Cikk: Cigányokat látogatott a kanadai miniszter Miskolcon

Aeren

Kitiltott (BANned)
Genitalis, te aztan jol vagy ertesulve a ciganykerdesrol.
Elhiszel minden beszedet, rosszindulatu remhirt, es ciganybecsmerlo kozhelyt.
Ha csak tudnad. Ha csak tudnad, Genitalis baratocskam, milyen a ciganyelet Magyarorszagon.
Ha magyarnak szar lenni manapsag Magyarorszagon, akkor ciganynak otveharomszor szarabb. Ugyanis oket meg a nemzeti fajuldozes aga is tepi.
Szoval, menj el ciganynak, elj mint cigany a kurva Magyarorszagon, es aztan nezd jol meg magad.
Bocs tar_nok, de milyen fajüldözésről beszélsz?
Ennek a hírnek is kb az az alapja hogy bebizonyosodott: Magyarországon nincs fajüldözés.
De ha gondolod ettől függetlenül is szívesen meghallgatom az érvelésedet azzal kapcsolatban hogy hogyan van fajüldözés egy olyan országban ahol az állítólagos üldözöttek teszik ki a büntetési statisztikák 80%át ahogy a börtönlakókét is.

Ha meg már a javaslatoknál vagyunk akkor ajánlom hogy ismerkedj meg annak a Kesznyéteni férfinak az esetében aki 2008-ban egy ember halálát okozta mivel a kerítésen belül, a kertjében felhúzott még egy kerítést amibe áramot vezetett. Ez a történet maga a Magyar valóság.
Évekig loptak tőle a helyi romák, jelentette a rendőrségnek, nem történt semmi. Mire már a háztetőt is megbontották nála, a veteményest megpróbálta árammal megvédeni.
Kitett egy táblát ami az áramra figyelmeztetett, azt is ellopták. Ezután egy éjjel a szarkacsapat egyik tagja halálos áramütést kapott, másik kettő égési sérüléseket. A romákat perbe se fogták, a 68 éves bácsika meg ment a dutyiba emberölés és emberölés kísérlete miatt. Ezután elüldözték lakóhelyéről, stb.

Félreértés ne essék, még csak sejtetni sem szeretném hogy minden cigány lop, de ne haragudj. Aki azt mondja hogy a romákat ma üldözik Magyarországon az vagy politikus aki ebből akar tőkét kovácsolni, vagy Magyar ellenes hülye, vagy ő maga is roma.
Már bocs.
 

Genialis

Állandó Tag
Állandó Tag
Gyuri 49!

Azért nem kell egyenlőségjelet tenni az írástudatlanság szintjén lévő és az egyetemet végzett emberek között.
Tény, hogy hazavihet több gyerek után x százezer forintot, de azok az emberek nem csak politikusok lehetnek, hanem komoly pozíciót betöltő , nagy felelősséggel járó alkalmazottak is, tőlük nem sajnálom.
És ezek az emberek min. főiskolát vagy egyetemet végeztek, nem nyócosztályt vagy annyit se.

A számok pedig nem hazudnak , ha megvizsgáljuk ki visz haza segílyt és ki kap a harmadik gyerek után x százezer forintot rögtön kiderül, hogy a segílyesek többen vannak és többet is költ rájuk az ország!

Azoktól,akik csak vannak, meg gyereket gyártanak, 4 osztállyal és többet kaphatnak mint aki napi 8 órában dolgozik ,igenis sajnálom.

"mert főleg ott van nagy munkanélküliség ahol éppen a romák élnek"

Igen, érdemes ezen elgondolkozni, a romák ugyanis alacsonyan képzettek, magyarán nem kellenek a munkaerőpiacnak.
Ne haragudj, de analfabétákat hova vegyenek fel????? Te alkalmaznád, ha több kárt okozna mint hasznot?

Azt mondom azért van az átlagosnál magasabb munkanélküliség az ország bizonyos részein, mert ott romák élnek és képzetlenek!
 

Tipe

Tag
Tisztelt hozzászólók és olvasók!
Elolvastam a hozzászólásokat és természetesen mindben van valami igazsás.Az igazi kérdés az hogy ki az aki kiakar törni a rossz körülmények közül és ki az aki nem.Ha jól tudom akkor van egy Magyar mondás " minden ember a saját életének kovácsa"tehát ha én eldöntöm hogy változtatok a rossz körülményeimen akkor teszek is érte és persze ha van segitség hozzá akkor azt igénybevéve könnyebben vihetem valamire.Csak hogy Magyarországon a legtöbb ember a másikra vár vagy mutogat vagy okolja a hibákért,rossz körülményekért természetesen tisztelet a kivételeknek.Mindenkinek van lehetősége kitörni a rosszból kérdés az hogy akar e vagy a kényelmesebbik utat választja hogy nemtesz a rossz sorsa jobbátételének érdekében semmit csak várja a sült galambot a szályába.Meg kellene érteni már végre nincs ingyen semmi mindennek ára van mindenki számára és itt nem szabadna külömbséget tenni népcsoportok között.Meg kell állitani az eszement pénzszórást az évekig tartó segélyekre helyette munkahelyet kell teremteni és belekényszeriteni a munkába hogy abból éljenek nem pedig a lopásból.Persze hogy zavarja mindenki szemét hogy vannak akik munkanélkül is több pénzt kapnak mint akik mindennap eljárnak dolgozni.Az is igaz hogy vannak olyanok is akikből soha sem lesz semmi akik nem is akarnak felzárkózni és megfelelni a társadalmi normáknak akik nem hajlandóak elfogadni egy társadalni rendet az ilyen sehol a világon nem fogja megtalálni a helyét.Jómagam látom Kanadában mit csinálnak vagy mit nem aromák de nem sok volt köztük aki hajlandó volt elfogadni a kanadai normákat és beilleszkedni a tásadalmukba.Pedig Kanadában van állami segitség rendese ahoz hogy kitörj a rossz helyzetedből.De természetesen minden van valamihez kötve pl.:900 ledolgozott nap után ha elküld a munkaadó mert megszünt a cég vagy a munka, tehát nem a te hibádból kifolyólag történt akkor kapsz munkanélkülit 3 hónapig és természetesen mindennap kell menned munkát keresni amit igazolnod kell.Ha ezt nem teszed vége a segélynek.De sorolhatnám még.A semmire kellők természetesen ezt is kijátszák (nem csak Magyarok)mert mindent kilehet játszani.Ezért keményit Kanada ami mondjuk meg őszintén helyes is.A baj az hogy a söpredék akik sehol sem tudnak beilleszkedni tönkreteszik a lehetőséget azok számára akik tényleg változtatni akarnak rossz sorsukon.Remélhetőleg egyszer a közeljövőben Kanada is megérti hogy külömbséget kell tenni segitségre szoruló de jóravaló emberek és senkiházi söpredékek között.Tisztelettel minden olvasónak!
 

Tish

Állandó Tag
Állandó Tag
Nemrég fejeződött be egy Ausztráliába menekült roma pere. Úgy kivágták onnan, hogy csak na. Ugyanis szerintük a környező országokba kellett volna mennie, ha annyira veszélyben volt a fajgyűlölet miatt. Ők tudtak logikusan gondolkodni.
Egyébként végig gondoltátok már, hogy mennyibe kerül Canadának egy komplett roma család beillesztése a társadalomba? Az állam a szálláson, hozzájáruláson, segélyeken felül nem kevés pénzt ad ki a nyelvi fejlesztésükre és a gyerekek iskoláztatására, társadalombiztosításra. Cserébe meg kap egy aluliskolázott, vagy sokszor írástudatlan, félanalfabéta szülőpárt, akik talán életük végéig nem termelik ki azt az összeget, hogy nullszaldósak legyenek az államnak.
Persze, hogy a hátuk közepére se kellenek. És senki se tehet nekik ezért szemrehányást.
 

Viháncka

Állandó Tag
Állandó Tag
Olvastam a neten:
"Egy somogyi kórház szülészetén történt, ismerősöm is a kórteremben lábadozott a szülés után, szem- és fültanúja volt az esetnek, ő mesélte. Népes, jól öltözött kisvárosi cigánycsalád jött a kismamáért és a babáért a 4 ágyas kórterembe, hogy hazavigyék. A szülést levezető orvos is hamar előkerült - a szülés óta nem látták a szobában - és kezeit dörzsölve ott tüsténkedett a család körül, hogy ugye

minden rendben volt, ugye, jó volt az ellátás, ugyebár, khm, meg hasonlók. Ekkor előlépett a családfő és nagy tisztelettel rövid mondókába fogott: egyszerű szavakkal megköszönte az orvos munkáját és átadott neki egy hatalmas díszdoboz desszertet. Az orvos átvette a dobozt, de képtelen volt eltitkolni csalódottságát és kézfogás helyett lekezelően kicsattant: - Jóember ilyenkor nem desszertet szoktak adni a szülésznek! Nagy csend lett. Aztán a férfi csendben megkérdezte: - Bocsánat, hanem mit? - Aki elégedett a munkánkkal, az borítékot ad, kérem szépen! Hagyományosan ez illik. Maguk nem hallottak még erről? Pedig van maguknál szaporulat szép számban! - Bocsánat, ne haragudjon doktor úr és mennyit szoktak adni a népek? - Hát. . . 30-40. 000 forintot. - Értem, elnézést kérek, tudatlan vagyok, de megoldjuk azonnal, engedelmével visszakérném a desszertet. Kivette az orvos kezéből a dobozt, felnyitotta és kivett belőle egy köteg 20ezres, majd 2 darabot átadott a kővé vált orvosnak, akin látszott, hogy a rosszullét kerülgeti. A többit zsebre vágta és a család kivonult a kórteremből. A többi kismama a takaró alá menekült, mert majd megfulladtak a röhögéstől. "
 

Baalcain

Állandó Tag
Állandó Tag
Családsegítőként dolgozva elég jó rálátásom van a roma helyzetre.
A cigányság rossz helyzetének legfőbb oka az alkalmazkodás képtelenség és a szándék hiánya. Azokon a terülteken, országokban ahol a hagyományos vásározó életmód megmaradt a romák a társadalom megbecsült hasznos tagjai, dolgoznak rendesen pl 300 000 vásározó Spanyolországban.
Azonban a normál nyugati stílusú életmódban nincs preferálva ez. Ott elkezdenek ügyeskedni és jogi kiskapukat keresni. Az, h ez lehetséges viszont a mi hibánk. Tény, hogy nehezebb egy romának elhelyezkedni és az is tény, hogy általában nem is akar. Voltam kint családnál: 22 m2 en 11en élnek, váltják egymást az ágyban. 30 éves fiút megkérdezve hol dolgozott, mik a terve közli sosem dolgozott nem keres munkát és ha most rögtön adnánk neki minimálbéres 8 órás munkát nem fogadná el. ( a magyarok jelentős része is hasonló összegből próbál boldogulni, amit munkából keres meg) A férfi munka nélküliként segélyből élte le életét és közben 3 gyermeke született. EZ A FŐ gondok egyike. Mert egy szegény magyar ember próbál felelősen gyermeket vállalni, míg a roma úgy véli nekünk kell eltartani őt is és egyre nagyobb családját is.

Mindezek mellett láttam ellenpéldát is. A család eldöntötte, h diplomás gyermekük lesz. A külön órákra családtagok kísérgették az ifjút, még a nagyszülök is volt mikor telefonon érdeklődtek mit tudnak tenni jobb eredményért. fél év alatt a 2es tanuló 4es 5ös lett.
(a sztori nem szerves része de az említett nagyapa Szeged egyik legnagyobb... hölgyvédelmezője...)

A probléma sokrétű, de ami biztos mi okkal rettegünk tőlük és ők meg okkal érzik úgy be lettek skatulyázva.
 

Baalcain

Állandó Tag
Állandó Tag
Még 2 történet.

A 86 éves cigány bácsit letartóztatják állatkínzásért. Mint kiderült ürgét akart önteni 60. házassági évfordulóra ürgepörköltöt főzött volna a mamókának, mint tette azt 60 évvel korábban.

A cigány család bejelenti sajnos munkanélküliként nem tudja nevelni 5. gyermekét és állami gondozásba adja. Érkezik is rögtön a kérelem a nagybácsitól, ő bizony készen áll szerencsétlen rokon nevelőszülője lenni. Örül az állam megoldódott a kérdés, ki is utalja nekik attól kezdve minden hónapban a nevelőszülői fizetést ill az egyösszegű kezdeti támogatást.
A gyermek pedig másnap már otthon alszik. Több ezer hasonló társával együtt.
 

yeti108

Állandó Tag
Állandó Tag
Egyáltalán miért nekünk Magyarországon a romákat a saját nyelvükön megnevezni és nem a magyar szóval? Akkor az itt élő németeket is deutsch-nak kellene hívnunk?
 

völgylakó

Állandó Tag
Állandó Tag
Egyáltalán miért nekünk Magyarországon a romákat a saját nyelvükön megnevezni és nem a magyar szóval? Akkor az itt élő németeket is deutsch-nak kellene hívnunk?

A romák valamikor 700-1000 között hagyják el ÉNY Indiát. Hosszú vándorútjuk során érintik Görögországot is ahol „aciganos”-nak nevezték őket. Ebből ered a magyar cigány szó is. Az „aciganos”görög szó jelentése: kitaszított, törvényen kívüli, de bizonyos értelmezések szerint törvényeket nem tisztelő/nem ismerő. Valahogy sem azelőtt, sem azóta senkinek sem sikerült integrálni őket. Ilyen előzmények után te sem szeretnéd, ha cigánynak neveznének.
 

yeti108

Állandó Tag
Állandó Tag
A cigány szó , gondolom, induláskor nem volt negatív jelentésű, csak egy népcsoporté. Ezért keményen meg kellett dolgozniuk ezer év alatt....
 

yeti108

Állandó Tag
Állandó Tag
Mit várunk, mikor a roma felsővezetők is milliókat sikkasztanak.....???? Bocsi, hűtlen kezelés....
 

völgylakó

Állandó Tag
Állandó Tag
Érdekes hír az origon:

origo.hu írta:
Kanada kutatja a bűnöző romákat

[FONT=&amp]Komoly vita alakult ki arról a jelentésről, amelyet a Kanadai Határszolgálati Hivatal készített a roma bevándorlók körében megfigyelt bűnözésről. A Kanadában menedékjogot kérő romák vitatják a megállapításokat.[/FONT]
[FONT=&amp]A tavalyi jelentés szerkesztett változatába a héten nyert bepillantást a Kanadai Hírközlési Társaság (CBC), amely tagadja, hogy abban minden cigányt bűnözőnek állítanának be. "A megkapott információ nem vonatkozik mindenkire, és nem is ábrázolja a közösség minden tagját, hanem arra szolgál, hogy bemutassa, milyen jelentős bűnözői tevékenység folyik ezen a csoporton belül"…[/FONT]

Ha Kanada megengedheti magának ezt akkor azt hiszem Magyarországon is ideje lenne bemutatni, hogy: "[FONT=&amp]milyen jelentős bűnözői tevékenység folyik ezen a csoporton belül[/FONT]".
 

Laci071

Állandó Tag
Állandó Tag
A romák valamikor 700-1000 között hagyják el ÉNY Indiát. Hosszú vándorútjuk során érintik Görögországot is ahol „aciganos”-nak nevezték őket. Ebből ered a magyar cigány szó is. Az „aciganos”görög szó jelentése: kitaszított, törvényen kívüli, de bizonyos értelmezések szerint törvényeket nem tisztelő/nem ismerő. Valahogy sem azelőtt, sem azóta senkinek sem sikerült integrálni őket. Ilyen előzmények után te sem szeretnéd, ha cigánynak neveznének.

Az egyik legjobb amit hallottam (Kossuth rádió): Roma emberek cigány zenét játszanak. Most akkor hogy is van ez???
 

völgylakó

Állandó Tag
Állandó Tag
Az egyik legjobb amit hallottam (Kossuth rádió): Roma emberek cigány zenét játszanak. Most akkor hogy is van ez???

Egyszerű:
A cigányzene és a magyar népzene kapcsolatáról Bartók Béla a következőket írta:
"A cigányzene elnevezés itthon is, külföldön is merőben téves, hiszen cigány-játszotta magyar műzenére vonatkozik. Más kérdés, hogy a falusi cigányságnak megvannak a maga teljesen elütő jellegű, cigány nyelvű dalai, melyeket a cigánybandák nem játszanak, sőt nem is ismernek."
Nem volt döntő beleszólásuk abba, hogy milyen legyen a magyar népzenei hagyomány.
Korábban pénzért csakis cigányok játszottak, mert a Magyar szokások szerint pénzért muzsikálni nem úri dolog.
Bővebben:
Bartók Béla: Cigányzene? Magyar zene? (Ethn., 1931)
Sárosi Bálint: Cigányzene (Bp., 1971)
 

Ridita

Állandó Tag
Állandó Tag
A Jobbik kezdeményezte, hogy ne csak azt hozzák nyilvánosságra azt, hogy cigány az áldozat, hanem azt is, ha az elkövető volt az. Tényleg elég furcsa, hogy a hivatalos médiában ők csak áldozatként szerepelnek. Fentebb említettétek a cigányok sérelmére elkövetett bűncselekményeket az elmúlt évekből. Ezek világraszóló nyilvánosságot kaptak, de ha cigányok törnek be egy idős emberhez és agyonverik, az még az országos hírekbe se kerül be, talán azért, mert mindennapos eset. Maximum jobboldali honlapokon lesz hír belőle, pedig az objektív tájékoztatás jegyében ezt se kellene titkolni.
http://vastagbor.blog.hu/2010/02/27/es_hetesen_felsirt_az_utolso_magyar
Szerintem ha tényleg hivatalosan is megerősítenék, hogy mennyi cigány követ el bűncselekményeket magyarok sérelmére, akkor mi kérhetnénk menedékjogot, mert nem biztonságos Magyarországon magyarnak lenni.
 

schererjani

Állandó Tag
Állandó Tag
Én régebben nem voltam a cigányok ellen, mert nem voltak rossz tapasztalataim, lakóhelyünkön nem éltek cigányok, aztán betelepült egy család, olyan dolgok történtek, mint azelőtt még soha. Hetente fordult elő, hogy valakinek a füstölőjéből vagy sózóteknőjéből elvitték az összes húst, írmagot sem hagyva. Aztán elmentek és helyreállt a nyugalom. Nálunk nem élnek cigányok jelen időszakban, de a környező falvakban felszaporodtak és most már hozzánk is bejárnak portyázni. Közben kamerák lettek fölszerelve, de kijátsszák, érdekes erre van eszük... Csak annyit még, azóta újból rettegünk! Miért nem élhetünk nyugalomban a saját élőhelyünkön. Az itteni magyarság még sohasem lopott meg senkit! Nyugodtan éltünk mindig. Nem ez a természetes? Ne sértődjék meg senki, de a cigányok már elgondolkozhatnának arról, hogy vissza kéne települniük Indiába. Csak úgy a saját elhatározásukból. Bizony nem bánnám!
 

salamon.xxl

Állandó Tag
Állandó Tag
Miről szól a hír?
"CIGÁNYOKAT látogatott meg..."
Miért is van ez kihangsúlyozva?
Mert akik a médiát a kezükben tartják, azok ellentétet akarnak szítani Magyarország lakossága között.
Is.
Amiért a cigányok ehhez nagyon jó alanyok az az, hogy egyedül ők tarthatták meg a gengszterváltásig a hagyományos életmódjukat, amit évezredek óta folytattak.
Minden más etnikum e kis hazában életmódot váltott többször is.
A cigányok voltak az utolsók, akik nem telepedtek le, hanem félnomád vándoréletet folytathattak. Aránylag szabadon mehettek olyan területekre, ahova most a magánbirtokok megjelenése miatt már nem mehetnek.
Hasznosak voltak a maguk módján, hisz pusztulásra ítélt létesítményekből a hasznosítható darabokat kiválogatták, visszaforgatták a gazdaságba. Az erdőkből kitakarították az elpusztult fákat, gombákat, gyógynövényeket szedtek és árultak, használati tárgyakat készítettek - amikre ma az életmódváltás miatt szintén nincs szüksége a lakosságnak, hiszen mindent gazdaságosan dobozolva veszünk meg a tuskóban.
 

yeti108

Állandó Tag
Állandó Tag
Szerintem el kellene egyszer mennie egy igazi cigányfaluba is....oda, ahová még a rendőrök se mernek bemenni...
 

MoonLite

Állandó Tag
Állandó Tag
Átok vagy áldás,de bonyolultabb a helyzet.Canada a világ egyik zöld országa,tehát a legélhetőbb államok egyike,az USA,Ausztrália,Uj Zeealand mellett.Magyarország politikailag mindenáron bizonyitani akarta az EU elött,hogy demokratikus jogállam,és ehhez kellett Canada vizummentessége.Ezt Magyarország többek között ugy hálálta meg,hogy Európa és talán a világ legnagyobb földgázlelőhelyét Makó városa alatt átengedte egy kanadai cégnek.Politika semmi más.
Magyarország az elmult husz évben kitermelte a lecsuszott cigány kisebbséget,és a cigány szó is uj értelmet kapott.Érdekes,hogy a többdiplomás,nyelveket beszélő,és a világot járó zenészt már senki nem cigányozza le,pedig nemzetiség szempontjából le sem tagadhatná.A cigány szó pedig azt a cigány nemzetiségüt jelenti aki agressziv taglejtéssel,alig érthető magyarsággal,a higiénia hiánya mellett,minden gátlás nélkül követ el vagyon és személy elleni büncselekményeket.
Canada demokratikus és liberális ország,de mondjuk ki,nem erre való a vizummentesség és a bizalom,amivel már nem lehet sokáig visszaélni.Magyarországon lehet cigányozni,trianonozni,turul madarazni,attól a társadalom (egészében) szociologiai ,gazdasági,jogi szempontból a béka feneke alatt van.A zöld országokban az utcán hagyott autóban ott a kulcs,a forgalmi,fel van tankolva az autó,senki nem lopja el.Értetlenül néznek az emberek a kormányzár,kerékőrcsavar,váltózár,riasztó szavakra,ahogy a lakások nagy részét sem zárják be.Az utcán a munkásember ott hagyja a szerszámait felakasztva a munkagép oldalára,senki nem viszi el.Egy per nem tart évekig,a rendőr nem azon töri a fejét,hogy rázza le a károsultat,és ki lehet menni éjjel is az utcára.Reálisan : a fene mód nagy cigányozás közepette a magyar azért nézzen egy kicsit magába is és nézzen szét " cigánymentes " övezetekben.Dul a lakásmaffia,kommandósok adják el a lefoglalt kábitószert,rendőrbünözés,politikai korrupció.Tény hogy a szembetünő,és durva büntetteket romák követik el,de ez csepp a tengerben.Nem vagyok se fajgyülölő,se magyarellenes,pusztán pártatlanul látom azt,hogy a mérleg másik fele mintha nagyon el lenne felejtve.
 
Oldal tetejére