Magyar kamionosok British Columbia-ban

75Szabi

Új tag
Ja, meg a számod is megvan, csak addig nem akarlak terhelni a hülyeségeimmel, míg nincs konkrét időpontom.
Még egyszer köszi.. Fent vagy már Edmonton-ban?
 

campona

Állandó Tag
Állandó Tag
Must Have Monster Truck Collection - 2012

Tisztelt Nagyerdemu,

Az alabbi kepeket az interneten "leltem", minden kamionos "orultnek", latnia kell ezeket a kepeket, tobb is alkalmas szamitogepen, hatter-kepnek.



http://data.hu/get/5894372/Must_Have_Monster_Truck_Collection_2012_Part_1TeNeBrA.rar
http://data.hu/get/5894374/Must_Have_Monster_Truck_Collection_2012_Part_2TeNeBrA.rar
http://data.hu/get/5894415/Must_Have_Monster_Truck_Collection_2012_Part_3TeNeBrA.rar
http://data.hu/get/5908726/Must_Have_Monster_Truck_Collection_2012_Part_4TeNeBrA.rar

Jo szorakozast a kepekhez: Campona</pre>
 

campona

Állandó Tag
Állandó Tag
Ausztrál kamionosok (Outback Truckers) 2012

Ausztrál kamionosok (Outback Truckers) 2012 S01E01-E05.TVRiP.XviD.Hun
színes, magyarul beszélö, ausztrál dokumentumfilm sorozat, 2012

Source: Discovery Channel

Ez a színes egyéniségek, szélsöséges körülmények, mérnöki höstettek, a kitartás, az elszántság és az erö - azaz az ausztrál kamionosok világa.

Video Information:
Meret: 350 MB
Bitrate: 965 kbps
Fram Size:640x352
FPS: 25.000
Length: 00:44:14
Codec: XviD
Format: avi

Audio Information:
Codec: MP3
Bitrate: 128 kbps
Mintavétel: 48,0 Khz
Channels: 2
Language: Hun

Port.hu: -
http://port.hu/ausztral_kamionosok_...&i_film_id=136383&i_city_id=-1&i_county_id=-1

Letoltes ITT:
1.rész - http://uload.to/7v0beqlkepdv
2.rész - http://uload.to/2yquftddl2yv
3.rész - http://uload.to/q03aprcsrcoq
4.rész - http://uload.to/8eah06zcuq6f
5.rész - http://uload.to/wivhhf9jjngf

Jelszó: puma21

Jo szorakozast kivanok: Campona
 

campona

Állandó Tag
Állandó Tag
Kamionnal lökte le a rettegett hídról

Hátulról belement egy személyautóba egy kamion az amerikai Chesapeake-öböl fölött átívelő hídon. A kamiont L. Gábor magyar sofőr vezette, az ütközésben a személyautó lesodródott a hídról, 12 méteres zuhanással a vízbe esett, de a benne ülő egyetemista lánynak sikerült kijutnia a kocsiból, és a partra úszott. A hétvégi hír a napokban bejárta a világsajtót, többek között a Washington Post, a Voice of Russia és a Daily Mail is beszámolt a balesetről.

4554348_2e1cfba8ae6df32664bce7a46f41cb57_wm.jpg

„Nem akartam megfulladni, nem akartam így meghalni″ – nyilatkozta Morgan Lake, a 22 éves egyetemista. A kórházból szombaton engedték ki, vasárnap már azt nyilatkozta, hogy fájdalmai vannak, de szerencsére megúszta lila foltokkal és horzsolásokkal. „Eltartott egy ideig, mire elértem a felszínt. Amikor felértem, vettem pár levegőt, körülnéztem, megláttam a partot, és kiúsztam.″

A balesetben, ami a kelet felé menő íven történt, egy sportterepjáró is érintett volt, de annak utasai nem sérültek meg, ahogy L. Gábor sem. Legutóbb 2008-ban történt ott hasonló baleset, akkor a kamion esett le a hídról, a sofőr meghalt.
4550692_44090822602278b5ad41b88354d9392b_wm.jpg

Az autó kiemelése több óráig tartott. A vizsgálatok szerint a híd szerkezete nem sérült meg a balesetben, de hat órán át nem lehetett használni, csak másnap nyitották meg újra.
L. Gábor esetleges felelősségre vonásáról még nem érkezett hír, de sajtóértesülések szerint a baleset után a helyszínen maradt, és válaszolt a nyomozók kérdéseire. A helyi közlekedési hatóság szerint a vizsgálat befejezése előtt korai arról nyilatkozni, hogy vádat kell-e emelni valaki ellen. Lapértesülések szerint a férfi a kanadai Charlottetownban lakik. Úgy tudjuk, a férfi eredetileg balassagyarmati, és a kanadai Bulk Carriers fuvarozótársaság kamionját vezette.

Sokan felvetették, hogy a hídon nem elég magas a korlát (alig látszik egy SUV vagy egy kisteherautó volánja mögül), ezért eshetett a kocsi a vízbe. De a Marylandi Közlekedési Hatóság szerint nem emiatt történt a baleset. A hétfőn elvégzett rekonstrukció alapján a kamion hátulról belement az autóba, és lelökte a hídról. „Arra gondoltam, ha fent tudok maradni a hídon, nem lesz baj. Amint nekem jött, felrepültem a korlátra″ – idézte fel a történteket az egyetemista lány.
Egy, az Észak-Amerikában dolgozó magyar kamionsofőrök helyzetét jól ismerő forrásunk szerint a balesetet okozhatta például az, hogy az amerikai kamionok sebességváltója eltér az Európában megszokottól. Ezt szerinte az első hónapokban nehéz megszokni az odaérkezőknek, és lehet, hogy a sebességváltás közben nem figyelt eléggé a sofőr arra, hogy mi van előtte.

Nagyobb térképre váltás
Forrásunk szerint a cégek sokszor tapasztalatlan, alulfizetett külföldieket alkalmaznak, hogy spóroljanak. Ugyan minden jelentkezőnek részt kell venni egy tesztvezetésen, de ez nem biztos, hogy valós képet ad arról, hogy képes-e igazi közlekedési helyzetekben biztonságosan vezetni; szóval az is előfordulhat, hogy nem volt rutinos a magyar sofőr. Az átverések, csalások mindennaposak, a cégek sokat trükköznek, a sofőrök pedig kiszolgáltatottak.
A William Preston Lane Jr. Memorial Bridge – vagy becenevén: az öbölhíd – nem az autósok nagy kedvence, sokan félnek ráhajtani, mivel van benne egy nagy kanyar és egy viszonylag meredek emelkedő (legmagasabb pontján majdnem 57 méter magas, hogy óceánjárók is elférjenek alatta). A híd két egymás mellett futó ívből áll, viszonylag szűk sávjai miatt veszélyesnek tartják, főleg rossz időben. A szűk sávok, a viszonylag meredek szerkezet, a szokatlan kanyar és a gyakran rossz látási viszonyok miatt a világ legijesztőbb hídjainak listáján kilencedik lett.
Egy élelmes vállalkozó sikeres céget épített fel abból, hogy saját kocsijaival átfuvarozza a beijedt autósokat. Idén májusig 5800 kuncsaftja volt, napi 10-12. A szolgáltatás ára 25 dollár, azaz 5500 forint. Kuncsaftjai közt van gefirofób, vagyis olyan, aki hídiszonyban szenved: valaki csak bekötött szemmel és füldugóval hajlandó beülni a kocsiba, de a legtöbb autós egyszerűen úgy érzi, nem elég ügyes a teljesen biztonságos átkeléshez. A vállalkozó segít a bajbajutottakon is. Legutóbb szombaton hívták ki egy ledermedt nőhöz, aki félelmében megállt a híd közepén, és nem volt hajlandó továbbhajtani.
A hidat 1952-ben adták át, majdnem 7 kilométeres hosszával a világ leghosszabb acélhídja volt. Már a húszas évek végén meg akarták építeni, csak közbejött a világválság, így az ötvenes évekig csak kompon lehetett átkelni az öblön. 1938-ban törvényt fogadtak el a megépítéséről, de közbeszólt a második világháború. William Preston Lane kormányzó kezdeményezésére végül 1949-ben kezdték megépíteni. Hatására Queen Anne megye annyival gyorsabban elérhető lett a közeli fővárosból, hogy hozzá is nőtt Washington agglomerációjához.
4554350_47611a74975e0975fe1f2ffd4b8b2988_wm.jpg

A látási viszonyok rossz időben legendásan gyengék. Az elmúlt tíz évben négyszer zárták le a hidat időjárási okokból, általában hurrikán vagy erős szél idején. Más okból is zárták már le: 2012 júniusában darukat szállítottak a híd alatt, és félő volt, hogy az autósok figyelmét lekötné a szokatlan látvány. Két hónappal később pedig egy felújítás sittjét felfogó ponyvákba kapott bele a szél, vitorlaként magával húzva a hidat.
A hídon naponta átlagosan 60 ezer autó kel át. Egyik ívét évente egyszer lezárják a forgalom elől, a reggeli futóverseny után egy napra átadják a gyalogosoknak.
Forras: http://index.hu/kulfold/2013/07/23/magyar_kamionsofor_a_brutalis_balesetben/

...tovabba:
http://www.dailymail.co.uk/news/art...-people-pay-25-professional-drive-across.html

http://www.washingtonpost.com/local...c55c28-f0e1-11e2-bc0d-556690a86be2_story.html

http://www.abc2news.com/dpp/news/region/eastern_shore/bay-bridge-crash-victim-leaves-hospital
 

campona

Állandó Tag
Állandó Tag
Mindkét sofőr meghalt a frontális kamionbalesetben

Kedd hajnalban egy szlovák és egy magyar kamion frontálisan összeütközött, majd az árokba borult a 42-es főút Berettyóújfalu és Mezőpeterd közötti szakaszán. A balesetben mindkét jármű vezetője a helyszínen meghalt.
20130730-frontalisan-utkozott-ket-kamion-a8.jpg

Frontálisan ütközött két kamion a 42-es úton
Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

Forras: http://www.origo.hu/itthon/20130730...esen-berettyoujfalu-es-mezopeterd-kozott.html
 
Oldal tetejére