Fejlesztőpedagógusok kincsestára

Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.

esedma

Állandó Tag
Állandó Tag
Nebuló könyvek
Betűről betűre

Sziasztok!
Nebuló könyveket, és a Betűről betűre sorozatot keresném,írtam a keresőbe se, de konkrét találatot nem adott. Tudna nekem valaki segíteni? Előre is köszönöm!
Anikó


Ezek vannak meg, nem saját munka, köszönet a készítőnek.
 

Csatolások

  • nebulo2_1o.doc
    1.5 MB · Olvasás: 798
  • nebulo2_2o.doc
    1.4 MB · Olvasás: 582
  • Betűről betűre 2 (OÖUÜ).pdf
    1.6 MB · Olvasás: 715

kisbatyu75

Állandó Tag
Állandó Tag
MiniLÜK - Játékos matematika 1. 1. rész

MiniLÜK - Játékos matematika 1.
Kompetenciafejlesztő gyakorlatok
7 éves kortól

Ha valakinek az eredeti méret kell, küldjön privátban e-mail címet, ahová küldhetek egy meghívót a Picasa webalbumba. A Csatolás manager kicsinyíti a képeket. :sad:
De lehet, hogy ez a link is működik:
 

Csatolások

  • Játékos matematika 1. 03.jpg
    Játékos matematika 1. 03.jpg
    1.2 MB · Olvasás: 441
  • Játékos matematika 1. 10.jpg
    Játékos matematika 1. 10.jpg
    1.5 MB · Olvasás: 430
  • Játékos matematika 1. 11.jpg
    Játékos matematika 1. 11.jpg
    1.5 MB · Olvasás: 436

kisbatyu75

Állandó Tag
Állandó Tag
MiniLÜK - Játékos matematika 1. 2. rész

MiniLÜK - Játékos matematika 1.
Kompetenciafejlesztő gyakorlatok
7 éves kortól

Ha valakinek az eredeti méret kell, küldjön privátban e-mail címet, ahová küldhetek egy meghívót a Picasa webalbumba. A Csatolás manager kicsinyíti a képeket. :sad:
De lehet, hogy ez a link is működik:
 

kbogi

Állandó Tag
Állandó Tag
Most találtam:

Színes gyerekek

Az első találkozás mindig nagyon fontos. Az élet minden területén. A fejlesztő munkában azonban ez hatványozottan érvényes. Gyakran tapasztalom, hogy első alkalommal úgy jönnek hozzám az apróságok (de még a nagyobbacskák is), mintha orvoshoz jönnének.Tele vannak félelemmel, szorongással - tudják, érzik, hogy valami baj van velük, ezért jönnek "vizsgálatra". Ugyanazt a szót is használjuk a gyakorlatban, mint az orvosnál - Ő is vizsgál meg én is. Persze én is szorongok egy kicsit:...

Együtt fog működni a gyerek? Milyen hangnemet használjak? Legyek kissé engedékenyebb? Vagy határozottabb? Vajon melyik lesz jó a gyermeknek? Fontos, hogy mindketten pozitív érzésekkel álljunk fel az asztaltól: a jövőbeni munkánkat alapozza meg ez a találkozás.

Ezért örültem nagyon, amikor arról hallottam egy tanfolyamon, hogy a gyermek színválasztása megmutatja, hogyan kell hozzá közeledni. Így valamennyi vizsgálaton a bemelegítő feladatban színt kell választani a gyermeknek: vagy a színes kockák közül, vagy a színesrudak közül, vagy a színesceruzák közül, vagy a gyöngyök közül - attól függően, hogy mi az első feladat. S innentől kezdve tudom (nagy valószínűséggel), hogy milyen hangulatban van, milyen a feladathoz való hozzáállása. Ez tényleg nagy előny, ezért nem is rejtegetem - szülőként vagy pedagógusként Ön is biztosan nagy hasznát veszi.

Ha a gyermek a piros színt választja az eléje tett színes tárgyak közül, akkor valószínű, hogy izgatott a helyzet miatt, nyugtatni kell. Azt is jelzi számunkra, hogy életerős, egészséges.

Ha kéket választ, akkor nyugodtak lehetünk: nyugodt gyermekkel van dolgunk, aki együttműködik és biztosan végigcsinálja a feladatokat.

A lila színt választó gyermekek nagyon érzékenyek, érdeklődőek, kissé művészlelkűek, kedvesek, éppen ezért könnyen elkalandozik a figyelmük. Mesésen, játékosan kell őket a feladatban tartani.

Az a gyermek, aki zöld színt választ akaratos, erős éntudattal rendelkezik, jól fejlett a kritikai érzéke (ennek esetenként "szenvedő" alanyai is lehetünk). Szigorúan egyenrangú félként kell kezelni. Esetleg mi magunk is kövessünk el egy-egy hibát (amit hangosan meg is jegyzünk) annak érdekében, hogy lássa: lám, itt hibázni is szabad.

A citromsárga az aktivitás, lelkesedés, önmegvalósítás jele. Azt jelzi számunkra, hogy a gyermek örül, hogy nálunk lehet, de ha érdekesebb dolog akad, akkor könnyen kilép a feladatból. Ezért törekedni kell arra, hogy minden ingerkeltő dolgot (apró csecsebecsék, képeskönyvek, játékok) rakjunk el a látóteréből.

A barna színt választó gyermek passzív, kerüli a konfliktust. Elképzelhető, hogy fáradt, beteg, ezért ne terheljük túl. Az egyes feladatok között biztosítsunk számára időt a pihenésre.

A fekete egyértelműen jelzi számunkra, hogy a gyermek az egészet stresszként éli meg, tiltakozik a feladatok miatt. Ilyenkor ( ha a gyermek idősebb) nyugodtan kérdezzünk rá, hogy "Anya kedvéért jöttél el?" Beszélgessünk kicsit, nyugtassuk meg, bátorítsuk, bíztassuk.

A szürke színt választó gyermekkel lehet a legnehezebb dolgunk: neki már "minden mindegy". Mindenben bizonytalan, a sok csalódás miatt elzárkózik a világ elől. Nagyon sok dícsérettel, biztatással eredményesen dolgozhatunk együtt.

A fehér a tisztaság, a távolságtartás, az erő jelzője lehet. A zöldet választó gyermeknél is fontosabb számára az egyenrangúság érzése, vele szemben 3 lépés távolságot kell tartanunk.

A rózsaszínt választó gyermek erős egyéniség, biztos, hogy végigcsinálja a feladatokat, jó minőségű munkát adva ki a kezéből. Feltétel nélkül elfogad bennünket.

A narancssárga szín is feszültséget jelez, de nem olyan erőset, mint a piros. Éppen csak annyit, amennyitől még jobb lesz a gyermek munkája. Örül a feladatnak.

A bordót választó pontos, precíz, aprólékos, de oda kell rá figyelni, mert hajlamos arra, hogy elvesszen a részletekben. Igyekszik pontos munkát adni. Fontos a biztatás, mert valahol, valamikor kudarc érhette.
 

Kilap

Állandó Tag
Állandó Tag
Bambino LÜK_régebbi

Egy kicsit régebbi kiadás. Dobozban volt, a füzete spirálozott, kirakókártyái is kicsit másabbak. Megnéztük egy újabb LÜK füzetecskét (Marci és Marcsi cirkusza), és abban is egyeztek a malacka színei, tehát valószínű a többihez is használható. Talán még 2 fajta van belőle, ha lesz egy kis időm, azokat is megpróbálom feltenni.
 

Csatolások

  • doboz alja.zip
    1.6 MB · Olvasás: 284

Angkor

Állandó Tag
Állandó Tag
iskolaelőkészítő és fejlesztő program 2. 3. 4.

eeew kérésére újra felteszem az Óvónők kincsestárából való diszkalkulia megelőzés, diszlexia megelőzés valamint grafomotoros fejlesztés füzeteket.
 

Csatolások

  • Iskola-előkészítő és fejlesztő program 2.zip
    1.6 MB · Olvasás: 1,347

Kilap

Állandó Tag
Állandó Tag
színezők_ jukati kérése

pony.gif

ILyen tipusú szinezőt szeretnék, hogy csak ott kelljen kiszinezni ahol apont van és kijön egy kép.

Én ennyit találtam a gyűjteményemben.
 

Csatolások

  • 1 (7).jpg
    1 (7).jpg
    65.8 KB · Olvasás: 938
  • 31922791.jpg
    31922791.jpg
    44.4 KB · Olvasás: 923
  • 31922892.jpg
    31922892.jpg
    77.7 KB · Olvasás: 905
  • 31922901.jpg
    31922901.jpg
    47.4 KB · Olvasás: 902
  • ativi02.gif
    ativi02.gif
    27 KB · Olvasás: 884
  • colorea.gif
    colorea.gif
    31.5 KB · Olvasás: 867
  • coloriages-magiques_03.jpg
    coloriages-magiques_03.jpg
    106.8 KB · Olvasás: 887
  • coloriages-magiques_11.jpg
    coloriages-magiques_11.jpg
    116.6 KB · Olvasás: 862
  • coloriages-magiques_12.jpg
    coloriages-magiques_12.jpg
    108.9 KB · Olvasás: 884
  • coloriages-magiques_13.jpg
    coloriages-magiques_13.jpg
    139.7 KB · Olvasás: 878
  • coloriages-magiques_17.jpg
    coloriages-magiques_17.jpg
    113.2 KB · Olvasás: 874
  • coloriages-magiques_23.jpg
    coloriages-magiques_23.jpg
    89.4 KB · Olvasás: 875
  • coloriages-magiques_24.jpg
    coloriages-magiques_24.jpg
    96 KB · Olvasás: 888
  • coloriages-magiques_27.jpg
    coloriages-magiques_27.jpg
    85.3 KB · Olvasás: 860
  • coloriages-magiques_28.jpg
    coloriages-magiques_28.jpg
    89.4 KB · Olvasás: 871
  • Farv_felter1.gif
    Farv_felter1.gif
    16.5 KB · Olvasás: 875
  • rocket.gif
    rocket.gif
    22.7 KB · Olvasás: 885
  • Farv_felter4.gif
    Farv_felter4.gif
    71.6 KB · Olvasás: 877
Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.
Oldal tetejére