és egyed egyenlő, ez csak egy leegyszerűsített meskete. Mert van másság is, az ehhez való elméleti jog is..
Az istehívők különbözöképpen reagálnak isteneik gúnyolására..
A provokáció nem valláskritika, hanem provokáció.
 

Ernoe

Állandó Tag
Állandó Tag
Az un "művelt világ" már megtanulhatta volna, hogy egyes vallásokkal sokkal toleránsabb legyen. Ez azt is jelenti, hogy nem érdemes hergelni pl az iszlám híveit, mert ők sokszorosan megtorolják ezt. (Bihar)
-
Ez egy modszer amivel csak növeljük a veszélyt és egyre kiszolgáltatottabbak leszünk radikális csoportoknak. Nekik kell megtanulniuk, hogy eröszakkal nem lehet konfliktusokat megoldani. Szellemi sikon kell az ilyesmit megoldani.
-
En megvagyok gyözödve arrol, hogy a vallásosság babona és káros. Ezt udvariasságbol elhallgatni ugyan az mindha beállnék a soraikba.
-
Az ilyen egyértelmü állásfoglalás csak kezdetben provokativ mert a vallások nincsenek hozzászokva a demokratiához, ott csak isteni parancsok és szürnyü büntetések vannak a hitetlenek, eretnenek számára.
 
P

PókerTomi

Vendég
Viszont tisztelni is kell őket, én mélységesen elitélem például a Mohamed karikatúrákat is. SZÉGYELTEM hogy Magyarés Európai vagyok, anno pár éve mikor a sajtószabadság oly nagy hevében sok európai lap köztük sok magyar is, a sajtószabadság nevében leközölte a karikatúrákat, minden épeszű ember helyett is égett a képemről a bőr és szégyeltem magam hogy egy európának nevezett magyarországjábol vagyok....
 

Ernoe

Állandó Tag
Állandó Tag
Egy jo karikatura ellen nincs kifogásom, egy rossz karikatura sem hatalmazhat fel senkit arra, hogy gyilkoljunk miatta.
-
Különösen harmadik személyeket akiknek se egyikhez se másikhoz nincs közük.
 
Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.
Oldal tetejére