Cikk: 1956 – a kulisszák mögött

platz

Állandó Tag
Állandó Tag
Nagyon érdekes megvilágításba helyezte ez a méltató írás az 1956 -os magyarországi eseményeket, és az akkori világpolitikai események tükrében vizsgálva mindezt.
Mindenkinek elolvasásra javasolhatom csak. Számomra hasznos volt az írás,
mert nem a volt uralkodó osztály restaurációs törekvésére helyezte a forradalom létrejöttének okait. Persze a cikk szerinti is működő lázító belső propaganda ettől még ez irányban működhetett. De ez így más megfogalmazásba helyezi ezt a kérdést.
Sajnálattal tapasztalható, hogy mostanság nem a forradalom
tiszteletteljes kifejezésére, az ünnepre
annak méltósággal teli megünneplésére koncentrál a nemzet. Pedig jó lenne, ha
ez bekövetkezhetne.
Köszönöm ezt a tartalmas megemlékezést!
 

kevdes

Állandó Tag
Állandó Tag
Egy másodikos gyerek feltette nekem a kérdést az ünnepély után, hogy most jobb nekünk? Nem tudtam a megfelelő választ
 

sarij

Állandó Tag
Állandó Tag
Azért az elgondolkodtathat egypár embert, hogy miért is nem segített nekünk senki? Meg most sem... Akik megígérték a felebarátságot csúnyán felültettek minket!
Gyermeki együgyűséggel is megtalálható a megoldás!!!
Árpád jó helyre hozott minket, mert ez a hely a világ középpontja (olvass a Pilisről!!), igy sokan kívánják komolyan megszerezni a hatalmat (és már sikerült is nekik).
1956 csak egy db. puzzle volt a kirakós játékban, a veszteségek, sok millió magyar szenvedése, ugyan nem foglakoztatott senki komolyan!
 

Szilsas

Állandó Tag
Állandó Tag
Megítélésem szerint az ünnep a megemlékezésről és a tisztelgésről kellene szóljon, függetlenül attól, hogy ki miként ítéli meg az események jóságfokát.
 

SBe

Állandó Tag
Állandó Tag
A politika nem az emberekkel inkább érdekekkel foglalkozó tudomány! Mindegy hogy ki van a porondon az ember csak sokadik a sorban.
 

selmeczijutka

Állandó Tag
Állandó Tag
56 még mindig nem egészen feltárt, ez tény. Fura lehet, hogy az iskolában még olyan tanárok is taníthatják, akik annak idején ellenforradalomnak tanították.
 
Oldal tetejére